Ässien valmennus kaudella 2007–2008

  • 160 733
  • 764

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Täysin järjetöntä lähteä vaihtamaan valmentajaa, kun Ässät vihdoinkin sai tehtyä yli kaksi maalia vieraissa, kuntokäyrä on käsittämättömässä nousussa. Sen lisäksi fysiikka on rakennettu huhtikuun ratkaisupeleihin Hakkaraisen (=maailman paras kuntovalmentaja) opein. Ja Kapastakin vaivaavan mystisen päänsäryn syyksi on löytynyt Pieniniemus Haerkaelae-virus.

Torilla tavataan!
 

Mallikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,Suomen maajoukkueet
Viime aikojen surkeat otteet

Minusta Ässien aika härkälän komennossa lähenee valitettavasti loppuaan, joten seuraavassa toimintaohje!

Jos Blues peli on vähänkään samaa mitä Tappara peli niin ehdotan tai oikeastaan vaadin, että kaikki Ässäfanit aloittavat rytmikkäät "HÄRKÄLÄ ULOS, HÄRKÄLÄ ULOS" huudot niin katsotaan miten johto reagoi!
 

Simon#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä epäilen että Härkälä saa huomenna TV-pelissä semmoisen kolauksen ettei tosikaan. Mikäli peli ei kulje (lue: pelaajien asenne ole kohdallaan), alkaa seisomakatsomo ihan taatusti buuaamaan ja huutamaan Härkälää ulos. Jos näin käy, on se sillä selvä. Pata on nolattu TV:ssä ja sitä ei Härkälän kaveritkaan enää varmasti voi sulattaa liikeyrityksen nimeltä Ässät puikoissa istuessaan.

Edelleen, olen varma siitä että asenneongelmat ja selän suoristuminen ja uhrautumisen puute johtuu vain ja ainoastaan luottamusongelmasta Härkälä - pelaajat -akselilla. Kaverit on kuitenkin pelanneet kiekkoa sen verran pitkään että heilläkin on joku haju siitä, mitä pitäisi tehdä ja miten pelata. Nyt jos valmentaja esittää erilaisia ajatuksia siitä, miten homma pitäisi tehdä pelaajisto (varsinkin vanhempi) pyörittelee päätään ajatuksille ja naureskelee. Pikku hiljaa naureskelu tarttuu nuorempiinkin ja siinä se. Varsinkin, kun osa muistelee, että toisella pelitavalla päästiin finaaliin asti.

Eli, tiistain TV-pelissä nähdään joko
a) taisteleva ja yrittävä Ässät
b) passiivinen, protestiksi päin persettä pelaava Ässät

Mikäli vaihtoehto a toteutuu, on Hirsi/Härkälä saanut jonkinlaista porkkanaa vilautettua ja jotenkin ihmeen ja kumman tavalla saanut kaverit yrittämään ja puhaltamaan yhteen hiileen. Epäilen kuitenkin tätä suuresti, niin kamalaa paskaa on peli ollut. Todennäköisempi vaihtoehto onkin vaihtoehto b. TV-peli Bluesia vastaan tulee olemaan koko kauden paskin peli ja sen seurauksena joku/jotkut tulee/tulevat saamaan kenkää.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tää touhu alkaa olla siinä pisteessä,että jollei käännöstä parempaan löydy heti Blues pelissä,niin tällä viikolla on pakko laittaa valmennustouhut uusiksi!
Odottaminen pahentaa vaan mahdollisuuksia päästä keväällä edes sääli play offeihin.Tällä hetkellähän ainut jännittämisen aihe on,että milloin Kalpa menee ohi sarjataulukossa.
Jos asialle ei tehdä mitään ennen taukoa, niin tämän kauden saa taas mapittaa sarjaan "vituiksi meni tääkin kausi"!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sen enempää tuota valmentajan vaihdosta kommentoimatta: Kyllä omasta mielestäni pelaajistokin saisi katsoa peiliin. Kaikissa näkemissäni tämän kauden Ässä-peleissä(4kpl) pelaajat ovat pelanneet kurittomasti ja löysästi. Kyse on niistä pienistä isoista asioista, joihin aina valmentajakaan ei voi vaikuttaa. Hyvänä esimerkkinä Jokerit-pelin loppu. Ässät oli saamassa vielä ihan hyvän kirivaihteen lopussa päälle, Jokerit otti kakkosen erän lopussa. Tämän jälkeen Ässät pelasi kurittomasti perseillen noin 10 sekuntia ja ylivoima päättyi Tähtisen täysin turhaan keskialueen jäähyyn, johon syynä oli miehen oma löysä pelaaminen. Tämä siis vain esimerkkinä siitä, että kyllä tuollaisessa tilanteessa pitää riittää se, että valmentaja tokaisee pelaajille, että "nyt pitkä päätyyn ja vauhdilla perään etc.". Mielestäni se on valmentajan homma, muu on kyllä pelaajien vastuulla. Itselläni on oikeasti varsin paha mieli koko kaudesta jo nyt. Itse ajattelin, että Ässät tulee pelaamaan uskottavaa lätkää, tavoitteena sijat 7-10 runkkarissa. Nyt tuo tavoite on lipsumassa käsistä, ja osasyynä siihen on se, että kapteenistosta lähtien jengi vain puhaltelee muniinsa. Lisätilityksenä voin vain sanoa, että radiosta kuunneltaessa Peltonen istuu aina jotain koukku-jäähyä, tai sitten tuhlaajapoika on taas vetänyt ohi maalista.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen lopetus tuolla Sihvosen haastattelulla:

"Jos Härkälä saa potkut, kuka tilalle?
Kari Kivi omasta organisaatiosta. " - Urheilulehti ("Ace of Spades":n viestin linkki) -

Tarkoittaakohan Sihvonen, että Ässät ei muuta pysty hankkimaan vai sitä, että Kivi olisi oikeasti paras vaihtoehto? Jälkimmäisessä tapauksessa ihmetyttää vain se, että Karri on päävalmentajana kokematon ja siitä huolimatta Petteri näkee asian näin. Ei sillä, etteikö voisi onnistua tilaisuuden sadessaan... nauttinee jonkimoista arvostusta kokeneiden "kiukkupussien" joukossa. Tai siis ainakin niiden, jotka hopeakaudella olivat mukana.
 

Simon#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä omasta mielestäni pelaajistokin saisi katsoa peiliin. Kaikissa näkemissäni tämän kauden Ässä-peleissä(4kpl) pelaajat ovat pelanneet kurittomasti ja löysästi. Kyse on niistä pienistä isoista asioista, joihin aina valmentajakaan ei voi vaikuttaa.
Minä taas näen asian toisella tavalla. Jos henkilökemiat valmentajan kanssa ei osu yksiin, tuskin pelaajatkaan jaksavat syttyä pelaamaan valmentajalleen antaen sen kuuluisat 110%. Okei, ammattilaisiahan heidän pitäisi olla ja ovatkin mutta miettikääpä jokainen itseänne töissä. Jos on uusi pomo perseestä ja neuvoo tekemään asioita jotenkin kummallisesti saati vastoin teidän näkemystänne siitä, miten pitäisi tehdä, tuskin kukaan orjallisesti antaa aina päivästä toiseen kaikkensa? Ja vaikka kuinka pomon ohjeita noudattaisi ja tekisi sen mukaan niin silti duunissa menee perseelleen? Mitä siitä seuraa? Lakko!

Toki pelaajien pitää katsoa peiliin, se on selvä. Mutta ymmärrän heitä silti täysin. Jos ei kiinnosta eikä innosta niin se heijastuu tekemiseen.
 

Fubar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minua ihmetyttää eniten, että miksi se Härkälä hakkaa päätään Isomäen mäntyyn ja yrittää uppiniskaisesti tuputtaa joukkueelle pelitapaa, jota se ei selvästikään pysty toteuttamaan. Eikö monimutkaista olisi helpompi yksinkertaistaa, eikä päinvastoin?

Härkälä on kuitenkin se, joka lopulta joutuu taipumaan, joko eroamalla tai muuttamalla pelikonseptia. Veikkaan, että jos yksi pelin osa-alue alkaisi muutoksen jälkeen toimia, muut seuraisivat perässä. Jos kuntopohja ei kerta kaikkiaan riitä aktiiviseen kolmivaihekilowattikarvaukseen, niin eikö sitä voitaisi vaihtaa johonkin mihin se riittää.

Yksi muuten mikä pistää toimimattomana silmään on ehdottoman paska alivoima. Toivolan hopeakaudella tämä oli loistavassa tikissä, ja korjatkaa jos olen väärässä, sitä oli paljon. Nyt alivoimaa tuntuu myös riittävän, mutta verkot laulavat hoosiannaa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Jos henkilökemiat valmentajan kanssa ei osu yksiin, tuskin pelaajatkaan jaksavat syttyä pelaamaan valmentajalleen antaen sen kuuluisat 110%. Okei, ammattilaisiahan heidän pitäisi olla ja ovatkin mutta miettikääpä jokainen itseänne töissä. Jos on uusi pomo perseestä ja neuvoo tekemään asioita jotenkin kummallisesti saati vastoin teidän näkemystänne siitä, miten pitäisi tehdä, tuskin kukaan orjallisesti antaa aina päivästä toiseen kaikkensa?
Jari Härkälä on nähdäkseni ollut mukana Ässien valmennuksessa viime kauden alusta saakka. Ja siitä ajasta jo melkein vuoden päätoimisena ykkösvalmentajana. On aika harhauttavaa puhua mistään uudesta pomosta. Sen lisäksi nykyjoukkueessa on aika monta kaveria, jotka olivat mukana joukkueessa viime kaudellakin, joten heille ainakin on tullut selväksi jo ajat sitten, kuinka Härkälä tulee toimimaan.

Sen sijaan jo viime kauden alkupuolella oli täällä kirjoituksia siitä, että pelaajisto suorittaa jotain epäluottamusta valmennusta kohtaan. Sitä en tiedä tarkalleen, kuinka paljon asia on edes totta, mutta nyt on taas samansuuntaista kirjoittelua havaittavissa. Jälleen kerran mukamas pelaajisto esittää jotain boikottia valmennusta kohtaan.

Tässä kohtaa voidaankin puhtaasti kääntää sormi kohti pelaajiston kapteenia, joka on ollut käsittääkseni sama henkilö sekä viime että tällä kaudella. Kapteenin rooli tällaisissa asioissa on olla juuri se henkilö, joka toimii joukkueen edustajana. Siihen hänet on valittu. Eli jos nämä kirjoittelut pelaajien tahallisista häviöistä tahi muusta vastaavasta valmentajaa vastaan pitävät hiukkaakaan kutinsa, eikö olisi jo korkea aika vaihtaa kapteenia, ja sanoa tälle nykyiselle, että paikkasi ei ole tässä joukkueessa.
 

PolarFox

Administrator
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eli, tiistain TV-pelissä nähdään joko
a) taisteleva ja yrittävä Ässät
b) passiivinen, protestiksi päin persettä pelaava Ässät

Jos vaihtoehto b-toteutuu, niin kyllä on aika vaippaväkeä ässissä. Vaikka pomo olis kuinka vittumainen töissä, niin ei firman mainetta/tulosta mennä sen takia pilaamaan. En tiedä miten muilla on tapana, mutta kyllä meillä ainakin on tapana tehdä kaikkensa vaikka pomo olis kuinka vittumaisella päällä.

on olemassa tietysti vaihtoehto c joka saattaa liittyä siihen että porilainen yleisö on luovuttanut. Ja jos siinä pisteessä ollaan niin ei siinä valmentajan rukkaamiset paljon auta.
 

Simon#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos vaihtoehto b-toteutuu, niin kyllä on aika vaippaväkeä ässissä. Vaikka pomo olis kuinka vittumainen töissä, niin ei firman mainetta/tulosta mennä sen takia pilaamaan. En tiedä miten muilla on tapana, mutta kyllä meillä ainakin on tapana tehdä kaikkensa vaikka pomo olis kuinka vittumaisella päällä.
No, sitten sen näkee onko vaippaväkeä vai ei. Kunhan maalailen piruja seinälle ja samalla herättelen ihmisiä ajattelemaan asioita. Ihmiset on ihmisiä ja vaikka itse olisi mallikansalainen ja uuttera työntekijä niin osa on aina niitä jotka ei jaksa, ei huvita, "katotaa huamen, jooko". Ja yleensä tuo huono moraali leviää suht helposti muutaman mitättömän takaiskun vuoksi ja sitten on vaikea enää tehdä mitään asian hyväksi. En tiedä, onko tilanne Ässissä se, että Härtsy on menettänyt joukkueen luottamuksen vai jotain muuta, mutta kyllä on tässä nipussa jotain pikkuvikaa.

Eihän meistä kukaan varmaksi tiedä, mitä kulisseissa tapahtuu mutta ilman sen kummempaa analysointia ja psykologiaa, _jotain_ pitää tehdä. Ei tämä lukko aukea odottelulla ja maltilla - nykytoimintatavassa on jotain pielessä kun ei kulje. Älkää kysykö, mitä pitäisi tehdä - jos tietäisin, mikä tuo _jokin_ on, en tuskin olisi tässä työssä jossa nyt olen - tuolloin kiertäisin isolla palkalla ympäri maailmaa aukomassa isoja henkisiä solmuja eri yrityksissä.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Jotenkin kaukaa haettua tämä Härkälän ulostaminen joukkueesta. Miehellä on sopimusvuosia jäljellä ja joukkue ei ole tähän asti edes alisuorittanut, toisin kuin HIFK. Tosin kun miettii että miehellä on hurjat näytöt (3 mestaruutta) ja joukkueessa pelaa 4 kpl top5-pelaajaa niin kyllähän hyvää tulosta sopii odottaa. Kai se ajan kanssa taittunee, vähän pitkäjänteisyyttä nyt Porin suuntaan.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Härkälä ei nauti pelaajien luottamusta ,niin potkut on ainoa vaihtoehto.
Tämä selviää keskustelemalla kapteeniston kanssa. Jos nauttii luottamusta niin pelitapaa olisi yksinkertaistettava ja alettava taistelemaan pisteistä. Tällä hetkellä otteista huokuu flegmaattisuus ja epävarmuus. Noilla otteilla ei pärjättäisi edes divarissa. Blues peli näyttäköön suunnan. Jos ei paremmasta ole tietoa ei jää muita vaihtoehtoja kuin valmentajan vaihtaminen. Suurella todennäköisyydellä näin kyllä tulee myös käymäänkin.
 

Simon#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tosin kun miettii että miehellä on hurjat näytöt (3 mestaruutta) ja joukkueessa pelaa 4 kpl top5-pelaajaa niin kyllähän hyvää tulosta sopii odottaa.
Joo, hurjat näytöt. Missä lajissa? Tulee mieleen tyttö joka itki idols-kisasta hylkäämisen jälkeen olevansa sentään uinnin piirimestari.
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
ei voi mitään mutta ..

Minua ihmetyttää eniten, että miksi se Härkälä hakkaa päätään Isomäen mäntyyn ja yrittää uppiniskaisesti tuputtaa joukkueelle pelitapaa, jota se ei selvästikään pysty toteuttamaan. Eikö monimutkaista olisi helpompi yksinkertaistaa, eikä päinvastoin?

Härkälä on kuitenkin se, joka lopulta joutuu taipumaan, joko eroamalla tai muuttamalla pelikonseptia. Veikkaan, että jos yksi pelin osa-alue alkaisi muutoksen jälkeen toimia, muut seuraisivat perässä. Jos kuntopohja ei kerta kaikkiaan riitä aktiiviseen kolmivaihekilowattikarvaukseen, niin eikö sitä voitaisi vaihtaa johonkin mihin se riittää.

Yksi muuten mikä pistää toimimattomana silmään on ehdottoman paska alivoima. Toivolan hopeakaudella tämä oli loistavassa tikissä, ja korjatkaa jos olen väärässä, sitä oli paljon. Nyt alivoimaa tuntuu myös riittävän, mutta verkot laulavat hoosiannaa.

Tuolla kyseisellä kaudella meillä oli seinä maalissa nimeltään Juuso Riksman. Otti gamesavereita kuin Kari Takko konsanaan.
 
Varmasti virallisesti ollaan valmennuksen takana, mutta todellisuudessa tilanne alkaa olla kestämätön. Joukkueen sisällä on tapahtunut asioita, jotka vaikuttavat ehkäpä ratkaisevasti valmennuskuvioon. Asiasta saataneen lukea vielä tänään jostain aviisista, tai viimeistään huomenna.

Härkälä on sahaamassa oman tuolinsa jalkaa, kun kaulassa riippuu jo naru. Valmentajan vaihtaminen on pian ainoa vaihoehto, koska joukkueen luotto taitaa olla menetetty täysin valmennuksen toimesta. Eikä tämä ole SK:n tai minkään muunkaan lehden propagandaa. Katsellaan nyt, mitä tuleman pitää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Joukkueen sisällä on tapahtunut asioita, jotka vaikuttavat ehkäpä ratkaisevasti valmennuskuvioon. Asiasta saataneen lukea vielä tänään jostain aviisista, tai viimeistään huomenna.

Liittyykö tämä jotenkin siihen, että Peltonen ei pelaa tiistaina (loukkaantumisen takia)? Hyllyttääkö Härkälä kapteenin vai onko kyseessä todellinen loukkaantuminen?

#6 tapauksessa tosin suurella varmuudella on todellakin loukkaantuminen, sen verran kaikenlaista vaivaa miehellä on viime vuosina ollut (silti hammasta purren yleensä pelannut).
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Varmasti virallisesti ollaan valmennuksen takana, mutta todellisuudessa tilanne alkaa olla kestämätön. Joukkueen sisällä on tapahtunut asioita, jotka vaikuttavat ehkäpä ratkaisevasti valmennuskuvioon. Asiasta saataneen lukea vielä tänään jostain aviisista, tai viimeistään huomenna.

Härkälä on sahaamassa oman tuolinsa jalkaa, kun kaulassa riippuu jo naru. Valmentajan vaihtaminen on pian ainoa vaihoehto, koska joukkueen luotto taitaa olla menetetty täysin valmennuksen toimesta. Eikä tämä ole SK:n tai minkään muunkaan lehden propagandaa. Katsellaan nyt, mitä tuleman pitää.

Kovasti kerrot muttet kuitenkaan mitään. Voitko selventää, onko Ässiin tulossa vahvennusta valmennukseen tällä viikolla?
 

ässäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liittyykö tämä jotenkin siihen, että Peltonen ei pelaa tiistaina (loukkaantumisen takia)? Hyllyttääkö Härkälä kapteenin vai onko kyseessä todellinen loukkaantuminen?

#6 tapauksessa tosin suurella varmuudella on todellakin loukkaantuminen, sen verran kaikenlaista vaivaa miehellä on viime vuosina ollut (silti hammasta purren yleensä pelannut).

Oman muistin ja käsityksen mukaan Peltsi itse antoi lausuntoa jossain vaiheessa että polvessa on vamma ja oli lainannut Mavelta polvitukea eli ei se mikään muu juttu ole käsittääkseni. En ikävä muista mihin matsiin Pele sen polvituen sai, mutta kyllä Peltsillä on polvivamma. Siis ei ole mitään tekosyitä kyseessä.
 

Jakkara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kovasti kerrot muttet kuitenkaan mitään. Voitko selventää, onko Ässiin tulossa vahvennusta valmennukseen tällä viikolla?
Ei tietenkään voi kertoa, jäädään langoille odottelemaan että kuinka moni sitä nyt alkaa sitten kysellä kun vähän antaa siimaa. Jos jotakin tietää niin mikäs sen hienompaa olisi kuin kertoa asia täällä ennen kuin se on edes organisaation kautta tiedotettu. Mutta jos tietoa ei oikeasti ole niin juttu jää juuri tälläiseksi vihjailuksi. Jari Korpisalo tulee vaihtoaitioon tsemppaamaan.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Liittyykö tämä jotenkin siihen, että Peltonen ei pelaa tiistaina (loukkaantumisen takia)? Hyllyttääkö Härkälä kapteenin vai onko kyseessä todellinen loukkaantuminen?

#6 tapauksessa tosin suurella varmuudella on todellakin loukkaantuminen, sen verran kaikenlaista vaivaa miehellä on viime vuosina ollut (silti hammasta purren yleensä pelannut).

Satakunnan Kansan mukaan todellakin Peltonen hyllytetty viikoksi kaikesta seuran toiminnasta. Vähintäänkin mielenkiintoista. Mitäköhän tässä on taustalla?

Jos jotain arvauksia pitää heittää, niin Härkälä ei enää kovin montaa peliä valmenna.
 

räpsä

Jäsen
Suora lainaus päivän SK:sta.
Emme vaihda valmentajia nyt, emmekä vaihda huomenna. Tätä on aivan turha vatvoa. Näillä miehillä homma kääntyy, JA JOS EI KÄÄNNY, NIIN SITTEN KAI MIEHET VAIHTUVAT. Kertoili Hirsimäki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös