Ari-Pekka Selin – TPS:n seuraava päävalmentaja & pelastaja

  • 135 327
  • 500

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Se kesti samat kolme vuotta jonka Atunkin kontrahti kestää. Kokonaisuutena tämä kausi on ollut onnistunut koko joukkueelta, jopa silloinkin jos pelit päättyy sääleihin (mitä en usko).

Ja jos nyt katsoo joukkueita yläpuolella, niin IFK:ta lukuun ottamatta kaikilla valmentaja vetää siellä jo kolmatta kautta tai enemmän. Neljä joukkueista on samoja kuin viime vuonna. Kaudella 2013-2014 näistä joukkeista oli 5kpl kuuden joukossa.

On toki aivan selvää, että ensi kaudelle vaatimustaso nousee ja niin pitääkin. Mutta samalla on sanottava, että kuuden joukkoon on erittäin vaikea murtautua, kuten viime kaudet ovat osoittaneet. Toisaalta ainakin Kärpät, Lukko, SaiPa saavat uudet valmentajat ensi kaudeksi, joten tästä näkökulmasta kärkikuusikoon pitäisi tulla uusia joukkueita ensi vuonna. Toki, Kärpillä ja Lukolla on "massia" paikata sitä mitä valmennus ei välttämättä tuo pöytään.

Mutta joka tapauksessa, jos kausi tässä tulevan viiden päivän sisällä päättyy, se on iso pettymys. Kaikesta hyvästä huolimatta ja valmennus saakoon siitä silloin osansa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ovatko Selin ja Pikkarainen saaneet täydellisen työrauhan?
Väitän että eivät ole, Kiviharjun ja Rintasen tunkeminen valmennukseen puoliväkisin Eskolan toimesta oli idioottimainen teko ja sekoittaa valmennustyötä omalta osaltaan.
Selin tuskin noita kahta heppua olisi halunnut tuonne hengailemaan.
Selin&Pikkarainen kokeneina valmentajina varmasti olisivat kahdestaankin pärjänneet vallan mainiosti.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Väitän että eivät ole, Kiviharjun ja Rintasen tunkeminen valmennukseen puoliväkisin Eskolan toimesta oli idioottimainen teko ja sekoittaa valmennustyötä omalta osaltaan.

En kyllä lähtisi pistämään lopun kyykkäystä Kiviharjun ja Rintasenkaan piikkiin. Joskus vaan käy näin ja vaikka runkosarjan loppu ei mairittelevasti mennytkään niin ollaan edelleen sijalla 7 ennen viimeistä peliä. Pidemmällä tähtäimellä meidän kurssi on siis huomattavasti ylöspäin verrattuna aiempaan 2010-lukuun ja valmennusjengikin osaa taas toimia yhden kauden kokemuksen verran paremmin yksiin ensi kaudella.

Selinin osalta ihmettä toivottiin jo ensimmäisellä kaudella mutta onhan se nyt saatanan vaikeeta koko organisaatiolta vaihtaa 90% ihmisistä niin kopista, toimistosta kuin kabinetistakin parin kauden sisään ja pärjätä siitä suoraan niitä organisaatioita vastaan jotka ovat rakentaneet pohjia menestykselle koko kuluvan vuosikymmenen.
 

Aleksis Veli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehdotan että kausi puidaan, kun se on päättynyt. Mielipiteet vaihtelevat (itselläni ainakin) aina viimeisimmän peliesityksen mukaan.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan välihuomiona, jotta tämän kauden runkosarjan voittaja Hifk haki samalla tavalla viime vuonna vauhtia sääliplayoffeista, vaikka satsauksia sielläkin oli tehty isolla kädellä. Pitää nyt muistaa, että tämä on Selinin ensimmäinen kausi ja projekti on kesken. Kuhan tästä kaudesta otetaan oppia ja parannetaan niitä heikkoja osa-alueita ensi kaudeksi niin hyvä tästä tulee.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En minäkään missään nimessä ole mitään potkuja vaatimassa. Parannus viime vuosien totaalikyntämiseen on merkittävä ja siitä Selinille kuuluu suuri kiitos. Lähinnä vain huolestuttaa tämä loppukauden laskeva trendi ja millaiset lähtökohdat se antaa ensi kauteen. Selinin projekti on toki vasta aluillaan ja ensi kaudeksi lähtökohtien pitäisi olla paremmat koska organisaatio ja pelaajat ovat Selinille tuttuja ja hän pääsee vaikuttamaan uusien pelaajien värväämiseen. Tämä kausi olisi silti tärkeää päättää nousujohteisesti eli vähintään sääleistä jatkoon ja kunnon vastuksen antaminen seuraavassa sarjassa. Selinin tulevaisuuden kannalta voi olla merkittävä ero ihan siinä, tuleeko sääleistä tukkaan (kuten vaikka keväällä 2008 Hantan kanssa) vai kunnon taistelun kautta lomille (kuten keväällä 2009 Suikkasen kanssa). Noista tapahtumista puoli vuotta eteenpäin ja Hantta oli saanut kenkää ja Suikkanen taas johdatti Tepsin runkosarjan kuudenneksi ja lopulta mestariksi.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Makella tuossa edellä hyvä huomio. Nyt tästä kovalla tsempillä sääleihin ja jatkoon. Sen jälkeen vaikka kaaduttaisiin saappaat jalassa seuraavassa vaiheessa, niin saadaan positiivinen vire ja sopiva nälkä mukaan ensi kaudelle. Se taas voi kantaa vaikka mihin.

Mutta pelkohan tässä monella juuri nyt on että kausi päättyy totaaliseen pannukakkuun ja sen myötä ensi kaudelle mukana viedään vain kysymysmerkkejä.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Luonnollisen poistuman kauttahan tuo fanienkin negatiivisuus poistuu. Ainakin osittain. Menestykseen tottuneet "fanit" vaihtavat hiippakuntaa ja uusi sukupolvi astuu tilalle. Toki tämäkin sukupolvi on voinut saada vanhemmalta väeltä gloryhunter-tartunnan.

Onhan se tietysti ymmärrettävää, että joukkueen tarpominen vituttaa. Vituttaa muakin. Olen silti käynyt peleissä, vaikka olen opiskelija. Kerran jätin saapumatta seuraavaan peliin, kun edelliset kaksi tai kolme katsomaani peliä olivat päättyneet rumaan tappioon ja joukkue oli verrattavissa lammaslaumaan. Mahtuu joukkoon hyviäkin taisteluja. Nyt en ole tammikuun jälkeen päässyt yhteenkään peliin, koska iltaisin on ollut muuta menoa. Jälkeenpäin katsottuani tuloksia on ollut helpottunut olo, että en onneksi päässyt paikalle. Niin rumia lukemia on ollut.

Ja mitä Seliniin tulee; yleensä kun vaihtopenkin suuntaan vilkaisee, niin näyttäisi Selin vain seisovan. En ihan oikeasti ole kertaakaan nähnyt, että mies selvästi kommunikoi kentälle tai edes vaihtopenkillä istuville. Oli sitten hyvä tai paska vaihto takana, niin minkäänlaista kommenttia en ole havaitsevinani. Voi tietysti olla, että mies osaa tehdä sen huomaamattomasti. On vain pistänyt silmään, että esim. (ainakin) Törmänen, Matikainen, Aho ja Marjamäki vaikuttavat paljon aktiivisemmilta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ja mitä Seliniin tulee; yleensä kun vaihtopenkin suuntaan vilkaisee, niin näyttäisi Selin vain seisovan. En ihan oikeasti ole kertaakaan nähnyt, että mies selvästi kommunikoi kentälle tai edes vaihtopenkillä istuville. Oli sitten hyvä tai paska vaihto takana, niin minkäänlaista kommenttia en ole havaitsevinani. Voi tietysti olla, että mies osaa tehdä sen huomaamattomasti. On vain pistänyt silmään, että esim. (ainakin) Törmänen, Matikainen, Aho ja Marjamäki vaikuttavat paljon aktiivisemmilta.

Mielenkiintoinen ja hyvä huomio tuo koskien Selinin ilmeettömyyttä aitiossa. Muistan, kun aikoinaan itsekin kovasti kritisoin Kärppien (ja myöhemmin HIFK:n) silloista valmentajaa Kari "Nenä" Jalosta samasta asiasta. Tuntui käsittämättömältä, ettei Jalonen tehnyt aitiossa yhtään mitään. Useimmiten seisoi aition toisessa reunassa muistilehtiö käsissään ja tuijotteli ilmeenkään värähtämättä kentälle. Muistan jopa yhdenkin tapauksen, jolloin Kärppien ruotsalaisvahvistus Nylander aikalisän aikana itse kentällä ollen piirsi fläppitaululle kaukalon reunalla joukkuekavereilleen, miten jatkossa pelataan eikä Jalonen tehnyt mitäänmuuta kuin tuijotteli tyhjyyteen.
No jokainen on nähnyt Jalosen urakehityksen, joten ilmeisesti tuollakin tyylillä tietynlainen valmentaja menestyy, vaikka onhan Jalonen maajoukkuevalmennuksessa nykyisin huomattavasti aktiivisempi kuin seuravalmentaja-aikoinaan.

Toivottavasti syy Selinin ilmeettömyyteen aitiossa on se, että hän intensiivisesti seuraa oman joukkueensa tekemistä ja voi näin saamansa tiedon hyödyntää seuraavissa peleissä. Valitettavasti katsomoon tällainen työskentelytapa näyttäytyy siltä, ettei valmentaja edes yritä, vaikka totuus saattaa juuri olla täysin päinvastainen.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Parhaimmillaan Selinin TPS on puolustanut erittäin tiiviisti ja organisoidusti. Pahimmillaan paketti on sitten levinnyt ihan totaalisesti, mikä on etenkin runkosarjan lopussa parissa pelissä näkynyt myös tuloksissa. Sinänsä kuitenkin uskon Selinin kykyyn organisoida joukkueensa puolustuspeli, luotan että pitkässä juoksussa tämä asia on kunnossa.

Hyökkäyspään hyökkäyspeliinkään tuo nippu ei kaadu, tästä pitää huolen vähintäänkin se että top6 hyökkääjiltä löytyy riittävästi henkilökohtaista taitoa.

Se mikä on jälkimmäisen puoliskon kaudesta huolettanut, on TPS:n avauspelaaminen. Osin tämä menee tietysti myös pelinopeudeltaan hitaiden puolustajien piikkiin, mutta vain osittain. Tämän kauden TPS ei ole ollut hyökkäyksiinlähdöissä riittävän tiivis ja sen helpon ensimmäisen syötön antaminen on kestänyt aivan liian kauas. Ne puolustajat, joilla on jonkin verran kiekollisia kykyjä (Tikkanen, Tallinder) tuovat jatkuvasti kiekkoa jalalla ylös ja heittävät sitä punaviivalta päätyyn. Hajanainen viisikko on aivan liian harvoin hyvissä asemissa kaivamaan näitä kiekkoja omalle joukkueelle. Kiekollisesti kyvyttömämmät puolustajat (Malmivaara, Kojo) taas roiskivat jatkuvasti jotain purkuja ja kaaripalloja keskialueelle, eikä hyökkäysalueelle edes päästä.

Paljon on vielä Selinillä töitä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valmennus haistoi hienosti tämän illan pelissä tuon Sportin "asetelmien haun" ja kentällä juuri ne uhrattavat äijät meiltä. Moisio pelasi juuri sen verran kuin pitikin ja todennäköisesti sai vastustajan tärkeän ukon pihalle huomisesta matsista.

Vielä kun saadaan nuo tietyt profiiliukot hereille...
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Melko nappisuoritus tänään myös valmennukselta. Tuntuu kuin Selin omistaisi jonkun napin jota painamalla peli paranee, sillä tänä iltana TPS pelasi ihan loistavan matsin kaikin puolin. Toki Lassila olisi voinut ottaa ainakin sen Tallbergin kudin mutta toisaalta avauserä oli maalivahdin kannalta erittäin vaikea; laukauksia tulI n. kerran viidessä minuutissa 1kpl..
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Melko nappisuoritus tänään myös valmennukselta. Tuntuu kuin Selin omistaisi jonkun napin jota painamalla peli paranee, sillä tänä iltana TPS pelasi ihan loistavan matsin kaikin puolin. Toki Lassila olisi voinut ottaa ainakin sen Tallbergin kudin mutta toisaalta avauserä oli maalivahdin kannalta erittäin vaikea; laukauksia tulI n. kerran viidessä minuutissa 1kpl..

Oot kännissä/tahdonvastaisessa hoidossa?
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valmennukselta muuten melko kummallisia kokoonpanomuutoksia. Moisio ja Nummelin kokoonpanoon pelissä jossa kummallakaan ei hirveästi annettavaa. Kärppiä vastaan tarvitaan tiivistä joukkuepeliä eikä näistä kumpikaan ole tuohon sopiva. Nummelinilta toki hieno maali, mutta muuten oltaisiin pärjätty ilmankin.

Lisäksi erikoista että joukkueen tunnetiloja ei saada mitenkään kuriin vaan enemmänkin lyödään lisää löylyä kiukaalle. Hiukan siinä rajoilla että onko joukkue oikeasti valmennuksen vai johtavien pelaajien näpeissä.

Ehkä se on vaan myönnettävä että tämä on enemmän kapteenin kuin valmennuksen joukkue.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Valmentaja Pikkarainen antoi tänään pressissä piikkiä tuomaritoiminnasta ja Marjamäen tavasta pitää tuomareiden kanssa ompelukerhoja pelin aikana. Atulle ei kuulemma moista suoda. Kenties tämä(kin) sai Selinin tänään olemaan pelissä enemmän esillä ja lopulta ottelun viime minuutit pukkarissa. Mielenkiintoista nähdä, miten valmennus jatkossa osallistuu bleijaripsyykkaukseen.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
Valmentaja Pikkarainen antoi tänään pressissä piikkiä tuomaritoiminnasta ja Marjamäen tavasta pitää tuomareiden kanssa ompelukerhoja pelin aikana. Atulle ei kuulemma moista suoda. Kenties tämä(kin) sai Selinin tänään olemaan pelissä enemmän esillä ja lopulta ottelun viime minuutit pukkarissa. Mielenkiintoista nähdä, miten valmennus jatkossa osallistuu bleijaripsyykkaukseen.
Käsittämättömin ämmä koko liigan historiassa. Hengästyneenä suoltaa hävetystä ensin TV haastattelussa ja sitten sanasta sanaan samaa hävetystä lehdistötilaisuudessa. Vittu mikä amis!
 

Sanberry

Jäsen
Käsittämättömin ämmä koko liigan historiassa. Hengästyneenä suoltaa hävetystä ensin TV haastattelussa ja sitten sanasta sanaan samaa hävetystä lehdistötilaisuudessa. Vittu mikä amis!

Vai olisiko se sitä että myös valmennus ottaa kaikki keinot käyttöön Kärppien horjuttamiseksi? Paljon mielummin tuollaisia kommentteja kuuntelee kuin jotain perusjargonia ala "tänään ei vaan riittänyt" tai "vastustaja oli parempi" tms. Runkosarjassa tuollainen kommentti saattaisi jonkinlaista myötähäpeää aiheuttaakkin, mutta playoffit ovat eri maailma.

Se taas että käytät aikuisesta miehestä termejä "ämmä" tai "amis" kertoo enemmän sinusta kuin Pikkaraisesta.
 

Foreman

Jäsen
Suosikkijoukkue
LSH - Lämsä sex hockey
Vai olisiko se sitä että myös valmennus ottaa kaikki keinot käyttöön Kärppien horjuttamiseksi?
Kyllä toi oli niin lapsellista itkemistä, että luulisi Kärppien saavan vaan lisäbuustia moisesta.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
Vai olisiko se sitä että myös valmennus ottaa kaikki keinot käyttöön Kärppien horjuttamiseksi?
Se taas että käytät aikuisesta miehestä termejä "ämmä" tai "amis" kertoo enemmän sinusta kuin Pikkaraisesta.
Meinaatko, että "horjuttaa" samalla tavalla kuin pelaajat jäällä? Kiitos, otan mielelläni vastaan! En näe itsessäni kumpaakaan. Pikkaraisen osalta täytyy vielä mainita, että näiden kommenttien jälkeen enemmän amis kuin mitä ulkonäkö ja Mestis saunaillat osasivat paljastaa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
En nyt tiedä noista presseissä huohottamisista, mutta onhan tässä sarjassa ollut jo kahdessa pelissä ihan järkyttävää tuomarifarssia. Kumpikaan peli ei nyt välttämättä ole siihen ratkennut, mutta niin käsittämättömiä vihellyksiä oli tänäänkin, että ei nyt välttämättä mikään ihme että valmentaja Pikkaraisella kiehui.

Mitä taas tulee käyttäjän @Larhii säälittäväiin provoihin, niin selkeä kykenenemättömyys kirjoittaa yhdyssanoja oikein antaa ymmärtää, että termin "amis" käyttö osoittaa lähinnä kateutta saavuttamattomissa olevaa oppiarvoa kohtaan.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
En nyt tiedä noista presseissä huohottamisista, mutta onhan tässä sarjassa ollut jo kahdessa pelissä ihan järkyttävää tuomarifarssia.

Mitä taas tulee käyttäjän @Larhii säälittäväiin provoihin, niin selkeä kykenenemättömyys kirjoittaa yhdyssanoja oikein antaa ymmärtää, että termin "amis" käyttö osoittaa lähinnä kateutta saavuttamattomissa olevaa oppiarvoa kohtaan.
Ylioppilas Larvanto! Jatka vasurien baarissa käymistä ja muista mennä maanantaina tilitoimistolle taas kahdeksaksi.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omaan korvaan tuo Pikkaraisen kritiikki Marjamäkeä ja tuomaritoimintaa kohtaan ei nyt suoraan ollut aiheetonta. Tuomaritoiminta on ollut aivan täysin farssi. Ja Pikkarainen kuitenkin myös rehdisti myönsi, että Kärpät oli tänään parempi. Samalla kuitenkin se tapa, jolla Jarno tuon sisällön sanoi, aiheutti lievää myötähäpeää. Mahtoi siinä olla Marjamäelläkin pokassa pitelemistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös