Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016: Suomi

  • 282 842
  • 1 264
Tila
Viestiketju on suljettu.

Wire

Jäsen
Mitä tarkoitat tuolla keksii jotain? Puljun pelityylihän on kuin luotu pieneen kaukaloon ja omien sanojensakin mukaan tykkää siitä pelistä. Ja mielestäni puljujärven ja laineen esityksiä miehissä ja junnuissa on nyt loistavaa verrata sekä sitä miten liigajoukkueiden sisäiset ja pelilliset asiat vaikuttavat kummankin suorituksiin. Eri joukkueissa eri pelit ja molempien paras taso tiedossa jo valmiiksi..

E. Vähän sekava tekstiä tapsan rapsan johdosta mutta toivottavasti jotain saa selvää

Kommentoija totesi että liigassa ei ole ollut paikkoja syöttää ja laukoa. Jatkoin ettei PA:ssa ole sitäkään eli tarvii keksiä jotain. Itse en ole niin paljoa seurannut kaverin otteita että voisin sanoa juuta enkä jaata. Laineen otteet taas on tullut tutuksi.

Oikeasti V-V peli ei ollut kenenkään mittari. Katsellaan ny Venäjä peli niin saadaan jotain mittaria.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Mielenkiinnolla kyllä odotan mitä nämä 2. kentän veljekset saa aikaan Venäjä-pelissä. Suomi hoiti oman leiviskänsä ihan mallikkaasti mutta maajoukkueissa taitaa noin keskimäärin tehdä tuhojaan semmonen joku yhteishenki, että mailaa puristetaan liikaa ja ei saada sitten niitä kiekkoja sisään vaikka ois miten lahjakkuuksista kyse sitten.

Edelleenkin kaiken tän Pulju-Aho hehkutuksen jälkeen (ja älkää nyt hyvät medläsaren eli kanssalukijat ottako herneitä nenään koska kyseiset pelimiehet olivat oivalla pelipäällä myös mun mielestä) nostaisin mustaksi hevoseksi edelleen Sebastian Repo-nimisen jantterin tuolta Suomen tsigagousta.... oli aikamoinen tahtomaali se 5-0, eikö? Kaverista näky halu olla siellä missä niitä maaleja syntyy. Nättinen ihan btw tais olla ko. maalissa aika hienosti tekemässä tilaa

Harmi mun mielestä tää Suomen lohko. Jotenkin Venäjän ja Tsekin välinen peliki oli niin nuhasta, ihan nukutti katsella. Valko-Venäjä nyt vaan kaikella kunnialla niin oli paskin maa ehkä mitä näistä karkeloista löytyy ja jos vertaa näitä lohkoja keskenään niin ekojen pelien jälkeen tuntuu siltä, että lohko A on vaan paljon kovempi. Jos Venäjällä ei näy eri peli-ilmettä Suomea vastaan niin en tiedä sitten onko tässä lohkossa mitään kunnon tasonmittausta ollenkaan
 

Apheu

Jäsen
Tosissaan eilen pisti oikein silmään miten vaikutti siltä että Aho tekee kaiken oikein. Ei höntyile, ei tule tyhmiä kiekonmenetyksiä vaan kaikki tekeminen edistää peliä. 18-vuotiaaksi on todellakin hämmästyttävän kypsä pelaaja.

Näissä junnupeleissä vielä erottuu paljon selkeämmin kuin miesten peleissä jos joku pelaaja on parempi kuin muut kentällä olijat. Ja Aho oli eilen ihan täysin selvästi paljon parempi pelaaja kuin vastustajansa ja pelasi ihan eri tasolla. Mielenkiintoista nähdä erottuuko miten vielä kentällä näitä kovempia maita vastaan.

Ahossa on paljon samaa kuin Barkovissa. Toki molemmissa on myös paljon eroavaisuuksia, mutta molemmat ovat olleet ikäisekseen todella kypsiä pelaajia ja ajattelevat nimenomaan joukkueen etua. Ja vaikka molemmat ovatkin hemmetin hyviä syöttäjiä, tekevät myös paljon maaleja. Ei siksi, että laukaus olisi mitään tasoa "Laine", vaan koska sijoitus ja pelinäkemys on niin rautainen. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan, vapaisiin paikkoihin osaavat hakeutua. Ja tosiaan niinkuin jo sanoin, eroavaisuuksia on myös paljon, että eivät toki mitenkään samasta puusta veistettyjä.
 

Zinetula

Jäsen
Toinen lohko on lähtökohtaisesti kovempi, mutta eipä ole syytä yhden kierroksen jälkeen kovin isoja analyyseja tehdä joukkueiden voimasuhteista. Pelit sen ratkaisee. Venäjä-Tsekki oli todella huonotasoinen ja Ylen studio laittoi sen pitkälti kisojen avauksen ja jännityksen piikkiin. Itse kallistuisin varovaisesti sen puoleen, että Venäjä lähti takki auki otteluun tai valmistautuminen onnistunut. Siitä antoi osittain jo indikaatiota maalivahtivalinta. Kisojen ennakolta kuumin veska, Magnitogorskin Ilya Samsonov huilasi varmaan Suomi-peliä ajatellen ja kakkonen Tepsin Alexander Georgijev oli häkissä. Venäjä oli ottelun loppuhetkiä lukuunottamatta aneeminen, mutta varmasti parantaa tästä huimasti ja jo huominen on siellä taatusti piirretty isolla kalentereihin.

Toisakseen kylläpä oli myös Usa-Kanada paikoitellen kovin sekavaa ja kiekonmenetyksiä/harhasyöttöjä oli todella paljon. Sama siellä eli petrausta tapahtuu kun koostumukset hakevat muotoaan ja isomman kaukalon niksit tulevat enemmän tutuiksi. Tosin Hartwallista on vielä isompi laatikko ja se on varmasti jonkinlainen etu Suomen lohkon joukkueille. Tottakai toisen lohkon maat ovat kovimmat suosikit, mutta eihän se maailman ihme olisi, vaikka juuri Suomen lohkosta tulisi kaksi mitalijoukkuetta. Iso kaukalo on aina iso ja esim. viimeksi Ruotsin kisoissa 2014 mitalit jaettiin järjestyksessä Suomi, Ruotsi ja Venäjä. Suomi voitti Kanadan välierissä tuolloin 5-1 ja Usa tippui jo puolivälierissä Venäjälle 3-5. Kyllähän Kanadalla oli tuolloinkin kova nippu: mm. Drouin, Mantha, Lazar, Petan, McDavid, Reinhartin veljekset, Ekblad, Dumba, Pouliot ja Fucale nimeltä mainittuina.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mikään joukkue ei minusta varsinaisesti ole vielä vakuuttanut sillä tavalla, että oikein silmiin pistävän hyvin olisi pelannut. Kaikilla ollut vielä vähän hakemista. Ruotsin pelistä en toki nähnyt muuta kuin lähinnä maalit, joten siitä ei ole mitään tietoa että minkälaista peli muuten oli.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suomen kannalta tärkeää olisi saada nyt Rantasen peli uomiinsa. Siellä on valtava mahdollisuus vielä hyödyntää potentiaalia, jos vain palaset saadaan paikoilleen. Jotenkin vaikuttaa siltä, että Rantanen-Hintz-Kapanen ketjun roolitukset eivät toimi. Ketjussa on nopeutta ja kokoa, mutta jotain puuttuu? Hintzkin ehkä hakee vähän paikkaansa sentterinä, kun on pelannut Liigassa välillä laiturina. Itse ehkä ensiksi kokeilisin laittaa vaihtaa Saarelan ja Hintzin paikkoja. Saarela on pelannut kaiketi Liigassa enemmän sentterin tonttia ja ehkä sopeutuisi sinne myös nyt paremmin. Toinen vaihtoehto olisi ehkä vaihtaa Rantasen ja Saarelan paikkoja.

Pakisto ja maalivahtipelikin pääsee todelliseen puntariin tänään. Venäjällä on sen verran kookas ja taitava joukkue, että nyt mitataan puolustuskykyjä laajalla rintamalla. Olisiko maalissa nyt Kähkösen vuoro kokeilla? TuTossa pelatessaan viime kaudella Kähkösen lahjakkuuden kyllä näki jo selvästi ja lienee nytkin pitänyt välillä lähes yksin Bluesia pystyssä. Kähkönen on jo tottunut taistelemaan ns. "tuulimyllyjä vastaan" ja voi pelastaa joukkueen hädän hetkellä. Vehviläinen pelasi myös avauspelin todella hyvin ja kyllä häneenkin luottoa varmasti riittää.
 

Zinetula

Jäsen
Hyvä ja looginen valinta Vehviläinen tähän peliin. Tärkeä matsi ja voittava kokoonpano jatkaa huilipäivän jälkeen. Kähkönen pelannee Slovakiamatsin keskiviikkona tai torstain pelin Tsekkiä vastaan, veikkaisin ensimmäistä vaihtoehtoa. Pelit jatkuvat sitten lauantaina puolivälierillä.

Kyllä tässä taas odottaa illan matsia kuin pikkupoika joulua. Yksi pointti pelissä on valmennus vs. valmennus. Venäjä on ottelussa kotijoukkue ja miten se onnistuu mätsäämään peluutuksen Suomen kenttiä vastaan. Aloitukset toinen, miten pärjäämme tällä tärkeällä osa-alueella. Ylivoima vs. Venäjän yv on kolmas ennakkoon tärkeä pointti näin kun alkukisoja mennään, onko kumpikaan saanut jo viritettyä ylivoiman murhaavalle tasolle. Neljäntenä maalivahdit, Samsonov lienee nyt Venäjän maalilla?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Miksiköhän Jalonen peluuttaa Rantasta väärällä laidalla? Jos Kapanen suinkin pystyy pelaamaan vasemmalla niin näiden kavereiden pelipaikat tulisi vaihtaa päittäin. No Rantanen tullee joka tapauksessa tekemään ns. Ristolaiset, pelaa missä hyvänsä.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Miksiköhän Jalonen peluuttaa Rantasta väärällä laidalla? Jos Kapanen suinkin pystyy pelaamaan vasemmalla niin näiden kavereiden pelipaikat tulisi vaihtaa päittäin. No Rantanen tullee joka tapauksessa tekemään ns. Ristolaiset, pelaa missä hyvänsä.

Ajattelee joukkueen etua, yksi pelaaja voidaan hyvin uhrata jos kokonaisuus on parempi. Rantanen pärjännee hyvin myös vasemmalla laidalla kunhan ketju muuten saadaan pelaamaan yhteen.
 

Zinetula

Jäsen
Miksiköhän Jalonen peluuttaa Rantasta väärällä laidalla? Jos Kapanen suinkin pystyy pelaamaan vasemmalla niin näiden kavereiden pelipaikat tulisi vaihtaa päittäin. No Rantanen tullee joka tapauksessa tekemään ns. Ristolaiset, pelaa missä hyvänsä.
Itse ajattelin myös laitoja toisin päin kun Kapasella oli Eliteprospectsin mukaan position rw/lw ja Rantasella vain rw. Ehkä Jalonen ajattelee tässä kätisyyksiä kun Rantanen on left ja Kapanen right. Näin mm. hyökkäyksiinlähdöissä on kätisyys optimaalinen. Tuskin tämä mikään suuri ongelma on, luulisi ainakin kapteeni Rantasen mielipidettä kysytty asiaan. Ei ole joukkueen etu, että yksi sen tärkeimmistä pelaajista joutuisi pelaamaan itselle kovin vieraalla pelipaikalla. Toivotaan tällekin vitjalle onnistumisia tänään ja jospa siten ketjut hitsautuisivat lopullisesti yhteen. Se on lyhyen turnauksen kannalta erityisen tärkeää. Yhdellä moottorilla ei pitkälle pötkitä.
 

sinikettu

Jäsen
Kakkosketju on liiankin hyvä Suomen joukkueelle. Vähän tuntuu niin, että muut käpertyivät noiden dominoinnin taakse, aloittivat näennäisen tehokkaan pörräämisen, menettivät täysin keskittymisensä ja saivat täten neljä omiin.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Harvoin maalivahti suomalaisessa jääkiekossa pilaa tätä uskomattoman hienoa tunnelmaa ja euforista olotilaa, mutta ei vaan voi mitään, että Vehviläinen tutisee ja sijottuu ihan vituilleen. Olisin jo 5-3 maalissa vaihtanu pois, lähinnä koska vituttaa aivan vitusti. Toivottavasti kaveri nyt sais pakan kasaan äkkiä tai me taidetaan sittenki kaatua tähän maalivahtipeliin valitettavasti!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei kyllä vakuuta tämä Jalosen Suomi? Liekö totta tuo kuulemani huhu, että Jalosta kiinnostaa enemmän jo
Jokerien ensi kauden kuviot, tiedä häntä.

Anyways, yhden ketjun joukkue, alivoimat, aloitukset jne umpisurkeita. Läheskään kaikki eivät hallitsen pelitapaa. Parhailta pelaajilta myös loppui puhti jo 40min jälkeen.

Olen mielelläni väärässä ja kultajuhlia vietetään sittenkin, mutta ikävä kyllä uskon aika noloon loppuun jo puolivälierissä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Alkupuolisko oli hyvä, loppu aivan hanurista, mitäpä muuta sitä tästä pelistä voi sanoa? Venäjä toki iski maaleja todella tehokkaasti, mutta sekin johtui Suomen huonosta erikoistilannepelaamisesta. Alivoiman on aivan pakko parantua pudotuspeleihin mennessä, sillä tulipa vastaan USA, Kanada tai Ruotsi niin jokainen niistä osaa pelata ylivoimaa. Toki pari tyhmää jäähyä tuli otettua, mutta ei se silti poista Suomen alivoimaongelmaa.
 

Lhutuur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jari Levonen haista vittu!!
Mielenkiintoista nähdä että mitä Jalonen keksii jatkoa ajatellen. Maalivahti vaihtunee seuraavaan peliin, mutta kyllä tuolle puolustuspelaamisellekin pitäisi tehdä jotain. Myöskään tämä "kakkosketju pelaa 30 minuttia per peli" -taktiikka ei tule pitkälle kantamaan. Suurimmat pettymykset ovat toistaiseksi olleet Vehviläinen, Rantanen, flegu-Kapanen ja Saarijärvi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan fantastista peliä siihen 3-2 maaliin asti. Siinä sitten tapahtui jotain kummallista ja koko homma levisi kuin jokisen eväät.

Ilahduttaa ihan helvetisti se että suomalaisella jääkiekolla on tuommoisia timantteja tulossa. Luu jäi tästä pelistä käteen, mutta isommassa kuvassa. Ai että sitä alun dominointia Ahon ketjulta oli maukasta katsoa.

Erikoishuomio otteluseuranta ketjulle. :D Huikeaa luettavaa kerta kaikkiaan.
 

sinikettu

Jäsen
Myöskään tämä "kakkosketju pelaa 30 minuttia per peli" -taktiikka ei tule pitkälle kantamaan. Suurimmat pettymykset ovat toistaiseksi olleet Vehviläinen, Rantanen, flegu-Kapanen ja Saarijärvi.
Ei tule ei. Esimerkiksi Aholla ja Puljulla on ollut syyskaudella aivan vitusti pelejä ja vastuuta. Todella turhaa peluuttaa puhki jo ensimmäisissä otteluissa.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
On se kumma jos Saarela ei pelaa seuraavassa pelissä keskellä. Mahtoikohan hävitä ainuttakaan aloitusta tänään.
 

Liehuviitta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ihan hyvä, että tämä romahdus nähtiin tässä vaiheessa, eikä leijailtu sitten välieriin asti. Nyt on helpompi sitten potkia poikia päähän ja tietävätpähän itsekin, että ei siellä voiteta pelaamalla 20min. Kähkösellä seuraavaan peliin, kuten varmasti suunnitelmissa ollut alusta lähtien.

Alivoimaan pitää kyllä valmennuksen jotain keksiä, ihan karseita sijoittumisia.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Erikoishuomio otteluseuranta ketjulle. :D Huikeaa luettavaa kerta kaikkiaan.

Jatkoajan suola. Muuten pitää olla niin hiton asiallisia moderaattoreiden valvovan silmän alla. Otteluseurannassa saa vähän heittää luolamiestä kehiin.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Saarelalle lisää vastuuta ehdottomasti. Näytti tänään sellaiselta pelaajalta, joka voi jonain päivänä pelata NHL:ssä. Herättäisikö Rantasen eloon, jos laitettaisiin hänen sentterikseen? Toiselle laidalle vaikkapa Lammikko.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Mahtoikohan hävitä ainuttakaan aloitusta tänään.

Hävisi ottelun viimeisen aloituksen, mutta muuten vahvaa suorittamista. Eniten mua huolettaa tuo pakiston pelaaminen omassa päässä. Turhaan annettiin maaleja tänään ja vastus jatkopeleissä tulee olemaan vielä kovempaa. Toivottavasti Kähkönen saa seuraavassa pelissä oman näyttöpaikkansa...
 
Suosikkijoukkue
TPS
Saarelalle lisää vastuuta ehdottomasti. Näytti tänään sellaiselta pelaajalta, joka voi jonain päivänä pelata NHL:ssä. Herättäisikö Rantasen eloon, jos laitettaisiin hänen sentterikseen? Toiselle laidalle vaikkapa Lammikko.

Samaa pohdin itse eli Saarelaa voisi koittaa Rantasen rinnalla. Rantanen ei saa tällä hetkellä kiekkoja lainkaan vauhtiin mukaan eli ei pääse tulemaan alueelle vauhdilla kiekon kanssa. Pystyisiköhän Allu ruokkimaan Rantasta?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Itse olen kummastellut sitä että tätä Venäjä peliä nostettiin näin korkealle. Kyllä se Tsekkikin on paha joukkue eikä todellakaan ole mikään ylikävely. Niillä on monta tosi taitavaa hyökkääjää mukana ja Suomi voi olla tosi kusessa niitäkin vastaan jos focus ei kestä pelissä. Slovakiasta ei kuitenkaan minusta ole Suomea haastamaan tosissaan.

Tuli vain tuossa pyöriteltyä että kukas sieltä nyt on tulossa lohkokakkoselle vastaan, mutta ihan aukihan se on vielä että kuka tuossa toisessa lohkossa jää kolmanneksi. Ruotsi saattais olla ehkä se kaikista pahin. Niillä voi olla vähän revanssihenkeä jäänyt 2014 kisoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös