Ässät-HIFK 3.11.

  • 27 877
  • 256

JoKKa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät , NJD
Kukas sitä Lipianskya siellä yritti tappeleen. Lippari otti kylmänrauhallisesti pyrkien pois Hifkiläisen otteesta, mutta ei ruvennut riuhtomaan. Mielestäni pelaaja oli joku nuorista?, mutta en muista kuka. Kuuntelitteko muuten lehdistötilaisuutta ottelun jälkeen? Kuinkas se Mälkiä nyt se asian ilmaisi, no jotenkin näin: "Se pelaaja joka siinä maalivahdin kaadossa oli on Joonas Vihko, sellainen nuori pieni poika, joka ei ikinä tekisi mitään tällaista tahallaan. Pientä selityksen makua, varmaan Joonastakin vit.tti ku häntä ruvetaan pieneksi pojaksi haukkumaan.
Oli tosi ääliömäistä ruveta heitteleen rojua kentällä, koska eihän tämä nyt mitään gutaa tee ässien muutenkin kuralla olevalle taloudelle jos sanktioita tulee. Oliko siellä katsomossa jotain tappeluja?, poliisejakin oli paikalla ainakin toisen erätauon aikana. Mahtavia maaleja ne Palon ja Salosen maalit. Hienolla syöttelyllä pelataan vapaaksi ja maali. Tosin Palon maalissa istui 2 hifkiläistä jäähyllä. Yleisöä olisi saanut olla vielä enemmänkin, olis tehny hyvää sille yleisötavoitteeseen pääsemiselle.

Kiitos ässille voitosta, oli mukava taas suunnista kotiin päin 2 pistettä takataskussa!
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotain

Tärkeimmät asiat on jo sanottukin.

Ensin joku ääliö innostuu heittämään jäälle pullon, ja seuraavat matkivat: "mää kans". Oliko kivaa, kysyn vaan? Idiootit.

Pekonin kanssa olen täysin samaa mieltä Jan Lipianskysta. Upeaa ja järkevää pelaamista joukkueelle.

Näyttäisi, että peruspelaaminen on saatu tietylle tasolle. Alkukaudella peruspelaaminen ja rutiini olivat täysin vieraita käsitteitä Ässissä. Paljon on yhä parannettavaa, mutta ei näitä asioita muuteta hetkessä.

Yleisö näyttää nauttivan joukkueensa onnistumisista sydämensä pohjasta. Etenkin seisomokatsomo taputtaa hurjasti vielä pelin tauottua, sellaisetkin ihmiset, jotka normaalisti luikkaavat heti kotimatkalle, kun päätössummeri soi. Pelaajatkin aistivat takuulla tuon myönteisen palautteen ja kärsineen yleisön halun iloita silloin, kun siihen on vähänkin aihetta.
 

Tuamas

Jäsen
Re: pelikieltoja...

Viestin lähetti korkki
Rontti oli hyvä. Toivottavasti mies ei tee Levokareja ja kehitä pissaa päähän. Eräs Paulin hyvin tunteva tuttavani sanoi joskus että Paulista ei koskaan tule hyvää kiekkoilijaa koska miehellä nousee pissa liian helposti päähän. Joku (Pekoni?) sanoi että Rontin pitäisi pitää muutaman pelin tauko liigamatseista välillä, mutta missäs pidät taukoa?

- Tunnen Rontin ja tiedän että sitä pelkoa että hänellä alkaisi nousta päähän ei ole, eikä tule. Sen verran fiksu ja jalat maassa tyyppi hän on.
Divari ei ole Mikalle vaihtoehto, jätkä käy nyt menestyksellä viimeistä vuotta lukiota ja pärjää epäjääkiekkoilijamaisesti hyvin.

Levokarihan leijaili useamman metrin maanpinnnan yläpuolella kun onnistumisia tuli.
 

Carlos

Jäsen
Niin on kovasti Ässä-asiantuntija kommentteja että täytyy kirjoittaa raportti toiseltakin puolelta.

En ymmärrä olemmeko olleet katsomassa eri peliä, mutta pelihän oli oikein vauhdikas ja viihdyttävä. Olin seisomakatsomossa erään ex-ässän kanssa ja hänkin hämmästeli miten olo oli kuin tennisottelussa, päätä sai kääntää samaan tahtiin.

Luonnollisesti harmittaa häviö, mutta mielestäni Hifki pelasi ihan kelvollisen pelin. Vauhtia oli paljon, kroppaa laitettiin peliin ja yrityksen puutteesta ei voi ketään syyttää. Pojat teki parhaansa. Ongelma on vaan se sama vanha, eli ei ole käsiä. Pelkät jalat ja muu torso ei auta jos kädet puuttuu. Hienosti kuitenkin taistelivat ja yrittivät loppuun asti, pisteet siitä. Ässät ei ollut selvästi hallitsevampi osapuoli, vaikka täällä moni niin väittääkin. Aika tasainen ja tiukka oli peli ja maalitilanteet molemmin puolin vähissä. Ja kyllä Hifkikin ajoittain vei kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa. 5-3 yv:n umpeutuessa Kuhdan lämäri suoraan poikkisyöttöön oli aika lähellä mennä maaliin, hiukan tuuria siihen niin olisi tullut tasajako.

Mielestäni kaikki Hifkin pelaajat pelasivat suht tasavahvasti, juuri kukaan ei pistänyt erityisesti silmään. Z ei pelannut niin paljoa kuin aikaisemmissa peleissä, mikä oli hyvä asia. Varmasti jäi alle 30 minuutin. Eskelinen oli yllättävän vakuuttava ja muutenkin puolustus hoiti hommansa eleettömän tyylikkäästi, poislukien yksi pakin ylösnousu joka johti maaliin omaa päähän. Junkkaa ei todellakaan kaivata. Yläkerrassa mitään ihmeellisyyksiä ei tapahtunut, nuorisokaarti tapansa mukaan jaksoi polkea ja yrittää, mutta taidoissa on vielä kypsymisen varaa. Häppölä sen sijaan voisi hiukan kehittää luistelunopeuttaa. Kaksi läpiajoa hukkui siihen että puolustaja luisteli miehen kiinni. Ilman muuta peliä tekevä sentteri on kuitenkin kehittymässä. Odotellaan...

Ja sitten uutispommi: Cipruss voitti noin puolet aloituksistaan! On tainut treenata hiukan? Tela-ketju ei tehnyt ihmeitä, mutta pelasi 0-0. Tosin Nielikäisellä vintti pimeni totaalisesti siinä lopussa, näki että pääkopassa ei ollut aivosoluilla tilanpuutetta... :D Podo on parempi laidassa kuin keskellä, ihan vakuuttavaa peliä ja muutama tilanne mutta ei silti mikään maalinsylkijä. Ykkösketjuunkin ihan ok työmyyräksi, jos vain olisi kaksi kynämiestä rinnalle. Jotenkin tulee Tuomainen mieleen.

Omasta mielestäni Hifki pelasi sillä tasolla kuin tuolla materiaalilla voi. Ei voi ottaa kauhalla jos on lusikalla annettu. Silmää miellytti joukkueen yritteliäs ilme, mutta minkäs teet?


Mitä lopun hässäkkään tulee, niin mielestäni ei ole mitään turhempaa kuin yrittää katsomosta käsin sanoa kuka "voitti" jne. Naurettavaa pelleilyä... ja joku täällä jo yritti saada Hifki-faneja syylliseksi siihen pullojen heittelyynkin! Kyllä ne pääosin lensi seisomakatsomosta, ja Palokin huusi ässien fanikatsomoon "älkää saatana heitelkö niitä tänne". Tuskin muuten Hifki fanit hurrasivat Satosaaren ajelulle, vaan sen jälkeiselle painille. Joka tapauksessa oikein kypsää käytöstä porilaisilta käydä käsiksi Hifkin faneihin jotka vain huusivat jatkuvaa kannustusta omilleen. Pullojen ja kolikoiden heittelykin oli oikein hienoa, kypsää toimintaa. Kiitos siitä! Samaan hengenvetoon kuitenkin täytyy todeta että eihän koko yleisöä voi syyttää muutamien idioottien tyhmyyksistä, eli en halua yleistää.

Eikä ässätkään ihan puhdasta pelannut, vai miten selitätte tilannetta että pelin ollessa 2-1, peliaikaa jäljellä muutama minuutti niin Sheptak menee pelitilanteen ulkopuolella röhnöttämään Z:n päälle. Molemmat jäähylle, ja Hifkin paras mies pois loppurynnistyksestä. Aika hyvä veto...

Vihkosta sen verran että hänestä ei todellakaan tule uutta "jarkkoruutua". Mälkiän kommentit lehdistötilaisuudesta:

Porilainen toimittaja: "Miten valmentaja Mälkiä suhtautuu siihen että teidän pelaaja tahallisesti yrittää vahingoittaa vastustajan maalivahtia ajamalla päälle? Onko se urheilijamaista toimintaa?

Mälkiä: "Tuo on toimittajan näkemys, mutta meidän mies joka ajoi oli Joonas Vihko, pieni ja heiveröinen poika joka ei varmasti tahallaan yrittänyt ajaa päin. Maalivahti oli alueensa ulkopuolella ja kovasti tsemppaava Vihko meni kärkkymään kiekkoa mutta ajautui Satosaarta päin. Joka tapauksessa varsinkaan Vihko ei tee tämmöistä tahallaan, ei ole ollenkaan sen tyylinen pelaaja."

Eiköhän tuonkin voi laittaa nuoruuden innon ja kokemattomuuden piikkiin, yhtälailla kuin Miettisen telonut Malmivaaran taklaus.

Ihan loppukaneettina voisin sanoa että IFK luisteli paremmin kuin ässät ja yritystä oli, mutta ei ole tosiaan yhtään paria Potaichukin kaltaisia käsiä joka kiekkoa veivaisi. Ässille ansaittu työvoitto ja piste.

Mielipiteenä täytyy vielä sanoa että onneksi tämän päivän liigassa on vielä Ässät-HIFK pelejä, rahoille saa ainakin vastinetta. Tapahtumista riittää puhuttavaa pidemmäksikin aikaa menoa ja meininkiä on yllin kyllin. En voi koskaan sanoa tulleeni noin hyvillä mielin pois pelistä jonka Hifk on hävinnyt.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta missä ovat kaikki hämeenlinnalaiset helsinkivihaajat? Erva, Mauri ym? Tehän olette kommentoimassa jokaista Jokeritappiota slaigga pystyssä, onnitellen mm.viimeksi SaiPaa. Nyt hävisi IFK, missä olette? Jauhettavaa ainakin riittäisi, Vihko ajoi maalivahdin päälle jne. Eikö ollut päivänselvä valmentajan käskyttäminen...?
Älkää nyt pettäkö meitä!
 

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Viestin lähetti Vänrikki Naapero
Mutta missä ovat kaikki hämeenlinnalaiset helsinkivihaajat? Erva, Mauri ym? Tehän olette kommentoimassa jokaista Jokeritappiota slaigga pystyssä, onnitellen mm.viimeksi SaiPaa. Nyt hävisi IFK, missä olette? Jauhettavaa ainakin riittäisi, Vihko ajoi maalivahdin päälle jne. Eikö ollut päivänselvä valmentajan käskyttäminen...?
Älkää nyt pettäkö meitä!
Jos nyt kuitenkin pidetään tämä ketju Ässät-HIFK-väittelynä.
Kyllä sinä vielä saat mahdollisuuden kuittailla hämeenlinnalaisille jossain toisessa yhteydessä.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Carlos
...Luonnollisesti harmittaa häviö....Mitä lopun hässäkkään tulee, niin mielestäni ei ole mitään turhempaa kuin yrittää katsomosta käsin sanoa kuka "voitti" jne. Naurettavaa pelleilyä...

Naurettavaa pelleilyä:
ÄSSÄT:
kentällä:
#5 Satosaari -joutui Vihkon yliajamaksi
#14 Rontti -Ei osallistunut tappeluun
#6 Peltonen -Pystypainia Nielikäisen kanssa, paita korvissa
#19 Lipiansky -Halasi Häppölää
#43 Palo -Ei osallistunut tappeluun
?#42 Moger -Jäädytti Mäkiahon poskea
Aitiosta:
#17 Korpisalo -Riisui paitansa, joku auttoi aluksi, piti Z:n kädestä
#7 Willman -Riisui paitansa, Mäkiaho auttoi aluksi
#22 Ahmaoja -Ei osallistunut tappeluun
+ joitakin muita?

HIFK:
kentällä:
#12 Vihko -Ajoi Satosaaren yli
#13 Häppölä -Halasi Lipianskya
#75 Mäkiaho -Ajoi Palon yli, riisui Willmania, jäädytti poskensa
#29 Ciprus - ?
#14 Eskelinen -?
?#3 Zidlicky -Piti Korpisaloa kädestä
Aitiosta:
#25 Nielikäinen -Riisui Korpisaloa?, pystypainia Peltosen kanssa
+ joitakin muita

Eikä ässätkään ihan puhdasta pelannut, vai miten selitätte tilannetta että pelin ollessa 2-1, peliaikaa jäljellä muutama minuutti niin Sheptak menee pelitilanteen ulkopuolella röhnöttämään Z:n päälle. Molemmat jäähylle, ja Hifkin paras mies pois loppurynnistyksestä. Aika hyvä veto...

Pelitilanteen ulkopuolella? Kun "vääntö" alkoi kiekko oli hyvinkin lähellä. Toki peli jatkui ja kiekko siirtyi pelaajien mukana muualle. Kyllä se Zidlickykin lopussa oli rynnistässä mukana.

Vihkosta sen verran että hänestä ei todellakaan tule uutta "jarkkoruutua". Mälkiän kommentit lehdistötilaisuudesta:

Porilainen toimittaja: "Miten valmentaja Mälkiä suhtautuu siihen että teidän pelaaja tahallisesti yrittää vahingoittaa vastustajan maalivahtia ajamalla päälle? Onko se urheilijamaista toimintaa?

Mälkiä: "Tuo on toimittajan näkemys, mutta meidän mies joka ajoi oli Joonas Vihko, pieni ja heiveröinen poika joka ei varmasti tahallaan yrittänyt ajaa päin. Maalivahti oli alueensa ulkopuolella ja kovasti tsemppaava Vihko meni kärkkymään kiekkoa mutta ajautui Satosaarta päin. Joka tapauksessa varsinkaan Vihko ei tee tämmöistä tahallaan, ei ole ollenkaan sen tyylinen pelaaja."

Mitä sanoitkaan alussa naurettavasta pelleilystä? Odotetaan nyt sitä tuomiota. Otin urheiluruudun nauhalle ja olen P. Juholan kanssa samaa mieltä. Tahallinen päälleajo.

Mielipiteenä täytyy vielä sanoa että onneksi tämän päivän liigassa on vielä Ässät-HIFK pelejä, rahoille saa ainakin vastinetta. Tapahtumista riittää puhuttavaa pidemmäksikin aikaa menoa ja meininkiä on yllin kyllin. En voi koskaan sanoa tulleeni noin hyvillä mielin pois pelistä jonka Hifk on hävinnyt.

Aivan. Kyllä pelien pitää välillä olla juuri tällaisia. Yleisöön lisää kuria ja pullot pois.
...Hifk on hävinnyt...Hifk on hävinnyt...Hifk on hävinnyt...Hifk on hävinnyt...:p
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti ks
Kauteenhan lähdettiin kaikki tai ei edes sitäkään periaatteella.Ketolan aikana tavoite oli aina sama 4000 nuppia.Silloin se tuntui hyvin realistiselta jopa hiukan alakanttiin vedetyltä tavoitteelta.Nyt,kun satsataan kunnolla,tavoite on 4300 nuppia.

Jos tänään lauantaina 3.11 ei päästä edes lähelle 4000 nuppia on syytä syvästi huolestua.

Niin, miten on tuon yleisötavoitteen kanssa? 4300 on tähän mennessä kaikissa lehdissä lukenut, mutta ainakin JanJ väitti ihan faktana sen olevan oikeasti 3600. Siis miten on? Ennen eilistä HIFK-peliä (katsojia reilut 4100) Ässien yleisökeskiarvo oli hiukan päälle 3600. Joko se siis on n. 700 katsojaa jäljessä budjetoidusta tai juuri nollatuloksen paikkeilla.

Aika ratkaiseva juttu Ässien tulevaisuuden kannalta. Vaikka loppukausi menisikin yhtä hyvin kuin nyt, tuo 4300 kuulostaa silti aika lailla ylimitoitetulta. Varsinkin Ässien viimeaikaisen (= muutamai viime kautta) menestyksen huomioon ottaen on vaikea pitää tuota 4300:a katsojaa oikeana tavoitteena.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti pXi

Jos nyt kuitenkin pidetään tämä ketju Ässät-HIFK-väittelynä.
Kyllä sinä vielä saat mahdollisuuden kuittailla hämeenlinnalaisille jossain toisessa yhteydessä.
Sehän tässä juuri olikin pointtina, että eräillä helsinki- tai paremminkin jokerivihaajilla on tapana ängetä jokaiseen jokeriaiheiseen ketjuun kertomaan mielipiteitään ottelusta jossa oma joukkue ei edes ole pelannut. Ehkä se, että näitä ervoja ja maureja ei tässä viestiketjussa esiinny, todistaa sen että he eivät vaan ole niin kiinnostuneita IFK:n tai Ässien asioista.
Mutta se siitä.
 

Tuamas

Jäsen
HIukan kommenttia...

Viestin lähetti Carlos
Niin on kovasti Ässä-asiantuntija kommentteja että täytyy kirjoittaa raportti toiseltakin puolelta.
Ässät ei ollut selvästi hallitsevampi osapuoli, vaikka täällä moni niin väittääkin. Aika tasainen ja tiukka oli peli ja maalitilanteet molemmin puolin vähissä. Ja kyllä Hifkikin ajoittain vei kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa.


- Ei ässät ehkä ollut niin selkeästi hallitseva kuin väitettiin, muttei se kaukana ollut että olisi voinut niin sanoa. Ässien puolustus piti hifkiläiset poissa maalintekosektoreilta tehokkaasti, eikä hifkiläiset oikein saaneet näitä tuhannen taalan paikkoja.

Z ei pelannut niin paljoa kuin aikaisemmissa peleissä, mikä oli hyvä asia. Varmasti jäi alle 30 minuutin.

- No, kyllä hän mielestäni yli puolet pelistä pelasi joka toisen vaihdon tai ylikin. Toki tästäkin varmaan löytyy tilasto, joten turha jauhaa.


ja joku täällä jo yritti saada Hifki-faneja syylliseksi siihen pullojen heittelyynkin! Kyllä ne pääosin lensi seisomakatsomosta, ja Palokin huusi ässien fanikatsomoon "älkää saatana heitelkö niitä tänne".

- No, en ainakaan minä ole sanonut että hifki-fanit niitä olisi heitelleet, totesin vain että se oli mahdollista. Koska kavereitani oli useita katsomassa siinä hifkin faniryhmän edessä ja muutama sälli siitä ässä-ryhmästä oli heittänyt pullonsa kentälle sen muikkuverkon yli. Puutuin vain siihen kun joku väitti ettei se ole mahdollista.

Eikä ässätkään ihan puhdasta pelannut, vai miten selitätte tilannetta että pelin ollessa 2-1, peliaikaa jäljellä muutama minuutti niin Sheptak menee pelitilanteen ulkopuolella röhnöttämään Z:n päälle. Molemmat jäähylle, ja Hifkin paras mies pois loppurynnistyksestä. Aika hyvä veto...

-Tilanteessa mielestäni Zidlicky ensin käytti mailaansa tehokkaasti ja siten ja muuten kuumensi itse sheptakin kyseisessä tilanteessa. Sheptakin tullessa tilanteeseen Z:llä oli vielä kiekko.
Ei ainakaan näyttänyt että olisi mitenkään hakemalla haettu tilanne, tai sitten sheptak on hyvä näyttelemään.

Vihkosta sen verran että hänestä ei todellakaan tule uutta "jarkkoruutua". Mälkiän kommentit lehdistötilaisuudesta:
Porilainen toimittaja: "Miten valmentaja Mälkiä suhtautuu siihen että teidän pelaaja tahallisesti yrittää vahingoittaa vastustajan maalivahtia ajamalla päälle? Onko se urheilijamaista toimintaa?

Mälkiä: "Tuo on toimittajan näkemys, mutta meidän mies joka ajoi oli Joonas Vihko, pieni ja heiveröinen poika joka ei varmasti tahallaan yrittänyt ajaa päin. Maalivahti oli alueensa ulkopuolella ja kovasti tsemppaava Vihko meni kärkkymään kiekkoa mutta ajautui Satosaarta päin. Joka tapauksessa varsinkaan Vihko ei tee tämmöistä tahallaan, ei ole ollenkaan sen tyylinen pelaaja."

- Satuit sitten tarkoituksella jättämään härkälän ja erotuomaritarkkailija juholan kommentit pois tekstistäsi?
Tottakai oma valmentaja puolustaa omiaan. Eli lisätään nyt ne vastapuolen kommentitkin, niin saadaan hiukan tasapuolisuutta:

"Otteluvalvoja Pertti Juhola näki tilanteen samoin kuin moni muukin.
- tahallinen ajo maalivahdin päälle. Tulen tekemään koko episodista raportin liigan kurinpitoryhmälle. Videolta katsotaan myös ne pelaajat, jotka ryntäsivät vaihtoaitiosta mukaan tappeluun, koska jäällä olevat tuomarit eivät heitä rankaisseet. Se tuskin suuri ihme oli kun Marko Lepauselta ja Jussi Pertulta kesti kovin pitkään koko asian selvittely ennenkuin peliä päästiin jatkamaan ja muutenkin muutamien tilanteiden tulkinta pani ihmettelemään."

"Ässien Kaj Matalamäki sanoi voiton lämmittävän, mutta äimisteli myös Joonas Vihon typerää temppua. Myös Jari Härkälää sapetti kyseinen temppu.
- turha on Mälkiän selitellä, minä kyllä tiedän Joonas Vihon pelitavan A-junioreista."

Lähteenä noille: www.assat.com tai Radio Pori tai...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
ja sinä vänrikki 15 v änkeät itsesi jokaiseen IFK ketjuun julistamaan EVUn kummiseura statusta jokereihin.

Itse vihaat IFKta ja teet ihan samaa mistä "maalaisia" syytät.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Nuorempi Nelson
ja sinä vänrikki 15 v änkeät itsesi jokaiseen IFK ketjuun julistamaan EVUn kummiseura statusta jokereihin.

Itse vihaat IFKta ja teet ihan samaa mistä "maalaisia" syytät.
Kannattaisiko lukea mitä olen tähän ketjuun kirjoittanut? Sitten pari kertaa kunnolla ilmaa sisään, ilmaa ulos... Tuntuuko paremmalta?
 

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peli näytti minun silmiin kohtuu hyvältä ja tasaiselta väännöltä. Ja vauhtiakin oli riittämiin. Ja mitä taas tulee tähän loppujupakkaan niin tuomiot kuullaan alkuviikosta. Ja täytyyhän sitä omaa maalivahtia puolustaa:D Hyvä matsi samanlaisia lisää!
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en peliä ole nähnyt joten en pelistä sen enempää kommentoi.

"Otteluvalvoja Pertti Juhola näki tilanteen samoin kuin moni muukin.
- tahallinen ajo maalivahdin päälle. Tulen tekemään koko episodista raportin
liigan kurinpitoryhmälle. Videolta katsotaan myös ne pelaajat, jotka ryntäsivät
vaihtoaitiosta mukaan tappeluun, koska jäällä olevat tuomarit eivät heitä
rankaisseet. Se tuskin suuri ihme oli kun Marko Lepauselta ja Jussi Pertulta
kesti kovin pitkään koko asian selvittely ennenkuin peliä päästiin jatkamaan ja
muutenkin muutamien tilanteiden tulkinta pani ihmettelemään."

Olisi kuitenkin mukavaa jos olisi Juholalla MUNAA langettaa rangaistuksia näille viirupaidoille jotka ei ilmeisesti kovinkaan kaksisesti onnistunut. Minun mielestä myös tuomareita voisi rangaista tuomitsemiskiellolla joka UUTISOITAISIIN samalla tavalla kuin pelaajien tuomiotkin! Tämä ei mielestäni olisi liikaa pyydetty. Uskoisin tälläisen käytännön jopa kehittävän tuomarityöskentelyä.

Jotenkin ei vaan ole kiva kuulla,kun tuomarit menee tuomitsemaan lauantai tai sunnuntai peliä niin edellisenä päivänä on vedetty hiukan hapanta naamaan ja saattaa olla hiukan huono olo. Onko tämä sitä ammattimaista asennetta? Nii tää tuomari josta tiedän on eräs Tamperelainen tuomari.
 

mox

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
totta

Viestin lähetti Vänrikki Naapero
Mutta missä ovat kaikki hämeenlinnalaiset helsinkivihaajat? Erva, Mauri ym? Tehän olette kommentoimassa jokaista Jokeritappiota slaigga pystyssä, onnitellen mm.viimeksi SaiPaa. Nyt hävisi IFK, missä olette? Jauhettavaa ainakin riittäisi, Vihko ajoi maalivahdin päälle jne. Eikö ollut päivänselvä valmentajan käskyttäminen...?
Älkää nyt pettäkö meitä!

Olen täysin samaa mieltä Naaperon kanssa.
Nytkin täällä on tappara - hpk
ketju jossa on vain kolme vastausta.
Kyllähän se jotain pojista kertoo.
Säälittävää.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaihtoaitiosta tulijoihin

On melko vaikeaa todeta ketkä tulivat kahinaan vaihtoaitiosta ns. laittomasti, koska Satosaaren yliajon jälkeen peli jatkui 5-10 sekunttia, koska Ässillä ei luonnollisesti ollut kiire katkaista peliä, kun HIFK:lle oli tulossa jäähy ja oma maali näin ollen turvassa. Nähdäkseni ainakin Rontti tuli vaihtoon ja Ahmaoja/Willman tilalle. Tämän jälkeen peli pistettiin poikki ja tilanne pysyi stabiilina vielä jonkun aikaa kunnes tappelu alkoi. Esim Korpisalo saattoi olla kapteenina tulossa jäälle selvittelemään tapahtumaa erotuomarien kanssa, luultavasti näin Korppi ei ajatellut, mutta periaatteessa lisäsanktio voisi olla tässä valossa arveluttava. Korppihan on joka tapauksessa kymppitilin täyttymisen vuoksi pois seuraavasta pelistä.
 

äijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itähelsinkivantaan Jokerit
Re: totta

Viestin lähetti mox


Olen täysin samaa mieltä Naaperon kanssa.
Nytkin täällä on tappara - hpk
ketju jossa on vain kolme vastausta.
Kyllähän se jotain pojista kertoo.
Säälittävää.

Pistin itse merkille ihan saman asian.
Se on kateus kun kaunistaa...
Anteeksi kaikille joita loukkaan poikkeamalla aiheesta, mutta ei tämän takia nyt sentään viitsi avata ketjua.
P.S. Ja kaikki kolme ovat Tapparan kannattajia...;)
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Re: totta

Viestin lähetti mox


Olen täysin samaa mieltä Naaperon kanssa.
Nytkin täällä on tappara - hpk
ketju jossa on vain kolme vastausta.
Kyllähän se jotain pojista kertoo.
Säälittävää.

No jos mielummin olen hiljaa huonon matsin jälkeen, käykö?
Toiset alkavat tappion tullessa haukkumaan vastustajaa, valmentajaa tai jotain muuta. Oma kannan ottoni on pään puristus ja katse tulevaan...

Huono peli, huono lopputulos, se siitä!

Muiden puolesta voisin sanoa, että jospa eivät kirjoittelijat olleet paikalla Hakametsässä! Silloin ei kannata ruveta reuhtomaan!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vielä muutama kommentti:

Viime hetken tappelusta urheiluruudun videon perusteella huomasin että ilmeisesti Moger veti Mäkiahon Willmanin kimpusta pois ja siitä syystä vain sitoi kaverin.

Ainakin päätykatsomon HIFK fanit saivat olla rauhassa, yksi porilainen kävi ylikierroksilla, mutta järkkärit ja poliisit rauhoittivat tilanteen.

Rontti kehittyy jokaisen liigapelin avulla ja en ymmärrä miksi hänen pitäisi huilata ( vrt. esim. Tuukka Mäntylä ).

HIFK - Ässät peli oli pelillisesti huono ja vielä huonompi oli Nielikäinen.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vth:lle yleisötavoitteesta

Kirjoitin tästä jo aiemmin ennen kauden alkua, mutta laitetaan nyt uudelleen kun jotkut tätä ihmettelevät.

Eli mulla on käsissäni Ässien tilinpäätös viime tilikaudelta ja tämän kauden budjetti. Voi hyvin olla - ja jopa todennäköistä, että erilaisia budjettiskenaarioita on tehty useita. Todennäköisesti näissä on myös hahmoteltu erilaisia yleisötavoitevaihtoehtoja. Minulla on näistä siis vain yksi.

Kun Ässien viime kauden tulos julkistettiin laskin sen SK:n jutun ja saamani tilinpäätöksen perusteella Ässien käyttämän keskilipun hinnan. En nyt muista sitä tarkalleen enää, mutta jos joku haluaa, niin voin tehdä sen uudelleen jahka löydän kopion siitä SK:n jutusta. Tuon keskihinnan perusteella ja kädessäni olleen budjetin perusteella päädyin tavoiteyleisökeskiarvoon 3600 tai jopa hieman alle. Riippuen siitä minkä verran lippujen keskihinnan laskettiin muuttuvan valuuttamuutoksen myötä.

Toki on täysin mahdollista, että tuo hallussani oleva budjetti on tehty aivan muulle pelaajamateriaalille eikä sisällä kokonaisuudessaan esim. Sandy Mogeria, jonka hankinta jäi varsin viime hetkiin ja jonka hinta oli seuralle kohtuullisen kova. Mutta toisaalta elän käsityksessä, että Mogerin hankinnassa pysyttiin raameissa.

On myös selvää, että tämän kauden joukkue on kalliimpi kuin viime vuonna. No tuon nyt näkee pelkästä nimilistasta. Mutta ero ei ole huima. Jonkin verran sitä varmasti lisää valmentajanvaihdos, jota taas toisaalta on pystytty kompensoimaan pelaajamuutoksille (Jalava, Väänänen pois ja Salonen tilalle).

Ihmettelin itsekin aikanaan mistä Ässät on repinyt sen julkisuudessa levitetyn yleisötavoitteen 4300, koska se kuulosti jo silloin niin epätodennäköiseltä toteutuakseen. Olen itse muodostanut sen käsityksen, että tuo 4300 katsojaa tuo toteutuessaan budjetoiduin menoin jonkin verran positiivisen tuloksen. Ja tällä puolestaan pystyttäisiin lyhentämään velkaa, mikä olisi aivan olennaista seuran ja sen valitseman strategian uskottavuuden kannalta. Puolestaan tuo 3600 keskiarvo on minun skenaarioissani lähempänä todellista nollatulosta.

Mutta yritämpä ottaa selvää, jotta epäselvyys täällä haihtuisi.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vieläkään ei nähty mitään elämää suurempaa hokia, mutta hienoa, että saatiin vähän tunteita pintaan. En edes erityisemmin jaksa paheksua pullojen heittelyjä jäälle, vaikka se tyhmää onkin. Mutta mitä sitten, se lisäsi sopivasti kaaosmaista tunnelmaa, jollain hämärällä tavalla nuo jäälle lentäneet pullot sopivat tuohon tilanteeseen oikein mainiosti. No, menihän se silti hieman yli. Mutta pitäähän jäähalleissakin jotain interaktiivisuutta olla ettei katsojien tarvitse olla vain passiivisia sivustaseuraajia. Onni onnettomuudessa, että nykyään eletään muovipullojen aikakautta, toista se oli vielä keväällä -94 jolloin jäälle taisi pirstaloitua aika monta lasipulloakin. Kun pullojen heittely aloitettiin, niin mielestäni niitä sekä kolikoita olisi pitänyt heittää jäälle sen verran paljon, että Ässät pystyisi niillä rahoilla maksamaan asiasta koituvat sakot.

Rähinässä olisi ollut ainekset vieläkin isompaan kahinaan. Veikkaan, että sellainen olisi myös nähty jos Curtis Sheptak olisi ollut jossain muualla kuin jäähyaitiossa. Aivan varmaa on, että Sheptak olisi jotain IFK-miestä käsitellyt, ei välttämättä Vihkoa, vaan todennäköisesti ensimmäistä vastaantulijaa, kuka se sitten ikinä olisi ollutkaan. Sekään ei kyllä olisi ollut suuri yllätys jos Sheptak olisi syöksynyt tilanteeseen väksin tuolta jäähyaitiosta. Mutta ehkä ihan hyvä, että malttia löytyi edes sen verran ettei moista nähty.

Korpisalon osuudesta olen siinä uskossa, että hän oli jo kentällä kun kahina alkoi. Mielestäni hän ainakin oli ensimmäinen joka tökkäsi Vihkoa ja siinä vaiheessa peli oli vielä käynnissä tai sitten juuri vihelletty poikki. Joko Ässillä oli tuossa vaihtokin kesken tai sitten Korppi tosiaan oli ensimmäinen pelaaja, joka säntäsi vaihtoaitiosta keittoa hämmentämään ja siinä tapauksessa tämä tapahtui selvästi ennen vihellystä. Willman ja Nielikäinen ovat selkeitä tapauksia, jotka ryntäsivät hässäkkään vaihtoaitiosta.

Tuomareilla ei ollut mitään otetta peliin, vaikka se oli muuten jopa yllättävänkin siisti taisto. Omilla mietinnöillään tuomarit aiheuttivat muutaman ylimääräisen aikalisän. Kuten esim. tuo Sheptakin ja Zidlickyn nahistelu. Pientä ja vähäpätöistä tönimistä yms. ja sitä sitten mietitään päät yhdessä muutaman minuutin. Enkä tiedä menikö tuomiot sittenkään oikein. Kyllä kai jääkiekon kaltaisessa nopeassa pelissä on lupa odottaa tuomareiltakin nopeita päätöksiä, eikä tuollaista kyselytunteja jossa kaikki kyselevät toinen toisiltaan kuka teki mitä ja mitä me nyt tehtäisiin. Luultavasti peli olisi lopulta viivästynyt ihan yhtä paljon vaikkei jäätä olisikaan tarvinnut puhdistaa, sillä varmasti tuomareilta olisi mennyt tuo vartti tuomioiden miettimiseen muutenkin. Ja nytkin sitten jäi muutama rikollinen tuomitsematta.

Loppukahinan ansiosta jäi aika kiihkeän pelin maku suuhun, mutta eihän se sitä ollut. Taklaukset oli aika vähissä, samoin kuin kaikki muutkin hienoudet. Vääntöä ja taistelua, sitähän se oli. Voi silti olla ettei kummallakaan joukkueella ole tällä hetkellä rahkeita paljon parempaankaan. Jos nyt ajattalee vaikkapä Ässien kahta ensimmäistä ketjua; Sheptak-Perrin-Korpisalo ja Palo-Lipiansky-Moger, niin voiko joku oikein edes odottaa mitään kaunista taitopeliä? Senttereillä on tiettyä taitoa, mutta aivan suvereeneja käsiä ei ole heilläkään. Ja laidoissa on taidon sijasta lähinnä taistelutahtoa ja vääntövoimaa. Kokoonpano ja olosuhteet huomioon ottaen Ässät pelaa ihan hyvää kiekkoa. Jos kova työmäärä ja tiukka taistelu, yhdistettynä kurinalaisuuteen, tuo jatkossakin voittoja ja pisteitä, niin uskon Ässien pelin sitä kautta vapautuvan sen verran, että näemme sitä parempaa ja rennompaakin peliä vielä. Mutta juuri tällä hetkellä tämäkin on ihan hyvä suuntaus, joka tuo uskoa parempaan.

HIFK:lla on hieman sama juttu. Joukkue pelaa oikeastaan aika odotetusti, enkä oikein jaksa ymmärtää miten joku voi tuolta joukkueelta odottaa jotain paljon parempaa. Taistelevaan ja liikkuvaan peliin IFK kyllä pystyy, mutta eihän siellä ole juuri lainkaan tekijämiehiä. Ihmettelen miten jopa jotkut asiantuntevat kiekkotoimittajtat olettavat ja odottavat IFK:n menestyvän jos ei muuten, niin ihan vain siksi, että se on HIFK. Joukkue, jolla ei ole huippumaalivahtia, eikä Zidlickyn lisäksi montakaan liigatason puolustajaa, eikä liigatason ykkös- tai kakkosketjua, ei voi mitenkään menestyä juurikaan nyt nähtyä paremmin.

Takaisin Ässiin. Sheptakia en erityisemmin kaipaa puolustajaksi, sillä mielestäni hänestä on ainakin vähemmän haittaa puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Toisaalta hyökkäyksessä ykkösketju on aivan väärä paikka hänelle, mutta jossain muussa ketjussa voisi olla mies paikallaan tuomaan ryminää. Veikkaan, että Sheptak palaa kuitenkin pian pelaamaan pääsääntöisesti puolustajana, vaikka uskonkin sen jollain tavalla vain heikentävän Ässien puolustusta. Hyökkääjän hommiin Sheptakille löytyy hyvä ajokoiran rooli. Hyvin samanlainen rooli kuin Niko Mikkolalla oli Tammisen aikoina. Varmastikin oli tullut käsky toimia herättäjänä taklaamalla alussa kaikkea liikkuvaa ja mieshän teki työtä käskettyä. Parhaassa vaihdossaan Curtis taisi hakemalla hakea kolme mojovaa taklausta. Mutta ei tosiaan Curtista ykkösketjuun.

On varmaan vierähtänyt melkoinen tovi siitä, kun jäällä on nähty täysin porilainen ketju, vaikka ei tuo Wesslin-Tähtinen-Salonen -ketju montaa vaihtoa yhdessä pelannutkaan. Mutta aika lähellä oli jopa täys porilaiskenttä, kun jossain vaiheessa vielä Rontti oli samaan aikaan puolustamassa. Vielä kun Peltonen olisi ollut Rontin parina, niin aikamoinen harvinaisuus olisi ollut valmis.

Ketjut kaipaavat tauon aikana jotain hienosäätöä, mutta en oikein pääse itseni kanssa yksimielisyyteen siitä, millaiset ketjut itse haluaisin nähdä. Perrin-Korpisalo on toisaalta toimiva parivaljakko, mutta totuuden nimissä on kyllä sanottava ettei Korppi ole enää aina oikein tehtäviensä tasalla. Vai johtuuko Korpin tietty huonous sittenkin Perrinistä? Tiedä häntä, mutta vaihtoehtojen puutteessa näitä on paha erottaakin toisistaan. Ja kai Konttila kuuluu kunnossa olleessaan edelleen kolmanneksi lenkiksi. Ja tärkeä lenkkihän Mikko parhaimmillaan onkin, jopa niin tärkeä, että saattaa hyvinkin omalla liikkeellään ja muulla osaamisellaan auttaa ratkaisevasti Perriniä ja Korppia pääsemään tasolleen. Mutta ensin on tietysti saatava Mikko kuntoon ja toivottavasti niin jalka kuin rannekin paranevat tauon aikana. Konttila on Ässien hyökkäyksessä ehkä tärkeämpi pelaaja kuin monet kuvittelevatkaan, ainakin silloin kuin peli luistaa. Ei se kyllä toisaalta ole Mikollakaan erityisen hyvin tänä syksynä luistanut. Mutta kaikesta huolimatta Konttila-Perrin-Korpisalo jatkakoon yhdessä ainakin toistaiseksi.

Kakkosketjussa Lipianskyn osaaminen menee nyt hieman hukkaan Palon ja Mogerin kanssa. Tai ei ehkä hukkaan, mutta enemmänkin tehoja olisi varmaan saatavissa. Viinikainen voisi olla sopiva lenkki. Palo-Lipiansky-Viinikainen. Mogerilla on kyllä pelisilmää ja voimaa ja pelaa aina välillä hyvinkin yhteen Lipianskyn kanssa, mutta ehkä sittenkin pitäisin mieluummin Kyyn kakkosessa kuin Mogerin.

Kolmosessa antaisin Tähtisen jatkaa edelleen sentterinä, vaikka vieläkään ei oikein pysty vakuuttumaan, että Markun paikka on nimenomaan keskellä. Oikealle laidalle Moger, mutta kuka vasemmalle? Joku joka osaisi tehdä maalejakin, mutta eihän meillä ole sellaisia. Annetaan Wesslinille vielä mahdollisuus, hän on kuitenkin tänä syksynä taas välillä väläytellytkin ja hän myös pelaa Tähtisen kanssa parhaimmillaan oivallisesti yhteen. Vai pitäisikö rakentaa kolmosketjuksi rikkova voimasikermä tyyliin Sheptak-Ben-Amor-Moger? Tuollainen ketju aiheuttaisi varmaan paljon hämminkiä vastustajissa, mutta toisaalta Mogerista on varmasti saatavissa enemmänkin irti kuin mitä tuo ketju antaisi mahdollisuuksia.

Karjalainen vie tasaisuudellaan nelossentterin paikan. Nykyisillä näytöillä laidoille Ben-Amor ja Salonen. Näin ollen Sheptakille ei oikein löydy paikkaa hyökkäyksestä, koska ehkä hänestä sittenkin on enemmän hyötyä puolustajana kuin nelosketjussa, joten palatkoon pakiksi. Immonen jäisi varamieheksi, mutta ei hän ole toistaiseksi mitään sellaista esittänytkään, että pelipaikan ansaitsisi. Tietysti häntä voitaisiin rohkeasti kokeilla jossain vaiheessa Ässien kovempienkin pelimiesten sentterinä. Ainakin jos tuo pieni takkuilu sillä sektorilla jatkuu. Nelosketjussa hänellä ei vain oikein ole mitään annettavaa, niihin hommiin löytyy sopivampiakin kavereita. Tai sitten hänellä ei ylipäätään ole vielä mitään annettavaa liigatasolla. Toisaalta ei varmasti tarvitse kauaakaan odottaa kun Immosella on paljon enemmän annetavaa kuin jollain Karjalaisella. Ehkä kaikesta huolimatta Jarkkoa pitäisi ainakin silloin tällöin peluuttaa nelosessa, keskellä tai laidassa, molemmat kai luonnistuvat, mutta ehkä kuitenkin ennemmin keskellä. Ja tietysti loukkaantumiset mullaavat pakkaa aina uusiksi. Jos esim. Konttila ei pysty vähään aikaan pelaamaan, niin ehkäpä hänen tilallaan voisi silloin kokeilla Viinikaista. Joka tapauksessa jotain muokkausta pitäisi tehdä, sillä noin kädettömillä ykkös- ja kakkosketjuilla ei pitkälle pötkitä.

Erinomaiseen paikkaan tämä tauko Ässien osalta nyt tuli. Pikkukolhuja kun riittää enemmänkin ja mikä huolestuttavinta, niistä ovat kärsineet myös molemmat maalivahdit. Toivottavasti edes toinen ehtii saada paikkansa 100 %:seen kuntoon. Antaahan tauko taas myös hyvää aikaa ajaa lisää Matalamäen kuvioita sisään ja treenata ylivoimapeliäkin. Nyt kun tauolle päästiin vielä jonkinlaisessa nousutunnelmissa, niin ehkäpä se antaa lisäksi lisätsemppiä pojille sopivan kovaan treenamiseen. Tauon jälkeen Lukko ja HPK, haastavat ja mielenkiintoiset vastustajat joilta on täysi neljän pisteen pottikin otettavissa. Taistelulla jos ei muuten.
 
Viimeksi muokattu:

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Koska en itse ole nyt kysessä olevaa peliä nähnyt pysyn edelleen näillä maailmaasyleilevillä yleisillä linjoilla.Ne sopivatkin minulle paremmin kun ei niin hirveästi kiinnosta voittiko nahistelun Moger vai ei.

Jos virallinen julkistettu yleisötavoite on 4300 niin kai se sitten tarkoittaa että se myös on sitä.Jos budjetti saavutetaan 3600 nupilla,hienoa.Se kyllä saavutetaan.Jos Ässät pelaa vielä keväällä pllää paikasta ja Lukkokin voitetaan joskus ei ole mahdotonta saavuttaa yli 4000 rajaa.4300 on tietysti kova.Tosin se on muutama vuosi sitten ollut realismia kun pllää peleihin on päästy.Ja joskus on ollut keskiarvo 5600!

Saa nähdä sitten pystytäänkö piste yli ottelun tahtia pitämään joulutaukoon asti.Jos pystytään jää kevääksi todella hyvät saumat uskottavasti pelata 7-8 sijoista.Tosin otteluohjelma on jonkin verran kovempi kuin nyt Matalamäen alkupeleissä.Mutta pelissäkin on vielä paljon varaa parantaa.Vieraspelien kohentamista vaaditaan myös.

Ässien ei lisäksi tarvitse imaista joukkueeseen uusia vahvistuksia eikä todellisiin sellaisiin kai olisi varaakaan.

Mitä Hifkiin tulee on sen ohjelma ennen joulua suorastaan kammottava.Kaksi kertaa Jokerit,kaksi kertaa Tepsu,kaksi kertaa HPK, kerran Tappara vieraissa.Jos peli ei aivan olennaisesti kohene mikä onkaan Hifkin sijoitus joulutauolla.Kun peli ei kulje kärsii Hifki lohkojaosta selvästi.Jos peli kulkee ei tietysti minkään pelin voittaminen ole mahdotonta.Juuri nyt ei kuitenkaan hyvältä näytä.

Ja ässäfanin silmä lepää sarjataulukossa kun Lukko on takana vaikka on vienyt keskinäiset pelit kotiin 5-1 pistein.Pelillisesti ne voisivat olla 3-3!
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mälkiän kommentti Vihkosta osoittaa kyllä jonkinasteista nerokkuutta valmentajalta: Samalla, kun hän yrittää lieventää mahdollisia jälkiseuraamuksia, hän kurittaa henkisesti Vihkoa ääliömäisestä toiminnasta. Ei hullumpi suoritus!
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Vihko

Ässien kotisivujen mukaan Jari Härkälä kommentoi Mälkiälle, että Vihkoa on turha puolustella, sillä hänen pelitapansa on jo A-junnuista tuttu.

Mahtaako kellään olla tietoa, mihin Härkälä viittasi? Mitä Vihko on junnupeleissä tullut tehneeksi?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jos jokerikatsomo heittäisi jossain matsissa pulloja jäälle, niin asiaan puuttuisivat ainakin Hesari, MTV 3, YLE ja presidentti mainitsisi siitä uudenvuoden puheessaan. Saattaisi olla, että myös puolustusvoimien valmiusastetta nostettaisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös