Ässähuhut ja mutut

  • 6 141 504
  • 29 325

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Perhana kun tuo Green on jo niin vanha, mutta silti mielenkiintoinen ja edelleen kohtuullisella tasolla.

Mihin rooliin Green istuisi ensi kauden Ässissä?

Ristiriitainen tapaus, kuten äsken KooKoo-puolelle kirjoitin. Green on ollut tällä kaudella todella tärkeä mentori liiganousijalle (ehkä tärkein yksittäinen pelaaja jopa) ja nyt Malisen loukkaantumisen aikanakin on pystynyt pitämään tasonsa kantaen joukkuetta. Green on tällä hetkellä pistepörssin kutonen, ja toinen senttereistä, joka on myös aivan helvetin kova saavutus, kun rupeaa miettimään.

Toisaalta mies on pelannut parikymmentä minuuttia matsissa eli reilut kuusi minuuttia enemmän kuin vuosi sitten. Lisäksi tällä kaudella Green on pelannut eniten ylivoimalla kaikista KooKoo-hyökkääjistä ja tehnyt puolet maaleista ylivoimalla. Corsi-tilastot ovat sitten puolestaan aika karmeat, mutta niin ne ovat lähes koko KooKoon joukkueella.

Green on varmasti tämän kauden näyttöjen perusteella haluttu pelaaja, mutta toisaalta samanlaisia tehoja on vaikea odottaa jatkossa ja ikääkin on. Ei tuo periaatteessa tarvitse kuin yhden kunnon alaraajavamman, niin jo nyt kulmikas luistelu leikkaa kiinni. Toisaalta tälläkin palstalla oltiin ennen kautta varmoja, että Green ei pysty pelaamaan tuota ~20min/ottelu tai jos pystyy niin paikat prakaavat tai potku hyytyy. Eivät ole prakanneet, eikä ole hyytynyt. Green on tehnyt sen mitä hakikin eli nostunut arvoaan liiganousijassa, jossa saa pelata niin paljon kuin haluaa ja vaikka ei varmasti samalla tasolla ensi vuonna jatka, niin en usko totaaliseen romahdukseenkaan.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
No jo on aikoihin eletty, kun Ässiin huhutaan oikeita pelimiehiä. Hakki oli kova sainaus aikanaan, mutta hienoa, että Ahon? nimi houkuttelee myös pelimiehiä. Pöysti, Green, CB -> kyllä kelpais
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Mihin rooliin Green istuisi ensi kauden Ässissä?
Njaa a.. Riippuu siitä kuinka paljon Kuparinen nostaa kevään ja kesän aikana tasoaan. Tällä hetkellä menisi heittämällä tulosyksikköön. En kuitenkaan näe mitään syytä miksei jatkaisi samalla tasolla myös ensi kaudella. Fyysisesti tuskin tapahtuu mitään dramaattisen isoa muutosta yhden vuoden aikana. Sitä jaksaa jos on jaksaakseen ja Green näyttäisi olevan sitä mallia joka todellakin jaksaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Perhana kun tuo Green on jo niin vanha, mutta silti mielenkiintoinen ja edelleen kohtuullisella tasolla. Eiköhän Saarela ole lähtemässä, viimeistään tämä huhu kertoo sen. Ei ole ainakaan ketteryydellä pilattu sentterinelikko jos Greenikin vielä tulee.

Vai että Green.. kyllä nyt on liigan sisäisellä mittapuulla nimekästä ukkoa tulossa pyörimään Isomäen uutuuttaan hohtaviin sosiaalitiloihin. Väkisinkin tulee mieleen, että jos Green todella tulee, niin näinköhän mies on tulossa ainakin nimelliseksi ykkössentteriksi, kun tässä nyt on väännetty että vieläkö Kerälän jatkon jälkeen joku tarvitaan. Ikää on, mutta ei se kyllä näemmä paina, sillä pistepörssin kutossija liiganousijan paidassa on aivan mieletön suoritus. Senttereitä alkaisi toki sitten olla jo pienen armeijan verran..

Olisiko se Makkonen kuitenkin sitten ankka tämän huhun perusteella? Sentteriosasto Green-Kerälä-Kuparinen-Ruotsalainen alkaisi nimittäin jo riittää ainakin minulle, jos vain Kupru pääsee ensi kaudella jonkinlaiselle tasolle
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllähän Makkonen Grattonin/Alhgrenin/Huovisen luultavasti vieläkin tehoissa pesee mutta harmittaa jos Makkonen tulee ja sen takia ei esim. Sahalle tehdä jatkosopparia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllähän Makkonen Grattonin/Alhgrenin/Huovisen luultavasti vieläkin tehoissa pesee mutta harmittaa jos Makkonen tulee ja sen takia ei esim. Sahalle tehdä jatkosopparia.

Niin, katselin juuri kokonaisuutta. Sisään hyökkääjistöön ovat nyt enemmän tai vähemmän varmoissa puheissa tulossa Poukkula, Makkonen, Pöysti, Bertrand ja Green. Toki on sitten huomattava, että pelkästään kolmikon Ude-Marttinen-Ryan poistuminen vapauttaa varoja käyttöön noin puoli miljoonaa (tuntuu uskomattomalta että kolmessa miehessä on kiinni 500k, mutta niin se nyt vain on). Sisään olisi kuitenkin siis tulossa ukkoja sellaisella tahdilla, että siellä ei juuri kellekään tällä hetkellä sopimuksettomalle hyökkääjälle olla jatkoa tekemässä. Lienee selvää että osasto Gratton-Hansen-Mullane-Ahlgren-Kallela pannaan kylmästi ulos, jos tuollainen invaasio hyökkääjiä oikeasti tulisi ulkopuolelta. Marjamäki lienee sitten kiikun kaakun, että mitä tehdään. Ja sitten Zetan mainitsemalle Sahalle tekisin itsekin jatkon, hän kuitenkin pelaa vielä ihan pikkurahalla..

Mainittakoon samaan syssyyn, että yhdyn täällä useamman Pöystiin kriittisesti suhtautuneen mielipiteeseen: hänestä ei lähtökohtaisesti ole kuitenkaan maalintekoon kovinkaan suurta apua, mutta pelkään myös minä että hän on sitten kallis, KHL-status nostaa hintaa aivan väkisin. Mutta toisaalta Pöysti kai on noista viidestä se kaikkein epämääräisin tällä hetkellä..
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan täysin en ymmärrä täällä vahvasti esille noussutta nuivaa suhtautumista Jussi Makkoseen. Kaksi edellistä kautta kuitenkin ok tehoilla Bluesissa Hirson taustalla kakkossentterinä pistekeskiarvolla 0.52, joka tarkoittaa 30 pinnan kausia. Tämä kausi nyt ei ole mennyt kovin erikoisesti, mutta en antaisi sille suurta arvoa koska siihen on varmasti ollut omat ulkopuoliset tekijänsä...
Mulle kelpaisi kyllä. Ura pistekeskiarvollaan kuitenkin kovempi kuin yksikään meidän nykyisistä senttereistä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Green on kyllä todella Ahon näköinen pelaaja siinä mielessä, että kapteenius on varmaan pedattu kokeneelle sentterille.

Kokonaisuutta katsoen mielestäni erinomainen hankinta jos pitää paikkansa. Mielenkiintoinen ja varsin varteenotettava nippu tulossa kyllä ensi kaudeksi Poriin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihan täysin en ymmärrä täällä vahvasti esille noussutta nuivaa suhtautumista Jussi Makkoseen.

Ihan hyvä näkökanta tämäkin, varsinkin kun katsotaan minkälaista ukkoa Ässien tämän kauden joukkueessa on pyörinyt. Ei ole vieläkään mikään ikäloppu pelaajana ja osaa kyllä todistettavasti pelatakin silloin kun olosuhteet ovat suotuisat.

Itselläni hiertää ja on hiertänyt tässä eniten se, että Makkonen on sen tyyppinen pelaaja josta ei ikinä voi olla täysin varma että mitä sieltä oikein tulee. Tämä koskee niin yksittäisiä pelejä kuin kokonaisia kausiakin. Lisäksi olen kuvitellut että joukkuetta yritettäisiin tuunata luisteluvoimaiseen suuntaan; tätä puolta ei ainakaan Makkonen edistä.

Mutta jos nyt tosiaan ajatellaan että Gratton - Hansen - Kallela - Mullane - Ahlgren lähtevät pois ja yksi tulijoista on Makkonen, niin ei joukkue tosiaan ainakaan hänestä huonommaksi muutu.
 

AsFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Bertrand/Green.

Olisiko vuoto kumminkin luokkaa "nousijajoukkueen ykkös hyökkääjä"?
Joku laskee sen suuntaan, joku toiseen.
Ja voihan mies silloin olla joku muukin. Ja vaikka Jukureistakin..
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Green on yksi lempipelaajistani Liigassa, Raun jäljeen varmaan vaarallisin pelaaja maalin edessä. Iso ja käyttää kokoaan hyvin, luistelu toki hieman hidasta ja vähemmän sulavaa, mutta muutoin eturivin esimerkkipelaaja. Ikä on aina kysymysmerkki, mutta tällä kaudella Green ei ole osoittanut ikääntymisen merkkejä.

EDIT: jaaha, luulin olevani viimeisellä huhusivulla, mutta luinkin viimeistä edeltävää kun kommentoin, ja huhu olikin ammuttu alas jo ankkana.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mihin rooliin Green istuisi ensi kauden Ässissä?


Tässä vaiheessa vaikea spekuloida, mutta kakkos- tai kolmossentteriä veikkaisin. aakkosjärjestyksessä Green, Kerälä, Kuparinen, Makkonen jotka lottokone sitten arpoo mihin järjestykseen hyvänsä. Kuka tahansa noista joutuukin jämärooliin nelosen keskelle, kypsy rooliinsa ennen kuin lumi on syksyllä maassa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No hyvä toisaalta että Green varmistui ankaksi näin äkkiä, ei hänen peräänsä nyt kuitenkaan sentään itkemään tarvitse jäädä..

On huomioitava, että tällä hetkellä sopimuksenalaisina on jo sellaista kuusi hyökkääjää, jotka tulevat olemaan 110% varmasti pelaavassa kokoonpanossa ensi kaudella (Ruotsalaisen kohdalla on toki optio junnuissa pelaamisesta, mutta mielestäni hänetkin pitää lähtökohtaisesti laskea pelaavaan edustukseen). Jos siihen nyt päälle spekulatiivisesti lisäisi nämä puheissa täällä olleet neljä hyökkääjää, niin kokoonpano olisi jo varsin täynnä

Kärki-Kerälä-Bertrand
X-Kuparinen-Ojamäki
Pöysti-Makkonen-Kiilholma
Poukkula-Ruotsalainen-X
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitäytyä twiittaamasta asian tiimoilta?

En tiedä kuinka ahkera twitterin käyttäjä Green on, mutta luulisi tällaisen huhun herättävän kiinnostusta ja kommentoimatta jättäminen tarkoittaisi sopimuksen myöntämistä. Nyt Green kieltää sopimuksen, ehkä asia on näin, mutta se voi olla myös toisin päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös