2007 Stanley Cup Finaali: Anaheim vs. Ottawa

  • 82 136
  • 351

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Teemun jengiä kannatan. Vielä kymmenisen vuotta sitten Selänne ei mielestäni olisi ansainnut kannua ja mies vaihteli seuraa vain yrittäen sen voittaa. Nyt kuitenkin on tehnyt paluun "omaan" jengiin, joka on kivasti vahvistuneena pelannut loistavan kauden.

Selänne ansaitsee Stanley Cupin ja toivottavasti voittaa nyt sen.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Kyllä. Ehkä vähän hiljaisempi kuin tällä kaudella tosin.

Jäljelle jää vain hiljainen mutta uskollinen Emilio Estevez -bandwagon. :P

---

Tuo aloitusviestissä mainittu Kanadalaisuus onkin mielenkiintoinen asia. Nyt kun tuli seurattua CBC:n HNIC lähetyksiä niin aika räikeästi esim. Ottawan sarjassa selostaja oli Sensin puolella, mikä on hieman yllättävää kun kyse on kuitenkin valtakunnallisesti lähetettävästä ohjelmasta. Mitenhän on finaalisarjassa, vieläkö on vaahterasiirappiset lasit silmillä vai pysytäänkö neutraalina? Toivottavasti "EA Sports" Hughson selostaisi finaalit.

Voittaja-arvailuihin on vaikea lähteä mukaan. Viime aikoina Itä on jyllännyt mutta toisaalta uskon että vielä kerran playoff-peikko iskee Ottawaan ja Anaheim vie sarjan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Selänne jää nuolemaan näppejään ja Suomi itkee Daniel Alfredssonin nostellessa Stanley Cupia. Arttu Luttinen ilmestyy jostain munareissa soittamaan ilmakitaraa kuin Jukka Tammi konsanaan.
Ai saakeli, olin jo niin tytyväinen ettei MM-kisoissa taas nähty Selänteen pitkää leukaa pureskelemassa tuppia kun hopet jaetaan joukkueelle.
No nyt se on vaarana NHL:n puolella, ei ei, eikö tästä pääse ikinä eroon?
Ja kun ajatellaan että vaihtoehto on ruotsalainen kapteeni nostelemassa Cupia, niin mitä tässä edes enää arvuuttelmaan. Se on se ruotsalaisten kulttuuri joka tämän taas suomipojan nenän edestä hoitaa kotiin. Tuokaa jo ne munarit Luttiselle!
 

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Itse en muista enää, miltä tuntuu joutua taklatuksi, mutta voisinpa kuvitella, että taklauksilla voi olla suurikin merkitys tässä finaalisarjassa. Mikäli Pronger ja kumppanit saavat iskettyä kunnon niiteillä Ottawan ykkösketjun ratkaisijoihin, niin voi olla, että tuon ketjun pistetehtailu tyssää tällä kertaa tähän. Sabres ei onnistunut tässä, mutta voisin kuvitella ducksilla olevan paremmat edellytykset tähän tehtävään.

Scott Niedermayerin ilmeet tämän aamuisen pelin jälkeen kuvasivat hyvin sitä, että kyseinen herra ei tule tyytymään läntisen konfrenssin voittoon, vaan taistelutahtoa cupin voittamiseksi vielä löytyy. Kotiedullakin tulee olemaan merkitystä tämän sarjan hoitamisessa.

Anaheim vie mestaruuden mikäli vain maalivahti ei pahemmin mokaile.
 

Threat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Scott Niedermayerin ilmeet tämän aamuisen pelin jälkeen kuvasivat hyvin sitä, että kyseinen herra ei tule tyytymään läntisen konfrenssin voittoon, vaan taistelutahtoa cupin voittamiseksi vielä löytyy. Kotiedullakin tulee olemaan merkitystä tämän sarjan hoitamisessa.

Täysin oikein teki, ettei lähtenyt juhlimaan läntisen konferenssin pokaalin kanssa. Itse olen uskonut koko kauden Anaheimin Stanley Cup mahdollisuuksiin.

Påhlssonin ketjun pitää saada vain Ottawan 1. nyrkki Alfredsson - Spezza - Heatley jäähän niin Ottawalla tulee oleemaan erittäin vaikeaa. Maalinteko Ottawalla kohdistuu niin paljon pelkän ykkösketjun varaan.

Selänne sanoi haastattelussa, että puolustus heillä on todennäköisesti parempaa kuin Ottawalla ja puolustuksen kautta lähdetään. Ainut joka epäilyttää on miten Anaheimin neljän pakin taktiikkaa toimii Ottawan laajaa peluutusta vastaan. Ottawan 1. ketjun kanssakin voi tulla äkkiä väsy. Huskins(~8min) ja Jackman(~3min) saavat vain jämäminuutteja. Tosin NHL:ssä on niin paljon teknisiä aikalisiä (mainoskatkoja), että neljän pakin peluutus menetelmä on mahdollista.

Taikauskoisille: Ottawalla on varamaalivahtina Martin Gerber. Maalivahti, joka istui Anaheimin vaihtoaition penkin päässä 2003 hävityssä finaalisarjassa. Istuisipa nytkin hävinneessä joukkueessa. :) Tosin Gerber on tottunut istumaan Stanley Cup sarjoja muutenkin penkin päässä. Viime vuonnahan hän oli mestari Carolinan varamaalivahti.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Vertaillaanpa joukkueita ketjuittain:

1. ketjut:
Heatley-Spezza-Alfredsson
Marchant - McDonald - Selanne
----------------------------------
Etu Ottawalla.

2. ketjut:
Schaefer-Fisher-Comrie
Penner-Getzlaf-Perry
---------------------------
Etu Anaheimilla.

3. ketjut:
Kelly-Vermette-Neil
Moen - Pahlsson - R. Niedermayer
-----------------------------------
Etu Anaheimilla.

4. ketjut:
Schubert-McAmmond-Eaves
May - Carter - Motzko/Thornton/Parros
------------------------------
Etu Ottawalla.

Puolustus:

Volchenkov-Phillips
S. Niedermayer - Beauchemin
-----------------------------
Etu Anaheimilla.

Redden-Meszaros
Pronger - O'Donnell
----------------------
Tasaista. Jos Pronger kunnossa ja parhaimmillaan(ei ole ollut vielä näiden playoffien aikana) niin pieni etu Anaheimilla.

Corvo-Preissing
Huskins - Jackman
----------------------
Etu Ottawalla.

Maalivahdit:
Emery/Gerber
Giguere/Bryzgalov
-----------------------
Etu Anaheimilla.

Näin minä sen näkisin. Tasaista, hyvin tasaista on. Anaheimin kohdalla on toivottavaa, että AndyMac parantaa peliään edellisistä sarjoista. Tällöin Ottawalla olisi hankala tilanne edessään, sillä Anaheimilla on ykkösvitjansa lisäksi erittäin kuuma PPG-ketju. Toiseen suuntaan taas avainkysymyksenä on, pystyykö Påhlssonin ehkä NHL:n paras jarrukenttä hyydyttämään Spezzan vitjan.

Erikoistilanteissa etukäteen Ottawa on vahvemmilla. Se esitti Buffaloa vastaan erittäinkin toimivaa ylivoimaa, kun taas Anaheimilla oli ajoittain suuriakin vaikeuksia oman ylivoimansa kanssa. Joskin viime yön pelissä Anaheimin peli kulki kaksi erää niin tasakentällisin kuin ylivoimillakin.

Aika paljon samoja asioitahan täällä on jo sanottu, joten ei muuta kuin pelit käyntiin! Minun puolestani pelit olisi voitu aloittaa lauantaina, mutta toisaalta pidempi lepotauko palvelee kapeampaa pelaajamateriaalia peluuttavaa Anaheimia.

Let's go, Ducks!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Onnittelut näin alkuuan ankoille ja Teemulle.

Sarjasta tulee varmasti huikea ja kyllä sitä tulee katsottua, vaikka oma suosikki joukkue ei siellä pelaa.
Ottawa elää ja kuolee ykkösen panoksesta. Mielestäni paljon riippuu mitä McDonald tekee, jos hän alkaa pelaamaan sillä tasolla millä pystyy ja ruokkimaan Teemua niin Anaheim pystyy antamaan kunnon vastuksen ykkösellä. Perry-Getzlaf-Penner on ollut huikea ketju ja tämä tuo ankoille selvän edun jos McDonald palauttaa ykkösen omalle tasolleen on ankoilla laittaa kaksi hurjaa ketjua Ottawan yhtä vastaan.
Molemmilla on hyvä puolustus, mutta vaaka kallistuu Ducksin puolelle jolla on ehkä pieni etu siinä.
Maalivahdeista tämä ei tule jäämään kiinni! Molemmat ovat huippukassareita johon molemmat joukkueet voivat luottaa, mutta toinen on häviäjä. Saas nähdä, toivottavasti se on Emery.

Teemu, ota se kannu!
 

TobiasG

Jäsen
Suosikkijoukkue
MuLLets...
Tästä tulee varmasti parempaa viihdettä kuin Ankkojen aikaisemmista sarjoista. Pidän Ottawaa todella mielenkiintoisena joukkueena. Itselläni on vaikeuksia etukäteen valita suosikkiani tästä parivaljakosta, joten teen päätökseni vasta ensimmäisten pelien jälkeen perustuen joukkueiden pelityyliin. Seurattavia asioita sarjan edetessä tulevat olemaan:

- Ottawan ykkönen(Heatley-Spezza-Alfie) vs. Team Påhlsson
- Comrie+Neil ratkaisijoita ykkösen takaa?
- Ankkojen 3 ketjun peluutus
- McDonald's+Selänne--->Löytyykö parempi yhteinen sävel?
- Getzlaf tähdestä Selänteen mainitsemaksi supertähdeksi(ehkei vielä näissä finaaleissa)?
-Senssien puolustus vs. kamelin jengi.
- Niin ja ne maalivahdit.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Pahaa settiä Michael Menser Delliltä tuossa Mäyriksen linkissä.

It's a good thing the big line has been rolling, because not many other Sens are lighting the lamp. Paris Hilton has more depth.
Second, I have faith Bryan Murray will somehow find a way to screw this up. He's a loser. Losers lose. It's who they are, it's what they do.
But it's a good thing Detroit didn't make it to the Finals. They would have had to play without Chris Chelios and Kirk Maltby since Customs laws prohibit taking fruits over the Canadian border.

*reps..
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anaheimin peliesitykset playoffeissa ovat olleet vaihtelevat. Silti joukkue on raivannut tiensä finaaliin, ansaitusti. Matkan varrella kaatuivat Minnesota, Calgary ja viimeisimpänä Detroit.

Anaheim pudotti 2. kierroksella Vancouverin; Calgaryn pudotti Detroit jo ykköskierroksella.

Kaikkien suomalaisten pitäisi kerääntyä Teemun taakse kannattamaan Anaheimin mestaruutta. Hopeita on pureskeltu jo niin saatanan kauan. Myös minä liputan Ankkojen puolesta, vaikken panisi kyllä pahaksenikaan, että Stanley menisi Kanadaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 1993 (?). Silloin Montreal voitti muistaakseni.
 

Viljuri

Jäsen
Anaheim pudotti 2. kierroksella Vancouverin; Calgaryn pudotti Detroit jo ykköskierroksella.

Kaikkien suomalaisten pitäisi kerääntyä Teemun taakse kannattamaan Anaheimin mestaruutta. Hopeita on pureskeltu jo niin saatanan kauan. Myös minä liputan Ankkojen puolesta, vaikken panisi kyllä pahaksenikaan, että Stanley menisi Kanadaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 1993 (?). Silloin Montreal voitti muistaakseni.

Silloinhan koko Suomi oli ryhmittynyt tukemaan Jarpan kuudennen pystin ja sormuksen metsästyssä yhdessä Väinön kanssa, jonka toiveissa oli vasta viides pysti.

Sillä kertaa ei mennyt läheltä ylös, niinkuin Jutila sanoo Jarpan sanovan, mutta toivottavasti nyt Teemulla nappaa...
 

Salama44

Jäsen
Ottawa voittaa tämän sarjan yllättävän selkeästi. Ankoilla ei potku enää riitä Ottawan kaltaista joukkuetta vastaan. Yhdessä ottelussa ankat ottaa puolustusvoiton. Ray Emery ottaa niskalenkin Gigueresta. Selänne jää nuolemaan näppejään ja Suomi itkee Daniel Alfredssonin nostellessa Stanley Cupia.
Hah, hah saahan sitä toivoa:) Saattaa käydä niin että Selänne ja Påhlsson nostelevat yhdessä Stanley Cupia ja Alfredsson liittyy tänä vuonna muiden pettyneiden maanmiestensä seuraan. Giguire ottaa selkävoiton Emerystä niin kuin otti Hasekistakin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
The scariest 20 minutes..
23. toukokuuta 2007 Jouni Nieminen

“The third period wasn’t pretty. It was scary. That was the scariest 20 minutes in my career.”

Nuo olivat Teemu Selänteen sanat Anaheim Ducksin selvitettyä tiensä Stanley Cup-finaaliin pudottamalla Detroit Red Wingsin kuudennessa pelissä. Ne kuvasivat hyvin huippujännittävää kolmatta erää Detroitin tehtyä kolme maalia Anaheimin kompastellessa taas jäähyongelmiensa kanssa.

**********************

Minua jäi vaivaamaan tuo Selänteen kommentti. Suomalainen supertähti tunnusti paskoneensa housuunsa ottelun kolmannessa erässä. "kun jännitti niin vitusti". En olisi koskaan uskonut kuulevani tuollaista Suomen maajoukkueen taistelijalta.

Onko tämä esimerkki siitä suomalaisesta luonteesta, jota Selänne edustaa? Muutamat tuntevat pokerimaailman, jossa "naulat" käteen saava kaveri menee lähes paniikkitilaan saadaessaan parhaan aloituskäden ja pelaa kätensä jatkovaiheessa päin persettä.

Onko se suomalaisuutta?

Emmekö osaa voittaa?

Emmekö osaa hallita johtotilannetta?

Olemme hävinneet liian monta kertaa johtotilanteesta. Kun kaikki tuntuu hyvältä ja varmalta, niin silloin se tappion hetki iskee. Meinasimmeko voittaa taas? Hävisimme.

Teemu Selänteen joukkue ei osannut hallita johtotilannetta, vaan paskoi housuunsa. Se on fakta.

Onneksi kuitenkin joukkueen kahden erän hyvä painostus ja ansaittu duuni riitti ja se johti ansaittuun konferenssifinaaliin.

Se vaan asetti silti kysymyksen, että onko Selänne ja koko Anaheim Ducks valmis voittamaan?


Peli näyttäisi olevan tällä hetkellä liian sekaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Mäyris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
The scariest 20 minutes..
23. toukokuuta 2007 Jouni Nieminen

“The third period wasn’t pretty. It was scary. That was the scariest 20 minutes in my career.”

Nuo olivat Teemu Selänteen sanat Anaheim Ducksin selvitettyä tiensä Stanley Cup-finaaliin pudottamalla Detroit Red Wingsin kuudennessa pelissä. Ne kuvasivat hyvin huippujännittävää kolmatta erää Detroitin tehtyä kolme maalia Anaheimin kompastellessa taas jäähyongelmiensa kanssa.

**********************

Minua jäi vaivaamaan tuo Selänteen kommentti. Suomalainen supertähti tunnusti paskoneensa housuunsa ottelun kolmannessa erässä. "kun jännitti niin vitusti". En olisi koskaan uskonut kuulevani tuollaista Suomen maajoukkueen taistelijalta.

Teemu Selänteen joukkue ei osannut hallita johtotilannetta, vaan paskoi housuunsa. Se on fakta.

Teemuhan tosiaan sanoi näin: "I have never been so nervous and so shaky in a hockey game in my life - and I was on the bench," Eli penkillä istuessa otti koville seurata tilannetta, mutta ainakin minun mielestäni Teemu hoiti oman osuutensa jäällä varsin hienosti siinä vaiheessa kun Detroit ajoi takaa, ei tehnyt tyhmiä ratkaisuja jäällä. Kyllä siinä varmaan joka jätkää jännittäisi jos esim. 3 minuuttia ennen loppua Chelios nappaa mailasi kainaloonsa ja tuomari viheltää sinulle jäähyn koukkaamisesta kun peli on 4-3 ja voitolla pääset pelaamaan ensimmäistä kertaa Stanley Cupin loppuotteluihin.
Toki sinulla on oikeus olla sitä mieltä mitä olet, mutta itse en nähnyt housuihin paskomista. Näin vain epämääräisiä jäähyjä vihellettävän, mutta Ducks taisteli hienosti ja otti ansaitun finaalipaikan.
 
Ottawan ykkösen pysäyttäjä?

Ikävää Selänteen puolesta, mutta näyttää siltä että Senaattorien ykkösvitjaa ei pysäytä mikään. Aivan sama heittääkö sinne Poolsonia tai muita ankkaketjuja niin Spezzan johtamaa tehotrioa ei pysäytetä tämän hetken kunnossa mikään. Se ketju tekee vaadittavat maalit ja loput kentät puolustaa niin homma on siinä. Aivan sama kaava kuin edellisissä ottelusarjoissa.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Eiköhän Teemun kommentti tosiaan tarkoittanut juuri sitä että penkillä istuminen raastoi hermoja. Ainahan sitä jääkiekkoilijat ja muutkin urheilijat sanovat että se sivusta katsominen on kaikkein kovin paikka. Olet sitten loukkaantunut, pressiboxissa tai vaikka penkilläkin vaihtojen välissä. Eli tuskinpa Teemulta on housuihin tullut kuitenkaan :)
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Teemu Selänteen joukkue ei osannut hallita johtotilannetta, vaan housuunsa. Se on fakta.

Olet oikeilla jäljillä, sillä jokainen tietää yhden suomalaisen vastaavan ainakin kahtakymmentä kanadalaista. Selänteen harmiksi hän joutuu pelaamaan siis porukassa, jossa on eniten kanadalaisia kaikista NHL-joukkuesta. Joten vertaus menee täysin oikein: Teemu Selänteen joukkue, eikä joukkue, jossa Selänne pelaa.

Olen itsekin siis miettinyt pääni puhki, miten Anaheim voi näistä asetelmista huolimatta olla finaaleissa, mutta sitten keksin. Joukkue on saanut vastaansa Mikko Koivun Minnesotan, Sami Salon Vancouverin ja Valtteri Filppulan Detroitin, joukon housuunpaskojia siis. Kun paska haisee molemmin puolin, vaikutus neutraloituu, ja sen jälkeen kaikki on puhdasta säkää. Anaheimin epäonneksi Ottawassa ei pelaa suomalaisia, joten kannu voidaan luovuttaa Ottawalle saman tien.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Aivan sama heittääkö sinne Poolsonia tai muita ankkaketjuja niin Spezzan johtamaa tehotrioa ei pysäytetä tämän hetken kunnossa mikään.

Sillä erotuksella että vastassa on liigan paras pakkikaksikko
Niedermayer ja Pronger. Näillä isännillä on valitettavasti hiukan eri otteet puolustuspäässä kuin mm. Numminen-/Lydman-Tallinder kaksikolla.

No anyway. Yks pakkipari tai hyökkäysketju ei ratko yhtään paras seitsemästä sarjaa.

Mutta tämän aamun jälkeen asia on aivan selvä: Anaheim tulee voittamaan!!
Syy: Koko kauden lähes asiassa kuin asiassa pieleen ennustanut Urheilulehti veikkasi Ottawaa voittajaksi.
 
Sillä erotuksella että vastassa on liigan paras pakkikaksikko
Niedermayer ja Pronger.

No anyway. Yks pakkipari tai hyökkäysketju ei ratko yhtään paras seitsemästä sarjaa.

Olet oikeassa ankka pakkien pätevyydestä, mutta eivät nämä kaverit sentään koko ajan kentällä ole, eikä samassa pakkiparissa vaikka huikeita minuutteja pelaavatkin.

Väärässä taas olet siinä, että yksikään ketju ei ratkaise näitä finaaleita. Nimäittäin nämä pelit ratkaisee vain ja ainoastaan Spezza ja hänen huikeat laiturinsa!

Näyttää siltä ettei porukka vieläkään oikein käsitä tämän tehokolmikon ylivertaisuutta tällä hetkellä.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Väärässä taas olet siinä, että yksikään ketju ei ratkaise näitä finaaleita. Nimäittäin nämä pelit ratkaisee vain ja ainoastaan Spezza ja hänen huikeat laiturinsa!

No, sehän nähdään noin parin viikon päästä.

Itse uskon Anaheimin voittoon ja ennusteeni on se että kun 10.6. raahaudumme kaverini kanssa Kaarle XII pilkun jälkeen kämpilleni ja avaan nhl/scores niin siellä on jotain tän suuntaista

3 rd 18.10
Ottawa 1 0 1
Anaheim 0 2 2

ja ennen kuin olemme sammuneet niin frozen momentin kuvana on lauma "Ankkoja" kasassa, kasan alimmaisena Teemu.

Katellaan...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olet oikeassa ankka pakkien pätevyydestä, mutta eivät nämä kaverit sentään koko ajan kentällä ole, eikä samassa pakkiparissa vaikka huikeita minuutteja pelaavatkin.

Väärässä taas olet siinä, että yksikään ketju ei ratkaise näitä finaaleita. Nimäittäin nämä pelit ratkaisee vain ja ainoastaan Spezza ja hänen huikeat laiturinsa!

Aika varmaa puhetta. Sehän tullaan näkemään... Anaheimin puolustuskalusto ei ole vain Pronger ja Niedermayer, vaan sieltä löytyy todella loistavat pudotuspelit pelannut Beauchemin myös, joka on kykeneväinen pysäyttämään tämän "superhyper-ketjun". Ja kun otetaan huomioon, että Påhlssonin vitja on koko liigan paras jarrukenttä, niin ei hyvä heilu, jos Ottawan joukkue ajattelee voittavansa sarjan pelkällä ykkösketjun panoksella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös