2014 U17 WHC Nova Scotia, Kanada (Vuodenvaihde)

  • 2 690
  • 1

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Turnaus järjestetään tutusti Kanadassa. Tänä vuonna kisat pelataan Nova Scotiassa Sydneyn ja Port Hawkesburyn kaupungeissa. Kyseiset kaupungit ovat pieniä ja halleihin menee aika vähän porukkaa. Yhden hallin löytää wikipediasta ja siihen menee sellaist n. 5000 ihmistä, joten mitään isoa yleisön juhlaa ei näihin kisoihin saada.

Hieman aikaista varmaan avata näille kisoille ketju, mutta hieman nuo vuodenvaihteen turnaukset alkaa jo polttelemaan ja äkkiähän ne on jo käsillä. Suomessa kisat tuskin tänävuonna kerää isoa mielenkiintoa, koska Suomi ei turnaukseen osallistu. Viime turnauksen joukkueista Suomi ja Slovakia eivät ole mukana ja heidän tilalleen tulivat Tshekki ja Saksa. Sinällään harmi, että Suomesta ei jengiä tälläkertaa mukana ole. Siitä huolimatta ehdottomasti suosittelen turnausta, koska pelit näki ainakin viime vuonna ilmaiseksi ja turnauksessa on mukana iso liuta tulevaisuuden nimiä.

Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Ruotsi. Tekivät hienon suorituksen ja jätti P-Amerikan jengit taakseen. Sen uusinta on toki aina vaikeaa ja ei liene väärin sanoa, että Kanadalta etenkin Ontarion jengi ja USA ovat niitä ennakkosuosikkeja, niin kuin oikeastaan aina näissä nuorten kisoissa.

A-Lohko

Canada Pacific
Canada Quebec
Canada West
Tshekki
Ruotsi

Canada Pacific

Maalivahdeiksi lähtisin näin ennakkoon veikkamaan Zachary Sawchenkoa ja Nick McBridea, jotka ovat pelanneet WHL:ssä jo tälläkaudella. Sawchenko täyttää vasta 16 turnauksen aikana, joten sekin kertoo paljon kaverin potentiaalista.

Joukkueen kovin nimi tulee olemaan todennäköisesti Mathew Barzal. Adam Musil ja Ty Ronning on sitten nimiensä puolesta jo mielenkiintoista katsoa miten pärjäävät.

Canada Quebec

Olivier Tremblay ja Callum Booth on ehkäpä ennakkoon veskarit.

Kenttäpelaajissa mielenkiinto kohdistuu eniten Daniel Sprongiin, joka on syntynyt Hollannissa. Asunut kuitenkin sen verran pitkään Kanadassa, että voi edustaa Kanukkeja. Aloittanut todella hyvin QMJHL kauden ja eksoottinen pelaaja tosiaan tuon Hollanti yhteyden takia.

Canada West

Maalivahti osastolla ei ole vielä kenelläkään kokemusta WHL:stä, mikä tietty on selvä heikkous verrattaen, että Quebecin veskat ovat pelanneet jo vähäsen QMJHL:llää ja Pacificin WHL:llää. Porukka mielestäni ennakkoon Kanadan heikoin ja sitä se on ollut aika useasti.

Tshekki

Ei ole mitään tietoa pelaajistosta, mutta ennakkoon uskallan väittää, että ei tule olemaan jakoa näissä kisoissa. Viimeksi Slovakia oli täysi heittopussi ja vaikka pidänkin Tshekkiä hieman parempana, niin en usko tason riittävän näissä peleissä kovinkaan hyvin. Joku Suomi olisi ollut mukavampi nähdä ihan tasonsa vuoksikin. Toki en voi tätä täysin faktana sanoa, koska en ole yhtään perillä Tshekin kyseisestä ikäluokasta. Väitän kuitenkin olevani oikeassa, kun en usko joukkueen pärjäävän.

Ruotsi

Uskon svedujen olevan jälleen aika vahva. Taistelee tässä kyllä lohkovoitosta ja pystyy sen mahdollisesti ottamaan. Ennakkoon veikkaisin heitä tämän lohkon voittajaksi, mutta en sitä kuitenkaan mitenkään varmana vielä huutele. Ehdottomasti vuodesta toiseen Ruotsilla on kovia nuoriso maajoukkueita ja parhaassa tapauksessa myös tässä turnauksessa taistelee mestaruudesta.

B-Lohko

Canada Atlantic
Canada Ontario
Saksa
Venäjä
USA

Canada Atlantic

Saksan hoitanee, mutta muuten ei taida vaan taso riittää. On heikoimpia Kanadan jengejä. Nathan Noelin kuitenkin nostan esiin. Pelasi jo viimeksi tässä turnauksessa, mutta nyt on pelannut ihan kohtuullisen hyvän alkukauden QMJHL:ssä. Seurannassa ainakin itselläni.

Canada Ontario

Viimeksi nähtiin Ontarion jengin pelissä, että tuossa iässä peli meni useasti yksin yrittämiseksi ja se näkyi tuloksissa. Talentti on aina jäätävän kova, mutta pelaako nuoret jätkät joukkueena vai yksilöinä ratkaisee pitkälti heidän turnauksen menestymisen.

Niin kuin sanottua, on jengi todella kova. Maalivahdit on kuitenkin kysymysmerkki ja se on mielenkiintoista katsoa, että miten he suoriutuvat.

Pelipaikoista on kova vääntö, mutta pakistossa Belgiassa syntynyt Sean Day herättää mielenkiintoa. 98 syntynyt Day sai tuon erikoisluvan pelata OHL:ssä, joten hän on suurennuslasin alla.

Hyökkäyksessä ainakin Travis Konency, Blake Speers ja Dylan Strome tulevat tekemään hyvää jälkeä. Pelaavat jo hyvällä tasolla ihan OHL:ssä. Isoin mielenkiinto on kuitenkin se, että pelaako Connor MacDavid toista alle 17 vuotiaiden turnausta. Mikäli pelaa, niin tekee muuten aivan järkyttävää jälkeä. Eipä siinä taida muuten olla epäselvyyttä, mutta mikäli hän pelaa jo alle 20 vuotiaiden turnauksessa, niin sitten tämä jää väliin. Täyttää tosiaan Tammikuussa 17, joten on mahdollista pelata tässä turneessa.

Saksa

Väkisinkin heittopussi. Ei pysty ottamaan voiton voittoa. Jää viimeiseksi.

Venäjä

Venäjä on turnauksen mustahevoinen. Ei oikein tiedä mitä odottaa tässä turnauksessa. Venäläiset on aina hieman kysymysmerkkejä. En kuitenkaan pidä mitali jenginä.

USA

Jenkit on toiden jengi Ontarion ohella, jota pidän ennakkoon suosikkina. Monta kertaa kuitenkin nähty, että se kova jengi ei pelkästään riitä.

Aika laihasti ennakkoa jengeistä, mutta koitan kirjoittaa lisää, kun nuo jengit julkistuu. Nyt se on vähän arvailua noiden kovimpien lisäksi, että kuka on jengissä ja kuka ei.

Toki se Suomen puuttuminen on tosiaan harmi, mutta eiköhän tästä ihan mielenkiintoinen turnaus saada aikaan. CHL:llän ulkopuoliset pelaajat on aika tuntemattomia itselle, joten esim. Ontarion veskoista vaikea hirveästi sanoa. Mutta niin kuin sanoin, niin yritetään tuolla Joulun tienoilla viimeistään kirjoittaa hieman lisää jengeistä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tsekistä sen verran, että parempi että kyseinen maa on mukana kuin Slovakia, joka oli viime turnauksessa heittopussi. Saksalle toivon toki hyvää turnausta, mutta vähän vaikea on nähdä sille menestystä.

Tsekin parhaita pelaajia ovat ikäluokassa: Pavel Zacha, Filip Chlapik, Lukas Jasek, Daniel Vladar (huippumaalivahti), Vojtech Budik ja Libor Hajek. Zacha pelaa Tsekin Extraliigassa. Hajek ja Budik -98 syntyneitä puolustajia molemmat.

Venäjällä on myös oiva ikäluokka muutaman ottelun perusteella. Yhdysvaltojen joukkueesta kannattaa seurata etenkin seuraavia, jos pelaavat: Noah Hanifin, Colin White, Zach Werenski ja Luke Kirwan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös