Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 877 815
  • 8 574

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Ja hakaristi kauan ennen kansallissosialismia. Ymmärtänet yskän.

Vähän ontuva vertaus, kun punainen lippu on eurooppalaisessa kontekstissa ollut työväen symboli jo 1800-luvulta asti, kun taas hakaristi eurooppalaisessa kontekstissa on aina ollut pelkkä vihan ja äärioikeiston symboli. Pointti oli, että Arhis kehotti kaduille nimenomaan punalippuja, ei Neuvostoliiton tai Kiinan lippuja, vaikka Sykerö nähdäkseni tahtoi sanoa näiden tarkoittavan samaa asiaa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän ontuva vertaus, kun punainen lippu on eurooppalaisessa kontekstissa ollut työväen symboli jo 1800-luvulta asti, kun taas hakaristi eurooppalaisessa kontekstissa on aina ollut pelkkä vihan ja äärioikeiston symboli. Pointti oli, että Arhis kehotti kaduille nimenomaan punalippuja, ei Neuvostoliiton tai Kiinan lippuja, vaikka Sykerö nähdäkseni tahtoi sanoa näiden tarkoittavan samaa asiaa.

Tästä ollaan samaa mieltä lähinnä siltä osin, että konteksti ratkaisee. Punalippu ei nyt sattuneista syistä ole meidän kontekstissa ihan historian painolastista vapaa symboli vaikka mitä haluttaisiin teeskennellä. Ainakaan kun kontekstina on se, että siellä miekkareissa joissa punaliput liehuvat, liehuu sulassa sovussa myös sirppi ja vasara. Sattumaa toki varmaan mielestäsi.

Niin ja siitä hakarististä: Swastika - Wikipedia

In several major Indo-European religions, the swastika symbolises lightning bolts, representing the thunder god and the king of the gods, such as Indra in Vedic Hinduism, Zeus in the ancient Greek religion, Jupiter in the ancient Roman religion, and Thor in the ancient Germanic religion.[15] The symbol is found in the archeological remains of the Indus Valley Civilisation[16] and Samarra, as well as in early Byzantine and Christian artwork.[8]

Although used for the first time by far-right Romanian politician A. C. Cuza as a symbol of international antisemitism prior to World War I,[17][18][19] it was a symbol of auspiciousness and good luck for most of the Western world until the 1930s,[2] when the German Nazi Party adopted the swastika as an emblem of the Aryan race.

Mutta mitäpä sitä hyvää öyhötystä tosiasioilla pilaamaan.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Tästä ollaan samaa mieltä lähinnä siltä osin, että konteksti ratkaisee. Punalippu ei nyt sattuneista syistä ole meidän kontekstissa ihan historian painolastista vapaa symboli vaikka mitä haluttaisiin teeskennellä. Ainakaan kun kontekstina on se, että siellä miekkareissa joissa punaliput liehuvat, liehuu sulassa sovussa myös sirppi ja vasara. Sattumaa toki varmaan mielestäsi.

Ei se kyllä etenkään viime vuosina ole missään "sulassa sovussa" ollut, vaan valtaosa noihin miekkareihin osallistuvasta porukasta pitää tuota touhua ihan yhtä daijuna kuin kaikki muutkin ja käyvät pyytämässä että voitteko heittää nuo helvettiin. Kaikki vasemmistolaiset toki varmaan diggaavat Neuvostoliittoa mielestäsi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllä hävettää! "Alas imperialistiset sodat", kun itänaapurissa Bidenin suuri vihollinen käy omaa imperialistista sotaansa, ja eturivin lipussa halventavaa Yankee-huutelua, johon voisi todeta yhtä halventavasti, että "Commie, go home!" Tuossa jos jossain on vasemmistolaista joukkopsykoosia, eikä median kirjoittelussa.
Tuo slogani pistää itselläni silmään sirppi+vasara yhdistelmää enemmän. Toki tuo työkalukaksikko edustaa maailmanhistorian toiseksi hirveintä despotiaa ruumismäärällä mitaten, mutta imperialististen sotien lopetuksen vaatiminen pamahtaa niin pitkälle yli parodiahorisontin ettei siitä vaan saa kiinni oikein mistään kulmasta tässä nimenomaisessa kontekstissa.

Tai no toki siellä "logiikka" on taustalla, mutta kun pohjautuu perimmiltään globalistipankkiirien eli liskojuutalaisten nwo:hon niin voisi tuon banderollin piirustaja mennä itseensä tai mieluiten mielenterveyspalveluita hakemaan. Tai siirtyisi heiluttamaan tuota tunkioimperiumin suurlähetystön edustalle, missä sille olisi jopa ihan oikea imperialistista sotaa käyvä kohdeyleisö.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noista mielenosotuksista haiskahtaa rys... anteeksi venäjän ja/tai kiinan löyhkä kilometrien päähän.

Hyödylliset idiootit on vaarallisia

Miksen ole yllättynyt kun samat hermannit ovat läsnä myös hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Petteri Orpon hallitus -ketjusta:

PS:n dilemma on nuo aidosti rasistiset kannattajat kun virallisesti eivät tietenkään missään nimessä ole rasistinen porukka, mutta kuitenkin kaikki julkitoiminta on tarkoitettu nimenomaan tuon porukan pitämiseen tyytyväisenä. Vaikka hetki sitten laittamassani viestissä kirjoitinkin ettei Suomessa ole onneksi pakkoa magakulttimaiseen toimintaan, niin tuntuisi siltä että PS:ssä on käynyt samoin kuin USA:n rebuissa, eli näitä äänekkäimpiä ääriajattelijoita on pakko miellyttää vaikka suuri osa porukasta ei niiden linjoilla olisikaan. Toisaalta PS on varmasti ollut suuremmalta osin taipuvainen tuohon hommafoorumilaisten ajatusmaailmaan kuin USA:n republikaanipuolue qanonilaiseen maailmankuvaan, johon ovat kuitenkin joutuneet sitoutumaan kun messias käskee ja moderaatit äänestää aina mutta äärihihhulit ainoastaan kun niiden laulut soi.

Voi vielä käydä niinkin että Purra pakotetaan eroamaan tuon anteeksipyynnön takia, kuten hommafoorumilaiset jo vaativatkin. Siinäpä olisi Orpolle taas pohdittavaa miten nollatoleranssit ja sitoutuminen yhdenvertaisiin ihmisoikeuksiin pitää kun uusjaossa tulee vähintään somekäytökseltään tolkullisen sijaan seuraava vähän pahempi Junnila.
Tämä on minusta se ydinongelma. Ei persut, ei Purra, vaan se, että on olemassa riittävän iso ihmisryhmä, joka - kauniisti sanottuna - ei juuri perusta monikulttuurisista arvoista. Diktatuureissa tällaisista ei tarvitse välittää, mutta demokratiassa se on vähän pakollista.

Kyseessä ei ole suomalainen ilmiö, vaan se koskettaa länsimaita ylipäätään. Ruotsissa on Ruotsidemokraatit. Italian pääministeri on Giorgia Meloni, joka siis on ollut jäsenenä Italian neofasistisessa liikkeessä ja on edelleen mielipiteiltään varsin nationalistinen. Ranskassa nationalistinen Le Pen on ollut jo pidempään tyrkyllä Ranskan johtoon. Yhdysvalloista ei tarvinne edes sanoa mitään.

Minä en todellakaan pysty näkemään ratkaisuksi sitä, että nationalistiset tahot koetetaan siivota pois julkisesta keskustelusta, eli siis että vaikkapa Purran tai Halla-ahon olisi erottava näiden kirjoitustensa takia. Itse ydinasiaan sillä ei ole minkäänlaista vaikutusta, paitsi ehkä kärjistävä vaikutus - jos et pysty ajamaan asiaasi demokratialla, niin millä sitten? Konservatiivinationalisti ei allekirjoita liberaalien arvojulistuksia ja nollatoleransseja; hänelle vaatimukset niiden allekirjoittamiseksi tuntuvat varmaan ihan samalta kuin jos liberaalia vaadittaisiin allekirjoittamaan nationalistiset arvot ja nollatoleranssit.

Vaikka siis esimerkiksi Purran purkautumiset tuntuvat joistain varmasti tosi pahalta, niin minusta demokratiaan kuuluu moniarvoisuus, varsinkin ja erityisesti jos se näkyy äänestystuloksissa. Isojen kansanryhmien jättämisestä "heitteille" ilman ääntä ja poliittista kotia tuskin seuraa mitään kovin hyvää. Mieluummin minä otan laitaoikeistolaisen tai -vasemmistolaisen puolueen kuin vastaavankokoisen maan alla toimivan ääriryhmän.

Olen tähän ketjuun kirjoittanut, että näen tämän ääriliikehdinnän oireena siitä murroksesta, jossa länsimaissa eletään: tietotekninen murros, kaupunki vs maaseutu -murros, työelämän murros ja niin edelleen. Varsinkin kun kyse ei ole paikallisesta, vaan kaikkia länsimaita koskevasta ilmiöstä, niin se tarkoittaa mielestäni sitä, että kyse on seurauksesta, ei syystä. Some kärjistää kantoja ja polarisoi ihmisryhmiä, ja on olemassa paljonkin ulkomaisia tahoja, jotka hyvin mielellään heittävät bensaa liekkeihin nähdäkseen länsimaiden rapistuvan. Siksi minä toivoisin, että Suomessa ja länsimaissa yleisesti pyrittäisiin ylläpitämään keskusteluyhteyttä ihmisryhmien välillä, vaikkei näiden arvomaailmaa voisi koskaan kuvitella allekirjoittavansa.

- - -

Lisäys: Kuin lahjana taivaalta tähän postaukseen Iltalehdessä on juttu:


Ruotsalainen Beatrice: "Myös Ruotsissa Suomen hallituskriisi on ollut uutisaihe. Sveriges Radion kirjeenvaihtaja Beatrice Janzonin mukaan Ruotsin politiikasta voidaan tunnistaa hyvin samankaltaisia keskusteluja."

Italialainen Paolo: "Suomen hallituskriisiä hän ei ole tarkemmin seurannut, koska seuraa ennen kaikkea ulkopolitiikkaa. Rasismiin liittyvät kohut hän näkee laajemmassa eurooppalaisessa kontekstissa, jossa monet maahanmuuttoon liittyvät kysymykset tällä hetkellä hiertävät, eikä niitä ole saatu vielä ratkaistua."

Puolalainen Piotr: "Suomen hallituskriisiä vastaava tilanne on nähty myös Puolassa, missä hallitus on kääntynyt oikealle."
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mieluummin minä otan laitaoikeistolaisen tai -vasemmistolaisen puolueen kuin vastaavankokoisen maan alla toimivan ääriryhmän.

Koko kirjoitus oli kokonaisuudessaan hyvä ja tämä lainattu oli tärkeä pointti. "näkyvällä" tontilla näitä äärilaitoja on helpompi kaitsea kuin niitä jotka tekevät asioitaan poissa julkisuudesta salassa. Pahimmillaan tuollainen maanalainen toiminta voi johtaa todella ikäviin seuraamuksiin, paljon pahempiin siis kuin jotkut nettikirjoitukset.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
On mielestäni hyvin surullista ja ikävää että neukkulalla on edelleen pehmeämpi maine maailmalla verrattuna natsi-Saksaan. Toisaalta onhan se myös ymmärrettävää kun kyseessä on kuitenkin 2 MS voittajaosapuoli mikä sai kirjoittaa oman historiansa ja lisäksi jäi täydessä voimantunnossa puhkumaan vihamielistä vaikutusvaltaansa etenkin lähiulkomaihin, mutta isolla rahalla myös laajemmin vasemmistointellektuellien (mikä on kovin ristiriitainen konsepti, sinänsä fiksuja ja humanistisia ihmisiä jotka pakottautuivat uskomaan että kansojen vankila on oikeasti onnela tai ainakin voisi olla kunhan valuviat hiotaan pois) keskuudessa maailmalla. Rehellisessä historiankirjoituksessa hirviöimperiumit olisi pistetty täysin samalle viivalle, saksalaisten tehokkaampana ja neukkujen sitten yleisesti kauhutöissä vahvempana, mutta kun ei voinut joko naapurin akuutissa pelossa, tai pelosta periytyneessä nöyristelyn ilmapiirissä. Toki suuri osa ihmisistä tiedosti, millainen paskakasa rajamme takana sijaitsi, mutta kyllä niitä piisannee edelleen jotka ovat oppineet että oikeasti on ihan kiva ja edistyksellinen paikka ja jos nyt jotain epäkohtaa hakemalla hakien löytää, niin on sitä ameriikassakin asiat huonosti.

Eli sirppi+vasara ja hakaristi ovat omassa katsonnassani ihan samanlaisten hirviömäisten toimijoiden tunnuksia, eikä niiden heiluttelua tulisi hyvällä katsoa. Toisaalta ymmärrän, miten jälkimmäisen symbolin todellisuus voi olla joiltain hämärtynyt. Onhan Suomessa ilmeisesti edelleen aktiivinen juche-liikekin, eli Pohjois-Korean "kansantasa"vallan faniporukka, eikä tuo absurdistan ole kuitenkaan tainnut olla edes pahimpaan kekkoslovakia-aikaan mikään varsinainen virallisen hehkutuksen kohde, vaikka toki osa pahojen imperialistikapitalistien vastaista rintamaa tjsp.

Toki kun riskejä arvioidaan, niin tuo sinänsä hirveiden komukkaperustaisten ideologioiden (jotka toki degeneroituneet toteuttajamaissa kotoperäisiksi varasteludiktatuureiksi vaikka vallankumoushetkellä olisikin alamaisille jonain muuna myyty) vanha valkopesu tai vähintään hirviöiden rikosten peittely on johtanut siihen, että punalippua tai guevarapaitaa pitää yllä porukka joilla ei sinänsä ole terrorismitaipumusta tai edes haluja, kunhan vaan ovat kantaaottavia ja/tai edgyjä ja osoittavat mieltä establishmenttia vastaan, tajuamatta oikein mitä edustavat ja mitä vastaan ovat. Sen sijaan hakaristiä heiluttava tekee tietoisen valinnan 100% selvästi "pahuuden" voimia edustavan aatteen puolella olemisesta ja on oletettavasti myös lähtökohtaisesti valmiimpi käyttämään väkivaltaa verrattuna keskimääräiseen punaliputtelijaan (saati guevarapaitaan). Voisi toisaalta kuvitella että äärivasemman yleisempi hyväksyntä olisi laajentanut myös ekstremistipoolia, mutta ilmeisesti tämä intellektuellien sampanjasosialismi tai epäintellektuellien guevarapaitaisuus on pakottanut ideologian siinä määrin valtavirtaiseksi ettei siihen oikein sovi anarkokommunistiset terrori-iskut.
Ruumiskasojen tuottamisessa kommunismi vie selkeän voiton, jo siksi, että sitä on toteutettu monessa maassa.

Kommunismin vetovoima länsimailla on suhteellisen helposti ymmärtyvää. Kommunismin juuret ovat syvällä juutalais-kristillisessä ajattelussa. Sen keskeiset ajatukset yhteisen hyvän jakamisesta ja rikkauden kritisoimisessa ovat kuultavissa usein kun Paavi pitää yhteiskunnallisia puheitaan. Paavi kritisoi aikoinaan kommunismia etupäässä ateismista, ei sen talousohjelmasta. Natsismi perustuu juutalaisvihaa lukuun ottamatta germaaniseen mytologiaan ja rodun korostamiseen. Nämä perusajatukset ovat vieraita monille.

Natsismin yksi luotaantyöntävyys on siinä, että se kertoo tavoitteensa suhteellisen selvästi ja nämä tavoitteet, kuten rodun korostaminen kansallisuudessa ovat hyvin vieraita nykyajan ajattelussa. Natsismi kertoo, mitä se vihaa ja juuri tämä viha ei tyydytä monia niitä, jotka uskovat ihmisen hyvyyteen ja tavoittelevat oikeudenmukaista yhteiskuntaa. Natsiksi ryhtyvän täytyy vihata ihmisiä jo lähtökohtaisesti.

Kommunismi sen sijaan peittää tavoitteensa. Siihen vihkiytyminen voi alkaa viattomasta kapitalismin kritiikistä. Sen jälkeen pikku hiljaa ihminen ohjautuu pohtimaan kapitalismin vaihtoehtoja ja sitä kautta voi ajautua liittymään puolueeseen tai peesailla sen yhteiskunnallisia näkemyksiä. Kommunismi viehättää älykköjä, koska se pyrkii asioihin, joista länsimaisessa filosofiassa on keskusteltu jo 2500 vuotta.

Vasta kun jonkin kapitalismin kriisin kautta kommunistiset ajatukset ovat saavuttaneet kantavuutta, sen todellinen luonne alkaa paljastua. Siihenkin liittyy erittäin vahva kateuteen perustava viha, jonka kohteena ovat "rikkaat", "porvarit" ja "hallitsevan luokan kätyrit" jne. Jos kommunistit pääsisivät valtaan yhteiskunnassa, silloin vasta alkaa tapahtua. Toisinajattelijoiden vaino alkaa ja porvariston (esim. yrittäjät) elämä tehdään vaikeaksi. Yrittämisen idea tuhotaan. Kaikki ihmiset alistetaan valtion orjiksi. Ja jos kehitys johtaa yksinvaltiuteen, silloin ihmisiä aletaan lahdata hyvin suuria määriä, kuten Stalin ja Mao tekivät.

Kommunismin vetovoimaa lisää se, että tavoitellaan koko ajan asiaa, jota voidaan pitää länsimaisessa ajattelussa hyvänä. Natsismilla ei tällaista kantavuutta nykyään ole, nationalismi ei vain ole muodissa nykyään kovinkaan monessa maassa, toki Venäjä tai Etelä-Korea poikkeuksina. Rotuun perustuva nationalismi on täydellisen epäintellektuaalista eikä sellaiseen kukaan tiedettä ymmärtävä ihminen usko.

Kun kuitenkin kommunismin karmea historia tunnetaan, en näe mitään syytä, miksei myös kommunismiin tähtääviä ihmisiä tai sen liepeillä olevia ihmisiä pidettäisiin tarkoin silmällä ja heidän kirjoituksiaan nostettaisiin tikunnokkaan. Kommunismi ei ole mitään viatonta ideologiaa, jolla voi sopivasti syventää kapitalismikritiikkiä. Se on totalitaarinen ideologia, jonka kannattamista sietäisi jokainen fiksun ihmisen, vaikkapa Kontulan, hävetä. Se on aivan yhtä järkyttävää kuin jos länsimainen nainen vetäisi burkhan päälleen tukeakseen islamilaista feminismiä.

Ongelmana kommunismissa on se, että sen voi luontevasti liittää vaikkapa samantyyppiseen asiaan kuin futisseuran kannattamiseen. Voin valita omaksi identiteetikseni Chelsean kannattajuuden, joka ei oikeastaan tarkoita mitään, mutta silti se ilmeisesti lisää jotakin omaan olemiseeni. Kuulun johonkin kannattamalla seuraa, johon minulla ei ole mitään henkilökohtaista sidettä. Kunhan ostan kaupasta fanituotteita, lennän Lontooseen katsomaan matsia ja hop, olenkin Chelsean fani!

Kommunismista voi tislata hyviä asioita ja painaa huonot asiat villaisella. Ne voi vain unohtaa. Ihminen voi olla täysipäisenä pidetty, kuten vaikkapa Milan Kundera oli ja silti kommunisti. Taiteilijalle kommunismi varmasti tuo jonkinlaista vakaumuksellista syvyyttä, näkemystä. Otat vain valmiin paketin ideologiaa, muokkaat sitä itsellesi ja omalletunnollesi sopivaksi ja niin sinulla on identiteetti. Olet syvällisempi kuin nuo muut, jotka juoksevat vain rahan perässä.

Kommunisti voi aina sanoa, että uskoo demokratiaan eikä kannata väkivaltaa. Natsit ovat tässä rehellisempiä. Kommunisti ei kuitenkaan voi mitään sille asialle, että suuri osa ihmisistä ei halua kommunismia. Tämä on syvä ristiriita, johon kommunisti ei voi millään löytää vastausta. Loogista olisi, että edes voisi myöntää sen, että ihmiset on pakotettava kommunismiin, jolloin olisi sentään rehellinen itselleen. Demokratialla ja kommunismilla on yhtä vähän tekemistä toistensa kanssa kuin natsismilla ja sionismilla.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kyseessä ei ole suomalainen ilmiö, vaan se koskettaa länsimaita ylipäätään. Ruotsissa on Ruotsidemokraatit. Italian pääministeri on Giorgia Meloni, joka siis on ollut jäsenenä Italian neofasistisessa liikkeessä ja on edelleen mielipiteiltään varsin nationalistinen. Ranskassa nationalistinen Le Pen on ollut jo pidempään tyrkyllä Ranskan johtoon. Yhdysvalloista ei tarvinne edes sanoa mitään.
Listaan voinee lisätä Espanjan:

 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Hienoa työtä poliisilta. Alkaa olla Suomen mittakaavassa aika isostakin asiasta kyse. Saa nähdä mitä tutkimuksista tulevaisuudessa paljastuu ja toivottavasti saavat kitkettyä tällaiset ryhmät pois.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoa työtä poliisilta. Alkaa olla Suomen mittakaavassa aika isostakin asiasta kyse. Saa nähdä mitä tutkimuksista tulevaisuudessa paljastuu ja toivottavasti saavat kitkettyä tällaiset ryhmät pois.
"Etsinnöissä löytyi lisäksi kolme kannabiskasvattamoa."

Onneksi amatöörien puuhastelua tällainen, mutta toki vaara yksittäisille terrori-iskuille on olemassa. Onneksi nykyinen hallitus uudistamassa ja antamassa Poliisille paremmat tiedustelumahdollisuudet estämään mahdolliset rikokset.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jotkut hipit kukkaa polttelemassa.

Eikö tänne Suomeen nyt millään saada kunnon äärioikeistoa, taas saa hävetä mitä ne meistä ajattelee ulkomailla.

Joo. Mutta, vakavasti puhuen, näille valopäille voisi nyt lätkäistä tuomion sieltä asteikon jäykemmästä päästä. Muuten meillä alkaa olla kohta laittomia aseita joka helkkarin nurkalla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eilen oli radiossa äänessä tämä terrorismijutut kirjoittanut Rimpiläinen. Tuossa edellä oli linkattu jo uusi Lahden natsiterroristisolusta kertova tuore juttu, myös Kankaanpään terroristeista on tuore laajempi juttu:
Ihan harmittomia paikkakuntalaisia poikia jos nyt vähän on satanistinatseilua harrastettu mm. katuväkivallan ja räjähdeaineiden ja ampuma-aseiden hamstraamisen ja vallankumouksen valmistelun ohessa.

Juttua eilen kuunnellessa kävi useampaan kertaan mielessä taas vanha totuus että vian ei tarvitse olla suuri jos se on päässä. Toki siitä ei ilmeisesti ole tietoa että missä määrin tosissaan ovat tuohon satanismiin ja "yli-ihmiskasvuun" uskoneet mutta kaiken kaikkiaan antaa jonkunlaista lisävarjoa epäiltyjen tolkullisuuden ylle, jos nyt semmoisella hirveästi on merkitystä muun paskanaamailun ohessa. Mielenkiintoinen huomio tuosta jutusta että Jyväskylän liepeillä Muuramessa toimii aktiivisena kansainvälinen (saatanan globalistit! Ei kun niin se onkin ok jos on kuulapääglobalismia) ekstremistiskiniryhmittymä hammerskins. Tiedä vaikka Pekka Katajan luona vierailleilla vasaraveljeksillä olisi ollut yhteys tuohonkin paskiaisporukkaan kun sopisi harrastus järjestönkin nimeen.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ihan harmittomia paikkakuntalaisia poikia jos nyt vähän on satanistinatseilua harrastettu mm. katuväkivallan ja räjähdeaineiden ja ampuma-aseiden hamstraamisen ja vallankumouksen valmistelun ohessa.
Ehkä pikemminkin saatananpalvontaa, se on eri juttu:


Aihetta sivuten (satanismia siis, ei ääriajattelua), jos löytyy HBO niin suosittelen dokkaria "Hail Satan?". Kertoo mistä hommassa on kyse, mielenkiintoinen mutta samalla erittäin hauska.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ehkä pikemminkin saatananpalvontaa, se on eri juttu:


Aihetta sivuten (satanismia siis, ei ääriajattelua), jos löytyy HBO niin suosittelen dokkaria "Hail Satan?". Kertoo mistä hommassa on kyse, mielenkiintoinen mutta samalla erittäin hauska.
Juu mietin kyllä tuota juttua toissapäivänä radiosta kuunnellessani että mitenkähän ne humanistis-individualistisen filosofian satanistit suhtautuvat tällaisiin wannabesupernatsisatanisti-idiootteihin. Toinen mikä tuli mieleen, niin siinäpä olisi vihdoin niitä itäisen tunkioimperiumin etsimiä oikeita ja ylpeitä satanistinatseja. Yllättäen tälläkin paskasakilla vaan henkinen koti ja koulutus tulee nimenomaan sieltä terroristiraiskaajien luvatusta paskatunkiosta.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool

”Meillä on niin hyvä yhteiskunta, että meillä jopa presidentti voi käydä Kauppatorilla kahvilla aika rauhassa.”
Ehdottomasti näin. Myös lähijunalla liikkuvien ulkomaalaistaustaisten pitää saada elää ilman väkivallalla uhkailua.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Johannes Koskella aka. Silakoiden perustajalla on mennyt lievästi sanottuna aivan helvetin lujaa Twitter paluunsa jälkeen.

Viimeisin sekoilu alkaa ihan aidosti olla jo huolestuttavaa kamaa, eikä edes ensimmäinen kerta kun aseista puhuu.





Yhtään epävakaata asemiestä ei tähän maahan enää tarvita. Luulisi Auvisen ja varsinkin Saaren tapaukset jotain opettaneet, puhumattakaan Breivikin tapauksesta, joka oli Pohjoismaiden ylivoimaisesti kauhein tapahtuma, jonka radikalisoitunut ääriliikkeen kannattaja on aikaan saanut.
 

Jeffrey

Jäsen
Yhtään epävakaata asemiestä ei tähän maahan enää tarvita. Luulisi Auvisen ja varsinkin Saaren tapaukset jotain opettaneet, puhumattakaan Breivikin tapauksesta, joka oli Pohjoismaiden ylivoimaisesti kauhein tapahtuma, jonka radikalisoitunut ääriliikkeen kannattaja on aikaan saanut.

"Meillä Suomessa ei ole äärivasemmistoa". Tämä samaan aikaan kun vasemmistovaikuttaja ja entinen Feministi puolueen ehdokas hekumoi aseellisella väkivallalla ja aseellisten äärivasemmistojoukkojen perustamisella.

Kohteliaasti sanottuna, nyt olisi aika avata silmät ääriliikkeiden nousulle. Siis ihan rehellisesti avata, vaikka ne osuisivat osaksi myös omaa leikkipuistoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös