Ari Vuori TPS:n urheilutoimenjohtajaksi

  • 80 234
  • 305

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Össen homma olisi kutsua nyt paletti kasaan ja linjata miten tiedotetaan ja kuka tiedottaa ja hoitaa seuran sisäinen viestintä kuntoon jos siinä on ongelmia.

Hallituksen homma olis kerätä paletti kasaan ja kertoa ketkä ovat paletin uuden jäsenet.

Tosin nyt ei hirveästi haittais jos jollain ois idea kuka kertoo kenellekkä ja kuinka. Össen varmaan vaikea kertoa kun ei itsekkään tiedä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Aikamoista tuo tiedotuspolitiikka. Össe tiedottaa valmentajista ja antaa haastattelut, Arse ehkä pelaajistosta? Kuka tietää.

TPS vauhdissa, viestintävastuu on ja pysyy Ö:llä, joka on ryssinyt käytännössä kaikki julkiset ulostulonsa. Paitsi tietenkin ne, jossa siirtää vastuun pokerina muille. Viddu mitä puppelointia perusyksinkertaisilla asioilla
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oliko muita outoja argumentteja?

Kun nyt kysyit niin kyllä, esim. se noitavaino-väite johon jo vastasitkin. Tai tuo tapaus Palmroth, johon olet muistaakseni viitannut myös Vuoren aikakauden sijoituksista keskusteltaessa (Arsen kokoamalla jengillä päästiin plaoffeihin ja siellä hävittiin lähinnä Palmrothin paskoihin otteisiin tjsp. on mielestäni kohtuullisen tarkoitushakuinen argumentti ottaen huomioon, että TPS sijoittui runkosarjassa juuri ja juuri kymmenenneksi, mutta mielipiteitähän on tietysti monia). Vuosien varrella on ollut muitakin tilanteita, joissa olen vastaavasti kohotellut kulmiani, mutta ne lienee käyty läpi jo tuolloin, joten ei mennä niihin enää. Otan kuitenkin sen verran takaisin, että "silmiinpistävän outoja" oli kenties liian raflaava ilmaisu, pelkkä silmiinpistävä olisi riittänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä ole sen kummoisempia erimielisyyksiä itse johtopäätöksissäkään vaan lähinnä taustoissa jotka näihin johtavat. Minä ihan tietoisesti välttelen noin suoraa ajattelumallia joka sinulla on, koska tahdon huomioida mahdollisimman paljon osatekijöitä. Olet oikeassa kuitenkin päättelyssäsi kun avaat asian sillä tavalla kuin teet - Arsen tulokset eivät riitä. Todettakoot kuitenkin vielä että muuttujia tulosten takana on paljon enemmänkin, ja se on oma alkuperäinen pointtini lähes kaikissa Vuorta koskevissa keskusteluissa. Lisäksi mainittakoon että en näe miehen erottamista tapahtuvan, koska TPS.

Jep. Tuo sinun mallisi eroaa omastani siinä, että haluat käydä pohjia myöten läpi kaikki Arsen toimenkuvaan liittyvät yksityiskohdat - pelaajahankinnat, näiden roolitukset, yksittäisten kausien tapahtumat kuten tyhjennysmyynnit jne. Se on tiettyyn rajaan asti aivan perusteltua, koska joukkueen kokoaminen on eittämättä hankalaa ja monimutkaista työtä, jossa on lukuisia muuttujia. Näen kuitenkin sen riskin, että liian pitkälle vietynä tuollainen erittely ja analysointi voi hämärtää kokonaiskuvan hahmottamista ja johtaa siihen jo aikaisemmin mainitsemaani ilmiöön, että ei ns. nähdä metsää puilta. Taustatekijöiden penkomisesta voi jäädä niin paljon avoimia kysymyksiä, ettei uskalleta tehdä sitä johtopäätöstä, joka kuitenkin tulosten valossa olisi perusteltu - myös ne avoimet kysymykset huomioon ottaen. Tämän keskustelun valossa en kuitenkaan enää väitä, että sinun kohdallasi olisi kyse tästä.

(Nimim. JHag muistaakseni puhui joskus HIFK:n puolella videoklippikerhosta kuvaillessaan niitä argumentteja, joilla seuran tuolloista maalivahtia Jan Lundellia puolusteltiin. Tällä tarkoitettiin ymmärtääkseni sitä, että Lundellia puolustavat kävivät tämän pelaamien otteluiden jälkeen läpi kaikki HIFK:ta vastaan tehdyt maalit ja päätyivät tavallisesti sen tyyliseen johtopäätökseen, että tuota ja tuota ei olisi kukaan ottanut ja vaikka tuon yhden ehkä olisikin, niin oma jengi teki niin vähän maaleja, että matsi olisi hävitty joka tapauksessa. Ja näin sivuutettiin mm. Lundellin ottelua kohden päästämien maalien korkea keskiarvo. Tässä Vuori-keskustelussa on mielestäni ollut ajoittain jotain samaa.)

Oma kritiikkini Arsea kohtaan on lähtenyt juuri tuloksista. Vastaavasti en ole pahemmin arvostellut häntä yksittäisistä seikoista, tyyliin oliko Locke järkevä hankinta, Pekka Virta hyvä rekrytointi tai kenen vika kauden 2010-2011 romahdus ensisijaisesti oli. Viimeksi mainitun kauden jälkimainingeissa en muista maininneeni Vuorta mitenkään, enkä muistaakseni vuotta myöhemminkään. Keväällä 2012 alkoi kuitenkin hahmottua, että kyseessä on niin toistuva kuvio, ettei se voi olla sattumaa - seurassa tehdään systemaattisesti, vuodesta toiseen jotain väärin. Ja tällaisen johtopäätöksen jälkeen epäilykset kohdistuvat luonnollisesti niihin toimijoihin, jotka ovat olleet pesteissään jo usean vuoden ajan. Vuori oli tuolloin näistä yksi, muttei ainoa. Siitä, mitä tämän jälkeen on tapahtunut, lienee helppo päätellä, että kriittisyyteni Vuorta kohtaan ei ole ainakaan vähentynyt. Hyvin tulospainotteinen arviointitapa, kyllä, mutta mielestäni myös perusteltu kun otetaan huomioon, miten käsittämättömän huonoja tulokset ovat jo useita vuosia olleet.

Tämä nyt vain tältä erää viimeisenä selvennyksenä, ei niinkään vastaväitteenä. Viestisi viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä. Kauden ja Pb:n mainitsema työsopimusjärjestelykin huomioon ottaen pidän todennäköisempänä, että jos Vuori lähitulevaisuudessa lähtee, tämä ei tapahdu irtisanomisen kautta vaan ainakin muodollisesti miehen omasta aloitteesta tai yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Itse en kuitenkaan toivo ensisijaisesti Arsen lähtöä vaan lähinnä sitä, että hallitus selvittäisi Vuoren toimintaa mm. hankkimalla ne tiedot, joita meillä ei täällä ole, ja tekisi sen jälkeen oikeaksi katsomansa johtopäätökset.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Viestisi viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä. Kauden ja Pb:n mainitsema työsopimusjärjestelykin huomioon ottaen pidän todennäköisempänä, että jos Vuori lähitulevaisuudessa lähtee, tämä ei tapahdu irtisanomisen kautta vaan ainakin muodollisesti miehen omasta aloitteesta tai yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Itse en kuitenkaan toivo ensisijaisesti Arsen lähtöä vaan lähinnä sitä, että hallitus selvittäisi Vuoren toimintaa mm. hankkimalla ne tiedot, joita meillä ei täällä ole, ja tekisi sen jälkeen oikeaksi katsomansa johtopäätökset.

Myös Scissorsille: mikä nimenomainen seikka estää Vuoren irtisanomisen? Välit The Mentoriin? 2000-luvun tepsissähän työsuhdeturva ml toimitusjohtajat sekä valmentajat on ollut hyvin löysässä. Sjöroos toki on jatkanut tasaisen tahdin suorittamistaan ilman kuponkeja.

Vuoren vastuualue määriteltiin pestin perustamisen yhteydessä annetun tiedotteen mukaisesti: "Uuden nimityksen myötä Vuoren toimenkuvasta tulee kokonaisvaltaisempi ja hän tulee vastaamaan HC TPS Turku Oy:n urheilullisesta toiminnasta. Tehtäviin kuuluvat siis HC TPS:n liigajoukkueen ja A-nuorten urheilullisen toiminnan johtaminen ja kehittäminen".

Mikäli urheilulliseen toimintaan sisältyy pelaajahankinnat sekä valmennus, ollaan tilanteessa jossa yksi rekry on mennyt isosti vuodesta 2012 pieleen ja joukkue konttasi kauden 2013-2014. Case-Vahalahti on yksittäistapaus, joka voitaneen ottaa kokonaisharkinnassa huomioon, mutta yksistään sen perusteella ei peruste ole riittävä, semminkin kun emme tiedä kuka Vuoren käski asian siten hoitaa, jos kukaan. Työoikeudellisesti aiemmilla työsuhdetta edeltäneillä epäonnistumisilla/onnistumisilla ei olle relevanssia. Ottamatta edes mitään kantaa siihen tulisiko näin tehdä, työoikeudellisesti nyt olisi hetki antaa kuponkia kouraan (varoitus) ja keväällä lopputuloksen jälkeen arvioida miten kauteen 2015- lähdetään. (Tässä kulminoituu myös se, että UTJ:n kanssa tulisi aina solmia johtajasopimus, eikä työsuhdetta. Varoituksen antaminenhan saa tavallisesti aikaan vaihtoehtoisesti kaksi reaktiota: joko hlö lyö hanskat naulaan lopullisesti ja alkaa etsiä uutta työpaikkaa tai b) ryhdistäytyy. Itse en ole törmännyt kovinkaan moneen tapaukseen, jossa varoitus olisi motivoinut työntekijän uudelleen. Ymmärtääkseni ensi kauden joukkueen rakennus on ajallisesti UTJ:n hommia juuri nyt, joten käytännön elämässä juuri nyt ei kannattaisi jaella mitään lappuja)

En usko itsekään näin käyvän. Yksinkertaisesti siksi, että lopun perin TPS:n harjoittama liiketoiminta on melkoista nappikauppaa. Liikevaihto, tulos, tase, henkilöstön määrä jne. Hallituksessa saatetaan aivan oikein tiedostaa, että mistä helvetistä Vuorelle saadaan edes yhtä tasokas korvaaja näillä panoksilla toimintaa harjoitettaessa. Vaikka rahaakin olisi, mistä Turkuun tällä meidän nykyisellä maineella saataisiin kova tekijä?
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun nyt kysyit niin kyllä, esim. se noitavaino-väite johon jo vastasitkin. Tai tuo tapaus Palmroth, johon olet muistaakseni viitannut myös Vuoren aikakauden sijoituksista keskusteltaessa (Arsen kokoamalla jengillä päästiin plaoffeihin ja siellä hävittiin lähinnä Palmrothin paskoihin otteisiin tjsp. on mielestäni kohtuullisen tarkoitushakuinen argumentti ottaen huomioon, että TPS sijoittui runkosarjassa juuri ja juuri kymmenenneksi, mutta mielipiteitähän on tietysti monia). Vuosien varrella on ollut muitakin tilanteita, joissa olen vastaavasti kohotellut kulmiani, mutta ne lienee käyty läpi jo tuolloin, joten ei mennä niihin enää. Otan kuitenkin sen verran takaisin, että "silmiinpistävän outoja" oli kenties liian raflaava ilmaisu, pelkkä silmiinpistävä olisi riittänyt.

Tuosta noitavaino-kommentista kommentoin jo, että se oli harkitsematon osaltani. Siinä mielessä turha nosto, mutta ilmeisesti muuten nuo olivat melko vähissä. Palaan vielä kerran tuohon sääliplayoff-offtopiciin: Nuo ottelut olivat tiukkoja. Sillä, mille sijalle mikäkin jengi oli sijoittunut ei yksittäisissä peleissä enää ollut väliä. TPS pelasi jopa ihan kohtalaiset kaksi ottelua pelillisesti ja nämä kaksi matsia päättyivät yksilövirheisiin. Ja herran tähden, tottakai siellä muutkin tekivät niitä kuin Palmroth. En ymmärrä tätä juuri ja juuri kymmenenneksi-argumenttia, etenkään kun pelaajabudjetti nyt ei ollut yhtään sen kummoisempi kuin niillä jotka Tepsin edellä olivat. Päinvastoin, mielestäni tuo kymmenes sija kaikessa riittämättömyydessäänkin oli ns. odotettu suoriutuminen tuolla joukkueella. Mutta tämän enempää en tästä jatka, kantani on jo selvä.

Jep. Tuo sinun mallisi eroaa omastani siinä, että haluat käydä pohjia myöten läpi kaikki Arsen toimenkuvaan liittyvät yksityiskohdat - pelaajahankinnat, näiden roolitukset, yksittäisten kausien tapahtumat kuten tyhjennysmyynnit jne. Se on tiettyyn rajaan asti aivan perusteltua, koska joukkueen kokoaminen on eittämättä hankalaa ja monimutkaista työtä, jossa on lukuisia muuttujia. Näen kuitenkin sen riskin, että liian pitkälle vietynä tuollainen erittely ja analysointi voi hämärtää kokonaiskuvan hahmottamista ja johtaa siihen jo aikaisemmin mainitsemaani ilmiöön, että ei ns. nähdä metsää puilta. Taustatekijöiden penkomisesta voi jäädä niin paljon avoimia kysymyksiä, ettei uskalleta tehdä sitä johtopäätöstä, joka kuitenkin tulosten valossa olisi perusteltu - myös ne avoimet kysymykset huomioon ottaen. Tämän keskustelun valossa en kuitenkaan enää väitä, että sinun kohdallasi olisi kyse tästä.

Minun mielestäni asia on täysin päinvastoin. Nimenomaan perustelemalla nämä asiat tulee käsitellä. Asioiden irroittaminen konteksteistaan ei mielestäni vie kokonaiskuvan hahmottamista oikeaa suuntaan, mutta lienemme tästä eri mieltä. Mikä toki on ok, ei siinä mitään.

(Nimim. JHag muistaakseni puhui joskus HIFK:n puolella videoklippikerhosta kuvaillessaan niitä argumentteja, joilla seuran tuolloista maalivahtia Jan Lundellia puolusteltiin. Tällä tarkoitettiin ymmärtääkseni sitä, että Lundellia puolustavat kävivät tämän pelaamien otteluiden jälkeen läpi kaikki HIFK:ta vastaan tehdyt maalit ja päätyivät tavallisesti sen tyyliseen johtopäätökseen, että tuota ja tuota ei olisi kukaan ottanut ja vaikka tuon yhden ehkä olisikin, niin oma jengi teki niin vähän maaleja, että matsi olisi hävitty joka tapauksessa. Ja näin sivuutettiin mm. Lundellin ottelua kohden päästämien maalien korkea keskiarvo. Tässä Vuori-keskustelussa on mielestäni ollut ajoittain jotain samaa.)

Täysin eri asia. Tämä on muuten malliesimerkki miten tätä keskustelua viedään väärille raiteille, koska tässähän sinä nyt nimenomaan lähdet kyseenalaistaa tapaani kirjoitella auki argumenttejani, etkä niiden sisältöä. Jonkun Jan "Länki" Lundellin maalivahtipelin analysointi nyt on lievästi sanottuna vähän eri asia kuin tämä josta olemme täällä nyt keskustelleet.

2012 alkoi kuitenkin hahmottua, että kyseessä on niin toistuva kuvio, ettei se voi olla sattumaa - seurassa tehdään systemaattisesti, vuodesta toiseen jotain väärin. Ja tällaisen johtopäätöksen jälkeen epäilykset kohdistuvat luonnollisesti niihin toimijoihin, jotka ovat olleet pesteissään jo usean vuoden ajan. Vuori oli tuolloin näistä yksi, muttei ainoa. Siitä, mitä tämän jälkeen on tapahtunut, lienee helppo päätellä, että kriittisyyteni Vuorta kohtaan ei ole ainakaan vähentynyt. Hyvin tulospainotteinen arviointitapa, kyllä, mutta mielestäni myös perusteltu kun otetaan huomioon, miten käsittämättömän huonoja tulokset ovat jo useita vuosia olleet.

Tämän perustelusi valossa ymmärrän taas vähän enemmän tätä sinun tapaasi ajatella. Enkä minä tuomitse sinun tapaasi ajatella tästä keissistä, vaan lähinnä sen että sinä tunnut tekevän juuri näin koskien minun argumenttejani. Oli asia mikä tahansa tai tulokset mitkä tahansa niin pidän omiani varsin perusteellisesti aukikirjoitettuina ja rationaalisesti perusteltuina ja seison niiden takana. Pidän harkittuna ja järjenmukaisena tehdä johtopäätöksiä tällaisten perusteella.

Tämä nyt vain tältä erää viimeisenä selvennyksenä, ei niinkään vastaväitteenä. Viestisi viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä. Kauden ja Pb:n mainitsema työsopimusjärjestelykin huomioon ottaen pidän todennäköisempänä, että jos Vuori lähitulevaisuudessa lähtee, tämä ei tapahdu irtisanomisen kautta vaan ainakin muodollisesti miehen omasta aloitteesta tai yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Itse en kuitenkaan toivo ensisijaisesti Arsen lähtöä vaan lähinnä sitä, että hallitus selvittäisi Vuoren toimintaa mm. hankkimalla ne tiedot, joita meillä ei täällä ole, ja tekisi sen jälkeen oikeaksi katsomansa johtopäätökset.

Asia ok. Itselleni on yhtälailla se ja sama kuka siellä utj:n pallilla seisoo, miksei siinä voitaisi jotain muuta henkilöä koettaakin. Toiminnan täytyy kuitenkin olla muillakin aspekteilla ns. läpikäytyä ja kunnossaolevaa, jotta kenen tahansa olisi mahdollista onnistua. Tämä siis Vuoreen viittaamatta, vaan koskien TPS:n yleistä toimintatapaa ja strategiaa. Edelleenkin vaikka kaikki muu paitsi Vuori on vaihdettu niin tästä peräänkuulutetusta strategiasta ei ole juuri kuulunut, hallituksen vaihdosta huolimatta, yhtään mitään.

Oleellista olisi määrittää minkälainen peli-identiteetti tänne halutaan. Suikkasen ja Elomon myötä tämä peli on ollut nopeaa reagointikiekkoa, joka pitkässä juoksussa on aika paskaa nähdyn perusteella. Myöskin kotimaiset, ja miksei kansainvälisetkin tulokset suurissa otteluissa kertovat että kiekollisempi pelillinen kantaa pidemmälle kun mennään kevään ratkaisuotteluihin. Omasta mielestäni TPS olisi tarvinnut tuleville kausille (ja miksei jo nyt) valmentajaksi Kiven tai Jalosen, sekä heidän menetelmiinsä sopivia pelaajia. Tällaisen linjauksen sopiminen hallituksen, utj:n ja valmentajan kesken ei luulisi olevan mitenkään liian hankala tehdä, mutta meidän Tepsissähän ei moisella tavalla toimita.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Vuoren erottamisen puolesta puhujat voisivat kertoa, että ketä sitten tilalle otettaisiin UTJn hommaan? Kuitenkin käy niin, että jos Vuori saisi potkut niin tulisi joku keltanokka tilalle ja hallitus haukuttaisiin taas alimpaan helvettiin. Jos Vuoren tilalle saataisiin joku oikeasti pätevä henkilö niin Vuori voitaisiin heittää pihalle, mutta ei muuten.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Toivottavasti tässä seurassa ei olla niin tyhmiä, että annetaan ensiksi Vuorelle potkut ja sit ihmetellään että kukas se palkkaa uuden UTJ:n. Ari Vuori ei ehkä osaa koota joukkuetta, mutta yksilötaitoa hän osaa etsiä. UTJ tarvitsee yksilötaitoa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Toivottavasti tässä seurassa ei olla niin tyhmiä, että annetaan ensiksi Vuorelle potkut ja sit ihmetellään että kukas se palkkaa uuden UTJ:n.

Joo, eihän Tepsissä mitään paniikkifuduja anneta, koko homma hoidetaan tunnetulla Turkulaisella tyylikkyydellä alusta loppuun. Sitäpaitsi, Koivun saunasta löytyy ihan saletisti tasokas UTJ, ehkä jopa - hyvällä onnella - joku Koivu-niminenkin.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minun mielestäni asia on täysin päinvastoin. Nimenomaan perustelemalla nämä asiat tulee käsitellä. Asioiden irroittaminen konteksteistaan ei mielestäni vie kokonaiskuvan hahmottamista oikeaa suuntaan, mutta lienemme tästä eri mieltä. Mikä toki on ok, ei siinä mitään.

Kun nyt laitat sanoja suuhuni, niin vastaan. En ole väittänyt, että asiat pitäisi irrottaa konteksteistaan. Näkemyksemme eroavat nähdäkseni siinä, miten olennaiset ja epäolennaiset seikat erotetaan toisestaan, ja millainen painoarvo eri seikoille annetaan. Kuten olen jo sanonut, otan Vuoren arvioinnissa huomioon organisaation aiheuttamat hankaluudet, vähäisen pelaajabudjetin, onnistuneet hankinnat ym. Annan niille kuitenkin oletettavasti vähäisemmän painoarvon kokonaiskuvaa arvioitaessa. Tämä johtuu merkittäviltä osin siitä, että vuosia kestäneet surkeat tulokset Vuorenkin vastuualueelle kuuluvalla sektorilla painavat vaakakupissa niin voimakkaasti, että toiseen suuntaan puhuvat yksittäiset tekijät alkavat pikkuhiljaa menettää merkitystään.

Se ei ole multa tai keneltäkään muultakaan pois, jos haluat käydä perusteellisesti läpi Vuoren suoritusten taustoja. Tyydyn vain yleisellä tasolla, arviointitapaasi tässä yhteydessä kyseenalaistamatta, viittaamaan siihen, mitä olen jo sanonut. Yhtäältä siihen, että yhtä perusteellista arviointia ei jostain syystä tunnuta vaativan seuran muiden toimijoiden osalta. Esim. Österlund on dumattu täällä suht yksimielisesti hänen julkisuuteen antamiensa kommenttien perusteella, vaikka hänen osaltaan ihmisillä lienee vielä vähemmän tietoa siitä, miten hän hoitaa muita vastuualueelleen kuuluvia tehtäviä. Ja toisaalta siihen, että kritiikin antaminen tällaisilla keskustelupalstoilla olisi koko lailla mahdotonta, jos sen edellytyksenä olisi, että pitäisi tuntea kaikki taustatekijät ja käydä ne perusteellisesti läpi. Me emme nyt kuitenkaan ole TPS:n palkkaamia konsultteja selvittämässä UTJ:n työskentelyn tasoa vaan vapaa-ajallaan kirjoittelevia anonyymejä nettikeskustelijoita. Tähän nähden en koe, että Vuori sen enempää kuin muutkaan seurojen toimijat kärsisi aivan valtavaa vääryyttä siitä, että heidän toimiaan arvioidaan täällä ilman kaikkia taustatietoja.

Täysin eri asia. Tämä on muuten malliesimerkki miten tätä keskustelua viedään väärille raiteille, koska tässähän sinä nyt nimenomaan lähdet kyseenalaistaa tapaani kirjoitella auki argumenttejani, etkä niiden sisältöä. Jonkun Jan "Länki" Lundellin maalivahtipelin analysointi nyt on lievästi sanottuna vähän eri asia kuin tämä josta olemme täällä nyt keskustelleet.

Tästä olemme siis eri mieltä. Ilmeisesti koit vertauksen Lundelliin jotenkin provokatiivisena - länget ja kaikkea. Olennaista itselleni ei ollut Lundell vaan se, että kyse oli yksittäisen henkilön arvioinnista, jossa niin ikään käytiin yksityiskohtaisesti läpi yksittäisiä suorituksia. Ja samalla oman arvioni mukaan hukattiin kokonaiskuva, minkä näen riskinä tällaisessa arvioinnissa yleisemminkin - vertaus ei niinkään ollut tarkoitettu sinulle vaan yleisempänä toteamuksena. Voit joskus huviksesi käydä katsomassa noita vanhoja keskusteluja, joissa merkittävä osa keskustelijoista puolusti varsin voimakkaasti ja perustellusti tuota sinun ilmeisesti dumaamaasi kassaria. Mutta jos olemme tämän vertailun toimivuudesta eri mieltä niin fine, menkäämme rauhassa.

Syytöstä keskustelun viemisestä väärille raiteille en sen sijaan sulata. Tekisi mieleni sanoa tästä paljonkin, mutta koska en halua enää heittää bensaa liekkeihin, tyydyn toteamaan seuraavan. Jos olet eri mieltä kanssani, niin OK, ja jos argumenttini ovat mielestäsi typeriä, niin OK, sekin kuuluu keskusteluun. Syytökset keskustelun sabotoimisesta ovat sen sijaan vähän eri tasoa, joten kainosti toivoisin, että hieman miettisit ennen sellaisten heittelemistä. Väite siitä, että yksi sulkuihin kirjoitettu vertaus keskellä pitkää mielipiteidenvaihtoa veisi keskustelun sivuraiteelle on mielestäni myös täysin suhteeton siihen nähden, että olen tässä keskustelussamme vastannut argumentteihisi melko perusteellisesti. Mutta jos tältä osin on tarvetta jatkaa, niin ehkä siirrymme yksityisviestien puolelle, koska yhteys ketjun aiheeseen alkaa olla melko kaukainen ja muilta kuin em. osin näkemyksemme vaikuttavat olevan melko pitkälti yhtenevät.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vuoren erottamisen puolesta puhujat voisivat kertoa, että ketä sitten tilalle otettaisiin UTJn hommaan? Kuitenkin käy niin, että jos Vuori saisi potkut niin tulisi joku keltanokka tilalle ja hallitus haukuttaisiin taas alimpaan helvettiin. Jos Vuoren tilalle saataisiin joku oikeasti pätevä henkilö niin Vuori voitaisiin heittää pihalle, mutta ei muuten.

En ole suoranaisesti potkuja vaatinut, mutta ei tietenkään kannata lähteä erottamaan jos ei ole hajuakaan korvaajasta. Jos henkilövaihdoksia aletaan pohtia, niin pitää toimia siten kuin olisi pitänyt toimia jo Vuoren UTJ-valinnan aikaan: joko järjestää avoin haku tai sitten kartoittaa muulla tavalla useita sopivia ehdokkaita ja tehdä valinta heidän välillään. Epäilen, että Vuoren valinnan yhteydessä ei tehty edes jälkimmäistä. Ja tietysti voisi olla järkevää tehdä seuraavalle UTJ:lle johtaja- eikä työsopimus, jos vaikka kävisi niin, ettei seuraajaankaan oltaisi tyytyväisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Myös Scissorsille: mikä nimenomainen seikka estää Vuoren irtisanomisen? Välit The Mentoriin? 2000-luvun tepsissähän työsuhdeturva ml toimitusjohtajat sekä valmentajat on ollut hyvin löysässä. Sjöroos toki on jatkanut tasaisen tahdin suorittamistaan ilman kuponkeja.

Ehkä tuo mainitsemasi seikka osaltaan ainakin nostaa kynnystä potkuille. Se, että Vuori pysyy paikallaan vuodesta toiseen ja on vieläpä saanut ylennyksen, kertoo nähdäkseni siitä, että vankkaa tukea taustajoukoista löytyy. Ottaen huomioon, millä perusteella esim. kesken kautta rekrytoidut valmentajat on viime vuosina valittu, en pitäisi mahdottomana, että sama seikka vaikuttaisi myös Vuoren aseman taustalla. Mainitsemasi toistaiseksi voimassa oleva työsopimus nostanee omalta osaltaan kynnystä erottamiselle (vrt. johtajasopimus tai valmentajan määräaikainen pesti), vaikka sekin toki voitaisiin mainitsemallasi tavalla päättää. Mutta tosiaan, en usko, että varsinaista erottamisprosessia varoituksineen tullaan näkemään. Jos tiet erkanevat, se tapahtunee ainakin näennäisesti yhteisymmärryksessä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun nyt laitat sanoja suuhuni, niin vastaan. En ole väittänyt, että asiat pitäisi irrottaa konteksteistaan. Näkemyksemme eroavat nähdäkseni siinä, miten olennaiset ja epäolennaiset seikat erotetaan toisestaan, ja millainen painoarvo eri seikoille annetaan. Kuten olen jo sanonut, otan Vuoren arvioinnissa huomioon organisaation aiheuttamat hankaluudet, vähäisen pelaajabudjetin, onnistuneet hankinnat ym. Annan niille kuitenkin oletettavasti vähäisemmän painoarvon kokonaiskuvaa arvioitaessa. Tämä johtuu merkittäviltä osin siitä, että vuosia kestäneet surkeat tulokset Vuorenkin vastuualueelle kuuluvalla sektorilla painavat vaakakupissa niin voimakkaasti, että toiseen suuntaan puhuvat yksittäiset tekijät alkavat pikkuhiljaa menettää merkitystään.

Tämä siis yleisellä tasolla. Kuitenkin juuri nyanssit muodostavat kokonaisuuden, joten olen eri mieltä muutamasta yksityiskohdasta, syy-seuraus-suhteesta ja lukuisista asioiden painoarvoista. Kuten jo totesin, ymmärrän kokonaiskuvan tarkastelun ja haluaisin osallistua siihen itsekin samalla radikaaliudella. Mutta koska kyseessä on TPS, niin jaksan laittaa aikaa niiden pientenkin tekijöiden vaikutukseen. Vastuualuekin tässä kohtaa kelvatkoon validina mittarina onnistumiselle - sen suhteen myönnän ihan suoraan että tuloksellisesti muualla on tehty parempaa jälkeä tällä nimenomaisella sektorilla. Jos toistaiseksi on jäänyt epäselväksi.

Se ei ole multa tai keneltäkään muultakaan pois, jos haluat käydä perusteellisesti läpi Vuoren suoritusten taustoja. Tyydyn vain yleisellä tasolla, arviointitapaasi tässä yhteydessä kyseenalaistamatta, viittaamaan siihen, mitä olen jo sanonut. Yhtäältä siihen, että yhtä perusteellista arviointia ei jostain syystä tunnuta vaativan seuran muiden toimijoiden osalta. Esim. Österlund on dumattu täällä suht yksimielisesti hänen julkisuuteen antamiensa kommenttien perusteella, vaikka hänen osaltaan ihmisillä lienee vielä vähemmän tietoa siitä, miten hän hoitaa muita vastuualueelleen kuuluvia tehtäviä. Ja toisaalta siihen, että kritiikin antaminen tällaisilla keskustelupalstoilla olisi koko lailla mahdotonta, jos sen edellytyksenä olisi, että pitäisi tuntea kaikki taustatekijät ja käydä ne perusteellisesti läpi. Me emme nyt kuitenkaan ole TPS:n palkkaamia konsultteja selvittämässä UTJ:n työskentelyn tasoa vaan vapaa-ajallaan kirjoittelevia anonyymejä nettikeskustelijoita. Tähän nähden en koe, että Vuori sen enempää kuin muutkaan seurojen toimijat kärsisi aivan valtavaa vääryyttä siitä, että heidän toimiaan arvioidaan täällä ilman kaikkia taustatietoja.

Asia kunnossa. Mielestäni mitattavissa ja tarkasteltavissa olevia asioita on kuitenkin lukuisia, toki ei pelkästään Vuoren kohdalla. Tässä lähtökohtaisesti tulokulmiemme ero noin raa'asti muotoiltuna. Viimeisestä lauseestasi olen samaa mieltä aika pitkälti, kun sen noin asettelet.

Tästä olemme siis eri mieltä. Ilmeisesti koit vertauksen Lundelliin jotenkin provokatiivisena - länget ja kaikkea. Olennaista itselleni ei ollut Lundell vaan se, että kyse oli yksittäisen henkilön arvioinnista, jossa niin ikään käytiin yksityiskohtaisesti läpi yksittäisiä suorituksia. Ja samalla oman arvioni mukaan hukattiin kokonaiskuva, minkä näen riskinä tällaisessa arvioinnissa yleisemminkin - vertaus ei niinkään ollut tarkoitettu sinulle vaan yleisempänä toteamuksena. Voit joskus huviksesi käydä katsomassa noita vanhoja keskusteluja, joissa merkittävä osa keskustelijoista puolusti varsin voimakkaasti ja perustellusti tuota sinun ilmeisesti dumaamaasi kassaria. Mutta jos olemme tämän vertailun toimivuudesta eri mieltä niin fine, menkäämme rauhassa.

Kokonaiskuvan voi tosin hukata jo valmiiksi sillä että ei ole perillä, saatika edes halua olla, muuttujista sen takana. Minä näen tämän riskinä siinä missä sinä niiden ylle asetetun liiallisen painoarvon. Tämän kyseisen vertailun toimivuudesta tosin olen, kuten todettua, äärimmäisen paljon eri mieltä kanssasi. Siihen jo riittää ihan katsanto molempiin konteksteissaan oleviin asioihin. Sen enempää Lunkka-tarinaa tuntematta. En tuota keskustelua jaksa penkoa läpi sillä se ei millään tavalla ole liitoksissa TPS:n urheilulliseen operointiin tai Ari Vuoreen. Edes hypoteettisella tai vertauskuvauksellisella tasolla. Kaikella kunnioituksella.

Syytöstä keskustelun viemisestä väärille raiteille en sen sijaan sulata. Tekisi mieleni sanoa tästä paljonkin, mutta koska en halua enää heittää bensaa liekkeihin, tyydyn toteamaan seuraavan. Jos olet eri mieltä kanssani, niin OK, ja jos argumenttini ovat mielestäsi typeriä, niin OK, sekin kuuluu keskusteluun. Syytökset keskustelun sabotoimisesta ovat sen sijaan vähän eri tasoa, joten kainosti toivoisin, että hieman miettisit ennen sellaisten heittelemistä. Väite siitä, että yksi sulkuihin kirjoitettu vertaus keskellä pitkää mielipiteidenvaihtoa veisi keskustelun sivuraiteelle on mielestäni myös täysin suhteeton siihen nähden, että olen tässä keskustelussamme vastannut argumentteihisi melko perusteellisesti. Mutta jos tältä osin on tarvetta jatkaa, niin ehkä siirrymme yksityisviestien puolelle, koska yhteys ketjun aiheeseen alkaa olla melko kaukainen ja muilta kuin em. osin näkemyksemme vaikuttavat olevan melko pitkälti yhtenevät.

En ole sanonut argumenttejasi typeriksi. Jos minä olen sanoja suuhusi laittanut niin nyt sinäkin, ilmeisesti provosoituneena, syyllistyt samaan. Koskien boldattua, voit toki vähätellä vertauksesi relevanttiutta, mutta kuitenki näit sen tarpeelliseksi ja osoitit sen myötä mieltäsi minun kirjoittamaani koskien, joten tämä suhteettomuuskin on vähän subjektiivisesti tulkittavissa. Itse asiassa tuo peilaa keskustelumme syvintä olemusta melko pitkälle siinä missä sinä olet (kärjistetysti) pyrkinyt alleviivaamaan isompia kuvia ja minä liian ahkerasti lienen tarttumassa detaljeihin. Ajattelumallimme ovat tyystin erilaiset joten lähtökohtaisesti pidän itsekin yksityisviestejä sopivampana alustana puida tätä asiaa tästä eteenpäin. Jos siis jotain hampaankoloon on jäänyt. Olen aktiivisesti pyrkinyt alleviivaamaan niitä kohtia joissa pidän argumentointiasi hyvänä ja joissa resonointiisi on helpompi samaistua, joten en koe että tämä nyt ihan vituiksikaan on tähän asti mennyt mutta tosiaan, aiheestahan tässä lipsutaan jo aika hyvää vauhtia joten tämä lienee tässä.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joutais Vuorikin jo vaihtoon. Joka kaudeksi hommaa isolla rahalla pelaajia ja tulos on nähdyn kaltainen. Kun taas moni liigajoukkue tekee saman työn hyvin. Tai sitten olla semmonen pelaajakoordinaattori joka hommansa osaa. Anteeksi avautumiseni!
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Onhan se nyt niin, että paikallisena urheilutoimenjohtajana touhuilee kaveri, joka ei liene ihan penaalin terävin kynä ja jonka sosiaaliset/johtajataidot ovat luokkaa muovitötsä. Herättää hymyä aika monissa piireissä journalisteista liiton janttereihin. Mut on lojaali klaanille ja varmaan halpakin vielä.

Oleellista on aikaisempi kommentti, että vaihtoa ei voi tehdä ilman kompetenttia vaihtoehtoa. Ja sellaisen löytyminen ei ole helppoa, kun ottaa huomioon millaiseen viitekehykseen ja lähihistorian painolastin alle kandidaatin pitäisi itsensä tunkea.

Kyllähän tää paikallinen johto tarvii kyseenalaistaa. Tekee tuotteen naurunalaiseksi karismaattisilla kommunikaatiotaidoillaan ja joka kausi huippupelaajien tai -valmentajien hankinta tulee yhtiölle kalliimmaksi.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Vuoren erottamisen puolesta puhujat voisivat kertoa, että ketä sitten tilalle otettaisiin UTJn hommaan? Kuitenkin käy niin, että jos Vuori saisi potkut niin tulisi joku keltanokka tilalle ja hallitus haukuttaisiin taas alimpaan helvettiin. Jos Vuoren tilalle saataisiin joku oikeasti pätevä henkilö niin Vuori voitaisiin heittää pihalle, mutta ei muuten.

Kyllä esmes Kanadassa laiduntaa yksi sellainen nimi, johon kannattaisi kaikki merirosvorahat laittaa kiinni. Ei, ei ole Mentorille sukua. Enkä myöskään tiedä onko realistisesti ottaen tehtävään saatavilla.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
En ole Vuoren kannattaja ollut ikinä. Kyllä tässä koko ajan jokin mättää, mutta niin vain äijä heiluu taustajoukoissa. Kaikenlisäksi ei ole edes kokopäiväinen. Ei, en tiedä kuka tulisi tilalle, mutta jotain pitää myös Vuoren kohdalla tapahtua. Jos saa vetää eläkkeelle asti, niin on muuten pitkä aika katsottavana.

-Miten voi olla, että vuodesta toiseen ei reagoida keskushyökkääjä vajeeseen?
-Vittasmäki se vaan porskuttaa pakistossa, vaikkei ole vuosiin ollut edes välttävää Liiga-tasoa
-Joka kausi tuntuu olevan valtaisia roolitusongelmia ja selkeää vajetta jollain pelipaikalla

Tälle kaudelle Vuori on hommannut todella hyviä ulkkareita ja muutenkin todella hyviä pelaajia, mutta se ei riitä. Kokonaisuus on osiensa summa. Sitäpaitsi, kun operoit isolla lompakolla, Smolenakin tai Laschin kaltaisia pelaajia kyllä voi kaapata.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Vastuu urheilullisesta menestyksestä on oltava Vuoren jos titteli on urheilutoimenjohtaja tai mitä tahansa siitä ylöspäin.

Näin pitää olla.

Jos asia on käytännön tasolla ollut jotain muuta, eli joku muu tekee taustoilla päätöksiä urheilullisista asioista, niin Vuori on joka tapauksessa hyödytön Turun Palloseuralle. Näin ei välttämättä tarvitse olla, mutta jos näin on, niin sitten on.

edit. Vuorenkin kohdalla tulokset mitataan keväisin.
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Kokonaisuus on osiensa summa.

Ja äkkiä voisi epäillä urheilutoimenjohtajan vastaavan kokonaisuudesta. On meillä huonoa tuuriakin, esim Nummelin mutta sitten tietoista riskinottoa mallia Seikola. Lopputuloksena yhtä kaikki noin 500 teuroa sivussa. Olen samaa mieltä myös siitä, että joukkue jätetään joka vuosi viittä vaille. Jos rahaa on, tämä on mielisairasta. Toki pettymyksiä voi tulla massia mälläten, kaikki mahdolliset ostaenkin (esim olisko ollut -92 kun joukkue täynnä tähtiä ja Ifkiltä sensaatiomaisesti nenään poffien eka kierroksella), mutta riski pienenee olennaisesti. Tämän kauden sinetti oli/tulee olemaan Melomon rekrytointi päävalmentajaksi. Syön mielelläni jotain tai teen muita kevätjuhlaliikkeitä, mikäli olen asiassa väärässä.
 
Eräs ystäväni ihmetteli eilen puhelinkeskustelun aikana, että koska viimeksi TPS/Ari Vuori on rekrytoinut jonkun kohtuu huokean pelaajan tai nuoren lupauksen niin, että se/hän olisi hankkinut lopulliset kannukset vasta TPS:ssa?
Valmiita pelaajia voi ostaa kun rahaa on ja omia junnujakin nostaa ylös, mutta entä ne ns. löydöt toisilta paikkakunnilta?

Mielestäni löytöjä tekevät UTJ:t ovat seuralleen parasta A-luokkaa.

Tuleeko jollain mieleen TPS:n vastaavia löytöjä, kun tuntuu (toki vain tuntuu) siltä, että näin tapahtuu vain muualla?
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Eräs ystäväni ihmetteli eilen puhelinkeskustelun aikana, että koska viimeksi TPS/Ari Vuori on rekrytoinut jonkun kohtuu huokean pelaajan tai nuoren lupauksen niin, että se/hän olisi hankkinut lopulliset kannukset vasta TPS:ssa?
Valmiita pelaajia voi ostaa kun rahaa on ja omia junnujakin nostaa ylös, mutta entä ne ns. löydöt toisilta paikkakunnilta?

Mielestäni löytöjä tekevät UTJ:t ovat seuralleen parasta A-luokkaa.

Tuleeko jollain mieleen TPS:n vastaavia löytöjä, kun tuntuu (toki vain tuntuu) siltä, että näin tapahtuu vain muualla?

En tullut täne Vuorta puolustamaan sen enempää, koska virheitä häneltäkin on tullut, mutta ei se nyt ihan paskaa työtä ole pelkästään tehnyt. Enkä ole tätä ketjua kauheasti lukea, mutta tämä osui sopivasti silmään.

Niin lasketaanko tässä vuoren pelaajakoordinaattorihommat vai vain UTJ-aika?

Muutamia mitä tulee mieleen niin Filppula, Seigo, Kummeli, Anttila, Nordlund, Engren, Leggio, Birner, Erkinjuntti jne. Siis jos lasketaan niitä, jotka ovat selvästi nostanut ainakin tasoaan/kehittynyt Tepsissä. Hinnoista en tiedä ja kuinka nuoria lupausten pitää olla, mutta ei sentään kaikki tänne ole tulleet epäonnistumaan tai pelkästään ylihintaisella hintalapulla. Näistä voi olla eri mieltä toki, kun Seigokin on nyt ihan paska, mutta kyllä nuo ovat arvoaan nostaneet tepsin aikoina luultavasti. En myöskään ota kantaa mitkä näistä sitten ovat Hattusen tai Vahalahden koiran rekryjä, mutta mielestäni nuo osuu Vuoren TPS-aikaan.

Paljon noista osuu toki mestaruuskauteen, jolloin budjetti oli eri luokkaa kuin tällä hetkellä, mutta eihän siitä saa Vuorta kiittää. Sitten kun on rahaa niin ei tarvitse niin paljoa hakea niitä potentiaalipelaajia/arpoja, kun voi ostaa valmiitakin paketteja.

Kyllä nyt uuden hallituksen aikana TPS on ainakin ryhdistäytynyt kaappaamaan myös junnuja kauempaakin kuin TUTO:sta, mutta nyt meillä on erikseen omat junnuscoutit, joten en tiedä kuinka paljon ja missä hankinnoissa Vuorella on sormensa pelissä. Toki noista viimeisimmistä junnukaappauksista on vielä vaikea sanoa, että kuinka onnistuneita ne loppupeleissä tulee olemaan, mutta nyt ainakin on alettu sinnekin panostamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyviä pointteja puolesta ja vastaan. Hyvä että keskustelua syntyy.

Arselle puolestaan: Sentteriosasto lopulliseen muottiin NYT Kurtis McLeanin muodossa. Rahaa palaa.
 
En tullut täne Vuorta puolustamaan sen enempää, koska virheitä häneltäkin on tullut, mutta ei se nyt ihan paskaa työtä ole pelkästään tehnyt. Enkä ole tätä ketjua kauheasti lukea, mutta tämä osui sopivasti silmään.

Niin lasketaanko tässä vuoren pelaajakoordinaattorihommat vai vain UTJ-aika?

Muutamia mitä tulee mieleen niin Filppula, Seigo, Kummeli, Anttila, Nordlund, Engren, Leggio, Birner, Erkinjuntti jne. Siis jos lasketaan niitä, jotka ovat selvästi nostanut ainakin tasoaan/kehittynyt Tepsissä. Hinnoista en tiedä ja kuinka nuoria lupausten pitää olla, mutta ei sentään kaikki tänne ole tulleet epäonnistumaan tai pelkästään ylihintaisella hintalapulla. Näistä voi olla eri mieltä toki, kun Seigokin on nyt ihan paska, mutta kyllä nuo ovat arvoaan nostaneet tepsin aikoina luultavasti. En myöskään ota kantaa mitkä näistä sitten ovat Hattusen tai Vahalahden koiran rekryjä, mutta mielestäni nuo osuu Vuoren TPS-aikaan.

Paljon noista osuu toki mestaruuskauteen, jolloin budjetti oli eri luokkaa kuin tällä hetkellä, mutta eihän siitä saa Vuorta kiittää. Sitten kun on rahaa niin ei tarvitse niin paljoa hakea niitä potentiaalipelaajia/arpoja, kun voi ostaa valmiitakin paketteja.

Kyllä nyt uuden hallituksen aikana TPS on ainakin ryhdistäytynyt kaappaamaan myös junnuja kauempaakin kuin TUTO:sta, mutta nyt meillä on erikseen omat junnuscoutit, joten en tiedä kuinka paljon ja missä hankinnoissa Vuorella on sormensa pelissä. Toki noista viimeisimmistä junnukaappauksista on vielä vaikea sanoa, että kuinka onnistuneita ne loppupeleissä tulee olemaan, mutta nyt ainakin on alettu sinnekin panostamaan.

Mainitsemistasi esimerkeistä lukisin omaan "otantaani" Filppulan(varauksin), Kumihanskan, ja Engrenin. Mutta muuten on ollut melko hiljaista viimeiset 5 vuotta.
Ja mainittakoon sekin, että minulle ei asialle ole tuon taivaan merkitystä, kunhan vain satuin itsekin asiaa pohtimaan.

Keitä muuten tarkoitat: viimeisillä junnukaappauksilla?
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Tuo sentteritilanne on vähän sellainen että koko Liigassa niistä on huutava pula. Itse melkein pitäisi kasvattaa jos hyvän kotimaisen haluaa. Jostain syystä tuntuu että ulkomaisilla senttereillä on ollut poikkeuksellisen iso flobbiriski liigassa.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Tuo sentteritilanne on vähän sellainen että koko Liigassa niistä on huutava pula. Itse melkein pitäisi kasvattaa jos hyvän kotimaisen haluaa. Jostain syystä tuntuu että ulkomaisilla senttereillä on ollut poikkeuksellisen iso flobbiriski liigassa.
Näin on tilanne ja siksi minusta ainakin nykyinen sentterikattaus on oltava riittävä. Nyt kun Luceniuskin on takaisin kehissä, niin ei voi kyllä tämän taakse mennä. IFK:lla on loistava tilanne senttereiden suhteen. Muilla taitaa olla aika tasapaksuja nimiä listoilla loppujen lopuksi?

edittinä lisäys; Vaikkakin voi miettiä, että kannattaisiko sentteriosastoon panostaa silti enemmän. Joukkue luultavasti jäisi nimettömämmäksi, mutta olisiko silti kannattavaa? Nythän taitaa olla kuitenkin suhteellisen halpa tuo TPS:n keskushyökkääjäosasto. Koskirannalla ilmeisesti on palkka vähän yläkantissa, mutta mm. Kumen edellinen sopimus oli verotietojen mukaan käytännössä ilmainen. Laitureihin taas lienee upotettu melkoisia summia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös