2010-luvun surullisin F1-hetki?

  • 1 903
  • 28

Ikävin hetki?

  • Hulkenbergin keskeytys Brasiliassa 2012

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kovalaisen spinnaus Belgiassa 2012

    Ääniä: 0 0,0%
  • Räikkösen kolari aika-ajoissa Melbournessa 2014

    Ääniä: 0 0,0%
  • Räikkösen avauskierroksen kolari Iso-Britanniassa 2014

    Ääniä: 0 0,0%
  • Räikkösen karsiutuminen Q1:ssä Unkarissa 2014

    Ääniä: 0 0,0%
  • Rosbergin ajovirhe Austinissa 2015, jonka seurauksena Hamilton ohitse ja mestaruuteen

    Ääniä: 0 0,0%
  • Ricciardon pieleen mennyt varikkostoppi Monacossa 2016, jonka seurauksena Hamilton voittoon

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    33

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kun puhutaan siitä, minkälaista formulatason kisaamisen pitäisi olla, kannattaa palata katsomaan kaikkien aikojen parasta kuljettajaa ja hänen aikansa kisoja. On tietysti ihan perseestä ja edelleen kamalan surullista, että Senna kuoli, mutta sen ajan kisat olivat täysin omaa luokkaansa. Hamiltonkin sanoi, ettei hän voisi kuvitellakaan pystyvänsä ajamaan kuten Senna ajoi. Juurikin noihin aikoihin verrattuna Häkä-Schumi -aika oli vielä ok, mutta tämä nykyinen vain surullinen pastissi.

Ensinnäkin olen täysin samaa mieltä siitä, mitä olet tässä ketjussa kirjoittanut nykyformuloista (tai mistäs minä tiedän niin tarkkaan edes kun en ole koko vuosikymmenellä käytännössä seurannut muuta kuin ujosti sivusta), mutta tuosta ylläolevasta olen kyllä eri mieltä. Kyllähän F1 oli ihan helvetin tylsää tuolloin 90-luvun alkupuolella juuri Sennan kuoleman aikoihin. Toki se oli ihan oikeaa ajamista varsinkin sen jälkeen kun aktiivijousitus ja luistonesto kiellettiin ja kuskit tekivät radalla virheitä, mutta kyllä ohituksia ja kunnon kilvanajoa nähtiin niihin aikoihin aniharvoin. 90-luvun lopulla eli Häkkisen kulta-aikoina sen sijaan nähtiin erinomaisia ja viihdyttäviä kisoja ainakin silloin kun ajettiin kunnon radoilla.

Tätä videota minä aina palaan katsomaan, kun mietin että millaista F1 on parhaimmillaan ollut. Toki turvallista tuollainen kisaaminen ei ollut millään mittarilla, mutta luulisin että katsojat viihtyivät. Ja onhan tuo Villeneuven lukkojarrutusohitus toiseksi viimeisen kierroksen alussa jotain ihan mieletöntä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tylsimmät kisat oli mielestäni jossain 2000-luvun puolenvälin kieppeillä, kun kymppikoneiden viimeisinä vuosina kaikki vain kyttäsivät toistensa taktiikoita. Kaseilla ajettiin huomattavasti mielenkiintoisimpia kausia johtuen Pirellin renkaista ja suurista sääntömuutoksista.

Formulat toki ovat aina pilalla, kun ei ole Sennaa, Fangiota tai Schumacheria. Ihminen toimii omalla kokemusmaailmallaan, ja ymmärrettävästi nelikymppiselle Bottaksen taistelut eivät ole yhtä suuri asia kuin parikymppisenä Sporttibaarissa katsotut Häkkisen voitot. Sitä kun on asuntolaina maksettavana ja töitä maanantaina.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Toki se oli ihan oikeaa ajamista varsinkin sen jälkeen kun aktiivijousitus ja luistonesto kiellettiin ja kuskit tekivät radalla virheitä, mutta kyllä ohituksia ja kunnon kilvanajoa nähtiin niihin aikoihin aniharvoin.
Hyväksytään. Itselleni ohitukset ovat vain yksi tosi monesta tekijästä, kun mietitään kisan seuraamisen miellekkyyttä. Se, miten esim. Senna käskytti autoaan "tanssien" pitkin suoraa saa edelleen karvat nousemaan. Nuo tuota vanhemmat ajat ovat itselleni jossain määrin tuntemattomia, joten sinne päin vertailu on hankalaa.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Missasin ne kaudet 2010-luvulla kun Räikkönen ajoi McLarenilla. Olisiko linkkiä laittaa tilastoihin?
Ehhehe.. dont worry son, tähän ikään kun ehtii niin menee otsikot ja vuosikymmenet suloisesti ohi silmien. Koitetaas pistää jotain tuoreempaa pettymystä jossain vaihees.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös