Ari-Pekka Selin – TPS:n seuraava päävalmentaja & pelastaja

  • 135 237
  • 500

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
TPS:n ja itse asiassa koko Turun ongelma on se, että niin seuraa, kuin kaupunkiakin pyrkivät hallitsemaan hyvin pienet sisäsiittoiset piirit.

Miten upea kaupunki Turku onkaan, sen pinnan alla raastava ongelma on tämä. Ja sama asia on toteutunut myös TPS:n suhteen.

Jos todella halutaan tuoda raikkaita, uusia tuulia TPS:n toimintaan ensi kaudelle, tarkoittaa se sitä, että varmistutaan _täydellisesti_ siitä, että tunnettuihin turkulaisiin kuppikuntiin kuuluvia ihmisiä ei kopissa nähdä.

Toivon, että asianlaita on tällainen ensi kaudella. _Kaikki marionetit pois kopista_, joilla siteitä tunnettuihin turkulaisiin kuppikuntiin! Ainoastaan siten on edes teoreettinen mahdollisuus tuoda uusi tuulahdus TPS:n toimintaan! Se on asia, jota TPS:n toimintaan kaivataa nyt!

Juuri noin. On todellakin turhaa puhua mistään "uudesta alusta", jos Klaanin juoksupojat jatkavat entiseen tapaan. Vain juoksupoikien henkilöt vaihtuvat, mutta meno jatkuu entisellään.

Kun tuuletusta tarvitaan ja sitä myös uuden johdon puolesta luvataan, niin silloin pitäisi myös tehdä lupaustensa mukaan eikä tehdä vain "mukatuuletusta".
TPS on niin syvällä suossa, että kyllä johdonkin pitäisi tajuta, ettei entisin eväin todellakaan voida jatkaa. Pitää luoda kokonaan uusi kulttuuri urheilullisen menestyksen saavuttamiseksi. Vasta sen jälkeen voidaan taas miettiä myös taloudellista menestystä.
 

Drucer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Boston Bruins
Vain juoksupoikien henkilöt vaihtuvat, mutta meno jatkuu entisellään.

Täsmälleen!

Kiitos Stouni, kiitos Koivut, kiitos muillekin 90-luvun TPS-sankareille (niin legendoille, kuin "legendoillekin"), mutta antakaa nyt jo olla. Teidän aikanne oli 90-lukua, nyt eletään vuotta 2015. Nyt pitää löytää uusia kasvoja ja uutta virtaa seuran toimintaan! Sellaisia kasvoja, joilla ei ole siteitä 90-luvun TPS kuppikuntiin. Mennyttä ei saa takaisin - emme voi elää ikuisesti 90-luvun TPS:ssä, sitä aikaa ei voi saada takaisin - nyt pitää panostaa täysillä uuteen TPS:n tulemiseen ja se onnistuu uusien henkilöiden avulla, ei menneeseen aikaan nojaamalla. Nyt eletään vuotta 2015.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kysymykseen 1) niin ilman ensikäden tietoa voin ilmoittaa 100% varmuudella ettei Selinin raiderissa ollut Stounin nimeä kun papereita sorvattiin.

No ei varmasti Selinin listoissa ole Tepsin ex-pelaajia ollut. Kysymys olikin siitä onko nämä kaverit tungettu sinne ehtona sopimukselle vai onko näistä päästy ihan rehelliseen yhteisymmärrykseen.

On mielestäni hyvä miettiä myös sitä ketä tarttuu ruoriin kun Selin joskus palloseurasta lähtee. Vaikea uskoa että se olisi Helminen (olettaen että huhut hänen palkkaamisestaan pitävät paikkansa.) Että hyvä olisi löytää tuonne joku sellainen joka aikanaan voisi jatkaa Selinin työtä. Luotto Kiviharjuun ei tässä asiassa itselläkään ole kovin vahva, mutta olisiko esim. Rintsistä ottamaan ohjat sitten joskus 3-5 kauden päästä?
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Täällä on taas kaikki teilaamassa tulevaa valmennusta, vaikka se ei ole vielä päivääkään valmentanut? Siitä kolmikosta, jota lehdistössä ja täälläkin pyöriteltiin, saatiin käsittääkseni se toivotuin - paras, ken sitä sitten tietää? Ja Raipen on saanut tuoda ilmeisesti mukanaan. Jos Palloseura on halunnut täydentää settiä vielä omilla pojilla, ei sen pitäisi niin helvetin huono asia olla... ei kai kukaan nyt luule, että joku Stouni alkaa juoksemaan Big Daddyn juttusilla treenien jälkeen ja sitten tuo sieltä ohjeet PÄÄVALMENTAJALLE??? Valot päälle nyt! Mitä tässä nyt on koko ajan haluttu ja mitä on tj Eskola painottanut? Muutosta! Rintsillä on takuulla annettavaa valmennuksessa ja Stouni pystyy tuomaan nyt apuvalmentajana sitä entistä TPS-henkeä koppiin - ja kyllä - varmaan siinä välissä puhaltelee harkoissa pilliinkin! Eikös jossain tullut selväksi, että täällä halutaan jatkossa pelata Tepsin näköistä kiekkoa? Silloin kun täällä on sitä viimeksi tehty, on vastustalla ollut vittumaista pelata! Ja jos Stouni saa murto-osankin sitä entistä henkeä joukkueeseen niin en pysty näkemään sitä kovinkaan huonona... Jos joku muukin vielä muistaa niin aikoinaan pelaajien kesken oli yleisesti tiedossa, että Turussa oli ihan omanlaisensa joukkuehenki? Sellainen, jota ei ollut edes Jokereilla kulta-aikoinaan... Silloin ei yksittäiset "tähtipelaajat" olleet erityisasemassa jos halusivat kuulua jengiin!

Eskola sanoi jossain haastattelussa, että joukkue ei ole ollut yhtenäinen. Jos taas täällä kerrotut apurit pitävät paikkansa, niin onko valmennusjohto silloin yhtenäinen? Kyllä päävalmentajaan pitää sen verran luottaa, että hän saa tuoda ne apurit jotka haluaa.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta mielestäni Stouni ei ole se suurin ongelma ensi kaudella vaan meidän numero kolmonen (jos jatkaa). Jollei Selin peluuttakkaan aivotonta "pystysuunnan hokia" niin mitäs sitten, alkaako suu käymään taas?
 

JPL

Jäsen
Saas nähdä tuoko Selin-Raipe parivaljakko sen kolmannenkin sankarin Turkuun? Mites veskaripuoli Turussa?
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Saas nähdä tuoko Selin-Raipe parivaljakko sen kolmannenkin sankarin Turkuun? Mites veskaripuoli Turussa?

Lassila saattaa jäädä ja lukosta tulee Setänen kirittämään sekä junnuista löytyy lupaava Georgiev.
Ihan hyvällä mallilla siis....
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Omasta mielestäni Stouni ei ole se suurin ongelma ensi kaudella vaan meidän numero kolmonen (jos jatkaa). Jollei Selin peluuttakkaan aivotonta "pystysuunnan hokia" niin mitäs sitten, alkaako suu käymään taas?

Onko tästä tällä kaudella konkreettista näyttöä? Ellei niin mitäs jos lopetettaisiin tämän lajin paskanjauhaminen.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Selinin kommentit TS Kiekon jutuissa vaikuttavat varsin fiksuilta ja realistisilta, toisaalta myös hyvin odotetuilta. Työtä lähdetään tekemään ns. perustuksista alkaen ja jopa aiemmin. Mitään pikavoittoja ei odoteta vaan askel kerrallaan edetään ja menestystä saadaan juuri sen verran kuin ansaitaan. Minä luulen että tästä tulee hyvä liitto ja A-P:n toiselta kaudelta ennustan top6- sijoitusta runkosarjassa jos pelaajamateriaali on Atumainen eli ei liian nimekäs, vaan täynnä työteliäitä ja motivoituneita urheilijoita isolla U:lla.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Haluaisin nähdä 3 tasaisen kovaa ketjua josta jokainen tekee tasaisesti maaleja. Samalla rahalla ilman vitun kalliita pelaajia pitäisi saada tämä aikaiseksi???
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Selin oli koko ajan ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi. Käsittääkseni osapuolet olivat sopineet asioista jo hyvin pitkälle ennen joulua. Pian joulun jälkeen oli selvää, kuka TPS:ää ensi kaudella valmentaa.

Selin tuo uusia tuulia TPS:ään. Hän on kokenut valmentaja, joka tuntee hyvin liigakiekon ja tietää, millä tavalla täällä on mahdollista menestyä. Tehtävä ei ole helppo. TPS on nyt niin pohjalla, että töitä pitää tehdä järjettömän paljon jotta seura nousee ensin sarjan pohjalta keskikastiin ja sen jälkeen tosissaan mitaleja tavoittelevaksi joukkueeksi. Siinä vaaditaan kärsivällisyyttä kaikilta.
 

St Karins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ura Basket
Lopettakaas se höpötys, siellä mitään klaaneja ole. Vain yksi suuri jääkiekkoperhe. Selin voi olla levollisin mielin, kaikki tukevat yhtenä miehenä ja seisovat rinnalla vaikeinakin hetkinä. Turussa joukkueen menestys käy raikkaasti oman edun edellä. Siellä osataan katsoa yhden kauden yli tehden pitkäjänteistä kehitystyötä. Tästä jatkuvuudesta kertoo sekin, että valmennuksessa on aina omia vanhoja pelaajia. Fanit nyt toisinaan inisevät, mutta hehän ovatkin vain välttämätön paha tässä hommassa.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Aina muuten hienoa katsoa kun ammatti-ihminen puhuu. Onnea TPS ensi kauden päävalmentajasta, kesäpoika vaihtuu ammattilaiseen.

(ja pahoittelut valmiiksi A-junnuille.)
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilta-Sanomien mukaan Selin on keskustellut ennen sopparin tekoa ex-päävalmentajien kanssa, esim. Kai Suikkasen kanssa. Olisi kyllä kiva tietää keskustelujen sisältöä kun on hommaan ryhtynytkin, luulisi että Suikkasellakaan ei hirveästi positiivista sanottavaa ole ollut viime- ja tämänkauden selkäänpuukotuksen jäljiltä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aina muuten hienoa katsoa kun ammatti-ihminen puhuu.
Oli kyllä mahtavaa kuunnella tuollaista kokeneen ammattilaisen puhetta! Jo äänestä ja yleisestä olemuksesta huokuu kauas tietynlainen jämäkkyys ja - kokemuksen tuoma - itsevarmuus. Vielä muutama vuosi sitten muista nähneeni Atun jossain TV-haastattelussa. Siinä hän näytti ja kuulosti enemmänkin sellaiselta rillipäiseltä ja koulukiusatulta pikkupiipittäjältä.

Katsoin tuon A-P Selinin haastattelun livenä ehkä hieman SuperBowl-unenpöpperöisin silmin. Missasin hieman alkua ja liityin kanavalle ehkä koko haastattelun parhaassa kohdassa. Haastattelija kysyi Atulta tuosta taustatiimistä: "Helminen, Rintanen, Kiviharju - mitä mieltä olet näistä? Mun nähdäkseni tiimissä ei ole yhtään puolustuspelin spesialistia..." (tässä vaiheessa Atu katkaisi haastattelijan vuodatuksen kahdella sanalla)

Atu: MINÄ OLEN!!!

Tervetuloa Turkuun Ari-Pekka Selin!
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Paljon oli tiedotustilaisuudessa puhetta urheilullisuudesta, pelinopeudesta, luisteluvoimasta ja päivittäisestä tekemisestä. Niittymäkikin sanoi, että täytyy paneutua siihen, että ne päivittäiset asiat mitä tehdään, ovat oikeita asioita.

Kun nuo sanat urheilullisuus, luisteluvoima ja päivittäinen tekeminen nousevat paljon esille, niin on mielenkiintoista nähdä, että millä tavalla tarkastellaan fysiikkavalmennuksen roolia tämän kaiken takana. Tällä kaudella fysiikkavalmennuksesta vastaa Timo Kujanen,joka vastaa myös esim Mikko Koivun kesäharjoittelusta. Mikko on liikkunnut koko kauden kuin täi tervassa, eikä meilläkään fysiikkapuoli ole noussut esiin ainakaan positiivisessa valossa.

Onko siihen Rautalaan poltettu kaikki sillat, vai vieläköhän olisi mahdollista saada häne vastaamaan tuosta fysiikkaharjoittelusta? Vai olisikohan Atulla joku oma taikuri, joka tulisi ottamaan vastuun tästä osa-alueesta?
 
Toivottavasti Ari-Pekka Selin on riittävän järkevä, että miettii vielä hetken omaa valmennustiimiään.
Pidän Raimo Helmisestä kovasti, mutta valmennustaidoista tai sen esilletuomisesta olen kuullut enemmän Kostaja-tyyppistä kuin positiivista.
Kimmo Rintanen sopisi toistaiseksi vaikka A-junioreihin, täysin katsomaton kortti.
Jani Kiviharju. Siis oikeesti? Joku kun vielä selittäisi Selinille, tai kenelle tahansa TPS:aa seuraavalle, mikä on/olisi Jani Kiviharjun funktio liigavalmennuksessa?

Mutta jos yllämainitut ovat Selinille ainoita mahdollisia vaihtoehtoja, olen todella huolestunut suomalaisen jääkiekkoilun valmennuksen tilasta/tasosta.

Tottakai vastuuvalmentaja saa valita oman tiiminsä, mutta...no, mitäpä se loppujen lopuksi minulle kuuluu, kunhan ihmettelen.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
...TPS:n organisaatio taas omia miehiä.

Ymmärtäisin tämän, jos kolmas henkilö olisi "Juuso Nieminen" (siis tyyppiesimerkki), joku, jossa nähdään potentiaalia tulevaisuuden päävalmentajaksi ja joka olisi harjoitellut päävalmentajuutta alemmilla tasoilla. Kimmo Rintanen kenties voisi olla tällainen näissä kaavailuissa, mutta hänenkin pitäisi käväistä päävalmentajana ensin alemmilla tasoilla harjoittelemassa, enemmän kuin about 20 peliä.

Ja edelleen, onko valmennusjohto yhtenäinen ja saako se parhaansa itsestään irti ja joukkueen hyväksi, jos organisaatio tunkee omia miehiä väkisin mukaan? Varsinkin näitä, jotka ovat voittaneet mestaruuksia joskus ja alkavat sitä kautta kertomaan "kuinka silloin sitä, minä tätä, jne.". Kuitenkin jossain vaiheessa tulee vaikeita hetkiä kauden aikana, silloin näillä asioilla on merkitystä. Eivätkö aiemmat vuodet ole opettaneet tässäkään suhteessa yhtään mitään?
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Atu on varmaan ammattimies ja kehittynyt siitä mitä oli vielä SaiPan aikoihin.

Mun mielestä ongelma voi tulla siinä että muu organisaatio ja pelaajisto ei ole samalla kartalla Atun kanssa siitä mitä on voittava jääkiekko. Sinne pitäisi saada niitä johtavia pelaajia jotta tuollaiset Nakladal Rantanen insidentit ei toistuisi. Numppa varmaan kuvittelee sellainen olevansa mutta hei, olisiko numpakin aika jo siirtyä kiikkustuoliin.

En mä oikein tiedä tosta klaanin periaatteesta että entisiä tepsiläisiä pitää ajaa sisään valmennushommiin. Ei sillä taustalla ole merkitystä vaan sillä että on paras mahdollinen äijä siihen kohtaan. Ihan samalla periaatteella pitäisi ajaa joukkueeseen nuoria tepsi junnuja sisään. No liiga on kuitenkin ammattilaissarja eikä junnujen sisäänajosarja ja sama koskee myös noita valmennuspuolen asioita. Joku Late Marjamäki ajoi itsensä sisään junnusarjojen kautta eikä ollut joku klaanien valitsema ''the Chosen One''.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Osaako joku muuten sanoa, kun tässä on nyt puhuttu että Selin alkaa yhdessä Niittymäen kanssa katsomaan pelaajia ensi kauden joukkueeseen, niin velvoittaako mikään Seliniä tähän ennen kuin sopimus astuu voimaan? Toki se on fiksua toimia näin, kun tietää että nyt ollaan jo myöhässä joukkueen rakentamisessa, mutta noin virallisesti?

Itse olisin kyllä toivonut, että olisi ottanut tuon nykyisen rosterin jo koutsattavakseen, näkisi hänkin paremmin minkälaisia tyyppejä siellä nyt on. Jos kerran tähän pelaajakartoitukseenkin lähtee, niin aikaa varmaan olisi ollut? Varsinkin kun osan kanssa varmaan on "pakko" tehdä sopimus ensi kaudeksi, kun ei muitakaan parempia ole tarjolla. Se on kuitenkin eri olla itse paikalla, kuin katsoa pelejä / ottaa vastaan Elomon raportteja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös