Ässät 2002-2003

  • 179 550
  • 1 736

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Re: Kyynistä

Viestin lähetti Vth

Se, että pidemmän linjan kyyniset pata-kannattajat - tarkoittaen nimimerkkejä Pata, Arnold ja The Hawks - viitsivät alkaa jo pilata muidenkin iloa oman kaikottua, on minusta melkoisen surullista. On ihan ymmärrettävää, että harvalla riittää kärsivällisyys olla positiivinen ja ajatella huomisesta kirkkaita - itsekään en voi välttyä kyynisyydeltä katsomalla tuota pelaajalistaa. Mutta miksi pitää pilata muidenkin ilo? Siinä vaiheessa, kun kukaan Ässä-kannattaja, -johtaja tai -pelaaja ei näe huomisessakaan mitään positiivista, on aika heittää hanskat tiskiin.

I got the message!

Asia nyt vaan on niin että vaikeaa on tästä toiminnasta paljoa positiivista löytää. Kyllä kai ne ihmiset jotka iloitsevat tietyistä asioista (esim. case Fandul) osaavat sitten olla mukautumatta niiden mielipiteisiin jotka taas ovat esillä nega-kirjoituksillaan. Tällöin on palstalla erilaisia mielipiteitä mikä on hienoa. Jos minä olen kyyninen niin ei se tarkoita sitä että jonkun muun pitäisi myös olla. Kaikki voivat tuoda omat mielipiteensä esille, niin positiiviset kuin negatiivisetkin.

Lisää perus-negatiivisuutta. Onko Eronen tulossa Poriin? Olisin todella tyytyväinen jos tämä puolustus oltaisiin koottu erilailla. Kimmo on Hyvä peruspuolustaja, mutta kun tämän hetken pakistossa ei muita olekaan kuin peruspakkeja. Mies sopisi hyvin sellaiseen porukkaan missä olisi kaikenlaisia pelaajia, siis kiekollisia, puolustavia etc. Kannattaako tänne kaikkia vapaana olevia oman pään kautta pääasiassa pelaavia puolustajia hommata? Koittaisi nyt jo antaa olla tai sitten hankkisi kavereita jotka auttavat tämän hetken suurimmassa ongelmassa.
 

EverÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu
Yksi asia on viime aikoina alkanut ihmetyttämään minua tällä palstalla.Nimittäin se että pyydetään mahdollisia huhuja pelaajista ensi kauden joukkueeseen ja kun nimi ilmestyy niin hänet tuomitaan ilman minkäänlaisia varmoja perusteluja.

Voisin ottaa esimerkin kummastakin tyypistä.Kun Ässät ilmoitti hankkivansa NHL-jyrä Sandy Mogerin oli fanit haltioissaan uuden kevään löytymisestä.Kaikki muistavat valtavat abloodit SK turnauksessa mutta loppu onkin lähimenneisyyttä.Vastaavasti herra nimeltä Vladimir Vujtek, joka ei esittelyjä enempää kaipaa nousi tuntemattomuudesta (Tsekkien olkopuolella),vaikka oli Nhl:ssä esiintynytkin ja haki uralleen nostetta Porista.

Eli ei kannata tuomita "Slavaa" vielä koska todella monien pelaajien kohdalla näin ollaan tällä palstalla tehty
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä! Koskaan ei saa tuomita ennen kuin on nähnyt! Ja kun Shirrefssiä on täällä haukuttu perupakiksi joka ei osaa taklata eikä lämmätä, niin siiloin kun hän Suomessa pelasi oli hän 23-24 vuotias. Hän on varmasti tiedostanut heikkoutensa ja todennäköisesti näitä huonoja osa-alueita treenannut viime kaudella. Sitäpaitsi nuorten pelaajien kehittyminen voi olla todella nopeaa esim. Hentunen ja Pärssinen. Joten älkää tuomitko vielä!
 

texwiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
KÄRPÄT
Tsemppiä ÄSSÄT

Kyllä Ässät voi jopa yllättää ja nousta taistelemaan play-off paikasta. Toivottavasti, sillä tekisi hyvää porin kiekko elämään
 

JPL

Jäsen
Slavasta

Valoitetaan Fandulin viimeisen kärppäkauden tilannetta sen verran, että Fandul on Slaavi ja elää hyvin voimakkaasti tunteella. Syksyllä Slavalle tuli henkilökohtaisia ongelmia, jotka näkyivät pelissä todella voimakkaasti. Vaikka yritys kaukalossa oli koko ajan kiitettävää, ajatus ei ollut oikein mukana pelissä. Slavalle on varmasti tehnyt hyvää keikka ´ulkomailla´ ja paluu ´kotimaahan´ voisi hyvinkin olla ajankohtainen. Uskon että Ässille hänellä olisi vielä annettavaa, vaikka nuoruuden luisteluvoiman tilalle onkin tullut rauhallisuutta. 50 pistettä on turha odottaa, mutta 25-35 pisteen sentteri hän saattaisi hyvinkin olla. Kokemuksen ohella hän toisi myös johtajuutta joukkueeseen.

Itselle jäi Fandulista erittäin positiivinen kuva, sekä ihmisenä että pelaajana. Ottakaa ihmeessä, jos hintalappu ei ole liian kova.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Järki käteen !

Joukkueen kokoaminen lähti mielestäni hyvin liikkeelle.Runko on ihan kohtalainen( pienen seuran budjettiin sopiva).
Tähän oli odotettavissa ykkösvahti, varma maalintekijä ja peliä johtava puolustaja,niin kaikki olisi ollut liiankin hyvin.

Mutta nyt alkaa näyttämään huolestuttavalta,jos jotain Fanduleita aletaan edes harkitsemaan ostoslistalle niin ei kovin hyvin mene.
Jos Ässien kannattajista joku uskottelee itselleen että Fandulista oilisi iloa ensi kaudelle,niin pettää itseään tosi pahasti.

Tuomisen hankinta oli jo vähän kyseenalainen,varsinkin jos sille joudittiin maksamaan hyvää palkkaa.Ja Korpisalosta ei sitten päästykkään eroon.
Jos kehäraakki Fandulia parempaa ei nyt löydy,niin kannattaisi odottaa loppukesään,niin nhl:n ulkopuolelle jää paljon epätoivoisia pellaajia,jotka ovat valmiita tulemaan halvemmallakin hinnalla suomeen.Antaa siihen asti jonkun nuoremman yrittää taitojaan Fandulin paikalla.
Toivottavasti Ati ei hätäile,vaan yrittää pitää sanansa ja löytää jostain kaivatun maalintekijän,eikä mitään tuomisia ja korpisaloja!
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Positiivisuudesta

Tuosta nimimerkki Hörkön positiivisuudesta vielä sen verran, että yritin jossain vaiheessa Kiekkopesän aikakaudella matsista toiseen ajatella Ässien asioista positiivisesti ja hehkutin aina ennen matseja omien voittoa. Takkiin tuli kumminkin aina ja säännönmukaisesti. Paljon tai ainakin vähän parempia tuloksia on tullut matalalla profiililla ja pienellä pessimismillä.

Nää on henkimaailman asioita!
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Positiivisuudesta ja puolustuksesta

Minuakin on alkanut harmittaa tämä negatiivisuus Ässiä kohtaan ( en tarkoita pelkestään jatkoaikaa, vaan ylipäätänsä Porilaisia) Mielestäni selkäänpuukottelu ym. muu haukkuminen on turhanpäiväistä eikä johda mihinkään. Miksi ihmeessä puukottelette selkään oman SUOSIKKI SEURAN pelaajia ja johtokuntaa? Meidän kuuluisi olla ns. yhtä suurta ässäperhettä jotka tukevat toisiaan ja kannustavat toista virheen sattuessa. Olin talvella katsomassa paikan päällä Modo-Timrå. (Timrä oli sarjassa silloin viimeisenä). Peli oli kolmannen erän alkaessa 4-0 Modolle. Timrån kannattajia oli tullut peliin n. 200. Aina kun Modo teki maalin, alkoi Timrån kannattajat laulamaan: "Vi älskar Timrå"... eli suomeksi me rakastamme Timråta. Koko kolmannen erän he kannustivat joukkuettaan, vaikka se pelasikin aivan paskasti. Pelin lopulla Timrå onnistui sörkkimään kiekon maaliin ja juhlat alkoivat Timrån fanijoukossa. Peli päättyi siis 4-1 Modolle. Pelin jälkeen Timrån kannattajat jäivät siivoamaan Modon hallia!

Eli tuossa oli esimerkki kunnon faniudesta jota meidän, Porilailaisten ja Ässäfanien tulisi noudattaa! Toki on olemassa sellaisia faneja, jotka tulevat peliin joskus ja jouluna, eikä heitä kiinnosta hirveästi Ässien touhu. Mutta kaikki jotka kirjoittelevat tänne ässien palstalle ovat Ässät heille todella tärkeitä, niinkuin on minullekin! Minua kismitti valtavasti, kun kävelin hallille katsomaan Ässät-Jokerit peliä loppukaudesta. Eräs mies sanoi kaverillen, että taas tulee rumasti turpaan Jokereilta, eikä Ässillä ole edes saumaakaan. Kyseisellä miehellä oli Ässien fanipaita päällään ja se pisti ajattelemaan, että miksi mies oli edes vaivautunut peliin asti, vaikka häviöhän oli hänen mielestään selvä. Tosin negatiivisia ihmisiä on aina, mutta yrittkää te edes luoda hiema positiivista henkeä Ässien ympärille, sillä menestystä ei voi tulla jos fanitkin kusee joukkueettaan silmään! Joten, ottakaas hieman positiivisempi hymy huuliinne, kiitos!

Ja puolustuksesta vielä sen verran, että kahtena kautena peräkkäin Ässien verkkoon ollaan tehty likimain 200 maalia per kausi. Eli puolustus on vuotanut ja pahasti! Eli ehkä Ässien tarkoitus onkin saada puolustus tiiviiksi ja jota ei kierretä kuin kuori ämpäriä. Toivola on puhunut jotain Ässien uudesta pelitavasta, jolloin ehkä ei tarvitakkan niitä hyvin avaavia puolustajia. Mutta se jää nähtäväksi, että minkälainen se pelitapa on. Muistakaapa herra Jaceckoa,oli taitava ja hyvin avaava pakki, mutta puolustus oli todella löysää. Siitä kertoo herran plusmiinustilasto: -18. Tosin olisi hyvä jos saataisiin pakki, joka on varma puolustuspäässä, mutta on kiekollisena hyvä ja avaa hyvin sekä osaa lämmätä hyvin.
TSEMPPIÄ ÄSSÄT!
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Negatiivisuudesta

Negatiivisuus ja negatiivisuus...mitenkä sen nyt ottaa? Ei tarvitse kuin vilkaista kolmen viime kauden tilastoja ja muistella itse nähtyjä pelejä - kovin vaikea on siihen sovittaa omaa positiivista otetta mukaan. Tottakai aina pitää uskoa parempaan tai vielä parempaan huomiseen. Kaikki on mahdollista. Sen on jo tässäkin iässä ehtinyt huomaamaan. Mutta ei se parempi huominen teoitta saavu - sen eteen on työskenneltävä. Ja ihan rehellisyyden nimissä, omasta kokemusperästä, en voi väittää että seuran organisaatiossa olisi tapahtunut toistaiseksi niin merkittävää muutosta tasolla tai toisella että uskoisin sen paremman huomisen kohta saapuvan.

Itse näkisin tilanteen niin, että olisi kerrankin paikallaan etteivät odotukset Porissa olisi kauden alkaessa mitenkään korkealla. Niin monta kertaa on saatu nähdä, että kauden avauksen viidestätuhannesta katsojasta 40% on kaikonnut toiseen kotipeliin mennessä, kun odotukset ovat olleet...

Ja käsi sydämelle: kyllä Ässien joukkue esim. viime syksynä oli menestyspotentiaaliltaan aivan toista luokkaa kuin se, joka nyt näyttää valmistuvan. Silloinkaan ei onnistuttu, mutta nyt se onnistuminen on vielä paljon kauempana.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Selväähän on että Porissa vallitsee ehkä melko ainutlaatuinenkin selkäänpuukotus-mentaliteetti, se on osa tämän paikan kiekkokulttuuria. Tuo hörkön mainitsema esimerkki Timråsta ja sen typpisen fanitoiminnan saavuttamisesta Poriin on aika mahdoton yhtälö. En sitä kiellä etteikö se olisi mukava tilanne jos täällä jaksettaisiin vain taputella selkään "kyllä se siitä" asenteella, mutta ei siihen ole edes hyvää syytä. Jos katsoo tämän hetkisen organisaation toimintaa monella osa-alueella (muuallakin kuin kentällä) niin ei se ole sen arvoista että tuollaiseen olisi touhuun olisi syytä. Sen verran hämärää toiminta on. En tiedä mitkä taustat Timråssa ovat, mutta aika ihmeelliseltä tuollainen kuulostaa. En silti väitä etteikö olisi totta. Itse en pysty kuvittelemaan että täällä mentäisiin tuon suuntaiseen sosiaali-fani toimintaan joka takaisi sen että pelaa joukkue miten vaan niin sivuutetaan menestymättömyys ja kritiikkiä ei esiinny.

Kyllä sitä nega-asennetta saa viljellä hallilla, on päällä sitten fanipaita tai nahkatakki. Siihen on jokaisella oikeus. Viime kautisillakin esityksillä olisi aika irrationaalista mennä hallille katsomaan Jokeri-peliä ja kieltää se etteikö puseroon todennäköisesti tulisi. Itse en siihen ainakaan pysty. Mukavaahan se tietysti olisi jos kaikki menisivät hallille fanipaita päälle, laulaisivat 60 minuuttia ja heittäisivät pelin jälkeen ruusuja kentälle kiitokseksi hyvästä taistelusta. Sellainen vaan ei toimi.

hörkkö: Jos Ässien ensi kauden pelitapa noudattaa sellaista kaavaa että avaaville puolustajille ei ole käyttöä niin minulta meni juuri yöunet. Paljoa ei kiekkoa tarvitse nykyisin seurata ja jo huomaa sen että kaikilla menestyvillä joukkueilla on pakkeja jotka avaavat peliä. Se on osa sitä modernia kiekkoa. Jos ajattelee Jokereita, Tapparaa tai NHL:stä Detroitia niin niillä on kaikilla kiekollisia puolustajia joilla on paljon vastuuta. Kun vielä lisätään se että Ässä-hyökkääjillä on aika monella sitä dieseliä jaloissa niin en pysty kuvittelemaan että he hakevat itse kiekot alhaalta ja sitä kautta avaavat hyökkäykset.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kritiikki ja negatiivisuus ovat kaksi eri asiaa. Kyllä kritiikkiä saa ja kuuluukin antaa. Tarkoitan negatiivisella asenteella sitä, miten esim. Korpisalolle huudettiin kesken pelin: " Mee nyt eläkeläinen vittuus siält ku ei sua kukaa tääl kaipaa ja vanhainkodissakin muummut naurais sull ". Ja yleisöllä oli hauskaa, kun mies tämän suustaan huusi. Kun kerroin jutun koskien Timrån faneja en tarkoittanut sitä, että kaikkien kuuluisi tulla tuntia ennen peliä hallille ja kannustaa joukkuetta ääni käheänä ja kun turpaan tulee 5-0 niin mennään taputtelemaan olalle. Jokainen kannustaa suosikkijoukkuettaan omalla tyylillään eikä siihen voi puuttua, mutta olisi hyvä, että paskan puhuminen jätettäisiin vaikka lemmikkikoiralle. Ja uskon, että pelaajiinkiin tarttuu negatiivinen asenne joka voi vaikuttaa pelisuorituksiin.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kesää kaikille

Pakko vähän kommentoida ketjua, vaikka kesälomahan nyt hokihommista on . Ensinnä hankinnat, Shirrefs olisi tullessaan mielenkiintoinen tapaus. Katselin kaveria pari vuotta sitten Pitsissä ja otti silmään erittäin positiivisesti. Ei todellakaan näyttänyt pelkästään peruspakilta, vaan liikkui erittäin hyvin, ampui hyvin ja oli vaikea kierrettävä. Tämän takia pistin kaverin erikoisseuraantaan. Pelasi ihan mukiinmenevästi, kunnes loukkaantui ja oli pois pitkään. Loppukaudella en niin tarkkaan miehen perään enää katsonut, mutta hyvällä valmennuksella miehestä on saatavissa paljon irti. Sanoisin, että odotusarvoltaan yksi parhaista Ässien ulkomaalaispakeista kautta aikojen. Ottaisin ehdottomasti mielummin sen parin vuoden takaisen Pitsi Sheriffin kuin esim. viime kauden Jaceskon, joka kierettiin silmämunia muljauttamalla.

Fandul tuskin Ässäpaitaa päälleen pukee. Taisi olla TosiFani, joka kertoi Fadun Ässiin pyrkineen joka vuosi lähtönsä jälkeen, mikä on täsmälleen totta. Edelleen tilanne lienee ihan sama tänäkin vuonna ja joku paikallinen toimittaja rakensi helpon kesäjutun. Ässissähän ei ole Fandulille minkäälaista paikkaa tai oikeastaan ainut skeenario olisi se, että Markku Tähtinen olisi valmis ottamaan ykkössentterin paikan jo ensi kaudella ja Fadu olisi toisen hyökkäävän kentän sentteri. Ykkössentteriä Fandulista ei enää liigajoukkueeseen saa. Joten veikkaan, että Fadu nähdään Isossamäessä korkeintaan katsojana.

Positiivisuudesta/negatiivisuudesta sen verran, että eiköhän parasta ole olla realisti. Ei Ässät ensi kaudella mestaruutta voita, mutta kaikkein tärkeintä on ylöspäin johtavan tien löytäminen. Tämä tien löytymisen ehdot ovat puolestaan pelityylin muuttaminen, harjoittelun nykyaikaistaminen ja ammattiurheilun vaatimusten sisäistäminen. Sekä kaikkien edellä mainittujen asioiden kunniassa pitäminen myös vastamäessä, joita tiellä tulee riittämään. Vaikka Ässien paidan pukisi päälleen kuka tahansa ilman näiden perusasioiden kuntoonlaittoa ei tule merkittävää menestystä. Positiivista on tapahtumassa; valmentajavalinta oli hyvä, Antila saa lähteä, koska ei pysty sitoutumaan sääntöihin, joukkue on koottu järjellä ainakin tähän asti, taustajoukot puhaltavat enemmän yhteen hiileen.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Kesää kaikille

Viestin lähetti vero
Positiivisuudesta/negatiivisuudesta sen verran, että eiköhän parasta ole olla realisti.
Parasta? Kyllä yleensä on mukavampaa olla optimisti. Tosin se vaatii enemmän henkistä kanttia. On osattava ottaa mahdolliset tappiotkin kevyemmin.


Ei Ässät ensi kaudella mestaruutta voita, mutta kaikkein tärkeintä on ylöspäin johtavan tien löytäminen. Tämä tien löytymisen ehdot ovat puolestaan pelityylin muuttaminen, harjoittelun nykyaikaistaminen ja ammattiurheilun vaatimusten sisäistäminen.
Nyt oli kuitenkin kyse "meidän fanien" positiivisuudesta ja negatiivisuudesta. Meistä aniharvalla on mahdollisuus muuttaa Ässien pelityyliä tai harjoittelua. Voimme vain kannattaa ja kannustaa omiamme, kukin tyylillään. Jos kaikki olisivat vain realisteja "fanius" ja Ässät voitaisiin unohtaa.


Vaikka Ässien paidan pukisi päälleen kuka tahansa ilman näiden perusasioiden kuntoonlaittoa ei tule merkittävää menestystä. Positiivista on tapahtumassa; valmentajavalinta oli hyvä, Antila saa lähteä, koska ei pysty sitoutumaan sääntöihin, joukkue on koottu järjellä ainakin tähän asti, taustajoukot puhaltavat enemmän yhteen hiileen.
Puhalletaan siis mekin. Vankkumattomia, positiivisia omien kannattajia tarvitaan varsinkin silloin, kun joukkueella ei mene hyvin. Ässillä on nyt pitkä lamakausi meneillään. Optimistisesti voidaan odottaa laman kääntyvän nyt nousukaudeksi. Nyt kannattaa siis sijoittaa henkiseen pääomaan, Ässä-faniuteen iso osa "pääomasta". Pahan päivän varalle optimistikin jättää toki reilusti realismia. Parasta siis olla jatkossakin pitkän aikavälin sijoittaja...


Hyvä Hörkkö, pidä tuo linja. Ajoittaiset kärsimykset kyllä kestää. Tiedän omasta kokemuksesta.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt on tullut sen verran ristiriitaista kommenttia, että pitää oikein pohtia peilin ääressä olenko ollut kriittinen, negatiivinen, realistinen, kyyninen, selkään puukottaja vai jotain muuta. No todennäköisesti vähän kaikkea, mutta sen voin sanoa, että olen pyrkinyt ennen kaikkea kriittiseen realistisuuteen niiden tietojen valossa mitä Jatkoajasta ja muualta olen Ässistä saanut ja mitä olen itse nähnyt ja kokenut. Kun nuo summaa yhteen, niin kai se on vähän niinkin, että negatiivisuutta ja kyynisyyttä, ja jopa tiettyä luovuttamismentaliteettia, ei pysty täysin välttämään. Minun tai kenenkään muunkaan marinat sen paremmin täällä kuin jäähallissa tai missään muuallakaan eivät näytä vievän Ässiä eteenpäin, mutta ei ne helvetti soikoon voi viedä Ässiä huonompaankaan suuntaan. Ässien parastahan tässä kuitenkin pohjimmiltaan ajatellaan, kukin luonollisesti hieman eri tavalla, ja tällainen keskustelupalsta on rivikannattajalle kuta kuinkin ainoa paikka missä tuoda ajatuksensa julki. On tietysti ikävää, että ajatuksiaan kirjoittaessa joutuu jatkuvasti maalaamaan piruja seinille, mutta ei tässä tilanteessa oikein muuhunkaan pysty. Noinkohan edes Marco B oikeasti vatkaisi naminamia, kun kaikki on tai ainakin näyttää olevan päin peetä? Silti kukaan ei voi tulla sanomaan, ettenkö esim. minä olisi nyt ja aina Ässien mies henkeen ja vereen, vaikka monen monituista sontaämpäriä olenkin kannattamani seuran niskaan heittänyt. Ja tulen heittämään sitä jatkossakin aina, kun aihetta ilmenee. Katson, että Ässä-fanina minulla on siihen oikeus, ellei jopa velvollisuus.

Hörkön kuvailemassa Timrå-faniudessa ei mielestäni ole juurikaan tavoiteltavaa. Se kuulosti lähinnä naiivilta, sokealta ja asiantuntemattomuudelta. Kai Pori on sen verran perinteinen, toivottavasti asiantuntevakin, kiekkokaupunki ettei tuollaista voitaisi täällä koskaan kokea. Se olisi tietysti hienoa jos voisimme joskus olla ns. yhtä suurta perhettä, mutta kovin vaikeaa sekin on niin kauan kun seura on itsessäänkin pelkkä klaanien sotatanner. No, ehkä pahin vaihe on tuossa mielessä ohitettu, mutta ei Ässissä ja porilaisessa jääkiekkopiirissä edelläänkään osata yhtä köyttä vetää, ei ainakaan samaan suuntaan.

Menestyksen hetkillähän tuo yhtä suurta perhettä-ilmiö tietysti yleensä syntyy. Niin on lähimenneisyydessä käynyt Ässien palatessa liigaan tai patapaitojen pudottaessa play offseissa Lukon, Jokerit ja HIFK:n. Viimeksi jostain sellaisesta on ehkä saatu nauttia Tammisen puhaltessa pakan parhaaseen hurmokseensa. Nuo nyt ainakin ovat sellaisia hienoja hetkiä, kun on hallissa on tuntenut yhtä suurta perhettä-fiilistä ja jolloin koko kaupunki on seissyt varsin tukevasti omiensa takana. Mutta jossain määrin samaa fiilistä on tullut joskus huonommillakin hetkillä. Esim. Ässien pudotessa divariin ainakin kiekkopiirit pystyivät puhaltamaan yhteen hiileen ja muutenkin kaupungissa syntyi nopeasti tietty uho ja buumi, että divarissa ei vuotta kauempaa tahkota. Eikä myöskään tahkottu. Toisenlainen huonompi hetki jolloin Pori seisoi Ässiensä takana oli tapaus-Otevrel. Mutta miksi sitten tällä nykyisellä huonolla hetkellä, tai pikemminkin jo ajanjaksolla, yksi toisensa jälkeen on hylännyt joukkueensa? Sitä sopii varmasti seurajohdossakin miettiä. Ehkä toiminta on ollut niin epämääräistä, että kannattajien luottamus on mennyt, ehkä Ässät on vieraantunut omistaan. Jos asia henkilöidään karkeasti, niin aika monien mielestä Antti Heikkilä taitaa olla epäonnistunut tunari, rahoja kähmivä huijari ja roisto. Siinä on melko tyhjänpäiväistä yrittää sanoa, että miestä ei ole tuomittu mistään. Ja kun Ässät henkilöityy aika voimakkaasti Anikseen, niin monet kai sitten näkevät Ässien olevan vastenmielinen pahuuden pesä, jossa tehdään väärin asia kuin asia. Sellaiseltahan se toisaalta näyttääkin, sillä eipä Ässiä ole aikoihin näkynyt missään positiivisissa uutisissa, ei millään rintamalla.

Miten kävisi jos kiekkopiirit löytäisivät yhteisen sävelen, pistäisivät pakkaa uusiksi sen verran, että näyttäisi kuin aloitettaisiin tyhjältä pöydältä ja tekisivät kaikille selväksi, että Ässät on kuolemansairas, mutta kuitenkin vielä pelastettavissa? Voisiko löytyä uusi buumi, ikään kuin kaikkien sidosryhmien yhteinen päätös, että perkele, nyt riitti rämpiminen?

Jos vielä tuohon negatiivisuuteen palataan, niin takavuosien parempina kausina tuo oli omalla tavallaan ajoittain jopa pahempaa kuin nykyään. Nyt on tietysti helppo muistaa noilta ajoilta ne hienot voitot ja tunnelmat, mutta eikös vain 90-luvun puolivälissä Isomäessä kuitenkin elänyt peleissä keskimäärin aika negatiivinenkin henki. Halli oli paska, peli oli paska, Ässät oli paska tai jossei muuta niin ainakin Raili oli paska. Kovasti toivoisin, että tuollaisesta negatiivisuudesta ja todellisesta selkään puukottamisesta oltaisiin päästy eroon, mutta tuskinpa vain. Nyt sitä ei niin huomaa, kun negoja ei tarvitse etsimällä etsiä, mutta jos ne paremmat ajat ja pelit vielä palaisivat, niin eiköhän meininki olisi sama, joidenkin olisi aina pakko haukkua jotain ihan vain haukkumisen vuoksi. Yleensä nuo ovat vielä niitä äänekkäimpiä katsojia, jotka sitten äkkiä vetävät myötäeläjiä mukanaan. Mahdollisesti nuo katsojat ovat pitkälti kaikonneiden joukossa, sillä jollain tavalla Isomäessä on puukkoa lennellyt jopa vähemmän, ainakin jos suhteutetaan ne menestykseen. Ajoittainhan peleissä on ollut jopa yllättävänkin kannustava ilmapiiri, ehkä se sitten vain on syntynyt, kun kaikki ovat yllättyneet aina kun Ässät onkin tapellut voitosta. Niin kuin esim. syksy 2000 ja se Ilves-peli, jossa irtosi kauden ensimmäinen voitto. Tunnelmahan oli lopussa liki hurmosmainen ja vähälukuinen katsomo yhtä suurehkoa perhettä. Negatiivisuudesta ei ollut paljonkaan tietoa, vaikka Ässien tilanne kokonaisuudessaan oli synkkä.

Vth on kyllä siinä oikeudessa, että ei meillä ole lopulta mitään oikeutta eikä syytäkään ampua Hörkön positiivisuutta alas. Anna mennä vain, vaikka en tosin lupaa, että pystyisin välttämään ilonpilaajan roolia pahimpien yltiöpositiivisuuksien osuessa silmiin. Mutta joka tapauksessa, sinä päivänä ensi tai minä tahansa kaudella, kun Slava Fandul tekee patapaidassa kauden 50. pisteensä, lupaan olla Isomäen pääovella nöyränä poikana ojentamassa jotain sopivaa palkintoa ja levittämässä punaista mattoa Hörkön kunniaksi. Tekisin sen mielelläni.

Olen ennenkin sanonut, että haaveenani on jonain kauniina päivänä kirjoittaa Ässistä sellainen yltiöpositiivinen juttu, jonka sanojen takana pystyn seisomaan. Sen jälkeen voisinkin ripustaa tyytyväisin mielin näppäimistön naulaan. Tehtävä olisi lopultakin suoritettu ja eräänlaisella voittajan-fiiliksellä olisi hienoa vetäytyä syrjään.
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Negatiivisuudelta ja pessimismiltä ei ole voinut välttyä, jos on katsellut Ässien menoa viime vuosina. On silti todella hienoa, jos joku kykenee olemaan edelleen positiivinen Ässiä pohtiessaan. Olen itse langennut niin syvään negatiivisuuteen, että se alkaa kummallisesti muistuttaa positiivisuutta. Kaikki on tyhjää parempaa.

Jatkoajan Ässä-kirjoittajien ajoittain murskaavakin kritiikki johtuu nimenomaan siitä, että Ässät on heille tärkeä. Heistä on sietämätöntä katsella Ässien alennustilaa ja ajatella seuran synkältä näyttävää tulevaisuutta. He ovat silti viimeiseen asti uskollisia kannattamalleen seuralle, mikä on minusta tärkein ja arvostettavin piirre faniudessa.

Pata esitti taas osuvan näkökulman porilaiseen kiekkokulttuuriin. Parin viime kauden aikana seisomokatsomossa pelejä on seurannut enimmäkseen todella kiltti ja anteeksiantavainen yleisö. 90-luvun hyvinä vuosina hallin henki oli loppujen lopuksi aika negatiivinen. Pelaajillekin huudeltiin enemmän ja rumemmin, mutta ehkä suuri osa noista huutelijoista ei enää tosiaan vaivaudu hallille. Pelaajan palkan ja seuran talouden kannalta yleisömäärä on kuitenkin ratkaisevampi kuin yleisön laatu. Ne ihmiset, jotka ovat nyt jääneet pois peleistä, toivotettaisiin takuulla tervetulleiksi takaisin, olivatpa he miten ivallisia tahansa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Ja Eronen näytti menneen Raumalle. Eli se siitä. Tosin peruspakkeja on aivan tarpeeksi jo muutenkin, joten odotellaan ketä sinne kiekolliseksi liideriksi tulee.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei varmaa...

Mutta ei toi Erosen siirto Lukkoon ole missään kirkossa kuuluteetu, sillä Lukon Santala oli kertonut, ettei mitään sopimusta olla tehty Erosen kanssa. Sitäpaitsi Erosen siirtymisen Lukkoon uutisoi Turun Sanomat ja samainen lehti uutisoi Juhani Tammisen siirtyneen Ässien uudeksi valmentajaksi tänä vuonna, mutta kuinkas kävikään...?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Komento takaisin

Vuodatin tästä Erosesta jo sekavan sepustuksen tuonne Lukon ketjuun, mutta laitan hiukan vielä tännekin.

Veikkaajassa tänään kerrottiin, että Eronen olisi Ässien kiikarissa, eli sikäli huhut pitävät paikkansa. Nyt sitten TS kirjoitti, että Eronen tulisi Lukkoon, jonka Santala kielsi jyrkästi, äsken uutinen leimattiin ankaksi oikein Radio Ramonan välityksellä.

Eronen ei näin ollen Lukkoon tule. En osaa sanoa sitä, miten hän Ässien porukkaan sopii, mutta Lukon puolesta hän ainakin on edelleen tavoiteltavissa.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Kyllä Kimmo saa minun puolestani mennä vaikka Lukkoon. Tuntuu silti sekin aika epätodennäköiseltä kun ajattelee raumalaisten puolustusta nyt; Niskala, Hämäläinen, Porkka, Toivonen, Lehtonen, Harikkala, Akkanen jne... Eronen veisi mahdollisesti lupaavalta Akkaselta paikan. No, se Lukon asioista.

Kyllähän Kimmon voisi tänne try-out`lle ottaa, mutta enpä usko että miehen tarvitsee sellaiseen lähteä. Pelipaikka löytynee vanhoillakin näytöillä, toivottavasti jostakin muualta.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uusi maalivahti?

Onko jollain tietoa kuka mahdollisesti se uusi maalivahti voisi olla? Ja Antilahan on sitten lähdössä, vai? Ei sinänsä tule Krisua ikävä, sillä niin epävarmoja otteita hän välillä esitti esim. Ässät- Tps= 2-9
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Tykki
Vai Fandul... tää on nyt sitten tätä. Kun otetaan huomioon taloudellinen tilanne ja Ässien houkuttelevuus pelaajamarkkinoilla, niin tämä ratkaisu voidaan nähdä ihan loogisena ja/tai pakon sanelemana.

Lupasin aikoinaan pysyä poissa Ässien keskustelusta, kun oli viimeksi kyse Ässien tilanteesta. Nyt on kuitenkin pakko kommentoida asiaa sen verran, että jos ja kun Porin Ässien budjetti on 25% pienempi kuin kuluneella kaudella (Lähde: Pentti Ahola), niin ei budjetti edelleenkään ole katastrofaalisen pieni.

Se on suunnilleen samaa luokkaa kuin Jyväskylässä oli viime kaudella. Millaisia ulkomaalaisia pelasi Jyväskylässä sillä rahalla? ECHL-puolustaja ja "sammuva tähti" Saksasta? Ei. Jyväskylässä pelasivat sellaiset ulkomaalaiset kuin Tomas Chlubna, Petr Ton, Angel Nikolov, Martin Cech, Pavel Vostrak...

Ainakin jossain vaiheessa Porissa hoettiin yhteen ääneen, että jatkossa panostetaan ulkomaalaisten kohdalla laatuun, ei määrään. Minun vajavaisella ymmärtämyksen tasolla ajateltuna pitäisi päästä kiinni hyvinkin tasokkaisiin ulkomaalaisiin, jos sama raha minkä JYP laittoi em. pelaajiin laitettaisiinkin vain muutamaan pelaajaan. Pelaajien tasoa voisi nostaa entisestään, jos pidettäisiin huolta siitä, että pelaajat ovat Suomessa vajaa 6kk (Eli käytännössä lähes koko runkosarjan, jos ovat poissa esim. joulun ajan). Verotuksen kautta saavutettaisiin silloin merkittävä hyöty.

Suhteellisen helposti pitäisi kyetä löytämään Poriin ulkomaalainen, joka kykenisi parhaimmillaan kamppailemaan pistepörssin voitosta ja toinen pelaaja, joka kykenisi haastamaan kovuudellaan kaikki liigan kovimmatkin pelaajat. Taitoa ja kovuutta, eikö siinä ole se yhdistelmä mitä porilaisetkin edelleen haluavat? Siitä minä ainakin olen tottunut porilaisen jääkiekon tuntemaan ja siksi olen sitä myös kunnioittanut.

Tarkoitus ei ole edelleenkään kääntää puukkoa haavassa, vaikka todennäköisesti joku niin jälleen kuvitteleekin. Tarkoitus on saada edes joku huomaamaan, että pienellä budjetillakin saadaan jotain tai paljonkin aikaiseksi, jos on riittävästi ammattitaitoa. Eikä tarvita edes hämeenlinnalaista "ihmeiden tekemistä".
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eläimelle:

Olet oikeassa kun vertailet noita budjetteja. Oikeastaan ainoa suuri ero Ässien ja esim. JYPin tai Pelicansin välillä on tällä hetkellä velkataakka. Siinä missä Jyväskylässä tai Lahdessa on mahdollista jopa suunnitella vähän tulevaisuutta, kuluu Porissa organisaation avainhenkilöiden aika siihen että mistä löydetään raha huomisen laskuihin. Jos siis on jo ehditty löytää raha tämän päivän laskuihin...

Seikka joka rajoittaa tällä hetkellä jonkin verran valittavana olevien ulkomaalaisten määrää löytyy noihin kotimaisiin upotetusta rahasummasta. En tiedä mitä JYP viime kaudella maksoi kotimaisille pelaajille, mutta pahaa pelkään ettei lähellekään esim. Korpisalon liksaa. Ässien kotimaisiin on upotettu ensi kaudeksikin vähän liikaa rahaa hinta/laatusuhteessa. Siksi ulkomaalaisiin ei ole käytettävissä enää välttämättä samaa summaa kuin pääkilpailijoilla.

Oleellisesti merkittävämpi seikka on toki niiden uusien pelaamisen löytämisessä, seulonnassa ja tarkkailussa (jota scouttaamiseksikin kutsutaan..). Se on Porissa lapsenkengissä, vaikka se ei pikkuseuralla niin todellakaan saisi olla. Vaikka se lyhyellä tähtäyksellä olisikin uusi isompi kustannus, se maksaa jo melkolailla pienellä aikavälillä itsensä taatusti takaisin. Nimittäin se, että se osaaminen ostetaan taloon.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Anteeksi arvon porilaiset, etten viitsi tätä kysyessäni kelata kaikkia viestejä läpi, mutta...

Ketkä olivatkaan ne kolme MM-kultamitalisti slovakkia, joiden huhuttiin tulevan Ässiin? Ja jos joku ei tiedä huhusta mitään, niin tämä tuli Porin kaupungin työntekijöiltä ja pallokentän laidalta. Aivan sama mulle, kuinka varma taho, mutta kiinnostuneena kuitenkin (ja lähdekritiikkiä JO harrastaneena) minkänimisistä herroista oli kyse?
 

The Rock

Jäsen
Puheet muuttuvat!

Ulkomaanavut

n. 2 kuukautta sitten Ässä-leiristä kantautui huhuja joiden mukaan Ässissä pelaisi ensi kaudella 2-3 ulkomaanapua jotka tulisivat olemaan todellisia vahvistuksia eikä menneiltä kausilta tuttuja floppeja.

Uusi Ässä-valmentaja Mika Toivola ja tj. Antti Heikkilä kertoivat että, pelaajia scoutattaisiin aivan eri tavalla kuin Ässissä on viime kausina totuttu.
Ennen pelaaja tuli Ässiin jos pelaajan agentti kehui tarpeeksi omaa asiakastaan ja näytti muutaman vuoden takaisia tilastoja.

Nyt Toivola ja Heikkilä kertoivat että, Ässiin tulevat ulkomaanavut tarkastetaan huolellisesti ja pelaajan kanssa keskustellaan hänen tavoitteistaan ja tottumuksistaan. Kaiken tämän lisäksi pelaajien piti olla urallaan eteenpäin pyrkiviä (lue. NHL) jo jonkinlaista kokemusta omaavia vahvistuksia joille ei heti iske koti-ikävä jos peli ei alusta asti luista.

Mitä on saatu?

Aikaa tästä on nyt kulunut se n. 2 kuukautta ja mitä on verkkoihin tarttunut? ECHL-puolustaja Steve Shirreffs 26v. (USA), ei vielä varma. Saksan DEL-liigasta Vjatseslav Fandul 33v. (LAT), ei vielä varma mutta, on tarjoutunut pelaamaan Ässissä.

Ovatko nämä em. pelaajat niitä jotka ovat pyrkimässä NHL:ään pelattuaan ensi kauden Ässissä SM-Liigaa? Shirrefs ehkä, Fandul ei todellakaan! :mad:
Ovatko nämä miehet Ässä-joukkueen tukipilareita tulevalla kaudella? Shirrefs varauksin, Fandul ei todellakaan!

Nyt tämän viikon veikkaajassa Mika Toivola ilmoittaa Ässien olevan kiinnostunut palkkaamaan ensi kaudeksi neljä (4) ulkomaalaista! Riittävätkö jäljellä olevat rahat em. 4 pelaajaan joiden kaikkien pitäisi olla vahvistuksia? Epäilen tätä vahvasti.

Näin ne puheet muuttuvat ajanmittaan.

The Rock on puhunut.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös