Ässät 2002-2003

  • 179 915
  • 1 736

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jeff Hutchins

Siitä Jeff hutchinsista vielä että onko try-out sopimus julkaistu jossain ja mistä olette saanut lähteen, että mies olisi tulossa poriin? Ja onko sitä Ässien kotisivuja ottamassa joku kontilleen ja koska mahdollisesti keskustelufoorumi avataan?
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suokaa jälleen kerran anteeksi tosikkomainen suhtautumiseni faniuteen. Tuosta hörkön viestistä tuli mieleen asia, joka jaksaa kummastuttaa minua.

Mitä hienoa on sellaisessa periaatteellisessa antifaniudessa, joka tuntuu olevan joillekin jopa tärkeämpi juttu kuin varsinainen fanius? Oman joukkueen faniuden myötä hetkelliset, esim. ottelukohtaiset antipatiat syntyvät luonnostaan, mutta riemun ja elämäntarkoituksen etsiminen muiden inhoamisesta on jo ihan toinen juttu.

Meidän Ässien kannattajienkin taitaa olla fiksuinta suunnata kiekkoon uhratut ropomme Ässien kannattamiseen ja tukemiseen.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Patarouva

Olen pitkälle samaa mieltä kanssasi. Antifanius ei iske minuunkaan, en ainakaan itsestäni onnistu löytämään tällaisia piirteitä yhtään. Minulle kaikki muut liigajoukkueet ovat ns. harmaata massaa johon suhtaudun samalla tavalla. Edes Lukko ei erotu mitenkään muista.

Tuo Jokereiden antifani-toiminta on jo perinteistä. Sitä on ollut niin kauan kuin minä jaksan muistaa vuosia taaksepäin. Aina on ollut joitakin jotka inhoavat juuri Jokereita, jostakin syystä... Tuntuu silti että sekin alkaa olemaan jo ohimennyt juttu.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
The Hawks

Antifaniuden kohteena olemisessa on toisaalta myös puolensa. On tyylikkäämpää olla vihattu, ehkä jopa inhottu, kilpailija kuin mitäänsanomaton seura, joka ei herätä ulkopuolisissa ollenkaan tunteita.

Sanoit muiden joukkueiden olevan sinulle ns. harmaata massaa, johon suhtaudut samalla tavalla. Tunnen eri lailla, sillä jotkut joukkueet sytyttävät enemmän kuin toiset. Tällä asialla ei ole silti mitään tekemistä sen enempää antifaniuden kuin takinkäännön kanssa. Itselleni jo jonkun muun värien puolesta liputtaminen pudotuspeleissä, kun oma joukkue ei ole mukana, tuntuu vieraalta ajatukselta. Ikään kuin lähtisi kuokkimaan juhliin, joihin ei ole kutsuttu. Ottaisi ilon irti asiasta, johon ei ole todellisen faniuden kautta oikeutusta. Enkä minä siitä sitäpaitsi edes saisi mitään iloa.

Voimakas antipatia jotain toista joukkuetta kohtaan on minulle siinäkin mielessä mahdoton ajatus, että mikään toinen kiekkojoukkue kuin Ässät ei pysty herättämään minussa niin voimakkaita tunteita. Ei edes ärsyttämään samalla tavalla. Kaikki yhdessä koettu on niin voimakas yhdistelmä, että muita seuroja ei voisi ajatella samalla kiihkeydellä kuin Ässiä.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Samaa mieltä minäkin antifaniudesta. Myös HIFKillä on paljon antifaneja. Itse löydän yhdestä HIFKistä kaikki mitä tarvitsen: faniuden, rakkauden, vihan ja antihifkiläisyyden.....
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jokereista

Syvästi anteeksi Patarouva ja The Hawk. Olen nyt poistanut "antifani linkkini" kyseisen kritiikin johdosta. Ajattelin nyt vaan sitä kun Ässien peleissä kuuntelee puheita ja huutoja niin siitä saa sellaisen kuvan,että jokereita vihataan rankasti, niinkuin minäkin vihaan! Ja kukapa ei vihaisi! Yleisesti Jokereita verrataan Manchester Unitediin, koska kummatkin ovat vain rahalla tehtyjä joukkueita joita ohjaa rahanahne pelle. Englannissa kaikki muut vihaavat ManUa paitsi sen kannattajat samalla tavalla Jokereita vihataan ympäri Suomea. Vihaukseni syy johtuu lähinnä siitä, että aina kun esim. Ässissä oleva pelaaja pelaa loistokauden siirtyy hän seuraavaksi Jokereihin, miksi? Siksi koska Jokereilla on rutkasti enemmän rahaa tarjota pelaajalle kuin Ässillä ja kukapa pelaaja sellaisesta tarjouksesta kieltäytyy, tekeehän hän sitä ammatikseen. Esim tällaisia pelaajia on siirtynyt jokereihin: Jan Benda, Niko Mikkola, Pauli Levokari, Petri Varis, Timo Saarikoski ym.ym. Eikä Ässät ole ainoa seura jolta Jokerit ovat "kaapanneet" pelaajia. Anteeksi kun aihe on jotain ihan muuta kuin "Ässien ensi kaudesta" Kiitos ja Näkemiin!
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tarvitse pyydellä anteeksi, hörkkö. Ei ainakaan minulta. Jokainen vihaa, ketä haluaa.

Mainitsemistasi pelaajista muutama sana. Saarikoski luikkasi Lukkoon, kun Ässät putosi divariin. Benda olisi lähtenyt joka tapauksessa Porista. Pauli Levokari ei pelannut loistokautta Ässissä, ja tuskinpa hänen peräänsä itkettiin kuin korkeintaan "omista pojista täytyisi pitää kiinni"- hengessä. Myös Jukka Tiilikainen on näitä Ässistä Jokereihin lähteneitä pelaajia. Hän taas ei taida olla kovin monen fanin suosikkipelaajien listalla.

Petri Variksen siirto oli aikoinaan katkera paikka, mutta ne haavat ovat parantuneet jo aikoja sitten. On ymmärrettävää, että pelaaja lähti takaisin pääkaupunkiseudulle, mistä oli kotoisin. Minulle Pete on jokeri. Tosin en pistäisi yhtään pahakseni, jos kyseisen jokerin vielä patapaidassa näkisin.

Niko Mikkolan lähtö teki myös kipeää. Me saimme kuitenkin nauttia neljä kautta Nikon peleistä. Se on nykypäivänä aika paljon, kun seuraa vaihdetaan ehtimiseen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos se teitä Ässä-faneja mitenkään lohduttaa tässä omien kavereiden muualle menemisessä, niin meillä HIFKissä ainakin otetaan iloisina vastaan nimenomaan Ässistä tulevat tyypit. Oletamme aina saavamme meidän näköisiä hahmoja. Ässät (eikä HIFK) ei ole kehu kaikkialla Suomessa.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
En koe itseäni täydelliseksi antifaniksi mitään joukkuetta kohtaan. Tunteet tulevat ja menevät. Kun Ässät on vastassa, sympatioita riitä toiselle osapuolelle yhtään ei ennen eikä jälkeen. Toisaalta muutoin asiat ovat yleensä neutraalilla tasolla. En voi sanoa pitäväni Jokereiden, Bluesin tai muiden "isojen" joukkueiden tavasta koota joukkueita, mutta niinhän se maailmassa on, toisilla on rahaa ja toisilla ei. Siihen on vain totuttava ja elettävä sen mukaisesti.

Itse pidän Ässien karusta tyylistä sekä pelissä että sen ulkopuolella. Turhia hienosteluja vältetään. En tiedä, miten esim. Isomäkeen sopisi pelin alkuun tunneli, josta pelaajat tulisivat savun keskeltä. Tällä hetkellä koko ajatus tuntuu kornilta.

JHagille sanoisin, että itseäni ei kirpaise pelaajien menettäminen Hifkille yhtään niin paljon kuin jonnekin muualle. Ajatus on kuitenkin suhteellisen sama jääkiekon suhteen tai on ainakin ollut.

Tässä odottelen suurella jännityksellä uutta kautta ja näen unta jääkiekosta.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Annuli:"JHagille sanoisin, että itseäni ei kirpaise pelaajien menettäminen Hifkille yhtään niin paljon kuin jonnekin muualle."


Minua kirpaisee. Jonkun hyvän pelaajan menettäminen mille tahansa samassa sarjassa pelaavalle seuralle harmittaa aina yhtä paljon. Silloinkin kun tietää, että on mahdotonta kilpailla pelaajasta rahallisesti. Jos joskus olen niin kypsä ja järkiperäinen ihminen, että pystyn täysin tyynesti hyväksymään hyvän pelaajan menettämisen kilpailijalle, en varmaan välitä hallille enää lähteäkään.

Jos ajatellaan Ässistä Hifkiin siirtyneitä pelaajia, saadaan siirtyä 80-luvulle. 90-luvulta ei tule mieleen yhtään pelaajaa. Jos joku muistaa, kertokoon. Viime kaudellahan sinnepäin surffaili Sandy Moger.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Raha haisee

Jos kritisoidaan esim. Jokereiden tapaa rakentaa joukkuetta, kannattaa huomioida, että Ässät on viime vuosina rakentanut oman nippunsa samalla systeemillä, eli puhtaasti ostamalla/vuokraamalla. Käytännössä Ässät on ollut jopa enemmän ostojoukkue kuin Jokerit, sillä Helsingissä on yleensä vähintäänkin alkukaudella pyritty peluuttamaan omiakin junnuja. Yhtäläistä on sekin, että usean vuoden ajan molemmat ostelivat yksittäisiä pelaajia sieltä täältä ajattelematta sen enempää kokonaisuutta ja joukkueen toimivuutta. Parina viime kautena Jokereissa on opittu hankkimaan lähinnä sellaisia pelaajia joita joukkue tarvitsee toimiakseen paremmin, mutta enpä tiedä onko Ässissä opittu tuota vieläkään. Tapa rakentaa joukkuetta on ollut sama, valitettavasti vain resurssit ovat toista maata. Jokereilla on ollut rahaa mitä törsätä ja sen avulla se on "ryövännyt" Mikkoloita ja Bendoja, kun taas Ässät on pistänyt pennosensa Konttiloihin ja kumppaneihin sekä muihin sekoiluihin, vaikka rahaa ei olisi ollut edes niihin.

Jokerit voi olla rahalla tehty niin kuin esim. ManU, mutta paljon näissäkin seuroissa on asioita tehty oikein, jotta ovat päässeet tähän asemaan, että on rahatukkoja mitä heilutella ja jonka avulla voivat saada vaikkapa Ässien ja Southamptonin helmiä riveihinsä. Ja kun siihen asemaan pääsee, niin rahakaan ei välttämättä aina ratkaise, vaikka sen taakse onkin helppo piiloutua. Luulenpa kuitenkin, että jos Ässät tarjoaisi vaikkapa Pasi Nurmiselle rahallisesti samanarvoista tai jopa hieman parempaakin pahvia kuin Jokerit, niin Nurminen pukeutuisi ilman sen suurempia mietintöjä siltikin narrinuttuun. Kuten lähes kaikki muutkin pelaajat.

No, Ässiä ja Jokereita on toki turha vertailla, mutta kuitenkin. Mitäpä sitä Hjallista vihaamaan vain siksi, että mies on onnistunut tekemään seurastaan suuren. Onhan tuo vähän ärsyttävä, mutta henkilökohtaisesti olen kuitenkin oppinut enemmän kunnioittamaan kuin vihaamaan Hjallista. Kunpa meillä Porissakin olisi ollut tai tulisi olemaan oma Hjalliksemme.

Jollain kieroutuneella tavalla Hjallista voi vihata siksi, että hän on tuonut bisneksen suomalaiseen jääkiekkoon. Kenties Ässätkin kukostaisi liigan huipulla jos homma olisi kaikkialla edelleen pelkkää amatöörien puuhastelua ilman markkinavoimien paineita. Yleisölle tärkeintä olisi itse peli, puitteiksi riittäisi seisomakatsomo ja muuta oheismyyntiä ei tarvittaisi kuin makkarakoju hallin ulkopuolella, eikä verottajaa liiemmin kiinnostaisi sen paremmin menot kuin tulotkaan. Harmi, kun muualla Suomessa ei ole pidetty kiinni tästä ylevästä amatöörien puuhastelu-meiningistä, niin kuin Porissa. Ehkäpä Hjallis sittenkin on kaiken pahan alku ja juuri, pääsyyllinen Ässien alamäkeen. Olisi vain pitäytynyt herraskaisessa purjehduksessaan ja jättänyt proletaarien kuningaslajin rauhaan. Silloin Isomäessäkin saataisiin kaikessa rauhassa kokea kunnon huumaa ilman, että se kiinnostaisi ketään sellaista jota se ei oikeasti kiinnosta. Ja Vellu olisi ihan kingi.
 
Viimeksi muokattu:

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: Raha haisee

Viestin lähetti Pata

Harmi, kun muualla Suomessa ei ole pidetty kiinni tästä ylevästä amatöörien puuhastelu-meiningistä, niin kuin Porissa. Ehkäpä Hjallis sittenkin on kaiken pahan alku ja juuri, pääsyyllinen Ässien alamäkeen. Olisi vain pitäytynyt herraskaisessa purjehduksessaan ja jättänyt proletaarien kuningaslajin rauhaan. .

Onko Pori ainoa jäljellejäänyt suuri proletaarinen kaupunki, kaikissa muissa kun on vallalla kaikenmaailman it-huuhaan suosiminen, se luo työpaikkoja, varallisuutta yms. mukavaa kaupunginjohtajan leuhkimisen aihetta, kuulemma.:confused:

Pori sentään luottaa savupiipputeollisuuteen ja siihen, että nakkarilla saa varmasti kuonoon, kun aikoo päätänsä. Siellä on säilynyt 70-luvun meininki, jolloin ensin tarjottiin luuvitosta ja sitten vasta kysyttiin.

Eihän näissä Nokia-kaupungeissa DI:t osaa kuin juoda cafe-lattea ja keskustella Nokian uuden mallin bugeista. Sekin taitaa olla joku naisen iskemistapa, puhua kovaan ääneen kuppilan jonoissa, olen nokian inssi blaa blaa :D

Ei provo, vähän mopo keulii liikaa.

Kaikki proletaarit yhtykää
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Porilaisuus

Olen samaa mieltä Trivekun kanssa Porissa on säilynyt vielä kunnon katujätkä tyyli, jossa jääkiekkopeleissä ollaan farkut ja verkkaritakki päällä ja erätauoilla syödään makkarat juodaan parit ohrapirtelöt. Toisin kuin esim hesalaiset (eivät kuitenkaan kaikki), jotka pukeutuvat peliin Armanin puvulla ja siinä sivussa näpyttelevät kannettavaa tietokonettaan. Erätaukoisin he menevät ravintolaan syömään foundueta ja kyytipojaksi kaksoistriplacappuchinoa sekoitettuna, mutta ei ravistettuna;) Sen takia minä Porista tykkäänkin, täällä asioita ei paljoa kierrellä vaan sanotaan suoraan! Ja jos ei pärstä miellytä, niin annetaan pari kunnon luuvitosta! Toivottavasti Poriin ei rantaudu mitkään nokiapellet, vaan antaa Porin olla semmoinen kuin se on!
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
off-topic indeed :D

Jyväskyläkin oli aikanaan sisääpäinlämpiävä kaupunki, duunari-teollisuuskaupunki tämäkin on kuten Pori. Torilla tapeltiin ja yleensäkin Suomessa oli metsäläismeininki vielä 60-70-luvulla. Koulutus- elitason nousi sitten muutti yhteiskuntaa sivistyneempään suuntaan. Jyväskylää muutti yliopisto, mutta kyllä torilla istuskelee kahvilla vielä vanhaa jätkäporukkaakin, mutta ovat jo aika huru-ukkoja.

Ei silti olisi hyvä, jos kaikki edustaisivat Häjyt-tyylistä miestyyppiä, ehkä sen ja DI:n väliltä on suomalaisen miehen prototyyppi:D
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Trivekku ja Hörkkö.

Joo, Porissa kaikki vetävät päivittäin kaljaa ja makkaraa. Outoja lyödään heti nyrkillä naamaan. Kadulla kun kävelee, joka puolella haastetaan kännissä riitaa. On tää hieno kaupunki. Jäähallissakin on niin kylmä, että pitää ihan lämpimikseen tapella.

Ei täällä olla mistään Nokiasta kuultukaan. Kaikki käyvät tehtaalla haalarihommissa. Korkein kouluaste on ammattikoulu. Sivistys ei ole vielä tänne Jyväskylästä ehtinyt. On tää hieno kaupunki. Ollaan me pahoja.

Vai millai se nyt oikeasti onkaan? Joskus teininä minuakin viehätti Porin karu maine. Totuus on kuitenkin mainetta siloisempi. Pori on upea kesäkaupunki, eikä täällä tarvitse terveytensä puolesta pelätä yhtään enempää, kuin muuallakaan keskimäärin.

Ja Ässät on JYPin edellä ensi vuonna...(ettei nyt ihan ohi otsikon mene).
 

Remu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Steve Shirrefs Ässiin?

Ässät on tarjonnut Kärpissä toissakaudella pelanneelle Steve Shirrefssille sopimusta. Shirrefs on omien sanojensa mukaan erittäin kiinnostunut palaamaan SM-liigan ja lähellä sopimusta Ässien kanssa. En tiedä onko tämä ollut jo tiedossa, kuulin asiasta eilen hänen hyvin tuntemalta henkilöltä.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jees. Tämä tuttu Shirrefs (tai miten lie nyt kirjoitetaankin) on ollut kaavailuissa mukana. Ihan kuten oli kerhoon mennyt David Printz:kin. En lähtisi tässä vaiheessa kauheasti spekuloimaan yhtään mitään noista mahdollisista nimistä. Pelaajia on kyllä tarjolla riittämiin koko ajan. Joidenkin kanssa päästään ihan jonkinlaiselle neuvotteluasteelle, mutta kokemuksesta korostaisin, että kun kyse on Ässistä kaikki on täysin avoinna ennen kuin kaikkien osapuolten nimet ovat paperissa.

Mutta jos se nyt jollekulle on uutinen - niin tässä on nyt suurin piirtein se taso mihin Ässillä on ensi kaudeksi varaa.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Steve Shirrefs

Mitä vi**uu? siitä steve Shirrefsistä ei oo mitää statistiikka Eurohockey.net:in sivuilla. Voisko joku ystävällisesti ettii miehen tilastot ja laittaa ne tänne palstalle
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Porilaisuus

Viestin lähetti hörkkö
Sen takia minä Porista tykkäänkin, täällä asioita ei paljoa kierrellä vaan sanotaan suoraan! Ja jos ei pärstä miellytä, niin annetaan pari kunnon luuvitosta! Toivottavasti Poriin ei rantaudu mitkään nokiapellet, vaan antaa Porin olla semmoinen kuin se on!

Heh, no pidä mielipiteesi toki. Ehkä jossain kansallisromanttisissa tarinoissa se Porikin on tuollainen kaupunki joskus metsäläisten aikaan 1800-luvulla ollut, mutta mitä oma kokemukseni nyt kertoo, niin samanlainen paikka se on kuin muutkin siellä suunnalla. Tosin se haju Poriin tullessa pistää kyllä nenuun, mutta ehkä se on vähenemään päin, tiedä häntä.

Sinänsä minulle on sama, jos teillä siellä on enemmänkin tuota muutosvastaista menneisyyteen takertumista, mutta suosittelen luopumaan tuosta "verkkaripukuiset katujätkät seisomakatsomossa"-asenteesta ja heräämään todellisuuteen. Voisi nimittäin muutama ns. "nokiapelle" tehdä hyvää sinne teidänkin seuranne tukijoukkoihin.
 

JanJ

Jäsen

theref

Jäsen
hörkkö

Jaa ei löydy?
Kannattaa kokeilla kaikenlaisia hakuja löytääkseen hockeydb:n mielestä nimen oikeinkirjoitetussa muodossa!

Steve Shirreffs

Siittä vaan ja johan jotain pientä löytyy.
 

JanJ

Jäsen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös