Aleksi Valavuori – urheilupersoona

  • 3 636 909
  • 13 635

Kyylä

Jäsen
Teemu on suosittu kaikkien suomalaisten parissa...

Olisiko tässä sanottu jotakin olennaista?

Ensiksikin: ei ole suosittu kaikkien suomalaisten parissa. Paidan nostaminen oli yksi suurimpia vitsejä - kas kun ei Vuoden urheilija -pystiä pokannut. Ottaako jengiä koville, etteivät kaikki todellakaan ajattele TosiFanin tavoin? Se, että osaa tehdä maaleja jääkiekossa ei tarkoita, että olisi muilla elämänalueilla täydellinen. Kannattaisi vaan keskittyä pelaamaan golfia hyväntekeväisyystapahtumissa ja jättää kommentoimatta näihin aiheisiin.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
mutta mielestäni Suomen tunnetuimman lätkämedian oli korkea aika kirjoittaa Teemu Selänteen - Suomen tunnetuimman hokiteron - sekoiluista.
Varsinaista sekoilua! Liki rikollista ja moraalisesti ehdottoman tuomittavaa. Todella hienoa, että mielipiteenvahdit käyvät kiinni suomenkaikkeuden puhtaimpaan pulmuseen. Eihän se ole sopivaa, että entinen urheilija tekee niin kuin haluaa ja mikä tuntuu hyvältä. Kannattaisi vain tissutella kotonaan ja antaa brändinkiillottajien toimittaa julkisuuteen korrektia jargonia sekä muistaa haastattelut naistenlehtiin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Näin ainakin Valavuori eilen väitti ja käski varmistamaan asian vaikka Selänteeltä itseltään.

Tottakai Valavuori niin väitti. Ihmettelenkin miksei kukaan ole Selänteeltä itseltään kysynyt.

Btw: Tietääkseni Teemu Selänteen poliittiset esiintymiset tähän asti ovat muuten olleet Antero Vartian (vihr) tukeminen viime eduskuntavaaleissa ja Alpo Suhosen (silloin sd.) tukeminen EU-vaaleissa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Yksityisenä henkilönä Teemu Selänteellä on täysi oikeus osoittaa fiksuutensa tai typeryytensä somen kautta siinä missä kukaan muukaan.

Sen sijaan metsään mennään jos Selänteen some-strategiana on myydä mahdollisimman paljon 30€ villasukkia. Tässä tapauksessa turvallisinta on retwiitata jääkiekkouutisia ja kissanpentuvideoita.

Samoin Mr Wennström saa twitteriin kirjoittaa mitä haluaa... mutta se, että twitter-sanailun jälkeen kirjoittaa kolumnin "mediaan" antaa aika pikkumaisen kuvan.

En edes aloita tämän Valavuoren suhteen...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä samaa mieltä Mustienkorttien kanssa. Ei sillä, etteikö Selänteellä saa olla mielipidettä asioista ja myös tuoda sitä julki, mutta onko Teemu todellakin itse näiden viestien takana, vai joku muu?

Teemu Selänteen julkisuuskuva muuttuu kyllä kertarysäyksellä, jos paljastuu hänen itse olleen näiden viestien takana (mihin itse suhtaudun isolla varauksella).

Mamu-politiikasta saa toki olla hyvinkin kriittistä mieltä, mutta tähän mennessä Selänne on profiloitunut kuitenkin pääasiassa urheilijana ja "koko kansan Teemuna", nyt hän ottaa kantaa asiaan, joka jakaa suomalaisia.

Kiinnittäisin myös huomiota Selänteen käyttämään retoriikkaan. On kaksi eri asiaa suhtautua yhtäältä kriittisesti pakolaispolitiikkaan, aivan toinen asia on kirjoittaa huutomerkeillä varustettuja mitävittua-viestejä hyysäämisestä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Mun mielestä Jatkoajan toimittajan kirjoitus oli hyvä ja otti ihan aiheellisesti asiaan kantaa. En ymmärrä miten siitä voi suuttua.

Muutama aktiivinen matu-kirjoittelija tahallaan väärinymmärsi tekstin pointin ja tekivät siitä olkikukkonsa väärää mielipidettä twitterin perusteella edustavaa kirjoittajaa kohtaan. Sitten sopulit lähtivät seuraamaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Varsinaista sekoilua! Liki rikollista ja moraalisesti ehdottoman tuomittavaa. Todella hienoa, että mielipiteenvahdit käyvät kiinni suomenkaikkeuden puhtaimpaan pulmuseen. Eihän se ole sopivaa, että entinen urheilija tekee niin kuin haluaa ja mikä tuntuu hyvältä. Kannattaisi vain tissutella kotonaan ja antaa brändinkiillottajien toimittaa julkisuuteen korrektia jargonia sekä muistaa haastattelut naistenlehtiin.

Syy, miksi juuri tässä ketjussa asiasta keskustellaan lienee pohdinta tuohon boldaamaani juttuun: eli onko se todella Teemu, joka näitä viestejä kotisohvaltaan kirjoittelee?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mitä tulee taas Selänteen kommentteihin, ne ovat olleet outoja jo jonkin aikaa, nyt en todellakaan ymmärrä näitä viimeisiä? Kirjoittaako Selänne todellakin noita itse, varsinkin kun kaveripiiristään löytyy useampikin maahanmuuttaja?

Luuletko tosiaan, että kaikki maahanmuuttajat seisovat Tervetuloa-kyltit kädessä rajalla? Päinvastoin, mitä nyt omia mamutaustaisia tuttuja ja kebabkauppiaita ym.. on kuulostellut, niin kyllä tämä turvapaikkaralli vituttaa heitäkin. Ja tässä episodissa nähdään se limainen tosiasia, että jos Makwan Amirkhani olisi kantasuomalainen, hänet olisi grillattu suvaitsevaisten someroviolla jo moneen kertaan. Rasmukset, demariposset, ym.. uhkailisivat sponsoreita boikoteilla ja paskoliinien itkublogeja pukkaisi kolmessa tuurissa.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Ei kyllä mene ihan putkeen tämä K8si-brändin rakentaminen. Päivittää Selänteen twitteriä sitten Teemu itse tai Valavuori, niin Teemu on siitä joka tapauksessa vastuussa. Vaikka Selänne ei ikinä miltään penaalin terävimmältä kynältä olekaan vaikuttanut, niin julkisuuden hallinnan hän osasi uransa aikana loistavasti. Siinäkin mielessä ihmetyttää nämä sosiaalisen median tuotokset jo ihan kirjoitusasusta lähtien. Ja tämä viimeisin twitter-sekoilu on vain lisä jo valitettavan pitkään listaan temppuja, joilla Teemun brändiarvoa ja julkisuuskuvaa on rapautettu. Luulisi Selänteenkin ymmärtävän, ettei poliittiseen keskusteluun osallistumalla voi kuin hävitä. Varsinkin kun aihe on näin tulenarka. Sinänsä sääli, koska Selänteen brändillä on (tai ainakin oli) ihan todellista arvoa, josta olisi voinut oikeiden ihmisten toimiessa taustalla saada todella mielenkiintoisiakin juttuja aikaan.

Toisaalta ei tämä Wennströmiltäkään ihan putkeen mennyt. Saman henkisen kolumnin olisi voinut kirjoittaa jo Teemun edellisten some-möläytysten yhteydessä. Kun kolumni ilmestyy sen jälkeen kun on itse vääntänyt twitterissä asianomaisen kanssa, niin ei se nähdäkseni ihan hyvän journalistisen tavan mukaista ole. Vähän tulee sellainen ''no kuka kissan hännän nostaisi...''-fiilis. Kolumni itsessään on kolmea viimeistä kappaletta lukuun ottamatta järkevää pohdintaa Teemun uran jälkeisestä julkisuuskuvasta ja sen hallinnasta. Niistä kolmesta viimeisestä kappaleesta taas paistaa aika vahvasti kirjoittajan poliittinen suuntautuminen ja mielestäni sellaiselle ei kyllä ole tarvetta Jatkoajan verkkolehdessä. Jos haluan lukea polittisesti värittyneitä mielipiteitä, voin avata Vihreä langan tai vaikka Verkkouutisten nettisivut.Jääkiekkoaiheisesta verkkolehdestä en kuitenkaan halua lukea poliittista länkytystä, edes kolumneista.

Edit. Edellisellä sivulla hyviä huomioita siitä, että tuskinpa Wennström kolumniaan olisi julkaissut mikäli Teemu olisi tykittänyt #unelma-henkisen twiitin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ottamatta tuohon itse keskusteluun sen enempää kantaa, mutta kyllä tästä tulee hieman sellainen kuva, että Antti Wennström käyttää tässä tapauksessa Jatkoaika.com sivustoa aika railakkaasti omien tarkoitusperiensä ajamiseen jopa hieman kyseenalaiselle tavalla.
Minusta tämä Wennströmin sosiaalisten brownie pointsien keräily on kuitenkin pientä sen rinnalla että vuonna 2014 Jatkoaika lähetti tiedotteen ja kertoi olevansa "yhteisönä sukupuolineutraalin liiton kannalla." Pidin tuota outona silloin ottaen huomioon, että termi yhteisö kuvaa enemmän keskustelupalstaa kuin verkkomediaa. Kun katsoo Jatkoajan mediakorttia, niin keskustelupalsta saa sivuklikkauksia moninkertaisesti enemmän kuin toimitettu materiaali ja minun käsitykseni on että Jatkoaika assisoituu nimenomaan keskustelupalstansa kautta satunnaiselle jalankulkijalle. Silloin Wennström otti meidät kaikki keppihevoseksi omalle kilvenkiillottamiselleen.

Tämänkertainen ulostulo osoittaa vaan Wenströmin pienimunaisuutta, mutta en tällä kertaa koe Wensströmin käyttävän koko Jatkoaikaa (mukaanlukien keskustelupalstaa) keppihevosenaan. Jos Wensström haluaa näyttää kaikille miten pieni kulli hänelle on, niin omapa on häpeänsä. Sille saa ja pitää nauraa.

Mitä Selänteeseen tulee niin tulkitsen noiden viestien olevan Selänteen virallinen mielipide riippumatta kuka ne on kirjoittanut. Samalla tavalla kuvittelen että esim. Koneen pressitiedoteet press.kone.com sivustolla ovat Koneen virallisia kantoja.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos haluan lukea polittisesti värittyneitä mielipiteitä, voin avata Vihreä langan tai vaikka Verkkouutisten nettisivut.Jääkiekkoaiheisesta verkkolehdestä en kuitenkaan halua lukea poliittista länkytystä, edes kolumneista.

Kolumnit kannattaa jättää lukematta, jos poliittisesti värittyneet mielipiteet eivät kiinnosta. Lukijallakin on vastuu.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Minusta tämä Wennströmin sosiaalisten brownie pointsien keräily on kuitenkin pientä sen rinnalla että vuonna 2014 Jatkoaika lähetti tiedotteen ja kertoi olevansa "yhteisönä sukupuolineutraalin liiton kannalla." Pidin tuota outona silloin ottaen huomioon, että termi yhteisö kuvaa enemmän keskustelupalstaa kuin verkkomediaa.

Toki näinkin, mutta samaan aikaan pitää muistaa sekin, että on vapaaehtoista olla nimimerkkinä JAssa ja kirjoitella täällä ja jos kokee ettei tämä yhteisö edusta omaa ajatusmaailmaa niin onhan näitä keskustelupalstoja muitakin olemassa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Huvittavaa että täällä vedetään itkuraivareita siitä, että oman tulkinnan mukaan Teemu Selännettä kielletään olemasta asioista jotain mieltä. Samalla tosin vedetään itkuraivarit siitä että Jatkoajan päätoimittaja on asioista jotain mieltä.

Niin, Teemu maksaa siitä sitten itse hintaa, jos jotain maksettavaa on. Wennström taas vetää tuekseen koko Jatkoaika-yhteisön ja kyllä palautteesta voi tulkita, ettei kaikki jaa Wennströmin näkemyksiä.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Mikähän on Valavuoren seuraava liikku? Organisoi rajat kiinni mielenilmaukseen suuren maailman tyyliin isosti, itse heiluttaen siniristilippua leijonien kasipaita päällä? Pääsisköhän joku susijengistä huudattamaan porukkaa?

Tätä paikkaa Allu ei jätä käyttämättä.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Luuletko tosiaan, että kaikki maahanmuuttajat seisovat Tervetuloa-kyltit kädessä rajalla? Päinvastoin, mitä nyt omia mamutaustaisia tuttuja ja kebabkauppiaita ym.. on kuulostellut, niin kyllä tämä turvapaikkaralli vituttaa heitäkin. Ja tässä episodissa nähdään se limainen tosiasia, että jos Makwan Amirkhani olisi kantasuomalainen, hänet olisi grillattu suvaitsevaisten someroviolla jo moneen kertaan. Rasmukset, demariposset, ym.. uhkailisivat sponsoreita boikoteilla ja paskoliinien itkublogeja pukkaisi kolmessa tuurissa.

Viimeinen kommenttini koskien maahanmuuttoa, ainakin tällä palstalla. En väitä itsekään, etteikö tässä maahanmuuttoasiassa ole toimittu väärin ja huonosti, mutta tämä ei ole vain Suomea koskeva ongelma, vaan koko Eurooppaa. Kukaan ei osannut arvata, eikä sitä myöten myöskään varautua tällaiseen muuttovirtaan, josta sitten on seurauksena valitettavasti myös erityyppisiä ongelmia. Meillä kuitenkin tuo virta on kohtuullisen pientä, verrattuna esim. Ruotsiin tai sitten köyhempiin Euroopan maihin, joilla on vielä vähemmän resursseja (rahallisia tai muita) hallita tilannetta. Itseäni tässä vain korpeaa se, että kaikki maahanmuuttajat saavat tuon ryöstäjä/raiskaaja leiman. Näitä rikollisia, on kuitenkin vain pieni osa tuosta porukasta. Heidän nopea maastapoistamisensa taas tulisi olla itsestään selvää, tällä sektorilla on paljon parannettavaa. En minä ainkaan, ehkä Dee Snider sitten osaa, kertoa tuossa rajalla maahanmuuttajan naamasta, onko hän raiskaaja, elintasopakolainen tai sittenkin ihan oikealla asialla?

Lopuksi, en ymmärtänyt tuosta sinun kommentistasi koskien Amirkhania yhtään mitään, miksi hänet olisi someroviolla grillattu, jos olisi kantasuomalainen?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mamu-politiikasta saa toki olla hyvinkin kriittistä mieltä, mutta tähän mennessä Selänne on profiloitunut kuitenkin pääasiassa urheilijana ja "koko kansan Teemuna", nyt hän ottaa kantaa asiaan, joka jakaa suomalaisia.
Tuli mieleeni, että voisiko se, että Teemu ottaa jossain asiassa kantaa, olla oire siitä että kyseinen asia ei enää jaa suomalaisia, vaan ehdoton enemmistö on jo Teemun kanssa samaa mieltä (tai vielä jyrkempää mieltä), ja eri mieltä olevat alkavat olla jo samantapainen - toki paljon äänekkäämpi, varsinkin mediakentällä ja somessa - vähemmistö kuin vaikka tasa-arvoa tai puhdasta urheilua vastustavat ressukat?
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Lopuksi, en ymmärtänyt tuosta sinun kommentistasi koskien Amirkhania yhtään mitään, miksi hänet olisi someroviolla grillattu, jos olisi kantasuomalainen?
En ole DS, mutta jos katsoo Makun SoMeen laittamia kommentteja maahanmuuttajista niin ymmärtää tuon pointin (hyvin kriittinen suhtautuminen näihin turvapaikka-turisteihin)...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuli mieleeni, että voisiko se, että Teemu ottaa jossain asiassa kantaa, olla oire siitä että kyseinen asia ei enää jaa suomalaisia, vaan ehdoton enemmistö on jo Teemun kanssa samaa mieltä (tai vielä jyrkempää mieltä), ja eri mieltä olevat alkavat olla jo samantapainen - toki paljon äänekkäämpi, varsinkin mediakentällä ja somessa - vähemmistö kuin vaikka tasa-arvoa tai puhdasta urheilua vastustavat ressukat?

Siis sehän on tiedossa, että valtaosa suomalaisista suhtautuu vähintäänkin skeptisesti mamu-politiikkaan. Niin minäkin. Tästä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että valtaosa suomalaisista kommentoisi omalla nimellään mv-tyylisesti "hyysäreitä" ja "kovempia tuomioita!!!" somessa.

Suurin osa suomalaisista suhtautuu siis asiaan kriittisesti, mutta kuitenkin rauhallisesti. Tyhjät tynnyrit vain kolisevat äänekkäimmin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Lopuksi, en ymmärtänyt tuosta sinun kommentistasi koskien Amirkhania yhtään mitään, miksi hänet olisi someroviolla grillattu, jos olisi kantasuomalainen?

No, jos nyt esim. Teemu olisi lähtenyt Valavuoren kanssa tekemään partalapsi ja #seventeen-videoita tästä Sipilän frendistä Makwanin ja Armanin tyyliin, niin aatteleppa ite?
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Kolumnit kannattaa jättää lukematta, jos poliittisesti värittyneet mielipiteet eivät kiinnosta. Lukijallakin on vastuu.
Niin tiedän kyllä kirjoittajan omien mielipiteiden esittämisen olevan kolumnille ominaista. En vain näe poliittisten mielipiteiden tuovan mitään lisäarvoa jääkiekkoaiheiseen verkkolehteen. Oliva ne mielipiteet sitten minkä suuntaisia tahansa. Varsinkin kun kyseessä on asia joka jakaa kansaa ja varmasti jääkiekkoväkeäkin näin voimakkaasti.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ja tässä episodissa nähdään se limainen tosiasia, että jos Makwan Amirkhani olisi kantasuomalainen, hänet olisi grillattu suvaitsevaisten someroviolla jo moneen kertaan. Rasmukset, demariposset, ym.. uhkailisivat sponsoreita boikoteilla ja paskoliinien itkublogeja pukkaisi kolmessa tuurissa.

No, jos nyt esim. Teemu olisi lähtenyt Valavuoren kanssa partalapsi-videoita tästä Sipilän frendistä Makwanin ja Armanin tyyliin, niin aatteleppa ite?

Niin muistutettakoon, että nämä kaksi skenariota ovat täysin sinun mielikuvituksen tuotetta.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
No, jos nyt esim. Teemu olisi lähtenyt Valavuoren kanssa partalapsi-videoita tästä Sipilän frendistä Makwanin ja Armanin tyyliin, niin aatteleppa ite?
Ok, nyt ymmärrän jos hän on tällaisia laitellut. En ole hänen, tai kovin monen muunkaan minulle tuntemattoman some-viestejä tms. seurannut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siis sehän on tiedossa, että valtaosa suomalaisista suhtautuu vähintäänkin skeptisesti mamu-politiikkaan. Niin minäkin. Tästä on kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että valtaosa suomalaisista kommentoisi omalla nimellään mv-tyylisesti "hyysäreitä" ja "kovempia tuomioita!!!" somessa.

Suurin osa suomalaisista suhtautuu siis asiaan kriittisesti, mutta kuitenkin rauhallisesti. Tyhjät tynnyrit vain kolisevat äänekkäimmin.
Mutta eihän suurin osa suomalaisista kommentoi somessa myöskään puhtaan urheilun tai tasa-arvon puolesta, vaikka siitä jotain (enemmistön) mieltä olisivatkin.

Muuten on sanottava, että jos tuosta Wennströmin kirjoituksesta pystyy vetämään herneet nenään, pitää ilmeisesti tietää että hän on suvakki. Itse en seuraa jatkoajan tai twitterien ym pakolaiskeskustelua, (joista tämä ilmeisesti kävisi ilmi) joten omat mielikuvani Wennströmistä on varmaan viidentoista vuoden takaa (peprikset ym, kyllä te tiiätte).
Minusta se oli ihan hyvä kolumni ja olen sekä Wennströmin että oikeastaan Selänteenkin kanssa samaa mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös