AC/DC – maailman paras rockbändi

  • 267 615
  • 1 334

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
HUHHUH

Kyllä oli upea keikka! Aivan mahtavasti vetivät. Olin noin 10metrin päässä lavasta ja paras fiilis oli ehkä Highway To Hell:n aikana, kun melkein kaikki pomppivat kädet ilmassa. You Shook Me All Night:n alkaessa pauhaa kelasin, että vittu pojat tää on ainoo kerta, kun mä kuulen tän livenä ja aloin pomppimaan, mutta ei jengi sitte lähtenyt messiin. Muutenkin ihmetytti vähän kentällä jengi, jotka olivat kädet taskussa. Onneksi niitä ei paljoa ollut ja aika korkealla oli fiilis koko kaksituntisen ajan!

Oli toi aivan pakko nähdä! Kaikki alotuksesta, Anguksen boxereista, tykeistä ilotulituksiin oli nättiä! Aivan mieletön fiilis jäi kyllä.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
setti oli aivan uskomaton, sai meikäläisen kyllä liikuttumaan lähes kyyneliin asti. Omalla kohdallani hienoin musiikkiin liittynyt tapahtuma.

Rockn'RollTrainin jysähtäessä ja pappojen tullessa lavalle huomasin että silmät vuotaa. Kai sitä olin vain niin innoissani. Siinä sitten hetkosen mietin, että mitä nyt tapahtuu ja sitten paluu tähän hetkeen ja kädet ilmaan!
 

fakiiri

Jäsen
Kyllä papat näyttivät, mistä rock`n rollissa on kyse! Uskomaton fiilis vieläkin...

Biisilista oli mainio, Black Icen biisit sopivat vanhojen klassikkojen rinnalle hienosti.

Eilisen keikan jälkeen mikään ei tunnu enää miltään.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Täytyy yhtyä kehuihin. Hemmetin hyvä keikka kyllä, täyttä rockia koko kaksituntinen.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Väsyttää ihan perkeleesti töissä, oli niin täpinöissä keikasta kun pääsi kotiin että ei saanu unta. Ja ääni käheänä pitäisi nyt vastailla puhelimeen. Hells Bellsin syytä. Kun se kello valu sieltä katosta alas ja alkoi kumina, aloin huutamaan ja huusin koko biisin niin kovaa että nyt on sitten ääni käheänä. Who gives a shit. Oli sen arvoista!!

AC/DC kiitos mielettömästä keikasta.
 

Fordél

Jäsen
Eipä ollut mikään ihmeellinen keikka. Hyvä tottakai ja sitä saatiin mitä tilattiin, mutta ei mun mielestä mitään järisyttävää. Bändi soitti ihan hyvin ja soundit olivat pääasiassa kohdillaan vaikkakin Agnuksen soitto takkusi muutamassa kohdin, äänentoisto oli paikoin heikkoa tasoa ja se yli 20 minuutin Agnuksen sooloilu oli kyllä liikaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Eipä ollut mikään ihmeellinen keikka. Hyvä tottakai ja sitä saatiin mitä tilattiin, mutta ei mun mielestä mitään järisyttävää. Bändi soitti ihan hyvin ja soundit olivat pääasiassa kohdillaan vaikkakin Agnuksen soitto takkusi muutamassa kohdin, äänentoisto oli paikoin heikkoa tasoa ja se yli 20 minuutin Agnuksen sooloilu oli kyllä liikaa.

No Kentin ja AC/DC:n fanit harvoin kohtaavat makuasioissa ;) Ja osaatko nimetä Anguksen soitossa muita ongelmia kuin näppivirheen Thunderstruckin alussa, tämä on toki mainitsemisen arvoista yli 20 biisin setistä heh. Ja kyllä tuolla liikeradalla kärsii nuoremmankin jannun soittotarkkuus.

Siinä samaa mieltä, että soolon oisi voinut lyhentää neljännekseen ja laittaa pari biisiä tilalle.

Itse pidin todella paljon, joskaan ei mitään yllättävää niin juuri sitä loistavaa AC/DC-tasoa mitä odottikin. Eivät pettäneet ja itselle tuli positiivisena yllärinä Anguksen askelmittarin lukema 54 ikävuodesta huolimatta.

Phill Rudd on tiukka äijä, kerran taisi ilme muuttua keikan aikana. Cliff, Brian ja Malcolm olivat taattua laatua myös.

Siinä se - todennäköisesti eivät äijät enää Suomeen saavu. Tai no mistä sitä tietää, jos nähdään stadikalla esim. 2019 heh. Mutta nuo äijät ovat niin tinkimättömiä, että vetäisevät pistokkeen irti kun soitto ei enää ole heidän stantardien mukaista - ja vaatimustaso on kova, sen osoitti eilinen.

Tackar!
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei keikkaa voi muuta kuin kehua, se oli sitä itseään, jota lähdimme hakemaan ja takuuvarmasti myös saimme. Ehkäpä vielä kerran livenä Suomessakin, Johnson on kuitenkin vielä hyvässä kunnossa ikäisekseen ja siitähän se on kai eniten kiinni, uusi vokalisti ei kuulostaisi uskottavalta, ehkä?

Ainoa huono puoli keikassa oli, että se loppui aivan liian nopeasti. Monesti olen lähtenyt jo puolessa välissä konserttia pois, viimeisenä esimerkkinä Eagles, kun ei vain oikein jaksa innostua katsomaan ja kuuntelemaan steriiliä siistiä esittämistä. Nyt olisi mennyt helposti tunti lisää, toimivinta live-esiintymistä mihin olen törmännyt pitkän omanikin uran aikana.

Taitaa muuten AC DC esiintyä viikon päästä perjantaina Wembleyllä ja olen muuten vain menossa Lontooseen silloin, nyt on viikko aikaa miettiä uskaltaisiko esittää matkaohjelmaan muutoksen. Kiitos AC DC!!
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Todella hieno keikka! Oli hieno hetki, kun bändi intron jälkeen tuli lavalle. En ole AC/DC:tä ennen nähnyt livenä, joten fiilis oli melkein epäuskoinen. Hieno tunne.

Soitto kulki todella hyvin ja etenkin lämmitti se energia, millä bändi veti setin läpi. Iästä huolimatta meno oli todella kovaa. Philin ja Cliffin ja tottakai myös Malcomin yhteistyö on muuten mukavaa kuunneltavaa: tuon kompin päälle on hyvä rakentaa.

Soolo oli kyllä aika pitkä ja Stiff Upper Lipin olisin mieluusti kuullut, mutta kokonaisuutena aivan mahtava kokemus. Onneksi pääsi vielä näkemään bändin Suomessa.
 

Fordél

Jäsen
No Kentin ja AC/DC:n fanit harvoin kohtaavat makuasioissa ;) Ja osaatko nimetä Anguksen soitossa muita ongelmia kuin näppivirheen Thunderstruckin alussa, tämä on toki mainitsemisen arvoista yli 20 biisin setistä heh. Ja kyllä tuolla liikeradalla kärsii nuoremmankin jannun soittotarkkuus.

Kyllä itsekin pidän AC/DC:sta ja kunnioitan suureisti tätä pändiä, koska ovat pystyneet luomaan sen oman jutun. Ilman näitä elementtejä en olisi edes mennyt koko keikalle

Soittovirheitä tuli siellä täällä, joista nuo Thunderstruckin näppäilyvirheet olivat toki korviinpistävimmät. Valitettavasti kun en piisejä niin tunne, en osaa niitä tässä nimeltä luetella. Mutta tottakai virheitä tulee jokaiselle bändille, mutta niistä saa varmasti mainita täällä. Komppiryhmä taas veti todella varmasti ja hyvin. Siitä ehdottomasti tunnustus ja heidän soittoaan oli ilo kuunnella. Agnuksen kikkailut taas eivät jaksaneet koko aikaa innostaa kun 50% keikasta oli sooloilua. Okei, vähän provoa...

Ja mitä taas tulee äänentoistoon niin se taas ei ole bändin vika vaan muun henkilöstön. Tiedä sitten oliko olympia stadion ja tuuli jotenkin häiritsevä tekijä vai mikä siinä oli, mutta äänentoisto ei ollut missään nimessä hyvää.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kuten moni on jo maininnut, olipahan keikka. Perusetillä mentiin ja sehän toimii. Ainut pettymys oli kuitenkin ne tykiksi kutsutut hernepyssyt For Those About To Rockissa. Kai te muistatte jäähallikeikat 86 ja 88? Tykit olivat tykkejä ja sydän meinas pysähtyä kun ampuivat. Tai sitten aika kultaa muistot.
Whole lotta Rosie oli mahtava kun istui siinä junan päällä ja jalka väpätti musan tahtiin.
Kiitos jälleen kerran AC/DC!!
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
Kovana Maiden fanina minulla ja faijalla on aina ollut tervehenkinen kina kumpi on kovempi, Maiden vai AC/DC, faija luonnollisesti liputtanut AC/DC:n puolesta. Eilen pääsin vähän puolivahingossa keikalle kun sain ilmaisen lipun kentälle muutama tunti ennen keikkaa ja voin kertoa että keikka sinetöi tappioni. En ole koskaan kuullut tai nähnyt mitään vastaavaa. Olin kananlihalla koko keikan.

Maidenin olen nähnyt muutaman kerran livenä ja nyt näin AC/DC:n ensimmäistä kertaa ja onhan se ihan eri meininki. Himaan tullessani nöyränä poikana tunnustin tappioni faijalle, menin huoneeseeni, laitoin "For those about rock, we salute you" soimaan.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Phill Rudd on tiukka äijä, kerran taisi ilme muuttua keikan aikana.

Kiinnitin samaan huomiota. Toinen oli kyllä varmaan viileimpiä tyylejä mitä oon rumpalilta keikalla nähny: Rööki suussa Dirty Deedsiä (ja muitakin biisejä) läpi. Mieletöntä. :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka vittu on Agnus? Tai Angnus? Se on Angus Young, shaatana!

Sen verran upea keikka oli, että hieman harmitti istua piippuhyllyllä, mutta pääasia, että sai olla kokemassa sen fiiliksen. Uskomattoman kovia rokkiäijiä, järkyttävän hyvä keikka!
 

Morgoth

Jäsen
Soittovirheitä tuli siellä täällä, joista nuo Thunderstruckin näppäilyvirheet olivat toki korviinpistävimmät. Valitettavasti kun en piisejä niin tunne, en osaa niitä tässä nimeltä luetella. Mutta tottakai virheitä tulee jokaiselle bändille, mutta niistä saa varmasti mainita täällä.

Sinällään tietysti ihme, että AC/DCn biisejä voi soittaa väärin :) Mutta eiköhän nyt noin yleensä tuollainen rock-poliisi homma ole totaalisen turhaa ja kaikki bändit vetävät livenä enemmän tai vähemmän päin vittua eikä se soitto mitään äärimmäisen tarkkaan ole. Jollakin Dream Theaterilla, ehkä, mutta varsinaisesti liveaktista ei kai sen bändin kohdalla voikaan puhua.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipahan mahtava keikka! Vasta nyt oikeastaan iskee hurmos ihan kunnolla. Näin Saksassa hallikeikan keväällä ja tavallaan eilinen meni näitä kahta keikkaa vertaillessa. Mutta lopputulemana kaksin aina kaunihimpi ja olen todella tyytyväinen, että molemmat on tullut nähtyä.

Mitään yllättävää eilisessä ei siis itselleni ollut, koska suurin positiivinen shokki tuli koettua aiemman keikan jälkeen. Mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi nauttinut eilisestä. Ehdottomasti nautin.

Saksassa olimme istumassa oikeassa laidassa ja lava näkyi sieltä erinomaisesti. Eilen taas olimme kentällä vasemalla puolella ja näkyvyys oli kokoiselleni kääpiölle aika heikko. Toisaalta, koska olin kaiken jo aiemmin omin silmin todistanut, ei syönyt yhtään fiilistä katsella skriiniltä suurinta osaa keikasta.

Brian Johnsonille iso peukku juomataukojen huumoripitoisuudesta. Saksan keikalla tätä ei juurikaan ollut, joten ehkä tätä voisi sanoa Stadin keikan yllätykseksi. Angus oli oma itsensä ja pakko ihailla miehen soitto- ja ammattitaitoa, kunnosta nyt puhumattakaan. Malcolm on kyllä huikean aliarvostettu, mieshän on soitannallisesti aivan huippuluokkaa ja paljon bändi hänen ammattitaitoonsa tukeutuukin. Ilmeikäskin vielä ;). Cliff ja Paul vetivät oman osuutensa niin kuin vain olettaa sopii. Menen ihan sanattomaksi pumpun yhteistyön saumattomuudesta. Kertakaikkiaan upeaa!

Itselleni ei ihan käynyt selväksi, millainen hurmos Stadikalla oikein olikaan johtuen juuri kenttäpaikoista. Hallikeikalla aisti helpommin yleisön innokkuuden, mutta eipä tätäkään asiaa voi negatiivisesti ottaa. Äänentoisto oli toki Saksan keikalla parempi, mutta Stadikka on haasteellinen juuri tuultensa takia, joten luulisin sen vaikuttaneen aika paljonkin.

Aivan mahtava fiilis edelleenkin ja toivon, että herrat vielä kerran lavalla Suomessakin nähdään, mikäli vielä kiertueelle lähtevät. Toisaalta, tähän on hyvä lopettaa, jos siltä tuntuu. Kaikki arvokkuus on yhä tallella ja sen arvostan näinä rahastamisen ja kokoelmalevyjen kulta-aikoina erittäin korkealle.

Kiitos AC/DC, Kiitos Helsinki!
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Mitä tähän nyt sanoisi? If u got it, u got it, and they just motherfucking got it.

Itseänikin jäi vähän harmittamaan yläkatsomopaikka, varmasti olisi päässyt vielä paremmin tunnelmaan etukentällä. Pääasia että tuli bändi nähtyä viimeinkin ja ei voi muuta kun todeta, että todella kovia pappoja. Jos tulevat vielä Suomeen en jää pois mistään hinnasta.
 

Fordél

Jäsen
Sinällään tietysti ihme, että AC/DCn biisejä voi soittaa väärin :) Mutta eiköhän nyt noin yleensä tuollainen rock-poliisi homma ole totaalisen turhaa ja kaikki bändit vetävät livenä enemmän tai vähemmän päin vittua eikä se soitto mitään äärimmäisen tarkkaan ole. Jollakin Dream Theaterilla, ehkä, mutta varsinaisesti liveaktista ei kai sen bändin kohdalla voikaan puhua.

Moni alan ammattilainenhan on todennut, että vaikka AC/DC:n piisit ovat juuri yksinkertaisuudessaan vaikeita soittaa ja vain nuo ukot sen osaavat tehdä. Se on se taito, jota itsekin arvostan. Ei niitä piisejä saa kukaan muu svengaamaan samalla tavalla. Sama pätee esim. Dire Straitsiin tai Brian Mayhin: se on se tatsi soittaa kitaraa, jota on hyvin vaikea imitoida.

Enkä todellakaan ole mikään rock-polisiisi vaan menin keikalle viihtymään ja sitä tein sellaisen 8 arvosanan edestä. Viihdearvoa ei laskenut nämä soitannalliset virheet vaan se, että show ei ollut mielestäni mitenkään erityinen. Hienot lavasteet ja hyvinhän ne veti, mutta ei tehnyt muhun mitään huikeaa vaikutusta. Ehkä siihen vaikuttaa se, että en ole bändin HC-fani, jolloin suurimmat vibat jäivät syntymättä. Toisaalta olen saanut niitä viboja kyllä sellaistenkin bändien keikoilta, joiden musiikista pidän vielä vähemmän. Jos olisin päässyt keikkaan kympillä mukaan niin tuskin olisin edes huomannut virheitä.

Jep, mutta pahoittelen jos olen pilannut jonkun päivän näillä hurjan kriittisillä lausunnoilla:) Hieno pändi se on kaikesta huolimatta!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Itse lienen fanittanut bändiä lähinnä ala-asteella, josta on piiiiitkä aika :) silti, täysin mahtava veto. Karkealta arviolta toiseksi paras keikkaveto pakettina ikinä näkemistäni, vain eräs yksittäinen viihdyttäjä menee ohi. Eihän se Johnson oikein laulaa osaa, ja Angus soitteli välillä mitä sattuu muutaman kerran, mutta MITÄ SITTEN. Mahtava meininki, hienot lavasteet, kaikki rock-kliseet, niinkuin pitääkin. Ainoa toivottava itselle jäänyt ehkä se, että olisi siihen maratonmittaiseen soolokikkailuun mahtunut vielä joku biisi sijaan, mutta kai tämäkin on bändin perinne.

Hieno keikka, kerta kaikkiaan.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Helvetin hyvä keikka. Setissä ei mielestäni mitään turhaa, mutta olisi sinne lisää tavaraa mahtunut.

Hieno bändi, hienoja mieheiä ja loistavat biisit. Uudelta levyltä setissä taisi olla viisi biisiä, mutta esim Stiffiltä ja Blow Up Your Videolta ei yhtään.

Ainoa pieni miinus Suomen säästä, lopussa tuli vähän vilu, mut so what.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Veti kyllä sanattomaksi ja silmien kostuminenkin oli melko lähellä loppupuolella keikkaa. Jos joku enää ikinä pystyy vastaavaan, tulkaa kertomaan!

Settilistassa oli sopiva määrä hittejä, vanhoja harvinaisempia biisejä kuten Dog eat dog ja Shot down in flames ja hyvin valitut 5 biisiä uudelta levyltä, jotka kulkivat kuin vanhemmat klassikot konsanaan. Settilistana aivan täydellinen! Oma suosikkini, TNT, oli kyllä arvoisensa ja suorastaan jyräsi pitkin Helsinkiä.

Koko bändi kyllä ikiinsä nähden hirmutikissä! Angus oli yhtä energinen kuin 70-luvulla ja soolot sujuivat mainiosti. Pikkuvirheisiin en hurmoksessa jaksanut keskittyäkään. Rytmitrio teki ilmeetöntä työtä ja naureskelinkin miesten loistavan taitotason ja peruslookin yhdistelmälle. Brian oli täysin oma itsensä ja toivottavasti jaksaa vielä kertaalleen johdattaa AC/DC:n Suomeen!

Jos tämä oli viimeinen keikka bändiltä Suomessa, kiitos kaikille eilisestä!
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Itseänikin jäi vähän harmittamaan yläkatsomopaikka, varmasti olisi päässyt vielä paremmin tunnelmaan etukentällä.

Siellä oli toisaalta aivan helvetillinen ryysis. Ilman sitä promenadia meikä (aavistuksen korkeusrajoitteisena) en olisi nähnyt artisteja kuin vilauksittain. Lähellä seisoi tosin myös vielä v-mäisemmässä tilanteessa ollut nuori poika joka ei nähnyt varmaan muuta kuin edessä olevan nahkatakin (tuleville vanhemmille vinkiksi). Tuttujakin näkyi ja uusia tuttavuuksia syntyi. Setti oli ihan jees, lienee makuasioita mitä biisejä itse kukin toivoo.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Aivan uskomaton keikka! Voin sanoa että paras keikka mitä olen ikinä nähnyt. Jumalauta kun ne äijät osaa vetää show:n kunnolla. Ja bändihän on Anguksen bändi. Mies on sen perustanut ja Brian Johnson on vaan siellä töissä. Kyllä sen näki lopussa, kuka on bändin nokkamies.
Biisit loistavasti valittu, soitto kulki hyvin ja fiilis oli loistava. Tiedä tuntuuko enää mikään tän jälkeen yhtään miltään.

Kiitos AC/DC!
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Its a long way to top if you wanna rockn roll ! USKOMATONTA MENOA, taas kerran. Jokainen nuori aloitteleva bändi voisi ottaa oppia, mitä on kaikkensa antaminen yleisölle!
Nämä jätkät eivät ole saaneet kuuluisuudestaan yhtään siivua ilmaiseksi, eivätkä (todellakaan) faneja ulkonäkönsä siivellä :) Ne ketkä eivät ole lukeneet herroista tehtyä kirjaa, niin suosittelen ehdottomasti, sillä se avartaa mieltä vielä lisää siiitä h.lvetimoisesta ammattitaidosta, mitä tämä bändi meille, taas kerran, stadionilla näytti!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ne ketkä eivät ole lukeneet herroista tehtyä kirjaa, niin suosittelen ehdottomasti, sillä se avartaa mieltä vielä lisää siiitä h.lvetimoisesta ammattitaidosta, mitä tämä bändi meille, taas kerran, stadionilla näytti!

AC/DC
Maximum Rock & Roll

by Murray Engleheart & Arnaud Durieux

Suosittelen myös => kirjassa kerrotaan periaatteessa kaikki mitä bändistä voi haluta tietää alkaen muutosta Skotlannista Ausseihin, isoveljen (George) urasta ja vaikutuksesta pikkuveljiin sekä uskomaton määrä muuta faktaa. Tuli meinaan uudelleen luettavaksi Jussin aikana;-)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös