Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 616 784
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kuinka kauan näitä häiskiä oikein aiotaan troutilla pitää, kun jääharjoituksetkin alkavat vasta elokuussa?

Olin juuri tätä samaa tulossa ihmettelemään.

Nämä kesätreeni-traijautit eivät siis todennäköisesti ole tyyliä hakemassa pelipaikkaa vaan tyyliä hakemassa mahdollisuutta hakea pelipaikkaa?

Tai näin asiaa pienessä päässäni pyörittelin.


edit. jos harjoitukset jatkuvat tosiaan huhtikuun loppuun ja nämä miehet osallistuvat, niin kaikki on paljon selvempää.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Eikös joukkueharjoitukset kestä huhtikuun loppuun? Sitten kesäloma ja omatoiminen jakso, ---> jäälle elokuussa.

Tähän vielä lisäyksenä, että nuo huhtikuun loppuun kestävät harjoitukset ovat osittain nimenomaan jääharjoituksia, joiden aikana pyritään saamaan kuva try-outeista. Veikkaisin, että valmennukselle tarpeeksi näyttöjä antaneet saavat ensin jatkoa try-outilleen elokuulle asti ja tekevät silloin sitten sopimuksen jos on tehdäkseen. Toki jos kokeiltavissa on joku selvästi edukseen esiintyvä, voi suorankin sopimuksen heittää jo näin keväällä.
 

Delkor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Uudet pelaajat liittyvät harjoitusrinkiin heti tiistaina 25.3. jolloin Ässien harjoitukset alkavat."

Aika selvästi sanottu mielestäni.

En tiennyt, että joukkue käy vielä jäälläkin tänä keväänä. Peruskuntokausi 1 kun ei viittaa jääharjoituksiin, varsinkaan kun hallin kylmäkoneesta katkaistaneen virta heti pian kun A:n viimeinen peli on pelattu. Vai onko näin?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
En tiennyt, että joukkue käy vielä jäälläkin tänä keväänä. Peruskuntokausi 1 kun ei viittaa jääharjoituksiin, varsinkaan kun hallin kylmäkoneesta katkaistaneen virta heti pian kun A:n viimeinen peli on pelattu. Vai onko näin?
No ei kuitenkaan ihan heti katkaista, koska ainakin 30.3 on vielä käyttöä ykköshallille. Lisäksi kesällä pääsee jäälle aikakin Luvialla ja Kokemäellä...
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Euron ollessa näin vahvana kannattaisi näitä Amerikan/Canadan ihmeitä nimen omaan haalia pallon toiselta puolelta. Kun eurolla saa jo lähes 1,6 usd, niin luulisi että 200 k = 350.000 usd tarjoukset alkaisivat jo Ahl-farmilaisiakin kiinnostamaan.

Ei kai se Apen vetovoima sentään sinne asti yllä... eihän...
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Hirsimäen "Ei mitään uutta tiedotettavaa"-kommentit luettavissa Kiekko-Kansasta.

Sellainen mielenkiintoinen tieto tuosta sentään tulee ilmi, että tuleva maalivahtivalmentaja löytyy jonkun kauttaan yhä jatkavan joukkueen leivistä. Kärpät, Ilves, Blues, Jokerit, Pelicans, Tappara, JYP? Mistähän organisaatiosta se tulija löytyy?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Sellainen mielenkiintoinen tieto tuosta sentään tulee ilmi, että tuleva maalivahtivalmentaja löytyy jonkun kauttaan yhä jatkavan joukkueen leivistä. Kärpät, Ilves, Blues, Jokerit, Pelicans, Tappara, JYP? Mistähän organisaatiosta se tulija löytyy?

Siis Ässien ykkösvaihtoehto mv-valmentajaksi löytyy jostakin noista seuroista, ei se vielä sitä takaa että hän olisi Ässien mies. Muutenkin ihmettelen että miksei noita koeajalle tulossa olevien pelaajien nimiä voida julkaista jos kerran ovat varmasti muutaman päivän sisällä tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Niin, Alpo vastasi aika paljon Maple Leafsin sittemmin hiipuneesta renesanssista Paksu-Patin kanssa samaan aikaan kun Tamminen kirjoitteli teesejään Turun rantamilla. Mutta noin yleisesti ottaen pidän koko keskustelua Tami vs Ape aivan älyttömänä, koska molemmilla on Suomen mittakaavassa varsin kovat valmennukselliset näytöt. Toki joillekin ei kelpaa jompi kumpi ja joillekin ei kumpikaan.

Alpon osuudesta Maple Leafsin suorituksiin voidaan olla perustellusti kahta mieltä... Red Wings muistetaan nimenomaisesti Scotty Bowmanin projektina, ja hänen apuvalmentajansa olivat lähinnä nobody-osastoa. Maple Leafs oli Pat Quinn'in "projekti" jossa Ape vähän aikaa heilui mukana...

Kivellä tuntuu olevan aivan selvää valmennuksellista silmää, se on sitten toinen asia tuliko nämä aikuisten ja junnujen finaalipaikat kuinka paljon Kiven ansiosta. Mutta niin tai näin, kyseessä on sitten Lasse Heikkilän paras valmennusprospekti Ässien/Karhujen organisaatiosta, vai onko joku edellä:

Anis Heikkilä
Vellu Ketola
Härtsy Härkälä
Simppa Ketola
Mako Makkonen
Ipe Läntinen
Fido Flinck

Makkonen ehkä samaa luokkaa, Anis ja Vellu valmensi valmiita rostereita laskujohteisesti ja muista ei nyt viitsisi puhua. Ipe olisi kyllä tekijämies, jos nuppi kestäisi. Loput kategoriaa "vasemman jalan saapas".

Aika näyttää mihin KK:sta on lätkävalmentajana. Tällä erää näyttäisi olevan kohtuudella palapeli kasassa, mutta en kuitenkaan vielä pidä häntä valmiina liigavalmentajana.

Ja toinen juttu sitten on, kuinka paljon liigajoukkueen valmentajan hommasta ylipäätään on teknistä valmentamista ja pelaajien kehittämistä ja kuinka paljon pelinjohtamista ja sen virtauksiin reagointia. Jursinov junior saattoi olla kelvollinen tai jopa kohtuullinen valmentaja, mutta vaihtoaitiossa pelin johtajana hän oli aivan kädetön tunari. Doug Shedden ja Vova Jursinov ovat erällää tavoin toistensa vastakohdat. Shedden on ehkä Suomen paras pelinjohtaja, mutta ECHL-taustalla hänen valmennukselliset taitonsa ja metodinsa eivät varmaankaan ole ihan lähellä kärkeä. Suhosesta piirtynyt kuva on huomattavasti lähempänä Jursinovia kuin Sheddeniä paitsi että Alpon harjoitepankki on auttamatta vanhentunut. Karrista on välittynyt toistaiseksi kuva kohtuullisen hyvänä pelaajien kehittäjänä, joka osaa myös reagoida pelin virtauksiin. Jonkin verran on vielä kuitenkin työstettävää, sillä Ässien A:n peleissä tällä kaudella lähes aina jossain vaiheessa peliä se ote kirposi ja vastustaja päästettiin aivan turhaan kontrolloimaan peliä.

MItä noihin muihin mainitsemiisi nimiin tulee, niin olen kai pitkälle samaa mieltä. Tosin Iipinkin juna on tainnut mennä jo. Porin Mike Keenan ei jostain syystä koskaan saanut minkäänlaista otetta joukkueeseen vaan pelaajat v**tuuntuivat Iipiin viimeistään kahdessa kuukaudessa. Viiksivallu Makkonen voi hyvinkin nousta vielä liigavalmentajaksi parin vuoden sisällä, vaikka ikää jo onkin kohtuullisen paljon. Ihme sinällään että on näinkin pitkään tyytynyt olemaan vain kakkosena liigassa ja vastuuvalmentajana jossain alasarjoissa.
Flinckin "saavutukset" ovat liki verataansa vailla. Vain Alpon johtama Ässät pääsee saavutuksessa liki. Flinckin Ässät vm.89 hävisivät Kärpille vain pisteellä ja kahdella maalilla. Tänä keväänä ero toiseksi viimeiseen KalPaan oli huomattavasti isompi. Samalle tasolla Härtsyn ja Alpon kanssa ovat päässeet myös tutkapari Iipi & Vova Jursinov kaudella 2000-2001. Seuraavana vuonna Matalamäki sentään sai pelastettua joukkueen sijalle 11, mikä sinällään oli perin laiha lohtu, mutta eipähän oltu viimeisiä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Toisaalta niin Ässistä kuin varmasti kaikista muistakin seuroista löytyy lukuisia esimerkkejä siitä, ettei liigasta tulleista kovistakaan pelaaja-avuista ole juuri apua ollut. Joskus enemmänkin päinvastoin.

Tällä kertaa liigapelaajat ovat olleet selkeitä vahvistuksia ja kiistatta heidän merkityksensä menestyspiikissä on iso. Onko ansiot siitä annettava kyseisille pelaajille ja heidän kantamalleen (ja Apen opettamalle) yksilön vastuulle, vai onko se Kiven ansiota, että hän on saanut pojat pelaamaan tosissaan joukkueen menestyksen eteen? Vastaus lienee sekä että.

Sanoisin että päälimmäinen syy on ko. pelaajien halu voittaa edes jotakin tällä kaudella kun edustuksen peleistä jäi lähinnä paskan maku suuhun. Toinen lähes yhtä tärkeä faktori on se kovuus ja taitotaso, minkä he ovat saaneet pelaamalla pitkään edustuksen mukana. Kolmantena olis KK:n kyky saada myös nämä pelaajat pelaamaan joukkueelle ja sen taktiikan mukaan. Apen "opetuksille" en painoarvoa anna lainkaan.

Viimeisenä sakarana Kiven tähden päälle Toivolakin kävi konttaamassa Raumalla, joten voidaan taas herätellä kysymyksiä kenen ansiota kahden kauden takainen hopea valmennuksellisesti oli.

Kummasti ne ovat keskimäärin samoja valmentajia, jotka kulkevat joukkueineen menestysaurassa, vaikka valmennuksellisesti saattavat joskus vaikuttaakin vain keskinkertaisuuksilta. Ja sitten on iso joukko huippuvalmentajia, jotka eivät koskaan saa loihduttua hurmosta ja yllätyksiä, eivätkä oikeasti koskaan menesty.

Muotoillaan kysymys ennemminkin niin, että kuinka paljon joukkueen valmennuksellisilla tekijöillä oli ylipäätään vaikutusta Ässien hopeahuuman realisoitumiseen kaukalossa? Mielestäni sen merkitys oli lähinnä marginaalinen. Ei se joukkue ollut mitenkään ratkaisevasti parempi kuin Toivolan aiemmin valmentamat joukkueet. Joitakin yksittäisiä ratkaisupelaajia siellä oli, jotka saattoivat kääntää yksittäisiä tappioita tasureiksi ja tasureita voitoiksi, mutta eritoten po-peleissä se runkkarissa hankittu positiivinen noste ja lisääntynyt itseluottamus ruokki menestystä samaan aikaan muutamien kestomenestyjien romahdusten kanssa. Ässien ohella SaiPa sai hyötyä Lukon, Jokereiden ja TPS:n ala-arvoisista suorituksista. Ennakkosuokki #1:n eli Kärppien noukkiminen oli sitten se kulminaatiopiste joka toisaalta täytti voitonnälän ja toisaalta tyhjensi energiavarastot.
Valmentaja Toivolan uralla hopea saattoi hyvinkin olla eräs uran kohokohdista. Ainakaan jatko Raumalla ei tosiaankaan sujunut käsikirjoituksen mukaan ja jatkosta ei ole juurikaan tietoa. Mutta hakihan HPK:nkin mesaruuteen luotsannut "Rotta-Jalonen" aikanaan vauhtia valmennusuralleen niinkin legendaarisesta kiekkokulttuurista, kuin Englanti. Ilveksestä saatujen potkujen jälkeen moni oli valmis niputtamaan hänet kategoriaan entiset lupaavat valmentajat.
Nykyisistä liigavalmetajista ainoastaan Aravirtaa ja Tukka-Jukkaa voidaan pitää todellisina HUIPPUvalmentajina. Jortikan juna meni jo, samoin kuin Westerlundinkin. Summasella ei vielä kovin paljon näyttöjä seurajoukkeen valmentajana ehtinyt kertymään. Nenä-Jalosen todellinen mittari tulee olemaan ensi kauden HIFK. Jos menestystä tulee sielläkin, niin hänet voitanee nostaa 1. koriin. Hantta Virta, Pete Matikainen ja Urama ovat hyvässä nosteessa - nähtäväksi jää tuleeko heistä koskaan todellisia huippuja. Ika Lehkoselle soisin mieluusti lisää näyttöpaikkoja liigassa. Erityisen mieluusti näkisin hänet Ässien penkin takana, mutta se ei taida lähivuosina olla realismia.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Maple Leafs oli Pat Quinn'in "projekti" jossa Ape vähän aikaa heilui mukana...

Jos tämä oli analyysisi Suhosen ajasta Torontossa, odotan mielenkiinnolla analyysiasi Suhosen ajasta Blackhawksissa. Tietämättömyytesi ei tietenkään ole sinänsä synti, mutta sillä melskaaminen kyllä jo on.
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy kommentoida hivenen jakaa mielipiteitäni aiheesta Ape koska keskustelu vaikuttaa melko mielenkiitoiselta. Ape on mielestäni vallan hyvä valmentaja Ässille koska on monessa liemessä keitetty ja vaatimustaso pelaajien on ainakin riittävä. Oli pelikirja sitten mitä hyvänsä niin ainakin Apen aikana joukkue on mennyt oikeaan suuntaan. Ensi syksynä kauden alussa saatetaan nähdä ns. modernilla pelikirjalla pelaava Ässät joka on kaiken lisäksi hyvässä iskussa. Ei se mahdotonta ole vaikka Ape on monelta suunnalta dumattu sataan kertaan kun Helsingin reissu sattui menemään mönkään. Niin kuin moni on tänne jo kirjoittanut, että antaa miehen todistaa osaamisensa vaikka siihen nyt ei mahdotonta tarvetta varmaan ole. Nuorille pelaajille Ape voi olla juuri se eteenpäin vievä tekijä. Loppuun kysymys. Mitkä ominaisuudet tekevät valmentajasta hyvän nuorten pelaajien kehittäjän?
 

mikkou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Kajo
Vjaceslavs Fanduls, Timo Hakanen, Samu Wesslin, Timo Salonen ja Tuomo Kyhä.

Kiitos näistä nimistä :)

Itse odottelin kieli pitkällä erästä "puhelinvastaaja" Reunasta try-outille mutta tämän absoluuttisen totuuden edessä joudun siis pettymään :=)
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Kiekko-Kansan kommentti-osiossa huhuillaan, että tämä Ässien ykkösvaihtoehto maalivahtivalmentajissa tulisi SM-Liigan ulkopuolelta ja olisi Lokomotiv Jaroslavlissa tällä hetkellä töitä tekevä Jussi Parkkila. Valmentanut mm. sellaisia nimiä kuin Semen Varlamov, Riku Helenius ja Tuukka Rask.

Lisätään vielä, että tämän jutun mukaan Parkkila valmensi Ilveksen junnuissa sen verran pitkään (10v), että Heleniusta ja Raskia voidaan pitää hänen hiominaan timantteina. Varlamovista sellainen huomio, että ennen tätä kautta hän ei ollut pelannut lainkaan sillä tasolla mitä NHL:ään 1. kierroksella varatun molarin pitäisi pelata. Nyt, oltuaan vuoden Parkkilan valmennuksessa Varlamov mm. nollasi Suomen muistaakseni viimeisimmässä EHT-turnauksessa.

Jos Hirsi saat Parkkilan Ässiin maalivahtivalmentajaksi, niin ei voi muuta kuin kumartaa Mikonkadulle päin.
 
Viimeksi muokattu:

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Tapparan puolella ollut "huhua" että tämä Parkkila saapuisi Tapparan maalivahtivalmentajaksi ja Näckel poistuisi... Näckel ei ainakaan ilmeisesti jatka enään Tapparan palveluksessa... Säterin hiominen saattaisi kiinnostaa,sekä paluu Tampereelle.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Jos Hirsi saat Parkkilan Ässiin maalivahtivalmentajaksi, niin ei voi muuta kuin kumartaa Mikonkadulle päin.


Suottaisipa sitä Kilpeläiselle jotain apua mv-valmentajasta olla, toki ennemmin ottaisin ihan oikean veskarin kuin valmentajan. Mutta se taitaa olla se nykypäivän trendi että hommataan valmentajia kun pelaajia ei saada, näillä mennään sanoisi hirsikin jos kommentoisi.


Kapanen on sen verran ikäloppu kaveri että vaikka itse Tretjak olisi opastamassa ei "sister of disaster" saisi rantapalloakaan kiinni.

Mites sitä sanotaankaan, jos toiseen suuntaan kumarrat niin ...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Apen uusia jorinoita assat.com

Tässä yksi fania rauhoittava leikkaus:

"Suhonen kotiutui itse juuri Sveitsin reissulta, jossa ohjelmassa oli mm. pelaajamarkkinatilanteen kartoitusta. Ässien tilanne pelaajamarkkinoilla näyttää Suhosen mukaan jo paremmalta.


- Näin aika monta peliä siellä ja tapasin agentteja sekä valmentajia. Suurin osa parhaista pohjoisamerikkalaisista pelaajista menee Sveitsiin ja sieltä oli hyvä aloittaa tarkastelu, jotta saadaan oikeita miehiä oikeille paikoille.

- Vähän aikaa sitten tilanteemme pelaajamarkkinoilla näytti vähän huonolta, mutta nyt tilanne on jo huomattavasti parempi. Varmasti jalkeille saadaan hyvä nippu."

Eli ei mitään hätää ja luotetaan Apeen, hyvä nippu saadaan kasaan! ;) Paria Bergeroneja odotellessa...
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Apen uusia jorinoita assat.com...
...Eli ei mitään hätää ja luotetaan Apeen, hyvä nippu saadaan kasaan! ;) Paria Bergeroneja odotellessa...

Äläs nyt Kiekko-kansassa olleiden varmojen huhujen mukaan Juraj Kolnik olisi liittymässä ensi kauden miehistöön. Paljon hymiöitä ja uskoa saa ken tahtoo.

Itse en henkilökohtaisesti usko että Ässillä olis mahdollisuutta kilpailla laadukkaista pelaajista sveitsiläisten kanssa. Jonkun jämäkä peruspakin sieltä saattaisi löytää, mutta ainoa mahdollisuus saada ns. varmoja "Pistemiehiä" hyökkäykseen, on metsästää niitä suoraan AHL:stä. Nykyisellä dollarin kurssilla voisi eurooppaan lähtijöitä löytyä, jopa entistä helpommin.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pistäkää nyt ne rahat kunnon pelimiehiin, älkääkä paisuttako organisaatiota millään maalivahtivalmentajilla, urheilutoimenjohtajilla ja muilla!!!
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Pistäkää nyt ne rahat kunnon pelimiehiin, älkääkä paisuttako organisaatiota millään maalivahtivalmentajilla, urheilutoimenjohtajilla ja muilla!!!

Miten vaan, mutta jos menestystä halutaan myös pitkällä tähtäimellä, ovat kunnon maalivahtivalmentaja ja fysiikkavalmentaja pakollisia hankintoja. Ilman näitä ollaan taas hetken päästä tilanteessa jossa lupaavista junnuista, puolet on lähtenyt muualle kehittymään ja loput lopettaneet uransa. Pelkkä muutaman pelimiehen hankinta ei edistä Ässiä muuten kuin lyhyellä tähtäimellä. Tottakai Ässät nyt niitä varmoja pistelinkojakin kaipaa, mutta kyllä niitä on helpompi saadakkin jos on puitteet kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eli ei mitään hätää ja luotetaan Apeen, hyvä nippu saadaan kasaan! ;) Paria Bergeroneja odotellessa...

No mieluummin sitten pari "perkeroonia" kuin pari "lipianskya". Paria "wendelclarkia" kun ei kuitenkaan ole odotettavissa - puhumattakaan parista "oliwasta"...;)
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
No mieluummin sitten pari "perkeroonia" kuin pari "lipianskya". Paria "wendelclarkia" kun ei kuitenkaan ole odotettavissa - puhumattakaan parista "oliwasta"...;)

Niin just, Oliwahan olisi yhtä kuin varma pleijaripaikka, joten miten sitten kaksi Oliwaa? Tai kaksi Tammista? Ei uskalla ajatella... hyvää pääsiäistä!
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Mites olisi ensi kaudeksi padan roosteriin Tappara-pelaaja Steve Saviano?

Runkosarja oli ainoastaan kohtuullinen, joten tuskin ainakaan ylemmän keskikastin seuroista tarjotaan kolmen ulkolaislain vallitessa sopparia. Nyt sitten play-offseissa näyttänyt pelimiehen taitojaan, törkeen nopea ja sähäkkä peluri, luullakseni sellainen mitä Ape juuri hyökkääjältä toivoo.

Minikokoinen toki, mutta ei se visiin nykyässien kohdalla mikään synti ole.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös