Alatalolle kenkää? Mitäs sen jälkeen?

  • 161 585
  • 516

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Nyt kun jokainen ketju tuntuu menevän vain Alatalon potkujen kailottamiseksi, niin perustetaan nyt tälle aihepiirille oma ketjunsa. Keskustelkaamme siis tässä ketjussa lähinnä valmennuksen tekemisistä ja tekemättäjättämisistä, vaikka pelilliset asiat luonnollisesti tulevat esiin myös täällä.

Valmennustiimi on epäonnistunut tehtävissään tähän asti aika perusteellisesti. Tuntuu vahvasti siltä, että muutamista välähdyksistä huolimatta peli menee koko ajan huonompaan suuntaan ja pelaajien tekemiset kentällä eivät ainakaan anna sellaista kuvaa, että he pelaisivat valmentajalleen.

Kai Nurminen on sentään vielä jaksanut puhua ikään kuin Alatalon suulla, vaikka jotenkin tämän päivän kommenteistakin - ja esityksestä kaukalossa - oli rivien välistä luettavissa jotain muuta. Saattaa olla tietenkin mahdollista, että luin omiani ja joukkue seisoo Alatalon takana sataprosenttisesti. Siltä se vaan ei tällä hetkellä vaikuta.

Huolestuttavinta mielestäni on silti se, että joukkueen peli on ollut nyt ihan liian monta kertaa täysin munatonta tekemistä. Vaikka kotonakin on pelattu huonoja matseja, niin sentään yritys ja tahto on ollut Ritarihallissa pääosin hyvällä tasolla, vaikka Alatalo toista jauhaakin joka pelin jälkeen.

Alatalon pelikirja vaikuttaisi olevan ihan riekaleina, jos sellaista nyt sitten on olemassakaan, ja pelaajilla ei tunnu olevan hajuakaan mitä kentällä pitäisi missäkin tilanteessa tehdä.

Mistään pelillisestä ongelmasta Alatalo ei ole puhkunut sanaakaan (tai ei nyt ainakaan tule mieleen). Sen sijaan hän vaatii jokaisen pelin jälkeen pelaajilta lisää tahtoa/yrittämistä ja muillakin kommenteillaan on ikään kuin pessyt omat kätensä koko paskasta. Muutenkin Alatalon sanomisista suorastaan huokuu sellainen henki, että hänestä ei ole tämän laivan suuntaa kääntämään. Töitä tekemällä homma voi kääntyä, jos perusasiat ovat kunnossa ja homma on kiinni pelkästä päänupista. Nyt näin ei ole.

Jos Alatalolle näytetään ovea, niin kuka ottaa ohjat hänen jälkeensä ja mihinkä se taas johtaa?
 
Viimeksi muokattu:

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Minä olisin valmis katsomaan vielä muutaman matsin ennen kuin lähtisin vaihtamaan Mattia pois. Vaikka koko joukkuetta ei voikaan vaihtaa, mielestäni muutamia siirtoja voisi pelaajapuolella kokeilla ennen valmentajan vaihtamista. Ensinnäkin, kuten jo toiseen ketjuun kirjoitin, Mäkkäri äkkiä pois pilaamasta henkeä. Tilalle joku nuorista. Tai vaikka Väiski, senhän nyt voi tunnetusti laittaa mihin vain.

Puolustus huutaa vahvistuksia, eli sinne miehiä. Vähintään yksi, mutta mielummin kaksi. Molempien ei tarvitse olla mitään scottstevensejä, mutta sopivasti fyysisyyttä yhdistettynä edes jonkinlaiseen kykyyn avata peliä. Tämä saattaisi osaltaan auttaa joukkueen herättämisessä. Hyökkäyksestä puuttuu se yksi kädellinen sentteri.

Jos marraskuun alussa ollaan edelleen samassa jamassa, siirretään muikistelija valmennuspäällikön hommiin että tekee jotain palkkansa eteen seuraavat 1,5 vuotta ja haetaan tilalle joku. Vaikka Jore, ja samantien sitten 2009 kevääseen ulottuvalla pahvilla.
 

Kiisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HPK-Inkkarit, IHN ja FC HML
Alatalon kommentit ensimmäisen erän jälkeen kysymykseen mitä muutoksia olet tehnyt ? " En mitään. Jouukue on itse tämän aiheuttanut joten katsotaan miten he siitä selviytyvät" kertoo kaiken oleellisen. Alatalolla ei ole joukkue HALLINNASSAAN

Itse kuulin tämän samaisen Canalilta ja näin aika ihmetyksissäni tuijottamaan ruutua. Siis mitä?

Joukkueella ongelmia, sitä en tiedä ovatko kyseessä sisäiset ristiriidat tjsp, mutta valmentajan vastaus, jätän tämän joukkueen ratkaistavaksi, kuinka tästä suosta noustaan... Ei minusta kuulosta hyvältä.

Eikö oikea vastaus olisi ollut, käytiin pikaista keskustelua joukkueen kesken ja syötiin vähän kärmessoppaa?

En mä tiedä missä se ongelma on tai miten se on poistettavissa tai korjattavissa, mutta selvästi, jotain on tehtävä.
 

rinkeli22

Jäsen
Vahvasti näyttää kyllä siltä, että Matti ei pysty valmentamaan voittavaa joukkuetta. Auktoriteetti ja johtajuus ei tähän riittänyt hurrikaanin silmässä, joten miksi se riittäisi voittamaan tottuneiden ritareiden mailla..

Uskoin kyllä valmentajan valinnan jälkeen itsekin, että tästä voisi syntyä jotain.. Olin kuitekin sitä mieltä, kuten varmaan moni muukin, että Timpalle olisi kuulunut nyt näytön paikka - nyt taitaa olla myöhäistä, kun maajoukkue veti välistä, vai onko?

Jotenkin veikkaisin, että valmennusportaan ristiriidoista ongelmat ovat lähteneet leviämään koko joukkueeseen.. Nimiähän todellakin on tässäkin joukkueessa parempaan sijoitukseen, vaikka pari oleellista palasta tämän vuoden joukkueesta selkeästi puuttuukin, että sillä mistään kotiedusta pelattaisiin..
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Muutenkin Alatalon sanomisista suorastaan huokuu sellainen henki, että hänestä ei ole tämän laivan suuntaa kääntämään. Töitä tekemällä homma voi kääntyä, jos perusasiat ovat kunnossa ja homma on kiinni pelkästä päänupista. Nyt näin ei ole.

Jos Alatalolle näytetään ovea, niin kuka ottaa ohjat hänen jälkeensä ja mihinkä se taas johtaa?

Onkohan tolla Matilla toi henkinen puoli itsellään ihan järjestyksessä?! Nyt tuli taas sellasta tekstiä mieheltä tämän TPS-pelin jälkeen, että ei oikein hyvältä kuulosta ja näytä. Painaakohan sittenkin muikistelijan mielessä kovasti tämä nykyinen tilanne, jossa mies joutui käytännössä lähteä Jyväskylästä ja nyt siellä on sitten panostettu jengiin? Onhan Matti mediassa kertonut, että ei ole tilanteesta katkera, mutta painaisiko tuo sittenkin jotenkin ja se vaikuttaisi Matin toimintaan nyt tuolla Kerhon penkin takana. Tiedä sitten tosta.

Kuitenkin tilanne on nyt sellaisessa vaiheessa, että jotain on pakko tehdä ja valitettavasti Matin kenkiminen taitaa olla se ensimmäinen ratkaisu, jolla tilanteesta yritetään nousta. Matti ei saa joukkuetta toimimaan ja ei todellakaan tunnu siltä, että takataskusta löytyisi vielä joku käyttämätön kortti, jolla kurssi muuttuisi radikaalisti.

Taidetaan sittenkin olla ensimmäisenä valmentajaa vaihtanut porukka, vaikka muuallakin lähellä jo ilmeisesti käynyt.

No nyt jäi vielä ottamatta kantaa Matin seuraajaan, mutta aika vaikee siihen on ketään pätevää äijää saada näin kesken kauden. Suhonen ja Tamminen voi ainakin jättää Hlinnan rauhaan. Raato... Ehkä, mutta myöskin kallis ja lisäksi muutamia muita tekijöitä, joiden takia ei ehkä sittenkään sopiva, vaikka voisi saada joukkueen pelaamaan Kerhomaisesti. Ketäs muita vielä vapaana? Yllätyskortti?!
 
Viimeksi muokattu:

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Vieraisiin pöytiin tulen juttelemaan...

Itselleni oli ennen alkua suuri kysymysmerkki miten Alatalon isot puutteet pelin johtamisessa ja reagoinnissa korjautuisivat yhtäkkiä toisessa seurassa. Miehen suurimmat puutteet olivat kuitenkin sillä saralla JYPin aikoina.
Vahvuuksiin Matilla kuuluivat kuitenkin joukkueen hengen luonti ja pelaajien kehittäminen, ja nämä kommentit mitä Matti on nyt suustaan päästellyt, eivät kyllä kuulosta yhtään mattimaisilta. Ei noilla kommenteilla luulisi joukkuehengen ainakaan nousevan.

Itse veikkasin ennen kauden alkua HPK:n olevan ensimmäinen seura joka vaihtaa valmentajaa, kun hämeenlinnalaisillekin valkenee tuo Matin pelinjohtamiskyvyn puute, mutta sen lisäksi selkeästi on jotain muutakin kytemässä pinnan alla. Kyllä alkaa näyttämään oikeasti, että veikkaukseni voi osua hyvinkin kohdalleen...ikävä kyllä, kun mitään henkilökohtaista minulla ei ole HPK:ta tai Alataloa kohtaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Valitettavasti joudun myös yhtymään näihin kommentteihin Alatalon potkuista. Muuta vaihtoehtoa ei enää ole. Jos joukkue ja päävalmentaja ovat niin kaukana toisistaan kuin Alatalon puheista oikeasti voi päätellä, ei ole muuta vaihtoehtoa. Yksinkertaisesti: joukkue ei ole päävalmentajan kontrollissa ja päävalmentaja vierittää syyt joukkueelle. Ei näin.

Vaihdolla ei varmastikaan pelasteta tätä kautta. Sen sijaan sillä voidaan hieman pelastaa monen ensi kautta ajatellen tärkeän pelaajan motivaatio ja saada heidät sitä kautta kasvamaan isompiin rooleihin.

Kuka tilalle? En tiedä, mutta ihan sama.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mäkkäri äkkiä pois pilaamasta henkeä.
Meinaatko IL-haastattelun kommentteja omasta penkkikomennuksesta ja valmentajasta. Pilaa joukkehengen miten?

Ihmettelen monien kannattajien - tämä ei siis ketään kohtaan erityisesti, tarkoitan palstalla vallitsevaa yleistä ilmapiiriä - näkemyksiä tai oikeastaan näkemyksettömyyttä ja neuvottomuutta nähtyjen esitysten tiimoilta. "Hankitaan pakki", "Juhani Tamminen", "Joukkuuen täytyy tsempata". My ass! Samanlaista muniinpuhaltelupaskaa kuin Alatalon touhu!
Toimia olisi pitänyt jo aikoja sitten ja vastaus kysymykseen, mitä tehdä, on koko ajan ollut kristallinkirkkaana kaikkien näkyvissä.Timppa Lehkonen ruoriin, niin kuin olisi pitänyt tehdä jo keväällä. Muikistelija konsernijohdon erityistehtäviin. Määrätietoisia otteita, saatana! Missä on toimari? Birdhill? Kusta sukassa? Selkä suoraksi, ottakaa vastuu, toimikaa!
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kuka tilalle? En tiedä, mutta ihan sama.
Joku, joka ottaa samalla sydämen asiakseen ensi kauden joukkueen. Mitään loppukauden hätäapua ei ole mitään järkeä palkata. Jos ei saada kovaa tekijää pitkällä sopparilla, voidaan yhtä hyvin pelailla tämä kausi, panostaa kunnolla seuraavaan ja katsoa, saako Alatalo kunnon materiaalilla mitään aikaan.

Yksi kallis, mutta paskat tieltään lakaiseva vaihtoehto olisi Summanen pitkällä diilillä. Taitaa vaan olla liian vahva persoona Lintumäelle/Savolaiselle. Tervosen näytöt ekalta kaudelta eivät juuri hurraa-huutoja aiheuta ja joku Ramin tapaisen äijän saapuminen toisi mukanaan varpaiden tallomista.

Toivola on yksi nimi, joka voisi tulla kyseeseen tulevaisuudessa, mutta ei tällä kaudella.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joku, joka ottaa samalla sydämen asiakseen ensi kauden joukkueen. Mitään loppukauden hätäapua ei ole mitään järkeä palkata.

Tämä olisi optimaalinen tilanne, mutta sitten tullaan siihen kysymykseen, että onko tällaisia kavereita oikein saatavilla. Minä en keksinyt ketään, joten siksi en mitään nimeä heittänyt ilmoille.

Siinä olen kuitenkin eri mieltä, että loppukauden hätäapua ei olisi mitään järkeä palkata. En usko, että joukkueeseen saataisiin minkäänlaista imua ensi kaudelle, ellei saada edes jonkinlaista nostetta aikaan loppukauden osalta. Alatalon en usko siihen enää pystyvän. Joukkue ei tunnu haluavan pelata Matille. Eikä Matti tunnu haluavan tehdä mitään joukkueelle.
 

Alkemisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joukkueen peli on niin sekaisin kuin vaan voi olla, joten jotain on tehtävä. Valmentajan vaihtaminen tuntuisi olevan ilmeisin ratkaisu ja niin tässä varmaankin käy, koska Alatalon paketti on niin kokonaisvaltaisesti levällään eikä viitteitä paremmasta ole. Lisäksi mies on eilisten kommenttien perusteella jo itsekin luovuttanut.

Pitkän peiliin katsomisen paikka on myös suurimmalla osalla joukkueen pelaajista. Luulisi ammattilaisilla jonkinlaista ylpeyttä olevan ja löytyvän edes yritystä, vaikka peli olisi kuinka sekaisin. Erityisesti kokenut osasto Mäkiahon johdolla kusee ns. omaan pesään oikein urakalla.

Mielenkiinnolla odotettelen seurajohdon peliliikkeitä tilanteen selvittämiseksi. Maajoukkuetauon aikana luulisi muutoksia olevan tulossa.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Toisaalta niin kauan, kun Kerhon yv "pelote" on Vellu, ei suurempia tuloksia voida odottaa.

Olen siis alusta asti ollut antamassa Matille kenkää, mutta ei valmennustiimi voi laukoa äijien puolesta.

Ja se Juunas vittuun.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja se Juunas vittuun.

Juunas on muuten joukkueen parhaita laukojia. Ei mielestäni mikään mahdoton paikka kokeilla tätä miestä viivapelotteena. Ja Juunas myös tekee aivan varmasti en mitä alatalot käskevät, eli jos ukko käsketään viivaan ja annetaan tehtäväksi ampua kun paikka tulee, mies sen tekee.

Tämä on myös niitä seikkoja, mistä pidän esimerkiksi Seikolassa. Mies oikeasti laukoo silloin kun pitää.

Jos HPK:n joukkue laiskottelee kentällä, on aika selvää, että kyseessä on protesti valmentajaa vastaan. Tässä vaiheessa mikään tekijä ei enää puolusta Alataloa. Tätä kautta tuskin enää voidaan pelastaa, mutta ensi kausi pelastuu... ..tiedätte kyllä millä edellytyksellä..
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ei kukaan ole ajatellu että teillä on vaan aika paska jengi tänä vuonna? Anyone?

Olen vuositolkulla joutunut työni takia seuraamaan kertsiä läheltä ja kyllähän se täytyy sanoa, että ei tämän vuoden kertsi ole mikään kertsi!

Sitä vauhtia, juonikkuutta, iloista hyökkäyspeliä, huikeita kikkoja ym. mitä ennen on saanut rinkelinmäellä seurata ei ole tänä vuonna näkynyt. Eikä teillä edes ole jannuja keiltä tälläistä voi odottaa. Vai voiko teidän huippuhankinta Pasi Tuomista verrata millään tasolla Ville Leinoon. Löytyykö Joonas Vihkolta pelisilmää. Teidän tämän vuoden ulkomaalaisilta ei löydy yhteensäkkään sitä taitomäärää mitä teidän edellisvuosien ulkkareilla on ollut yksistään.

En pidä Alataloa kummoisena valmenatajana, mutta on saa olla melkoinen David Copperfield se jannu joka tuon teidän tämän kauden jengin saa pelaamaan kertsin näköistä peliä!
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Pienryhmätyöskentelystä apua tavoitteisiin pääsemiseen?

Niin, itse olen pikkuhiljaa kallistumassa sille kannalle aikani tätä touhua katseltuani, että on otettava ns. kovat keinot käyttöön.

Ensinnäkin on johdon, valmennusjohdon ja pelaajiston on avattava keskustelu ja avoin mielipiteiden vaihto mahdollisista ja ehkä vielä piilevistäkin kipupisteistä.

Näiden em. keskustelujen pohjalta mahdollisesti tunnistettujen ongelmakohtien, ja kipupisteiden, korjaamiseksi on perustettava paitsi pienryhmiä, jotka käsittelevät omalla tahollaan ryhmässä ongelmia, myös isompi ryhmä tahi työpaja, jossa pienryhmissä mahdollisesti esiinnouseita mahdollisia ongelmia työstetään kunkin ryhmän valitsemien edustajien kesken.

Uskoisin, että näiden fooruminen kautta itse kullakin on mahdollista tuoda oma osaamisensa esiin ja sitä kautta hyödyttää yhteistä focusta kaikkia palvelevalla tavalla.

Aikataulullisesti voidaan ajatella, että ko. prosessia valmisteleva yhteinen ideariihi, tarveselvitys ja pienryhmissä tapahtuva aikataulukatselmus tarpeellisine jatkopalavereineen käynnistettäisiin piankin.
Em. ideariihessä kannattaa myös tehdä suppea selvitys mahdollisesta ulkopuolisen konsultin käytöstä asian tiimoilla.


Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse olen edelleen sitä mieltä, että Alatalon mahdollisimman pikaiset potkut ovat edellytyksenä kauden 08/09 menestykselle. Kohtapuoliin aletaan sorvaamaan sopimuksia jo ensi kaudelle, ja kuka helvetti nyt haluaisi Hämeenlinnaan ja Alatalon alaisuuteen? Alatalon imu oli heikko jo ennen kauden alkua, ja nyt se vasta heikko onkin. Pitämällä Alatalo ruorissa vaarantuu ensi kausi, ja kahden katastrofikauden jälkeen voi olla hitusen pitkä matka takaisin huipulle. Alatalo ruorissa joukkue neppailee kaksi kautta putkeen ja katsojakeskiarvo laskee tasolle 2500. Sitäkö tässä halutaan? TPS-tyylinen alasajo alkaa.

edit. Maailma on täynnä valmentajia. Voitaisiin kerrankin repäistä ja hommata Hämeenlinnaan joku Shedden vol. 2. Joku kunnon psyykkaaja joka saa joukkueen syttymään vaikka sitten ilman minkään sortin pelikirjaa. Viihtyisi edes yleisö kun joka jätkä yrittäisi. Ja jos joku väittää, että pelaajien asennevamma ei johdu valmennuksesta, niin puhuu paskaa.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Jos Alatalolle näytetään ovea, niin kuka ottaa ohjat hänen jälkeensä ja mihinkä se taas johtaa?

Tylsästi totean, että Matti on jo nähty. Pois ja nopeasti. Uusi heppu tilalle niin ei ainakaan voi mennä huonommin. Jos Matin mielestä on kyse aina tahtotasosta ja yrittämisen puutteesta niin missähän se vika sitten on? Aivan, itse Alatalossa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kerhojohtohan on tunnettu, tai tällainen lienee yleinen käsitys ainakin, hyvinkin harkitsevana ja aiemmin ainakin seuran rakennustyötä on kuvannut pitkäjänteisyys, josta Alatalon 3-vuotinen sopimuskin lienee merkki. Näin ollen uskon siellä kyllä hyvin pitkään ja hartaasti mietittävän sitä, kuinka paljon joukkueen otteista on laitettavissa Alatalon piikkiin ja kuinka paljon pelaajamateriaalin piikkiin. Itse näen tämän aika 50-50 tilanteena eli missään tapauksessa kaikkea ei voi kaataa valmentajan niskaan. Koska en kuitenkaan Kerhoa kauhean tarkkaan seuraakaan, mielenkiintoista olisi tietää miten te kerhokannattajat asian näette?

Olennaista kuitenkin on miten seurajohto asian näkee ja kuinka paljon ovat valmiita ottamaan omaan piikkiinsä rakennustyöstä. Mikäli yllättäen päätyisivätkin vaihtamaan valmentajaa, minun veikkaukseni on että valinta tapahtuu Hannu Jortikan ja Raimo Summasen välillä ja asiaan vaikuttaa myös HIFK:n päätös oman valmentajansa suhteen.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Mutta onko Mr. Birdhill:illä munaa kumota oma päätöksensä ja antaa muikistelijalle kengänkuva perseeseen?
Samalla ovenavauksella voisi pistää menemään Tervosen ja pari "vahvistusta".
 

winger11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TML, LA Kings, Jyp
ei oo Matin vika, minusta !

Siis sanoin veikkauksissani kauden alkua että HPK:n peli tulee kaatumaan pariin pelaajalähtöiseen juttuun, toistan nyt mielipiteeni:
1. Oikean, kiekollisen johtavan sentterin puute
2. Kuka on kiekollinen johtava Pakki ?


Eilen peliä katsellessani tunsin suurta sääliä Mattia kohtaan. Yritin väen vimmalla etsiä HPK:n avauksia varsinkin parissa ekassa erässä. Ei Niitä OLE ja miksei, kertaakaan sentteri EI edes yrittänyt tarjota itseään pelattavaksi oikeasti.
HPK. laitureiden taso riittäisi kyllä korkeammallekkin tässä sarjassa mutta viisikokkojen ydin eli sentteri puuttuu lähestulkoon kokonaan.

Pakit, joo kokoneita nimiä osa mutta kukaan näistä EI ole ollut missään vaiheessa
aikaisempien joukkueidensa 1-2 pakki, korkeintaa kakkos parin varmistava kiekoton.

Ja ennenkuin kukaan HPK fani alkaa mua kovasti dissata niin ei mulla mitään HPK:n menestymistä vastaan ole (kunhan ei JYP:n edelle mene:) vaan minun mielestäni ongelmat ovat pelaajalähtöisiä aivan kuin Mattikin asian ilmaisi.

Ja eihän me tiedetä oikeasti tekevätkö tai yrittävätkö pelaajat edes tehdä sitä mitä Matti haluaa ??
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onkohan tolla Matilla toi henkinen puoli itsellään ihan järjestyksessä?! Nyt tuli taas sellasta tekstiä mieheltä tämän TPS-pelin jälkeen, että ei oikein hyvältä kuulosta ja näytä. Painaakohan sittenkin muikistelijan mielessä kovasti tämä nykyinen tilanne, jossa mies joutui käytännössä lähteä Jyväskylästä ja nyt siellä on sitten panostettu jengiin? Onhan Matti mediassa kertonut, että ei ole tilanteesta katkera, mutta painaisiko tuo sittenkin jotenkin ja se vaikuttaisi Matin toimintaan nyt tuolla Kerhon penkin takana. Tiedä sitten tosta.

Vaikea uskoa, että tämän kauden JYPin tapahtumat vaikuttavat mitenkään. Enemmänkin uskon kommenttien heijastavan henkilökohtaista kriisiä omien päävalmentajataitojen suhteen, sillä tuo pelin suuri ailahtelu eri otteluiden välillä ja ajoittainen joukkueen sekaisin oleminen kuulostaa liian paljon JYPin viime kaudelta. Ja jos leipätyössä tulee kaksi tällaista vuotta peräkkäin kahden eri työnantajan leivissä, kai sitä missä tahansa ammatissa rupeaisi miettimään syvällisesti, onko itsestä edes tähän hommaan? Pakkohan syytä on olla päävalmentajassa, vaikka on sitä varmasti muuallakin.

Itselläni tulee mieleen, että Alatalolta loppuvat kyvyt nimenomaan kokeneiden SM-liigapelaajien kanssa. Jos ajattelee hänen menestyneintä joukkuettaan eli JYPiä 2002-03, siinähän oli nuoria kotimaisia pelaajia, vanhoja kotimaisia pelaajia joilla oli kokemusta lähinnä divarista, sekä vanhoja kokeneita ulkomaalaispelaajia. Nurmisen, Tuomisen, Laitisen ja Mäkiahon kaltaiset kokeneet SM-liigapelaajat puuttuivat kokonaan. Voisi kuvitella, että henkilökohtaista taitoa kehittävät harjoitteet ja ei ihan hirvittävän kahlitseva kiekollinen pelitapa sopivat toisesta kulttuurista tuleville pelaajille sekä nuorille, jotka ovat ensimmäistä kertaa liigaurallaan niin kiekollisessa roolissa. Silloin saattaa kiekollisen vapauden tuoma peli-ilo peittää taktiset puutteet, ja kiekollisten vapauksien myötä voi nousta uusia tehopelaajia, joiden tekemien maalien myötä joukkue pärjää. Sen sijaan kokeneille liigapelaajille näillä harjoitteilla ei ole enää niin paljoa annettavaa, ja kokeneet pelaajat huomaavat varmaan herkemmin valmentajan puutteet, koska heillä on pitkä kokemus erilaisista päävalmentajista.

En tiedä olenko yhtään oikeilla jäljillä, mutta vaikealta - ja yllättävän paljon viime kauden JYPiltä - HPK:n tilanne näyttää.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ei kukaan ole ajatellu että teillä on vaan aika paska jengi tänä vuonna? Anyone?
No kyllähän tällaistakin on väläytelty monelta suunnalta, mutta niin on väläytelty monelta suunnalta aikaisemminkin. Tuleeko Elton mieleen yhtään nimimerkkiä, joka olisi jotain sen suuntaista joskus kirjoittanut? Heh.

Pointti on se, että eilisen kaltaista esitystä ei vaan voi sietää. Kotiavauksessa TPS:aa vietiin Rinkelinmäellä kuin litran mittaa ja nyt homma oli kääntynyt päälaelleen ja sitten vielä vähän lisää. Yhden tällaisen esityksen vielä sietää, mutta tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen, vaan näyttää kyllä suuntaa Kerhon pelaamiselle isommassa kuvassakin. Valitettavasti.
 

mummi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Samarkand AF, Ghizjablah Amur-dvaktay Sport
Voi helvetti!

Joo, nyt riitti, on kontattu rititävän kauan. Hävettää!
Lehkonen puikkohin kaakun kaa ja Alatalo projektiluonteisiin tehtäviin.
Muutama äijä pellolle ja muutama sisään - päättäkää nimistä te, jotka lätkästä jotain tiedätte ja ymmärrätte.
Joku sanoi, että Kerholla on jo nyt pirun kallis joukkue kasassa tällä kaudella - mihinköhän matematiikkaan, skouttaukseen tai panos/tuotos malliin tuo asia tai rakennelma perustunee? Joka tapauksessa seuran johto ja asioista vastaavat eivät voi jäädä meidän fanien tavoin tuleen makaamaan tai kausi on katastrofaalisesti ohi ennen kuin ehdimme "Elton" sanomaan...
Perkele, toimintaa!!!
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Ja eihän me tiedetä oikeasti tekevätkö tai yrittävätkö pelaajat edes tehdä sitä mitä Matti haluaa ??
Eipä niin. Tosin katsomoon ei ole kertakaan välittynyt kuvaa siitä, miten Matti edes haluaa pelaajien pelaavan.

Jos tilanne on taas se, että pelaajat eivät osaa pelata niin kuin Matti haluaa, olisiko Matin aika vaihtaa pelitapaa enemmän materiaaliin sopivaksi.

Fakta on se, että Kerhon materiaali ei ole samanlainen tai saman tasoinen kuin muutamalla aikaisemmalla kaudella, mutta ei sillä tuollaisia esityksiä, kuten eilinen ja aika monta muutakin matsia tällä kaudella, saisi eikä pitäisi tulla.

Emmää tiärä. Vituttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös