2. Välieräottelu, HIFK - Kärpät, (Ma 29.3.04 klo 18:30) Helsinki

  • 37 980
  • 324

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiukkaa oli. Onneksi kävi näin. Ekalla ylivoimalla näytti taas siltä ettei saada edes kiekkoa alueelle, kunnes Pärssinen pujotteli parin kärpän välistä ja rauhoitti kuvion. Jere sai vetää hyvästä maskista komean maalin.
Kärpät ei ehkä kuitenkaan saanut tarpeeksi laadukkaita paikkoja vaikka hallitsikin selvästi ottelun alusta puoleenväliin. Pesosen jäähy 35 minuutin kohdalla käänsi hallinnan taas meille. Jere pääsi nousemaan maalille, mutta ampui sisätolppaan.
Kolmannen alussa kärpät sai vihdoin maalin. Aarnio jäi vapaaksi takakulmalle. Muuten ifk piti kärpät hyvin kiinni maalin edessä. Kultanen sai sohittua heti perään maalin. Kärppien seuraavassa maalissa ifk-puolustajan mailasta pidettiin kiinni kärppä pääsi vapaasti vetämään sivusta hyvästä maskista. Ratkaisu tuli, kun Pärä karvasi kiekon päädyssä ja nousi keskelle. Veto näytti epäonnistuvan ja menikin ilmeisesti siksi maaliin.

Lundell pelasi hyvin. Tokan maalin olisi voinut ottaa. Pelasti kuitenkin montaa varmaa maalia ja avasi kohtalaisesti.

Levonen dumasi riittävän hyvin. Pärssistä otettiin törkeästi mutta se kuuluu pelin henkeen.

Tästä on hyvä jatkaa. Kolme maalia saatiin veskan taakse ja puolustus toimi pääosin hyvin. Taisteluhenkeä on selvästi ilmassa. Enää viisi voittoa tarvitaan.

Melkein unohtu: Polttakaa ne saatanan rummut! Ne ovat raukkamaisin tapa kannattaa. Niiden avulla voi ilman mitään vaivannäköä peittää kovakin huutamalla ja taputtamalla aikaansaatu kannustus.
 

Boyko10

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk,Detroit red wings,hjk
Hyvä jätkät!

Olihan peli..
Pakit teki aikamoisia virheitä, mutta koko joukkue jaksoi sentään tsempata hyvin vaikka kärpät nousi tasoihin pari kertaa ratkaisu hetkillä...

PS:tunnistiko kukaan sitä uutta biisiä joka soi vissiin kolmannessa erässä?

Makea voitto!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iso kiitos molemmille jengeille viihdyttävästä ja värikkäästä pelistä.

Täällä on ihan hyvin jo peli analysoitu joten turha on enään ruveta heittää huonoa analyysiä joukkoon.

Muutama kommentti:

Levonen: Vihelsi hyvin kunnes ajassa 34.16 Pesosen rangaistuksen yhteydessä hukkasi pillinsä, sen jälkeen sai tehdä aivan mitä tahtoi. Tämän jälkeen ei matsissa jäähyjä lainkaan nähty. Saarisen jäähy ei ollut yhtään linjan mukainen mutta selvä rike kuitenkin. Ihan ok peli Japalta.

Lundell: Ei loistava mutta vakuuttava. Pakit putsasi taas hyvin maalinedustan eikä irtokiekkoja jätetty Kärpille liikaa.

Pärssinen: Loistavaa tsemppiä ja esimerkillisiä taklauksia läpi matsin. Kruununa illan voittomaali.

Harkins: Hyviä syöttöjä ja varmaa peliä, pelaa välillä tilanteet puolivaloilla.

Vihko: Kentän parhaimpia. Loistava liike jälleen kerran ja hienoja harhautuksia.

Hirso: Hyvä.

Järvinen: Hirveetä tsemppaamista jälleen, todella tärkeä PO-pelaaja.

Vallin: Vaarallisia nousuja josta kaksi maalia. Terävä.

Tenkrat: Aina vaarallinen kiekon saadessaan, Kärppien paras hyökkäyspäässä.

Bäckström: Varmaa peliä Pärssisen maalia lukuunottamatta. Ei Kärpät tähän mieheen kaadu.

Tunnelma: Ihan OK, ajoittain loistava. Olisi kuitenkin kiva jos saataisiin vielä enemmän ääntä kun on näinkin tärkeitä matseja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Back to basics

...eli sarjan ollessa kesken tässä tärkeimmät:

-Fyysinen peli 100-0 HIFKille. Heti ensimmäinen minuutti näytti, että tänään otetaan hallinta tällä alueella; Smyth, tuo pieni reppana, perseelleen Järvisen niitistä. Sanoisin mielelläni jotain positiivista Kärppien fyysisestä puolesta, mutta kun sellaista ei tänään ollut. Jään pinnassa tai laidassa kamoja keräämässä koko ryhmä kukin vuorollaan. Saarisen Pasilta upea vanha kunnon persetaklaus, Luttiselta lämmittävä Aarnion pudottaminen keskijäällä, Jere rempoi Lotvosta menemään jne jne...Vieressä istuneen jokerifanikaverini kanssa todettiin, että kaksinkamppailuissa näytti olevan vastakkain miesten jengi ja C-junnut. Toivoisin itsekin, että tämä olisi provo, mutta kun ei. Ja vertauksen heitti btw. alunperin oululainen kaiffari saniteettitiloissa mesotessaan - loistokaveri, haki kossuun blandikseksi vettä. Selkeä pelimies. Halinalle-Stepanek oli kaiken huippu; mm. puhdas syleilevä hyppy Pärssisen selkään. Onko se hakemassa diiliä Ruotsiin? Teki aina hyvää, kun Stepanekia heiteltiin seinille. Kummankaan maalin edessä ei Kärppiä nähty. Tätä ihmetteli myös edelläkin lainattu oululaisseurue, jonka kanssa kävelin parkkipaikalle. He ehdottivat Stepanekia takaisin meille, mutta päätettiin yksissä tuumin pistää se Lukkoon, sieltä se tulikin.

-Kärppien luistin ei kulkenut. Muutama näyttävä pörräyspainostus nähtiin ja silloin Lundell oli loistava. Mutta maalin edessä ei Kärppiä. HIFK runnoi toisen ja kolmannen maalin 100-0 maalineduskamppailuvoittojen jälkeen metristä.

-Aloitusvoitot 100-0 Kärpille. Meillä on ongelma tällä alueella. Vain Hirso osaa aloittaa. Viuhkola ja Lievers ovat loistavia aloittajia. Pitkä miinus tästä. Maalit tulivat juuri näiden aloitushäviöiden jälkeen.

-Tolpat 3-1 meille, Kärppien tolppa meni sisään.

-Matsin jälkeiset itkut 1000-0 Heikkilälle, joka väräjävällä äänellä kertoi, että "jotain on tuomaritoiminnassa pielessä". Niin oli, Levonen ei viheltänyt lähes Tapparan veroisesti kahvanneelle Kärpille mitään. Kärppien luistin ei siis kulkenut, joten kahvaaminen jäi ainoaksi vaihtoehdoksi. Piti tämäkin nähdä; liigan nopein ryhmä kahvaa! Toimittajan varovaiseen kysymykseen: "olisiko valmennuksellisesti kenties ollut jotain tehtävissä" Olmi vastasi arvoituksellisesti: "Ehkä". Niinpä niin.

Kaikkiaan matsista jäi loistofiilis, tää oli äijähokia ja siinä Kärpillä ei ole mitään jakoa. Mutta. Tämä oli vain yhden matsin voitto. Jos Ouluun lähdetään pakittelemaan, on kiekko taas verkossamme useammin kuin Kärppien verkossa. Joten ottakaa tämä attituudi ja ihokontaktointi + pommit mukaan, niin ei ongelmia. Muuten on.

Vain yksi taisteluvoitto siis, sota kesken. Ja kaikki tapaamani Kärppä-fanit olivat loistohemmoja ja useat tämän viestin pahimmista Kärppä-puukotuksista ovat peräisin itse asiassa heiltä. Eivät olleet tyytyväisiä dyykkaamiseen ja kahvaamiseen, eivät ollenkaan.

edit; fiilailua, typot
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huikeeta kiekkoa

Olipahan peli. Kylläpä plussa särisee ikävästi. Muilla samoja ongelmia?

Molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu. Hienoa venymistä Kärpillä takaa-ajoasemassa, mutta astetta parempaa sitten Hifkin karkuun pyristeleminen. Hienoa play-off vääntöä, jossa tuomarikin hyvin mukana(vaikkakin se Vopatin neitimäinen heittäytyminen ketuttaa;)). Kokonaisuutena kuitenkin hieno peli Levoselta. Ei me siihen kaaduttu.

Yksilöitä Kärpistä:
- Vallin, huikeita nousuja. Itseluottamus varmasti kohosi. Sopimuksesta kuultuani odotin huomattavasti enemmän kuin tähän astinen panos, mutta ratkaisevalla hetkellä tärkeään rooliin. Tänään se ei vain riittänyt.
- Pyörälä, taistelua ilman tulosta. Kyllä se työnteko vielä palkitaan.
- Lehtonen, tasaisen varmaa suorittamista.
- Aarnio, maskimiehet korjaavat toisinaan hedelmää.
- Smyth, paikkojen tuhlailua, mutta taas toisaalta ilmiömäinen kyky hakeutua niille paikoille. Mustelmia tuli varmasti tänään kymmeniä.

Negatiivisesti erottuneet:

- Myllykoski, koko ajan vaikeuksissa. Tervemenoa Saipaan ja Ruotsiin.
- Tenkrat, tänään ei ollut Tenkien päivä.
- Lievers, johan se peli-ilo yhden ottelun kestikin.
- Saarenheimo, Jokinen ja Juntunen pelasivat kelpo pelin, mutta Saarenheimo oli ketjun heikko lenkki.
- Jaakola, hokkiin!

Hifkistä mainittakoon onnistujiksi Karalahti(on se äijä, upeita taklauksia ja hyvä pommi ohi hyvin pelanneen Bäkin) ja Vihko (että raivostuttaakin kehua tällaista neitiä). Lundell ei vakuuta. Helpot kiekot pomppivat paljon, mutta teidän puolustus raivaa kiitettävällä varmuudella irtokiekot pois pelaajiemme ulottuvilta. Maskimiehiä meillä on ensinnäkin aivan liian vähän. En pysty mainitsemaan kuin 3 pelaajaa Kärpistä, jotka mustelmia uskaltavat ottaa vastustajan maalilla. Nämä herrat ovat Smyth,Pyörälä ja Aarnio. Propsit heille.

Yllätyksenä tuli minulle se, että Harkins on näinkin huono aloittaja. Viuhkola napsi aika kiitettävällä prosentilla aloituksia Kärpille. Aloitussektorilla selkeää parannusta verrattuna Jokeri sarjaan. Liekö vastustajasta vai omista taidoista johtuvaa?

Onnittelut punaisille pedoille. Hyvä meininki hallissa ja varmasti oli upea peli olla paikanpäällä katsomassa. Tämä on play-off kiekkoa parhaimmillaan. Keskiviikkona tilanne alkaa siis taas puhtaalta pöydältä.<uhoa>Etelästä olisi tarkoitus junan kyytiin hypätä ja paikan päälle tulla todistamaan Kärppien suvereenia voittoa. Kertaakaan me ei enää tässä sarjassa taivuta!Nauttikaa kun vielä voitte! <uhoa>
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntemukset ja fiilikset näin kylmiltään ilman muiden viestien lukemista. Lisää sarjassa hyviä pleijarimetseja:) IFK 1-0 johtoon, sitten loppuerä Kärppien rynnistystä. Toisessa erässä pelin hallinta tasaantui ja hitusenkin paremmalla onnella IFK johtaisi (mm. pari tolppaa viiden sekunnin sisällä). Kolmas erä sitten henkien taistelua. Kärpät tasoitti kahteen kertaan IFK-johdon (iso tunnustus Vallinille), mutta sitten iski Punaisen Kostajan ketjukaveri Pärä! Loppu olikin pelkkä muodollisuus...;)

Pelistä erityisesti pisti silmään Lieversien ja Häppölöiden heikko peli, Vallinin tulistuminen omien tuomareille mussutusten jälkeen (haastoi lopussa yksin IFK:n), Lundellin hieno peli (mies on kuuma tällä hetkellä) ja Pärän loistosuoritus voittomaalissa (tosin laukaus onneton):) Muut kirjoittajat voivat jatkaa tästä. Tämä on meidän sarja...:)
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Tänään saa nauttia ja tuuletella voiton kunniaksi!

Johannes kirjoitti aika tyhjentävästi omat ajatukseni ottelun kulusta. Tahdon kuitenkin antaa vielä erityismaininnan herra Lundelille! Kyllä vaatii aikamoista kanttia tulla uudestaan ja uudestaan suoraan parrasvaloihin fanaattisten (usein myös omille julmien) ifk-fanien ja antipatioita omaavien kärppäfanien eteen! Loistava suoritus tänää(kin)! Kummallekaan maalille Janne ei mahtanut mitään. Ensimmäisessä maalissa pakki (Turunen?) ei hoitanut Aarniota pois maalin edestä ja toisessa maalissa kärppäpelaaja sai ihan yksin olla maskissa, jonka seurauksena Vallinin tarkka laukaus upposi verkkoon. Nautin aivan suunnattomasti Janne-huudoista ottelun aikana sekä ottelun päätyttyä. Täytyy myöntää, että omakin luotto Janneen oli aika heikko, kun mies meille pestattiin... Pyydän Janne nöyrimmästi anteeksi! Sinuun ottelusarja tuskin kaatuu! Ja vaikka pronssimatsi kutsuisikin, olet pelannut meille jo paljon jatkoaikaa...

Ja yks juttu vielä: On myös ilo katsoa Team Hirson sekä esim. Luttisen ja Laineen draivia! Täysillä mennään ja koko ajan. Jätkillä on aivan uskomaton spiritti päällä! Onko tämä Aran ansiota? Varmasti ainakin osittain. "Junnut" antavat kentällä kaikkensa ja sitä on ilo katsoa, vaikka toki välillä se onkin melko "kouhotusta" ja kiekkokin hukkuu ajoittain....
Niin ja tänään(kään) ei pelkkä ykkönen tehnyt niitä maaleja... Hyvä näin!

Muutama hajahuomio vielä... Jere on palannut tasolleen! Ei tullut montaa virhettä tänään, jos ollenkaan. Ja hieno maali! Pasilta taas nähtiin kuinka aito, oikea perstaklaus tehdään! Nam!

Keskivikkona jatketaan mielestäni ottelusarjan tärkeimmällä matsilla...

Kiitos KOKO JOUKKUEELLE!
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Playoff-kiekkoa ja -meininkiä

Viestin lähetti Senior

Tänään isot miehet vähän pulassa Kärppien liikkeen kanssa.

Kärppien ns. liike alkaa ainakin minun silmissäni saada kummallisia piirteitä. Oululaiset hallitsevat ihailtavasti mailahäirinnän, kiekottoman pelaajan estämisen, kärkikarvaajan blokkaamisen maila kainalossa jne. Kyllä siinä oma liike näyttää hienolta, kun vastustajaa estetään mailalla aivan surutta. Tapparakin olisi kateellinen moisesta pelistä. Aivan järkyttävää. Mutta minkäs teet, jos tuomarit sallii. Taalajäillä istuttaisiin jäähyllä koko ajan. Varsinkin kiekottoman karvaajan pelaaminen mailalla ulos pelistä on aivan kammottavaa katsottavaa tässä liigassa.

Ja äärimmäisen vaikea on uskoa, että Kärpät joskus jonkun kanssa on pärjännyt fyysisyydessä. IFK vei tuon osaston 100-0. Kärpät ei kai taklanneet kertaakaan koko ottelussa. Joten se siitä fyysisyydestä. Kyllä Kärppien fyysisyys istuu tukevasti molemmissä käsissä, maila hoitaa taklauksen virkaa kadehdittavasti.

Sen sijaan oli Kärpät jossain hyväkin. Aloitukset meni pohjoisen pojille yhtä selvästi kuin taklaukset IFK:lle. Kyllä tuohon on saatava muutos, jos aikoo lisää voittoja ottaa. Voittiko IFK yhtään aloitusta p..kele.

Itse peli oli muuten hyvin omituinen ja jakautunut. IFK vei alkua, mutta ensimmäisen erän loppu oli täydellistä Kärppien hallintaa. Toinen erä hieman päinvastoin, Kärpät vei ensimmäistä puolikasta selvästi ja IFK sitten toista. IFK:lla kaksi tolppaa peräkkäin ja muutama muukin avopaikka.

Kolmas oli aika tasainen, Pärä karkasi kerran kahvasta ja siihen peli sitten ratkesi. Kiistatta parempi voitti ja hieman huolellisemmalla pelillä IFK:lla ei ole hätää jatkossakaan. Kyllä oulun poika pyörii näyttävästi kulmissa, blokkaa ja kahvaa, mutta koriskentiltä opittu pelityyli ei ole kamalan tehokasta.

Ai niin, ne poispotkitut molarit pelas ihan hyvin, se huonompi oli sen verran parempi, että oikea joukkue voitti.



Edit: Kirjoitin ensin, luin sitten ketjun. Aikas paljon on samanlainen näkemys kuin ystävällä JHag.

Ai niin se paska ykkönen teki vaan 3.
 
Viimeksi muokattu:

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Viestin lähetti J-Ko

Kimmo Kuhta tuhosi mun tulosvedon ajassa 59.59. Kiitos vaan!

Minä puolestani kiitän Kimmo Kuhtaa, sillä tällä ajassa 59.59 tekemällään maalilla meikäläisen "tulosveto" natsasi. Ennen peliä oli leikkimielinen veto kaverin kanssa lopputuloksesta, hän veikkaisi 3-1, minä 4-2.

Matsi on nauhalla, joten huomenna työpäivän jälkeen on mukava katsoa se uudestaan ja päästä fiilikseen keskiviikkoa varten.

En voi kuin ihmetellä Levosta. Pelin alussa suurinpiirtein hipaisusta sai 2 min, mutta loppua kohden sai tehdä mitä halusi. Ymmärrän että pelataan playoff-kiekkoa, missä pitääkin saada pelata "normaalia" reilummin, mutta ei kaikkea sentään pidä hyväksyä, voi jotain viheltääkin (koukkimiset).

Mitä tulee maalivahtien "ajamiseen", niin nyt mennään niin kuin pitääkin eli jos maalivahti seikkailee esim. maalin takana, on hän vapaata riistaa. Sen sai molemmat huomata tänään. Eikä pilli soinut, mikä oli ihan oikein.

Keskiviikkona jatketaan, toivottavasti on yhtä hyvä peli, kuin kaksi edellistä. Onneksi se tulee tv:stä, ei tarvitse matkustaa toistamiseen heti perään Ouluun. Ei teissä oululaisissa mitään vikaa ole, päinvastoin oikein mukavaa porukkaa, mutta kyllä rahalle löytyy muutakin käyttöä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeinen vajaa kymmenen minuuttia teki matsista likimain ikimuistettavan, mutta loppujen lopuksi sitä edeltävä aika ei ollut kovin kummoista. Hifki pääsi onneksi johtoon Jeren maalilla ja kun Kärpät ei painostuksestaan huolimatta saanut tasoitusta aikaiseksi, päästiin toiseen erään ihan hyvistä asemista. Totuuden nimissä Kärppien todelliset maalipaikat olivat vähissä, vaikka kiekko pyörikin ensimmäisen erän suurimmaksi osaksi Hifkin päädyssä.

Toinen erä meni aluksi Kärppä-merkeissä, mutta ajoittain miltei maaginen Lundell piti Hifkin pelissä mukana. Loppupuolella Hifki olikin ehkä painostavampi ja pääsi lähimmiksi Karalahden ja jonkun muun tuplatolppakudeilla.

Kolmannessa erässä ajattelin ottelun menevän joko jatkoajalle lukemista 1-1 tai päättyvän Hifkin 1-0 tai 2-0 voittoon (2-0 jos osuvat tyhjiin). Kuinka väärässä olinkaan...

Nyt voi ainakin antaa Lundellille puhtaat paperit. 2-2 maalista olisi ehkä voinut hyvässä lykyssä ottaa kunnon game saver-torjunnan, muttei sitä silti voi oikein veskarin piikkiin laittaa.

Pärssinen teki toki voittomaalin, mutta ei kyllä mielestäni ollut kentän paras pelaaja. Itse asiassa ajoittain melkein hukassa. Tulikin mieleen, että tähtiraati oli viettänyt ottelun tuoppien äärellä ja päättänyt, että laitetaan tähdet molempien joukkueiden viimeisen maalin tekijälle ja voittajan veskarille. Kuhdan viimesekunnin maali toki sotki kuviot...

Tuomarilinjaan olin kohtuutyytyväinen, kuten yleensä aina kun tulee vähän jäähyjä. Varmasti jäi paljon viheltämättäkin, mutta ei valittamista.

Pelikatkot ovat muuten paljon mielenkiintoisempia, kun istuu cheerleadereiden vieressä... Pitääkin pistää paikka mieleen...

Eipä siinä mitään, kaikki on mahdollista. Keskiviikkona Oulussa voitto ja perjantaina voikin valmistatua juhliin.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama huomio pelistä ja sen vierestä.

Viestin lähetti Jiri
ps. mitä mieltä muut on metelinpitämisestä (aiheessa pysyen ja asiallisesti) katsomossa?

Ensin vierestä. Kärppien valmentaja Heikkilä ei ilmestynyt lehdistötilaisuuteen, eikä muuten kukaan muukaan Kärpistä. Miksiköhän? Oliko samaan aikaan Hockey Nightin haastattelussa vai eikö vaan kiinnostanut?

Aravirta sanoi lehdistötilaisuudessa mm. jotakuinkin (ulkomuistista) seuraavaa: "Aloitettiin hyvin, mutta Kärppien toisen jäähyn (06.08 Petr Tenkrat, estäminen) jälkeen Hifk:n pelaaminen löysistyi ja luistelu meni vähän kaarteluksi. Peliin päästiin takas toisen erän puolessa välissä, jolloin luisteluakin rupesi taas löytymään. Tämä oli monien mahdollisuuksien peli, niinkuin se Oulun pelikin oli, ja siinä mielessä tuntui oikeudenmukaiselta, että kiekko pomppi nyt meille kun se Oulussa pomppi Kärpille." Ara vielä kiitteli joukkueen asennetta ja mainitsi Kärppienkin pelanneen hyvin.

Sitten itse pelistä. Tuomareilla (Levosella) oli tänään hyvin vapaa linja, molemmille. Monta jäähyn arvoista rikettä jäi puhaltamatta ja aikamoista painia peli tuntui toisinaan olevan. Etenkin alivoimalla pelannut joukkue sai tehdä lähes mitä vaan. No mikäs siinä, linja oli sama molemmille. Linja oli muuten sama koko pelin ajan, että siitä plussat Levoselle. Tyhmähän sellainen joukkue/pelaaja olisi joka jättäisi tuollaisen linjan edukseen käyttämättä. Molemmille joukkueille varmasti kävisi tiukempikin linja, sen verran taitoa joukkueilta löytyy. No, tänään mentiin näin. Molemmilla oli paikkansa ja tänään kiekko pomppi (vähän, mutta riittävästi enemmän) kotijoukkueelle.

Ja sitten taas pelin vierestä. Ne rummut saa oikeasti jättää kotiin. Jos joukkueen kannattajat eivät mielestään saa riittävästi ääntä itsestään huutamalla, laulamalla tai taputtamalla niin sitten olisi parasta olla hiljaa. Rumpuja säälittävämpää on ainoastaan hallin kovaäänisistä tuleva nauhoitettu kannatus. AIVAN HIRVEÄÄ! Valitettavasti maajoukkueen peleissä tällaistakin tapahtuu. Hjallikselle plussat siitä, että tajusi moisen Jaffalastaan lopettaa. Meni vähän off-topic, sorry.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Värilasit pois silmiltä

Kyllä se teidän oma Hifkinne harrastaa aivan samanlaista kahvaa kuin muutkin joukkueet. Ottakaa nyt herranjumala ne värilasit pois päästä!
En väitä, etteikö Kärppien otteessa kahvaa ajoittain esiintyisi. Tämän matsin perusteella ei kuitenkaan Hifk- faneilla pitäisi olla yhtään sen enempää itkemistä kuin Kärpilläkään.
Tottakai tuomarilinjan ollessa salliva, otetaan kaikki keinot käyttöön. Se on paly-off hockia yhtä lailla kun taklauksetkin. Valitettavaa, mutta totta.

Kylläpä tuntuu olevan Hifki faneilla kova tarve todistella joukkueen fyysisyyttä. Tämän pelin perusteella tosin siihen lienee jonkun verran aihettakin.

Tästä kommentista tulee varmasti paljon paskaa niskaan, mutta hieman objektiivisuutta kuitenkin kommentteihin.

Ettei tästä tule liian katkera viesti, niin onnitellaan vielä kertaalleen Hifkiä hienosta TAISTELUvoitosta. Pelasitte koko joukkueela ja ansaitsitte voittonne.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Playoff-kiekkoa ja -meininkiä

Viestin lähetti Isaksson
Oululaiset hallitsevat ihailtavasti mailahäirinnän, kiekottoman pelaajan estämisen, kärkikarvaajan blokkaamisen maila kainalossa jne. Kyllä siinä oma liike näyttää hienolta, kun vastustajaa estetään mailalla aivan surutta. Tapparakin olisi kateellinen moisesta pelistä.

Juuri näin. Olimme jo aloittamassa kansalaiskeräyksen jonka turvin oululaisille ostettaisiin riittävästi omia mailoja ettei tarttisi aina roikkua kaverin pelivälineessä, mutta sitten Pärä teki maalin emmekä enää jaksaneet. Selkeä epäkohta tuo kuitenkin on ja suurin sääli asiassa on se, että Kärpät kyllä osaavat kiekkoakin pelata eikä heidä pitäisi joutua turvautumaan tuollaiseen ryynibyytouhuun. Olisiko sitten tuossa nähtävissä se Heikkilän loistava taktinen osaaminen? Viime vuonnahan kahvalla pääsi pitkälle ja mitä isot edellä sitä Kari perässä...
 
Muutamia hajahuomioita ottelusta:

- Vopat kaatuu kieltämättä aikas helposti. Muuten vetää asenteella ja kovaa, mutta tuo filmaaminen syö minun mieltäni sen verran, että kunnioitus koko äijää kohtaan on vähentynyt.

- Turunen on omassa päässä välillä vaikeuksissa ja tänään ei lähtenyt avaussyötöt ajoissa tai jos lähti, niin eivät olleet kovinkaan tarkkoja. Yleensä joutui laittamaan hätärin päätyyn, josta tuli turha pitkä.

- Myös Benysek oli tänään heikko omassa päässä. Useimmiten, kun ketju Turunen- Benysek- Häppölä- Vopat- Laine oli kentällä, niin omassa päässä pyöri pelottavan näköisesti.

- Levosen toiminnassa oli hieman parantamisen varaa. Vaikka on pleijarit, niin kyllä selvät saa viheltää, vaikka rikkeen tekisi häviöllä oleva joukkue.

- Fagerstedt tsemppaa hyvin, taklaa paljon ja nyt kiekkokin pysyy jo hallussa jonkin verran.

- Pärssistä hakataan, sidotaan ja koukitaan todella paljon. Ennen kaikkea jäi mieleen aika alussa, kun Stepanek tuli takaa, otti Pärän takaapäin halausotteeseen, kaatoi Pärän ja jäi vielä pitämään häntä jäätä vasten. Pärssinen pelasi tänään parhaan pleioff- pelin, jonka minä olen nähnyt. Ei turhautunut ja tsemppasi todella paljon. Pelasi tilanteet loppuun, tällaisesta tilanteesta syntyi Pärän maalikin. Hienoa. Jatka samaan malliin.

- Hirschovits oli myös vahva koko ottelun ajan. Tästä osoituksena alun Bäckström- tilanne, jossa Japa antoi pelata, joten Kimi pelasi. Toinen hieno tilanne oli, kun Kärppien pelaaja oli pääsemässä läpi, niin Kimi dyykkasi ja löi mailalla kiekon Kärpän lavasta. BÄNG BÄNG HIRSCHOVITS BÄNG BÄNG!

- Vallin oli hyvä. Tuntui olevan pitelemätön, nousi muutaman kerran todella vaarallisesti HIFK:n maalille, yhdestä näistä nousuista syntyi maali.

- Lundell oli hyvä, antaa Jannen jatkaa, kerran onnistuu.

PS. Kuhdalla on Suomen paras rannelaukaus!
 

Hockey

Jäsen
Viestin lähetti Moto
Tulikin mieleen, että tähtiraati oli viettänyt ottelun tuoppien äärellä ja päättänyt, että laitetaan tähdet molempien joukkueiden viimeisen maalin tekijälle ja voittajan veskarille. Kuhdan viimesekunnin maali toki sotki kuviot...

Näin juuri. Vihko oli tänään loistava. Kentän paras. Vauhtia, asennetta, itseluottamusta. Vielä, kun kaveri pistäisi paikoista sisään.

Lundellin mailapelaaminen on niin surkeaa, että valmentajan pitäisi melkein kieltää häntä osallistumasta peliin.

Kärpät olisi voinut ratkaista matsin sen alkupuolella, mutta se kuuluisa Jokin sen pelistä tänään puuttui.

Miksi muuten Pärssinen katseli loppupelin aloitukset aitiosta?
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti lintu
Pakit putsasi taas hyvin maalinedustan eikä irtokiekkoja jätetty Kärpille liikaa.


Mietis molempia Kärppämaaleja. Ekassa kaksikin Kärppää nokitusten Lundellin kanssa aivan maalin vieressä. Benysek 2 metriä myöhässä, Turunen 3. Kärppien tokassa maalissa hyökkääjä perse Lundellin edessä maskissa ja pakkeja ei mailla eikä halmeilla. Jereltä muuten loistoilta, mutta omassa päässä kiire. Kurvinen - Pikkarainen; opetellaan niitä purkuja.

Eli lievästi erimieltä pakkien maalineduspelaamisesta. Hyvä tietty, että voitettiin, mutta Kärppien helvetin liikkuva hyökkäyspään pelaaminen on saatava kuriin. Tsekatkaas niiden liikettä siellä, lähinnä kiekottomien. Tapahtuu koko ajan.

Kahvoihin en jaksa enää ottaa kantaa.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Paljon on jo sanottu pelistä, mutta laitetaan muutamat kommentit:

- IFK ei ollut omasta mielestäni tänään riittävän fyysinen. Nyt mennään varmistellen virheitä välttäen, ok, mutta silti kunnon räminä murskaisi Kärpät.

- joukkueiden tasoero on tällä hetkellä juuri tämä. Tuurista ja päivän fiiliksestä riippuen maali suuntaan tai toiseen eroa.

- Lundell oli tänään loistava. Menneet maalit ei juuri otettavissa, ja torjui muutoin hienosti. Ykkösmaalivahti.

- Kärpistä pisti silmään julmettu kärkikarvaajan estäminen, sitominen ja kahvaaminen omassa päässä. IFK:lla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäyskuvioita toimimaan, kun koko ajan joku piti mailasta kiinni. Illan hienoin kiekottoman miehen estäminen valkopaitaisen 23:n toimesta. Ei sitä turhaan sanota halinalle-Stepanekiksi.

- laittakaa ne tolppalaukaukset tästedes sisään, jooko Jere ja Harks..

- voisko ne rummut jättää kotiin..? Tziisus sentään.

- kaiken kaikkiaan hyvä peli, aika pirunmoinen trilleri taas. Perjantaina katkolla Nordiksella - suuntaan tai toiseen.

edit: Hockey, Ara heittää aina pelien lopussa oman pään aloituksiin kaksi sentteriä varmuuden vuoksi, siksi Pärä sivussa.

edit2: Hirsolle ja Vilille plussat Bäckströmin tervehtimisestä. Noin sitä pitää, jätkät! Lisää, kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Viestin lähetti Hockey
Lundellin mailapelaaminen on niin surkeaa, että valmentajan pitäisi melkein kieltää häntä osallistumasta peliin.

Miksi muuten Pärssinen katseli loppupelin aloitukset aitiosta?

1) Saken ja Daven jälkeen Lundell vaikuttaa Ray Bourquelta kiekon kanssa.

2) Sen takia, että niissä oman pään aloituksissa oli varalla toinen sentteri


Isaksson ja JHag....Kärppien mailapelistä aivan tismalleen samaa mieltä. Paikoin hirveätä katsottavaa.


Saarisen jäähyn aikana nähtiin huikein tapahtuma. Jere rannasi kiekon omasta päädystä suoraan Bäckströmille, ja tuo Sparta Prahaa vastaan pelannut maalivahti esti, ettei numerot olisi olleet todella törkeät.

Jan Lundell oli helvetin hyvä. Kiitos Janne.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
On se ihme, että edes tällaisen ottelun ja vieläpä voitetun sellaisen jälkeen edes pieni objektiivisuus tuntuu ylivoimaiselta joillekin HIFK-faneille (=ei kaikille). Kärpät kahvasi, nössöili ja itki ja HIFK pelasi täydellistä hokia ja nakkeli Kärppiä seinille minkä ehtivät. Silti tulos vain 3-2 (käytännössä). Mikähän lienee tulos, jos Kärpät pääsee edes vähän tasolleen, koska monen mielestä Kärpät kuulostaa olleen täysin vastaantulija ja pelkkä kahvaava akkalauma tänään. Kyllä HIFK:n pitää katsoa peiliin, jos ei tuon selkeämpään voittoon yllä noin surkeasta vastuksesta.

Haluaisin nähdä sellaisen ottelun, josta nämä täällä kahvasta ja kaikesta muusta tihruttavat voisivat kirjoittaa edes enimmäkseen positiivista juttua. Tämän iltainen oli todella loistavaa viihdettä ja on typerää väittää, että kaiken hienouden tarjosi vain toinen joukkue. Tämän päivän peli olisi ihan yhtä hyvin voinut kääntyä toiseenkin suuntaan, niinkuin lauantain taistokin. Itse kunnioitan HIFK:ta vastustajana vaikka mailaa tuleekin kainaloon ihan kiitettävästi (tänäänkin) ja välillä äijät kaatuilee heppoisesti ja kääntelee selkäänsä taklauksissa. Se kaikki on osa playoff-kiekkoa ja on typerää nostaa nuo asiat kaiken hienon viihteen yläpuolelle. HIFK kuitenkin pääasiassa pelaa kovaa ja rehtiä lätkää. Eiköhän Kärpät pääse taas Raksilan "lentokentällä" käyttämään nopeuttaan, jolloin HIFK on paljon suuremmissa vaikeuksissa kuin tänään.

Näitäkin kirjoituksia olisi paljon mukavampi lukea, jos useampi kirjoittaja ymmärtäisi, että se oma joukkue ei aina ole se ylivoimaisesti tyylikkäin, paras ja tietenkin joka matsissa se vääryyttä kärsinyt porukka. Hieman objektiivisuutta ja vastustajan kunnioitusta, kiitos.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Viestin lähetti Teme
Näitäkin kirjoituksia olisi paljon mukavampi lukea, jos useampi kirjoittaja ymmärtäisi, että se oma joukkue ei aina ole se ylivoimaisesti tyylikkäin, paras ja tietenkin joka matsissa se vääryyttä kärsinyt porukka. Hieman objektiivisuutta ja vastustajan kunnioitusta, kiitos.
Helvetin hyvä kirjoitus. Kiitos Teme. Toivottavasti kahvaitkut jää tulevaisuudessa vähemmälle ja päästään kiinni itse ottelun kohokohtien puimiseen.

noh, ok - kirjoitinpa itsekin aikaisemmin ihan diipadaapaa ohi kaikesta, mutten liekittänyt ketään kahvaamisesta tai muustakaan surkeudesta :-)

Hieno matsi, tästä Raksilaan ja vierasvoiton kautta ratkaisu kotiin ja....

... Katsellaan ;)
 

bull

Jäsen
Teme, olitko paikan päällä? Jos et (televisiosta ei näe kaikkea, kuten kiekotonta estämistä), niin Kärpät todellakin kahvasi tänään, kuninkaana Halinalle-Stepanek. Valitettavasti sanoisin, sillä joukkueella on taitoa ja nopeutta muuhunkin peliin, ja tämä on täällä IFK-fanien toimesta myönnetty.

Totta kuitenkin että lähes kaikissa otteluketjuissa esiintyvä itku voitaisiin jättää vähemmälle.
 

Orsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KÄRPÄT, RoPS, Maajoukkue, Hollanti, Gun`n`Roses
Parempi, noh,joo, voitti!

Pitkin hampain tunnustan tämän. IFK ansaitsi tänään voittonsa.
Vieruskaverille siellä Kärppä päädyssä, ei se Levonen peliä ratkaissut. Kyllä IFK teki sen, Kärppien pienellä avulla.
Roikkumista oli kyllä Kärpillä, MUTTA kyllähän tuolla muunkin värisiä paitoja nähtiin samassa puuhassa. Ei se niin yksisilmäistä kahvaa ollut. Löysiä annan sen verran, että sanon Stepanekin roikkuneen koko ajan.
Kokonaisuutena Kärpät pelasi hyvin, paitsi niitä kolmannen erän mustia hetkiä. Jeren tolppa ja siitä seurannut toinen tolppa olisivat myös voineet muuttaa pelin.
NÄin ollen IFK oli todella hyvä, pois lukien varsinkin ensimmäisen erän oman pään peli. Se olisi ollut Kärppien paikka,ei käytetty. Pärä oli taas Pärä. Piti vielä päänsä viileenä,kuten koko punainen tiimi. Onneksi olkoon IFK ja fanit. Hyvä Joukkue teillä on. Saa nähdä riittäkö se!?
Hyvä peli ,vaikka hävittiin. Ei kovin paljon edes harmita. Luotto omiin on niin kova. Perjantaina, sama paikka sama muoto. Saa Huutaa.

PS. Niitä rumpuja oli kaksi ja ne oli loistavia. Vieläki tinnittää,mutta se on tuttua tuossa hallissa.
 
Viimeksi muokattu:

bull

Jäsen
Otelussa nähtiin 2 tyylikästä taklausta, joita ei ole raportissa mainittu eikä näkynyt hockey nightin pätkässä.

1) Pasi Saarisen perinteinen ja tyylipuhdas lonkkataklaus
2) Arttu Luttisen hirvittävä avojääpommi Aarnioon. Veikkaan että tuo taklaus olisi ollut NHL:ssä Hardest Hits-koosteessa... :o)
 

lentäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitoksia matsista HIFK faneille. Ei ollut mielestäni paras mahdollinen himamatsikannustus tänään HIFK:n kotiyleisöllä, jotenkin jäi vielä ratkaisevasta Ilves-matsista jälkeen. IFK:n maalien jälkeen oli kyllä järjetön meininki!!! HYVÄ!!

Kärppäkannattajille kiitosta, että olitte isolla jengillä mukana. Toivottavasti mekin saataisiin Oulun matsiin lähtemään tarpeeksi porukkaa - väriä ja kannustusta vierashalliin tarvitaan. Muutamille kärppätyypeille erityiskiitos, jotka tulivat matsin jälkeen rehdisti kättelemään ja onnittelemaan. Näinhän tämä menee ja täähän on vaan urheilua, ei mitään vakavampaa.

Keskiviikkona jatketaan, toivottavasti saadaan yhtä tiukka peli kuin tänään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös