Aku Louhimies – elokuvaohjaaja

  • 160 497
  • 1 511

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Naisnäyttelijöiden kertomukset ja Louhimiehen reaktiot paljastavat hänen olevan puhdasverinen ja häikäilemätön narsisti. Huomaa ettei jengi täällä tunne narsistia/narsismia, kun Louhimiehen puolustelijoita ja ymmärtäjiä riittää. Narsisti käyttää valtaa ja osaa muuttua diktaattorista anelevaksi koiranpennuksi silmänräpäyksessä. Narsismi on juurikin mielen manipulointia, jota voi näköjään toteuttaa mediankin välityksellä.

Narsismikortin veto on aika radikaalia tähän tilanteeseen.

Tee itsellesi mental note ja katso tilannetta muutaman kuukauden päästä uudestaan. Ehkä sitten pyydät anteeksi Louhimieheltä internet-diagnoosiasi - tai sitten voit taputella itseäsi selkään oikeassa olemisesta.
 

Johnnie

Jäsen
Naisnäyttelijöiden kertomukset ja Louhimiehen reaktiot paljastavat hänen olevan puhdasverinen ja häikäilemätön narsisti. Huomaa ettei jengi täällä tunne narsistia/narsismia, kun Louhimiehen puolustelijoita ja ymmärtäjiä riittää. Narsisti käyttää valtaa ja osaa muuttua diktaattorista anelevaksi koiranpennuksi silmänräpäyksessä. Narsismi on juurikin mielen manipulointia, jota voi näköjään toteuttaa mediankin välityksellä.

Aika syväluotaavan analyysin olet onnistunut tekemään muutaman päivän uutisoinnin perusteella. Sinulla ilmeisesti on paljonkin kompetenssia kommentoida asiaa, kun kerran noin vaivattomasti nostat itsesi "jengin" yläpuolelle ihmistuntijana? Jokseenkin huvittavalta kuulostaa vielä tuo argumenttisi, että nimenomaan Louhimiehen reaktiot paljastavat hänen olevan narsisti. Ei ilmeisesti siinä tapauksessa olisi ollut, jos nöyrän ja anteeksipyytelevän asenteen sijaan olisikin alkanut haukkumaan naisia valehteleviksi ämmiksi.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
OK kerron ja nämä on kyllä tänne ripoteltukin eri viesteihin. Alla nyt sitten yhteenveto näistä. Kerrothan sinäkin sitten suoraselkäisenä poikana mikä sinulle kelpaisi.

On hyvä alku että Louhimies on pyytänyt usean kerran eri medioissa anteeksi - myös hänen puheensa Jussi Gaalassa oli mielestäni varsin suoraselkäinen. Hän on kertonut hakeneensa apua ja myös sitä saaneensa. Tämän odotan myös jatkuvan ainakin jonkin aikaa että hän saa purettua, käsiteltyä sekä ymmärrettyä asian paremmin ja tätä kautta kykenee muutokseen toimintatavoissaan.

Hän mainitsi myös että on osan kanssa asianosaisista jo keskustellut - tämä on myös hyvä aloitus ja tätä dialogia pitää pystyä rakentavasti jatkamaan. Pitää kuitenkin muistaa, että ainakin yksi on ollut tyytymätön anteeksipyyntöön joten dialogin onnistuminen ei ole vain Louhimiehestä itsestään kiinni.

Isompi kysymys on sitten se miten Louhimies vaikka osallistuisi tuleviin keskusteluihin alalla vallitsevien toimintatapojen purkamiseksi sekä uudelleenrakentamiseksi. Tämä on tietenkin suurempi asia kuin Louhimies itse, mutta saattaisi olla hänelle hyödyllistä hänen omassa "tervehtymisessään". Sitä en sitten tiedä miten tuollainen käytännön tasolla tapahtuisi sillä ymmärtääkseni Me Too 2.0 ei oikein ole vielä tuolle tasolle edennyt. Eli asioita on tuotu julki ja nistä on keskusteltu mutta ymmärtääkseni kovinkaan fundamentaalisia muutoksia oikein minnekään ei vielä ole tullut? Saatan toki olla väärässäkin mutta tämä on ymmärrykseni nykytilanteesta.

Asianosaisten pitäisi myös saada käsiteltyä tämä asia ja päästä siitä eteenpäin - anteeksiannon tulisi siis olla kaksisuuntainen jotta jatkossa olisi terve pohja jolle rakentaa. Kenellekään ei saa jäädä mitään hampaankoloon, sillä muuten muutos ei perustu vakaalle pohjalle. Ei Louhimiehen henkilökohtainen muutos, eikä myöskään mahdollinen alalle tuleva fundamentaalisempi muutos. Eihän Louhimiestä voi demonisoida tämän tapahtuman vuoksi loppuelämäänsä mikäli hän kykenee muuttamaan toimintatapojaan.

Noin kokonaisuutena mielestäni Louhimies on hoitanut asian tähän mennessä kohtuullisen hyvin. Ei tämä tietenkään tähän mennessä tehdyllä ole ylipyyhitty ja hänellä on varmasti paljon työtä edessä toimintatapojensa muuttamisen suhteen. Ensi askeleet on kuitenkin otettu ja mielestäni ne ovat menossa oikeaan suuntaan.

Jotain tuonsuuntaista. Nyt odotan sinun vastinettasi ja mikä sinulle olisi kelvannut.

Kiitos.
Oikeasti hyvä vastaus, propsit siitä. Et ollut kuin yleensä täällä, että vain vittuillaan. Muutos pitää lähteä Louhimiehestä itsestään ja se voi olla vaikeaa tuossa iässä muttei mahdotonta. Arvot kun opitaan jo varhaiskasvatuksessa vanhempien ja muiden läheisten ihmisten myötä. Vanhempien osuus ja vastuu lapsien tulevaisuudesta on todella suuri ja nykyään sitä vastuutta siirretäänkin entistä enemmän esimerkiksi päiväkotien ja koulujen kontolle. Itsetunto, arvot ja toisten kunnioitus opitaan jo varhaisessa vaiheessa, ilmeisesti Aki ei ole saanut tarvittavaa opastusta aikoinaan.

Jotta asiassa päästäisiin ratkaisevasti eteenpäin, asianomaisten pitäisi tosiaan keskustella asiasta yhdessä, mutta se taas voi olla aika vaikeaa kaiken tapahtuneen jälkeen. Itse en osaa sanoa mikä olisi ratkaisu ongelmaan eikä se ole minun tehtäväni. Se on vain varmaa, että Suomessakin asiat ovat muuttuneet tämän tapauksen myötä ja se on hieno juttu. Kaksi sanaa: Jouko Turkka. Silloin lensi paskaa.

Anteeksipyyntö on alku, mutta se mikä minua ärsyttää on, että osa täällä luulee, että se anteeksipyyntö pyyhkii kaiken tapahtuneen. Jos luet aikaisempia kirjoituksiani, huomaat mitä tarkoitan.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan noin mielenkiinnosta, ketkä mahtaa olla ne puolustajat?

Ne ihmiset, jotka nimittelivät asian esiin nostaneita ämmiksi ynnämuiksi heti kättelyssä. Tai puolustivat muuten vaan Louhimiehen käytöstä "taiteen" nimissä. Mutta koska uskon siihen, että kaikki ansaitsevat toisen mahdollisuuden - ja erityisesti jatkiskirjoittajat - uskon, että hekin ovat vain hetkeen hurahtaneita.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Ne ihmiset, jotka nimittelivät asian esiin nostaneita ämmiksi ynnämuiksi heti kättelyssä. Tai puolustivat muuten vaan Louhimiehen käytöstä "taiteen" nimissä. Mutta koska uskon siihen, että kaikki ansaitsevat toisen mahdollisuuden - ja erityisesti jatkiskirjoittajat - uskon, että hekin ovat vain hetkeen hurahtaneita.
No rohkeasti nimeä nyt edes yksi tai kaksi? Voidaan sitten käyttää somevoimaa ja paheksua pari seuraavaa viikkoa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minäkään en ole Ikitietä vielä nähnyt, mutta jos se on kuulemieni kehujen arvoinen leffa, niin ei palkinto todellakaan väärään osoitteeseen mennyt. Ikitie on oikeastaan ainoa viime vuonna ilmestynyt suomalaisleffa, joka kuuluu minulla kategoriaan "PAKKO KATSOA!" - eikä jättää hyllyyn lojumaan. *grin*

Katso ihmeessä. Paras suomalainen elokuva vuosiin ja parhaiden viime vuoden elokuvien joukossa mitä olen nähnyt, elokuvan alkuperämaasta riippumatta. Ehdottomasti voittonsa ansainnut myös Jussi-gaalassa siinä missä Tuntematon oli "ihan ok"-kategoriaan kuuluva mutta jo kolmas versio samasta kirjasta. Tuntematon ei teknisestä osaamisestaan ja visuaalisesta pätevyydestään huolimatta juuri tunnereaktioita herättänyt missään vaiheessa, Ikitie herätti.

Antti Tuurin romaaniin perustuva Ikitie kuvaa paikoin riipaisevalla tavalla ihmisyyttä murtumispisteessä Neuvostoliiton/Stalinin vainoissa 1930-luvulla. Neuvosto-Karjalaan saapui kommunismin harhauttamia ihmisiä rakentamaan työläisten paratiisia, josta tuli muutaman vuoden jälkeen todellinen helvetti kun kommunismin todelliset kasvot paljastuivat. Suurimmalle osalle tuonne päätyneistä tuli kohtaloksi nimetön joukkohauta. Toisaalta teos ei myöskään jätä käsittelemättä kommunismin vastapuolta eli 1930-luvun suomalaista fasismia ja muilutuksia. Oli väkivaltainen aate mikä hyvänsä, niin sen kouriin joutuivat nekin, jotka halusivat vain elää rauhassa omaa elämäänsä.

Ikitie pitäisi näyttää kaikille koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille esimerkkinä vallasta, väkivallasta ja ideologioista. Sen jälkeen luulisi, että harvempi hurahtaisi mihinkään kommunismin kaltaiseen aatteeseen. Vanhoille taistolaisille tai nykypäivän putinistikätyreille ei elokuvaa kannata näyttää, ei sen sanoma minkään jaakkolaakson tai dosenttibäckmanin kuorta läpäise. Samaistuvat todennäköisesti Hannu-Pekka Björkmanin (erinomaisesti) esittämään neuvostokomissaariin.
 

Histo

Jäsen
No voi olla näin, tuollainen fiilis tuosta kuitenkin minulle jäi.
Salaliitot ovat parhaita.

Mutta eiköhän palkitsemisien osalta luultavasti mennyt niin, että alalla oli "hajua" siitä millaista kyytiä Louhimiehelle on tulossa joten Annila ja Ikitie oli helpompi raksittaa noihin kahteen kategoriaan vaikka äänestysaika loppuikin viikko sitten perjantaina. Muissa kategorioissa ei ollut vaikutusta, jos nyt oli missään. Ikitie olisi voinut viedä Jussit joka tapauksessa, ei Tuntematon mitenkään ylimaallisen mahtava teos ollut, mutta sehän on vain minun mielipiteeni.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Salaliitot ovat parhaita.

Mutta eiköhän palkitsemisien osalta mennyt niin, että alalla oli "hajua" siitä millaista kyytiä Louhimiehelle on tulossa joten Annila ja Ikitie oli helpompi raksittaa noihin kahteen kategoriaan vaikka äänestysaika loppuikin viikko sitten perjantaina. Muissa kategorioissa ei tainnut olla vaikutusta, jos nyt ikinä olikaan. Ikitie olisi voinut viedä Jussit joka tapauksessa.

Salaliittoteoriat sikseen, Ikitie oli ja on sen verran edellä elokuvallisilta ansioiltaan, että se on palkintonsa ansainnut ilman jossittelua mistään "hajusta" viikko sitten.

Ikitie sai arvosteluissa viisi tähteä niin monessa mediassa ja niin monelta arvioijalta, että niiden luetteleminen tässä olisi turhan tilaaviepää. Jos ei tullut viittä tähteä niin pääasiassa vähintään neljä. Nordisk Filmin sivuilta voi tarkistaa osan viiden tähden arvioijista jos haluaa.

Ihan kelpo kotimainen elokuva Tuntemattoman sotilaan kolmas versiointi on, ei siinä mitään, mutta Ikitie olisi melkoisella varmuudella nyt saamansa voitot pokannut ihan ilman Louhimies-kohuakin. Ikitie oli jo muutenkin ennätyksellisesti 13 eri kategoriassa ehdokkaana, ja ehdokkuudet oli myönnetty ajat sitten.

Katsojia Ikitie sai kotimaiseksi draamaelokuvaksi kelpo määrän eli yli 130 000 katsojaa. Tuntematon sotilas puhutteli tutulla aihepiirillään laajempaa kansanosaa ja sai miljoonayleisöllään täysin ansaitusti yleisöpalkinnon, samoin Eero Ahon miespääosapalkinto ei ollut vääryys vaikka itse olisin antanut palkinnon Tommi Korpelalle jos olisin voinut.

Toivon mukaan kukaan someraivoaja ei sentään lähtisi vähättelemään Ikitietä tai jättäisi sen katsomatta siksi, että kokisi Ikitien voitossa olevan jotain "kostoa" Louhimiehelle. Ikitie on tähän sotkuun syytön eikä sillä ole osaa eikä arpaa Louhimies-gateen, joten toivottavasti siihen osataan suhtautua neutraalisti.
 

Histo

Jäsen
Ihan kelpo kotimainen elokuva Tuntemattoman sotilaan kolmas versiointi on, ei siinä mitään, mutta Ikitie olisi melkoisella varmuudella nyt saamansa voitot pokannut ihan ilman Louhimies-kohuakin. Ikitie oli jo muutenkin ennätyksellisesti 13 eri kategoriassa ehdokkaana, ja ehdokkuudet oli myönnetty ajat sitten.

Toivon mukaan kukaan someraivoaja ei sentään lähtisi vähättelemään Ikitietä tai jättäisi sen katsomatta siksi, että kokisi Ikitien voitossa olevan jotain "kostoa" Louhimiehelle. Ikitie on tähän sotkuun syytön eikä sillä ole osaa eikä arpaa Louhimies-gateen, joten toivottavasti siihen osataan suhtautua neutraalisti.
Varmistan vielä, että meillä tosiaan on sama mielipide vaikka ehdit viestistäni lainata sitä versiota johon en vielä muokannut selvennystä ajatuksestani.

Mistään jossittelusta tyyliin "Tuntematon olisi voittanut, jos..." ei ollut kyse, vaan siitä, että varmasti ainakin osalla näistä palkinnoista äänestäneillä oli tiedossa että Jussi-viikolla tulee ropinaa. Koska äänestäjät ovat ihmisiä, joillakin se voisi olla ratkaisevaa äänestyspäätöksen kannalta. Mutta Ikitie oli gaalan ennakkosuosikki joka tapauksessa ja Tuntematon ilman kohuakin suurelle yleisölle tutumpi elokuva.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ihan kelpo kotimainen elokuva Tuntemattoman sotilaan kolmas versiointi on, ei siinä mitään, mutta Ikitie olisi melkoisella varmuudella nyt saamansa voitot pokannut ihan ilman Louhimies-kohuakin. Ikitie oli jo muutenkin ennätyksellisesti 13 eri kategoriassa ehdokkaana, ja ehdokkuudet oli myönnetty ajat sitten.
.
Hassu yhteensattuma että Ikitie ei saanut kuitenkaan Jussia käsikirjoituksesta.

Pidän varsin todennäköisenä että Filmiauran porukka oli tietoinen tulevasta character assasinationista ennen maanantaita.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jokaiselle metoota ja salaliittoja huutajalle suosittelen Ikitien katsomista. Paras kotimainen elokuva vuosikausiin ja taustatarina aikamme kovimman kirjailijan romaani. Olisi melko epäloogista vaihtaa tuloksia niin, että palkittaisiinkin elokuva, jossa kohun keskelle joutunut olikin ”vain” apulaisohjaaja.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sillanpää tykittää methiä laskimoon ja ottaa parrua perseeseen ja on kulttuuripiireissä hieno mies. Louhimies ei ole tehnyt mitään ja tuomitaan kuin joku isompi murhamies olisi.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Amanda on ollut siellä palkattuna työntekijänä ja olisi voinut lähteä pois. Mites meillä armeijassa, kun kaikki saaneet vähintään tuollaista kohtelua ja poliisit olisivat olleet perässä jos karkuun olisi lähtenyt.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja mitä olen seurannut urheilua, etenkin joukkueurheilun puolella on huomattavia eroja siinä kuinka valmentajien on kohdeltava miehiä/naisia - se kuinka asia tuodaan esille miehille on usein aivan liian suoraa (ja liian brutaalia) naisille.

Enkä tarkoita tätä kaikkea siten, että naiset ovat itkupillejä ja vastaavasti miehet eivät, vaan ennemminkin siten, että ainakin omaan ikäluokkaani kuuluvat miehet ovat pääsääntöisesti kasvaneet kulttuurissa, joka on toisinaan varsin armoton - ainakin sellaisissa yhteisöissä, joissa tähtäin on korkealla, josta vastaavasti voi seurata se, että on tavallaan sokea toisten vaatimuksille - niitä voi jopa pitää hienosteluna. Miehiltä odotettiin eri asioita kuin naisilta, miesten odotettiin käsittelevän asioita eri tavalla kuin naisten, mikä väistämättä jättää jäljen ihmiseen.
Hieno kirjoitus kokonaisuudessaan, jota sääntöjen mukaisesti pyrin lyhentämään. En ole aivan varma tarkoititko tätä lainattua kohtaa suoranaisesti kuten seuraavassa kappaleessa esitän, mutta minusta se on varsin looginen johtopäätös kerrotusta.

Kun poikia kasvatetaan tuolla tavalla kuin hienosti kuvaat, niin siitä seuraa se että heille voidaan esim urheilujoukkueissa antaa palaute tai ohjeistus ”liian suorasti”. Minulla ei ole syytä uskoa, että sukupuolien välissä olisi sellaista synnynnäistä eroa tässä asiassa, että jos tyttöjä nuoresta pitäen kohdeltaisiin samoin kuin poikia, etteitkö he ”oppisi” ihan samanlaiseen kohteluun. Sammakko kattilassa jota lämmitetään jne.

Se miksi käytän lainausmerkkejä on, että mielestäni ei voida sanoa yksioikoisesti että toinen tapa olisi paras tai oikeampi. Voi olla että tämä maailma olisi parempi jos pojat kasvatettaisiin kuten tytöt vaikka sen seurauksena tämän maailman jortikat jäisi eläkkeelle tarpeettomina.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Louhimiehellä on ollut kovat keinot – ja tulosta on tullut. Valittajat ovat olleet harvinaisen hiljaa, kun aikaisemmista leffoista on pokattu palkinnot.

Ymmärrän toki ulostulot. Jos kokee vääryyttä, niin tottakai siitä saa sanoa ääneen ja pitääkin. Näiden henkilöiden osalta, jotka ovat kertoneet epäasiallisesta kohtelusta ei ole tietenkään kyse julkisesta lynkkaamisesta, vaan ihan perinteisen sananvapauden käyttämisestä. Louhimies on julkisuuden henkilö ja hänen pitää kestää kovaakin kritiikkiä.

Mitä tulee sitten Ahon ja muiden lausuntoihin... Niihin olen hieman pettynyt. Jos he eivät ole huomanneet mitään epäasiallista, pitäisi pystyä seisomaan ohjaajan takana eikä lähteä mukaan pahoitteluun.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kun ”maine on menetetty” ja tarpeeksi jauhettu asiaa somessa (kuten sinä täällä harrastat) niin mihin pisteeseen asia olisi hyvä lopettaa? Kävisikö itsemurha noin niin kuin alkajaisiksi?
Heitetään tähän väliin natsikortti. On ikävää että ympärysvallat sillä tavalla kiusasivat fuhreriä että tämä päätyi äärimmäiseen ratkaisuun.

Itsemurhat ovat pääsääntöisesti ikäviä tapauksia, mutta jos esim tämän ruotsalaisen tapauksessa taustalla oli naisnäyttelijöiden pakottamista abortteihin ja muuta vastaavaa, niin ehkä hän kuitenkin ansaitsi saamansa maineen ja jos hän ei kestänyt sitä mikä mikä hän oli, niin en minä ole itkemään jäänyt. Tuu dee tekemään joku typerääkin typerämpi vertaus johonkin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Toivotaan, että Louhimies on sanansa mittainen mies, ja kohtaa kaikki osapuolet vilpittömällä ja vastaanottavaisella mielellä. Hyvässä tapauksessa totuus on se, että miehen visio taiteen tekemisestä on ollut se, että lopputulos pyhittää keinot ja se on ajanut tällaiseen toimintakulttuuriin. Ihmismieli turtuu ja tulee taitavammaksi, joten kierre on valmis. Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että mies on narsistimulkku.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itsemurhat ovat pääsääntöisesti ikäviä tapauksia, mutta jos esim tämän ruotsalaisen tapauksessa taustalla oli naisnäyttelijöiden pakottamista abortteihin ja muuta vastaavaa,

Tuo on todettu jo ankaksi. Hyvä esimerkki miten metoossa kun aletaan lyömään koko somen voimalla jokainen väite ja uhrin oma tulkinta asiasta otetaan kirjaimellisesti kyseenalaistamatta mitään. Hienoa kun tälläkin miehellä maine meni ja seurauksena päätyi itsariin suurimmaksi osaksi ankan takia, tuohan se ylivoimaisesti pahin juttu oli.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Tuo on todettu jo ankaksi. Hyvä esimerkki miten metoossa kun aletaan lyömään koko somen voimalla jokainen väite ja uhrin oma tulkinta asiasta otetaan kirjaimellisesti kyseenalaistamatta mitään. Hienoa kun tälläkin miehellä maine meni ja seurauksena päätyi itsariin suurimmaksi osaksi ankan takia, tuohan se ylivoimaisesti pahin juttu oli.

Onhan Louhimieskin tarinan mukaan lapsia terrorisoiva raiskaaja..
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuo on todettu jo ankaksi. Hyvä esimerkki miten metoossa kun aletaan lyömään koko somen voimalla jokainen väite ja uhrin oma tulkinta asiasta otetaan kirjaimellisesti kyseenalaistamatta mitään. Hienoa kun tälläkin miehellä maine meni ja seurauksena päätyi itsariin suurimmaksi osaksi ankan takia, tuohan se ylivoimaisesti pahin juttu oli.
Missä tämä on todistettu?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Googlasin "Pamela Tola alasti" Petyin. No proof - merely hearsay.
Tässä taitaa olla takana sellainen juttu, että nykyisten tietosuojalakien mukaan ihmiset voivat pyytää Googlelta tiettyjä itseään koskevien tuloksien poistamista ja ilmeisesti tätä on tämän tyyppisissä tapauksissa aika laajasti käytetty. Ei minulla nyt ihan kovaa faktaa asiasta ole, mutta tällainen käsitys on jäänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös