Ari Vuori TPS:n urheilutoimenjohtajaksi

  • 80 235
  • 305

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On meillä huonoa tuuriakin, esim Nummelin mutta sitten tietoista riskinottoa mallia Seikola. Lopputuloksena yhtä kaikki noin 500 teuroa sivussa.

Tästä saa vähän sellaisen käsityksen, että mielestäsi Nummelin ei olisi ollut riskisijoitus? Kyllä oli ja realisoituu pahimmalla mahdollisella tavalla.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tästä saa vähän sellaisen käsityksen, että mielestäsi Nummelin ei olisi ollut riskisijoitus? Kyllä oli ja realisoituu pahimmalla mahdollisella tavalla.

Jos oltaisiin hommattu Litmasen Jari tänne pelaamaan, niin ymmärtäisin tämän, mutta että Nummelinin kohdalla? Normijomotukset ja friikkionnettomuudet erikseen.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Mainitsemistasi esimerkeistä lukisin omaan "otantaani" Filppulan(varauksin), Kumihanskan, ja Engrenin. Mutta muuten on ollut melko hiljaista viimeiset 5 vuotta.
Ja mainittakoon sekin, että minulle ei asialle ole tuon taivaan merkitystä, kunhan vain satuin itsekin asiaa pohtimaan.

Keitä muuten tarkoitat: viimeisillä junnukaappauksilla?
Niin vähän menin ohi tuosta kuvauksestasi, mutta tarkoitin pelaajia, jotka ovat nousseet ns. parempaan sarjaan tai suurempaan rooliin missä ovat aiemmin pelanneet. Eli enemmänkin hinta-laatu -suhdetta ajatellen enkä niinkään suoraan hintalappua katsoen. Ihan nopealla mutulla vain tietenkin.

Junnuilla tarkoitin esimerkiksi Keskitaloa, Georgieviä ja Nemecekiä.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
En ole Ari Vuoren asemaan ottanut kantaa suuntaan tai toiseen mutta nyt on vitutus tapissa tätä koomailua kohtaan että äijälle monoa perseelle ja äkkiä.
Kaiken maailman vemppaosasto äijät tänne haalitaan tai muuten vaan joukkuepeliin sopeutumattomat yksilöt.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ole Ari Vuoren asemaan ottanut kantaa suuntaan tai toiseen mutta nyt on vitutus tapissa tätä koomailua kohtaan että äijälle monoa perseelle ja äkkiä.
Kaiken maailman vemppaosasto äijät tänne haalitaan tai muuten vaan joukkuepeliin sopeutumattomat yksilöt.
Olihan tuo Tukosen hankinta aivan loistava kosto Lukolle Vahalahdesta. Vahalahtihan on ihan paskana kokoajan sillä aikaa kun Tukonen mättää pisteitä pelaten joka ottelun.
 
Viimeksi muokattu:

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Olihan tuo Tukosen hankinta aivan loistava kosto Lukolle Vahalahdesta. Vahalahtihan on ihan paskana jne. kokoajan.

Vahalahti olisi tuonut sentään tepsiläisyyttä koppiin, jota nyt ei kovin helpolla voida ostaa. Kyllähän Arse voisi häipyä tai muuttua pelkäksi Amerikan scoutiksi ja joku muu sitten UTJksi.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Tulipa tuossa mieleen että paljon puhutaan TPS:stä ja 3 miljoonan pelaajabudjetista. Fakta kuitenkin on, kun tuosta otetaan Nummelin (300k+), Seikola (200k+) ja Tukonen (???) pois niin ei se TPS ole enään 3 miljoonan joukkue jäällä.

Muistelisin kirjoittaneeni jo ties kuinka monena kauteta ennen pelien alkua potentiaalisista riskeistä TPS:n kokoonpanossa ja Vuoren pelaajapolitiikasta, joka on mallia kaikkia tai ei mitään. Aina aikaisemmin olen perustellut tämän sillä, että budjetti on tiukka ja haluaan saada potentiaaliset mitalimahdollisuudet. Lopputulos taitaa kyllä olla että minä olen sinisilmäinen ja Mr Mountain hullu.

Eihän kukaan nyt voi rakentaa joukkuetta siten, että top2 kiekollisesta puolustajasta toinen pelaa yleensä puoli kautta ja toinen ei ole pelannut yli vuoteen.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta mielestäni kaksi suurinta ongelmaa joukkueen rakennustavassa on rosterin epätasapaino ja liiallinen vaihtuvuus.

Joka vuosi on joku osa-alue ollut keskivertoa heikompi, usein se on ollut sentteristö, joka muutenkin nykypäivänä tuntuu olevan vaikeinta saada kuntoon kun esim. muita Liigaseuroja seuraa. Lisäksi joukkue on aina rakennettu niin että 1-2 kärkiketjua, budjetista riippuen, on Liigan eliittiä ja loppu ym. osastoa, vähän liioitellen. Nyt kun on rahaa laitettu niin katsotaanpa vaikka tuota nelosta. Junnuillekin pitäisi toki peliaikaa jostain löytää, mutta eipä tuosta nelosesta juurikaan ole joukkueelle hyötyä kun pelaavat 5min pelissä ja taso ei vielä riitä edistämään peliä. Sen seurauksena kärkiukkoja joudutaan kuormittamaan aivan liikaa ja tähtipelaajat voivat pelailla miten tykkäävät ja kuinka pitkiä vaihtoja haluavat kun takaa ei ole tulossa ketään ohi. Ei se nyt tietenkään joka pelaajan kohdalla noin mene, esim. Laschin työmoraalia ei voi kuin ihailla. Silti mielestäni voisi vihdoin kokeilla tasaisempaa rosterirakennetta

Usein noita kärkipään jengejä yhdistää se että pelaajarunko on pysynyt pitkään samana. Ei äkkiseltään muisteltuna tällaisella vaihtuvuudella mitä tämänkin kauden alla oli ole ketään muu pystynyt menestymään kuin TPS Suikkasen komennossa, silloin loksahtivat kyllä kaikki palikat täydellisesti kohdilleen.

On tietysti hienoa että joukkueeseen on panostettu, mutta paljon on taas vuoden sopimuksilla ulkkareita jotka hyvin suurella todennäköisyydellä eivät meillä jatka ensi kaudella. Muutama ulkkaritäsmähankinta on toki ok, vaikkapa nyt Lasch ja Smolenak, mutta todennäköisesti heidän lisäkseen kauden jälkeen maisemaa vaihtavat Nakladal, Mojzis, Gysbers ja mahdollisesti Seigo. Ehkä joku noista jää mutta suurin osa lähtee, joka tarkoittaa että taas ensi kaudella vaihtuvuus on suuri.

Hieno uutinen oli kuitenkin yhteistyö TuTon ja Indiansin kanssa, ja toivoa on että TuTo yhteistyö etenkin tulee kasvattamaan meille paljon hyviä Liiga -pelaajia ja ainakin osan tulevaisuuden rungosta, kunhan vaan saadaan tuo yhteistyö pidettyä elossa.

Lauantaina piti ihailla tuota Kerhon meininkiä, yksi Liigan pienimmistä budjeteista, muutama hyvä ulkkarihaku, joista yksi pelaa toista kauttaan seurassa, siihen päälle suurin osa omia kasvatteja ja toimiva pelitapa joka saa joukkueesta enemmän irti kuin nimilistan mukaan mahdollista.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Vuoren suurin heikkous on joukkueen kasaaminen.

Kuka tahansa, siis aivan kuka tahansa, löytää maailmalta yksilöitä, mutta niiden kasaaminen joukkueeksi onkin sitten jo toinen asia. Lähes kuka tahansa osaa myös lähettää päättömiä tarjouksia agenteille, ne jotka eivät kuole nauruun, saattavan jopa reagoida niihin.

Tämän vuoden joukkueessa on suurin ongelma mielestäni puolustavien pelaajien puuttuminen(saattanut kerran ja kaksi tästä mainita). Jalasvaara nosti asian esiin jo keväällä. Mitä kovemmiksi pelit käy, sitä enemmän mielestäni on tarvetta myös puolustaville pelaajille.

Mutta myönettävä se on minunkin, jotten odottanut tällä joukkueella sentäs olotilaa 12 sijan tienoilla.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Hyviä poitteja yllä. Mä uskon, että peluutus olisi tasaisempi, jos oltaisiin joskus edes voitolla matsissa. Nytkin lauataina oltiin pahojen virheiden takia heti takaa-ajo asemassa. Kavennusta haettiin kovalla riskillä peluuttamalla koko ajan kärkiukkoja. Toisaalta tässä just joukkueen kokoamisen idea tiivistyykin. Jos se olisi koottu tasaisesti, kenenkään ei tarvitsisi huhkia liikaa. Yleensäkin rooliketjun pitäisi olla toimiva, mutta siellä on vain Karvinen siinä roolissa. Miten onkaan unohtunut mestaruuskevät, puhumattakaan loistavasta Tuokko-Rautee-Kiviharju-ketjusta?

Jos Tepsin pelitapa ei tosiaan tue pakiston peli tai pakisto pelitapaa, niin metsään on menty ja helvetisti. Valmennus jo vaihdettiin, mutta materiaalia ei voi tässä kohtaa. Tässä korostuukin se, mitä Elomo tekee tai mitä hänen pitäisi tehdä?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
24.11.2014 - YLE: Kenen syytä on TPS:n sotku?

Matias Strozyk tekee jutussaan kysymyksen: "Onko Vuori ongelman juuri?", mutta valitettavasti suoraa vastausta ei jutusta löydy. Strozykin tyyliin hyvää pohdintaa, mutta jotenkin juttu jää vähän vajaaksi - tai itse asiassa aika paljonkin vajaaksi. Uusia kysymyksiä muodostuu enemmän kuin vanhoihin löytyy vastauksia.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän samoja ajatuksia tässä on itse tapaillut kuin Strozyk tuossa jutussaan. Vastauksia lienee mahdoton kenenkään ulkopuolisen antaa, kun sinne todelliseen käärmeenpesään ei ole pääsyä. Mutta tosiaan jutun otsikko antaa vähän oletuksia muusta kuin tällaisesta tapahtuneen yhteenvedosta.

Vuoreen tuossa jutussa ei oikein päästä kiinni. Vähän jotain ajatuskuviota on haettu, mutta lopulta saippua karkaa melko nopeasti lapasesta. Kannattajan näkökulmasta tilanne on vähän sama. Vuori on ollut vastuussa siitä ja tästä, mutta kysyttäessä ei oikein mistään.

Jos nyt kuitenkin on niin, että äijä hoitaa urheilullisen puolen, niin eihän tämän kauden alku kovin putkeen ole mennyt. Haapakosken palkkaaminen varsinkin oli melkoisen erikoinen episodi ja myös Suikkasen pitäminen ruorissa ilman kenekään todellista luottoa seuran puolelta.

Lopussa kuitenkin se pointti, jota itse tuolla toisaalla jo haeskelin. Ehkäpä Elomo on nyt vihdoin se valmentaja, jolla on "sisäpiirin" vankkumaton tuki. Muut kokelaat Suikkasen ekan pestin jälkeen ovat olleet joko luokattomia tai kusseet milloin kenenkin muroihin.
 

sininen viiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
PELKURI VAI LAPANEN?
Tänään ilmestynyt Urheilulehti nro 49 kertoo oivallisesti missä mennään. Varsinaisesti mitään uutta ja virallista totuutta ei kerrota, mutta kivasti spekuloidaan sillä, kuka johtaa ja ketä. Ari Vuori ei kutreilleen mitään sankarin kruunua saa. Vaan haittaako se ketään organisaatiossa? Sama puuhastelu jatkuu, ja katsomon hallitseva väri, likaisenpunainen jatkaa kasvuaan. Tää kaupunki on mustavalkoinen. Niinpä.

Miksi vaivautua katsomaan matseja kun koko seuraa voi pahoin, mutta lopullinen oksu lentää fanien ja lajia seuraavien niskaan.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
TPS:n hallituksen puheenjohtaja Matti Perkonoja sanoi taannoisessa radiohaastattelussaan, että UTJ vastaa joukkueen urheilullisesta menestyksestä. UTJ:n olisi pitänyt tajuta, ettei Elomolla eikä hänen ryhmällään ole mitään mahdollisuuksia menestyä tällä kaudella TPS:n valmennuksessa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Luin tuon urheilulehden jutun viimeisimmästä numerosta koskien Vuorta ja vaikka UL-tyyliin homma kirjoitettiin surutta aika härskejä termejä käyttäen, niin tottahan se on. Milloin on koutsit vaihdettu, milloin on pelaajat, milloin on huoltajat, milloin toimari, milloin on koko hallitus, mutta the one and only pysyy; Arse Vuori. Onko Arsen paikka todella sementoitu näin tiukkaa Palloseuran kansitakki-remmiin, että miehen roolista ei olla edes keskusteltu missään vaiheessa näiden karmeiden kausien aikana? Jutussa vielä viitattiin siihen, että Arse itse halusi Suikkasen pihalle, mutta ei halunnut kommentoida asiaa millään tavoin vaan sysäsi asian muiden hartioille eli hallituksen, koska he kommentoivat urheilupuolen asioista. Perin onnetonta tuokin. Niin tai näin, niin kovin poukkoilevaa on tämä Tepsin johtaminen ollut viime kaudella ja jotenkin Arse Vuori edustaa tätä epäjohdonmukaisuutta. On Arse tänne eittämättä kovia pelaajia raahannut, mutta saanut samalla kaupiteltua samat kaverit muuallekin. Mukaan mahtuu nippu floppejakin toki. Mountainin ongelma on se, että mies kaivaa tänne kovia yksilöitä paperilla, mutta onko mies oikea tekijä joukkueen kokonaisvaltaiseen rakentamiseen? Tämä nousi jossain muussa ketjussa esille. Montako miestä Detroitin kykyjenetsijä on saanut värvättyä Euroopasta tai etenkin Tepsistä moottorikaupunkiin? Niin.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Onhan toi joukkue ihan päin helvettiä koottu. Rahaa on käytetty varmaan eniten koko liigassa pelaajiin tällä kaudella ja pakistosta löytyy vain Nakladal, joka oikeasti on puolustava puolustaja. Kuka tahansa pystyisi tekemään jo tasonsa näyttäneiden,kuten Lasch, kaltaisia hankintoja. Onhan Vuori löytöjäkin tehnyt, mutta kaikki muu on tässä seurassa vaihdettu, joten uutta UTJtä pitäisi ruveta etsimään.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
TPS:n hallituksen puheenjohtaja Matti Perkonoja sanoi taannoisessa radiohaastattelussaan, että UTJ vastaa joukkueen urheilullisesta menestyksestä.
Toisaalta hallitus vastaa UTJ:n poispotkimisesta. Mielenkiintoisia nämä TPS:n hallitukset kun niinkin yksinkertainen asia kuin tehtävässään epäonnistuneen urheilutoimenjohtajan irtisanominen voi olla heille täysin ylivoimainen tehtävä. Mitähän suuria asioita siellä hallituksen kokouksissa pohditaan kun tuollaiseen pikkujuttuun ei jää aikaa puuttua?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei vika ole pelaajissa, vaan Elomossa. Täysi noviisi valmentajaksi. Mutta oliko se Vuori vai the hallitus joka valitsi Elomon?
Typerämpää ratkaisua tässä tilanteessa ei voinut olla.
Kyseenalaistan täysin Tepsin kyvyn palkata uusia valmentajia. Viimeiseeen kymmeneen vuoteen on ollut tasan yksi hyvä haku jos Koivun pelastusoperaatiota ei huomioida.

Nyt siellä voisi kattells hieman peiliin. Tää joukkue ei oo ollu uskottava moneen vuoteen. Tää on pelkkä vitsi ja valmentajille lopullinen hautausmaa. Surullista....
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei vika ole pelaajissa, vaan Elomossa. Täysi noviisi valmentajaksi. Mutta oliko se Vuori vai the hallitus joka valitsi Elomon?

Kyllä se Vuori on joka näistä asioista vastaa. Vuori tekee esitykset hallitukselle valinnoista ja hallitus takoo leimaa paperiin. Jostain syystä tämä ei oikein aukene kaikille vaikka jopa puheenjohtaja Perkonoja asiasta juuri puhui.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Toisaalta hallitus vastaa UTJ:n poispotkimisesta. Mielenkiintoisia nämä TPS:n hallitukset kun niinkin yksinkertainen asia kuin tehtävässään epäonnistuneen urheilutoimenjohtajan irtisanominen voi olla heille täysin ylivoimainen tehtävä. Mitähän suuria asioita siellä hallituksen kokouksissa pohditaan kun tuollaiseen pikkujuttuun ei jää aikaa puuttua?

Ainut keksimäni selitys tälle on se että mr. A. Mountainilla on hyviä kavereita suurimpien omistajien joukossa. Kuten sanottua, viimeisen 6 vuoden aikana organisaatiossa on ainakin kertaalleen vaihdettu melkein kaikki avaintekijät paitsi Arse.
 

Kahvaajapakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kirjoitin ihan helvetin pitkän vuodatuksen tästä kaverista, mutta tuli liian painokelvotonta tekstiä. Totean vaan, että olisiko Arsenio Mountainin vuoro lähteä seuraavaksi. Zach Birch vaikka tilalle, jos on pakko olla joku Mentorin tuttu.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Voi olla että taas tulee haukuttua väärää "puuta", mutta kun ei oikein vieläkään tiedä kuka vastaa mistäkin, niin laitetaan tämä viesti oletetun vastuuhenkilön piikkiin.

Syksyllä 2008 TPS:n päävalmentajana aloitti Hannu Virta. Tämän jälkeen puikoissa on kuuden vuoden sisällä käynyt 7kpl pääjehuja, joista useampi on ehtinyt olla jo pari - kolme kertaa joko ykkösenä tai tiimissä muuten jossain roolissa (Suikkanen, Elomo, Kiviharju, RP Lehtonen jne.). Sen lisäksi valmennustiimeihin on kuulunut uskomaton määrä entisiä pelaajia, joista suurin osa on tullut mukaan täysin vailla minkäänlaista valmennuskokemusta. Jos olet ollut pelaaja, sinä et ole välttämättä valmentaja. Tai hyvä pelaaja / hyvä valmentaja. Tai tähtipelaaja/tähtivalmentaja. Parhaan esimerkkinä voisi heittää Wayne Gretzkyn.

Valmennus ei ole tänä päivänä pelkästään henkilökysymys vaan yhdistelmä henkilöitä ja pelillistä linjaa, joista jälkimmäinen pitäisi olla valittu, päästäisiin jo pitkälle. Tivolista penkin takana seuraa tivoli kentällä. Voittoja tulee enemmän sattuman kautta kuin hyvin tehdyn työn kautta. On arvo sinänsä pyrkiä säilyttämään rosteri kasassa ja sitä kautta saada jatkuvuutta. Paljon helpompaa olisi kuitenkin tehdä yleisen tason asioista vakioita ja elää systeemin kautta, ei henkilöiden kautta. UTJ:n pitää pystyä ottamaan henkilökohtainen vastuu siitä, mihin suuntaan seuran urheilullista puolta viedään ja niistä vähäisin ei ole pelillinen identitetti. On ihan normaalia toimintaa organisaatioissa luoda ensin ns. näkemykset asioista ja sitten vasta palkataan henkilöt. Jos joku lähtee, niin koko homma ei kaadu vaan on myös jatkuvuutta. Kuka sitten ensi kauden valmentaja onkaan, niin voidaan taas aiheellisesti kysyä, mikä on se perintö joka tästä kaudesta jää?

Tällä hetkellä TPS:n urheilupuolella resursseja kuluu valtavasti ns. rakennustyöhön. Joka vuosi kaikki alkaa alusta. Tyyli on varmasti raskas kaikille osapuolille, eikä vähiten niille joiden vuoksi koko pulju voi olla edes olemassa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä TPS:n joukkueen rakentamiseen tulee, siinäkin suhteessa on soudettu ja huovattu Arsen aikana miten sattuu. Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun harmiteltiin joukkueen "avainpelaajien" megapitkiä sopimuksia. Ne kun, tuolloisen palstanäkemyksen mukaan, veltostuttivat pelaajia, kun sopimus oli otteista riippumatta takataskussa seuraavallekin vuodelle. Välillä taas on menty toiseen äärilaitaan, jossa pelaajille tarjottiin likipitäen järjestään vuoden (tai 1+1 -tyylin) sopimuksia.

Mun mielestä tässä ollaan nyt jonkinlaisessa järkevässä välitilassa: monet sopimukset ovat kaksivuotisia tai selkeitä optiosopimuksia, mikä tietenkin seuran kannalta on aina kohtuutoimiva vaihtoehto. Monesta Arsea minäkin syytän, mutta jotenkin tuntuu, että ei TPS:n konttaaminen ole ihan sopimusten pituuksista kiinni.

Vaan siitä toistaitoisesta Molomosta. Mutta siitä olenkin jo niin monta viestiä kirjoittanut, että jääköön tältä erää tämän Arsen haun kritisointi tähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös