Ahmojen ja Mestiksen tulevaisuudesta

  • 2 175
  • 13

Afan

Jäsen
Hyvinkään Sanomat käsitteli lauantain lehdessään Ahmojen tulevaisuudennäkymiä.

Artikkelissa kerrotaan, että kuviot ovat selviämässä ensi viikolla, kun taustayhtiö Golden Club pitää yhtiökokouksensa. Ahmojen edustusjoukkueen puheenjohtaja Juhani Sormunen suhtautuu jatkoon positiivisesti ja uskoo toiminnan jatkuvan, vaikka vaikeaakin on ollut. Muutamille velkojille, mm. verottajalle, täytyy tehdä sopivat maksusuunnitelmat. Myös lisää yhteistyökumppaneita tarvittaisiin.

Valmentajakaksikko Jari Hiltunen-Janne Tormonen on halukas jatkamaan, jos kuviot ratkeavat suotuisasti ensi viikolla. Hiltunen haluaa varmuuden pohjarakenteen ja talouden vahvuudesta, jottei pelikauden aikana tule ikäviä yllätyksiä. Hän haluaa myöskin 10-12 pelaajan jatkavan viime kauden ryhmästä. Semi Pekki on palaamassa Ilvekseen.

<B>Mestiksen jatko</B>
Puheenjohtaja Sormunen kertoo myös, että suunnitelmat Mestistä varten ovat liitossa valmiina ensi kaudeksi: Mestiksen maajoukkue osallistuu joulutauolla Ranskan turnaukseen, rahapalkkiot parhaille ryhmille säilyvät ja Mestiksen voittaja pääsee osallistumaan kansainväliseen Continental Cupiin. Digi-tv:n maanantai-illan Mestislähetyksistä mainitaan sen verran, että tuo kuvio ei välttämättä vielä ensi kaudella ehdi toteutua.

Toisin kuin monet muut, Sormunen hyväksyy Mestis-nimen: "On siihen jo niin tottunut, että palaaminen I divisioonan käyttöön olisi selvää takapakkia". Tästä asiasta olen Sormusen kanssa samaa mieltä. Täydellistä nimeä tuskin löytyy, mutta tärkeintä on, että se pysyy samana eikä pelata joka vuosi eri nimellä. Itse olen ainakin ehtinyt tottua Mestikseen ja uskon, että moni muukin tottuisi, jos vain unohtaisi omat ennakkoluulonsa.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Väitelläänkö taas sarjan nimestä? :) En tajua, miksi sarjan nimeksi pitää alunperinkään keksiä sellainen nimi, johon joutuu totuttelemaan vähintään vuoden. En minä halua vain tottua elämään jonkun asian kanssa, kun se voisi helposti olla paremminkin.

Digi-tv:n lähetykset voisivat ainakin minulla lievittää jo paljon liigan sulkemisen aiheuttamaa pettymystä. Ikävää jos se ei nyt toteudukaan ainakaan vielä.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mestis on ihan hyvä nimi, parempi kuin esim. taannoinen Fazer-liiga.
Se on huonoa, jos otteluitten televisiointi ei vielä toteudu. Ei kai homma ole digiTV:stä pelkästään kiinni. Miksei Jääkiekkoliitto myy oikeuksia kohtuuhinnalla YLE:lle. Valtakunnallinen näkyvyys olisi taattu ja tulisi vaihtelua Kolmosen kömpelöitten lähetysten rinnalle. Näytetäänhän Englannin liigastakin I divisioonan jalkapalloa ja se on mielestäni ihan OK peliä.
Ei muuta kuin oikeudet YLE:lle ja Mertaranta hehkuttamaan taustalle!
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kotkafani ei intoile nyt liikoja. :) Ehkä YLE ei ole kiinnostunut mestiksestä, ainakin minun on sitä vaikea kuvitella. En toki panisi pahakseni jos jotain tällaista toteutettaisiin.

Ja mestis on huono nimi. :)
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Enhän minä intoile, kunhan ehdotin. Lupamaksut on sen verran korkeat, että voisivat lähettää jotain muutakin töllöstä kuin paskaa ja homokyykkälajeja.
Parina viikonloppuna tuli esim. jotain ihmeen lumilautailua ja taustalla soi kanttipää neekereitten jump-jump musaa.
Perkele, kyllä kunnon raavas hockey ja "Eye of the Tiger" sellaiset kikkailut voittaa :) :).
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kieltämättä voittaa. Mutta mikä on "paskaa"? :) On aivan totta, että mitä merkillisimpiä lajeja näytetään, mutta mestis/divari jätetään liian vähälle huomiolle jopa urheiluohjelmissa jne.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hmm. Paskan analyysia siis tarvitaan :) ;).

Huonoja sarjoja ovat mm. jenkkiläiset komedia, ne eivät naurata ainakaan minua. Ruåsalaiset dokumentit ovat kuivia. Sitten nämä guldyyriohjelmat. Ne ovat tosikkoja.
Ja kaikkein paatoksellisin ja rasittavin ohjelma on Ympäristöuutiset. Tärkeää asiaa, mutta liian opettavassa sävyssä.

Tota noin, keskustelu menne nyt ilmeisesti pikkasen ohi Mestis-kiekon. lisätään nyt vaikka se, että pääasiassa pelaajat käyttävät ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä puumailoja peleissä ;).
 

Lada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Ylen ohjelmisto

Taisivat Ylellä vetää herneen nenään siitä, kun laitettiin joukolla sitä valituspostia. Aivan uskomatonta, että telkkarista näytetään tuntitolkulla jotain muodostelmaluistelua tai Saksalaista amatööripoliisisarjaa, samaan aikaan kun Kupittaalla yli 2000 ihmistä jännittää Mestismestaruuden ratkeamista. Onneksi Urheiluruutu kuitenkin pelasti osittain päiväni :)
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Minäpä en divaripelejä kaipaa televisioon.Mielestäni sarjan hohto on juuri siinä,että kohtuuhinnalla pääsee katsomaan hyvää peliä paikanpäälle.Minulle riittävät tulokset urheiluruudussa eli että sarja on kuitenkin jonkinlaisen valtakunnallisen noteeraamisen arvoinen.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Siis todellisuudessa Kupittaalla oli noin 4000 katsojaa !!
Mikkelistä faneja (+ Viikinki Halme) oli jo noin 800 kpl.

Tunnelma oli mahtava !! vrt.puolityhjään Areenaan mistä kuuluu ainoastaan taputusta kaiuttimista (ei millään pahalla mutta näin on ).

Mäkään en ymmärrä tota ylen suhtautumista Mestikseen.Ilmeisesti toimitus on rakastunut potkupalloon ja lisäksi juuri johonkin muodostelmaluisteluun ??? Halllooooo ,kuka näistä asioista päättää ?

Laura Ruohola olisiko aikalisän paikka ...
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Loppuvaiheessa muutosta

Täytyy huomauttaa, että mestiksen loppuvaiheessa muutosta oli havaittavissa. Kari Hiltunen kertoi jotain mestistuloksia ennen koripallouutisia ja viimeisestä (!) loppuottelusta näytettiin jopa kuvaa.

Urheiluruutu tehnee päätöksensä - kuten viestimet yleensäkin - journalistisin perustein. Toimituksessa ei näköjään olla kuluneella kaudella pidetty mestistä merkitykseltään suurempana kuin sen saama näkyvyys osoittaa.

Siitähän eivät kaikki mestiskannattajat pidä.
 

Afan

Jäsen
Kommentteja

Ensin kysymys Jukka L:lle. Mihin perustuu tuo, että todellisuudessa Kupittaalla olisi ollut noin 4000 katsojaa. Ilmoitettu yleisömäärä oli vajaat 3000, joten mihin nuo tuhat katsojaa hukkuivat järjestäjiltä?

Sitten televisiointikeskusteluun. Mestis oli ymmärtääkseni neljänneksi(?) seuratuin palloilusarja SM-liigan, Veikkausliigan ja Superpesiksen jälkeen, joten hieman nykyistä enemmän huomioarvoa medioissa kyllä sarjalle kaipaisin. Oikea lähtökohta ei silti taida muiden urheiluohjelmien/lajien haukkuminen, sillä kyllähän jääkiekkoa näytetään nykyiselläänkin televisiossa ihan tarpeeksi muiden kuin innokkaimpien kiekonystävien tarpeisiin. Noita "potkupallon" ystäviä on tässäkin maassa runsaasti, niin Ylessä kuin muuallakin. Toki heilläkin on oikeus nähdä lähetyksiä omasta lajistaan.

Mainittu muodostelmaluistelu ei itseänikään kiinnosta pätkän vertaa, mutta joitain kumminkin. Oli Areenalla ollut enemmän yleisöä kuin Kupittaalla ratkaisevaa finaalia seuraamassa! :)
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
ei kai sentään?

Viestin lähettänyt käyttäjä Afan
Hyvinkään Sanomat käsitteli lauantain lehdessään Ahmojen tulevaisuudennäkymiä.

Semi Pekki on palaamassa Ilvekseen.


kai semi sentään on jo näyttönsä ilveksessä antanut? eipä taida mies mahtua kokoonpanoon, ellei sitten kesän training campin kautta.
ja eikös semin ole puhuttu olevan menossa myös JYPpiin?
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Afan

Paikalla tosiaan oli lähemmäs 4000 mieluummin yli, kuin 3000. Tuli vaan mieleen tälläinen porilainen ilmiö, reilun tuhannen ihmisen lippurahat, taisi mennä suoraan aikaisempien velkojen maksuun tai pelaajien palkkoihin. Ohi verottajan ilkeän ja karvaisen käden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös