AHL:n joukkuemuutokset

  • 40 304
  • 110

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
AHL:n joukkuemuutokset ovat lähes joka kesä tapahtuva ilmiö, joka ansainnee oman ketjunsa ettei muutokset hautautuisi kunkin kauden mukana keskustelupalstan syövereihin. NHL:ssä on joidenkin epäperinteisten jääkiekkomarkkinoiden joukkueiden vaikeuksista huolimatta haluttu taata mahdollisimman paljon pysyvyyttä. Sen sijaan AHL:n joukkueet ovat muutamaa itsenäistä organisaatiota lukuun ottamatta olleet perustamisvuodesta 1936 lähtien lastuja talouden ja NHL-joukkueiden muuttuvien suunnitelmien muodostamilla laineilla.

Näin eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna seurojen nimien alituinen vaihtaminen ja muuttaminen kaupungista toiseen vaikuttaa aika muoviselta, mutta tuo on NHL:lle pelaajia kehittävän farmiliigan osa. Joka tapauksessa kyse on yhdestä maailman kovimmista jääkiekkosarjoista, joka kilpailee tasollaan jopa Euroopan kansallisten liigojen kanssa. KHL on toki ainakin kärjen tasoltaan kovempi, mutta sitä ei voinekaan pitää puhtaasti kansallisena liigana.

Alla muutaman viimeisimmän kauden muutoksia:

2013
Houston Aeros (Minnesota Wild) -> Iowa Wild (Minnesota Wild)
Peoria Rivermen (St. Louis Blues) -> Utica Comets (Vancouver Canucks)

Chicago Wolves (Vancouver Canucks) -> (St. Louis Blues)
Connecticut Whale (New York Rangers) -> Hartford Wolf Pack (New York Rangers) pelkkä nimimuutos

2012
Norfolk Admirals (Tampa Bay Lightning) -> (Anaheim Ducks)
Syracuse Crunch (Anaheim Ducks) -> (Tampa Bay Lightning)

2011
Manitoba Moose (Vancouver Canucks) -> St. John's IceCaps (Winnipeg Jets)
Chicago Wolves (Atlanta Thrashers) -> (Vancouver Canucks)

Rochester Americans (Florida Panthers) -> (Buffalo Sabres)
San Antonio Rampage (Phoenix Coyotes) -> (Florida Panthers)
Portland Pirates (Buffalo Sabres) -> (Phoenix Coyotes)

2010
Albany River Rats (Carolina Hurricanes) -> Charlotte Checkers (Carolina Hurricanes)
Lowell Devils (New Jersey Devils) -> Albany Devils (New Jersey Devils)
(vuonna 2005 kuopattu) Edmonton Road Runners (Edmonton Oilers) -> Oklahoma City Barons (Edmonton Oilers)

Springfield Falcons (Edmonton Oilers) -> (Columbus Blue Jackets)
Syracuse Crunch (Columbus Blue Jackets) -> (Anaheim Ducks)
Hartford Wolf Pack (New York Rangers) -> Connecticut Whale (New York Rangers) pelkkä nimimuutos

* * *

Englanninkielisen Wikipedian artikkelissa AHL:stä löytyy farmiliigan joukkueet aikajanalla. Siitä saa aika hyvin kuvan joukkueiden rikkonaisesta historiasta. Kahdeksasta perustajaorganisaatiosta ainoastaan kaksi on edelleen olemassa, mutta nekin eri paikkakunnalla ja eri nimellä. Kyseessä ovat Providence Reds/Hartford Wolf Pack sekä Springfield Indians/Utica Comets. Jälkimmäinen organisaatio oli tosin toisen maailmansodan aikana muutaman vuoden pöytälaatikossa. Kaksi vuotta nuorempi ja vuonna 1938 perustettu Hershey Bears, on pitkäaikaisin samalla nimellä ja paikkakunnalla esiintynyt joukkue. Seuraavaksi vanhimpia ovat vuonna 1956 perustettu Rochester Americans sekä vuonna 1994 perustettu Springfield Falcons.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kaudelle 2014-15 on varmistunut jo kaksi joukkueen muuttoa. Jo aiemmin oli tiedossa, että Philadelphia Flyersin farmi Adirondack Phantoms muuttaa lähemmäs Philadelphiaa Pennsylvanian Allentowniin, jossa joukkueen nimeksi muuttuu Lehigh Valley Phantoms.

Näyttikin pitkään siltä, että vuodesta 1979 asti AHL-kiekkoa isännöinyt Glens Falls Civic Center jää ensi kaudella ilman omaa AHL-joukkuetta. Perjantaina kuitenkin tiedotettiin, että AHL:n yksinäinen länsirannikon joukkue Abbotsford Heat lopettaa vastatuuleen luovimisen ja Calgary Flames siirtää farminsa Glens Fallsiin. Adirondack Flames -nimen saanut joukkue kunnioittaa perinteisellä nimellään hallin entisiä isäntiä ja alueen vuoristoa. Myös joukkueen liekehtivä A-logo antaa kunniaa Atlanta Flamesille, jolla nimellä Calgaryn punakeltaiset tunnettiin 1972-1980.

Adirondack Flames introduced in Glens Falls - TheAHL.com
Phantoms Arena to spark rebirth in Lehigh Valley - TheAHL.com
Glens Falls making its case - TheAHL.com

Mikäli tänä kesänä ei nähdä muita joukkueiden muuttoja, arvelen divisioonien muuttuvan tällä tavalla:

Phantoms (Northeast) -> East
Heat/Flames (West) -> Northeast
Norfolk Admirals (East) -> West
 

ipaz

Jäsen
Tuo Abbotsford Heat oli mielestäni melko älytön kokeilu Flamesilta. Joukkue oli todella kaukana kaikista muista AHL-kaupungeista ja jos syy tälle sijoitukselle oli pelaajaliikenteen helppous emäseuraan, niin ei sitä kovin kauas oltu mietitty. Viisi kautta Flames jaksoi tuhlata rahaa seuraan, mutta nyt joukkue pääsee lyhyempien bussimatkojen päähän itärannikolle.

Jossain oli huhua, että Jets siirtäisi farminsa pois St. John'sista myös noiden liikkumishaasteiden kanssa. On puhuttu että Ice Caps muuttaisi Ontarion suomalaiskaupunki Thunder Bayhin kunhan nykyinen vuokrasopimus päättyy ensi kauden jälkeen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Olen ymmärtänyt, että Flames selvisi itse asiassa aika vähällä toisin kuin Abbotsfordin kaupunki. Flamesin farmiseura ei saanut Canucks-fanien ja WHL-joukkueiden kansoittamalla alueella innostettua riitävästi katsojia ja kaupunki joutui subventoimaan seuraa sopimuksen mukaisesti niin, että joukkueen tulot olisivat joka vuosi vähintään 5,7 miljoonaa dollaria. Seuran ja kaupungin kymmenvuotisessa sopimuksessa oli purkumahdollisuus viiden kauden jälkeen. Ymmärtääkseni juuri Abbotsfordin kaupunki oli sopimuksen irtosanova osapuoli, jolle vähäisten lipputulojen kanssa taistelevan joukkueen budjetin subventoinnin jatkaminen olisi todennäköisesti tullut kalliimmaksi kuin sopimuksen purusta maksettava 5,5 miljoonan dollarin kertakorvaus.

Vancouver Sunin uutiseen on listattu tapaukseen liittyviä surullisia talouslukuja.
Heat and the Abbotsford Entertainment and Sports Centre: By the numbers

$66 million: Referendum approved in November 2006 to borrow funds for building.

$7.2 million: Losses incurred to date by taxpayers of Abbotsford to subsidize Heat.

$11 million: Projected losses for the next 5 years if Heat remained.

$5.5 million: Amount paid to Calgary Flames to terminate final five years of agreement

$5.7 million: Amount guaranteed to Flames to operate Heat per season.

$1 million: Approximate amount, according to Mayor Bruce Banman, to cover travel costs for teams flying in to play the Heat.

3,007: Average attendance for the 2013-14 regular season for 38 home dates.

29th: Where the Heat ranked among the AHL's 30 teams in attendance.

Canucks on ainakin kahtena keväänä yrittänyt siirtää NHL-farminsa metropolialueelleen joko Abbotsfordiin tai Vancouveriin Rogers Arenaan, joka jäi Flamesin alueellisen yksinoikeuden rajaavan 50 mailin säteen sisälle Abbotsfordista. Joukkueet eivät kuitenkaan päässeet sopimukseen mahdollisesta korvauksesta Flames-organisaatiolle. Niinpä Canucks solmi ensiksi yhden kauden pituisen yhteistyösopimuksen Chicago Wolvesin kanssa ja hankki seuraavalla kaudella Springfield Indiansin perillisen Peoria Rivermenin ja siirsi seuran Uticaan kuuden vuoden sopimuksella. Sopimus Uticassa olisi siis päättynyt sattumalta samaan aikaan kuin Flamesin alkuperäinen sopimus Abbotsfordiin.

Muita uutisjuttuja aiheeseen liittyen:

Heat's territorial rights limit Canucks' local AHL options - Abbotsford News
Deal to bring Canucks' farm team to Abbotsford fails - British Columbia - CBC News
Canucks' farm team won't move to Abbotsford next year: mayor | CTV Vancouver News
Comets a hit as AHL returns to Utica - theAHL.com

Abbotsford breaks ties with AHL team - The Globe and Mail
Heat leaving Abbotsford: Could the Canucks be moving in?
If Flames cant stand the Heat, Canucks should stay out of Abbotsford

Canucksille Abbotsford voisi toimia hieman paremmin, koska farmi olisi lähellä sekä emoseuraa, että emosseuran kannattajia. Siitä näkökulmasta yhtälö voisi olla taloudellisestikin kannattavampaa. Toisaalta yksinäisenä Tyynenmeren joukkueena matkustaminen tulisi kalliiksi ja veisi myös aikaa harjoittelulta, joka on yksi kehitysliigan tärkeimmistä tehtävistä. Canucksin, Flamesin ja Oilersin kannalta olisi optimaalista, jos koko kolmikko saisi liigan luoteisnurkkaan farmijoukkueet siedettävän matkan päähän toisistaan hieman Texasin menneen kolmikon tavoin. Oma lukunsa on alueella toimiva suosittu junioreiden WHL-liiga, joka kilpailee varmasti katsojista AHL-kiekon kanssa.

On puhuttu että Ice Caps muuttaisi Ontarion suomalaiskaupunki Thunder Bayhin kunhan nykyinen vuokrasopimus päättyy ensi kauden jälkeen.
Thunder Bay olisi mielenkiintoinen täplä AHL-kartalla, koska kaksoiskaupunki on perinteinen jääkiekkohautomo Albert Pudaksesta ja Pentti Lundista aina Staalin veljeksiin ja Patrick Sharpiin asti. Thunder Bay on huomattavasti lähempänä Winnipegiä kuin St. John's. Lisäksi ainakin Midwest-divisioonan joukkueisiin olisi vielä siedettävä matka, vaikka joukkue jäisikin hieman pussiin suurten järvien taakse.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kuten ipaz kertoikin ylempänä, St. John's IceCapsin on huhuttu muuttavan Thunder Bayhin kauden 2014-15 jälkeen päättyvän sopimuksen umpeutuessa. Tosin Thunder Bayhin valmistuva uusi areena on valmis aikaisintaan vasta kaudelle 2016-17, joten joukkueen elämää saatetaan jatkaa lyhyellä sopimuksella. Winnipegin uusio-Jetsin omistava True North Sports & Entertainment omistaa myös IceCapsin, mutta Danny Williamsin johtama ryhmittymä hallinnoi joukkuetta kaukana Newfoundlandilla vuoteen 2015 asti kestävällä sopimuksella, kun Manitoba Moosen täytyi tehdä tilaa Jetsille vuonna 2011. Mikäli joukkue muuttaa pois St. John'sista, oikeudet IceCapsin nimeen ja logoon jäävät kuitenkin Williamsille, joka on vannonut palauttavansa jonkin AHL-joukkueen kiekkohullulle saarelle. Tilanne on sikäli erikoinen, että IceCaps on myynyt jokaisen pelin loppuun olemassaolonsa aikana ja Atlantin keskelläkin joukkue menestyy taloudellisesti hyvin. Sen sijaan Thunder Bayn kyky elättää AHL-joukkuetta on arvoitus, vaikka seutu onkin tunnettu huippupelaajien kehittämisestä. Suurin ongelma nykytilanteessa on 3200 km pitkä etäisyys linnuntietä ja 2,5 tunnin aikaero Winnipegiin. Paikallisten IceCaps-fanien raivo uutisista on ymmärrettävää ja Manitobassa moni ymmärtääkin Newfoundlandin asukkaiden tuskan, kun myös Winnipeg oli ilman NHL-joukkuetta 16 vuotta. Sama tilanne on tapahtunut Newfoundlandilla aiemminkin, kun vuodet 1991-2005 saarella pelannut Maple Leafs -farmi St. John's Maple Leafs siirtyi Torontoon nykyiseksi Marliesiksi. Tuolloinkin syynä oli matkustuskustannuksien vähentäminen ja farmin saaminen lähemmäs emoseuraa.

True North hoping to bring AHL to Thunder Bay | Live blog | Winnipeg Jets | Spor
Report: Jets moving AHL franchise to Thunder Bay | ProHockeyTalk

* * *

Los Angeles Kings -blogi MayorsManor.com kirjoitti huhtikuussa, että NHL:n länsirannikon joukkueet ovat vuosien huhuilun jälkeen ilmeisesti oikeasti suunnittelemassa usean AHL-joukkueen siirtämistä itärannikolta lähemmäs emoseuroja omaan Tyynenmeren divisioonaansa. Muutoksia olisi luvassa mahdollisesti jo kaudelle 2015-16 ja ainakin Kings, Sharks, Coyotes ja Ducks ovat olleet vakavimmmin liikkeellä. Kings ja Sharks omistavat AHL-farmijoukkueensa ja Kings omistaa myös ECHL-joukkue Reignin Kalifornian Ontariossa. Sharksilla oli muutama kausi sitten farmiyhteistyötä lähellä sijaitsevan Stockton Thunderin kanssa, joka on nykyään New York Islandersin ECHL-farmi. Coyotesin sopimus kehnosti katsojia kiinnostavaan Portland Piratesiin kattaa vielä kauden 2015-16 ja Ducksin sopimus Norfolk Admiralsiin kattaa vielä sitä seuraavankin kauden 2016-17.

Länsi-Kanadan joukkueista Canucks ja Flames ovat tehneet reilun vuoden sisällä omat liikkeensä, jotka sitovat heidät useammaksi vuodeksi itään. Canucks teki kuuden vuoden sopimuksen Uticaan, Flames teki Glens Fallsiin kolmen vuoden sopimuksen, johon sisältyy myös kaksi optiovuotta. Edmontonilla on huonosti katsojia keräävä Barons Oklahoma Cityssä ja nykyinen yhteistyösopimus Baronsin kanssa päättyy kauden 2014-15 jälkeen. Oilersin omistava Darryl Katz hankki tammikuussa ECHL:ssä pelaavan Bakersfield Condorsin omistuksen, mikä saattaa myös ennakoida Oilersin farmin siirtymistä Kaliforniaan.

Kalliovuorilla sijaitseva Avalanche saattaisi myös olla kiinnostunut läntisestä AHL-joukkueesta. Avs allekirjoitti marraskuussa 2010 monivuotisen jatkosopimuksen farmiyhteistyöstä Lake Erie Monstersin kanssa. Sopimusvuosien määrää ei paljastettu, mutta tyypillinen farmisopimus kestää viitisen kautta, josta viimeiset voivat olla optiovuosia. Monsters pelasi vuoteen 2005 asti siedettävän matkan päässä Denveristä Utah Grizzlies -nimellä Salt Lake Cityssä ja itse asiassa seura oli ennen Avalanchen muuttoa pelannut edesmennyttä IHL-liigaa Denverissä. Grizzliesin toiminta jäi ilmeisesti taloudellisten syiden vuoksi tauolle keväällä 2005 ja on jatkunut uuden omistajan johdolla Clevelandissa syksystä 2007 lähtien.

AHL:n joukkuekartalla saattaa siis olla luvassa isojakin muutoksia lähivuosina. Yksittäinen joukkue kaukana lännessä ei toimi, kuten Abbotsfordin esimerkki opetti (tosin lisänä oli vielä se, että Flames-farmi pelasi Canucks-fanien ydinalueella). Sen sijaan usean joukkueen tiiviihkö rykelmä voi toimia pitkänkin etäisyyden päässä muista, kuten Texasin esimerkki näyttäisi osoittavan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
AHL vahvisti keskiviikkona tulevan kauden joukkueet ja divisioonajaot. Toukokuun lopulla tekemäni arvaus ei mennyt ihan nappiin.
Mikäli tänä kesänä ei nähdä muita joukkueiden muuttoja, arvelen divisioonien muuttuvan tällä tavalla:

Phantoms (Northeast) -> East
Heat/Flames (West) -> Northeast
Norfolk Admirals (East) -> West

Tulevalle 2014-15 kaudelle joukkueet vaihtavat divisioonia (ja konferenssia) seuraavasti:

Phantoms (Northeast) -> East
Heat/Flames (West) -> North
Crunch (East) -> Northeast
Monsters (North) -> Midwest (Itäisestä konferenssista läntiseen)
Wild (Midwest) -> West

Phantoms meni oikein, eikä tuossa oikeastaan mitään muita järkeviä vaihtoehtoja ollutkaan. Phantomsin entiseen kotihalliin muuttanut Flames ei yllättäen täyttänytkään tyhjää paikkaa Northeastissa, vaan päätyi Northiin. Tämän vuoksi Phantomsille tilaa tehnyt ja North-divisioonan joukkueiden keskellä oleva Crunch pullahti Eastista Northeastiin. En ymmärrä, miksi muutokset menivät näin. Crunch Northiin ja Flames Northeastiin olisi ollut mielestäni paljon järkevämpi muutos, koska kaukana olevista Calgarysta ja Tampasta ei kuitenkaan ole matkoissa merkittävää eroa.

Koska Flamesiksi muuttunut Heat muutti läntisestä konferenssista itäiseen, myös toiseen suuntaan oli mentävä jonkin joukkueen. Tuo osa lankesi Avalanche-farmi Monstersille, joka pääsi muiden Central-joukkueiden AHL-farmeja täynnä olevaan Midwestiin. Tämä puolestaan pullautti Wildin yhden Midwest-kauden jälkeen takaisin haulikolla Yhdysvaltojen kartalle ammuttuun West-divisioonaan. Tällä kertaa tosin matkustusetäisyydet ovat ihan eri luokkaa kuin Houstonissa ollessa oli Texasin kolmion lähimpiin kilpailijoihin. Ei mikään lottovoitto Wildille, jolla on tosin edelleen Houstonia lyhyempi etäisyys emoseuraan. Tällaisilla muutoksilla läntisessä konferenssissa on 15 sarjan läntisintä joukkuetta ja idässä sama toisinpäin.
 

ipaz

Jäsen
Edmonton Oilersin odotetaan ilmoittavan lähipäivinä AHL-joukkueensa siirtämisestä Oklahomasta Bakersfieldiin Kaliforniaan. AHL:n hallitusta lähellä oleva taho vahvisti sunnuntaina, että siellä äänestettiin uudesta West Coast-divisioonasta. Huhujen mukaan Norfolk Admirals myydään Anaheim Ducksille ja joukkue siirtyy San Diegoon. Samalla Bakersfield Condors pakkaisi kamansa ja muuttaa itärannikolle Norfolkiin tullakseen Admiralsiksi ECHL:ään.

AHL pitää tiedotustilaisuuden torstaina, jossa luultavasti tästä asiasta lisää. Myös Kings, Sharks ja Flames ovat tuomassa farminsa länsirannikolle, jolloin sinne siis muodostuisi viiden joukkueen divisioona. Bakersfield ja San Diego nyt jo framilla. Vielä pitäisi löytyä uudet kaupungit ja hallit Manchesterille, Adirondackille ja Worchesterille.

Ainakin Oaklandissa olisi halli valmiina, eli Oracle Arena jossa NBA:n Golden State Warriors pelaa ja jossa jo California Golden Seals pelasi aikanaan valkoisilla luistimillaan. Myös Fresnossa on melko uusi halli eli Save Mart Center, jossa ECHL:n Fresno Falcons pelasi 2003-2008. Vegasissa on Wranglersin vuosia käyttämä Orleans Arena ja ehkä olisi hyvä tuoda sinne AHL-joukkue "testiin" ennenkuin aletaan änkemään uutta NHL-joukkuetta kaupunkiin.

Minun uudet lännen AHL-kaupungit olisivat siis: Bakersfield, San Diego, Las Vegas, Fresno ja Oakland.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minun uudet lännen AHL-kaupungit olisivat siis: Bakersfield, San Diego, Las Vegas, Fresno ja Oakland.

Calgary Flames on ostanut ECHL'ssä pelanneen Stockton Thunderin hiljattain. Stocktonin valtuusto hyväksyi siirron. Näin ollen Calgaryn farmi on Stocktonissa. San Jose Sharksin huhuillaan tuovan farmiseuransa omaan SAP Centeriinsä. Tuossa kuviossa suurin pulma AHL-joukkueen kannalta on ottelupäivämäärät. AHL'ssä pelataan enimmäkseen viikonloppuisin. Jos AHL-seuran matseista enemmistö on keskellä viikkoa, yleisömäärät kärsivät.

Manchesteristä puheenollen, Los Angeles luultavasti vaihtaa yhteistyöseurojensa liigaa. ECHL'n Ontario Reign siirtyy AHL'ään ja AHL'n Manchester Monarchs siirtyy ECHL'ään.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mitenkäs tuo viime kesänä/syksynä liikkunut huhu siitä, että CHL:stä täksi kaudeksi vetäytyneet Arizona Sundogs ja Denver Cutthroats olisivat mukana tuossa AHL-kuviossa? Tai onko tuosta kuulunut jotain? Lähinnä siis siinä mielessä, että siellähän jonkinlaiset hallit ovat olemassa, jossa nämä jengit ovat pelanneet. Ja tietenkin organisaatiotkin löytyvät valmiina.
 

ipaz

Jäsen
Noniin, @lunde tuossa aiemmin oli jo ansiokkaasti avannut toukokuun viestissään tätä länsirannikon divisioonahanketta, joka jostain syystä jäänyt minulta täysin väliin koko asia. Eli ensikaudella melko varmoja uusia lännen AHL-joukkueita olisi ainakin viisi:

Bakersfield Condors (Edmonton)
Ontario Reign (Los Angeles). Ajomatka NHL- ja AHL-hallien välillä 45 minuuttia.
San Diego (Gulls?) (Anaheim). Välimatka autolla 1,5h.
Stockton Thunder (Calgary)
San Jose - joka mielestäni on vähintäänkin mielenkiintoinen hanke. NHL- ja AHL-joukkue samassa hallissa. Mahtaakohan toimia.

Vielä Arizona Coyotesin farmi jonnekin lähinurkille (Salt Lake City , Vegas), niin siellä olisi yhtäkkiä kuusi AHL-joukkuetta. Canucksilla on kuuden vuoden sopimus Utican kanssa, joten ainakin neljä seuraavaa vuotta farmi majailee siellä (ennen siirtymistä Abbotsfordiin IMO).
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Vaikka AHL:n jokavuotinen joukkueiden siirtely hieman harmittaakin, niin tämä Tyynenmeren divisioonan muodostaminen on mielestäni hyvä idea. Kaikki Kalifornian kolme NHL-joukkuetta saa AHL-farmin lähelleen ja myös Albertan rakkaat kilpakumppanit saavat AHL-farmit länteen ja vielä aika lähelle toisiaan. Luvassa lieneekin siis hienoa rivalry-henkeä jo farmipeleissä.

Toivottavasti kalifornian kiekkofanit löytävät myös AHL-peleihin. Nykyiset ECHL-joukkueet näyttävät ainakin keräävän hieman isommat katsojakeskiarvot kuin AHL-joukkueet nykyisissä sijainneissaan itärannikolla.

Rich (BB code):
Ducks     Norfolk    4553    San Diego      ? (12920 max)
Flames    Adirondack 3586    Stockton    4438  (9763 max)
Oilers    Oklahoma   3443    Bakersfield 4648 (10400 max)
Kings     Manchester 5571    Ontario     7235  (9736 max)
Sharks    Worchester 3355    San Jose       ? (17562 max)

AHL:n katsojatilastoja 2014-15
ECHL:n katsojatilastoja 2014-15

Canucks tosiaan teki Uticaan kuuden vuoden sopimuksen, josta löytyy tarvittaessa purkupykäliä molemmin puolin. Ne tosin saattavat tulla kalliiksi Canucksille. Vaikka Nucks saisikin AHL-farmin omalle aikavyöhykkeelleen, sen pitäisi vielä päättää sijainti joko lähelle Vancouveria tai sitten lähelle Kalifornian AHL-nippua. Vancouverin ja San Josen välillä on matkaa yli 1500 km, mikä on aika pitkä matka taittaa bussilla. Eli mahdollinen muutto Abbotsfordiin jättäisi joukkueen edelleen yksin aika kauas muista AHL-joukkueista nyt kun Flames ja Oilers näyttävät sijoittavan omat AHL-joukkueensa myös Kaliforniaan.

Yksi potentiaalinen lisävaihtoehto Kaliforniassa voisi olla jo aiemmin mainittu Fresno Stocktonin ja Bakersfieldin puolivälissä. Paikallisella Falconsilla on hieman San Diego Gullsin tavoin pitkät perinteet Tyynenmeren rantojen eri ammattilaisliigoissa, vaikka joukkue ei olekaan muutamaan vuoteen ollut toiminnassa. Viimeisimpänä joukkue pelasi ECHL:ssä vuosina 2003-2009.

Coyotesilla oli viime kauteen asti CHL-joukkue Arizonan Prescottissa, joka sijaitsee 160 km Glendalesta pohjoiseen ja 600 km Los Angelesista sekä San Diegosta itään. Joukkue ei pelaa missään kaudella 2014-15, mutta sen olisi tarkoitus palata toimintaan kaudella 2015-16. Tosin CHL lakkasi sellaisenaan olemasta sulautuessaan täksi kaudeksi ECHL:ään seitsemän joukkueen voimin. Tässä ihan potentiaalinen läntinen kohde jollekin itäiselle AHL-joukkueelle.
 

ipaz

Jäsen
Lisää uutisia AHL:sta. Winnipegin farmi St. John's on mahdollisesti sittenkin muuttamassa pois Newfoulandista jo ensi kaudeksi. Ei kuitenkaan huhuttuun Thunder Bayhin, vaan - dumdumdumdum - Winnipegiin. Kyllä, siellä suunnitellaan että Manitoba Moose tulisi kotiin. St. John's ei kuitenkaan jäisi ilman joukkuetta, vaan Montrealin farmi Hamilton muuttaisi tilalle. Melkoista.

Uutinen: Moose's return to Winnipeg appears just days away - Winnipeg Free Press


edit. Montealin huhutaan myös pyrkivän tuomaan farminsa naapurisaarelle Laval'iin rakennettavaan uuteen 10000 katsojaa vetävään halliin.
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Canadiensin farmiseura Bulldogs siirtyy Hamiltonista St. John's:iin. Belleville Bulls OHL:stä olisi siirtymässä Hamiltoniin ja Ice Caps siirtyisi tosiaan Winnipegiin. Valmistusta ei ole tullut mutta jokainen näistä on ilmoittanut pressitilaisuudesta.
 

ipaz

Jäsen
Tuo kuvio menee niin, että OHL:n Belleville Bulls on kärsinyt yleisökadosta ja nyt kun vuodesta 1981 toimineen seuran hallisopimus kaupungin kanssa tulee päätökseen, niin omistajat laittoivat seuran myyntiin. Ostajaksi löytyi AHL-seuransa Hamilton Bulldogsin Montreal Canadiensille myynyt Michael Andlauer, joka siis siirtää seuran Hamiltoniin ja nimeää sen Bulldogiksi. HFBoardsin juttujen mukaan Bellevillessä ollaan erittäin hajalla perinteisen seuran lähdön vuoksi.

Canadiensin ostama AHL Bulldogs siis siirtyy St. John'siin, josta Winnipeg siirtää farminsa omaan kotihalliinsa MTS Centreen Winnipegiin. Tuo Montrealin farmi tulee pelaamaan St. John'sissa myös nimellä IceCaps. Montrealin naapurikaupunkiin Laval'iin ollaan rakentamassa uutta Place Bell-nimistä areenaa, jonka pitäisi olla valmiina 2017. Käsittääkseni rakentaminen ei ole vielä käynnistynyt. Kun tuo halli on valmis, niin IceCaps muuttaa sinne.

Calgaryn farmiseura Stocktonissa ottaa käyttöönsä Abbotsfordista tutun nimen Heat. Toiseen suuntaan muuttava ECHL:n Stockton Thunder tullaan jatkossa tuntemaan Adirondack Thunderina.

Anaheimin uusi farmi San Diegossa ottaa käyttöönsä kaupungin perinteisen lätkäjoukkueen nimen Gulls.

Ensi kaudella siis ainakin kolmella NHL-seuralla on farmi samassa kaupungissa emoseuran kanssa. San Josella ja Winnipegillä vieläpä samassa hallissa. Muutaman vuoden päästä Montrealin farmi on aivan nurkilla. Philly siirsi jo omansa tunnin ajomatkan päähän Allentowniin, Carolina Charlotteen (3h), Chicago Rockfordiin (1,5h)... Huhuja pyörii että Colorado siirtäisi omansa pois Clevelandista lähemmäksi Denveriä ja lännen AHL-divisioonaa (mm. San Antonio ja Salt Lake City mainittu) ja samalla Columbus siirtäisi joukkueen Springfieldistä (8h ajomatka) parin tunnin päähään vapautuvaan Clevelandiin.
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Aika hirveä tuo oranssi paita. Logokin aikamoinen sekasotku, vähän turhan paljon tapahtuu tuossa pienessä logossa.
 

ipaz

Jäsen
Aika hirveä tuo oranssi paita. Logokin aikamoinen sekasotku, vähän turhan paljon tapahtuu tuossa pienessä logossa.

Samaa mieltä logosta. Tulee mieleen 90-luvun puolivälin IHL-liigan "sarjakuvalogot". Liian pikkutarkkaa nysväystä. Tarkoitus on ollut varmasti tehdä hyvä ja vilpitön "pikkuveli" Sharksilla, mutta vähän liikaa yksityiskohtia. Helpompikin olisi riittänyt.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
AHL:n julkisti eilen lisää muutoksia, kun neljän joukkueen farmisopimukset menevät uusiksi. Sinänsä muutokset vaikutta aika järkeviltä NHL-seurojen kannalta. Luonnollisesti muutokset vaikuttavat varmasti jonkin verran AHL:n voimasuhteisiin, kun NHL-sopimuksen alla olevat lupaukset pelaavat ensi kaudella eri farmijoukkueessa.

Rich (BB code):
Joukkue                 14-15 emoseura  15-16 emoseura  Sopimuksen pituus
Springfield Falcons     COLUMBUS     -> ARIZONA		monivuotinen
Lake Erie Monsters      COLORADO     -> COLUMBUS        monivuotinen
San Antonio Rampage     FLORIDA      -> COLORADO        5 kautta
Portland Pirates        ARIZONA      -> FLORIDA         4 kautta


Arizonan monivuotinen sopimus Falconsin kanssa vähentänee ainakin lähitulevaisuuden todennäköisyyttä, että Coyotes-farmi siirrettäisiin lähemmäs uutta Pacific-divisioonaa. Falcons on itsenäinen joukkue, jota ei omista yksikään NHL-seura.

Columbuksen yhteistyö Clevelandissa pelaavan Monstersin kanssa on luonnollinen, kun molemmat kaupungit kuuluvat Ohion osavaltioon.

Colorado sai farmin hieman Clevelandia lähempää tekemällä sopimuksen Texasissa olevan San Antonion kanssa. Texas on myös yhden aikavyöhykkeen lähempänä Coloradoa.

Floridan farmi on edelleen suurin piirtein yhtä kaukana, mutta nyt kuitenkin samalla aikavyöhykkeellä ja AHL:n itäisen konferenssin lyhyiden etäisyyksien sumpussa.

* * *

Tässä ketjussa olikin aiemmin juttua, että Jetsin farmi muuttaa St. John'sista Winnipegiin ja Canadiensin farmi Hamiltonista St. John'siin ainakin kahdeksi kaudeksi. Manitoba Moosen paluu saattaa olla vain väliaikainen, sillä ilmeisesti sekä Jetsin että AHL-farmijoukkueen omistava True North Sports etsii farmijoukkueelle edelleen pysyvämpää paikkaa jostain Winnipegin ulkopuolelta, mutta kuitenkin jostain Newfoundlandia lähempää. Viime kaudellahan oli huhua Thunder Baysta, joka ei sitten kuitenkaan toteutunut.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
AHL julkaisi tiistaina divisioonajaon ensi kaudelle. Etukäteen olikin jo tiedossa isoja muutoksia uuden Pacific-divisioonan myötä, mutta farmiliigassa muuttuu myös divisioonien lukumäärä, kun AHL siirtyy kuudesta divisioonasta NHL:n tavoin neljään divisioonaan. NHL:stä poiketen molemmissa konferensseissa on jatkossakin 15 joukkuetta. Sekä idästä että lännestä löytyy siis seitsemän ja kahdeksan joukkueen divisioonat.

Kevään 2016 pudotuspeliformaatti julkaistaan myöhemmin, joten neljään divisioonaan siirtyminen ei vielä automaattisesti tarkoita divisioonapudotuspelejä NHL:n tapaan. Tosin bussiliigassa muutos olisi varmasti vielä toivotumpi muutos kuin suihkujettien miljönääriliigassa.

Alla vielä uudet divisioonat ja joukkueet emoseuroineen.

ITÄINEN KONFERENSSI

Atlantic-divisioona
Bridgeport Sound Tigers (NYI)
Hartford Wolf Pack (NYR)
Hershey Bears (WSH)
Lehigh Valley Phantoms (PHI)
Portland Pirates (FLA)
Providence Bruins (BOS)
Springfield Falcons (ARI)
Wilkes-Barre/Scranton Penguins (PIT)

North-divisioona
Albany Devils (NJ)
Binghamton Senators (OTT)
Rochester Americans (BUF)
St. John’s IceCaps (MTL)
Syracuse Crunch (TB)
Toronto Marlies (TOR)
Utica Comets (VAN)


LÄNTINEN KONFERENSSI

Central-divisioona
Charlotte Checkers (CAR)
Chicago Wolves (STL)
Grand Rapids Griffins (DET)
Iowa Wild (MIN)
Lake Erie Monsters (CBJ)
Manitoba Moose (WPG)
Milwaukee Admirals (NSH)
Rockford IceHogs (CHI)

Pacific-divisioona
Bakersfield Condors (EDM)
Ontario Reign (LA)
San Antonio Rampage (COL)
San Diego Gulls (ANA)
San Jose Barracuda (SJ)
Stockton Heat (CGY)
Texas Stars (DAL)

Divisioonat vaikuttavat ensisilmäykseltä aika hyviltä. Toki haulikolla kartalle ammuttu läntinen konferenssi aiheuttaa aina hieman päänvaivaa, mutta pääosin ihan onnistunut kokonaisuus. Charlotte joutuu edelleen reissaamaan kauas. Heidän onnekseen samasta divisioonasta löytyy tiivis keskittymä Chicagon lähellä. Melkein sama tilanne on saman divarin Manitoballa.

San Antonio ja Texas joutuvat reissaamaan myös Kaliforniaan, mutta aika tiiviit niput molemmissa päissä palvelevat koko divisioonaa tiiviiden vieraspelikiertueiden laatimisessa. Etäisyyden puolesta matka on samaa luokkaa kuin on ollut tähän asti Centralin joukkueiden luo.

Idässä ainoastaan St. John'sin sijainti aiheuttaa pitkiä matkoja sekä heille itselleen että lähinnä saman divarin joukkueille.
 

ipaz

Jäsen
Charlotte Checkers muuttaa pois kaupungin keskustasta ja NBA Hornetsin kotihalli Time Warner Arenasta. Ensi kaudesta alkaen Checkers palaa juurilleen vuonna 1955 rakennettuun Bojangles' Coliseumiin kymmenen vuoden vuokrasopimuksella. Vanha halli vetää lätkämatsissa hieman alle 10000 katsojaa, sijaitsee noin 6 km päässä keskustasta ja on remontoitu viimeisen päälle.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Winnipeg Jetsin farmijoukkueesta Montreal Canadiensin AHL-farmiksi siirtyvä St. John's IceCaps on julkaissut uuden logon. Tai oikeastaan kyse on vanhasta logosta, joka on päivitetty vastaamaan Habs-trikoloria.

Ihan fiksu ratkaisu säilyttää edes logon muoto, vaikka joukkueen värit ja myöhemmin kesällä julkaistavat peliasut kokevatkin muutoksia. Tosin Habs-vaihekin lienee vain tekohengitystä ja kiekkohullu Newfoundland jää todennäköisesti muutaman vuoden sisällä jälleen ilman AHL-tason joukkuetta. Tähän voinee todeta paasikivimäisesti, että kaukana Atlantilla asuvat saarelaiset eivät voi maantieteelle mitään. Bussiliigassa oleva yksinäinen ja erillinen joukkue on hieman huono yhdistelmä noilla etäisyyksillä.

Uutinen logomuutoksesta AHL:n nettisivuilla ja IceCapsin omilla sivuilla.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
The Hockey News kertoo, että AHL:n viisi uutta Tyynenmeren rannalla olevaa joukkuetta pelaavat ensi kaudella vain 68 runkosarjaottelua normaalin 76 ottelun sijasta. AHL-koeputkilaboratiossa on nähty ennenkin monenlaista erikoista ratkaisua, mutta tämä sotii ennenkuulumattoman rohkeasti kaikkia perinteitä vastaan. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä vaikuttaa pudotuspelijoukkueiden määrittämiseen. Uudesta Pacific-divisioonasta löytyy myös kaksi texasilaista joukkuetta, jotka ilmeisesti olisivat pelaamassa täyden 76 ottelun runkosarjan. On siinä mielenkiintoinen yhtälö pähkittävänä AHL:n johdossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös