AHL – American Hockey League

  • 7 832
  • 31

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mistäköhän syystä Chicago ei ole tehnyt farmisopimusta Wolvesin kanssa joka olisi samasta kaupungista vaan on tehnyt sen Rockfordin kanssa joka on muutaman sadan kilsan päässä. Eihän toi nyt pitkä matka ole, mutta olisi varmasti helpompi, jos farmi olisi samassa kaupungissa kuten muutamilla onkin.
 

ipaz

Jäsen
Mistäköhän syystä Chicago ei ole tehnyt farmisopimusta Wolvesin kanssa joka olisi samasta kaupungista vaan on tehnyt sen Rockfordin kanssa joka on muutaman sadan kilsan päässä. Eihän toi nyt pitkä matka ole, mutta olisi varmasti helpompi, jos farmi olisi samassa kaupungissa kuten muutamilla onkin.
Varmaan siksi että Wolvesin omistaja näkee Blackhawksin enemmän kilpailijana kuin yhteistyökumppanina. Kilpailu juontaa jo 90-luvulta, kun Blackhawksin silloinen omistaja Bill Wirtz ei halunnut näyttää otteluita tv:stä Chicagon alueen asukkaille. Wolves otti tästä kiinni ja heidän pelinsä näkivät kaikki. Tällä viikolla kuollut Rocky Wirtz korjasi myöhemmin isänsä virheen televisioinnin suhteen.

Wolves vetää kotiotteluihinsa 8000-9000 katsojaa ja katsoivat nyt, että pystyvät toimimaan ilman NHL-yhteistyötä. Kukaan ei sanele mitään. Kyseessä on aika iso ja paikkaansa juurtunut itsenäinen organisaatio, joka työllistää lähes 100 ihmistä.

Rockford IceHogs on organisaationa entinen Cincinnati Mighty Ducks, jonka Wirtzit ostivat ja siirsivät Rockfordiin 2007. Virallisesti joukkue siirtyi Blackhawksin omistukseen kuitenkin vasta 2021. Kaupungissa oli vuodet 1999-2007 UHL-liigan IceHogs, jonka AHL IceHogs osti ja sulautti itseensä.

Ei Rockford ole kuin reilu tunnin ajomatkan päässä United Centeristä, niin se ole matka eikä mikään siirrettäville pelaajille. Yhtä kauan kestää ajaa Losin treenihallista naapurikaupunki Ontario Reignin kotihalliin, tai vaikkapa Vancouverista Abbotsfordiin. Ei se ole itseisarvo, että farmiseura on viereisessä pukukopissa, vaan olisi hyvä että myös niiden peleissä käy katsojia. Esimerkiksi NHL-halleissa pelaavat Moose, Wrangels ja Barracuda (tosin muutti omaan halliin viime kaudeksi) ovat katsojaluvuissa AHL:n pohjalla. Ne seurat tuskin tuottavat penniäkään rahaa, mutta emoseurassa katsontaan että järjestelmä on toimii näin.

Riippuu paljon omistajasta ja toimintakulttuurista haluaako se AHL-seuran olevan pelkkä kehityspaikka jolle riittää että otteluissa käy se parisen tuhatta katsojaa, vai haluaako että AHL-seura on myös oma tuottava organisaatio, jolla on omat fanit omassa kaupungissaan. Esim. San Jose Barracuda pelaa uudessa 4000 katsojaa vetävässä hallissa jossa on harvoin yli 2000 katsojaa peleissä, kun taas viiden minuutin ajomatkan päässä pelaava Sharks veti ennen viime kauden pudotusta hallinsa täyteen illasta toiseen. Providence Bruins on vajaa tunnin matkan päässä Bostonista ja yksi eniten katsojia vetävä AHL-joukkue. Kävisikö peleissä yhtä paljon väkeä, jos joukkue pelaisi myös Bostonissa TD Gardenissa? Epäilen.

Kun AHL-seura sijaitsee jokusen tunnin päässä NHL-seurastaan, niin niille kehittyy oma fanipohja. Kahden tunnin päässä Columbuksesta sijaitseva Cleveland Monsters vetää lähes 10000 katsojaa otteluihinsa, kun taas Calgaryssä vajaa 4000 jaksaa lähteä katsomaan Wranglersin pelejä samaan halliin jossa Flames pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
EP Rinksidella hyvä juttu Chicagon Wolvesin (ja Carolina Hurricanesin) tilanteesta. Wolves on tällä kaudella AHL:n ainoa itsenäinen joukkue ja ensimmäinen AHL-joukkue ilman NHL-yhteistyötä lähes 30:een vuoteen. GM Wendell Young sanoo haastattelussa, että ei tämä tilanne silti ole hyvä heillekkään.

“No one is winning, we aren’t winning,” Wolves general manager Wendell Young told EP Rinkside. “The people that are probably hurt the most are the prospects. But we aren’t winning by being unaffiliated, that’s a narrative out there, and that’s not true.”

Wolves on sen perustajan ja omistajan, miljardööri Don Levin'in hiekkalaatikko. IHL:ssä se oli itsenäinen seura, mutta liigan loputtua on ollut AHL:ssa mm. Vancouverin, St. Louisin, Vegasin ja Carolinan farmina. Wolvesia on aina johdettu eri tavalla kun muita AHL-seuroja. Se haluaa kilpailla samoista katsojista NHL:n ja Chicago Blackhawksin kanssa. Ei siis olla pelkkä kasvattajajoukkue, vaan menestyä joka kausi niin hyvin kuin mahdollista. Viime kaudella sukset menivät ristiin Hurricanesin kanssa.

"There were some things that happened in the playoffs that we weren’t in agreement on and we felt weren’t part of our agreement,” Young said. “When we do an affiliation it literally says up front that we want to develop and win at the same time. And then last season it was only about development, and it wasn’t what we signed up for.”

Jotenkin ristiriitainen tilanne tuolla on. Halutaan pyörittää omaa veteraaniseuraa kehittyvien pelaajien markkinoilla, jotka ovat täysin NHL-joukkueiden hallussa (21 AHL-joukkuetta 32:sta on NHL-seuran omistamia ja seitsemällä yksityisellä on erittäin tiivis yhteistyö läheisen NHL-seuran kanssa. Kuten esim. Boston / Providence, Columbus / Cleveland tai Washington / Hershey), mutta pitemmän päälle se ei ole kannattavaa.

AHL-joukkueet tarvitsevat NHL:n tukea mm. siten että nämä maksavat heidän pelaajiensa palkat. Nyt Wolves maksaa luonnollisesti itse kaikkien pelaajiensa palkat ja se maksaa tuon jutun mukaan reilusti enemmän kuin AHL:n minimipalkan $ 52 725. Noin 9000 katsojaa per ottelu ka. ja lipun keskihinta 50 taalan hujakoilla. Tähän hallivuokrat ja muut henkilöstökulut päälle.

EP Rinksden jutun mukaan Wolves haluaisi uuden NHL-yhteistyön, mutta tällä haavaa kaikki (paitsi Carolina) ovat niin naimisissa nykyisten kanssa, että paria ei löydy. Lisäksi Carolina on halukas ostamaan oman AHL-joukkueen, mutta sellaista ei tällä hetkellä ole tarjolla. Niinpä omistaja Dundon on ilmaissut halukkuutensa ostaa AHL-laajennusjoukkue. Mutta liiga ei ole halukas laajenemaan 33:n joukkueen sarjaksi, kun NHL:ssa on 32 joukkuetta.

"So for now, it becomes a league and sport-wide staring contest of sorts. The Wolves trying to compete without prospects in a prospect-driven league, and the Hurricanes juggling to find places for their minor-leaguers without a straight-line development model the rest of the NHL enjoys. "

Don Levin on 73-vuotias ja omistanut Wolvesin siis lähes 30 vuotta. Olisiko herra valmis myymään luomuksensa Ted Dundonille - tai esim. Bluesin omistajalle, jotta Wolves linkittyisi kunnolla johonkin NHL-seuraan ja siten myös Carolinalla olisi tämän jälkeen mahdollisuus hankkia oma AHL-joukkueensa.

Linkki juttuun (vaatiin kirjautumisen)

 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Maalivahti Jaxson Stauber iski maalin viime yön ottelussa. Pelasi myös nollapelin 24 torjunnallaan. Teki varmaan ihan kohtuulliset pisteet jossain AHL-liigapörssissä.



Stauberin maalista mielenkiintoisen tekee, että hän laukoi oman maalinsa takaa. Kenties yksi jääkiekkohistorian pisimmän matkan päästä tehty maali? Aikamoinen snaipperi jokatapauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös