4. peli, Ilves-HIFK, 19.3.04, klo 18.30

  • 46 227
  • 378

Mauno Ahonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
jakke: Kyllähän minuakin totta kai tippuminen vituttaa, ja pahasti.
Epäkohta nyt vain on siinä, että emme ole vielä pudonneet. Enää ei montaa oljenkortta ole jäljellä, mutta oljenkorsi on silti.

Junnut ovat pelanneet paskasti, mutta kannattaako lupaavimpia junnuja kuitenkaan kaupata ns. pikkuseuroille?
Ettei vain kävisi Somervuoret/Voutilaiset/Dahlmanit tjsp.

Mm. Hirso, Häppölä ja Vihko esittivät kelpo otteita runkosarjan loppupuolella, kun pääsivät vauhtiin. Ensi kausi, on kenties jo se kunnon läpimurtokausi. Eihän sitä tiedä.

Juuei. En kiellä. Rahaa löytyy, menestystä ei. Mutta samahan se on monella muullakin. ;)
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Joo, totta

Mutt kyllä Vihkon olis jo tällä kaudella pitänyt ottaa se ISO-askel eteenpäin. Kuitenkin kaksi edellistä kautta olleet hyviä. Ja nyt sitten aika paha takapakki. Mutt kyllä tossa rosterissa pitää jotain muutoksia tulla, ja mieluummin sitä kunnon vanhaa HIFK-henkeä kehiin. Eli Pasi Nielikäiselle sopimus, niin ei ois ainakaan lihaksista pulaa hyökkäyksessä, kuten nyt. Onhan nytkin muutama iso mies, mutta ei tarpeeksi. Toivottavasti täältä vielä noustaan. Paljon pitää tapahtua, mutta toivoa on niin kauan kuin pelejä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti BigRedBob
Ikävä sanoa, mutta näinhän se on.
Joukkuetta ei todellakaan hylätä. IKINÄ. Jos sunnuntaina tulee takkiin, istun katsomossa varmasti koko katkeran peliajan loppuun asti ja taputan seisaaltani joukkueelle summerin soitua.

Juuri näin. Itse ainakin aion kannustaa sydämeni valittua hamaan loppuun asti, kuten tein myös vuosi sitten neljännessä ja ratkaisevassa matsissa naapurin narreja vastaan, vaikka lopputulos melkeinpä tiedossa olikin.

Nythän lopputulos ei ole tiedossa, sunnuntaina Nordiksella lähdetään jälleen kerran 0-0 -tilanteesta, ja mikäli IFK vihdoin maalaa paikoistaan, ratkaisu siirtyy ainakin yhden ottelun verran viimeistään nyt sarjan voittajasuosikin, "varman välieräjoukkueen", kotikentälle, jossa on jo nähty kaksi tuimaa taistoa, ja joissa käsittääkseni IFK ei ihan vailla mahdollisuuksia ole ollut.

Sarja on kesken.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kritiikki
Mittee myö Helesinkiläiset. Asutaahan myö isommassa kaapunnisannii.

Meijän jiäkiekkojoukkue on iiähväkoo. Kyllä myö nuo juntti-ilivesläiset voitettaan joo, tuota.

Piru, se kalapa. Se,se vasta ois kova tuota.
Mutta nyt kannatettaan iiähväkoota kun ollaan helesinkiläisiä ei juntteja niinku mualaiskaupunkilaiset Tampereelta.

Piru, sitä kalapoo. Mahtaneeko nousta?

Se on se tuo Ilives voittanna tuolla,,, tuolla,, mikä se nyt oli?
Se oli tuo,, tuo,, tuo.. Niin no nyt minähiin muistan kun kaver sano: Sehän ol tuo kahvoominen.

Hyvä nimimerkki kritiikki:

Toivon asiallista vastaustasi seuraaviin kysymyksiin, aikuisten oikeasti:

- mitä asiaa Sinulla oli?
- mikä kalapa?
- koetko sääntöjen mukaiseksi, että tulet mukahauskoine vitsailuinesi ketjuun, jossa Sinulla ei liene mitään syytä provosoida?
- mikä tuo murrejuttu on? Ei avaudu.
- selvinpäin?
- saitko?
- minkä ikäinen olet? (viimeiseen voit toki jättää halutessasi vastamatta)
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
'kritiikki', sanon tämän nyt kaikella kunnioituksen puutteella ja mahdollisimman epäystävällisellä äänensävyllä: painu vittuun tästä ketjusta provoamasta. Mene vaikka bylsimään turskaa biitsille.
---------------------
Näin se on tosiaan nähtävä, että Ilves on parempi joukkue tällä hetkellä, Mitään muita mahdollisia selityksiä kolmelle perättäiselle tappiolle ei enää löydy.

Vielä kuitenkin taistellaan pää pystyssä. Puolet hyökkääjistä voisi nyt lempata laidan yli, ja heittää A-junnuja kehiin sunnuntaiksi. Petrell, Porthen, Hautajoki..

Vertauskuvia käyttäen, pää on pölkyllä ja kirves (ei tappara tässä kohtaa, lälläslää luuserit) kohotettuna. Silti henki pihisee, vielä toistaiseksi.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ilves oli tänään melko hyvä. Pieni pelko sarjan suhteen kuitenkin vielä on, vaikka luottamus melko korkealla nyt onkin. Ilves on nimittäin niin paska purkukiekoissa puolustajien osalta, että pahaa tekee. HIFK teki tänään molemmat maalit sen jälkeen kun Ilveksen pakit hassasivat purkupaikan. Ensin Koistinen rääpäisi Saariselle ja toisessa maalissa taisi olla Laurila joka ennen maalia sähläili. Ei pitäisi perkele olla niin vaikeaa lyödä kiekkoa pois.

Toisekseen Ilves saa kiittää Dave Stathosta tämän päivän voitosta aika lailla. Ensimmäinen maali oli sellainen imaisu jota harvoin nähdään liigassa. Kaikki onneksi lasketaan. Jos tuota maalia ei olisi tullut, olisi toiseen erään lähteminen ollut Ilvekselle huomattavasti vaikeampaa.

Voitto kuitenkin tuli, eikä Ilves huono ollut, vaikka edellisestä sen käsityksen saattaa saadakin. Nyt kun menee tuloksellisesti hyvin, tulee vaan valitettua pienemmistä yksityiskohdista kuin normaalisti. Leijumiseen kuitenkaan ei ole varaa. Onneksi joukkueessa kuitenkin on kokeneita pelureita Tinken ja Raipen johdolla, jotka tuskin leijumiseen syyllistyvät.
 

Q

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC (kutsuttu kunniajäsen)
Viestin lähetti kritiikki
Mittee myö Helesinkiläiset. Asutaahan myö isommassa kaapunnisannii.

Meijän jiäkiekkojoukkue on iiähväkoo. Kyllä myö nuo juntti-ilivesläiset voitettaan joo, tuota.

Piru, se kalapa. Se,se vasta ois kova tuota.
Mutta nyt kannatettaan iiähväkoota kun ollaan helesinkiläisiä ei juntteja niinku mualaiskaupunkilaiset Tampereelta.

Piru, sitä kalapoo. Mahtaneeko nousta?

Se on se tuo Ilives voittanna tuolla,,, tuolla,, mikä se nyt oli?
Se oli tuo,, tuo,, tuo.. Niin no nyt minähiin muistan kun kaver sano: Sehän ol tuo kahvoominen.

Loistava kirjoitus.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Ei voi olla ylimielisyys mahdollista

Viestin lähetti Jakke76
Maalivahtiosastolla Ilves vie tätä sarjaa 100-0. Todella hyvin on Pitkämäki kasannu ittensä ekan pelin "nukahduksesta". Parissa viime pelissä yli 80 torjuntaa ja vain 2 päästettyä maalia. Lainatakseni erästä Hockey-night juontajaa: "Miettikääpä sitä".

Tasakentällisin: 2 ottelua, 0 päästettyä maalia.

Hyvä taistelu. Pelillisiä hienouksia ei juurikaan nähty. Molemmat IFK-maalit olivat todella hölmöjä puolustuksen sähläilyjä ja muutenkin Ilveksen pakkien purkukiekot olivat säälittäviä. Onneksi katkoista syntyneet laukaukset olivat pääosin heikkoja. Taisi IFK-pakkien kädet jäätyä moottoritien viimassa?

Positiivista oli Ilveksen ykkösketjun herääminen. Jos Ilves kahvasi IFK:n ykköstä, kyllä Viitakoski ja Helminenkin luistelivat joka vaihdossa naapurin maila kainalossa. Hienoa oli nähdä Eki taas tositoimissa, vaikka kunto ei antanutkaan vielä myöten paiskoa kavereita pitkin pleksejä läpi koko ottelun. Toporowski on yllättänyt allekirjoittaneen positiivisesti. JYP-ottelun hölmöilyn jälkeen olin valmis leimaamaan kaverin kyvyttömäksi pelaamaan joukkueen eteen, mutta tänäänkin pää pysyi kylmänä, vaikka mailaa tuli nakeille vaihdosta toiseen.

Ensimmäistä erää hallitsi IFK tilanteiden osalta, toista Ilves ja kolmas oli tasapaksua päästä päähän koohottamista erikoistilanteiden välillä. Ilveksen olisi pitänyt lopettaa IFK:n pyristely jo toisessa erässä, koska todellisia ratkaisun paikkoja oli riittävästi (Viitakoski ja Helminen kahdestaan läpi, Snellmanin veto yläputkeen ym.). IFK (Vihko) sai aikaan pari läpiajoa, mutta ei niissä kyennyt kylmäpäiseen viimeistelyyn ja siinä se todelliset huippupaikat tasakentällisin oikeastaan olivatkin. Pakkien laukaukset olivat pääsääntöisesti lepakkoja tai ilman maskia, eikä IFK:n ykkönenkään pystynyt 5-5-tilanteissa kuin laukomaan päin Pitkämäkeä pienistä kulmista. Saarinen oli selkeä IFK:n hahmo ja Vihko jäi yritteliäänä mieleen - välissä onkin sitten junakuormallinen minkinrehuja ennen seuraavia punapaitoja.

Ilveksen maaleista ensimmäisessä Stathos imuroi todella erikoisesti Snellmanin vedon lähes nollakulmasta. Toisessa maalissa Karalahti ajoi miehestään ohi ja vapaaksi jäänyt Toporowski laukoi jäätävän ylänurkkavedon. Kolmas Ilves-maali oli hieno Koistisen tarjoilu maalin eteen yksin unohtuneelle Helmiselle laitataistelun voiton jälkitilanteessa. Ilman maalivahtia pelannut "petolauma" oli täysin hampaaton ja Viitakosken maali tyhjiin oli vain kosmetiikkaa.

Kaikki maalit siis syntyivät enemmän tai vähemmän puolustuksen hölmöilyistä molemmissa päissä. Suurin ratkaisija seisoi Ilveksen maalin suulla ja hän täytti housunsa huomattavasti Kreikan rannoilta löytynyttä virkaveljeään paremmin. Taisi Vopikin käydä mainitsemassa Davelle hieman haparoinneista kolmannen maalin jälkeen? Ainakin suu aukeni ja pää pyöri siihen malliin, ettei kyseessä ainakaan tsemppausyritys ollut.

Kruus vihelteli melko linjattomasti ja näytti hetken jo siltä, että raitapaita oli päättänyt väkisin tehdä ottelusta tasaväkisen. Välillä mailahäirintä ja pieni koukku johti jäähyihin, mutta välillä pilli ei soinut karkeista kampeistakaan tai paidassa roikkumisista läpiajotilanteissa. Toisessa erässä ei pilli meinannut soida IFK:n rikkeistä lainkaan ja lopuksi pilli laitettiinkin sitten taskuun ja Pitkämäen päälle sai ajaa surutta. Tosin Ilveksen pakeille sallittiin onneksi tilanteen jälkeen koulutustuokiot ilman seuraamuksia ja aloitukset siirrettiin keskialueelle.

Takin napit kiinni ja leijumiset narikkaan. Sunnuntaina ei ole edessä helppo ottelu, mutta paljon pitää Vantaanjoessa vettä virrata ennenkuin IFK nykypelillään Ilveksen pysäyttää. IFK voi yrittää epätoivoisiakin konsteja varsinkin Toporowskin pysäyttämiseen, mutta itsekurin ja nöyryyden on säilyttävä, jos jatkoon mielii. Oman pään virheet on karsittava.Purkukiekkokoulu lauantaiksi?

Edit: eka maali oli siis luonnollisesti vain ja ainoastaan Stathosin blow-job
 
Viimeksi muokattu:

Hayha

Jäsen
Oli kyllä mielenkiintoista seurata peliä seisomokatsomossa ipan fanijoukon takana. Porukka kieriskeli jännityksessä ja itse seuraa vaan tyynesti peliä.

Vaikka pelissä torjunnat menikin selvästi Ilvekselle, niin ei siinä montaa kunnon paikkaa Hifkillä ollut. Läpiajo ja pari kertaa ihan maalin edestä yritettiin runnoa. Enimmäkseen vedot tuli kulmista ja kaukaa.

Stathosilta aika heikko esitys. Varsinkin eka maali meni melkein nollakulmasta. Ei kyllä tajua miten siitä pysty maalin tekemään, kun näytti siltä, että koko kulma oli peitossa.

Topon maali oli Karalahden vika. Ensiksi harhasyöttö ja sitten jäi Topo täysin vapaaksi. Jere pelasi muutenkin todella surkean pelin. Käsittämättömän paljon harhasyöttöjä ja pelasi itsensä monta kertaa ulos, kun haki taklausta. Ihme höntyilyä. Nöyryyttikö Tinken tokan pelin kovat taklaukset niin paljon, että pitää kokoajan hakea hyvitystä?

Kolmanteen maaliin Raipe sai loistavan syötön viivalta maalin eteen eikä Hifkin pakkia missään. Raipe vaan kääntyi jäätävästi ympäri ja laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Lundell pelasi maalissa hyvän pelin. Luulisi Aravirrankin tajuavan laittaa Lundell avaukseen sunnuntaina.

Hallissa oli hyvä tunnelma. Voitti viime vuoden Tapparan pleijaripelien tunnelman helposti.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Pelistä kotiutuneena

Ilves rulaa...

Ensin voitettiin fyysisyydessä (Ma) sitten sumputtamalla(Ke)ja sitten liiikkeellä(Pe)

Mitäs ne IFK:n aseet nyt olikaan?

Totuus:Jos Kruus ei olisi ollut niin linjaton, kuin tänään oli HIFK hävnnyt 3- 0. Nyt 4- 2 Koska molemmat ylivoimat olivat kyseenalaisia (OK. monet muut viheltämättä jätetyt olivat myös, mutta linjattomuus suositänään Helsinkiläisiä).

Paitsi että Helsinkiläisten mielsetä IFK pelas huonosti ja alle tasonsa, ja Ilves on ihan paska... No näille asiantuntijoille onTampereella naurettu alusta asti...

Sarja jatkuu, mutta joko on IFK:n kannattajissa miestä myöntää, että Ilves on voitto otteluissa ollut parempi JÄÄKIEKKO joukkue, vai vieläko Taube housut ja oma saamattomuus on syinäIlveksen voittoihin.

Kas tosiasia on (jota IFK leirissä ei edelleenkään myönnetä) on,että yhdellä kentällä ei pärjät pleijareissa.

IFK on yhden kentällisen joukkue. Piste.Jos se ei onnistu IFK häviää. Jos se onnistuu kolmessa seuraavassa matsissa... OK


Toki Epäilen

Edit:Kunspaceeitoimi
 
Viimeksi muokattu:

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Senior
Hyvä nimimerkki kritiikki:

Toivon asiallista vastaustasi seuraaviin kysymyksiin, aikuisten oikeasti:

- mitä asiaa Sinulla oli?
- mikä kalapa?
- koetko sääntöjen mukaiseksi, että tulet mukahauskoine vitsailuinesi ketjuun, jossa Sinulla ei liene mitään syytä provosoida?
- mikä tuo murrejuttu on? Ei avaudu.
- selvinpäin?
- saitko?
- minkä ikäinen olet? (viimeiseen voit toki jättää halutessasi vastamatta)

Kysymys yksi: Ei mitään. Provosoin siksi että tiedän ifk:n kannattajista ainakin, vähintään kolmanneksen omaavan ns. itäsuomalais-murteen kotipaikkakunnalla-opituksi.

Kysymys kaksi: "Kalapa" on murteellinen versio sanasta Kalpa.

Kysymys kolme: kyllä koen sääntöjen mukaiseksi. Ironia ja suoranainen vittuilu/provosointi lienevät oikeutettuja kun ottelusarja on käynnissä.
Siis painostus myös faneja kohtaan. Painostavathan joukkueen johtohahmotkin toisiaan verbaalisesti.
Toki riippuu siitä millä päällä moderaattori on, ja mikä tärkeintä; vihaako hän Tampereem Ilvestä.

Kysymys neljä: Murrejuttu. No, se tuli jo esille. Sanotaan kuitenkin Hifk:n savolaiskannattajat joita on, ensinnäkin runsaasti, ja jotka ovat kovin aktiivisia.
Tosin Kalpa on heidän sydäntän lähinnä. Oikeasti.

Kysymys viisi: "Selvinpäin". No, en ihan.

Kysymys kuusi: "Sainko." Olen saanut elämäni aikana satoja kertoja.

Kysymys seitsemän: Jätät oikeuden jättää vastaamatta tähän. Siitä kiitos. Vastaus on: yli viisikymmentä.


Ps. Olen Tapparan kannattaja, mutta en Ilveksen vihaaja. Siinä se kai.

Lisääkin toki tarjoan murteita jos satun sille päälle.
 

ex-jokipoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Pelistä kotiutuneena

Viestin lähetti Tarinankertoja


Paitsi että Helsinkiläisten mielsetä IFK pelas huonosti ja alle tasonsa, ja Ilves on ihan paska... No näille asiantuntijoille onTampereella naurettu alusta asti...

Sarja jatkuu, mutta joko on IFK:n kannattajissa miestä myöntää, että Ilves on voitto otteluissa ollut parempi JÄÄKIEKKO joukkue, vai vieläko Taube housut ja oma saamattomuus on syinäIlveksen voittoihin.

Tämä ei ole kyllä ihan reilua. Suurin osa IFK:n kannattajistahan on reilusti myöntänyt Ilveksen tähänastisen paremmuuden ja kirjoittanut muutenkin asiallisia ja analyyttisiä kirjoituksia.
Jäitä hattuun meidänkin puolella. Sarja on kaikkea muuta kuin ohi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kritiikki: ootko perustanna ittelles vanklupia? Suattasinpa siihen liityväkkii. Melekosen haaskoja juttuja huastelet. Ei helesinkilääset ymmärrä ku pilikataan sitimualasii. Kalapale peekalot pystyy.

Tattis-Dave hörpsäsi jälleen sen ensimmäisen. Tyyli oli samanlainen kuin Tallinnan Irinalla joka huulet törröllä imaisi jo puolesta metristä. Helpotti Ilveksen iltapuhdetta melkoisesti. Tosin luvut olisivat voineet olla 3-0 kin jossittelemalla samalla tavalla kuin täällä on maitoastioiden parissa tapana. Ei ollut Daven ilta ei.

Sarjan avaimet:

Voittava maalivahti - Taube on sellainen, Dave ei.
Playoff-peliä fyysisine punnerruksineen - Ilves osaa sitä tällä hetkellä - IFK ei.
Maalinteko - Ilveksellä siihen kykenee 4 kenttää, IFK:lla vain yksi (ja senkin Ilves on tukkinut)
Hermokontrolli - IFK:lla ei toimi, painekattilassa höyryä
Painetaso - täysin IFK:lla, ykköskentän ihmeillä ja Söötti-Södellä, nyt koko joukkueella
Söötti-Söde ei tehnytkään ihmeitä (ihme!!)

En voi sille mitään mutta kun tuota tämänpäivästä ottelua katsoi niin mieleen vilahti montakin Arajärven ohjaamaa Suomi-Tsekki-matsia. Suomi hallitsee, pyörittää ja neppaa mutta aina Tsekit (sykorat) punnertaa parilla hallitulla vastahyökkäyksellä ohi ja finaaliin. Usein jatkoajalla. Usein suomalaisen molarin avustuksella. Sori vaan IFK, te joudutte nyt kokemaan niitä fiilareita jatkossakin. Hannu on hyvä häviävä valmentaja.

Silti pelin ratkettua jäälle jäivät kiittämään paitsi Ilveksen palkittu joukkue, myös joitain punahilkkoja. Arvostan tätä elettä. omia kiitetään hyvin kuuluneesta ja loppuun saakka jaksaneesta kannustuksesta. En pannut merkille keitä nämä IFK-pelaajat olivat, te varmaan merkkasitte.

Häviätte paremmallenne mutta asenteella ja tyylillä. Rispektii!

Edit: Ai niin. Tauben housut oli kohdallaan mutta Kruusin saappaat liian isot.
 
Viimeksi muokattu:

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Joo, tulipahan tänään käytyä aistimassa Hakametsän tunnelmaa ja ihan hyvä meininkihän siellä oli. Täytyy kyllä todeta, että jos IFK vielä aikoo jatkoon menosta taistella, niin ainakin muutamien pelaajien on palattava entiselle tasolleen. Siihen tietysti on jo tottunut, etteivät 2-4 kentät maalaa, vaikkei se varmaankaan kiellettyä ole... Mutta: Pärssinen ja Stathos. Mikähän tuota kultakypärää oikein vaivaa, on yhtäkkiä pudonnut panokseltaan ihan rivimiehen tasolle. Ja tuo kyllä on joukkueen kannalta aika suuri menetys. Kai seuraavassa pelissä sitten jo Lundell aloittaa. Sillä onhan Stathos on jo kossinut useamman kerran niin pahasti, että luottaako hän itsekään enää itseensä.

Aika vaarallista sanoa, että "ei Ilves kyllä kolme ottelua peräkkäin häviä". Kyllä se nopeasti taas kääntyykin jos on kääntyäkseen. Ilveksellä on nyt hyvä draivi ja itseluottamus. Ottelusarja on parasta pistää poikki heti seuraavassa pelissä. Mikäli näin ei käy, IFK saattaa vielä ihan hyvinkin nousta rinnalle ja sitten ohikin. Nää pelit on kuitenkin aika pienestä kiinni ja putki-ilmiötkin tunnetaan. Tähän mennessä ekaa peliä lukuunottamatta Ilvekseltä on onnistunut "kaikki". Hyvä joukkue tarvitsee onneakin, mutta katsotaan nyt mitä sitten tapahtuu jos pomput alkaakin kääntyä vastaisiksi. Onko joukkue tarpeeksi hyvä silloinkin?? No, tällä hetkellähän vain fanaattinen IFK-fani tai sitten joku "puolihullu" veikkaa jotain muuta kuin Ilveksen jatkopaikkaa. Mutta katsotaan. Minua ainakaan ei suuremmin haittaisi vaikka saataisiin sarjaan vielä lisääkin jännitystä!! ;)

Istuskelin C-päädyssä, joten pääsin aika hyvin tarkkailemaan IFK-fanien toimintaa. Ei valittamista, ihan reilua ja hienoa kannustusta ainakin minun mielestäni. Kuten hyvään urheilujuhlaan kuuluukin. Harmi jos tämä lysti nyt loppuu näin lyhyeen... Tsemppiä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Hienoa Ilves,todella hienoa. Koko joukkue on kuin uudesti syntynyt näin play-offs:ien kunniaksi. No niinhän pitääkin, sillä vain menestymällä play-offseissa voi saavuttaa kultaa ja kunniaa!

Mutta nyt tiukasti taas kerran järki mukaan ja ajatukset kohti sunnuntain peliä. Hyvän olon tunne on mukavaa, kivaa, hauskaa jne. Mutta se voi pirulainen kostautua.

Tämän päivän pelistä voi sanoa vain taas kerran UPEAA!

Ai niin, on se Raimo kova äijä. Aatelkaa ny, kohta viiskymppinen ja latoo viä kiakko-ottelussa maalejakin. Niin no, tännäv vaa yhrem mutta kyä se siittä!

Nå ja, vi träffas igen på söndag!
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kritiikki
Kysymys yksi: Ei mitään. Provosoin siksi että tiedän ifk:n kannattajista ainakin, vähintään kolmanneksen omaavan ns. itäsuomalais-murteen kotipaikkakunnalla-opituksi.

Hoppop. Ainoastaan Olli Jokinen -friikit ovat sieltä.

Viestin lähetti kritiikki

Kysymys kaksi: "Kalapa" on murteellinen versio sanasta Kalpa.

Kirjoita sitten isolla alkukirjaimella. KalPa on hieno seura. Vaikka Töölössä olenkin syntynyt.

Viestin lähetti kritiikki

Kysymys kolme: kyllä koen sääntöjen mukaiseksi. Ironia ja suoranainen vittuilu/provosointi lienevät oikeutettuja kun ottelusarja on käynnissä.
Siis painostus myös faneja kohtaan. Painostavathan joukkueen johtohahmotkin toisiaan verbaalisesti.

Vink: pykälä 9

Viestin lähetti kritiikki

Toki riippuu siitä millä päällä moderaattori on, ja mikä tärkeintä; vihaako hän Tampereem Ilvestä.

Oletan, että kaikki Moderaattorit rakastavat Ilvestä.


Viestin lähetti kritiikki

Kysymys neljä: Murrejuttu. No, se tuli jo esille. Sanotaan kuitenkin Hifk:n savolaiskannattajat joita on, ensinnäkin runsaasti, ja jotka ovat kovin aktiivisia.
Tosin Kalpa on heidän sydäntän lähinnä. Oikeasti.

Ks edellä. Puhuit kolmanneksesta.

Viestin lähetti kritiikki

Kysymys viisi: "Selvinpäin". No, en ihan.

Ota varovasti. Sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Viestin lähetti kritiikki

Kysymys kuusi: "Sainko." Olen saanut elämäni aikana satoja kertoja.

Viittaan jälkimmäiseen vastaukseesi: muka yli viiskyt. Edelleen hoppop. Yli viiskymppisinä puhutaan tuhansista. Elvikset kymmenistä tuhansista. Ilman liioittelun häivääkään. Ugh.

Viestin lähetti kritiikki

Kysymys seitsemän: Jätät oikeuden jättää vastaamatta tähän. Siitä kiitos. Vastaus on: yli viisikymmentä.

Ota nyt puolet pois. Ainaski.

Viestin lähetti kritiikki

Ps. Olen Tapparan kannattaja, mutta en Ilveksen vihaaja. Siinä se kai.

Samma här. Kannatan IFKta vihaamatta Jokereita. Meillä löytyy kohta yhteinen sävel.

Viestin lähetti kritiikki

Lisääkin toki tarjoan murteita jos satun sille päälle.

Laitas pala pohojammaata, mielimurrettani. Yläviis, kritiikki. Sullon tatsi.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Viestin lähetti Hayha

Hallissa oli hyvä tunnelma. Voitti viime vuoden Tapparan pleijaripelien tunnelman helposti.

Ohhoh! Olihan siellä ihan hyvä tunnelma, mutta ei sentään pidä liioitella!!! No, odottakaas nyt edes että Ilves pääsee finaaliin. Mahtaako sitten uskaltaa enää halliin mennäkään. Tämä kausi on edellisen kauden jumbotteluun verrattuna kyllä niin toisesta päästä, ettei porukoiden hullaantuminen ole mitenkään yliluonnollista. ;)
 

Snaipperi

Jäsen
Viestin lähetti Mr.J
Sörderholmihan ei ole koskaan hävinnyt Ilvekselle!
Ja heti kun Söde loukkaantui, niin rupesi tappioita tulemaan. Mutta eiköhän Söde sieltä perjantaiksi tule pelaamaan, vaikka sisulla! Uskoisin meidän kapumme olevan tässä tapauksessa onnenamulettimme!



Tuokin typerä näennäistilastollinen kukkanen tuli tänään Tinken & Co perseeseen pyyhityksi. Söde oli varmaan kentän södein hemmo, mutta kiekon kanssa neuvoton surffailija.
 
Viimeksi muokattu:

Snaipperi

Jäsen
Viestin lähetti Simon
Ei, vaan liian snadit byysat...

Nyt mun on jo korkee aika lähtee vittusiin tästä ketjusta, jätetään palstatilaa vähän muillekin turhan paskan jauhajille.


Hyvä päätös.

Ei kannata osallistua keskusteluun, jota omat hermot eivät kestä. Häviäminen on taitolaji, ja sitä kannattaa harjoitella.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti BigRedBob
Joukkuetta ei todellakaan hylätä. IKINÄ.

Ugh

Meillä viime kausi oli kauhea, mutta halliin mentiin, vaikka ennakko-odtukset pelistä olivat..

Mutta point. Omaa joukkuetta ei jätetä edes pahimmassa kurimuksessa.

Tästä peukalo pystyyn Tampereella olleille HIFK ihmisille.kannustus jatkui viiimeiseen sekuntiin.



mulla oli viä jotain mutta uni ja känni vei sen...
(seolijotain pahahhfkiherjaa utta enpsty neöömuistaa)
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tämä kausi on edellisen kauden jumbotteluun verrattuna kyllä niin toisesta päästä, ettei porukoiden hullaantuminen ole mitenkään yliluonnollista. ;)

Toi oli harvinaisen hyvin, hauskasti ja osuvasti sanottu. Mikä voikaan olla parempi keino unohtaa tuskainen (lievästi sanottu) viime kausi, kuin hyvä menestys tällä kaudella.

Tämä yllättävän hyvä menestys tässä playoff -sarjassa on todellakin ollut balsamia HC-fanin mielelle.

Lisää balsamia, kiitos!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Snaipperi
Tuokin typerä näennäistilastollinen kukkanen tuli tänään Tinken & Co perseeseen pyyhityksi. Söde oli varmaan kentän södein hemmo, mutta kiekon kanssa samanlainen neuvoton surffailija kuin kaikki muutkin naurettavat pellet, jotka kantoivat HIFK:n kunniakasta ja perinteikästä punapaitaa.

Onneksi ottelusarja eiole vielä ohi. Tiedän, erittäin suurella todennäköisyydellä Ilves menee välieriin, mutta se ei ole 100% varmaa.

Typerä viesti, kehuisit ennemmin omia, mutta jos tuo on kivaa, niin jatka samaan malliin. Joo, mutta olen erittäin pettynyt, joten ei kannata noteerata näitä mun viestejä. Jokainen tsäänssi on mahdollisuus, mutta tsäänssit on aika vähissä nyt.

Taistellaan kuitenki! Sunnuntaina vaikka tulis turpiin, niin tehdään siitä sellanen matsi, että jäis jotain muisteltavaa kumpikin joukkue hirveitä niittejä, ylilyöntejä, vauhtia....ei kyttäyskiekkoa, vaan taistelua!!
 

Aatos

Jäsen
Jäätävän upea suoritus Ilvekseltä. Kiitos jätkät!

Hii-ef-koolta raukkamainen temppu häipyä koppiin kesken palkintojenjaon. Samanlaisia paskaluusereita koko sakki, eivät eroa kekkulivalmentajastaan. Nykynuorison esikuva, flekmaattisen vetelä vempula, K. Kuhta, sitä joukkoa taisi johtaa - yllätys. Kyllä kunnon rehdin pelin jälkeen sietää muutaman sekunnin viivalla seistä vaikka potuttaakin.

Kuten ounasteltua, ottelusarjan suurimmat ratkaisupelaajat heiluvat maalien suulla. Pitkämäki johtaa Stathosia 100-0. Pidä Taube lippu korkealla ja housut liikkeessä!

Ottelun jälkeen kuunneltiin Ilveksen kapteenin Raimo Helmisen näkemyksiä. Raipe myönsi, että Ilves oli pulassa aluksi. – Vaisusti aloitettiin, mutta onneksi saatiin se johtomaali. Ei ollut tarkoitus peruutella. Paljon kovempaa täytyy pystyä heti alusta pelaamaan. Peruuttelu kostautuu aina, Raipe arvioi.

– Toisessa erässä saatiin peli käännetyksi meille. Meillä oli hyviä paikkoja niin paljon, että olisimme voineet tappaa pelin jo siinä. Mutta maalinteko ei ole näissä peleissä helppoa, eikä meilläkään resurssit ole niin kovin huikeat. Ei ole sellaisia miehiä, jotka varmasti tekevät maalit paikoista.

Jee jee jee!!! Keksikääpä HIFK:iläiset uusia syitä tappioonne tai käyttäkää vanhoja (teko)syitä, eli ainakin mm. näitä:
- Ilves kahvaa ja koukkii
- Juha Pitkämäen housut
- Ilves on voittanut vain, koska HIFK on pelannut niin huonosti
- Tamperelaiset ovat maalaisjuntteja
- Ilves on aivan täysin umpisurkea joukkue
- Timo Peltomaa on raukkis ja Suomen toddbertuzzi
- Ilveksellä on ollut tuuria
- Ilveksen pelaajat pelaavat sikaa, HIFK:n taklaukset ovat täysin puhtaita, mutta Ilveksen pelaajat pelaavat sikaa
Mitähän niitä oli vielä...
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kommentit paikanpäältä

Tulihan katsottua peli pitkästä aikaa tampereela Tässä ihan hyvän playoff pelin kommentit:

Ensimmäinen erä täydellistä IFK hallintaa ja pikkoja oli monta, joista osa aivan loistavia paikkoja. Vihko oli muuten taas AIVAN yksin läpi ja pamautti yli pleksiin. Sitten Statoksen KARMEE munaus, nollakulmasta surkee sutasu ilman maskia aivan päätykulmasta sisään. Taas oli Ilves tehnyt ottelun avausmaalin neljännen kerran peräkkäin. Väitän että peli ratkesi tähän. Sen jälkeen lves sai itsensä kokoon, sai pelata omaa peliään. On helppo pelata kun johdat peliä ja ottelusarjaa, siinä ei kukaan hermostu. Lopussa Ilveksellä oli erän ainut maalipaikka kun pääsivät 3-1 hyökkäykseen, mutta onneksi ampuivat ohi, sillä Statos ei olisi sitä torjunnut. Erässä Pitkämäellä 14 torjuntaa, joiden lisäksi IFK ampui puolen tusinaa kertaa hyvästä paikasta yli.

Toinen erä oli alussa Ilveksen hienokseltaan, muutama vaarallinen läheltä piti tilanne. sitten illan toiseksi huonoin pelaajamme Statoksen jälkeen, eli Jere lahjoitti maalin Ilvekselle. Sitten illan ehdottomasti paras IFK pelaaja, Saarinen kuittasi Ilveksen alkeellisen mokan ja taas toivoa. Vuorossa oli IFK:n surkea purku (en ehtinyt nähdä kuka) ja Ilves pakki passasi kiekon Raipelle varmaan paikkaan. Ei osuutta Statoksella tähän. Sitten vaihdettiin maaliin Lundel ja alkoi Ilves show. Ilveksellä kaksi aivan avopaikka, josta toinen ohi ja toisen Lundel torjui aivan mahtavasti patjalla. Vielä perään ylärima. IFK oli todella sekaisin siinä sen muutaman minuutin ja vain Lundel ja tuuri pelasti rumilta numeroilta tossa vaiheessa. Sitten yv ja Pärän hyvä ajo maalille ja paikalla Kuhta. Erä selvästi Ilveksen, vaikka IFK:llakin oli omia paikkoja.

Kolmas erä oli tasapaksua. IFK luonnollisesti yritti pelata ja Ilves pelasi varman päälle. Saatiin muutama hyvä paikka, joista paras Kuhdalle Harkinsin upeen passin johdosta. Yleensä Kibe tekee tollasesta, nyt ei. Vika tyhjiin.

Onnea Ilvekselle, hieno taistelu, vähän tuuria ja hyvä itseluottamus tuotti jälleen voiton, kolmannen peräkkäin. Enään ei puhuta pelkästä tuurista. Ilves pelaa vahvalla itseluottamuksella.

IFK kommentteja:

- Meillä karmee maalivahtiongelma Käsi ylös joka luottaa vielä Statokseen playoffseissa? Käsi ylös joka luottaa Lundeliin (oli tänään mahatava)? Minä en luota kumpaakaan!
- Jere on meidän heikoin pakki tällä hetkellä. Mikä vaivaa? Aivan surkeeta kiekollista pelaamista, ajelee koko ajan ohi, ei mitään johtajuutta. Olisin tänään herättänyt Jereä vilttikomennuksella.
- Saarinen meidän ehdoton kunkku. Ei virheitä, voitti kaikki kaksinkamppailut, kiekollisena upeeta itseluottamusta uhkuvaa peliä. Avasi pari läpiajoa, toi kiekon monta kertaa upeine harhautuksineen ylös, jne.
- Kultanen sählää aina jonkin verran, mutta sanoisin että hieno peli silti.
- Beny ja Turunen hoitivat tonttinsa loistavasti, ei virheitä. Samoin Kurvinen ja Pikkarainen ok.
- Söde loistava. Varmat avaukset, voitot omassa päädyssä, jne. Upee paluu.
- Pakko myöntää että olin väärässä: Hurtaij on AIVAN TURHA mies!!! Pilaa koko kakksoketjun. Myös Vopat tänään surkea.
- Ykkönen teki maalin, mutta muuten vaisua, vaikka Pärä jo pari kertaa väläyttikin. Ei ole lähelläkään omaa tasoaan.
- Hirtson vitja meidän ehdottomasti paras. Koko ajan paine Ilves päädyssä, ei vaan mene sisään.
- Selkeesti joka pelissä IFK hallitsee niin kauan kun on tuoreet jalat. Kun kaikki väsyy kovassa pelirytmissä, se aina helpottaa puolustavan joukkueen pelaamista. Jos halutaan jatkaa pelejä sunnuntain jälkeen, ekassa erässä on saatava se johto. Silloin joutuu Ilves takaa-ajajaksi
- Laittaisin Hurtaj sivuun, Häbä siihen keskelle ja Laine laitaan. Petrell neloseen Laineen tilalle. Maalivahdin voi valita arvalla, kumpaakaan en luota ja ei luota pelaajatkaan ja se näkyy kentällä.

Sarja ei ole vielä ohi. Sunnuntaina voitto ja paineet siirtyy Ilve leiriin. Olisi kiva nähdä mitä he tekevät kun peli ei menekään heidän johdollaan. MAikä ei ole luovuttanut ja moni järkevä Ilves fanikin tajuaa että peli ei ole vielä selvä. Muistakaa että viime keväänä kaksi joukkuetta nousi 1-3 tilanteesta jatkoon.

Onnea vielä Ilvekselle ja tavataan sunnuntaina!
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hajahuomioita

Matsista on kotiuduttu, vähän syitä ja seurauksia:

1. Stathos
2. Yrityksen puute/motivaatio/taklaukset? Kolmannen lopussa vähän yritystä.
3. Eka maali taas Ilvekselle ja siitä taas kipsi päälle.

Vielä vähän: En olisi uskonut tätä sanovani mutta seuraavaan Lundell maaliin. Ei vakuuta Stathos, ei ole kreikkalaisesta voittajaksi. Pientä varmuutta kaivattaisiin, ne helpot on otettava kiinni.
Pelitaktiikka pysyköön muuten samana, lisätään siihen se raivo ja suoraviivaisuus niin hyvä tulee. Ja mennään niihin tilanteisiin kunnolla eikä puhallella sivussa muniin ja katella minne se kiekko kimpoilee.

Läpiajot voisi pikku hiljaa alkaa käyttämään hyväksi... (Pikku vinkku Jone). Äkkiseltään ei uskoisi että nro. 21, "Kultsi", on käynyt useamman kauden NHL:ssä pelaamassa. Näissä peleissä tarvittaisiin sitä nöyryyttä, varmoja purkuja ja syöttöjä. Jos skode on joukkueen kovimpia niin käytetään sitä.

Aloitukset meni varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä poikkeuksetta Ilvekselle. Alussa yritystä oli vain Hirson ketjulla, mutta niitä maaleja jäätiin kaipaamaan, liikaa jäädään vieläkin hieromaan.

Pitkämäki ei suuremmin päässyt loistamaan, vaikka torjuntatilasto taas komealta näyttää. IFK on varmasti mestari tekemään kaverin veskasta sankaria. Tämä sama synti on nähty liian monta kertaa mm. Jyppiä vastaan. Mutta hyvin pelattu Pitkämäeltä, vedot kiinni, IFK teki maalinsa vierestä "väkisin", ei otettavissa. Ja maltti piti vaikka välillä maalilla oli ruuhkaa ja maskikin pääsi tippumaan pariin otteeseen. Miestä sinne maalille, monesti jäi kiekko maalille pomppimaan! Parhaimmat paikkansa HIFK kuitenkin tuhlasi vetämällä maalista ohi/yli. Housujen piikkiin ei tämäkään matsi mene. (ja tähän ihan mikä vaan merkki)

Pelaajista ei jäänyt juurikaan ketään mieleen, joukkueina mentiin. Virheet ratkaisevat näissä peleissä (Stathos + maalien puute). Ilveksestä jäi mieleen viisas, nöyrä ja nimenomaan varma puolustuspään pelaaminen. Yksilöistä nousi esiin (The) Raipen maltti ja kylmät ratkaisut. IFK:sta positiivista vaikea kaivaa, Saarinen kuitenkin onnistuja. Hyviä ylöstuonteja, ja pisteissä viime pelien parhaimmistoa.

Kaikesta huolimatta, pelejä on vielä jäljellä (huomatkaa monikko). Oma peli kuntoon ja luottoa alakertaan, siitä se lähtee. Suoraviivaisuutta ja yritystä lisää, nyt ei ole enää hävittävää. nämä teesit pätee aina mutta nyt niiden puute on todella näkynyt. Voitto kotona ja maalihanat auki, sen jälkeen kaikki on taas omissa käsissä.

Ja loppuun vielä respectit Ilveksen nöyrälle pelille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös