Anaheim Ducks 2023–2024 – Ankat 30 vuotta

  • 31 668
  • 138

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Voisi vähän tätä ketjua nostaa.

Anaheimin kausi ei ole mennyt kovin kaksisesti. Joukkue on tällä hetkellä kolmanneksi viimeinen sarjassa ja lienee selvää, että loppusijoitus on vähintään viiden viimeisen joukossa. Olisin vähän parempaa sijoitusta toivonut. Kauden aikana olen eniten varmaan kyseenalaistanut valmennuksen. Cronin valmentaa vasta ensimmäistä kauttaan, joten kasvukipuja on varmaan sielläkin, mutta liikaa heittelee pelaamisen taso illasta toiseen. Tuskinpa tuota nyt potkitaan mihinkään.

Eniten harmittaa nuo loukkaantumiset nuorille pelaajille. Zegras, Carlsson, Mintyukov ja McTavish ovat kaikki olleet sivussa pitempiä pätkiä, mikä on haitannut joukkuetta. Nyt on kolme neljästä ainakin takaisin ja Zegrasinkin pitäisi pelata tällä kaudella vielä. Hyökkääjien poissaolot ovat verottaneet tehoja selvästi eikä Anaheimista löydy oikein syvyyttä tuolla osastolla. Ainakin Terry on parantanut kauden edetessä ja näillä näkymin tekee yli 60 pistettä kauden aikana kuitenkin.

Katseet ovat tällä hetkellä kauppatakarajassa. Ilmiselvimmät kaupattavat pelaajat ovat Henrique ja Lyubushkin. En yllättyisi jos kukaan muu ei lähtisi, koska nuoria ei olla myymässä ja muilla ei ole arvoa tai heillä on vaikeasti liikutettavat sopimukset. No Vatranolle annan pienet mahdollisuudet. Gibson on pyörinyt huhuissa, mutta tuon sopimuksen siirto vaatisi temppuja, joten en usko kauppaan ennen kuin näen.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Katselin eilisen Anaheim-Buffalo -pelin osin. Pelihän päättyi Anaheimin 4-3 voittoon, mutta se ei ollut lainkaan ansaittu voitto. Laukaukset meni Buffalolle 37-15, mikä kertoo oleellisen pelistä. Buffalo loi hyvin tilanteita ja Anaheim räpiköi mukana. No Gibson pelasi hyvin. Huonompana päivänä oli varmasti mennyt 7 tai 8 omaan verkkoon. Luukkosella oli huonompi päivä ja Anaheim käytti tilanteensa tehokkaasti ja taisi onneakin olla matkassa. Hyökkäyspeli näytti pääosin kuitenkin huonolta, näytti ettei hyökkäyspäässä saatu luotua mitään järkevää kuviota ja kiekollinen pelaaja oli kahden vastustajan paineen alla ihmettelemässä missä muut ovat useamman kerran. Puolustussuuntaan tuli virheitä ja Buffalolle tarjoitui useampi läpiajo. Pelin lopun kruunasi Anaheimin saama ylivoima, joka jotenkin näytti Buffalon ylivoimalta, koska peli pyöri Anaheimin päädyssä.

En ole hirveästi katsonut pelejä viime aikoina, joten en voi antaa erityisen syvällistä analyysia. Eihän tuo pelaaminen nyt mitenkään hyvältä näyttänyt mihinkään suuntaan. Positiiisina asioina näkyi yksilöiden suoritukset, mutta mitään kovin suunnitelmallista oli vaikea löytää Anaheimin pelistä. Kun katsoo Anaheimin viime otteluiden tilastoja, niin laukaisumäärät ovat jääneet siihen 20:een tai alle, mikä ei ole voittavaa jääkiekkoa. Kun katsoo pelaajamateriaalia, niin alaketjuilta ei kyllä voi odottaa hirveästi tehoja, ja kun kärkiketjuissa on loukkaantumisia sekä ailahtelevia pelaajia, ja hyökkäyksestä puuttuu suunnitelma, niin ei ihme ettei maaleja synny. Anaheim on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja, 143 kappaletta. Jotenkin Chicagolla ja San Josella on vain 116 ja 118 maalia, mikä on omaa luokkaansa.

Loppukausi nyt on pelailua. Toistan itseäni, mutta kauppatakarajahan tässä on mielessä ja miltä joukkue näyttää sen jälkeen. En odottaisi mitään apuja tälle kaudelle, joskin olisi kiva nähdä AHL-joukkueen kavereita ainakin kokeiltavan Anaheimin rosterissa. Sieltä voisi ainakin tulla vähän peli-iloa, koska AHL-pelaajista on kiva päästä isoihin valoihin. Ehkä se innostus myös tarttuu NHL-pelaajiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nostellaan vähän hyviä (ja huonoja) suorituksia tähän ketjuun.

Gudas pelasi huikean matsin viime yönä. Hieno rivistö tehoissa; 0+1, +1, 5 pim, 5 blokkia ja 7 taklausta. Helmenä tämä niitti:





Dostal oli myös iskussa ja torjui 52 kutia ja voiton. Myös rankkarin viime hetkillä:





Tämä taas ei ollut niin hyvä suoritus:





Ja vielä loppuun hieno tilasto. Osan pelaajista taso tippuu, kun siirtyvät hyvästä jengistä huonoon, mutta osan taas ei.


 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Anaheim teki viikon sisään odotetut liikkeet: Henrique ja Lyubushkin sekä Carrick vaihtuivat varausvuoroihin. Carrick oli hieman yllättävä nimi, joskin pidin hänenkin lähtöä ihan mahdollisena ja hän näytti kelpaavan Edmontoniin syvyyspelaajaksi. Vastineet kaupoista olivat ihan ok eli takaisin tuli Edmontonin 2024 ykkönen ja ehdollinen vitonen, josta tulee nelonen, mikäli Oilers voittaa kannun, ja Toronton 2025 vuoden kolmonen. Tämän vuoden draftissa on siis kaksi ykköstä, kaksi kakkosta ja kolme kolmosta.

Nyt varmaan jännitetään vaan Vatranon kohtaloa. Ainakin hän pelasi viime yön ottelussa, joten häntä ei ainakaan suojeltu, joskin häntä oli kenties pakko peluttaa, koska oli sen verta poissaoloja. Rangersiinhan on huhut häntä vieneet. Takaisinpäin tulisi varausvuoroja uusimpien huhujen perusteella. Rangersillä ei ole ihan hirveästi noita varausvuoroja tarjota, joten ykköskierroksen vuorojen lisäksi en tiedä mitä he oikein tarjoaisivat. Anaheim ei voi myöskään pidättää Vatranon palkkaa, joten treidi Rangersin kanssa näyttää suht hankalalta tällä hetkellä. Pidän kyllä mielelläni Vatranon Anaheimissakin, koska hän on hyvä palanen joukkuetta.

On muuten taas ukkoa sivussa, kun Terry, Zegras, McTavish ja Carlsson ovat sairastuvalla. Mikä ihme siinä on, että porukka ei pysy ehjänä. Luneaukin prospekteista sivussa. En tiedä mitä tälle tilanteelle voisi tehdä. Homma ei voi vaan jatkua tällä tavalla.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Olen kyllä ihan tyytyväinen Vatranon jäämiselle. Varmaan kylläkin sitten ensi kaudella liikkuu, valitettavasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Zellweger näköjään pamautti ensimmäisen maalinsa. Oli ihan näppärä kuti.
Youtubesta löytyy:




Itse ottelusta tuli takkiin, yllätys yllätys. Ottelussa toki oli toinenkin piristysruiske, kun McTavish pääsi pitkästä aikaa maalaamaan. Tai no ylipäätään tehopisteille. Ollut kyllä ihmeellisen tehoton. Maalin oli onnistunut tekemään viimeksi 22.2. ja sen jälkeen menikin 14 ottelua ilman. Tähän 14 otteluun sisältyi huimat tehot 0+2.
Kyllä sitä pikkaisen parempaa saldoa toivoisi kärkipelaajalle. Fanin on melko turhauttavaa katsella tuollaista touhua.

Edit. Korjattu McTavishin tehoja paremmaksi 0+1 -> 0+2.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
McTavish ei ole sama kaveri kuin alkukaudesta. En tiedä onko jotain vikaa vielä vaivana, tuskin koska miksi pelaisi, jos on vikaa. Ehkä nuoren pelaajan epätasaisuutta? Koko joukkue on ollut tehoton, etenkin kauppatakarajan jälkeen. Carlssonkin on ollut tehojen puolesta vaisu paluunsa jälkeen. Zegras on ollut pirteä ja luonut paikkoja, mutta kun kaverit ei tee, niin ei syöttöpisteitäkään tule tilille. Vatranokin on alkukauden hurjastelunsa jälkeen palannut kuolevaisten joukkoon, mikä ei toki yllätä. Joukkueesta tällä hetkellä puuttuu syvyyttä, kun ylivoimalla pitää peluttaa Silfverbergiäkin.

Iso ongelma tällä hetkellä mielestäni on joukkueen pelitapa. Ylivoimalla ja kuudella kenttäpelaajalla ei vaan saa juuri mitään aikaan. Vancouver -pelin viime hetkillä siellä oli joku yksi kaveri Canucks -pelaajien keskellä ja muut pyörivät jossain kaukana maalista. Tasakentällisin tulee vähän väliä omaan päähän 2 vs 3 tai 1 vs 2 -tilanteita, joista osa päätyy maaleihin. Anaheimin maalivahdin pitää joka ilta olla top 3 -pelaaja ottelussa, muuten ei voittoa tule. Valmennuksella on vielä kasvunpaikka ja katsoisin vielä ensi kauden, mihin homma menee ja jos ei toimi niin vaihtoon vaan. Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä Boudreau saisi noista nuorista irti.

Valitettavasti tämäkin kausi on mennyt näin, että joulun aikaan odoteltiin jo kauden päättymistä. Viime pelit varsinkin ovat olleet karuja ja kesäloma ei voi tulla liian aikaisin. Jotain positiivista kaudesta on jäänyt käteen, mutta tehdään kauden summausta vasta kun pelit ovat ohi.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyvä ettei tuota sopimuksen tekoa tarvitse enää jännittää. Anaheimilla on vielä yksi peli runkosarjaa jäljellä, jossa oletettavasti Gauthier pelaa. Gauthierilla oli vähän huono viikonloppu takana, kun ei tullut Hobey Baker -palkintoa eikä NCAA:n mestaruutta. Toivottavasti ELC-sopimus lämmittää vähän mieltä.
 
Perinteinen kikka (tai no, neuvotteluvaltti) noilla lupaavimmilla tai halutuimmilla yliopistopelaajilla polttaa tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi loppukauden parin pelin myötä. Pääsee sitten nopeammin isoihin rahoihin kiinni. Ducksin kannalta tästä nyt ei mitään iloa ole.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Perinteinen kikka (tai no, neuvotteluvaltti) noilla lupaavimmilla tai halutuimmilla yliopistopelaajilla polttaa tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi loppukauden parin pelin myötä. Pääsee sitten nopeammin isoihin rahoihin kiinni. Ducksin kannalta tästä nyt ei mitään iloa ole.

On se ihan hyvä ilonaihe, että saivat kaverille sopimuksen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Gauthierin lisäksi Anaheim/Verbeek ovat sainanneet muitakin nuoria pelaajia. @Oskar :in mainitsema Sam Colangelo (2v. / 0,925 mil. per vuosi ) , valkovenäläinen Yegor Sidorov (3 v. / 0,865 mil. per vuosi), Coulson Pitre 3 v. / 0,860 mil. per vuosi), Nico Myatovic (3 v. / 0,896 667 mil. per vuosi) ja Tomas Suchanek (3 v. / 0,870 mil. per vuosi).

Suchanek on 21-vuotias varaamaton tsekkivahti, joka on pelannut AHL:ssä Gullseissa tosi hyvin. Hyökkääjät Myatovic (toinen kierros), Pitre (kolmas kierros) ja Sidorov (kolmas kierros) ovat Ducksien (Verbeekin) viime kesän varauksia. Myatovic on jo pelannut San Diegossa kahdeksan peliä pisteittä. Reign-Gulls -ottelun perusteella kaverin pitää viihtyä aika tiiviisti punttisalilla kesän aikana, jos aikoo ensi kaudella pärjätä AHL:ssä aikuisia vastaan. Sidorov oli WHL:n runkosarjassa maalipörssin jaetulla nelostilalla 50 osumalla.

En tiedä kauanko Verbeek aikoo tankkausta jatkaa, mutta ei jatkuva häviäminen sekä ylhäällä NHL:ssä että alhaalla AHL:ssä hyvää nuorten pelaajien psyykeelle tee. Olisihan se keskinäisen kilpailun kannalta ihan mukavaa, jos tilanne olisi samantapainen kuin joskus kymmenen vuotta sitten, kun kaikki osavaltion NHL-joukkueet olivat vähintään sadan pisteen porukoita. Silloin Kalifornian vieraskiertue ei ollut muille NHL-porukoille mikään huviretki.

Losin farmi Reign ja Anaheimin farmijoukkue Gulls pelasivat kauden aikana kahdeksan kertaa vastakkain ja molemmat voittivat neljä matsia. Vaikka keskinäiset ottelut menivätkin tasan, niin sarjataulukossa Ontario on selvästi parempi porukka. Reign on Pacific divisioonassa kolmantena ja menossa pudotuspeleihin, kun Gulls on divisioonan viimeisenä (kymmenentenä) ja tulee jäämään playoffsien ulkopuolelle.

Yksittäisistä pelaajista Zellwegerin nosto ylös NHL:ään näkyi selvästi San Diegon pelaamisessa, kun kukaan muista pakeista ei pystynyt korvaamaan hänen panostaan hyökkäyssuuntaan. Muista pelaajista NHL:ssäkin piipahtaneet Nesterenko ja Regenda ovat erottuneet positiivisesti. Olen pitänyt ykköskierroksen varausta Gaucheria ihan turhana - hitaana ja kankeana - tyyppinä, mutta kyllä hän viimeisten matsien perusteella näyttää menneen eteenpäin kehityksessään ja ehtii tilanteisiin aikasempaa paremmin.

Kokonaisuutena aika tasapaksua porukkaa tuo Gullsin nuoriso-osasto sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Mutta kun teillä on jo kokoonpanossa nuoria kärkiketjujen lupauksia, niin tulevaisuudessa San Diegosta saataneen halpoja duunareita alaketjuihin ja pakkipareihin. Ja voihan sieltä taustaltakin joku tehdä yllättävän kehitysloikan ja murtautua kärkiketjuihin/pareihin.

Katselin että Anaheimin viime kesän varauksista sveitsiläinen pakki Rodwin Dionicio on tehnyt kolmen vuoden sopparin NL-seura Biel-Binnen kanssa. Harmillista, sillä olisi ollut ihan mielenkiintoista nähdä miten hirvimäinen honkkeli olisi pärjännyt AHL:ssä. Tehnyt kuitenkin OHL:ssä kovia tehoja ja on omanlaisensa profiilipelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös