6. peli, Ilves-HIFK, 23.3. klo 18.30, Hakametsä

  • 31 910
  • 231

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mahdottoman pienestä homma oli tänään kiinni.Tällaisissa peleissä voittajan voisi yhtä hyvin heittää nopalla. Ilves pelasi todella hyvin, mutta saa syyttää itseään kun ei käyttänyt omia tilaisuuksiaan. HIFK käytti eikä lopputuloksessa ole mitään itkemistä. Tänään kävi näin, mutta uskon Ilveksellä olevan torstaina mahdollisuutensa siinä missä HIFK:llakin. Sen verran tasaiset joukkueet ovat kyseessä.

Eiköhän nuo muutamat ilvesläisten purkaukset ole ihan ymmärrettäviä. Kauden tuskallisin tappio takana niin totta kai pelin jälkeen tulee tuollaisia reaktioita. Enpä usko enää huomenna kenenkään väittävän Ilveksen hävinneen ottelua tuomarin takia.

Hienon pudotuspelisarjan HIFK ja Ilves taas kerran pelaavat, käy torstaina miten hyvänsä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipahan peli.

Mitään hienouksia ei nähty, mutta jännitystä riitti! Taksissa matkalla Hakametsästä asemalle tärisin kokovartalotärinää, ja vasta Hämeenlinnan kohdalla kädet lakkasivat tärisemästä.

Ilves hallitsi näennäisesti, mutta hakkasi päätään seinään. IFK puolusti hyvin, ja Janne otti kiinni ne, mitkä piti.

Ilvekselle tarjottiin voittoa 5-3 -ylivoiman muodossa, mutta aika vähissä olivat ratkaisuyritykset. En osaa sanoa, kumpi oli ratkaisevampaa, Ilveksen huono YV, vai IFK:n hyvä AV, mutta tuossa olisi Ipan pitänyt ratkaista.

Suvanto otti täysin typerän jäähyn, turha sen puhaltamisesta on itkeä. Tänään tuo jäähy kostautui, kun Ilves ei lopussa 6-4 -ylivoimalla saanut mitään aikaan.

Kiitos Janne, kiitos Pärä!
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh huh, vihdoin kotona ja aivan puhki. Yksi viime vuosien mielettomimmistä fiiliksistä kun Pärä ohjaa kiekon maaliin yli 50 minuutin jännittämisen jälkeen. Eikä ne kaksi viimeistäkään minuuttia kovin nopeasti kulkeneet. Torstaina taas.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyytyjien Ilves

Olipa totta tosiaan erikoinen peli.

Ensimmäisessä erässä Ilves vei ja HIFK vikisi. Pantteripaidat peruuttelivat, passailivat, koukkivat ja kahvasivat ilvespaitojen vyöryttäessä hyökkäyksen toisensa perään kohti Jan Lundelin vartioimaa maalia. En tiedä, mikä siinä oli: eikö HIFK ollut hereillä, onnistuiko Ilveksen latautuminen sataprosenttisesti, pelasiko Aravirta uhkapeliä? Joka tapauksessa vierasjoukkue oli täydellisesti ja totaalisesti jyrän alla koko ensimmäisen 20-minuuttisen ajan. Lundell oli loistava. Stadilaiset eivät saaneet avauserässä aikaiseksi yhtään kontrolloitua hyökkäystä.

Kolmannessa erässä Tampereen Kisulauma näytti, miksi se ei juuri koskaan pääse edes semi-finaaleihin. Kokenut, rutinoitunut, iso, vahva ja ilkeä HIFK pisti välierävaihteen silmään ja kotijoukkue tipahti kyydistä. Jos ensimmäinen erä oli selvää Ipan hallintaa, oli kolmas - jos mahdollista - vielä selvemmin vierasjoukkueen heiniä. Kun 0-1 -johto syntyi erän puolessa välissä, kuului ipalaisten selkärankojen napsahdus Yläpesän kaljabaarin vessaan asti. Siitä lähtien ottelussa ei ollut enää kuin yksi voittajasuosikki. Johto-osumasta lähtien jäällä mittelivät voimiaan jääkiekkojoukkue ja nöyrä lauma pyhäkoulupoikia. Heippa, Ilves! Oli hauska nähdä.

HIFK on vahva. Se on vaarallisen, inhottavan, ärsyttävän vahva ja vittumainen porukka. Kun se saa myllynsä pyörimään, ei vastustajalla ole mitään jakoa. Ei ainakaan näillä säännöillä. HIFK:n riveistä löytyy oikeita ratkaisijoita - sellaisia kovanaamoja, jotka eivät pakoile vastuuta kauden tärkeimmillä hetkillä. Ipalta ratkaisijat puuttuivat, taas. Aina ja iankaikkisesti, näemmä. Reaalitodellisuudessa Ilves ei esittänyt mitään sellaista, joka olisi edes näyttänyt semi-finaalipaikasta tosissaan kamppailevan jääkiekkojoukkueen raivoisalta taistelulta elämänsä jatkon puolesta. Voittamisen kulttuuri - ehkä se ei koskaan enää juurru näiden OY-puuhastelijoiden kukkapenkkeihin.

Eilen nähtiin, että yksi tonyvirta tai janikeinänen vastaa kahta raipehelmistä tai veskuviitakoskea. Onneksi Suomen maajoukkueen päävalmentajakin tietää ja tunnistaa tämän tosiasian. Siksi Tony Virtakin pelaa MM-kisoissa ja Ilveksen nallipyssysankarit, nuo merkityksettömien runkosarjapelien pistehirmut, eivät. Kovissa peleissä tarvitaan todellisia hassuttelijoita ja kovia jätkiä- ei lonkkavikaisia rollaattorihirmuja.

PS: Jari Levonen = pieni ihminen. Ihan vitun pieni.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Kiekkoyöstä nähtynä

Viestin lähetti RoopeS
Tuo Peltomaan tilanne on mielenkiintoinen. Normaalitilanteesta Peltomaa olisi saanut rangaistuksen (5 min ?) polvi/leikkaustaklauksesta. Hidastuksesta näkyy selvästi kuinka Peltomaa tahallaan jättää jalkaansa Pärän eteen, Pärä lentää kun leppäkeihäs ilmojen halki. Peltomaa (vanhana kettuna)taitaakin vähän neiteillä siellä kierreskellessään jäällä, muuten olisi voinut napsahtaa boksia. Taisi poika parantua ihmeellisesti "vakavasta polvivammastaan"...:-)

Monen kelauksen jälkeen aika pitkälti samaa mieltä itse tilanteesta. Peltomaa jättää jalkansa eteen melko tahallisen näköisesti. Pärä vain ei juuri väistänyt vaan meni yli ja pelastui. Peltomaan loukkaantuminen sensijaan näytti kyllä aidolta, ei ollut filmiä mukana. Joskus käy näinkin päin, että rikkova osapuoli loukkaantuu.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Re: NAPS !

Viestin lähetti RoopeS
Matalspaine on ja pysyy Hämeessä. Eteläinen myrskytuuli puhaltaa....:O)

<chat>Juuri saamani tiedon mukaan Kanta-Hämeessä vaikuttaa erittäin voimakas talvisen korkeapaineen selänne. Keväästä tai kesästä ei tietoakaan</chat>
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tää nicki nimeltä Toimitus on kyllä ihan sairas provottaja! Joka ketjussa änkeää esiin noine onelinereineen!

Isaksson: Nuff said, kahdestakin asiasta. Pärän näin samoin nimenomaan tehneen ainoan oikean ratkaisun ja tylysti ajavan Peltomaan polviojennuksen yli. Aivan sairaan hieno asenteen osoitus. Toinen asia on eräs nimimerkki, kiekkomiehenä pitämäni, joka itkee 2x2 min kotijoukkeelle tuominneen tuomarin ratkaisseen ottelun. Saman tuomarin, joka antoi kotijoukkueelle aivan käsittämättömän helposti 5-3 ja 6-4 yv:t. Voihan jumalauta, jotain tolkkua sentään, pliis.

Muuten asiallisia kommentteja - ja aivan erityinen kiitos Mustalle Kyylle. Noin näin itsekin 3. erän, mutten voinut sanoa, koska suosikkijoukkueeni on HIFK. Lähetin tuskissani kierivälle kaverille tekstarin ajassa 59min; NAKS! Ipan selkäranka katkesi min sitten. Ei hätää tänään.

Maalivahtien osuus tällaisessa niukkamaalisessa väännössä on käsittämättömän suuri. Liian suuri HIFKille juuri nyt. Mikään puu ei kasva taivaaseen asti, ei Jannenkaan taika. Siksi luulen, että taktiikka kotimatsissa on se entinen; 10 ekaa minuuttia aivan täysillä. Pakko saada hajurakoa 1-2 maalia. MTV3+ -kanavalla Ipan Laamanen totesi; "Ei haluttu tarpeeksi pelata peliä". Niinpä. Ei sisältänyt mitään itkua.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Vaikka periaattessa boikotoinkin Penan+Suhosen+Lehkosen+Aravirran ym. muiden jääkiekkopasifistien pitkään jatkunutta salaliittoa tehdä IFK:sta rusettiluisteleva taitojoukkue en voi olla innostumatta Jan Lundellin pelistä.

JO ON AIKOIHIN ELETTY: IFK tarvitsee JAN LUNDELLIN viemään joukkuetta playoffseissa eteenpäin. Olin varma että Lundell tekee Paris Duffukset tänään mutta ei.

Olisipa IFK:lla vielä perinteinen iso ja ruma nelosketjunsa peliä rikkomassa ja herättämässä kunnioitusta. Kautonen + Hucko + Nielikäinen oli aikanaan savolaispojan ainoita hyviä ideoita. Olisko Toporowski vapaana ensi kaudelle?
 

Takapiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huh huh, että sai jännittää...

Fiilis paikan päällä C3:n punaisessa kulmauksessa oli koko pelin ajan huikea, iso käsi kaikille. 5-3 av:llä aivan mahtava tsemppi päällä Södellä ja kumppaneilla, lämmitti. Helminen päätti tilanteessa kokeilla yhtäjaksoisen kiekon leipomisen epävirallista Suomen ennätystä kulmassa ja yhtäkkiä pelattiinkin taas tasakentällisin.

Suvannon jäähy oli aivan päivän selvä, sen myöntää suurin osa Ilveksistäkin täällä. Vopatilta hyvä tsemppi irtokiekkoon, kaksinkamppailun voitto ja syöksy kiekon perään
kohti maalia. Suvannon maila väliin ja lopun hoiti fysikkan lait. Ei muuta.

Ja lopuksi sille eräälle valopää-takkuturkkifanille joka keksi purkaa turhautumistaan potkaisemalla rantapallonsa keskelle Hervannan valtaväylän pelin jälkeistä ruuhkaa: Hanki ajokortti ja ajokokemusta niin EHKÄ saatat ymmärtää että aiheutit melkoisen vaaratilanteen sillä pallollas. Uuden pallon hukkaamasi tilalle saat
tulemalla torstaina Helsingin Jäähalliin pukeutuneena esimerkiks sellaiseen erätauoilla myynnissä olleeseen "plei-ofs-peruukkiin". Tervetuloa!

P.S. Ja vielä kiitokset nimimerkille "Hakkuri" hyvistä parkkeerausvinkeistä aiemmin tässä ketjussa.

Torstaina kuuluu se viimeinen NAPS!
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Toimitus
Lue Jatkoajan otteluraportti tästä. Mukana mm. Jere Karalahden ja Vesa Viitakosken haastattelut sekä aloitustilastot.

Hieno raportti, kattava, sisältää sekä analyyttistä tekstiä, tilastotietoa, haastatteluja, että molempien joukkueiden pelin värikästäkin kuvausta. Lisää tällaisia.
 

Marek#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SaPKo
Viestin lähetti bull
Naurettavaa itkemistä tuolla Ilveksen keskustelussa... Kuulemma Levonen linjaton ja Suvannon jäähy ihan aiheeton ja vielä väärin annettu ku vikalla 10 minuuttisella.., :o) mut silti joukkue pelaa itse 5-3 yv:n pelissä ja pelin vikat 2 minuuttia 6-4 yv:llä. Hiukan ristiriitaisia kommenteja.

Itse kaipaan raportteja paikallaolijoilta, millainen peli?

En tajua että mitä siinä Suvannon jäähyss
oli muka sellasta että siitä ei pitsä jäähyä antaa, selvä homma kaikin puolin! Junnu lähti vaan Vopin "leikkiin" mukaan ja se ratkas pelin eilen, ikävempi homma ipan kannalta mutta shit heppens....
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokunen kommentti ja korjaus

Ensin tuo korjaus. Katsottuani hidastuksen Peltomaan ja Pärssisen "yhteentörmäyksestä", on kyllä pakko vetää takaisin tuo vihjailu Peltomaan "neiteilystä". Taisi sattua ihan aidosti. Mutta Peltomaa myöntää itse JA.n toimituksen ansiokkaassa raportissa, että jäähy olisi ehkä kuulunut hänelle. Rispektit miehelle tästä rehellisyydestä.

Vielä näin aamullakin täytyy vaan ihailla tuota Jannen toimintaa. Jotenkin tää on liian hyvää ollakseen totta. Kaikki nämä vuodet on naurettu Jannelle siitä, että pojalla ei pää kestä kovissa peleissä, ja sitten yhtäkkiä tällaisia suorituksia.

Jos ei nämä kaksi peliä ovat olleet maalivahdille paineita tuovia otteluita, niin sitten en tiedä mitkä toisivat lisää, (paitsi finaalit..)paineita. Meillä taitaa olla uusi ykkösmolari.

Tämä tuokin uuden näkökulman tuleviin otteluihin. Janne jatkaa varmasti torstaina Helsingissä, mutta jos sitten vastaan asettuu Kärpät, mitäköhän tuo Ara sitten miettii maalivahtipelin suhteen.

Eilisestä pelistä vielä. Kaikki toteavat yhdellä suulla, että ekassa erässä, Ilves vei ja HIFK vikisi. Silti HIFK pelasi tiivistä puolustuspeliä. Olisikohan tämä ollut Aralta taktinen veto ? Tällä pelillä saatiin Janne lämpimäksi, sopivasti torjuntoja alle, ja jos suurin osa niistä vaarattomammista paikoista, niin mikäs siinä. Jos HIFK olisi painanut päälle hullunlailla, olisi ollut riski, että Janne olisi saanut kylmänä ottaa vastaan vaarallisia Ilves vastahyökkäyksiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Jokunen kommentti ja korjaus

Viestin lähetti RoopeS
Kaikki toteavat yhdellä suulla, että ekassa erässä, Ilves vei ja HIFK vikisi. Silti HIFK pelasi tiivistä puolustuspeliä. Olisikohan tämä ollut Aralta taktinen veto ? Tällä pelillä saatiin Janne lämpimäksi, sopivasti torjuntoja alle, ja jos suurin osa niistä vaarattomammista paikoista, niin mikäs siinä. Jos HIFK olisi painanut päälle hullunlailla, olisi ollut riski, että Janne olisi saanut kylmänä ottaa vastaan vaarallisia Ilves vastahyökkäyksiä.

Noh noh sentään. Eiköhän ne ekan erän tapahtumat menneet kuten menivät juuri siitä syystä, että Ilves tuli kotipeliinsä erittäin hyvin latautuneena, eikä IFK yksinkertaisesti saanut hyökkäyspeliään käyntiin kun Ilves liikkui, haastoi, vei kaksinkamppailuja ja laittoi kaverin ahtaalle. Taatusti IFK yritti kaikkensa alkuminuuteista lähtien, mutta Ilves vain tuli kovempaa alussa. Toisen erän alku sen sijaan oli jo parempaa IFK:lta, mutta kyllä toveri Apassin kanssa hieman mietitytti (kun Mexitalissa katottiin peliä) se fakta, ettei IFK järin moneen kontrolloituun hyökkäykseen näyttänyt kykenevän. Toisaalta sen ymmärtää, että tyydyttiin vain heittämään kiekkoa keskialueelta päätyyn, jottei olisi tullut vaarallisia kiekonmenetyksiä. Että sinänsä IFK pelasi helvetin kypsää vieras- ja pleijaripeliä, kun ei ottanut turhia riskejä. Paitsi Vihkon Jone pari kertaa omalla alueella...

Ilves näytti eilen, että se kykenee hyvään kiekolliseen peliin, joten huomenna voi kyllä käydä ihan miten vaan. Paljon riippuu IFK:n hermokontrollista ja veskaripelistä, yhä edelleen. Eilisestä on parannettavaa jälleen siltä osin, että laukaukset pitää saada maalia kohti. Jere ja kumppanit ampuivat jatkuvasti ohi ja yli eilen, jolloin paluukiekkotilanteita ei juuri herunut. Joten, maalinedustat haltuun molemmissa päissä huomenna ja jatkopaikka on selviö. Ei yhtään saumaa Ilvekselle, asenteen on säilyttävä samalla tasolla kuin parissa edellisessä kohtaamisessa.
 

krobbe

Jäsen
Viestin lähetti HN
Olinpas näköjään vihainen eilisiltana. No, ei editoida mitään. Jääpähän arkistoihin aarteita kaiveltaviksi.

Mukava huomata, että HN:lläkin lipsahtelee vaihteeksi. Viime vuosilta on minullekin hyvin tuttua tämä ratkaisupelien raastava ilmapiiri. Tunteet astuvat helposti esiin ja analyyttinen sekä objektiivinen arviointi ottelusta ja sen tapahtumista jää taka-alalle.

Faktaahan on, että Ilves hävisi eilen vain ja ainoastaan siksi, että Hifk oli tuon yhden maalin verran parempi. Ilveksellehän avautui myös tilaisuutensa ylivoimalla Hifkin loppuhetkien jäähyn aikana, jäähyn joka oli itse asiassa tuomarilta selkeä paikko tuohon Suvannon ehkä pelin hengen vastaiseen, mutta ansaittuun jäähyn.

Torstaina thrilleri tiivistyy, minäkin aion olla mukana jännittämässä, onkin muuten mukava jännittää näin ulkopuolisena.

Toivotetaan onnea molemmille tasapuolisesti, ehkä kuitenkin pidän lievästi peukkuja Ipan suuntaan jo pelkästään HN:n mielenterveyden takia.
 

ORK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, saan minäkin iloltani hetken rauhaa alkaa näpyttämään viestejä tänne sen sijaan että tekisin jotain tuottavaa työtä.

Eilinen peli oli sitten vähän turhankin jännittävä. Kerkesin jo jossain vaiheessa vierustoverilleni tokaisemaan "Voi kun voisi olla välittämättä".

Ottelu sujui sitten ennen ottelua tekemäni toiveen mukaan "Jos IFK tekee avausmaalin, niin toivottavasti se tulee todella myöhään ottelussa". Olisin ehkä varonut sanojani jos olisin tajunnut millaisia sydämentykytyksiä moinen peli aiheuttaa.

Ilves oli parempi, mutta me voitimme. Onneksi välillä myös näin päin. Jannen nollapeli piti meidät mukana.

Mutta, mutta... Uskoisin että en voi olla yksin näkemyksessäni siitä että Jan Lundell ei vaan kertakaikkiaan ole hyvä maalivahti. Katsokaa nyt sen peliä. Ja kyse ei ole siitä ettenkö ymmärtäisi Jannen "torjuntatyyliä", tottakai iso maalivahti torjuu eri lailla kuin pieni kumiukko. Katsokaa sitä. Totta, nollan on toistaiseksi pudotuspeleissä pitänyt ja siitä Jannea kiitän ja suuntaansa syvään kumarran, kiitos.

Tosiasia (lue: minun mielipiteeni) kuitenkin on että Jan Lundell on maalivahti joka torjuu alle 90 % vedoista. Niille jotka esittävät minulle tilastoa siitä että jollain välillä, tai vaikka koko uran aikana näin ei olisi eivät saa minua vakuuttumaan. Janne on alle 90% torjuja ja kolikolla on noin 50% todennäköisyys olla klaava kun sitä heitetään. Se tosiasia että jollain satunnaisotoksella klaavoja voi saada monta peräkkäin ei tarkoita sitä etteikö tarpeeksi suurella otoksella todennäköisyys silti lähentelisi sitä 50%. No entä sitten? Eipä yhtään mitään, Janne on yhä torjunut nollan ja tulen ylistämään häntä suurena sankarina jos hänen torjunnoillaan tästä vielä jatkoon menemme. Huusin jo hänen nimeään Tampereella, vaikka en olisi sitä ennen kauden alkua olisi itsestäni ikinä uskonut. Kunnia sinne minne kunnia kuuluu. Toteanpa vain samaan hengenvetoon että luottamukseni ei ole Lundellin torjumisiin näiden nollapelien jälkeen noussut. Kokeilkaa itse, heittäkää kolikkoa muutamia kertoja, ja kun alatte saamaan tarpeeksi monta klaavaa peräkkäin, katsokaa kasvaako luottamuksenne siihen että seuraavakin heitto on klaava sitä mukaa kun peli etenee. Niinpä. Pelissä on kuitenkin muitakin asioita kuin todennäköisyyksiä, kuten esim. psykologiaa. Janne on ollut Ilvekselle ohittamaton. Muuria jaksaa paljon kauemmin hakata rikki jos siinä uurastuksen jälkeen näkyy edes muutama halkeama. Jannen muuri kiiltää uutuuttaan ja lannistaa yrittäjiä.

Torstaina ratkeaa paljon...
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Radio Suomi

Pelistä on sanottu varmasti kaikki sanomisen arvoinen, eli ei siitä enempää kuin hyvä Janne ja Pärä, kausi jatkuu.

Mutta kyllä korpesi eilen kuunnella Radio Suomen kiekkokierroselta tätä matsia (ei ollut muuta vaihtoehtoa, taloyhtiö ei ole digivalmiudessa), koska tämä Tampereen kaveri oli vähän turhankin vaatimaton.

Eli siinä missä Espoon ja varsinkin Ilmalan matseja selostettiin joka välähdyksessä reilun minuutin verran, niin tämä Tampereen jamppa ei vaivautunut "selostamaan" kuin 10 sek ja sen jälkeen eteenpäin. Kuullostaa tänään tosi pieneltä jutulta, mutta eilen ns. palo käpy totaalisesti tähän mouhoon.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Hyytyjien Ilves

Viestin lähetti Musta_Kyy
Olipa totta tosiaan erikoinen peli.

oli kolmas - jos mahdollista - vielä selvemmin vierasjoukkueen heiniä.

Niin, tästä huikeasta hallinnasta kertoo myös kolme kutia kohti maalia koko erässä. Ainakin Ilves teki eilen sen virheen, että lähti pelaamaan ylivarovaista 1-2-2:sta kotikentällä. Rohkeammalla hyökkäyksellä sarja olisi jo poikki. Ifk teki samoin, vaikka hyökkäyspotentiaalia riittäisi vaikka kuinka paljon. Tämän takia peli oli aivan kauheaa katsella, kun kumpikaan ei yrittänyt hyökätä kunnolla.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: Hyytyjien Ilves

Viestin lähetti Alex
Niin, tästä huikeasta hallinnasta kertoo myös kolme kutia kohti maalia koko erässä.

Heh, elä sekaannu asiohin jotkei sulle kuulu. Viesti meni perille tuosta kirjoituksesta, sille kelle pitikin.
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mukava peli, kaamea tulos

Onneksi sain pidettyä itseni poissa näppäimiltä eilen illalta, olisin varmasti syyllistynyt samaan kuin HN, eli olis tullut turhan tyhmä viesti tappion masentamana. Mutta näinhän se on meillä kaikilla, heti tappion jälkeen on niin paskamainen olo ja sen purkaa läheisiin ym. Semmoista se on todellisen fanin kohdalla, minusta sekin on ymmärrettävää, jopa kunnioitettavaa. Ei näitä voi tarkkailla vain kylmän viileästi. Seuraavana päivänä on sitten viileämmän analyysin paikka.

Peli oli minusta todella hyvä, lähes loistava. Ilves hallitsi peliä, mutta yv oli surkea ja maalit ratkaisevat.

Ipalla oli maalintekopaikkoja melko useita. Parhaita niistä olivat 2 - 1 hyökkäys, jossa kiekko pomppi Murphyn lavan yli tyhjän maalin edessä, Koistisen veto vastakiekkoon kolmannessa, Snellun ja Jämingin pyörimiset maalin edessä, Toporovskin veto 5 cm takakulman ohi jne. Eli kyllä niitä oli.

Suvannon jäähy oli turha mutta jossain määrin ymmärrettävä. Myös Sykora myöntää Aamulehdessä, että tuomarin ratkaisu tilanteessa oli oikein.

En ymmärrä lainkaan näitä eräiden Hifkiläisten kenkkuiluja Sykoran suhteen. Tosiasiahan on se, että hän on tehnyt vuodessa ihmejutun nostamalla Ilveksen taistelemaan tosissaan välieräpaikasta. Se ansaitsee rispektiä, ei kenkkuilua. Sykora on vaatimaton, taustalla pysyvä kaveri. Tämäkään ei voi olla syynä purkauksille.

Sykora olis ilman muuta mun mielestäni vuoden valmentaja, jos Ilves selviytyisi välieriin. Vain Jukka J vois viedä häneltä tittelin, jos luotsais Kerhoin mestariksi. Muuten homma minusta selvä.

Kuten Alatalo joskus sanoi, ei mopolla mahdottomia.

Muistutan vielä siitä 2,1 / 1,2 pelaajabudjettierosta, täytyyhän sen näkyä.

Yleisön nuijahuutoja tuli kaks kertaa. Ekalla kerralla jäi viheltämättä Hifkiläisen koukku Ilveksen puolustajaan oman maalin nurkalla, selvä jäähyn paikka. Toinen oli vielä selkeämpi. Keskialueella takaapäin poikittainen maila suoraan niskaan. Todella merkillistä, ettei sitä kukaan kolmesta huomannut. Nämä olivat ne nuijahuudot ja minusta täysin aiheesta, erityisesti jälkimmäisessä tapauksessa.

Astasenko oli käsittämättömän huono. En ymmärrä, miksi hän sai pelata vielä lopussa 6:lla neljää vastaan ja hukata kiekko pois alueelta.

Jarruketju Vorel pyöritti Hifkin ykköstä aika mukavasti, se oli yllättävää.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Viestin lähetti JHag
Saman tuomarin, joka antoi kotijoukkueelle aivan käsittämättömän helposti 5-3 ja 6-4 yv:t. Voihan jumalauta, jotain tolkkua sentään, pliis.

Ohhoh - mikäs kommentti se tuo nyt oiken on?

6-4 tuli helposti, kun Levonen antoi taas häviöllä olevalle joukkueelle mahdollisuuden tasoittaa.

5-3 tilanteessa puolestaan ei ollut paljon muuta vaihtoehtoa. Raipe oli käytännössä pysähtynyt siniviivalle, kun tämä järjen pikkujättiläinen (Järvinen?) otti Raipe kädestä kiinni ja veti viivan yli - oliko tuossa jotain muuta mahdollisuutta, kuin viheltää se toinen kakkonen?

-ipa rules
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Re: mukava peli, kaamea tulos

Viestin lähetti raipe
Onneksi sain pidettyä itseni poissa näppäimiltä eilen illalta, olisin varmasti syyllistynyt samaan kuin HN, eli olis tullut turhan tyhmä viesti tappion masentamana. Mutta näinhän se on meillä kaikilla, heti tappion jälkeen on niin paskamainen olo ja sen purkaa läheisiin ym. Semmoista se on todellisen fanin kohdalla, minusta sekin on ymmärrettävää, jopa kunnioitettavaa. Ei näitä voi tarkkailla vain kylmän viileästi. Seuraavana päivänä on sitten viileämmän analyysin paikka.

Juuri näin. Sitten kun omaa vielä pikkuisen tulisieluisen luonteen, niin parempi naputella vain omia ohimolohkoja. Minäkin olin viime perjantaina myymässä sunnuntain matsin lippuja ja paketoimassa Jeren paitaa kesänaftaliiniin... Lauantaina sitten puheita perumaan.

Nyt justiinsa muuten aloittivat perhoset oman työnsä vatsan pohjalla. Ajattelin aamulla, kun oli levollinen mieli, että tänäänhän sitä voi tehdä rauhassa pitkän työpäivän. Pääsisi sitten huomenna ajoissa Hadankaan tärisemään. Mutta ei, jännitys alkoi jo. Huikea sarja kaikin puolin, kiitos Mansesterin ylpeydelle siitä.

Lippupisteessä oli aikamoinen ruuhka aamulla, kun soittelin varauksia. Vartin joutui odottelemaan, tähän mennessä liput on saanut helpolla. Lupaa hyvää huomiseksi, vaikka peli telkusta tuleekin. F2 ja kolmas rivi, vakiotonteilla huudetaan. Tietääkö joku, onko D-päädyn kulmat jotenkin varattuja lippuja Liigan puolesta vai mikä on, kun ne ammottavat tyhjyyttä ja ilmoitetut yleisömäärät ovat tuntuneet pienemmiltä kuin näyttävät? Jotain vapareita tai sen semmoisia? Siis erikoisen runsaasti?

Sitten vielä yksi täsmennys. Kun kaikki puhuvat, että sarja ratkeaa torstaina... voi kuulkaa hyvinkin olla perjantai menossa, kun summerrit pauhaa ja rantapallot lentää jäälle. Ja niitä lienee paljon, kun Ipafanit olivat jo hyvissä ajoin niitä hankkineet.

Mitään tolkkuahan tässä kirjoittelussa ei ole eikä mikään liity oikeastaan mihinkään, joten takaisin työn pariin :)
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hieno voitto HIFK:lle. Kiitos kaikille pelaajille siitä ja varsinkin Jan Lundellille. Itse en ole pitänyt Lundellia ikinä edes kohtalaisena maalivahtina, mutta jotenkin hänessä näkyi nyt semmoinen varmuus mitä ennen ei olla nähty.

Huomasiko kukaan muu, että Janin pelityyli on totaalisen muuttunut ja hän pelaa nykyään, niin kuin ison maalivahdin kuuluu, eli yrittää peittää vedot koollaan. Hän myöskin peittää paremmin sitä pahinta ongelmaa mikä hänellä aina on ollut, eli länkiä. Minusta Jan pelasi ennen pienten maalivahtien tyylillä, eli yritti reflekseillään torjua kiekkoja. Eilisen ottelun koosteesta näki hyvin kuinka Janin pelityyliä oli muutettu kookkaille maalivahdeille sopivaksi. Hän pelasi minusta samalla tyylillä kuin Kari Lehtonen joskaan en tässä vertaa häntä taidoiltaan Kari Lehtoseen. Tästä muutoksesta täytyy antaa myös Sakelle kiitokset. Näköjään se vanha koirakin voi oppia uusia temppuja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti HN
Olinpas näköjään vihainen eilisiltana. No, ei editoida mitään. Jääpähän arkistoihin aarteita kaiveltaviksi.

No nyt se kiekkomies tuli takas, tervetuloa. Omat reaktioni tunnekuohuissa ovat usein samaa osastoa, joten ei ole varaa heitellä Aleksis Kiveä itselläkään. Rispekt! Ja huamena on kuulema joku peli?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti ipa rules
5-3 tilanteessa puolestaan ei ollut paljon muuta vaihtoehtoa. Raipe oli käytännössä pysähtynyt siniviivalle, kun tämä järjen pikkujättiläinen (Järvinen?) otti Raipe kädestä kiinni ja veti viivan yli - oliko tuossa jotain muuta mahdollisuutta, kuin viheltää se toinen kakkonen?

Oli tietenkin. Olisi voinut jättää vihletämättä pelin henkeen sopimattomana ja kuitata vastaavan naapurille jatkossa. Eli oma tuomarointitaktiikkani, jos olisin tuomari: vain ruumiit vihelletään, muuten hoitakaa itse, että edut menevät tasan.

Onneksi en ole tuomari :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös