”Muse jää!” – Aleksi Mustonen, joko nyt?

  • 4 877
  • 20

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vähän emmin, pitäiskö meidän kärkisenalle nyt avata se oma ketjunsa. Mutta annetaan palaa.

Mustonen on varmaan yksi viime vuosien eniten mielipiteitä jakaneista pelaajista. Toiset näkee jotakin, toisten mielestä passia persuksiin ja ihan mihin vaan, kunhan ei tänne.

Hiuksia on revitty kaverin edesottamuksia seuratessa. Ja ihan syystäkin. Miehen otteita kun on leimannut sellainen näennäispelaaminen. @M10 osuvasti kuvasi, että maailman näyttävin pelaaja, kun mitään nisäkästä ei ole metriä lähempänä.

Nyt kuitenkin lähiaikoina on ollut rohkaisevia merkkejä. Muse on hommannut useamman jäähyn vastustajille tuolla liikkeellään ja sitähän et tee, jos et pelaa siellä ytimessä. Pistä se vastustajaa rikkomaan sinua. Kerho on näistä jäähyistä rokottanut kovalla kädellä.

Aloitusprossat ovat hurjat ja tämä kun on minunkin mielestä ollut se pahin kompastuskivi senan tontille. Tuntuu sopivan Tuulolan kanssa, Tuuski kun rouhii laidoissa vastustajista viis välittämättä.

Otanta on toki vielä pieni ja samaa tarvitaan nyt sitten pelistä toiseen. Kyllä Musella oli viime kaudenkin aikana hyvä jakso, mutta sitten taannuttiin.

Mutta nyt kyllä otteissa on ollut nähtävissä selkeä kohennus. Musehan on vikkelä kaveri ja parhaimmillaan pakottaa vastustajat roikkumaan, kahvaamaan ja kamppaamaan, kun muuten kyydissä ei pysy.

Joko nyt? Odoteltu ollaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muse ollut tällä kaudella hyvä ja olisko liike parantunut. Hyvin tekee suunnan vaihtoa ja tekee tilaa.

Joo, onhan se huvittavaa katseltavaa, kun Muse vetää kulmassa tuota suunnan muutosta ja vastustajan pakki tuntuu kadottavan tämän täysin, kun tahti vaan on sen verran nopea. Siksi tuota rikkomaan on jouduttu lähipelit niin paljon.

Vielä ripaus röyhkeyttä mukaan ja maalia kohden, niin hyvä tulee.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvin maso pumppaa Mustosen renkaita.


"Alkukaudesta peräti seitsemän ottelun tappioputkessa olleet hämeenlinnalaiset ovat tehneet täydellisen U-käännöksen. Tappioputki on vaihtunut kuuden ottelun mittaiseen pisteputkeen, jonka aikana HPK on kerännyt peräti 15 sarjapistettä.

Kelkkansa ovat kääntäneet myös joukkueen tuloksentekijät – ja kontrastit ovat suuria ja selkeitä.

Ajoittain varjojen mailla ensimmäisissä otteluissa vaeltaneet HPK:n kärkihyökkääjät Teemu Rautiainen, Eetu Tuulola, Markus Nenonen ja Danick Martel ovat nousseet viime peleissä Liigan kuumimpien tehohyökkääjien joukkoon.

HPK:n päävalmentaja Matias ”Maso” Lehtonen muistuttaa myös Aleksi Mustosen nimestä."

Pieniä, mutta tärkeitä juttuja.
 
Viimeksi muokattu:

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mun mielestä vois Musesta nyt kirjoitella aktiivisemmin täällä, kun aihetta näyttää olevan...

Vai pitäskö se tommosen jälkeen haukkua se pelaaja? Koska palstalla tapana on.
Aika omituista olisi eilisen jälkeen haukkua mies, ainakin eilisen perusteella. Kovasti nyt miehen "fanit" aktivoituivat, kun tuli nappipeli. Itseni on pitänyt kirjoittaa jo jokin aika miehestä tänne, nyt on aika, koska selkeästi TOP3-peli mieheltä HPK-rosterissa kyllä tähän asti eilen nähtiin, tärkeässä paikassa.

14.8.2023
Mikahan kiinnitti Mustosen, koska tykkää näistä liigaa paljon jynssänneistä pelaajista ja Mustonen on nopea ja pelannut joskus pisteiden valossa ok, sekä pelannut kärkijoukkeessakin, eli Kärpissä. Ja sai varmasti halvalla. Annettiin täällä mahdollisuus. Mutta kun ei, ei ja ei. Mitä tässä on saatu? Kun pääsi Jolyn kanssa pelaamaan, sai pisteitä, mutta toki niitä tuli suht vaatimattomasti, toki pisteiden valossa Jolyn vieressä Pihlströmin voitti juu. Toi itseäni lainaaman viestin tilasto vaan kertoo liikaa Musen kyvystä olla olla voittava pelaaja, saa tällä kaudella Muse korjata tilanteen!

Kyllähän tavallaan on mielenkiintoista nähdä, mitä Musen kaudesta tulee. Ilmeisesti Rautiainen on Musen kanssa pelannut hyvällä fiiliksellä aikoinaan Ilveksessä ja nyt tätä tutkaparia pyritään vaalimaan. Tietysti ensimmäinen harkkaturnaus meni vihkoon, ainakin kaksi sentteriä oli Musen edellä ja siellä taisteltiin Päivärinnan kanssa huonoimman sentterin tittelistä, mutta nää on kuitenkin harkkapelejä ja Rautiainenkin lensi pihalle toisessa pelissä, joten vitja rikkoutui osaksi aikaa. Harmillista, mutta Kerhosta löytyy tälle kaudelle itselleni pelaaja, joka on mielestäni menestyksen tiellä osaltaan. Jos Toivola ei olisi miestä kiinnittänyt täksikin kaudeksi, meillä olisi (/olisi ollut) kunnolla massia kiinnittää Martelin ohella joku erittäin laadukas sentteri nyt muuten laajaan mutta tasapaksuun rosteriin.
Kauden alla odotukset eivät olleet nähdyn valossa, edelliset kaudet ja harjoituskausi, itsellä korkeat, ja suoraan sanottuna pikkasen vitutti, että mies jatkoi meillä. Toisaalta mielenkiintoinen kuviohan tuossa oli, koska nyt selkeä johtajarooli oli tarjolla ja vanha tutkapari saapui vierelle, sekä sopimus on katkolla, joka joitain pelaajia potkii eteenpäin usein enemmän.

9.1.2023
Liitteen tein jo pari kierrosta sitten yhden illan kuluksi. Piti järkeillä hieman sitä, missä menee Patrik Virta, verrattuna Museen, Massiin ja Kunykiin. Mietin, että 5vs5 kentällisen laukausten "tuottosuhde" voisi olla uran aikana hyvä mittari. Ja voi herranen aika. Kunyk on täällä kovassa maineessa ja ulkomaalaisvahvistus sekä kova ammattilainen, toki hänen tilastonsa on kunnossa. Virta ja Järvinen ovat suht pitkillä liigaurillaan olleet erittäin tuotteliaita pelin moottoreita, siksi saaneet pelatakin 1-2 sentterin roolia ja molemmat monissa hyvissä joukkueissa. Musekin on päässyt välillä kokeilemaan, mutta 1/9 kaudesta on plussalla ja yltänyt siis kerran noiden kolmen muun tasolle johdattamaan kentällisensä tai pelaamaan itsensä kenttään, joka tuottaisi laukauksia enemmän kuin niitä vastaanottaisi.

Surullisin on tilasto, jossa vertasin COR%ia sen kauden oman joukkueen neljään parhaaseen yli 15 peliä pelanneeseen sentteriin. En tiedä onko Muse pelannut kaikkia kausia sentterinä, mutta vain kerran, tuolla suonenvetokaudellaan hän ei ole ollut tämän vertailun mukaan joukkueensa kauden 4tai5 sentteri, oli kolmas. Muut ovat koko mittaushistorian olleet sijoilla 1-2, enemmän 1, paitsi Massi kaudella 2021-22 KalPassa jäi kolmanneksi 54.3 arvollaan. Muse ei ole kuin kerran siis ollut yli 49, sillä suonenvetokaudellaan Pelicansissa oli 53.1.

EDIT: Lisäys, on toi viimeinenkin tunnusluku Musella kauhea. Ko. kauden sijoitus oman joukkueen hyökkääjistössä L+-:ssa.
Itsellähän oli mitta täysi jo viime kauden puoliväliä Musen suhteen ja tuli pengottua tukea tilastoista silmin nähden puutteellisen sentteri+joukkuepelin suhteen. Mulla oli kolme pointtia:
1) vertailu Kunyk, Virta, Järvinen akseliin, sitä ei nyt tarvitse toistaa
2) vertailu oman joukkueen senttereihin CORsin suhteen
-> tällä hetkellä Musen COR%=47.3% mikä on joukkueen viiden eniten pelanneen sentterin paras. Ja parempi kuin Musen edellisellä viidellä kaudella. Yli 50% Muse onkin päässyt vain kerran, uran parhaalla kaudellaan pisteiden valossa 2017-18 se oli 53.1%. Eteenpäin on menty kuitenkin ja pystytty lunastamaan vastuuroolia tämän tilaston valossa.
3) vertailu 5vs5 laukaisuerotukseen, tämähän oli katastrofaalinen koko uralla:
-> kukaanhan ei ole Kerhosta plussalla, hyökkääjistä vähintään kolme peliä pelanneista hyökkääjistä ainoastaan Rautiainen ja Tuulola. Musen peli lopulta tuottaa jotain! Toki on riippuvainen joukkueesta ja ketjukavereista, mutta silti keikaus lähinnä vakituisesti joukkueen bottom3 hyökkääjästä top3:een tässä kertoo jotain.

Edellä läpikäydyt tilastofaktat ovat riippuvaisia paljon joukkueen ja ketjukavereiden menestyksestä, mutta kyllä Musen otteetkin pakosta ovat olleet tasapainoisempia. Vaikkei se silmään kyllä usein edelleenkään vakuuta, on peli tuottanut sentään entistä paremmin. Hyvä Muse, tästä on hyvä jatkaa kehittymistä, vielä on paljon pelivuosia jäljellä!
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toisaalta taas oikealla ykkössentterillä toi paletti olisikin ihan ok ja kyllä minä voisin Muselle jatkoja tarjota kakkossentterin liksalla.
Tässä on ollaan kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa myös. Itsekin ajattelisin ensi kauden suhteen noin, koska eihän me olla siinä vaiheessa, että kukaan voi tosissaan puhua mahdollisuudesta välieriin. Isot ovat tällä hetkellä sen verran isoja ja Kertsi kokonaisuutena vielä melkein 100%:n todennäköisyydellä aika heiveroinen, eikä siis mitään mahdollisuuksia haastaa pudotuspelisarjoissa isoja. Silloin Muse voi surffata meilläkin parempia aikoja odotellessa, kunhan hommataan se laadukaskin sentteri tuohon. Muse ja Toivola kaksikosta jos pitää tällä hetkellä valita, niin Muse se on kait, kauden alla oli vahvasti eri valinta allekirjoittaneella. Hintakin kun on luonnollisesti eri näillä, nyt ja tulevaisuudessa. Eikä se nyt mahdotonta olisi, vaikka se Muse laitaankin ensi kaudella "joutuisi", jos Toivolakin saisi sopimuksen ja uusi tähtisentteri ottaisi Musen paikan. Toki Päivärinta-Muse-akselillla kai mietittäis, kumpi on kakkossena sitten.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sanotaanko nyt näin, että mä luotan vielä aika pitkälti omaan näkemääni. Katso Räsäsen, Kemppaisen ja Paajasen pelaamista, niin kiekollisena kuin kiekottomana, ja tämän jälkeen Mustosen. Huomaat eron. Ja se on iso. Nyt siis puhutaan sentterinä pelaamisesta.

No niin. Ja juuri tämän takia niitä objektiivisia mittareitakin (eli tilastoja) tarvitaan. Sentteripelin painotukset on erilaisia riippuen katsojasta.

Ei, ei Mustonen puolusta yhtä hyvin kuin Kemppainen. Tai karvaa yhtä hyvin kuin Paajanen. Kumpikaan näistä ei suorita sentterihakua yhtä nopeassa aikataulussa kuin Mustonen puolestaan.

Mitä kukin tuossa pelissä painottaa sitten.

Kysymys tässä oli puhtaasti tehoista. Niitä Muse on tuottanut yhtä hyvin kuin edellä mainitut.

Nykyään peli on myös muuttunut ja pelipaikat eivät ole kiskoille juntattuja. Laiturien on osattava sitä perinteistä sentterin hommaa, siinä missä senojen on puolestaan laitureiden. Pakkien pintsatessa, hyökkien on paikattava, eikä sekään ole pelkästään senan homma. Sama karvatessa, ei siellä ole oikeaa ja vasenta laituria ja senaa, siellä on lähin mies, tuplaaja ja varmistaja. Riippuu pelin virtauksesta.

Senat ei pyöritä yv:tä, senat eivät tässä monikaistaisessa pelissä ole välttämättä se pelin primus motor. Puolustajilla on pelin avauksessa todella suuri rooli nykyään.

Niinpä yksi modernin kiekon tärkeimmistä ominaisuuksista senan paikalla operoivalle löytyy aloitusympyrästä. Sillä sitä voittaa aloitteen joukkueelleen.

Siinä Muse on puolestaa ottanut selvän hypyn ylöspäin.

En näe mitä hyötyä tuo joukkueelle toisi laidalta, mitä ei jo tuo keskeltä. Sen lisäksi tässä ikuisessa senahöpinässä alan olla korvia myöden täynnä tätä vanhaa 1-2-3-4 sena liiba laabaa. Sentteristö on kokonaisuus. Nyt just Kerhon senatilanne Mustonen-Pillu tai Martel-Toivola-Järvelä. Päivärinta ja Lundell klesana ja Lundellkin kai jo Hesassa.

Kyllä sen jokainen näkee kuinka kipeästi tässä tarvittaisiin sinne vahvistusta. Se heikko lenkki tässä palapelissä just nyt ei ole Mustonen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös