Ässät 2005–2006

  • 304 857
  • 1 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti vero
Riksman, Levokari ja Pentikäinen Ässien miehiä seuraavat pari vuotta kertoo normaalisti luotettava lähde. Ei kuitenkaan vielä mikään kiven ja kannon kautta vannottava tieto.


Riksman ei toivon mukaan ole sitten riskman, vaan pelaa itsensä Ässäfanien sydämiin. Toivotaan näin!

Levokarin jatko on helvetin hyvä juttu, ja melkeinpä kyllä Atte P:kin mahtuu Ässiin, sinne kolmosparin ja penkin välimaastoon. Mahdollinen Harikkilan tulo vie kyllä sitten Atelta peliaikaa entisestään.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Toivotaan tosiaan että Riksman pystyy lunastamaan sen ykkösen paikan tasokkailla esityksillään. Aluksi kyllä kalvoi lujaa ajatus Juusosta Ässien ykkösenä, mutta kun miettii esityksiä Elitserienissä ja Ilveksessäkin menneellä kaudella niin ei välttämättä huono veto kuitenkaan. Mutta silti pienoinen riski. Toivotaan parasta.

Pentikäinen ja Levokari ovat myös kelpo sainauksia. Pauli vaikutti hetken jo menetetyltä, mutta ilmeisesti tarjousta korotettiin tarpeeksi. Pentikäinen on hinta-laatu suhteeltaan varmasti ihan jees kaveri, joskin se mahdollinen Harikkalan siirto vaikuttanee Atten peliaikaan jonkin verran.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Viestin lähetti The Hawks
Pentikäinen ja Levokari ovat myös kelpo sainauksia. Pauli vaikutti hetken jo menetetyltä, mutta ilmeisesti tarjousta korotettiin tarpeeksi. Pentikäinen on hinta-laatu suhteeltaan varmasti ihan jees kaveri, joskin se mahdollinen Harikkalan siirto vaikuttanee Atten peliaikaan jonkin verran.

Toivotaan että isot ja hullut saadaan tosiaan pidettyä. Atte P vaan Paulin oppiin kuinka kohdistaa ilkeily oikein niin hyvä tulee. Glad sen sijaan voidaan (toivottavasti) lähettää vaikka Lukkoon. En jää kaipaamaan hetkeksikään, sitä Jakkea joka nähtiin loppukaudella 04-05. Jos saadaan Harikkala tänne niin riemuiten otan vastaan Jahvin tilalle. Vaikka Jahvi on symppis ja varmaan hyvä jätkä, ei auta jos hitaasta mutta kankeasta tulee entistä hitaampi ja kankeampi.
Riksman ei kuulosta lainkaan pahalta, 100x mieluummin kuin joku Mika Pietilä. Eikai hän nyt mikään älytön "risk man" ole, piti tv-matsissakin taannoin nollan...

Pakisto huutaa siis enää (taas) kiekollista osaamista, mikäli huhutut palikat saadaan sopimuksiin Ässien kanssa. Mikäli nimilista on Peltonen, Rontti, Levokari, Pentikäinen, Saarinen, Toivonen(?), Harikkala(?), Jalkanen(?) + kiekollinen herra X, (+reservissä olevat junnut) ei paikkoja olekaan millään enempää tarjolla. Tällöin karsisin joukosta joko Toivosen tai Jalkasen pois, mieluummin ehkä HC:n koska pakiston liike on muutenkin vähän niin ja näin.

Mutta katsotaan nyt, mielenkiintoista on sano.
 

Jallu Koo

Jäsen
Viestin lähetti Crapbag

Pakisto huutaa siis enää (taas) kiekollista osaamista, mikäli huhutut palikat saadaan sopimuksiin Ässien kanssa.

Se kiekollisen pakin puute alkaa jo olla perinne Ässissä. Tosin eipä noita kiekollisia pakkeja (hyviä vielä) joka oksalla kasva ja sen takia niiden hintakin taitaa olla Ässille liian kova. Ehkä nyt olisi aika satsata tähän puoleen, kun euroja säästyy maalivahtipuolelta.

Kukahan muuten mahtaa olla Ässien viimeinen pakki, jonka voisi jotenkin laskea kiekolliseksi peliä tekeväksi pakiksi? Salon Vekku??
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
näitä ny on jo ennestään jonkun verran kirjoteltu mut pistetään ny vielä omia näkemyksiä ensi kauden ketjukoostumuksista :).

mv :
Riksman ny ilmeisesti tulossa poriin, nissinen vielä kysymysmerkkinä notta meneekö kalpaan.
Riksman - Nissinen/Tåg

p :
peltsillä, rontilla, saarisella on ny jo sopparit väännetty ja noitten aikasimpien tekstien perusteella levokari ja a-p jatkamassa myös. eli aika saman näkönen ruletti ku viime kaudella ja ku siihen lisää kiekollisen kanukin (ei floppia) niin ihan mukavalta näyttää mun mielestä..
peltonen - kanukki
levokari - rontti
pentikäinen - saarinen (hietamäki, valli, törnvall)
ja kun vielä kysymysmerkkeinä toivonen ja glad toisi kilpailua pelipaikoille mukavasti.

h :
omille nuorille vaan vastuuta. jos tuominen ja virkkunen jäävät niin tuskin tarvitaan kahta ulkomaalaista hyökkääjää tai jätetään ne huhutut mikkola ja kerman suosiolla pois.
kivenmäki - ulkomaalainen - virkkunen/ulkomaalainen
tuominen/kotimaan hankinta - uusikartano - kuusela
joensuu - kiilholma - nielikäinen
tasku - kuparinen - joku c-junnujen kultaporukasta.

mielestäni näyttäis ihan kivalta riippuen ulkomaalaisten onnistumisesta. elikkä paljolti viime kauden porukka vahvistettuna paremmilla ulkomaalaisilla (classen ja sorokins) ja vuoden kokemuksella, nyt kun nuoremmat on jo suurin osa sen intinki käyny jaloista. paljon jää silti siihen että häkkärit ei petä niinkuin eräs muutaman vuoden takainen kaksikko.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Viestin lähetti jarihe

Kukahan muuten mahtaa olla Ässien viimeinen pakki, jonka voisi jotenkin laskea kiekolliseksi peliä tekeväksi pakiksi? Salon Vekku??

Hieman off-topic juttua, mut mä sanoisin, että Laamasen J-P oli aika hyvä kiekollinen puolustaja. Tällaiselle miehelle olisi tarvetta ensi kaudeksi. Onkohan se Justin Forrest vielä tulossa Ässiin? Kenties kiekollista osaamista? Onhan miehestä tosin keskusteltu jo aikaisemminkin...
 

Jason W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kukahan muuten mahtaa olla Ässien viimeinen pakki, jonka voisi jotenkin laskea kiekolliseksi peliä tekeväksi pakiksi? Salon Vekku?? [/B][/QUOTE]


Mielestäni Stanislav Jasecko oli myös kohtuullinen kiekollinen pakki, vaikka ei tehot nyt mitkään ihan huiput olleetkaan, 8+11. Niin JP Laamanen oli varmaan viimeisin kädellinen pakki, jollaista todellakin tarvittaisiin ens kaudella.
Toivottavasti saatais EDES yksi pakki jolla on kädet sekä jalat...
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Viestin lähetti JustinCase
Hieman off-topic juttua, mut mä sanoisin, että Laamasen J-P oli aika hyvä kiekollinen puolustaja. Tällaiselle miehelle olisi tarvetta ensi kaudeksi. Onkohan se Justin Forrest vielä tulossa Ässiin? Kenties kiekollista osaamista? Onhan miehestä tosin keskusteltu jo aikaisemminkin...

laamasella kait sopimus hämeenlinnaan, tuskinpa varaa ostaa sopimuksia pois ja vielä maksaa suhteellisen isot palkat kaverille siitä että siirtyy mitalijoukkueesta poriin :)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti TylerDG
joku c-junnujen kultaporukasta.
Ei C-junnu pysty fyysisten ominaisuuksien puolesta pelaamaan liigaa vielä pariin vuoteen. Fysiikaltaan Joensuun tasoisia pelaajia tulee ehkä yksi vuosikymmenessä, jos niinkään usein (tarkemmin kun ajattelee niin vastaavan fysiikan omanneita pelaajia Ässistä tulee mieleen ainoastaan kaksi - Ketola ja Rautakallio).

Mutta kyllähän tuolla A-junnuissa on muutamia kavereita jotka pystyvät liigapeleihin ensi kaudella. Käyttäisin poikia kuitenkin säästeliäästi (pl. Joensuu). Mutta kyllä U18 maajoukkuepelaaja Jussi Peltomaa pystyy pelaamaan jo liigassa joitakin otteluita jos kesätreeni sujuu hyvin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tästä päästäänkin sujuvasti jo mieliä jakavaan aiheeseen. Onko Toivolalla annettavaa nuorille lupauksille? Jesse Joensuu ja Petteri Tasku ovat kuitenkin sen luokan sällejä, etten ihan pienestä syystä päästäisi kehittymään muualle. Okei, onhan Tasku 20 v. ja Jesse vasta 18 v., mutta silti on niin, että nyt olisi jo pakko ajaa poikia tosissaan liigavauhtiin sisään.

Ymmärrän sen, että he olivat tärkeässä roolissa A-junioreissa, mutta onhan Toivolankin ymmärrettävä heidän potentiaalinsa. Ja siellä on muitakin, juniorimaajoukkuetasoisiakin. Kausi 2005-2006 lopullisesti mittaa M.Toivolan kyvyn tehdä lupaavista junioreista liigakiekkoilijoita, toivottavasti meidän ei tarvitse tässä asiassa pettyä.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kovin paljon en uskaltaisi laskea sen varaan, että Toivolalla on edes sen suurempaa mielenkiintoa kehittää nuorista liigatason pelimiehiä. Asiasta on ehkä saatu viitteitä jo aiemmilta kausilta, vaikkakaan niitä oikeasti potentiaalisia ässäkasvatteja ei ole Toivolan käytössä ollut juuri muita kuin Jesse.

Mutta epäilen, että asia korostuu entisestään ensi kaudella. Asiahan on kuitenkin niin, että Toivolan on jokseenkin välttämätöntä saada uskottava tulos. Jos ei saa, niin uuden työpaikan löytäminen voi olla turhan vaikeaa. Ja kun tulos ajaa entistä voimakkaammin kaiken edelle, niin kokeneisiin karjuihinhan Mika siinä tilanteessa luottaa. Oli sitten kyseessä Jesse tai kuka tahansa muu, niin pirun hyvin saa pelata, jotta Toivolalta heruu muutakin kuin jämävaihtoja. Ja heruuko sittenkään.

Voi siinä tietysti niinkin käydä, että Toivola on pakotettu luottamaan nuoriinkin, jos joukkueeseen ei valmiita kehäraakkeja tarpeeksi löydy. Kaikesta huolimatta uskon, että Toivolalla olisi kyllä annettavaa ja kykyjäkin kehittää näitä muutamia nuorukaisia. Todennäköisesti harjoittelun saralla hän pystyy poikia viemään ihan hyvin eteenpäin. Se todellinen kehitys jää vain helposti lopulta näkemättä, jos rohkeus puuttuu peluutuksesta.
 

Jallu Koo

Jäsen
Viestin lähetti peruspata
Jesse Joensuu ja Petteri Tasku ovat kuitenkin sen luokan sällejä, etten ihan pienestä syystä päästäisi kehittymään muualle. Okei, onhan Tasku 20 v. ja Jesse vasta 18 v., mutta silti on niin, että nyt olisi jo pakko ajaa poikia tosissaan liigavauhtiin sisään.


Kyllä varsinkin Taskun iässä pitää päästä liigaan pelaamaan, jos siellä joskus aikoo menestyksekkäästi pelata. Nyt Ässillä olisi tilaisuus antaa pojille kunnon näyttömahdollisuus, kun noita neloskentän miehiä jätettiin ilman sopimusta. Eikä hommata tilalle mitään Siivosia ja Mikkoloita viemään pelipaikkaa paljon isommalla rahalla. Se näyttömahdollisuus tulisi vain antaa, niin että se olisi todellinen mahdollisuus. Eli ei kaikkia nuoria neloskenttään ja pari vaihtoa peliä kohden ja sitten ihmetellään etteivät pojat käyttäneet tilaisuuttaan. Mielestäni Jokerit ja Jortikka ovat oivaltaneet homman ja antoivat Filppulalle kaksi kokenutta laituria ja poika vastasi huutoon ollen todella hyvä tällä kaudella. Varsinkin Jesse tarvitsee ensi kaudella paljon lisää vastuuta myöskin hyökkäyspäässä eikä vain sitä nelosen nollanolla peliä.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noista A-junnuista tuli mieleen sen verran, että mahtaako kenelläkään nykyisistä pelaajista olla ensi kaudella saumaa debytoida liigassa? Kenelläkään mitään tietoa asiasta?

edit. Siis lähinnä meinaan sitä että jos tänne aletaan hankkia kaikkia nikomikkoloita sun muita takaisin, niin omien kasvattien peluttaminen (poislukien Tasku, Joensuu ja ehkä Härkälä) lienee ainakin jänishampaan asenteen tuntien hieman epätodennäköistä...
 

xXx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja fyysinen peli
Hauhtonen?

Nyt huhuareenassa tarjotaa JYP:in Janne Hauhtosta pataan. Onko kellään hajua "tiedon" paikkaansapitävyydestä?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli Hauhtosen Janne itselle juuri eilen mieleen. Mieshän on muistaakseni Porissa syntynyt, joten "oma poikahan" Janne melkein on. Pelaajatyyppinä tuollainen joka ei pahemmin parrasvaloissa keiku, mutta hoitaa kyllä hommansa satavarmasti. Maajoukkueessahan kaveri pyörii tämän tästä ja eiköhän sekin ole jo jonkinlainen osoitus siitä ettei aivan surkeasta sentteristä ole kysymys. Kakkossentteriksi varmasti hyvä ratkaisu vaikka on tainnut pelata enemmän puolustavassa roolissa koko liigauransa ajan.

Vaikea silti uskoa, että Ässät Hapan perässä hirveän rankasti olisi. Hintakin on saattanut nousta kohtuu kovaksi maajoukkuekeikkojen takia. Toisaalta voihan se olla, että kakkosen keskelle haetaan tuollaista hieman puolustavampaa sentteriä laiturivalintojen vuoksi ja tällöin Hauhtonen voi olla totisenkin jahdin kohteena.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Hauhtonen?

Viestin lähetti xXx
Nyt huhuareenassa tarjotaa JYP:in Janne Hauhtosta pataan. Onko kellään hajua "tiedon" paikkaansapitävyydestä?

Eiköhän HIFK julkaise lähiaikoina Hauhtosen siirron Helsingin punaisiin. Eikä Ässien kyllä mielestäni edes kannattaisi tuon tyyliseen pelaajaan rahojaan sijoittaa. Onhan meillä jo Uusikartano.
 

newyork

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Mistä ässille ykköskenttä?
kakkos-kolmos-ja neloskentän miehiä on varmasti ässillä riittämiin ensi kaudellakin, mutta mistä liiderit?
Williamseja ja Tuomisia kaivattaisiin...
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Viestin lähetti newyork
Mistä ässille ykköskenttä?
kakkos-kolmos-ja neloskentän miehiä on varmasti ässillä riittämiin ensi kaudellakin, mutta mistä liiderit?
Williamseja ja Tuomisia kaivattaisiin...

Tähän voisi sanoa kaikessa lyhykäisyydessään: Pohjois-Amerikasta. Eiköhän 1-2 ykköskentän pelaajaa tule olemaan ulkomaaneläviä, näin uskoisin, mikään toki varmaa ole.
 
Viestin lähetti newyork
Mistä ässille ykköskenttä?
kakkos-kolmos-ja neloskentän miehiä on varmasti ässillä riittämiin ensi kaudellakin, mutta mistä liiderit?
Williamseja ja Tuomisia kaivattaisiin...

Ainoa vaihtoehto lienee ulkomailta. Se lienee selvä fakta ja sieltä miehiä ykkösketjuun haetaankin. Pitää myös muistaa, että ainakin toistaiseksi Tuominenkin on Ässien mies, Virkkusen kanssa neuvotellaan, Kivenmäki jatkaa ensi kaudella, miten Joensuun ja Kuuselan kehitys? Ei tilanne nyt katastrofaalinen toistaiseksi ole. Ensi kaudella muillakin joukkueilla saattaa olla vaikeuksia kasata huippukuntoista ykkösketjua. Olettaen, että NHL alkaa.
Koko ajan tässä on tiedetty se fakta, että tulevat ulkomaanvahvistukset ja niiden hankinnassa onnistuminen ovat Ässille elinehto. Harhaan ei saisi osua. Kiekollinen pakki, ykkössentteri ja laituri. Tämän lisäksi jää vielä yksi paikka vahvistukselle sen mukaa mihin sitä eniten kaivataan. Itse toivoisin ulkomailta maalivahtia, mutta se ei taida olla todennäköistä enää.
Toivolan on onnistuttava ensi kaudella paremmin nuorien ajamisessa joukkueeseen. Siellä on muutama potentiaalinen kultakimpale. Katsellaan ja toivotaan parasta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt muistin viime yön uneni. Unessa Masi Marjamäki siirtyi lukkoon 2-vuoden sopimuksella..huh huh, hiki tulee taas..

Ensi kausi on Jesse Joensuun kausi ja sen takia Toivolan on pakko istuttaa mies pysyvästi vähintään kolmosketjuun, mutta mieluummin heti suosiollisesti kakkoseen. Kaveri täyttää vuonna 2006 19-vuotta ja kyllä sen ikäisen kaverin täytyy pelata kunnon roolissa liigassa, kun miehestä ollaan NHL-pelaajaa kaavailemassa. Viime kausi oli jo ajoittain helvetin hyvä ja muutenkin mainio, joten kyllä nyt annetaan vastuuta ja tehdään pisteitä eikös joo. Kesällä haetaan vielä yläkroppaan voimaa ja tie tähtiin on auki, kunhan meidän Mika antaa kaverille vaan rohkeasti vastuuta niin ketjussa kuin ylivoimassakin.

EDIT: Olishan sen tonne JJ:n omaankin ketjuun voinut laittaa, mutta tähän meni.
 

newyork

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ykköskentän huippumiehiin ULKOMAILTA ei ässillä ole varaa...se on fakta. Toinen fakta on Tuomisen lähtö venäjälle...tai kuukauden aikana se selviää. Virkkuseen en jaksa uskoa. Minua hän ei viime kaudella vakuuttanut vaikka sai pelata huippujen(williamsin ja tuomisen) kanssa. Joten Virkkunen saapi lähteä!
Kuusela..hmm...on se kumma että kolmoskentän miehelle tehdään tässä vaiheessa kiireellä kahden vuoden soppari...voi olla että joku häneen uskoo mutta en mie! olis vaan rahat säästetty huippumiehiin ja sit loput rahat mitkä jää, niillä sitten täytepelaajat kasaan.
Nuoriin pitäisi myös satsata...nythän niistä osa treenaa edustusjoukkueen kanssa..toivotaan että sieltä nostetaan sitten kykyjä kehittymään!pelaamallahan sitä oppii...kai?!
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti newyork
Ykköskentän huippumiehiin ULKOMAILTA ei ässillä ole varaa...se on fakta.

Mistäs niitä huippumiehiä sinne ykköseen sitten hankitaan ellei ULKOMAILTA ja ennen kaikkea niihinkö sitten on varaa?
 

newyork

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
niinkuin kirjoitin...ULKOMAISIIN ykköskentän huippumiehiin ei ole ässillä varaa..joten turha miettiä mitä kaikkea sieltä löytyisi. Siispä kannattaisi keskittyä ässien budjettiin sopiviin miehiin... Kyllähän täältä Suomestakin huippukavereita löytyy...ja nyt niihin pitäisi tarttua jos meinaa saada ne poriin!
esim.hifkistä ja kärpistä ja jopa saipasta löytyisi pari ässille sopivaa maalintekijää;)
Harmi ettei ässät pitänyt parempaa huolta Tuomisesta.
KIITTI VAAN ÄSSÄT! hyvin hoidettu:( Mistäs Tuomisen tilalle vastaava peluri!?
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Herranjestas...olinko noin epäselvä? Otetaan vielä kerran ja annetaan sitten olla, vaikka ihan hauskaa onkin ollut.

Kysyin, että mistä niitä huippuja saadaan ellei ulkomailta ja perään lisäsin vielä kysymyksen, että niihinkö muka (huom:kotimaisiin) olisi varaa? Eli siis rautalangasta: Olisiko Ässillä muka paremmin varaa palkata kotimaisia huippuja kuin ulkomaisia (mahdollisia) huippuja?

Voisiko tuosta joku vielä yrittää selventää. Näkkäri kuittaa tästä aiheesta.
 

newyork

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tähän hupaisaan vuoropuheluun voisin vastata että riippuu ketä pidät huippumiehenä.
Tällä hetkellä ässillä ei ole yhtä ainutta ykköskentän miestä ensi kaudelle. EI YHTÄÄN!
Täytyykin ihan näkkäriä varten kehitellä ykkösketju suomalaisista vapaista kavereista joiden palkka ei nouse yli sadan tonnin/nuppi.
Tähän hätään en sellasta keksi...siksi asiaa kysyinkin.
Entäs mitä mielipiteitä herättää huhu Häppölästä patapaidassa? Onneksi tämä on vain huhu!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös