5. peli, HIFK-Ilves, 21.3. klo 16.00

  • 30 295
  • 261

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Ei huolta IFK-fanit. Meitsi laitto Pitkävetoon Ilveksen voiton eli Ilves ei tätä matsia voita.

Onko Q:lla arkaluonteista kuvameteriaalia modeista, joka mahdollistaa sen jatkuvat perättömät huhut ja muut paskakirjoitukset vai minkä takia sen sallitaan tehdä JA:n foorumista sen "Picard"?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Viestin lähetti HeGe41
Itse olen jo muutaman päivän ajan ylpeänä kulkenut Helsingin keskustassa sellainen pipo päässä, jossa lukee isolla ILVES.

Pipo aiheuttaa aivan selvästi kateutta. Voin lukea ihmisten silmistä ne "Mä haluun kans!" -ajatukset.

Paitaa en ole tohtinut vielä kouluun laittaa...

Meikä on kulkenut koko talven Helsingissä Ilveksen beanie päässä. Se on herättänyt ansaittua keskustelua. :-)
 

ACME

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: Pohdintaa...

Viestin lähetti blackhawk
Itse asiassa se oli HPK, joka Tepsiä vastaan nousi jatkoon. Niin ikävä kuin tapahtumaa onkin muistella, annetaan kunnia sille, jolle se kuuluu.

Kyllä minä muistan ja kiitän huomaavaisesta korjauksesta;). Sama voitaisiin toistaa tänä vuonna, eikö vaan?

Henkilökohtaisesti toivon, että HIFK hoitaisi itsensä jatkoon, mutta samalla ihmettelen, että mikä on vikana, ettei Stadin ykkösillä kulje? Ettei vaan sillä Arajuurella ole nappulat hukassa? Ja jos se on maalivahdista kiinni niin kai sitä voi Daavitille ostaa samanlaiset housut kun sillä hiphopparilla on Ilveksessä?

Yhdestä asiasta olen varma ja se on,että Pärä avaa maalihanansa ensi ottelussa. GO HIFK!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jaahas, täällä onkin jo kaikki tarpeellinen jo sanottukin (ja myös tarpeeton)
Mutta laitan nyt jotain omia:

Tunnustan että olin yksi niistä jotka uskoivat sarjan menevän
IFK:lle 4-0. Vielä mitä, tässä ollaan.
Kuitenkaan en ala haukkumaan joukkuetta ja keksimään
perusteluja miksi Ilves olisi taas parempi huomenna.

Perkele, nyt vaan on tehtävä niitä muutoksia.
Ei voida enää vetää samanlaista ottelua kuin kaksi viimeistä.
Lundell on hyvä veto, ja tarpeellinen.
Saa nyt Lundell näyttää onko miehestä mihinkään.

Nyt ei ole enää mahdollisuuksia odotella tehojen löytymistä.
Ne joko löytyy huomenna, tai sitten rantapallot lentää.
Ja voisi ne muutkin kentät avata hanoja...
Kaikki peliin, ei ole enää kuin voitettavaa.

Tätäkö varten IFK sen varsin hyvän runkosarjasijoituksen otti,
että päästään tippumaan ekalla?

Noh, muistakaa huomenna Nordikselle tai MTV3 auki ennen neljää!!
Loppuun mennään ja katsotaan miten käy.
 
Suosikkijoukkue
Kaunein kaikista!
Viestin lähetti tinkezione
Meikä on kulkenut koko talven Helsingissä Ilveksen beanie päässä. Se on herättänyt ansaittua keskustelua. :-)

Täällä on moni IFK-kannattaja kulkenut kyrpä otsassa.
Laita paremmaks.


Haastaa Snadi.


edit: ..tun typo
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Viestin lähetti Köpi
Kyllä JYP:llä viime kaudella löytyi kaksi varsin tasokasta kenttää, nimittäin Sillgren - Perrin - Chlubna ja kakkosena Pihlman - Immonen - Virtanen. Off-topic, mutta oikaisin nyt väärät käsitykset.

chat

Pahoittelen väärää informaatiota.

chat
 

Dragon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilveksen kaatoon

Tämä kirjoitus ei ole junan, metron taikka lentokoneen tuoma, vaan sähkön. ;-) Sähköä on tänään myös ilmassa HIFK:n ja Ilveksen neljännessä kohtaamisessa.

Nyt on aika herätä pelaamaan myös HIFK:n osalta, tai kausi päättyy. Mitään ei olla vielä kuitenkaan menetetty, sillä HIFK selviää jatkoon voittamalla kaksi kotiottelua, sekä kerran vieraissa. HIFK kävi runkosarjassa voittamassa Ilveksen kahdesti Tampereella, joten ei voittaminen sielläkään vierasta ole. Nyt alkaa taistelu selkä seinää vasten. Mielestäni HIFK ei ole aliarvioinut Ilvestä, vaan sarja on mennyt aika oletetusti. Pelkäsin runkosarjan keskinäisten kohtaamisten ”helppouden” näkyvän pudotuspeleissä ja varsinkin toisessa ottelussa helpohkon avausvoiton jälkeen. Lisäksi pelkäsin Toporowskin ja Astashenkon mukaantulon näkyvän kentällä voimasuhteen muutoksena ja väliaikaisena piristysruiskeena Ilvekselle. Näin on myös käynyt. Ilves syntyi uudestaan ja nipisti voiton toisessa ottelussa kotikentällään aika odotetusti. Söderholmin loukkaantuminen, hyvänolontunne avausvoiton jälkeen, pienet sairastelut ja nämä pari uutta pelaajaa nostivat Ilveksen uudelle tasolle. Ilman heitä IFK olisi todennäköisesti marssinut Ilveksen ylitse helposti. Kolmas ottelu noudatteli myös kaavaa. IFK:n kotitaian rikkoontumisen olisin suonut tapahtuvan runkosarjan aikana, mutta ei tapahtunut. IFK pelasi upeaa kiekkoa viimeiset runkosarjan ottelut voittaen lähes kaikki kovemmat vastustajansa. Siinä ei ollut mitään onnea mukana, lähinnä taitoa. Jossakin vaiheessa ”tilastotappion” on synnyttävä. Valitettavasti. Kaikki sarjat menevät jossakin vaiheessa poikki. Pudotuspelit ovat eri maailmansa, kuten fraasi kuuluu. Mutta tästä ei voi olla mitään muuta suuntaa kuin ylöspäin.

Neljännessä ottelussa odottelin IFK:n heräävän taisteluun voitosta, mutta toisin kävi. Se oli ensimmäinen ottelu, joka ei mennyt laskelmieni mukaan. IFK oli lukossa, vaikkei Lukko edes kentällä esiintynyt. IFK:n laukaisumäärät kertovat hienoisesta yliotteesta, mutta maalivahtipeli on ratkaisevassa osassa pudotuspeleissä. Se ei ole onnistunut. Myönnettävä se on. Mielestäni IFK ei tehnyt virhettä lähtiessään Stathoksen kanssa pudotuspeleihin. Mielestäni Stathos pelasi hyvän runkosarjan. Toveri Kempes on toitottanut Stathoksen huonoutta, ja sikäli on oikeassa ollut, että helppoja on mennyt. Niin se oli runkosarjassakin. Stathos imee välillä muutaman helponkin vedon. Siinä ei ole mitään uutta. Siltikään en olisi tehnyt mitään toisin maalivahtivalintojen suhteen. Helpot maalit ovat eräällä tavalla IFK-maalivahtien tavaramerkki. Niin on ollut useimpien viime vuosien veskarien suhteen tilanne. Tietenkään näin ei saisi olla. Takuuvarmoja maalivahteja ei mielestäni ollut liikkeellä, eikä pitkän sopimuksen tehnyttä maalivahtia sopinut jättää tilaan, jossa IFK menettää taaloja tämän takia. Ei Stathoksesta silti huonoa maalivahtia saada mitenkään. Mielestäni.

Minä toivoin joko Ilvestä, tai Jokereita avauskierroksella vastaan. Molempia vastaan olisi ollut kalavelkoja viime pudotuspelikohtaamisesta maksettavana. Ilves tuli ja olin siihen tyytyväinen. Itse en ainakaan uskonut missään vaiheessa suoraan 4-0-voittoon. Tämä ei ole myöskään jälkiviisastelua. Runkosarjassa IFK ei kohdannut Ilvestä ilmeisesti kertaakaan siten, että tällä olisi ollut paras miehistö jalkeilla. Nykyistä ryhmää tarkoitan. Ilves hankki fyysisistä voimaa joukkueeseensa ennen siirtoajan umpeutumista, joka on näkynyt myös tässä parissa kentällä. Ilves on käyttänyt sitä vahvuuttansa pudotuspelisarjassa myöskin. Ottelusarjan kulminaatiopiste nähtiin avausottelussa, jossa ottelun lopussa Ilves tyytyi tappioonsa vaikka peli oli ´vain´ 1-3, mutta jahtasi IFK:n ykkösviisikkoa. Tämä järkytti balanssia, kun Peltomaa sai Söderholmin pelistä pois kahdeksi otteluksi ja jonkin aikaa menee myös vielä Söderholmin parhaaseen iskuun pääsemiseen. Suomeksi sanottuna taktinen haku, käskytyskin, järkyttää ykkösen mielenrauhaa. Tämä ei ollut itkemistä, vaan toteamista. Samaa asetta IFK on käyttänyt ties kuinka monta kertaa.

IFK on menettänyt henkisen otteensa ja häviö tänään ei olisi mitenkään yllättävää. Ilves on horjuttanut IFK:ta sekä fyysisessä, että henkisessä sodankäynnissä. Nyt huutoon on vastattava molemmilla osa-alueilla. Tässä pudotuspelisarjassa sellaiselle takuuvarmalle pistenikkarille kuin Juha Riihijärvi olisi ollut erittäin paljon käyttöä. Ei fyysiseen peliin, vaan ylivoimalla. Tässä sarjassa IFK on laukonut paljon ja käsky on tullut laukoa joka paikasta. Kyllä ne uppoavat sisään jossakin vaiheessa. Mielestäni hieman saa kyllä miettiä, onko jokaisesta paikasta järkevää tulittaa, kun ruuti on ollut monella ifkiläisellä tällä kaudella muutenkin märkää. Kuhtaa ja Pärssistä lukuunottamatta. Heidän kannattaakin ampua jokaisessa tilanteessa kun maaliverkko häämöttää, muilla sihti on vähän niin ja näin. Pitkämäki on isohko maalivahti, housuilla taikka ilman ja peittää siksi hyvin. Ja ei, tässä en viitannut mihinkään elämään housujen sisällä, tämä kaikille huuliveikoille tiedoksi. ;-D Edellisen osuuden tarkoitus ei ollut toivoa IFK:ta vähentämään laukaisumääriä, vaan parantamaan laukaisutarkkuutta ja parempien laukaisusektorien hakemista. Myös maskipelin pitäisi parantua huomattavasti. Sitähän toveri Senior on kaipaillut täällä Jatkoajassa jatkuvasti. Heh. Tietyssä mielessä IFK:ssä ei ole riittävän hyviä maskipelaajia, ja ikäviä loukkaantumisia tapahtuu usein maskimiehille pakkien käsille lyöntien taikka omien pelaajien vetojen osuessa. Nyt tälläisiä asioita ei kannata miettiä, vaan parkkeerata röyhkeästi Pitkämäen nenän eteen.

IFK:n valmennusjohdolle tämä pudotuspelisarja on osoittanut, että lisää luunmurskaajia kaivataan IFK:n ryhmään. Myös maalintekijärintaman kapeus on ollut tiedossa jo koko kauden. Sopivia pelaajia ei ole löytynyt. Vihkon herääminen runkosarjan loppupuolella oli vain harhaa, eikä mies ole saanut sihtiään sittemmin kohdilleen. Nykyisten pakkien puolustupelaaminen on myös ollut luokkaa ON/OFF, päivästä riippuen.

Avausmaalin Ilves on tehnyt jokaisessa ottelussa ja sen trendin soisi muuttuvan tänään. Ilveksessä ollaan ilmeisesti painotettu sen tekemistä, taikka sitten Ilves on vain ollut enemmän hereillä. Tietysti IFK:n huono vetotarkkuus on oleellisesti vaikuttanut tähänkin asiaan.

Millä sitten tänään Ilveksen kaatoon? Fyysisellä kiekolla, jolla pyritään käymään ahnaasti Ilveksen pakkeihin kiinni syvällä hyökkäysalueella ja pakottamalla heidät huonoihin avauksiin ja mahdollistaa siten kiekonriistot. Tekemällä avausmaalin. Takaa-ajoasema ei ole kaikkein mukavin olotila, kun ollaan sarjassa tappiolla. Takaiskumaalin ottamisen ei myöskään saa antaa vaikuttaa mielentilaan, jos sellainen tulee. Kovemmalla maskipelillä ja häirinnällä. Pikkusikaa myös peliin. Nyt täytyy antaa laitojen ryskyä, jopa epäpuhtailla taklauksilla. Sellaisilla vähän pienellä riskillä, kuin Peltomaa taklasi Söderholmia ensimmäisessä kohtaamisessa. Oma peli ei tässä enää välttämättä riitä, vaan Ilvestä pitää pyrkiä horjuttamaan myös henkisesti. Tässä ei kannata enää hienostella taikka vältellä mustelmia, vaan pistää kaikki peliin. Ei saa antaa Ilveksen päästä sarjasta helpolla. Halu maksaa viime pudotuspelihäviö Ilvekselle. Maaliin laittaisin Jan Lundellin. Riskilläkin. Lisäksi rikkoisin ykköskentällisen, sillä takuuvarmaa suorittamisesta huolimatta joukkue tarvitsee jotakin herättämistä. Ylivoimapelissä toki heitä käyttäisin edelleenkin yhdessä. IFK ei ole hävinnyt tällä kaudella neljää ottelua peräkkäin, eikä tule häviämään nytkään. Jos olen väärässä, niin...

Toivekentälliseni tälle päivälle (jos kaikki olisivat parhaassa pelikunnossaan). Ei todellakaan tule toteutumaan, sen uskallan luvata jo tässä vaiheessa:

Lundell (Stathos)

Pärssinen-Harkins-Järvinen
Söderholm-Karalahti

Vopat-Häppölä-Kuhta
Kultanen-Saarinen

Hurtaj-Hirschovits-Vihko
Benysek-Turunen

Petrell-Holma-Luttinen
Kurvinen-
8. pakki Lamberg/ 13. hyökkääjä Laine

Aravirran visio joukkueesta ja taktiikasta saattaa olla toisenlainen, mutta ei annata sen häiritä. :D Showryhmä kehiin! Muuten, ei Aravirtaa kannata syyllistää Teemu Selänteen maajoukkuekieltäytymisistäkään, kuten joku täällä esitti jossakin kirjoituksessa. Selännettä ei oikein maajoukkue-edustustehtävät ole aina kiinnostaneet. Ehkäpä sillä on jotakin tekemistä sen kanssa, että hän on yleensä pelaillut heikommissa joukkueissa, eikä Suomen maajoukkue ole useinkaan lähtenyt paremmista lähtökohdista kisoihin sijoittumaan. Itse luotan Aravirran kykyyn luotsata IFK voittoon tästä sarjasta, jopa nykyisestä tukalasta tilanteesta. Hänen valitsemansa ryhmä on ideaali voittamaan huominen ottelu, joten sitä on turha sikäli kyseenalaistaa. Se ei tarkoita sitä, etteikö mielipiteitä saisi olla.

Samoin nyt vasta hyvää kannustusta tarvitaankin, joten kaikki IFK-kannattajat hallille koti- tai syntypaikasta riippumatta kannustamaan IFK voittoon! Voitto tänään, ja Ilvespuntti alkaa tutisemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Tuurilla jatkoon

Viestin lähetti Yläpesä
Kovin on häilyväisiä ifkiläisten mielialat. Ensin syy tappioon oli Söden puuttuminen ja että Ilves pelasi väärin pelatessan eri tavalla kuin runkosarjassa, sitten syynä olikin Pärän pehmo vatsakalvo.

Edelleen kannattaa pitää mielessä, että sarja ei ole ohi. Kun Ilves tänä iltana ajelee kohti kotiaan, on tilanne oleellisesti muuttunut. Ilves "ei mitään hävittävää" on seuraavassa pelissä tilanteessa, missä ei ole mitään muuta kuin hävittävää. Niin se maailma muuttuu.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ilvekseltä vaaditaan tänään helvetin hyvää asennetta. Helmikuun lopun tapainen Nordis-konttaaminen ei saa toistua. HIFK:n kotona ollaan voitettu kuitenkin vasta kerran tällä kaudella. Hienoja muistoja menneiltä vuosilta toki hallista löytyy, hienoimpana kenties Antti Bruunin mahtava ylänurkkaveto muutama kausi sitten puolivälierissä.

On Ilveksen onni, että joukkueesta löytyy tällä hetkellä kokeneita pelaajia, jotka eivät varmasti syyllisty leijumiseen tilanteessa. Peltomaa, Viitakoski ja Helminen ovat Ilvekselle nyt entistäkin tärkeämpiä. Heidän on asenteellaan näytettävä, että viimeisestä voitosta on taisteltava. Lisäksi Rajamäkeen luotan tällä osastolla. Näyttöhaluja on takuulla, koska ei ole vielä päässyt pelaamaan kunnolla. Mikäli Eki ei ryntäile tilanteista ulos, on Erkki neljäs hyökkääjä, joka esimerkillään pitää huolen asenteen pysymisestä kunnollisena. Järki niissä taklauksissa on kuitenkin pidettävä. Perjantaina Ekin taklausinto aiheutti kerran pahan pyörityksen omaan päähän.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia ovat tänään tärkeimmät, kuten monet ovat todenneet. Niin kauan kuin tilanne on 0-0, voidaan Ilveksen taktiikkaa pitää onnistuneena. Fakta on kuitenkin se, että HIFK on kotonaan suosikki. Suosikki, jolla on kovat paineet niskassaan. Ratkaisevaa tänään on se, johtavatko paineet HIFK:lle kovempaan taisteluun, vai tyhmiin virheisiin ja yliyrittämiseen.
 

The G

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Calgary Flames
Re: Re: Tuurilla jatkoon

Viestin lähetti Isaksson
Edelleen kannattaa pitää mielessä, että sarja ei ole ohi. Kun Ilves tänä iltana ajelee kohti kotiaan, on tilanne oleellisesti muuttunut. Ilves "ei mitään hävittävää" on seuraavassa pelissä tilanteessa, missä ei ole mitään muuta kuin hävittävää. Niin se maailma muuttuu.
Se on täysin mahdollista - yhtä mahdollista kuin se, että HIFK:lla on tänään vielä saunailta, suvivirret kaikuvat Ilves-katsomosta ja rantapallon sinkoilevat jäälle. Kaikki on täysin avoinna.

Ilves on edelleen altavastaaja tässä sarjassa, vaikka johtaa 1-3. Ei saa antaa yhtään hyvänolon tunteen tulla puseroon.

Paineet kyllä ovat HIFK:lla. Ilves tuli kauteen jumbona ja tavoitteena oli sijat 1-6. Se saavutettiin jo ja nyt on kaikki ollut plussaa.

HIFK:n piti mennä omasta ja median mielestä tästä sarjasta helposti yli Ilveksen ja nyt se ainakin joutuu täydellä seitsemällä pelillä menemään jatkoon, jos menee ollenkaan. Jääkiekkolehti aprikoi jo HIFK:n mestaruutta ja Ilves on pistänyt siihen jo nyt tukkilastillisen kapuloita rattaisiin.

Paineet ovat HIFK:lla lähes täysin. Kestääkö se ne? Entä kestääkö Ilveksen kantti katkaista sarja vieraissa? Vai onko takaraivossa takaportti, että "kotona ainakin katkaistaan"?

Mutta todellakin. Sarja ei ole vielä "lähelläkään" päätöstä. Se vaatii pitkän pitkän matkan vielä yhteen voittoon ja se ei tule olemaan helppoa. HIFK on näyttänyt vaarallisuutensa, mutta Ilves on onnistunut tähän asti eliminoimaan tämän kaiken kiitettävästi.

En todellakaan lähde aprikoimaan seuraavia mahdollisia vastustajia ja niissä menestymisiä ja kehoitan muitakin olematta haaskaamatta semmoisille pienintäkään ajatusta.

Kuten sanottua - vielä on pitkä matka sarjan katkaisuun, mutta se ollaan valmiita ottamaan.

Pärssinen sanoi ennen sarjaa, ettei 7:n pelin sarjasta enää tuurilla mennä jatkoon, vaan kyllä siitä parempi menee jatkoon. Pärän sanomaa myötäillen:

Parempi voittakoon.
 

Snaipperi

Jäsen
Viestin lähetti Owen

Olisi muuten HN aika kiva kuulla ketä teillä pelaa loukkaantuneena. Ja tämä ei todellakaan ole vittuilua, vaan ihan oikeesti minusta tällaiset asiat on kiva kuulla. Se aina nostaa kaverin arvostusta minun silmissä.


Ammattilaisjoukkue pyrkii salaamaan vammansa, jottei vastustaja käytä niitä hyväksi. Hyvä yritys sinulta tuo, mutta tuskinpa saat HN:aa paljastamaan Ilveksen tämän hetken vammalistan ennen kauden päättymistä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Tuurilla jatkoon

Viestin lähetti The G

Pärssinen sanoi ennen sarjaa, ettei 7:n pelin sarjasta enää tuurilla mennä jatkoon, vaan kyllä siitä parempi menee jatkoon.

Siitä ei kahta sanaa. Se, joka tästäkin sarjasta jatkaa, on paikkansa ansainnut. Siinä ei auta paljoa runkosarjameriiteillä ja nimilistoilla perustella.
 

Snaipperi

Jäsen
Re: Re: Tuurilla jatkoon

Viestin lähetti Simon
Näemmä tuokin kommentti tuli perseestäsi, muutoin on vaikea ymmärtää, miten palstalle on voinut eksyä tuollaista paskaa.

Jos joillekin IFK-faneille ottaa koville olla tappiolla Ilvestä vastaan tässä ottelusarjassa, niin vielä kovemmalle tuntuu ottavan muutamilla Ilves-faneilla olla johdossa. Kun fakta on se, että IFK- fanileiristä paukuteltiin henkseleitä ns. helpon jatkoon menon merkeissä vain muutamien innokkaiden taholta, ovat Yläpesät, Snaipperit ja muutamat muut tosikot kumppanit kääntäneet tämän jokaisen IFK:n värejä tunnustavan niskaan. Kannattaisi opetella nauttimaan enemmän sen oman suosikkijengin menestyksestä ja keskittyä vähän vähemmän vastustajan mollaamiseen. Ilves on ollut niin hyvä tässä sarjassa, että itse olen tapojeni mukaisesti pyrkinyt löytämään edes jotain vittuilemisen aihetta, kuten kahvaussyytökset. Niiden todenperäisyydestä ei ole kovin kummoista varmuutta, kunhan lämpimikseni yritän löytää jotain huomauttamista Ilveksen pelistä.

Totta vitussa Ilves on ollut matsisarjassa IFK:ta parempi joukkue, ei kai tilanne muuten olisi 3-1. Mutta kun asia nyt on niin, ettei IFK ole ihan parastaan esittänyt (johtuu toki omalta osaltaan Ilveksen tehokkaasta puolustamisesta ja maalipaikkojen hyödyntämisestä), niin miksi ihmeessä me täällä kävisimme vain myöntelemässä nöyrinä, että "IFK:lla ei ole ollut mitään palaa ku Ipa on niin vitun kova ja taitava..."? Ilves on ollut hyvä, pelaa loistavaa pleijarikiekkoa, samaa ei voi sanoa IFK:sta. Senhän näkee ekana jo veskaripelistä. Stathos päästi ekassa pelissäkin Ilveksen ainokaisen helvetin helposti, samoin Pitkämäki päästi IFK:n 3. maalin helposti. Sen jälkeen Pitkämäki on nostanut selkeästi tasoaan, Stathos on pudonnut varjojen maille.

Pitkämäen housuista on ihan turha puhua, Aravirran kommentista tehtiin suurempi juttu kuin mitä se olikaan. Vitut niillä housuilla ole mitään tekemistä IFK:n tehottoman hyökkäyspelin kanssa. Tosiasia on se, että IFK on hävinnyt kolme kertaa putkeen ja tappioilla on aina syynsä. Yksi syy on luonnollisesti Ilveksen vahva pelaaminen, mutta se ei ole ainoa syy, kuten jotkut Ilves-kannattajat tuntuvat ajattelevan. IFK on ollut vaisu, Ilves hyvä, tilanne tamperelaisille 3-1.

Muistutus vielä yhdestä asiasta: tämä on vain lätkää, ei sen kummempaa. Joku Ilves-kirjoittaja taisi mainita, että hänellä on kaveri, joka on fanaattinen IFK-fani ja että playoffien aikaan välit tämän kaverin kanssa ovat ns. viilenneet. Mitäs vitun kavereita ne semmoset on, jotka antavat jääkiekon vaikuttaa kaveruuteen? Hullujahan te ootte.



Kovin hanakka olet toisia kirjoittajia arvostelemaan, kuten pari kolleegaasikin. Sekin energia kannattaisi kiinnittää omien kirjoitustensa laadun kehittämiseen, jotta ne olisivat edes niihin käytetyn ajan arvoisia.

Tuo alalaidan väkivaltaa ihannoiva iskulauseesi menisi ironisena heittona kenen tahansa tekstissä, mutta IFK-fanin kyseessä ollessa siihen on pakko suhtautua vakavasti. Eipä ihme, sillä HIFK:n fanikatsomo näyttää vetävän nahkapäitä puoleensa kuin hunaja kärpäsiä. Tehtäväni ei ole arvioida vallitsevaa hiusmuotia, vaan funtsailen sen takana usein vallitsevaa ideologiaa.

Ja mielellään ei mitään väkivaltaa ja uhoa pursuavaa vastinetta tähän, kiitos.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
HIFK tänään (Sm-liigan sivut lähteenä):


HIFK
31
Jan Lundell, Maalivahti AK

75
Dave Stathos, Maalivahti


1. kenttä

26
Toni Söderholm, Vasen puolustaja AK

10
Jere Karalahti, Oikea puolustaja AK

27
Timo Pärssinen, Vasen laitahyökkääjä AK

33
Brett Harkins, Keskushyökkääjä AK

9
Kimmo Kuhta, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

8
Ladislav Benysek, Vasen puolustaja

14
Mikko Turunen, Oikea puolustaja

38
Roman Vopat, Vasen laitahyökkääjä

13
Toni Häppölä, Keskushyökkääjä

28
Mikko Laine, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

77
Pasi Saarinen, Vasen puolustaja

21
Jarno Kultanen, Oikea puolustaja

19
Turo Järvinen, Vasen laitahyökkääjä

4
Kim Hirschovits, Keskushyökkääjä

12
Joonas Vihko, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

42
Mikko Kurvinen, Vasen puolustaja

48
Hannu Pikkarainen, Oikea puolustaja

29
Arttu Luttinen, Vasen laitahyökkääjä

39
Ville Viitaluoma, Keskushyökkääjä

18
Juha Fagerstedt, Oikea laitahyökkääjä




Hieman odotettuakin, että Lundell aloittaa maalissa. Mutta missä on Hurtaj?
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Re: Re: Re: Tuurilla jatkoon

Viestin lähetti Snaipperi
Ja mielellään ei mitään väkivaltaa ja uhoa pursuavaa vastinetta tähän, kiitos.
Onneksi kirjoituksesi ei provosoi millään tavalla ketään vastaamaan uholla ja väkivallalla...

Noh, mitä iltapäivän otteluun tulee niin täytyy vaan toivoa ettei jätkät ole menettäneet lopullisesti uskoaan tämän ottelusarjan voittamiseen. Toivon kovasti että IFK keräisi rivinsä kasaan ja saisi tänään voiton. Veitsi kurkulla tietysti seuraavakin peli olisi pelattavana, ja vielä sitäkin seuraava.... Kyllä nyt on päästetty tampesterin petokissa niin kauas että töitä on todellakin tehtävä.

Ei muuta ku tsemppiä IFK:lle ja parempi voittaa!

edit: kirotusvihre.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Viestin lähetti Noutaja#9
Mutta missä on Hurtaj?

Lieneekö jo lentokoneessa matkalla jonnekin..? Tänään ei, ylikulunutta klishettä käyttäen, ole mitään hävittävää. Kentälliset näyttävät minun silmääni hyviltä, Laineen siirto takaisin kakkoseen on hyvä juttu.

Tampereella ammuttiin paljon, mutta vetojen taso oli erittäin heikkoa. Lukematon määrä hyviä maalipaikkoja paukkui plekseihin. Pleksien pitää paukkua edelleenkin, mutta sinne pitää osua valkopaitainen pelaaja, ei kiekko. Onneksi kuumekin on laskenut sen verran, että kykenen särkylääkkeen voimalla raahautumaan paikalle. Tästä se voittoputki vasta alkaa.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Reservoir Dogs:

31 Juha Pitkämäki, Maalivahti AK
35 Tuomas Nissinen, Maalivahti


1. kenttä

8 Teemu Jääskeläinen, Vasen puolustaja AK
21 Cory Murphy, Oikea puolustaja AK
39 Vesa Viitakoski, Vasen laitahyökkääjä AK
41 Raimo Helminen, Keskushyökkääjä AK
16 Toni Dahlman, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

6 Ville Koistinen, Vasen puolustaja
42 Jukka-Pekka Laamanen, Oikea puolustaja
17 Marko Luomala, Vasen laitahyökkääjä
20 Ville Leino, Keskushyökkääjä
15 Ville Snellman, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

44 Henri Laurila, Vasen puolustaja
23 Kaspars Astashenko, Oikea puolustaja
33 Shayne Toporowski, Vasen laitahyökkääjä
29 Marek Vorel, Keskushyökkääjä
18 Timo Peltomaa, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

34 Tomi Källarsson, Oikea puolustaja
19 Erkki Rajamäki, Hyökkääjä
10 Antti Miettinen, Vasen laitahyökkääjä
36 Mikko Suvanto, Keskushyökkääjä
32 Tommi Jäminki, Oikea laitahyökkääjä


Lähde: www.sm-liiga.fi


EDIT:

Ilves tuntuisi lähtevän otteluun käytännössä parhaalla mahdollisella miehistöllä poislukien tietysti Niinimäki. Ainakaan materiaalin kapeuteen ei homman siis pitäisi ratketa.

Taktiikka on luultavasti selvä: pyritään pomminvarmalla puolustuspelillä pitämään ottelu mahdollisimman pitkään maalittomana, ja ratkaisua haetaan vain riskittömillä vastaiskuilla. Näillä panoksilla ja vielä vierasottelussa kotiyleisön viihtyvyys lienee tekijänä käytetyn vessapaperin arvoinen.

Lundellin paineet ovat nyt toista luokkaa kuin kesken ottelun maalin suulle luisteltuaan, jolloin hävittävää oli paljon vähemmän. Tänään poika todella testataan, ja Vasek todennäköisesti peräänkuuluttaa laukauksia, laukauksia ja laukauksia. Parasta, mitä vierasjoukkueen kannalta voisi tapahtua, olisi imaisu/onnekas avausmaali parin pompun kautta. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä, tekeekö Lundell "mikalehdot" eli onnistuuko hän vastaavalla tavalla alkuperäisen ykkösveskarin haparoitua. Aiemmissa otteluissa Lundell on joka tapauksessa pelannut loistavasti, ei yhtään päästettyä maalia.

Kotijoukkueen paineet ovat mitä ilmeisimmin hurjat, mutta tämän kynnyksen ylittämällä IFK voi tehdä vielä mitä tahansa. Paska ei silti missään tapauksessa saisi pörähtää punttiin, koska Ilveksellä on kolme erä- ja ottelupalloa. Ensimmäinen alkakoon.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun peli kovenee, kovat alkavat pelata

Nyt alkaa olla ykkösellä ja erityisesti Pärssisellä viimeinen tilaisuus nostaa tasoaan. Jerekin on ensimmäisen ottelun jälkeen ollut yllättävän huono. Ovela veto hyllyttää Hurtaj. Hurtta on ollut aivan liian pehmeä tähän ottelusarjaan. Lundell ei ole liigajoukkueen ykkösveska, mutta nyt on vaihtoehdot vähissä. Stathos on saanut aivan tarpeeksi tilaisuuksia.
Kaikissa haastatteluissa ovat pelaajat ja Aravirta hokeneet laukausten laadun parantamista ja maskipelin lisäämistä. Toivottavasti onnistuu.

Jos ykkönen alkaa pakit mukaanlukien pelata tasollaan ja Lundell yllättää, tämä ottelu pitäsi vähintäänkin voittaa. Hieman tuuria mukaan ja koko sarjakin voidaan vielä kääntää. Hyvä alku saadaan tänään.
Ifk-ilves 4-2
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Viestin lähetti Jude
Tänään ei, ylikulunutta klishettä käyttäen, ole mitään hävittävää.

Teillä on edelleenkin välieräpaikka hävittävänä, kuten on meilläkin. En ymmärrä näitä "ei mitään hävittävää"- viestejä muutenkaan.

Kohtapuoliin lähtee bussi kohti Helsinkiä. Ei ehdi syvempää analyysiä pelistä heittämään, joten tyydyn tulosveikkaukseen: nyt tulee se ensimmäinen jatkoerä, ja Ilves voittaa 1-2 pitkän illan jälkeen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
In HIFK We Trust

Nyt ollaan sitten selkä seinää vasten. Nouseeko sieltä taisteleva HIFK esiin vai alkaako kesäloma jo tänä iltana.

Näillä mennään:

Lundell (Stathos)

1: Söderhom-Karalahti; Pärssinen-Harkins-Kuhta
2: Benysek-Turunen; Vopat-Häppölä-Laine
3: Saarinen-Kultanen; Järvinen-Hirschovits-Vihko
4: Kurvinen-Pikkarainen; Luttinen-Viitaluoma-Fagerstedt

Hurtaj ja Stathos on sitten hyllytetty. Taisi mennä ulkolaishankinnat sittenkin perseelleen tällä kaudella, kun 2/5 ei pelaa kauden tärkeimmässä pelissä.

8 puolustajaa kokoonpanossa jaksaa ihmetyttää minua, ellei siellä ole pari vakiopakkia mukana vaivaisina.

Lundell joutuu nyt melkein kylmiltään kovaan paikkaan. Toivotaan onnistumista. Lundellin syyksi ei tietenkään voi laittaa mitään, vaikka hän pelaisikin tänään huonon pelin. Koko maalivahtitouhu on sitten vaan munattu täydellisesti tämän kauden osalta, sanoisinko jälleen kerran.

Nyt jätkät kaivakaa itsestänne esiin perinteinen peräänantamaton HIFK-henki. Me ei voida taipua näin helposti ulos tämän kauden sarjasta. Syökää vaikka vastustajan maila, jos se estää teitä tekemästä maalia. : )
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Todellinen jännitysnäytelmä..

..tiedossa kotijoukkueen kannattajille. Ei pelkästään pakkovoiton osalta vaan jokaisen laukauksen joka kohdistuu Lundellia kohti. Ymmärtääkseni mitään suurempaa kehittymistä (?) ei ole tapahtunut näinä vuosina kun mies on kierrellyt siellä täällä.
Selvää tietysti on, että Stathoksen esitykset eivät ole jättäneet valmennukselle muuta vaihtoehtoa kuin heittää Jan kehiin.

Saattaa tietysti olla , että joukkue puolustaa mv:sta johtuen entistä suuremmalla huolella ja intensiteetillä. Toinen vaihtoehto on sitten se, että yritetään tehdä kaikki kun ei luoteta mv:iin riittävästi ja homma leviää käsiin. Ja tottakai vielä on sekin mahdollisuus että Jan lunastaa kaikki odotukset, mutta mitenkään provoilematta en kyllä jaksa uskoa siihen millään. Hyökkäyksen olisi syytä olla kuosissaan tänään.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Metka juttu...

... etteivät Hifk-fanit syvääluotaavista analyyseistään huolimatta ole vieläkään tajunneet mistä on kyse:

Aravirta haluaa antaa vanhalle saunakaverilleen kunnon 40v.-lahjan eikä halua millään taktisilla hienouksilla vaikeuttaa Ilveksen pääsyä mitalipeleihin!

Tänään Ara on vanhasta muistista määrännyt Raipen ketjulle puolustusvoittoisen roolin ja peluuttaa ainoata syömähammastaan sitä vastaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viestin lähetti Ramses
Tätä toivotaan ja siihen uskotaan. Nyt viimeistään pitää löytää se viimeinen potku lisää niin pelaajien kun myös katsojien. Huomenna kauhee mökä päälle ja HIFK nousee uskoa veljet =).

Paha on paikka. Harmittavan mollivoittoisesti on kevätjakso mennyt. Tosi pettymys, jos kausi tähän päättyy. Vihkon kolmoskentältä odotan terävää peliä ja kykyä ratkaista, vielä toivottavasti monissa jäljellä olevissa peleissä.

Maalivahvin vaihdos tässä vaiheessa ei ole mikään helppo juttu. Lundellin parhainta kysytään tänään. Stathos oli toki pahasti unessa viime pelissä..
 

cc_rider23

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ässät, San Francisco Giants
Re: Todellinen jännitysnäytelmä..

Viestin lähetti jtuominen
..tiedossa kotijoukkueen kannattajille. Ei pelkästään pakkovoiton osalta vaan jokaisen laukauksen joka kohdistuu Lundellia kohti. Ymmärtääkseni mitään suurempaa kehittymistä (?) ei ole tapahtunut näinä vuosina kun mies on kierrellyt siellä täällä.....

Menneet on menneitä, etenkin kun katsoo Stathoksen pelejä tältä kaudelta. Runkosarja oli erittäin hyvä mutta playoffsit mennyt aivan perseelleen. Täytyy Lundellin kohdalla unohtaa menneet ja katsoa nykypäivää. Mielestäni Lundell on pelannut hyvin tällä kaudella. Missään matsissa ei olla kaaduttu Janin peliin. Eka matsi Espoossa oli tietty hankala Janille kun taululla oli nopeasti 3-0, mutta hyvin kokosi kaveri itsensä loppupeliin. Lundell on ennekin osoittanut mielestäni sopivan hyvin matsiin missä tulee vähän vetoja. Lundell on erittäin rauhallinen veskari ja kokemuksen myötä on osannut pitää itsensä hereillä tällä kaudella. Samaa ei voi sanoa Stathosista.

Ketjut tälle iltapäivälle näyttävät nyt siltä miltä olisi pitänyt heti sarjan alussa näyttää. Laine kakkosessa on mielestäni hyvä juttu, vaikkakin on pieni mies kyseessä, niin voimaa on kuitenkin Hurttaan verrattuna enemmän. Hirson ketju on pelannut ihan ok playoffit vaikka ei pisteillä ole mässäillyt.

Eli, kyllä täällä on luottoa vielä pojille, ja mikäs helvetin fani sitä olisi jos ei omaan jengiinsä luottaisi. Nyt ei ole selkään puukoituksen aika, nyt pitää antaa kaikki tuki jengille!

Kun vielä valmistautuminen kuulemani mukaan on onnistunut hyvin tänään, niin hyvä tästä vielä toivottavasti tulee.

Täälläkin on aamusta lähtien valmistauduttu hyvin matsiin, Ac/Dc pauhaa taustalla, Jatkoaika auki, muija anoppilassa, bisse kädessä, parta ajamatta ja vielä kun muistaa laittaa sen oikean kengän ekaksi jalkaan, niin hyvä tästä vielä tulee!

EDIT: säätämistä
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Ipalaiset jatkanee vittuiluaan illalla, mutta ihan vaan kuolevaisuudesta muistutus:

Jos minulla on isompi muna, kaveria vituttaa...

...jos kaverilla on isompi muna, minua vituttaa!

That's Life.

Havajipaita saa olla vielä naftaliinissa.

Tampereelle on meikäläisen propsit menny ennen perjantain peliä, vaan ei mene enää. Sen verran kusipäistä ja ala-arvoista oli huutelu ja kommentointi. Lärvi punaisena ja hikeä valuen huudetaan Vopatille, joka makaa jäällä (polvensa loukanneena?)että kuole koira.

Mainittuani asiasta jope ruonansuun näköiselle liimatukalle, (haukkui Harkinssia liimatukaksi), että toista saattaa sattua jos polvi vääntyy...loppui mokoma huutelu. Tajusi toivottavasti itse jotakin aiasta.

Toivottavasti kohtelu on toisenlaista keskiviikkona Klubilla Burstin keikalla??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös