Ässien talous

  • 1 539 784
  • 6 870

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä on pitkin syksyä kauhisteltu Isomäki areenan ravintolatoiminnan kannattamattomuutta. Etenkin lounaan kustannusrakenteessa on hurjasti kehittämisvaraa. Lounaalla kävijöitä on riittävästi kannattavaan liiketoimintaan, mutta kulurakenne on sietämätön. Nyt vastuunkantajat saa kantaa vastuuta, eli Liipolle kenkää.

Toivottavasti uusi kaveri hallitsee edellä mainitut seikat paremmin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä on pitkin syksyä kauhisteltu Isomäki areenan ravintolatoiminnan kannattamattomuutta. Etenkin lounaan kustannusrakenteessa on hurjasti kehittämisvaraa. Lounaalla kävijöitä on riittävästi kannattavaan liiketoimintaan, mutta kulurakenne on sietämätön. Nyt vastuunkantajat saa kantaa vastuuta, eli Liipolle kenkää.

Toivottavasti uusi kaveri hallitsee edellä mainitut seikat paremmin.

Liipo ei vastaa kustannusrakenteesta enää, hän on vain pääkokki.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Tässä on pitkin syksyä kauhisteltu Isomäki areenan ravintolatoiminnan kannattamattomuutta. Etenkin lounaan kustannusrakenteessa on hurjasti kehittämisvaraa. Lounaalla kävijöitä on riittävästi kannattavaan liiketoimintaan, mutta kulurakenne on sietämätön. Nyt vastuunkantajat saa kantaa vastuuta, eli Liipolle kenkää.

Toivottavasti uusi kaveri hallitsee edellä mainitut seikat paremmin.

Tämä oli itselle ihan uusi tieto että lounastoiminta ei olisikaan kannattavaa noilla asiakasmäärillä?
Ja miksi siis pääkokki on saanut kenkää?
Oliko tästä joku virallinen uutinen muuten jossain lehdessä?
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liipo ei vastaa kustannusrakenteesta enää, hän on vain pääkokki.

Lounasmenuun suunnittelu, raaka-aineitten tilaukset ym. kuuluvat aika kiinteästi kustannusrakenteeseen.

Tämä oli itselle ihan uusi tieto että lounastoiminta ei olisikaan kannattavaa noilla asiakasmäärillä?
Ja miksi siis pääkokki on saanut kenkää?
Oliko tästä joku virallinen uutinen muuten jossain lehdessä?

Eiköhän pian julkaista.
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuulin noin kuukausi sitten, että Liipolle oli nimitetty lähiesimies, joka valvoo hänen toimintaa. Ymmärsin, että Liipo tekee vain ruuan, muut ostaa.

Kuulemaasi ja siihen, mitä olet ymmärtänyt en ota mitään kantaa.

Eipä se toiminta kuulemma muutenkaan ihan ammattimaista ollut, mutta nämä enemmän huhuja, ei faktatietoa. Niin tai näin, Liipolla tänään viimeinen työpäivä tehtävässään.
 

Laksatiivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Karri Kivi
"Ässien uudelle toimitusjohtajalle ei ole luvassa pehmeää laskua työmaalle, sillä vaikka Jyrki Ahon päävalmentama joukkue on ylittänyt jäällä odotukset, taloudellisesti alkukausi on ollut seuralle hyvin raskas."

Varmaan pitää osittain paikkaansa, mutta mahtaakohan iltasanomat perustaa tämän johonkin muuhun kuin "vähäiseen yleisömäärään"? Vai liekö vain tavallista keltaisen lehdistön huhuilua?

Löytyy siis IS:n artikkelista, joka käsittelee Ässien uutta toimitusjohtajaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä on pitkin syksyä kauhisteltu Isomäki areenan ravintolatoiminnan kannattamattomuutta. Etenkin lounaan kustannusrakenteessa on hurjasti kehittämisvaraa. Lounaalla kävijöitä on riittävästi kannattavaan liiketoimintaan, mutta kulurakenne on sietämätön. Nyt vastuunkantajat saa kantaa vastuuta, eli Liipolle kenkää.

Toivottavasti uusi kaveri hallitsee edellä mainitut seikat paremmin.

Ässät ulkoisti ravintolapalvelut, tästä syystä ravintolan työväki sai lopputilin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät ulkoisti ravintolan henkilöstöpalvelut, ei ravintolapalveluita, kuten esim Radio Pori aluksi uutisoi. Ässät siis jatkaa ravintoloitsijana.
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät ulkoisti ravintolapalvelut, tästä syystä ravintolan työväki sai lopputilin.

Kuten edellä todettiin: ravintolan henkilöstöpalvelut ulkoistettiin. Itse työväestä lopputilin sai keittiömestari + keittiöapulainen, ei koko työväki.

"Syynä henkilöstöpalvelujen ulkoistamiseen on taloudellisten resurssien varmistaminen." Ehkäpä nyt ateria - ja lounaskokonaisuuksia suunnitellaan siten, että viivan alapuolellekin jää jotain.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten edellä todettiin: ravintolan henkilöstöpalvelut ulkoistettiin. Itse työväestä lopputilin sai keittiömestari + keittiöapulainen, ei koko työväki.

"Syynä henkilöstöpalvelujen ulkoistamiseen on taloudellisten resurssien varmistaminen." Ehkäpä nyt ateria - ja lounaskokonaisuuksia suunnitellaan siten, että viivan alapuolellekin jää jotain.

Ymmärrykseni mukaan ulkoistaminen tarkoittaa työntekijöiden irtisanomista ja palvelun ostamista yritykseltä. Ymmärtääkseni kaikki ravintolapalveluihin liittyvät työntekijät irtisanottiin HC Ässät Oy:n palveluksesta. Olenko väärässä?
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ymmärrykseni mukaan ulkoistaminen tarkoittaa työntekijöiden irtisanomista ja palvelun ostamista yritykseltä. Ymmärtääkseni kaikki ravintolapalveluihin liittyvät työntekijät irtisanottiin HC Ässät Oy:n palveluksesta. Olenko väärässä?

Ihan pätevää ymmärtämistä. Nämä kaksi irtisanottua vain saavat ihan tosissaan mennä työkkäriin etsimään uusia työtehtäviä. Sen sijaan tämä toinen (kyllä, myös irtisanottu) puolisko jatkaa samoissa tehtävissään ravintolassa, ainoastaan palkanmaksaja vaihtuu.

Sopimusteknisesti silti täysin oikein oivallettu :) Jatketaan vaikka privana, jos sopimusoikeus kiinnostaa enemmänkin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten edellä todettiin: ravintolan henkilöstöpalvelut ulkoistettiin. Itse työväestä lopputilin sai keittiömestari + keittiöapulainen, ei koko työväki.

"Syynä henkilöstöpalvelujen ulkoistamiseen on taloudellisten resurssien varmistaminen." Ehkäpä nyt ateria - ja lounaskokonaisuuksia suunnitellaan siten, että viivan alapuolellekin jää jotain.

Jos ravintolatoiminta on kerran hyvää bisnestä, miksi Ässät myi sen pois? Olisi vaihtanut Liipon ja tehnyt rahaa. Veikkaisin, että lounas ei ole sellainen kultakaivos mitä Ässien kannattaisi itse pyörittää vaan se kannattaa antaa jo olemassa olevan ravintolan hoidettavaksi.
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos ravintolatoiminta on kerran hyvää bisnestä, miksi Ässät myi sen pois? Olisi vaihtanut Liipon ja tehnyt rahaa. Veikkaisin, että lounas ei ole sellainen kultakaivos mitä Ässien kannattaisi itse pyörittää vaan se kannattaa antaa jo olemassa olevan ravintolan hoidettavaksi.

Onko sulla sisäpiiritietoa, vai mitä selität Ässien ravintolatoiminnan pois myymisestä?
 

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ole sisäpiirin tietoa, sinä kerroit asiasta muutama viesti sitten.

Alkaa mennä suht koomiseksi. Luonnollisesti olisit voinut lainata tämän viestin, missä kerron, miten ässien ravintolatoiminta myydään. Sellaista ei vain taida olla.

Viestiesi sisällöllinen anti alkaa valua kohti viemäriä. En taida olla ensimmäinen, joka ehdottaa sulle "keskustelun" jatkamista yksityisviestin. Pysyy tämä osio edes jotenkin järkevästi Ässien taloudessa.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Meillä aloittaa pian uusi toimitusjohtaja, miksi hänen ei anneta tehdä päätöksiä tällaisista asioista vaan nämä viedään nyt läpi?
Vai onko siellä asiat menneet niin huonosti, että toiminta ollut täysin kannattamatonta?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaa mennä suht koomiseksi. Luonnollisesti olisit voinut lainata tämän viestin, missä kerron, miten ässien ravintolatoiminta myydään. Sellaista ei vain taida olla.

Viestiesi sisällöllinen anti alkaa valua kohti viemäriä. En taida olla ensimmäinen, joka ehdottaa sulle "keskustelun" jatkamista yksityisviestin. Pysyy tämä osio edes jotenkin järkevästi Ässien taloudessa.

Tässä kerrot, että Ässät myi ravintolatoimintansa ulkopuoliselle yritykselle. Myynti on kieltämättä ehkä huono termi, mutta ajattelin että ymmärtäisit mitä tarkoitan.

Kuten edellä todettiin: ravintolan henkilöstöpalvelut ulkoistettiin. Itse työväestä lopputilin sai keittiömestari + keittiöapulainen, ei koko työväki.

"Syynä henkilöstöpalvelujen ulkoistamiseen on taloudellisten resurssien varmistaminen." Ehkäpä nyt ateria - ja lounaskokonaisuuksia suunnitellaan siten, että viivan alapuolellekin jää jotain.

Ässät on siis tehnyt jonkun pituisen sopimuksen ulkopuolisen yrityksen kanssa ravintolatoimintojen hoitamisesta. Eli yritys Xxx maksaa jonkun summan Ässille siitä, että saa toimia jäähallissa ravintoloitsijana. Näin taloudellinen riski siirtyy yrittäjälle ja Ässät saa rahaa ravintolasta. Jos lounastoiminnan taloudellinen kannattavuus olisi ollut kiinni pelkästään Liipon osaamisesta, uskoisin, että Ässät olisi pitänyt ravintolatoiminnat itsellään ja tehnyt henkilöstöjärjestelyitä. Uskoisin, että kysymys on isommasta kokonaisuudesta, ravintola-alan ammattilaisella on varmasti synergiaetuja (esim. henkilöstö) ja osaamista joiden avulla pystyy minimoimaan kustannuksia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Meillä aloittaa pian uusi toimitusjohtaja, miksi hänen ei anneta tehdä päätöksiä tällaisista asioista vaan nämä viedään nyt läpi?

Minusta toimarin pitää antaa aloittaa työnsä tilanteessa jossa edessä ei ole heti yhtä kipeää päätöstä ja ratkaistavaa ongelmaa. Jos ravintolatoiminta ei tuota toivotusti ja asia on tiedossa ja ratkaisu tehtävissä heti, miksi jäädä enää odottamaan? Ravintolaa on pyöritetty jo sen verran että Ässillä on varmasti dataa siitä paljonko rahaa tulee ja ei tule sisään.

Näin tämän olisi kaiketi pitänyt alun alkaenkin mennä, että ravintolatoimintaa pyörittää joku jo valmiiksi toimiva yritys yhteistyössä Ässien kanssa. Ässät haki rohkeaa ratkaisua palkkaamalla henkilökunnan itse, mutta ymmärrettävästi henkilöstökulut taisivat olla tässä liikaa suhteessa tuottoihin.

Ikävä juttu, mielestäni huippukokin pyörittämä lounasravintola oli mukavan kunnianhimoinen ratkaisu.
 
Viimeksi muokattu:

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on siis tehnyt jonkun pituisen sopimuksen ulkopuolisen yrityksen kanssa ravintolatoimintojen hoitamisesta. Eli yritys Xxx maksaa jonkun summan Ässille siitä, että saa toimia jäähallissa ravintoloitsijana. Näin taloudellinen riski siirtyy yrittäjälle ja Ässät saa rahaa ravintolasta. Jos lounastoiminnan taloudellinen kannattavuus olisi ollut kiinni pelkästään Liipon osaamisesta, uskoisin, että Ässät olisi pitänyt ravintolatoiminnat itsellään ja tehnyt henkilöstöjärjestelyitä. Uskoisin, että kysymys on isommasta kokonaisuudesta, ravintola-alan ammattilaisella on varmasti synergiaetuja (esim. henkilöstö) ja osaamista joiden avulla pystyy minimoimaan kustannuksia.
Ei mennyt noin.
Ässät ei ole ulkoistanut ravintolatoimintaa. Siirtyi ainoastaan käyttämään ravintolassaan vuokratyövoimaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei mennyt noin.
Ässät ei ole ulkoistanut ravintolatoimintaa. Siirtyi ainoastaan käyttämään ravintolassaan vuokratyövoimaa.

Juuri näin, tulin juuri korjaamaan aiempaa omaa viestiäni tajuttuani omankin erheeni.

Liipoa on tietysti helppoa osoitella sormella, mutta noinhan se ikävä kyllä on melkein kaikessa bisneksessä, että henkilöstökulut ovat suurin riski ja kuluerä. Vuokratyövoiman käyttö on tylsä mutta välttämätön ratkaisu, toivottavasti laatu ei hirveästä heikkene.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Saapa sitten nähdä kuinka tässä käy. Ruoka on ollut aina lounaalla käydessäni hyvää ja tämä onkin ollut hyvä syy niin minulle kuin muillekin ihmisille tulla hieman kauempaakin lounastamaan hallille. Toki me patasydämet haluamme tukea seuraa monellakin tavalla, mutta jos ruuan taso putoaa kuin lehmän häntä, veikkaan että lounastajatkin vaihtavat nopeasti paikkaa, vaikka omaisivat sitten millaisen patasydämen. Mutta katsotaan. Toivon todella ettei köökissä siirrytä mihinkään ABC-tason roskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös