3. peli, HIFK-Ilves, 17.3. klo 18.30

  • 36 652
  • 245

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on kyllä parempi kuva!! Sinne voi sijoittaa Ara-tädin hamekaapin sisällön ja tilaa jää vielä parkkeerata farmarimallinen Mondeo.
 

Liitteet

  • taube.jpg
    taube.jpg
    53,5 KB · kertaa luettu: 1 766
Viimeksi muokattu:

Mauno Ahonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Päät pystyyn!

EI MEITÄ VIELÄ OLE LYÖTY!!! Ottelusarja on vasta nuori. Tosin nyt tarvisi jonkinlaista herätystä Aralta. Pahoin pelkään, että ainut merkittävä muutos on Söden mahdollinen palaaminen. Onhan näitä ketjumuutoksia monesti ollut syytä tehdä ja monesti ollut hyväkin sauma siihen, mutta vaihdot ja kokeilut jäänyt tekemättä.
Nyt toivoisi kyllä Petrelliä kehiin. Saatais vähän ryminää ja tsemppiä sinne laatikkoon. Olisi sitten toinen jamppa seurattavaksi. Siis Vopin lisäks.

Ihmettelen noita Jatkoajan antamia tähtiä HIFK-pelaajille.
Lundell ***
Turo **
Hirso *

Omat olisi ollut ehdottomasti:
Vopat ***
Hirso **
Vihko *

Eihän tässä muuta voi, kuin toivoa ryhtiliikkeeseen. Vähän ketjumuutoksia nyt, sekä ryminää!

Petrellille kenk..öh..pelipaitaa päälle perjantaina!
 
Viimeksi muokattu:

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Vai että näin

Pitäis sen Aran vähän herätellä teitä? Miten olis aikalisä? HAHAHAHAHAHAHAAA, prkl, vieläkin vituttaa toi keväinen pelleily...


Hienoa, että noi Ipan ulkomaalaiset edes näyttää playoff-pelaajilta:) Meillä näkyy vain jäähyboksin oven jatkuvassa rasvaamisessa eroa runkosarjaan...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Re: 2-osainen viesti

Viestin lähetti JHag
Astashenko ja Toporowsky eivät ole taklanneet kaiketi kertaakaan koko po-sarjassa ja "koko ajan" jäältä kamoja keräävä Jere on pyllähtänyt jäähän 2 kertaa vastustajan (puhtaan) taklauksen toimesta. 2 kertaa 180 minuuutissa, onhan se koko ajan.

Muistelin, että noita taklauksia Karalahteen (joissa siis pyllähdys) olisi ollut enemmänkin, mutta saattaa olla ettei niitä ole kuin noi kaksi. Ilveksen sivuilla onkin videot kyseisistä tapauksista.

http://www.ilves.com/videot/150304/SnebuajaaJeren.mpg

http://www.ilves.com/videot/150304/Jeremaistaaomaalkett.mpg

Ja eiköhän me huomenna saada pari taklausta lisää kokoelmiin ;)
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Hah, huvittavaa lukea urpojen kirjoituksia Aran sanomisista. Arvon Iltalehden ja -sanomien "uutisointiin" luottava nollakansa, Aravirralta kysyttiin asiasta toimittajan taholta, mies ei housuja itse puheeksi ottanut. Seuratkaa tilanteita, älkääkä sössöttäkö lehdestä lukemanne mukaan. Provoina kyllä hyviä, mutta faktoina surkeita.

Joku väitti Ilveksen olleen fyysisempi eilen, paskapuhetta. IFK oli fyysinen 10 ensimmäistä minuuttia, sitten loppui fyysisyys koko ottelusta. Ilveksen fyysisyys oli lähinnä tiukkaa painia puolustusalueella, onnea voitosta.

Perjantaina Hakametsään möykkäämään. Ilman rumpua.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän ovat tuntuneet nuo runkosarjan pelit sokaisseen HIFK:n kannattajia. En ole missään vaiheessa ymmärtänyt näitä puheita kuinka HIFK:n materiaali on muka ylivertainen Ilvekseen nähden. Katsokaa nyt herranen aika ihan oikeasti noita rostereita! Minä en ainakaan millään saa HIFK:n materiaalia kokonaisuudessaan merkittävästi laajemmaksi tai laadukkaammaksi kuin Ilveksen. Vai ovatko Ilveksen pelaajat niin tuntemattomia ja aliarvostettuja Helsingin päässä, ettei Ilveksen iskukykyä siellä ymmärretä? HIFK:lla on kovempi ykköskenttä, mutta muut ketjut ja maalivahtipeli menevätkin sitten kyllä Ilveksen eduksi.

Aivan pyöreä sarjahan tämä on ja menee todennäköisesti seitsemään otteluun. En usko Ilveksen voittavan ainakaan molempia kotipelejään. Jatkoonmenijää on tässä vaiheessa mahdotonta ennakoida.

Monet ovat todenneet kuinka Ilveksellä oli eilen tuuria ja HIFK lahjoitti maalit Ilvekselle. Tämä varmasti pitääkin paikkansa ainakin osittain,mutta mielestäni tuurit ovat siinä tapauksessa tällä hetkellä tasan. Muistellaanpa meinaan sitä ensimmäistä ottelua, jonka HIFK kannattajiensa mielestä voitti "suvereeniin tyyliin". Siinähän pelissä Ilves lahjoitti maalit HIFK:lle. Ensimmäinen osuma olisi pitänyt hylätä päivänselvän maalivahdin häirinnän takia, toiseen Viitakoski antoi kammottavan harhasyötön ja kolmannen Pitkämäki imuroi lähes nollakulmasta sisään.

Pelin hallinta ei muuten mielestäni vielä ole mikään tae joukkueen paremmuudesta. Kulmissa pyöriminen ja kaukaa lauotut vedot eivät ole mikään kummoinen meriitti joukkueelle. Laukaisutilaston taakse voi piiloutua, jos haluaa kiistää tosiasiat. Eli sen että Ilves oli eilen joukkueena selvästi parempi yhdistelmä ja voitto irtosi loppujen lopuksi todella vaivattomasti.

Tuollaiset valmentajan "neronleimaukset" ja "avuttomuudet" katsotaan muuten aina pelkästään lopputuloksen mukaan. Absoluuttista totuutta näihin asioihin on aika vaikea löytää. Eilenkään Ilves ei olisi voinut toteuttaa samaa taktiikkaa mikäli HIFK olisi saanut alkurynnistyksestään maalin. Aivan kuten ranger kirjoitti, pelitapahtumat vaikuttavat ratkaisevasti valittuun taktiikkaan. Eilen Aravirta ei kieltämättä pelin aikana näyttänyt löytävän mitään aseita Ilveksen kurinalaiseen ja nöyrään puolustuspeliin.
 

martinec

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, New York Islanders, CSSR
Saarinen puhut asiaa

Elikä todellakin tuo eilinen peli oli Ilvekselle helppo.
IFK ampui joka paikasta, joka asennosta ja pääsääntöisesti
ohi tai sitten päin tai räpsään. Laukaisusektorit olivat kulmissa tai usein sinisen tuntumasta ilman maskia. Todellisia maalipaikkoja oli VÄHÄN.
Ilves käytti maalipaikat tehokkaasti hyväkseen, ja ei tuosta tappiosta voi syyttää veskaria varsinkin kun omat tehot on nolla.
Ja vielä kaiken lisäksi Levosella oli siis punainen kypärä ja punaiset lasit => erittäin linjatonta vihellystä. Välillä IFK poika roikkui, välillä Ipa roikkui...mutta kuitenkin jäähyt tulivat pääsääntöisesti Ilvekselle. Huono esitys tuomarilta, tämä oli huonoin matsi jonka Levonen on viheltänyt siis häneltä surkea performanssi.
Ja tsemppiä Ilvekselle, HIFK ei ole välieräpaikan arvoinen jengi !!
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Re: 2-osainen viesti

Viestin lähetti JHag
Ensiksi provoälämölö muille apinoille. Sana muillehan sisältää itsenikin samaan kategoriaan:

Toteaisin mestisjuntille säälittävine Jukurit-kilpineen (Jukurit, voi hyvä luoja!) ja Turhun Ohmolle, että ainahan te löydytte yhtä varmasti kuin rääpäleet isolta haaskalta yleensäkin ja käsi housuissa näistä HIFK-ketjuista, kun joukkueella menee huonosti.

Liigajuntti JiiHaa osoittaa näemmä kiekkotuntemuksensa dissaamalla alasarjoja koska hänen elämässää ei ilmeisesti muuta ole kuin HIFK ja vessan ovessa (sisäpuolella) Jeren juliste.

Joukkueena minulla ei ole mitään hifkiä vastaan, olen vai ärsyyntynyt Aravirran jatkuvasta itkemisestä. Samoin olin yllättynyt hifkin aneemisuudesta keskiviikon pelissä ipaa vastaan.

Tsemppiä ipalle tuleviin peleihin.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Viestin lähetti Saarinen


Eilen Aravirta ei kieltämättä pelin aikana näyttänyt löytävän mitään aseita Ilveksen kurinalaiseen ja nöyrään puolustuspeliin.

Näitä pässejä vaan riittää. Tiedätkö sinäkin mitä Ara oli sanonut pojille eilen? Arako se yritti eilen tehdä maalit? Arako tätä peliä pelaakin? Mitä varten ne pelaajat siellä ovat? Ei hitto vie mitä kommentteja. Ara on varmasti kertonut lääkkeet miten sumppu pitäisi rikkoa, mutta ei se perkele ole Aran vika jos kundien itseluottamus ole kohdallaan ja vastustaja pelaa sumppunsa hienosti (siitä kunnia koko Ilveksen jengille). Jokainen valmentaja ja täälläkin varmaan joka toinen kirjoittaja tietää miten sumppu tulisi purkaa, mutta ei se vaan aina onnistu. Ja se ei todellakaan ole valmentajan vika jos se ei onnistu aina.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Owen
Näitä pässejä vaan riittää. Tiedätkö sinäkin mitä Ara oli sanonut pojille eilen? Arako se yritti eilen tehdä maalit? Arako tätä peliä pelaakin? Mitä varten ne pelaajat siellä ovat? Ei hitto vie mitä kommentteja. Ara on varmasti kertonut lääkkeet miten sumppu pitäisi rikkoa, mutta ei se perkele ole Aran vika jos kundien itseluottamus ole kohdallaan ja vastustaja pelaa sumppunsa hienosti (siitä kunnia koko Ilveksen jengille). Jokainen valmentaja ja täälläkin varmaan joka toinen kirjoittaja tietää miten sumppu tulisi purkaa, mutta ei se vaan aina onnistu. Ja se ei todellakaan ole valmentajan vika jos se ei onnistu aina.

Heh, jopas pienestä hermostuit. Itse asiassa olen sinun kanssasi aivan samaa mieltä ja jotain tuontyylistä yritin itsekin kirjoittaa (huonolla menestyksellä näköjään). Niin kuin kerroin niin absoluuttista totuutta näihin valmentajien "neronleimauksiin" on mahdotonta tietää. Voihan hyvin olla esimerkiksi niin, että valmentaja terottaa joukkueelle juuri täsmälleen parasta mahdollista taktiikkaa, jota pelaajat eivät vain kykene noudattamaan. Eilen Ilveksen taktiikka toimi paljon paremmin kuin HIFK:n. Oliko se sitten pelaajien vai valmentajien ansiota/vikaa niin on aika mahdotonta arvioida.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti HN

Kiistämätön tosiasia on kuitenkin myös se, että valmentajia vertailtaessa ja arvioitaessa paljon painoarvoa annetaan sille, kuinka hyvin valmentaja saa taktiikkansa, pelisysteeminsä ja muut haluamansa asiat läpi joukkueessa. Kaikki valmentajat osaavat oikeat asiat teoriassa, mutta kaikki eivät saa joukkuettaan toteuttamaan niitä.

Totta tämäkin. Ja silloin jos valmentaja saa oman taktiikkansa toimimaan vuodesta toiseen ja monissa eri joukkueissa, ei kysymys voi olla enää sattumasta tai hyvistä pelaajista, vaan nimenomaan valmentajan ansioista. Yksittäisten ottelujen sijaan valmentajien taktikointikykyjä voikin näin ollen kunnolla vertailla vain pidemmällä aikavälillä.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kai se on minunkin kommentoitava eilistä peliä, vaikkakin vähän myöhässä. Hifk aloitti hyvin ja peli oli ihan hanskassa. Ilves sai ensimmäisen ”vetonsa” kohti maalia kun erä oli jo lähes puolessavälissä. Ai ettei ollut asennetta? Hyvän painostuksen jälkeinen Stathosen imaisu olisi vienyt hurmoksen miltä joukkueelta tahansa. Kaksi laukausta ja kaksi minuuttia myöhemmin seurasi ottelun kulminaatiopiste: 0-2 ja Hifk:n munat oli Ilveksen hanskassa –asenne kutakuinkin kuoli. Näinhän se usein menee: jos et itse saa onnistumisia niin yleensä vastustaja saa.

Hifkin ylivoimat olivat kammottavaa katseltavaa. Hifk:lla oli oikeasti vaikeuksia saada kiekkoa siniviivan yli! Jos ylivoimakuviota lähdetään rakentamaan variaatioilla 1) pitkä päätyyn ja perään (toivotaan-toivotaan-että-se-pomppaisi-omille) sekä 2) yritän yksin neljän kaverin keskeltä niin ei ole ihme, ettei yv:n pakkopeliä saada aikaan. Ilves sen sijaan käveli yli sinisen ollessaan ylivoimalla. Olisi vähän opittavaa niiltä.

Ja sitten vielä niistä sytyttäjistä. Tämä jengi elää maaleista. Onnistumiset tuo onnistumisia. Näinhän se on Ilveksenkin kohdalla. Hyvää sumppupuolustamista ja parista vastaiskusta ne välttämättömät maalit.

Täytyypä vielä kehua vastustajaa ja ihailla heidän puolustusasennettaan. Keskialue saatiin täysin tukkoon ja sen eteen tehtiin valtavasti töitä. Hifk näytti jopa surkealta yrittäessään keskialueesta yli.

Matka jatkuu. Karavaani kulkee.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Viestin lähetti Saarinen
Heh, jopas pienestä hermostuit. Itse asiassa olen sinun kanssasi aivan samaa mieltä ja jotain tuontyylistä yritin itsekin kirjoittaa (huonolla menestyksellä näköjään). Niin kuin kerroin niin absoluuttista totuutta näihin valmentajien "neronleimauksiin" on mahdotonta tietää. Voihan hyvin olla esimerkiksi niin, että valmentaja terottaa joukkueelle juuri täsmälleen parasta mahdollista taktiikkaa, jota pelaajat eivät vain kykene noudattamaan. Eilen Ilveksen taktiikka toimi paljon paremmin kuin HIFK:n. Oliko se sitten pelaajien vai valmentajien ansiota/vikaa niin on aika mahdotonta arvioida.

Sorry. Tää aihe saa vaan mulla aina karvat pystyyn. Aina liiotellaan valmentajan taktisia kuvioita ja jos voitetaan se on valmentajan neroutta, jos hävitään se on surkean taktiikan syy. Mutta kuten sanoit aivan täydellisesti, me emme juuri koskaan tiedä mikä on totuus. Kahdessa viime pelissä Ilves on onnistunut paremmin kokonaisuudessa ja vienyt voitot.

Peli jatkuu huomenna ja parempi voittakoon!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
No vittu, eikös täällä saa edes älämölöillä rauhassa!! Katsokaa kiekkokulttuurien eroa;

1) tunteet kuumana liigajengien peruspilareissa HIFK, Ipa, accompanied by TPS

2) rapa lentää

3) keskustellaan myös kiekosta ja todetaan aina välillä; kuumana käydään, niinkuin pitääkin

Niinpä, Ohmi (menikö oikein?), sorry, HIFK ei juuri nyt ole suosikkiaiheitani, mutta sen verran on pakko pistää laineita alas, ettei me nyt koko aikaa ole oltu jäänpintaa kyntämässä. Ja Mr. Smith; kyllä ne Jere antaa / Jere ottaa niitit ovat 2-2. Jeren kauden huomioonottaen aika tukevasti plussan puolella hän. Ja usein siellä missä tapahtuu. Ja Vopatin ojennus kohti Tinkeäkin on hyväksytty nähdyksi, kun kukaan ei kommentoi? Näitä kutsutaan pelitilanteiksi, kuten Tinken taklauksia maanantaina. Tätä kutsutaan kontaktilajiksi.

Ja mestismieskin latasi muutaman tunnin mietittyään sellaisen omaperäisen vastaprovon, että lensin selälleni. Että oikein Jeren kuva vessan ovessa (sisäpuolella). Kiitos eritoten sulkulisäyksestä. Olen siis lyöty. Älä enää sivalla sanansäilällä Jukuri-mies, se on niin raakaa ja timanttista ja .... hetkinen? Olen muuten käynyt katsomassa kaksi Jukurien matsia viime kaudella, jengi oli toisessa aivan paska ja toisessa aika hyvä. Dissaan alasarjoja? Ei, dissaan typeriä viestejä keskustelupalstalla. Lupaan tulla heti ensi kaudella käymään Mestis-osion Jukurit-ketjuissa ulvomassa itseni kuoliaaksi, kun Jukurit häviää. Deal, ok? Pidetään siis vierailujen taso molemminpuolin alhaalla.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Isaksson
IFK oli eilen huono, mitä sitä kaunistelemaan. Ilves oli toki vielä huonompi, mutta tällä kertaa voitti. Pelin täydellinen hallinta ei aina riitä, kun hosuminen ja liika kiire kulkee järjen ja maltin edellä.

Joka tapauksessa on tietysti aivan selvää, että tuollaisella taktiikalla Ilves - eikä mikään muukaan joukkue - kykene voittamaan enempää kuin yhden pelin. Niin pieleen ei todennäköisyyslaskenta kuitenkaan mene. Onnikaan ei voi ihan noin rajusti olla koko ajan toisen puolella. Kieltämättä Ilves pelasi erittäin järkevän pelin, mutta IFK siihen mahdollsiuuden antoi, ei Ilves itse. Yksikin maali 2:ssa ekassa erässä olisi kääntänyt pelin, mutta joskus käy näin. Ei kuitenkaan kovin usein.


Kiitos lohduttavista sanoista. Nyt kykenen asennoitumaan liian aikaisin alkaneeseen kesälomaan helpottunein mielin. Tappara, hallitseva Suomen mestari, ei voinut olla niin huono kuin lopullinen sijoitus (9.) antaa ymmärtää. Tällä hetkellä jämäpleijareita pelaavat kahdeksan todellista rupusakkia, joilla ei olisi ollut mitään saumaa Tapparaa vastaan, jos ensimmäisen Blues -matsin jatkoaika olisi päättynyt toisin, jos Barkovin polvi olisi ollut kunnossa, jos Saarinen olisi ottanut aikalisän lokakuun SaiPa -ottelussa ja jos Leinonen olisi rekrytoinut Descoteauxin sijaan Phil Housleyn.
 

ex-jokipoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisin vielä yhden näkökulman tähän valmentaja/taktiikan onnistuminen keskusteluun.

En ole itse entinen pelaaja, mutta kyllä pelaajien haastatteluista ja muistakin lähteistä saa käsityksen, että pelaajat itse arvostavat ja jopa vaativat valmentajalta taktisia oivalluksia.

Esim. juuri oli jossain Tommi Jämingin haastattelu, jossa hän kehui Sykoraa siitä, että tämän ottelun aikaisilla taktisilla muutoksilla on voitettu monta peliä tämän kauden aikana.

Kauden 1998-99 Ilveksen (nimellisesti) superjoukkueesta tiedetään, että pelaajat olisivat vaatineet Jursi Jr:ltä nimenomaan taktisia oivalluksia, joita ei oikein ikinä tullut. Ja kyllä se joukkueen pelistä näkyikin. Kauden alussa taitava joukkue pystyi käyttämään uuden siniviivasäännön tuoman lisätilan hyödykseen kaikista joukkueista parhaiten, mutta kun muut joukkueet oppivat tukkimaan keskialueen uudessa systeemissä, ei pelistä tullutkaan enää mitään. Nähtiin useita matseja, joissa Ilves voitti laukaukset moninkertaisesti, mutta ei silti voittanut.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti JHag
No vittu, eikös täällä saa edes älämölöillä rauhassa!! Katsokaa kiekkokulttuurien eroa;

1) tunteet kuumana liigajengien peruspilareissa HIFK, Ipa, accompanied by TPS

2) rapa lentää

3) keskustellaan myös kiekosta ja todetaan aina välillä; kuumana käydään, niinkuin pitääkin

Niinpä, Ohmi (menikö oikein?), sorry, HIFK ei juuri nyt ole suosikkiaiheitani, mutta sen verran on pakko pistää laineita alas, ettei me nyt koko aikaa ole oltu jäänpintaa kyntämässä.

Näin juuri, kuka helvetti näitä pelejä pystyy ja ennen kaikkea haluaa seurata puhtaan analyyttisesti ilman minkäänlaisia tunteita. Adrenaliini rokkaa niin kaukalon ulko- kuin sisäpuolellakin.

Äläkä ole Jhag murheellinen, ei tuo Hifkin peli nyt kovin surkealta ole näyttänyt kahdesta tappiosta huolimatta. Samat ongelmat siellä tuntuu olevan kuin Jokereillakin kahdessa ensimäisessä pelissä - Jukka Koivua lainaten, "Näissä peleissä kun avautuu tilanne, niin pitää kylmästi lyödä se musta reppuun."

Mitä todennäköisemmin Hifk-Ilves-sarja on tämän illan jälkeen tilanteessa 2-2 ja tämän jälkeen Hifkille riittää jo pelkät kotivoitot jatkoon pääsemiseen.

Ilvesläisille kysymys, myydäänkö siellä Hakametsän hallissa mustaamakkaraa?
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Viestin lähetti Ohmi

Ilvesläisille kysymys, myydäänkö siellä Hakametsän hallissa mustaamakkaraa?

Myydään ainakin D-päädyn pyörykkä-kioskilla.
Musta on tosin aika kallista eikä maultaan läheskään Tammelantorilta ostetun luokkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös