Ari-Pekka Selin – TPS:n seuraava päävalmentaja & pelastaja

  • 135 237
  • 500

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Uskon että ensi kaudella nähdään loppuun asti taisteleva TPS joka on erittäin vaikea voittaa.

On sitä tälläkin kaudella nähty, mutta nyt pitäisi päästä tuosta "vaikea voittaa" vaiheesta vaiheseen "TPS voittaa"... Kiitos. Maalin tappioista on pitkä matka maalin voittoihin, mutta jostain on aloitettava / jatkettava.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ketkäs kaikki siellä aitiossa nyt meinaa ensi kaudella seistä? Selin, Pikkarainen, Raipe, Kiviharju, Rintanen?
Pikkaraise tulo pudottaa varmaa jonkun pois. Mutta kenet? Raipe vai Rintsi?
Papru IL:ssä Eskola toteaa, että "Selinille on annettu vapaat kädet tiiminsä valinnassa. "
Eiköhän tämä pudottaisi Kiviharjun ja Rintasen kuvioista saman tien. Selin, Pikkarainen ja Raipe voisi olla ihan mukava tuulahdus kokonaan ulkopuolelta.
Raipe ei Turkuun tule! (hyvä näin)

18.02.2015 - YLE: Jarno Pikkaraisen raju lähtö TPS-valmentajaksi

Videohaastattelussa Pikkarainen kertoo ensin TPS:n yhteydenotosta tiistaina 17.02.2015. Ari-Pekka Selin soitti aamulla yhdentoista aikaan Pikkaraiselle ja "varoitti", että Antero Niittymäki soittaa pian aiheena ensi kauden apuvalmentajuus. Pikkaraisella ja Atulla oli ollut jo aiemminkin vähän puhetta samasta aiheesta, kun Atu oli kysynyt, että "Raipe ei lähde! Lähtisitkö sinä?".
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Raipen näkeminen Tepsin valmentajana olisi ollut kyllä kova käsi, mutta kyllähän, kaikella kunnioituksella Tampereen legendaa kohtaan, Pikkarainen kovempi nimi koutsina on.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Raipen näkeminen Tepsin valmentajana olisi ollut kyllä kova käsi - - -
Tiedä sitten mitä tuolla "kovalla kädellä" tarkoitetaan, mutta eiköhän se yksi Ströba TPS:n penkin takana jo riittänyt!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tiedä sitten mitä tuolla "kovalla kädellä" tarkoitetaan, mutta eiköhän se yksi Ströba TPS:n penkin takana jo riittänyt!

Voi olla että ymmärsin väärin, mutta en minä näe sitä että on henkilöitynyt toisen joukkueen "kultti"/legendapelaajaksi peliurallaan esteenä TPS:n hommissa toimimiselle. Tietysti homman on oltava taitoihin nähden sopiva. Käänteisenä esimerkkinä voidaan käyttää Hantta Virtaa joka on kai kohtuullisesti pärjännyt Jokerien väreissä apuvalmentajana. Minusta TPS yhteisössä olisi päästävä eroon ajattelusta että henkilön pätevyyteen vaikuttaa hänen aiempi työhistoriansa, eli TPS-tausta ei saa olla ratkaiseva tekijä kun valmennusta tai johtoa valitaan, eikä vahva toisen joukkueen tausta saa olla este pätevän kaverin palkkaamiselle.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tiedä sitten mitä tuolla "kovalla kädellä" tarkoitetaan, mutta eiköhän se yksi Ströba TPS:n penkin takana jo riittänyt!

Täytyy todeta, että minunkaan näkemykseni ei ole Peksin ja Ströban palkkaamisen jälkeen muuttunut: päävalmentajan pitää saada valita apuvalmentajansa, piste. Jos sieltä tulee Ströba tai Raipe niin so not, kunhan osaa hommansa ja on sitoutunut. Tiedä sitten, oliko Ströballa viimeksi nämä palikat kunnossa, ainakaan yhteistyö Peksin kanssa ei ole jatkunut. Valmentajaura on joka tapauksessa eri asia kuin pelaajaura, kuten vaikka Antti Törmäsestä voi havaita. Tai siitä, miten moni pelaajana hienon uran Tepsissä tehnyt henkilö on käynyt nolaamassa itsensä seuran valmentajana.

Olin jo neljä vuotta sitten kurkkuani myöten täynnä näitä TPS:n penkin takana seisoskelevia seuran ex-pelaajia, joiden merkittävin meriitti apuvalmentajan tehtävään on mustavalkoinen sydän tai jotain vastaavaa valmentajien ammattitaitoa halveksivaa bullshittiä. Nimenomaan nämä tyypit eivät saisi valmentajan töitä miltään muulta liigapaikkakunnalta edes apupoikina. Ennemmin katselen vaikka sitten strömbergeitä ja helmisiä kuin enää yhtään kyvytöntä elomoa, kiprusoffia tai kiviharjua pyörimässä pikkutakki päällä TPS:n vaihtoaitiossa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Täytyy todeta, että minunkaan näkemykseni ei ole Peksin ja Ströban palkkaamisen jälkeen muuttunut: päävalmentajan pitää saada valita apuvalmentajansa, piste. Jos sieltä tulee Ströba tai Raipe niin so not, kunhan osaa hommansa ja on sitoutunut.
Noh, tästäkin on monenlaisia mielipiteitä!

Itse en usko siihen, että esim. Jukka Rautakorpi palaisi enää koskaan Tapparan peräsimeen, jos vaikkapa Raimo Helminen kuuluisi hänen valmennustiimiinsä. Vai osaisitko (tai osaako edes joku) oikeasti kuvitella Raimo Helmisen Tapparan vaihtopenkin takana Tappara-pikkutakki päällä? Harvoja poikkeuksia löytyy tietysti aina, kuten esim. täälläkin esiin nostetut Hannu Virta, JOK sekä Antti Törmänen, IFK. Jotenkin outoa ajatella, että tiettyjen nimimerkkien mielestä jotkut pelaajat tulevat TPS:n vain nostamaan eläkekassaansa eivätkä pelaa logolle. Suunnilleen samaan hengenvetoon kuitenkin väitetään, että koko liigauransa - vaikkapa 600+ SM-liigaottelua - jonkun toisen seuran paidassa pelannut pelaaja tulisi valmentamaan TPS:a täydellä sydämellä. "Katsos kun valmentajat ovat ammattilaisia, mutta pelaajat ovat vain palkkasotureita"

Mä olen sitä mieltä, että siihen on joku syy, miksi vaikkapa Raimo Helminen on Suomessa pelannut 751 runkosarjaottelua vain ja ainoastaan Ilves-logollisessa paidassa. Mihin tuo syy katoaisi siinä vaiheessa, kun pelipaita vaihtuu pikkutakkiin?

Päävalmentajan pitää saada valita apuvalmentajansa - right! Toisaalta myös seuran pitää saada valita valmennustiiminsä...

03.05.2010 - IL: Miksi TPS lopetti neuvottelut Mika Toivolan kanssa
"- Keskustelimme muutaman valmentajan kanssa. Mika Toivola oli yksi heistä, TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori kertoi.
Vuoren mukaan TPS halusi myös tietää, millaisen valmennustiimin kukin ehdokas halusi ympärilleen.
- Toivola otti esiin Petteri Sihvosen nimen kakkosvalmentajaehdokkaana. Neuvottelumme loppui siihen, Vuori hymähti.
"
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Päävalmentajan pitää saada valita apuvalmentajansa - right! Toisaalta myös seuran pitää saada valita valmennustiiminsä...

Tätä logiikkaa noudattaen TPS raahasikin sellaisia seppiä kuten Leime ja Elomo ruoriin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tätä logiikkaa noudattaen TPS raahasikin sellaisia seppiä kuten Leime ja Elomo ruoriin.
Paskoja päätöksiä päävalmentajaksi - EI valmennustiimistä...

TPS on näitä "seppäraahauksia" nyt mun nähdäkseni tehnyt neljä kappaletta: kaksi uutta päävalmentajaa sekä kaksi kertaa nostettu kakkonen ykköseksi kesken kauden tai sopimuskauden (tällainen vaihdos ei käsittääkseni ole kertaakaan onnistunut SM-liigassa - olenko väärässä?).

TPS:n paskat päätökset (hätäratkaisut) - vai mitä muita on nähtävissä?
- kevät 2007 - Hannu Virta (Kalle Kaskinen) kakkosvalmentajasta ykköseksi
- kesä 2010 - Heikki Leime (Riku-Petteri Lehtonen) päävalmentajaksi
- syksy 2010 - Riku-Petteri Lehtonen (Antti Aalto) kakkosvalmentajasta ykköseksi
- syksy 2014 - Miika Elomo (Marko Kiprusoff) päävalmentajaksi

TPS:n hyvät päätökset (hätäratkaisut):
- syksy 2008 - Kai Suikkanen (Riku-Petteri Lehtonen) päävalmentajaksi
- talvi 2011 - Jukka Koivu (Mika Alatalo, Seppo Suoraniemi) päävalmentajaksi
- syksy 2013 - Juha Pajuoja (Miika Elomo, Jani Kiviharju) päävalmentajaksi
- talvi 2015 - Jarno Pikkarainen (Marko Kiprusoff) päävalmentajaksi

Siinä ovat kesken (sopimus-) kauden TPS:n tulleet valmentajat. JOS/KUN päävalmentajaksi valitun henkilön ammattitaito on ollut rautaista ammattilaistasoa, niin kakkosvalmentajien määrällä tai tasolla ei ole ollut suurtakaan merkitystä. Onnistuneista päätöksistä muistaakseni Jukka Koivu oli ainoa, jolla oli jotain sanottavaa valmennustiimistään. Jugi halusi ehdottomasti Seppo Suoraniemen mukaansa!

TPS:n paskat päätökset (kauden alusta - aikaa miettiä):
- kevät 2011 - Pekka Virta (Mika Strömberg)

TPS:n hyvät päätökset (kauden alusta - aikaa miettiä):
- kevät 2013 - Kai Suikkanen (Riku-Petteri Lehtonen)

Sinänsä Hannu Virran sijoittaminen kumpaan tahansa kategoriaan (kesken (sopimus-) kauden/kauden alusta) on yhdentekevää. Kausi 2014-15 näyttää jälleen, kuinka Pekka Virta on ihan oikea valmentaja - jopa ilman Jokeri-taustaista apuvalmentajaansakin. Kai Suikkanen näyttää vielä jonkun ison eläimen pallit - hän tulee vielä olemaan huippuvalmentaja jossain (muussa kuin TPS) joukkueessa with or without Riku-Petteri Lehtonen. Miksi HUIPPUvalmentaja Pekka Virta epäonnistui kotikaupungissaan Turussa? Hän oli/on huippuvalmentaja ennen JA jälkeen TPS-pestinsä. Mitään tekemistä hänen itsensä valitseman valmennustiimin kanssa?

TPS:n huonoista (hätä-) ratkaisuista Miika Elomo, Heikki Leime, Riku-Petteri Lehtonen tai Hannu Virta eivät tule toimimaan enää yhdenkään SM-liigajoukkueen päävalmentajina - ainakaan menestyksekkäästi. TPS:n hyvistä (hätä-) ratkaisuista Jarno Pikkarainen ja Kai Suikkanen tulevat vielä toimimaan jonkun SM-liigajoukkueen päävalmentajina - ja menestyksekkäästi.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Yksinkertaistettuna tyhmimmillekin lukijoille:

- syksy 2008 - TPS (Ari Vuori) osasi sanoa: "Tack, men nej tack!" kombinaatiolle Mika Toivola - Petteri Sihvonen
- kevät 2011 - TPS (Ari Vuori) ei osannut sanoa: "Tack, men nej tack!" kombinaatiolle Pekka Virta - Mika Strömberg
- talvi 2015 - Raimo Helminen osasi sanoa: "Tack, men nej tack!" kombinaatiolle Ari-Pekka Selin - TPS - Raimo Helminen

2/3 tuloksista on luettavissa historiankirjoista - ja loput 1/3 näemme ensi syksynä.

Viimeisimpään kolmasosaan emme tiedä totuutta TPS:n kannasta, mutta uskon ja toivon, että Antero Niittymäki on ollut asiassa yhtä viisas kuin Raimo Helminen.
TPS + Raimo Helminen = "Tack, men nej tack!"
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tuo että väärätaustainen apuvalmentaja olisi jotenkin syy siihen että tietyt valmentajacombinaatiot eivät voi onnistua on kyllä suurinta idiotismia mitä olen nähnyt, tai sitten puhdasta trollausta. Virta meni Ässiin ilman Strömbergiä eikä sielläkään homma mennyt kovin putkeen.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei noita "väärätaustaisia" kovin paljoa ole, mutta en kyllä mielellään haluaisi Raipen tasoisia muiden seurojen legendoja omaan Palloseuraani, oli kyse sitten pelaajista tai muista henkilöistä. Strömbergin kaltaisia valmentajia en haluaisi toistamiseen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tuo että väärätaustainen apuvalmentaja olisi jotenkin syy siihen että tietyt valmentajacombinaatiot eivät voi onnistua on kyllä suurinta idiotismia mitä olen nähnyt, tai sitten puhdasta trollausta.
Totta tosiaan!

Mika Strömberghän oli aivan helvetin innostunut päästessään nimenomaan TPS:n penkin taakse. Herran kaikkien unelmien täyttymyshän oli päästä valmentamaan Turkuun ja erityisesti Tepsiin. Ai että, se innostuneisuus oikein huokuu tästä Ströban ensimmäisestä (?) haastattelusta TPS:n pikkutakki päällä...

11.04.2011 - YT: TPS:n uusi valmentaja - Mika Strömberg
Ei noita "väärätaustaisia" kovin paljoa ole, mutta en kyllä mielellään haluaisi Raipen tasoisia muiden seurojen legendoja omaan Palloseuraani, oli kyse sitten pelaajista tai muista henkilöistä. Strömbergin kaltaisia valmentajia en haluaisi toistamiseen.
AMEN
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi HUIPPUvalmentaja Pekka Virta epäonnistui kotikaupungissaan Turussa? Hän oli/on huippuvalmentaja ennen JA jälkeen TPS-pestinsä. Mitään tekemistä hänen itsensä valitseman valmennustiimin kanssa?

Tuskin tästä Strömbergin periaatteellisesta sopivuudesta/sopimattomuudesta TPS:n apuvalmentajaksi kannattaa enempää vääntää, kun olemme molemmat lukinneet kantamme eikä mulle tuota minkäänlaisia ongelmia hyväksyä, että olet asiasta eri mieltä. Totean kuitenkin, että jos ruvetaan keskustelemaan Peksin epäonnistumisesta Tepsissä, en nykyhetken(kään) perspektiivillä lähtisi hakemaan syitä ainakaan ensimmäisenä hänen apuvalmentajastaan, jonka kanssa hän oli valmentanut kohtuullisella menestyksellä jo aikaisemmin. Ehkä ennemmin kiinnittäisin huomiota siihen, että viimeisen kymmenen vuoden aikana käytännössä jokaisen TPS:n päävalmentajan pesti on päättynyt epäonnistumiseen. Jukka Koivu ehkä poikkeuksena, ja Jarno Pikkarainenkin varmaan tämän kauden päätyttyä…

Mainitsemasi Petteri Sihvosen apuvalmentajuutta koskeva episodi taas on mielestäni lähinnä yksi luku lisää seuran tragikoomiseen lähihistoriaan, vaikka sen lopputulos toki ylittikin odotukset. Ensinnäkään tuollaisia neuvottelujen piiriin kuuluvia seikkoja ei pitäisi huudella julkisuuteen edes jälkikäteen, vaikka Tepsissä tietysti onkin vankat perinteet sille, että voiton hetkellä muistetaan suolata kaikki mahdolliset vihamiehet. Toisekseen tuo kertoo siitä, että keväiden 2009 ja 2010 noususuhdanne oli enemmän hyvää tuuria kuin järkevän ja harkitun työn tulosta. Helvetin isot kiitokset Toivolalle, että halusi Sihvosen, koska muutenhan hänet olisi mitä ilmeisimmin Tepsiin palkattu ja ainakaan itse en usko, että hänen johdollaan olisi samanlaista kiekkobuumia koettu. Ammattitaitoinen rekrytoija olisi tajunnut jättää Toivolan valitsematta apuvalmentajasta riippumatta, ihan vaan vertailemalla Toivolan ja Suikkasen tuolloista urakehitystä ja ottamalla huomioon TPS:n tuolloisen tilanteen. Mutta mitäpä perusteluista, kun valinta kerran meni oikein. En kuitenkaan uskaltaisi toivoa, että apuvalmentajan valinnan nostaminen kynnyskysymykseksi tuottaa mestaruuksia enää jatkossa.

Todettakoon vielä, että ajattelen kysymystä seuralegendan sopivuudesta toisen seuran valmentajaksi myös ko. henkilön itsensä näkökulmasta. Jääkiekkoilijan ura kestää ammattilaistasolla maksimissaan parisenkymmentä vuotta, valmennusura taas voi kykyjen riittäessä olla pidempikin. Olisi jokseenkin kohtuuton ja elämälle vieras ajatus, että pelaajauran aikana osoitettu seurauskollisuus rajaisi myöhemmän valmennusuran potentiaaliset kotimaiset työnantajat tuohon yhteen ja samaan seuraan. Olen vilpittömän iloinen siitä, ettei Hantan valmennusura Suomessa päättynyt Tepsistä saatuihin potkuihin. Tuskin sekään olisi ollut suomalaisen jääkiekon etu, jos Antti Törmänen ei enää Jokereista saamiensa potkujen jälkeen valmentaisi Suomessa. Tervetuloa tällaisille myös minun Tepsiini, kunhan vain kyvyt ja motivaatio riittävät. Mutta ei tätä tosiaan enää kannata jatkaa, seuralegendat ovat nykyään muutenkin niin harvassa että tällä keskustelulla alkaa olla lähinnä teoreettinen arvo.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Noniin, alkaa Atun valmennusryhmä muotoutumaan pala palalta. Alkuun spekulaatioissa puhuttiin nimistä Helminen, Rintanen ja Kiviharju. Helminen korvautui Pikkaraisella ja tänään on julkistettu Rintasen liittyminen osaksi valmennusta jo tällä kaudella, jatkaen valmennusryhmässä myös ensi kaudella. Trio Selin-Pikkarainen-Rintanen kuulostaisi vallan hyvältä ja toivon että valmennusryhmä olisi tässä. Maalivahtivalmennuksesta vastannee jatkossakin Norrena,(?) jonka rooli joukkueessa tällä hetkellä on toki mielenkiintoinen. Kiviharjua tuo valmennus ei tarvitse, liian monta kokkia yhden keiton äärellä johtaa harvoin optimaaliseen lopputulokseen.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juuri kommentoin samaa toiseen ketjuun ja täsmälleen samoilla linjoilla Rosvosektorin kanssa.

Toivottavasti valmennus saatiin nyt valmiiksi eikä muita enää tule. Rintanen on "kotipojista" sopivan neutraali.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
- Selin kertoi että TPS tulee pelaamaan liikkuvaa kiekkoa ja hyökkäyspäässä on tarkoitus ajaa maalille ja tähän on hommattu roolipelaajia. Vastaavasti oman maalinedusta on puolustuksen avain.

Lainaus toisesta ketjusta.

Saapa nähdä mitä tämä tarkoittaa käytännössä. "Liikkuva kiekko", tulkitsen tämän niin, että TPS aikoo pyrkiä kovaan tempoon. Ilman kiekkoa pyrittäneen paineistamaan vastustajaa mahdollisimman paljon ja kiekon kanssa yritetään saada kiekko pysymään mukana kovassa temmossa, ns. vauhtieroilla voittaa tilanteita. Toki kova tempo voi johtaa siihen, että viisikkotason pelaaminen ei pysy kontrollissa, tai ainakaan kiekko ei pysy mukana. Ts. omaa kiekollista peliä edistävät toimet saattavat olla alivoimaista hyökkäämistä. No, uskon kuitenkin tämän heiton olleen ennemminkin markkinointia Selinin suunnalta, viisaana valmentajana(?) hän kuitenkin lähtenee siitä, että viisikko on tiivis molempiin suuntiin, jolloin "tempokin" määräytyy sen mukaan, missä viisikon osat menevät. Kovan temmon ylläpitäminseen pyrkiminen on fyysisesti raskas tapa pelata, koko ajan mennään johonkin suuntaan. Toivottavasti jalka liikkuu koko kauden.

Samoin tämä maalille ajaminen on sellainen hassun hauska heitto, että tätä nyt varmaan tekevät kaikki omilla tavoillaan. Noh, toivottavasti maalille ajaminen ei johda siihen, että kun kiekko paukahtaa pleksiin suorassa hyökkäyksessä, että siitä kääntyy välittömästi ylivoimahyökkäys omaan päätyyn vaan jotenkin tällaiset tilanteet pitää sitten osata pelata pois. Parasta tietysti olisi sopia nämä kiekon sisäänvientikuviot. Jos nämä ns. roolipelaajat ovat tyyppiä Jonne Virtanen, niin silloin maalille ajo omassa kikkapussissa tapahtuisi vasta jonkin asteisen kulmapelin jälkeen ja vähintäänkin aloitus pyritään saamaan vastustajan päätyyn. Jos taas "Jonnet" joutuvat sahaamaan kenttää edes takaisin ja pelaamaan tätä kautta pitkiä vaihtoja, niin aika nopeasti on peli ohi näillä kavereilla.

Mielenkiintoista on myös nähdä tuota oman maalin edustan pelaamista, mitä se käytännössä tulee tarkoittamaan. Pudotetaanko viisikko oman maalin eteen ja siniviiva jää vastustajan pakeille, ylimiehitetäänkö joitain alueita vai miten tämä menee. Luultavasti tämä osa-alue tulee ratkaisemaan aika paljonkin, koska kaikesta huolimatta TPS lähtenee pelaamaan puolustuksen kautta, alhaisilla riskitasoilla. Tiiviistä keskialueen pelaamisesta seurannee päätykiekkoja TPS -alueelle ja tämä taas tarkoittaa päätypelaamista omissa, jos ei ole keinoja purkaa päätykiekkoa syöttelemällä tai sovituilla puolenvaihdoilla. Ainakin tällä puolustajamateriaalilla voi ennustaa Lassilalle hikisiä iltoja, mutta toivottavasti olen väärässä. Ehkäpä tämä hoidetaan harjoittelulla kuntoon.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Noniin, nyt kun joukkue alkaa olla valmis, lienee hyvä ajankohta palata myös valmennuksen analysointiin. Pelien alettua tästä voitaneen tehdä ihan oma pelitapaketjukin?

Aika paljon on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana joka rintamalla omistajista pelaajiin. Itse en ainakaan uskonut tammi-helmikuun synkimpinä hetkinä, että TPS saisi jalkeille näin kilpailukykyiseltä vaikuttavan rosterin. Tätä taustaa vasten onkin mielenkiintoista katsoa taaksepäin ja todeta, että täälläkin on ollut monen lähtökohtana se, että Tepsi tulee pelaamaan 2015-16 pienellä budjetilla sekä heikommalla rosterilla.

On myös tosiasia, että Selin on tottunut operoimaan koko päävalmentajauransa underdog-asetelmista, puhutaan sitten aikaisemmista seurajoukkueista tai Kazakstanin maajoukkueesta. Nyt A-P pääsee operoimaan lähtökohtaisesti paremman puoliskon rosterilla. Tulee olemaan erittäin mielenkiintoista, miten Selin käsittelee tilanteen alkavalla kaudella. Joukkue vaikuttaa liian tasokkaalta mihinkään taistelevaan kusipää- tai prosenttikiekkoon, jolla Selin on saavuttanut - ainakin ennakkoasetelmiin verraten - hyviä tuloksia. Mikä tulee olemaan Tepsin pelillinen identiteetti? Pystyykö Selin käsittelemään paineet, tällä rosterilla kun odotettaneen suoraa po-paikkaa siinä missä aiemmin on riittänyt pitkälti isompien kiusaaminen kierros kierrokselta?

Onkos tämä käynyt kellään muulla mielessä?

E: Tämä pyrkii sitten olemaan avointa pohdintaa, ei peritepsiläistä pessimismiä. Täysi tuki Atulle täältä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aatu on todella hyvä valmentaja. Vei Kerhon paljon huonommalla materiaalilla puolivälierään ja runkosarjan kuudenneksi tossa pari kautta sitten. Lähtökohdat siihen, että TPS pelaa paikasta neljän joukossa ovat äärimmäisen hyvät. Varsinkin, kun tietää, että Aatun apuvalmentajina hääräilevät ihan ammattilaiset ja TPS:n viime kauden loppu antoi jo uskoa, että sieltähän on kasvamassa ihan joukkuettakin vielä. Heti kun tää sekoileva päävalmentaja Elomo saatiin pois ja saatiin penkin taakse jonkinlaista ammattitaitoa Pikkaraisen muodossa niin peleissä alko olla kummasti lisää järkeä ja omiin meni maksimissaan 2 maalia ja tehtyjäkin rupesi tulemaan.

Näkisin, että TPS:n notkahdus oli nyt sitten tässä. Siellä on kaikki palaset kohdillaan, että tuolla rosterilla top 4 runkosarjassa pitäisi olla realismia.

Ja nyt on muuten jo pakko sitten onnistuakin. Tai siis ei oo koskaan oo mitään pakko, mutta sitten en kyllä tiedä, että jos TPS vielä jotenkin tämänkin saisi möhlittyä ja hävitettyä joukkueen potentiaalin johonkin niin sitten varmaan kannattaa jättää pääsarjataso ja mennä pari kautta miettimään, että mikäs täällä Turun ilmassa nyt on vikana.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
En tiedä onko oikea ketju kysellä tätä asiaa, mutta menkööt..

Korviini kantautui sellanen juttu, että Stouni ja Ex-Mentori, "Klaaninjohtaja" Koivu ei olis missään tekemisissä keskenään, toisin sanoen puhevälit poikki. Syytä en tiedä ja tähän tulin viisaammilta kysymään. Onko jollain tietoa tästä tapauksesta? Kiviharju haistattanu pitkät Koivulle ja eronnu ns. "Klaanista"?
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korviini kantautui sellanen juttu, että Stouni ja Ex-Mentori, "Klaaninjohtaja" Koivu ei olis missään tekemisissä keskenään, toisin sanoen puhevälit poikki. Syytä en tiedä ja tähän tulin viisaammilta kysymään. Onko jollain tietoa tästä tapauksesta? Kiviharju haistattanu pitkät Koivulle ja eronnu ns. "Klaanista"?
Keväällä olivat ainakin läheisissä väleissä, joten en tiedä mikä hiertäisi. Klaani voi paremmin kuin koskaan, jäseniä johdossa, valmennuksessa ja pelaajistossa.
 

kauhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reiskan sandaalit
Pitäähän Mentorilla olla oma yhteyshenkilö nyky valmennuksessakin. Eihän se 7cm olisi ilman Mentorin avustusta päässyt edustusjoukkueen puikkoihin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Keväällä olivat ainakin läheisissä väleissä, joten en tiedä mikä hiertäisi. Klaani voi paremmin kuin koskaan, jäseniä johdossa, valmennuksessa ja pelaajistossa.

Tämä on ilman oikeaa sisäpiiritietoa pelkkää paskaa. Siksi ettet sinä tiedä mikä hiertäisi tai koska keväällä olivat väleissä niin en huutelisi täällä että klaani voi paremmin kuin koskaan.

Klaani henkilöityy Jugiin, ja Jugilla on oman käsitykseni mukaan (vaatii aika vahvaa tietoa ja melkein yksityisviestein jopa lähteen kumoamiseksi) ollut a) Eskolan, b) Kiviharjun ja c) suuren osan TPS:n hallituksesta kanssa sukset ristissä viime kevään jälkeen ainakin pariin otteeseen. Lähdettä en voi paljastaa itse, yv:llä mahdollisesti saatan voidakin.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiviharjun yhteydet Koivuihin ovat ainakin takavuosina kuulemani perusteella tiiviit ja peräisin pitkältä ajalta. Tähän nähden kykenen antamaan vain rajallisesti painoarvoa (sinänsä useista lähteistä kuuluville) väitteille, joiden mukaan just viime aikoina olisi tullut jotain ryppyjä rakkauteen. Perheriidat ovat toki tunnetusti niitä kaikkein verisimpiä, ei siinä mitään.

Eskolaa taas ei tietääkseni (saa oikaista jos olen väärässä) olisi toimitusjohtajaksi valittu ilman hallituksen "koivulaisten" ääniä. Voi toki olla, että siinäkin suunnassa on sittemmin päädytty puraisemaan henkinen napanuora poikki.

Jukka Koivu on vaikuttanut TPS:ssä useissa eri rooleissa melko yhtäjaksoisesti keväästä 2007 lähtien ja sitä ennenkin useina vuosina valmennuspestiensä aikana. Hienoa, jos tälle on nyt tullut stoppi (aikansa kutakin ja sitä rataa), mutta itse odotan ja katselen kyllä jonkin aikaa, ennen kuin uskallan tämänsuuntaisia johtopäätöksiä tehdä. Syväkurkuista riippumatta.

Olivatpa Kiviharjun välit Jukkaan tai muihin taustavaikuttajiin kunnossa tai eivät, olisin mieluiten nähnyt hänet ensi kaudella jossain muualla kuin TPS:n liigajoukkueen valmennustiimissä. Näillä nyt kuitenkin mennään, ja muuhun valmennustiimiin on tässä vaiheessa oltava varsin tyytyväinen, joten onnea ja menestystä. Stounin kaksi edellistä apuvalmentajapestiä ovat päättyneet sijaan 13, joten ehkä ensi kaudella saadaan parannusta tähänkin.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiviharjun yhteydet Koivuihin ovat ainakin takavuosina kuulemani perusteella tiiviit ja peräisin pitkältä ajalta. Tähän nähden kykenen antamaan vain rajallisesti painoarvoa (sinänsä useista lähteistä kuuluville) väitteille, joiden mukaan just viime aikoina olisi tullut jotain ryppyjä rakkauteen. Perheriidat ovat toki tunnetusti niitä kaikkein verisimpiä, ei siinä mitään.

Onhan se näinkin. Varmasti eniten painaa Kiviharjun ja vanhemman Koivun sama ikäluokka ja yhteiset pelivuodet.

Pari omituista insidenttiä tuli kuitenkin alkukesästä tietooni koskien juuri Jukka Koivua ja näistä sen verran seikkaperäisiä kuvaelmia joukkueen lähipiiristä etten ainakaan itse osaa epäillä pelkäksi värikynäilyksi. Myös Eskolan nimi samassa draamassa mainittu. Mainitsin niistä jo aiemmin täälläkin. Tähän peilaten en ainakaan itse lähtisi suoraan ampumaan alas mahdollisia ryppyjä rakkaudessa kuten aiemmin tuossa tehtiin. Jotkut luottavat täysin sokeasti siihen että koska oma yksittäinen syväkurkkunsa ei ole mitään kommentoinut niin mitään ei ole tapahtunut missään ja koskaan.

Olivatpa Kiviharjun välit Jukkaan tai muihin taustavaikuttajiin kunnossa tai eivät, olisin mieluiten nähnyt hänet ensi kaudella jossain muualla kuin TPS:n liigajoukkueen valmennustiimissä. Näillä nyt kuitenkin mennään, ja muuhun valmennustiimiin on tässä vaiheessa oltava varsin tyytyväinen, joten onnea ja menestystä. Stounin kaksi edellistä apuvalmentajapestiä ovat päättyneet sijaan 13, joten ehkä ensi kaudella saadaan parannusta tähänkin.

Samaa mieltä tästä aivan täysin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös