"Aralle kenkää"-adressi

  • 11 115
  • 207
Viestin lähetti Arnold

En ole minäkään Ässiä hylännyt, vaikka joka kausi menee perseelleen...

Ai etkö? Siltä se on ainakin moneen otteeseen vaikuttanut.

Adressia en todellakaan allekirjoita. Näiden kisojen todelliset syntipukit eivät löytyneet maalilta tai vaihtoaitiosta, vaan hyökkäysvitjoista.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä Aravirran jälkeen?

En allekirjoita, mutta toivon asiallista vaihdosta ihan vaan ilmapiirin puhdistamiseksi.

Kuka tilalle? Muistan hyvin ajat ennen vuotta 1995, jolloin pelaajat kieltäytyivät maajoukkuetehtävistä huomattavasti nykyistä useammin johtuen valmentajista (paitsi Tuomiston Pekka ja Ruotasen Arto - yleisön pyynnöstä huolimatta). Ulkomailtakaan ei kovin kummoisia ehdokkaita ole tarjolla.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Sampe

Tai ehkäpä tältä palstalta löytyy se kaikkien kaipaama voittajatyyppi? Sellainen jolla on selkeä ykkösveskari ja joka peluuttaa samanaikaisesti aina kuumaa veskaria, olkoon se sitten kuka tahansa. Sellainen joka pyrkii vaan voittoihin keinoja kaihtamatta ja pelityylistä välittämättä (kunhan se on fyysinen). Sellainen joka valitsee joukkueeseen aina tarkasti laukovat, loistavasti luistelevat ja äärettömän isokokoiset ja fyysiset pakit (niitähän Suomella riittää). Sellainen joka valitsee sentterit laadun, ei määrän mukaan (eli siis Saku Koivu joka kentän keskelle). Sellainen, joka pistää rankkarikisaan viisi Teemu Selännettä ja maaliin pleksin. Sellainen joka uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä ja joka ei koskaan ota riskejä.

Mikäli tällainen unelmatyyppi löytyy, niin nyt on aika ilmoittaa itsestään.

Tässä on Sampe hienot kriteerit uudelle valmentajalle. Kyllä minä luulen, että se täältä palstalta löytyy, mistäs muualtakaan... :D
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä nyt on tämmöistä täällä. On ammattitaidoton joo, tosiaan. Viihdekuluttajien katsomovalmennusta ilman mitään vastuuta. Lähinnä tässä on kai sen ikäisiä kirjoittajia jotka ei muista niitä aikoja kun Suomi lähti peleihin eilisellä Venäjän taktiikalla. Pelillisestihän Suomi oli toiselta planeetalta, hallitsi ja loi moninkertaisen määrän paikkoja Venäjään verrattuna. Pelisysteemi voisi ja pitäisi olla suoraviivaisempi, mutta kun vastustajan taitavat, nopeat pelaajat pelaa kuin olis Itävallan joukkueessa niin siitä tulee tuollaista tehotonta muurinmurtoa vaikka olis mikä pelityyli itsellä. Suomen kaatoi vanha perisynti, huono viimeistely, tämä oli ongelma ennen Aravirtaa ja tulee olemaan Aravirran jälkeenkin. Joka tapauksessa viides vuosi peräkkäin mitalipeleissä - en usko että tämä putki tulee ikinä enää toistumaan. Jos luulette että se on niin itsestäänselvää niin menkää kysymään niiltä joukkueilta jotka on tippuneet puolivälierissä näinä vuosina, tässä turnauksessa esim. Tsekiltä ja Kanadalta.

Silti Ara olisi voinut lopettaa tähän kauteen. Ja vaikka miten käy ensi vuonna niin on silti tuloksiltaan kaikkien aikojen paras maajoukkuevalmentaja.
 

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
jep, aralle kenkää, maalinteko tökkinyt koko kisojen ajan, ihme että päästiin näin pitkälle ? oh well vitutuksen tuoma lisä tässäkin.

:)

olisi jo korkea aika vaihtaa - viisi vuotta ilman mestaruutta. koiviston laittaminen rankkaria ampumaan oli jo kaiken huippu.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jatkakaa toki! Älkää välittäkö The G:n estelyistä; sananvapaus suo teille oikeuden huvittaa minua kommenteillanne! Ihmettelin, että missä on se maalivahdinerottamisadressi, mutta tuoltahan se löytyi ensimmäiseltä sijalta :D

Kiitos hyvistä nauruista. Nauraminen alkoi, kun kuulin Ojasen laukovan ratkaisevaa rankkaria. Onneksi myös tältä palstalta löytyy kosolti huumorimiehiä. Tämä ketju oli aivan yliveto! Kiitos!

Peliä en jaksanut edes seurata, mutta kuulosti aivan siltä kuin Suomi olisi hallinnut. Aravirta ei vain saanut kiekkoa sisään ketjuk.... anteeksi; saunakavereiden antamista namusyötöistä :rolleyes:

Raimonerottamisadressia odotellen ja kieroutuneesti nautiskellen toisten tuskasta,

Optimisti

ps. Hupsista, kirjotinko mie NIMENI johonkin adressiin..? Voi ei, kyllä ne nyt varmaan erottavat Aravirran :p
 

bsb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers& WHUFC
Eroa,Ara,Eroa?

Näinhän se taas meni.Ihmetytti jatkoajan alkupuoliskon peruuttelu,koska
jokainen tiesi,että Venäjä tähtäsi vain rankkareihin.Sohjoon meni koko homma.
Ehkä joukkueelle riittää pronssi,minulle ei.Kädetön esitys.No Erotuomarikin oli meitä vastaan,mutta tämä ei riittänyt.Vielä kovempaa olisi pitänyt pelata.Kaikenmaailman paskajoukkueita,kyllä pyöritellään,mutta kun tosipelit oli vuorossa,oli liian vaikeaa.No Slovakialle olisi tullut huomenna tappio kuitenkin.
Joten kysymysmerkki eroadressiin,mitä se muuttaisi?Ja kuka olisi uusi valmentaja,jonka johdolla kotikisoissa pärjättäisiin.Kotonahan on vielä vaikeampi voittaa.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Ara ulos!

Kyllä Aran keinot on jo nähty. Kiistattomia saavutuksia on olemassa, mutta ei kukaan (lue:yleisö, media ja pelaajat) jaksa ikuisesti katsoa samaa äijää. Nyt viimesitään on uusien tuulien aika. Kotikisoihin kaivataan uusia ajatuksia.

Ettei vain tehtäisi samaa virhettä kuin -97. Kurre jatkoi tuolloin liian kauan...tulos: suuri pettymys.

Tuskin mitään kuitenkaan tapahtuu niin kauan kuin Kummola päättää asioista.
 

Joda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Aravirta

En nyt jaksa käydä läpi kaikkia viestejä otsikon alla, joten
voi olla että joku on valottanut pohtimaani asiaa.

Voiko joku kertoa minulle syyn siihen miksi rankkari laukaisijat
valitaan ennen ottelua ?. Näinhän ara väitti tehneensä. Eli ottelun kuumat pelaajat jäivät sivuun.
Muutenkin olisi kiva kulla motivoinnit miksi herrat pirjetä,koivisto
rintanen valittiin ampujiksi.

En ollenkaan lähde kiistämään aran saavutuksia, mutta jotain
puuttuu. Ei vaan ole voittava valmentaja vai..?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kiitos, Hannu. Johdatit leijonat monta kertaa hopealle ja pronssille, ja joskus se tuntui ihan hienolta. Mutta katsos, kun ihmisluonto on sellainen, että se haluaa aina vain lisää. Se pronssi tai hopea, joka eilen oli hieno homma, ei tänään riitä. Tänään pitää saada kultaa. Sinä olet monesti yrittänyt sitä meille tuoda, mutta et ole onnistunut. Mahdollisuuksia sinulle on annettu. Kiitos, Hannu. On aikasi siirtyä syrjään.

Onko tämä katkeran miehen kirjoitusta karvaan tappion jälkeen? Ei ole. Olisin siirtänyt Hannun syrjään jo vuosi sitten.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En ole lukenut ketjua läpi, mutta allekirjoitan addressin. Ara on arkajalka, ei ota riskejä. Luottaa rankkareissa vanhoihin partoihin. Itse olisin laittanut ampumaan Hakin, Pärän, Kallion, Kapasen ja Timosen, joiden itseluottamus on korkeaa tasoa. Lisäksi olisin vaihtanut maaliin Norrenan rankkariskabaan. Lisäksi näimme Turhan ohjeet maalivahdille ja ampujille. Ei mitään apua.

Nyt tarvittaisiin Jortikkaa maajoukkueen koutsina ja Summanen kakkoseksi. Silloin ei enää hyvä veli kerho olisi voimissaan.
 

Ranttali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Joo kenkää vaan!! Liian pitkään ollut mukana, niin ei voi tuoda enää mitään uutta. Esim. -92 kun Suomi sai ensimmäisen MM-mitalin, niin niihin kisoihinhan lähti todellinen yllätysporukka Jarkko Varvion johdolla. Aralla liikaa kavereita. Mm. Lindin taidot jos on pukukopissa , niin Huhhuh sanon minä. Summanen kehiin!
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Erotetaan/Ei eroteta

Seuraavat kisat pelataan Suomessa.Luuletteko,että liitto heittää miehen pihalle tässä tilanteessa,varsinkin jos/kun tänään tulee pronssia.Myös tämä julli ihmetteli todella paljon noita rankkari valintoja.Siellä olisi ollut paljon "kuumia"pelaajia hoitamaan hommat.Kuitenkin Ara(ja tässä yhteydessä on aivan turhaa ruveta höpöttämään johdon valinnoista)teki sellaisia valintoja,mitä en hänelle koskaan anna anteeksi.Myös ketjuja olisi pitänyt radikaalimmin muutella pelin aikana.Huomasimme kaikki,että hyökkäyksemme ajautuivat melkein aina kulmiin,josta niitä maaleja on melko vaikea tehdä.Pirjetän ja Viitakosken vuorottelukin aiheutti melkoista ihmettelyä täällä päässä.Olisin peluuttanut Veskua läpi pelin,sillä hänessä on huomattavasti enemmän ns.munaa.

En kuitenkaan allekirjoita tätä adressia,vaikka sympatiani eivät todellakaan ole Aran puolella,sillä en juuri tällä hetkellä tiedä kenet ottaisimme tilalle,ja miten erottaminen tulisi vaikuttamaan omiin kisoihimme.Omien kisojen jälkeen on Aran aika väistyä.Vaikka voittaisimme kultaa näistä(omista)kisoista,niin en näe jatkolle mahdollisuuksia.Aikansa kutakin,vaikka menestystä on tullut,niin muutoksiakin pitää tapahtua.Luonnollisesti myös Aran valmentaja-kolleegat tuntevat jo miehen läpikotaisin,ja tätä taustaa vasten myös hänen tyylinsä valmentaa.Tässä on mielestäni yksi tärkeimpiä pointteja,miksi Aran on aika väistyä.

Myös tämä NHL-pelaajien(huhuttu)oppositio ei Aran mahdollisisuuksia juurikaan paranna.Olen itsekin kuullut,että Kurri oli suurin syy siihen,että saimme kovan joukkueen Suolaan.Tämä on todella huolestuttavaa ja toivottavasti myös liitto reagoi siihen,kun jatko-sopimusta viilataan.Vaikka tuossa ylempänä kirjoitin"en allekirjoita",niin pyörrän päätökseni,mikäli Jortikka astuu ruoriin.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tällainen adressi on pelleilyä, paitsi siinä ominaisuudessa että tähän on helppo purkaa pettymystään suurempaa vahinkoa tekemättä. En silti allekirjoita tämmöistä luuseri-paperia.

On aivan päivänselvää, ettei Araa ainakaan eroteta. Vaikka kultainen mitali puuttuu, saavutukset ovat kuitenkin sen verran mittavat että päinvastoin hänelle tullaan varmasti myöntämään jääkiekkoliiton puolelta jonkinnäköinen palkinto päävalmentajauran jälkeen.

Yhtälailla päivänselvää on, että Ara jatkaa niin kauan, kuin hänellä riittää tehtävään motivaatiota ja halua. Urakka loppuu vasta sitten, kun hän ei enää omasta tahdostaan halua uusia sopimusta. Tuo hetki voisi koittaa vaikkapa Suomen MM-kisojen jälkeen.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Aravirta on ollut hyvä valmentaja enkä epäile etteikö mies saisi tänäpäiseksi miehiä motivoitua. Vika ei ollut Aravirran suurin vika oli jälleen tehoton hyökkäys ja maalivahti Sokolov. Rankkarikisan tiesi jo ennen kun se alko että Venäjä sen tulee voittamaan. Venäjällä on henkilökohtaista taitoa niin pajon enemmän kuin Suomella. Karpov, Kovalenko ja kumppanit olisivat tehneet maalin joka tapauksessa olisi maalilla sitten ollut Norre tai Markkanen. Vehasta Suomi kaipasi tuossa rankkarikisassa. Vehanen joka on varmasti tämän maan paras läpiajojen/rankkareiden kiinni ottaja. Tosin ei hänkään olisi ainakaan Karpovin rankkaria saanut kiinni. Suomen vetäjistä Rintanen ja Koivisto oli selviöitä Pirjetää ihmettelin hieman Ojasta en viides laukoja olisi ollut Viitakoski tod.näk.

Aravirta on loistava valmentaja tuo Suomen mitalleille mutta sekään ei tunnu riittävän ensivuonna se ei riitäkkään. Kotikisoista on tultava kultaa enkä yhtään epäile sitä.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
nimi alle

Ara vaihtoon, muttei ehkä kuitenkaan ihan keneen tahansa - reunaehdoilla siis. Plussaksi Aralle lasken sen, että on pystynyt vakiinnuttamaan Suomen sijoittumisen kärkikastiin (Curren viitoittamalla tiellä), tosin se Tärkein jää jatkuvasti saavuttamatta. Lisäksi Ara on mukavanoloinen mies...

Miinuksena löytyy mm. sosiaalikiekon suosiminen eli kuumia pelaajia ei osata hyödyntää. Ongelmia on ollut usein myös pelitaktiikan muuttamisessa kesken ottelun, kun joukkue on menettämässä otettaan ja toisaalta ns. "paskahousu-taktiikka", kun johtoasemassa annetaan aloite suosiolla vastapuolelle. Kolmantena mieleen tulee se lähes jokaiselle valmentajalle ajan myötä syntyvä hovi, jota saunaseuraksikin kutsutaan. Turhaan tingitään joukkueen iskukyvystä siten, että ns. pukukoppipelaajat syrjäyttävät monia nykyhetkellä iskussa olevia pelimiehiä.

Yksittäinen huomio tästä ketjusta: ainoastaan ilvesläiset ovat yhtenä miehenä Aran puolella, kun muiden joukkueiden fanit ovat paria poikkeusta lukuunottamatta vastaan.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Lapa jäähän ja nimi adressiin!

Hannu Aravirta. Koska mies on valmentanut Suomen maajoukkueen loppun asti MM-kisoissa? Aivan oikein, ei sitten niin koskaan. Silti joka vuosi riittää niitä jeesustelijoita, jotka kertovat kuinka Ara valitsee kisoihin juuri oikeat pelaajat ja muutenkin mies on valmentajana huippuluokkaa. Miksi Aran vuosilta palkintokaappeihin on kerääntynyt vain hukkametallia? Missä ovat kirkkaimmat?

Joku mättää ja siksi kannatan valmentajan vaihtoa. Itse pidän hyvin käsittämättömana rangaistuslaukausten vetäjiä, sillä esim. Hagman oli koko pelin ajan ollut se ns. kuuma pelaaja. Silti laukauksia kävivät ponnettomasti yrittämässä vuorotellen Koivisto, Rintanen ja Ojanen. Ainoastaan Rintasen hyväksyn edellisistä, muuten meni kyllä suorilta käsin reisille koko homma.

Takinkääntäjäksikin saa haukkua, mutta totuus on se, ettei Suomi ole kertaakaan Aran päävalmentajakaudella voittanut Maailmanmestaruutta ja mielestäni siinä itää totuuden siemen!?
Pronssiottelu - ketä kiinostaa taas jämät?
 

Ettan

Jäsen
Suosikkijoukkue
H.I.F.K
Jatsaria hanuriin !

Mun nimen voi lisätä tähän adressiin....
suomalaisten pelaaja materiaalista pitäisi saada huomattavastin enemmän
irti ...... vaikka liike on hyvää ellei erinomaista , ne maalit , ne ratkasee.

Monessakohan ottelussa vastustajan maalivahti valittiin ottelun parhaaksi
pelaajaksi ?
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Lapa jäähän ja nimi adressiin!

Viestin lähetti ThaSpot
Hannu Aravirta. Koska mies on valmentanut Suomen maajoukkueen loppun asti MM-kisoissa? Aivan oikein, ei sitten niin koskaan.
Jaa. Onhan noita hopea-mitaleita. Eikös hopean saanut joukkue pelaa myös loppuun asti siinä missä voittanutkin joukkue. Ainakin pelit loppuu samaan aikaan.

Viestin lähetti ThaSpot
Itse pidän hyvin käsittämättömana rangaistuslaukausten vetäjiä, sillä esim. Hagman oli koko pelin ajan ollut se ns. kuuma pelaaja. Silti laukauksia kävivät ponnettomasti yrittämässä vuorotellen Koivisto, Rintanen ja Ojanen. Ainoastaan Rintasen hyväksyn edellisistä, muuten meni kyllä suorilta käsin reisille koko homma.
Jälkeenpäin on hyvä olla viisas.

Viestin lähetti ThaSpot
Takinkääntäjäksikin saa haukkua, mutta totuus on se, ettei Suomi ole kertaakaan Aran päävalmentajakaudella voittanut Maailmanmestaruutta ja mielestäni siinä itää totuuden siemen!?
No, luettelepas kaikki me Suomen A-maajoukkueen valmentajat, jotka tuohon ovat kyenneet. Curren kaikki tietää jo. Entäs ne muut?
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Allekirjoitan.

Pienet marginaalit ratkaisevat ja nähtävästi Aravirralla ei näihin marginaaleihin ole yksinkertaisesti asiaa. Kaikkensahan mies tekee, mutta kun ei vaan riitä. Pelaajien alitajunnassa alkaa entistä enemmän jyskyttämään syy-yhteys Aran ja karvaitten tappioden välillä, haluaa sitä sitten itselleen myöntää tai ei.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Niin, Suomella on ollut 1999 ja 2001 turnauksen paras joukkue jota valmentaja ei ole kyennyt viemään loppuun, KULTAAN asti. 2001 jopa johdetaan 2-0 viimeiseen erään mennessä, mutta silti valmentaja ei pysty rauhoittamaan joukkuetta niin että kulta tulisi.

Maalinteon ryssiminen ei ole Arasta kiinni vaan seurajoukkueen valmennuksesta. Ainakin Ässillä maalintekeminen on välillä todella vaikeaa. Tarvitsisi varmaan hankkia Javanainen maalintekovalmentajaksi.

Kuitenkin, taktiset ratkaisut kesken MM-kisapelin OVAT täysin päävalmentajan vastuulla. Jos ei pysty tekemään ratkaisuja tai jos rankkarikisan vetäjät päätetään jo saunassa niin on heikko valmentaja. Ja nyt lopuksi vielä pieni pyhäinhäväistys: Mielestäni myös Curre Lindström on heikko valmentaja. Mies onnistui valmentamaan Euroopan tasolla täysin ylivoimaisen joukkueen menestykseen vasta kolmannella kerralla ja sen jälkeen ei saanut mitään aikaiseksi.

Ja eihän Aravirtaa nyt eroteta, ennen kotikisoja mutta toivon ettei hänen sopimustaan enää jatkettaisi kotikisojen jälkeen (turha toivo)...
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Re: Re: Lapa jäähän ja nimi adressiin!

Viestin lähetti Tykki
Jälkeenpäin on hyvä olla viisas.


Kyllä tässä kisastudiossa kaikki huusivat jo silloin, kun Koiviston Tomppa ja Pirjetän Lasse luistelivat rankkaria vetämään. Missä olivat Kallio, Hagman ja Pärssinen? Missä Miettinen?


No, luettelepas kaikki me Suomen A-maajoukkueen valmentajat, jotka tuohon ovat kyenneet. Curren kaikki tietää jo. Entäs ne muut?

Eipä ollut muilla samanlaista materiaalia käytössään, joten eipä voida tuloksia suoraan vertailla.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti korkki
Mielestäni myös Curre Lindström on heikko valmentaja. Mies onnistui valmentamaan Euroopan tasolla täysin ylivoimaisen joukkueen menestykseen vasta kolmannella kerralla ja sen jälkeen ei saanut mitään aikaiseksi.

Olen täsmälleen samaa mieltä. Kiitos pitkäksi venyneen NHL-kauden olivat lähes kaikki varteenotettavat pelaajat tuolloin vielä NHL:ssä ja näin eurooppalaiset kärkimaat (lue Suomi ja Ruotsi) saivat järkyttävän kovat joukkueet jalkeille. Hieno voittohan tuo kaikesta huolimatta oli.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti korkki
Niin, Suomella on ollut 1999 ja 2001 turnauksen paras joukkue jota valmentaja ei ole kyennyt viemään loppuun, KULTAAN asti. 2001 jopa johdetaan 2-0 viimeiseen erään mennessä, mutta silti valmentaja ei pysty rauhoittamaan joukkuetta niin että kulta tulisi

Minä en suostu uskomaan että jostain saunakavereista sais aikaan minkään parhaan joukkueen.

Turnaus kestää 2 viikkoa, paperilla voi olla mitä vaan (ks. Tsekki tässä turnauksessa), siinä kahdessa viikossa täytyy luoda pelillisesti toimiva joukkue. Tässä (aikaisempia valmentajia suuresti kiertäneessä tavoitteessa) Aravirta on onnistunut erittäin hyvin, jatkuvasti. Finaalitappiot on olleet pahoja ja varmasti ei puhdasta sattumaa, silti se että sinne päästään ei ole itsestäänselvyys. Se on itse asiassa kaukana itsestäänselvyydestä (kysykää tätä viime vuosien Ruotsin maajoukkueelta. (Kumman monet nimimerkit tässä ketjussa on muuteen syntyneet 80-luvulla, siis sillä vuosikymmenellä jolloin Suomi sai kaikkien aikojen ensimmäisen arvokisamitalinsa).

Kaikkihan me täällä osataan paremmin valmentaa kuin Aravirta. Kun viimein ja erittäin tervetulleesti tulee uusi mies tälle paikalle niin veikkaan että moni hämmästyy siitä että jääkiekko on edelleen yhtä vaikeata mm-tasolla, en itse asiassa usko että tämä viiden vuoden mitalipeliputki enää ikinä toistuu. Mutta yksi on varmaa: edelleen katsomossa pysyy ne parhaat asiantuntijat joille kaikki on niin helppoa.

Mutta joo, Aravirrassa on paljonkin kritisoitavaa, kritiikin taso täällä on vain sitä luokkaa että huomaa automaattisesti miestä puolustavansa. Silti tämä on liian pitkä aika yhdelle valmentajalle, vaikka sitten kuinka menestyksekkäälle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Veljemme Muksu muistutti toisessa ketjussa aivan aiheellisesti tilastomatematiikasta. Se, että valmentaja saa joukkueensa toistuvasti sijoille 2-4 7:n jääkiekkoa vakavissaan harrastavan maan turnauksessa, ei ole tarkemmin punnittuna kovinkaan kova tulos. Jos olisi kyse fudiksesta ja oltaisiin jatkuvasti sijoilla 2-4, olisi siinä aplodien, hurraahuutojen ja patsashankkeen paikka. Maailmassa on hyvällä tahdolla laskien 7 maata, joilla on mahdollisuus voittaa jääkiekon MM-kulta. Johan se tilastomatematiikankin mukaan pitäisi tulla edes 7 vuoden välein. Paljonkos siitä edellisestä -95 kullasta on? Hmmm....7 vuotta!

Hopea- ja pronssisaavutusten varassa eläminen jääkiekon MM-kisojen suhteen on samanlaista itsepetosta kuin Suomen pesäpallon maailmanmestaruuden juhliminen vuosittain. Viro jää aina kakkoseksi. Tai jäisi, jos kisat pelattaisiin.

Aran ylivoimaisesti kovin saavutus on Naganon pronssi. Siitä kunniaa. Mutta nyt uutta matoa koukkuun. Jonkun toisen vuoro on kokeilla saunakavereitaan seuraavaksi. Mutta ei nyt hakata miestä kuitenkaan maanrakoon, en tykkää lyötyjen lyömisestä. Uskoisin, että Ara itsekin tietää mokanneensa raskaasti. Ja uskon, että kotikisoissa Aran parina nähdään tuleva päävalmentaja ja homma selostetaan suurelle yleisölle vastuun porrastettuna siirtona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös