Mainos

Hyviä reseptejä boolin valmistamiseen

  • 59 697
  • 35

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En löytänyt etsiskelystä huolimatta tällaista ketjua. Eli miten valmistaa hyvää boolia? Mitä juomia sekoittamalla saa hyvää boolia vieraille tarjottavaksi?

Erityisesti nyt ovat hyvät neuvot kalliit, kun kesä ja kaikenmaailman juhlat painavat päälle. On lakkiaisia, häitä ja vaikka minkälaisia grillijuhlia, joiden teemaan erilaiset boolit sopivat varsin hyvin. Jos olette boolin ystävä tai teillä on muuten vaan takataskussa joku varsin toimiva resepti niin tänne vaan kertomaan siitä! :)
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mitä tahansa raikkaita booleja teettekin niin laittakaa sekaan paljon mansikoita ja muita hedelmiä. Ne kun antavat visuaalista pirteyttä ja niitä on mukava napostella siinä sivussa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Paljon votkaa, jonkin verran valkoviiniä ja spraittia muutama kupla. Päälle sitruunanviipale. Hyvää on.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Boolireseptien kanssa tulee usein tosiaan tuskailtua ja sopiva vaihtoehto kesäkekkereihin onkin valmistaa riittävä määrä sangriaa. Raikasta ja hyvää, kun valmistus onnistuu. Siinä samalla saa pollankin sopivasti sekaisin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Sekaan tulevaa hedelmistöä voi myös ennen boolin valmistusta uittaa vodkassa, jotta saadaan niihin hedelmiin potkua. Tästä tavasta luultavasti on lähtenyt se urbaani legenda elämään, että boolin seassa olevat hedelmät imevät itseensä enemmän alkoholia, kuin mitä itse boolissa on. Toinen mukava kesäviritys on jättikokoisten jääkuutioiden heittäminen boolin sekaan, kun tavalliset sulavat alta aika yksiön lämpimällä ilmalla. Kannattaa myös salakavalasti jäykentää boolia pikkuhiljaa, niin alkaa bileissäkin tapahtumaan enemmän.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse väänsin tupareihin yhden boolin Finlandia-vodkasta, Blue Curacaosta ja Spritesta. Taitaa Blue Lagoon olla viralliselta nimeltään. Makeaa myrkkyä, josta tulee aivan uskomaton krapula.

Toinen perusresepti on mansikkaviinistä+kossu ja vissystä (vissyn kanssa ei tule liian makeaa). Sitten pakastemansikoita ja jäitä pirusti sekaan. Hyvin on sekin kauppansa tehnyt.

Sopuli kirjoitti:
Kannattaa myös salakavalasti jäykentää boolia pikkuhiljaa, niin alkaa bileissäkin tapahtumaan enemmän.

Ehdottomasti. Tätä konstia käytän aina kun olen boolimestarina. Alkuun voi vielä mittailla mitä kippoon tunkee, mutta muutaman tunnin päästä käsivara käyttöön.
 

J.Petke

Jäsen
Maailman perinteisin booli koostuu metsmaasikasta, vodkasta, mummon sekamehusta sekä spritestä ja vichystä. Siihen päälle vielä mansikoita niin jo kelpaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Boolimalja kannattaa laittaa sellaiseen paikkaan, jossa ei ole vaaraa kaatumiselle. Se jos jokin on alkoholin väärinkäyttöä. Lisäksi boolimaljasta kauhominen on melko "sottaista" puuhaa eli ei kannata mummon itämaista perinnemattoa pitää siinä alla. Jos ei hedelmiä harrasta seassa niin sitten helvetin iso kanisteri jossa on hana. Kätevä ei tahri paikkoja niin paljon.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Jos tahtoo yksinkertaista ja kirpeähköä boolia, jossa ei alkoholi juuri irvistytä vaikka olisi vähän vahvempaakin, kannattaa sekoittaa kirkasta viinaa noin viidennes ja loput neljä viidesosaa Schweppes Russchiania. Sitä saa ruokakaupoista mutta myös Alkosta. Ensin astiaan jääpalat, sitten vasta viina ja Russchian. Itse kutsun tätä boolia nimellä "kannu", koska minulla on tapana juoda sitä suoraan kannusta.
 

J.Petke

Jäsen
Jos tahtoo yksinkertaista ja kirpeähköä boolia, jossa ei alkoholi juuri irvistytä vaikka olisi vähän vahvempaakin, kannattaa sekoittaa kirkasta viinaa noin viidennes ja loput neljä viidesosaa Schweppes Russchiania. Sitä saa ruokakaupoista mutta myös Alkosta. Ensin astiaan jääpalat, sitten vasta viina ja Russchian. Itse kutsun tätä boolia nimellä "kannu", koska minulla on tapana juoda sitä suoraan kannusta.

Tämä on myös hyvä tapa olla tulematta liian känniin koska tuota ei pysty juomaan liian nopeasti, sen verran pahaa se on.

Periaatteessa kaikki hyvät drinkithän on muutettavissa booliksi. Kelkka, ville vallaton, valkuainen ym ym..
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tämä on myös hyvä tapa olla tulematta liian känniin koska tuota ei pysty juomaan liian nopeasti, sen verran pahaa se on.

Eipäs ole.

Voittaa ainakin meikäläisen makuun kaikki imelät ja ällöttävät likööripohjaiset esanssit, joissa on vielä alkoholin makua mukana. Pointtina tuossa "kannussa" on nimenomaan se, että alkoholi ei siinä maistu vaan pelkkä Russchian. Pientä totuttelua se toki vaatii, mutta jo parin lasillisen jälkeen - jotkut vässykät käyttävät lasia - se alkaa maistua tottumattomillekin. Huomionarvoisaa "kannussa" on se, että sen tulee olla huurteisen viileää. Lämpimänä se on kieltämättä aika irstasta.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Hyvä booli rakennetaan seuraavista aineista:

-Litra vodkaa 40% tai 80% pro fiiliksen hakijoille
-Litra metsmaasikaa(mansikkalikööri by Liviko Estonia)
-Kolme litraa Spriteä
-Mansikoita ja limeviipaleita
-Hiilihappojäätä
-Strobovalot
-Diskopallo

Menee päähän ja tunnelma on taattu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä booli rakennetaan seuraavista aineista:

-Diskopallo

Menee päähän ja tunnelma on taattu.
Jos diskopalloa ei saada päähän asti, kandee opetella Heimlichit valmiiksi, jos joku ahne runkero hotkaisee epähuomiossa valopallukan kitusiinsa.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Tupareissa oli itsellä käytössä yhdistelmä:

Nestetasapaino:
-pullo viinaa
-pullo Sour Apple-likööriä
-pullo Spriteä
-omenamehua maun mukaan
-loraus korkeahiilihappoista vischyä (ettei tule liian makeaa)

Ainesosien on ehdottomasti oltava kylmiä ja juoma tulee nauttia sitä vauhtia, ettei se ehdi lämmetä. Tietysti jos on mahdollisuus kannattaa jäädyttää esim tuota omenamehua ja laittaa jäätynenää sekaan.

Koristelu: lime-siivuja ja siivutettua carambolaa(nimi ei välttämättä oikein, se tähden muotoinen hedelmä)

Sen verran vihreää ja petollista kamaa, etenkin ku boolimestarina lisäsin sitä mukaa viinaa kulhoon kun se tyhjeni, että nimesimme Kepuksi.

Kommentoidakseni vielä vodkan ja Russchianin yhdistelmää lyhyesti: perfect match. Nerokkaan yksinkertainen, maukas ja toimiva yhdistelmä. Henkilökohtaisia suosikkejani.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Pointtina tuossa "kannussa" on nimenomaan se, että alkoholi ei siinä maistu

Viinan maku häviää
Mikä teitä ihmisiä vaivaa?

Jos nyt ottaa elämässään sellaisen askeleen että alkoholia juo, niin onhan se nyt ihan vitun homoa jos siinä ei saa alkoholi maistua. Jos ei halua alkoholia, tai sen makua, niin lössyttäkööt jaffaa tai mehukattia sitten, mutta kyllähän viinan tulee maistua viinalle.

"Kyllähän minä haluan pillua, mutta ei se saa näyttää pillulta..."
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maailman perinteisin booli koostuu metsmaasikasta, vodkasta, mummon sekamehusta sekä spritestä ja vichystä. Siihen päälle vielä mansikoita niin jo kelpaa.

Tätä on tullut tehtyä, tosin ilman sekomehua. Ja taisi tuo vodka tulla korvattua Leijona-viinalla, ihan sen takia kun sitä lipitettiin joskus MM-kisojen aikaan. Mansikat laitettiin tietysti ensin uimaan viinoihin, kuten asiaan kuuluu.

Tästä saa toimivia variaatioita vaihtamalla ainoastaan liköörin ja marjat/hedelmät. Esimerkiksi häissä tehtiin tästä Sitruuna-versio, jossa Metsmaasika korvattiin sitruunaliköörillä ja mansikat sitruunan viipaleilla, muiden osien ollessa samat. Joskus on testattu myös melonilikööri ja vesimeloni tuossa ja hyvin on toiminut.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Yksi hyväksi todettu resepti menee seuraavalla tavalla:

1,5l Vodkaa (Viinakin käy)
3,75L Valkoviiniä (Melkeinpä mitä tahansa)
1L Mansikkalikööriä (Mieluiten Metsmaasikaa)
3L Sitruunalimsaa (Sprite, 7UP...)

Mukaan voi nakata luonnollisesti jäätä, mahdollisimman suuressa muodossa. Helppo tapa on esim jäädyttää pari pakasterasiallista vettä joista saa jo mukavan kokoiset kimpaleet.

Henkilökohtaisesti olen todennut tämän reseptin olevan sellainen välimuoto joka sopii lähes kaikille. Sivistyneet ihmiset voivat sitten jättää vaikkapa Vodkan määrän puoleen ja jos bileisiin on tulossa pelkästään äijiä niin tuota mansikkalikööriä riittää varmasti myös 0,5 litraa.

E: Kyseessä on siis suht vahvaa boolia sekä makeaa tavaraa joka ei kuitenkaan ihan viinalle maistu. Sekoittaessa ei välttämättä kannate suoraan lyödä kaikkia viinaksia kerralla vaan maistella aina välillä jotta löytyy itselle sopiva koostumus.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
perusboolipohja:

1 osa kirkasta
3 osaa vichyä
3 osaa spriteä tms.

Tuohon sitten sekaan väriä ja makua tuomaan tilanteesta riippuen esim.

1 osa valkkaria ja sitrushedelmäviipaleita (kirkas booli)
tai
1 osa metsmaasikaa ja mansikoita (punainen booli)
tai
1 osa pisang ambonia ja karambolaa (vihreä booli)
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos nyt ottaa elämässään sellaisen askeleen että alkoholia juo, niin onhan se nyt ihan vitun homoa jos siinä ei saa alkoholi maistua. Jos ei halua alkoholia, tai sen makua, niin lössyttäkööt jaffaa tai mehukattia sitten, mutta kyllähän viinan tulee maistua viinalle.
Sellasen käsityksen minä oon saanut ettei missään juhlissa boolin ole tarkoitus maistua kovin vahvasti viinalle. Eri asia tietenkin, jos suoranaisena tarkotuksena on vetää perseet. Toisaalta mitä järkeä siinä on, että tehdään tosi hienot sekotukset ja sitten lopputuloksena on se, kun vetäsit kossua raakana. Jos on pakko olla sitä viinan makua niin samahan siinä on antaa kaikille omat putelit ja kiskoa ne raakana naamaan. Osalle vodkaa ja osalle kossua niin päästään loppuillasta kiistelemään vielä makuasioistakin. Itse ainakin boolia tehdessä pyrin siihen, että se maistuisi vähän muullekin kuin viinalle.

Mutta asiasta toiseen. Hyviä vinkkejä on tullut, mutta mielellään lukisin vielä enempi ns. valmiita repetejä esimerkiksi thegon tapaan.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Boolia tehdessä kannattaa huomioida, ettei siitä tee liian vahvaa. Sopiva alkoholimäärä on n. 6-10%, riippuen siitä minkätyyppinen juhla on kyseessä. Kympin booli on jo aika vahvaa, joten kannattaa harkita tarkkaan, että haluaako bileiden loppuvan jo yhdeltätoista. Vahvat kannattaa pitää erikseen, vaikka raakana pöydällä. Tai takapaksibaareissa, mikäs sen mukavampaa kuin häissä todeta, että "tuolla olisi kammarin puolella kaikille muille paitsi pastorille puhelu".

Alkon sivuilla on hyvä laskuri prosenteille ja tarvittavalle viinamäärälle: http://www.alko.fi/boolilaskuri/fi/&expand=6.1
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Itse juotin tuparivierailleni seuraavalla ohjeella tehtyä:

0,375 litraa, eli puoli pulloa, kossua
0,75 litraa mansikkaviiniä
0,75 litraa mustikkaviiniä
1,5 litraa spriteä
1,5 litraa vichyä

Porukat ovat usein tehneet hyvää boolia lakkalikööriä ja kossua viinaksina käyttäen. Lakkalikööri on ainakin minuun makuuni aivan liian makeaa, mutta kossu ja vichy tasaavat makeutta sopivasti.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erityisesti nyt ovat hyvät neuvot kalliit, kun kesä ja kaikenmaailman juhlat painavat päälle. On lakkiaisia, häitä ja vaikka minkälaisia grillijuhlia, joiden teemaan erilaiset boolit sopivat varsin hyvin.
Boolit saattavat sopia joihinkin juhliin oikein hyvin. kannattaa kuitenkin muistaa, että sitä boolia ei ole pakko valmistaa. Nyt ollaan kuitenkin jo 2000-luvulla. Olen juonut hyvää boolia eriättäin harvoin ja eri booleista 4/5 on kauheeta kuraa.

Jos osaa ja haluaa tehdä hyvän boolin ja se sopii hyvin tilaisuuden luonteeseen, boolin tekeminen on ihan paikallaan. Jos ei ole ihan varma, kannattaa vaikka varata riittävä määrä kaljaa ja siideriä sekä jollekin pöydälle esim. vodkaa, giniä ja rommia sekä muutamaa eri blandista. Tällöin vieraat voivat itse duunata haluamanasa drinkit ja kaikki ovat tyytyväisiä. Tämä esittämäni vaihtoehto on yleensä hieman kalliimpi, mutta jos rahaa kuluu enemmän, niin myös viinaa kuluu enemmän. Tämä lienee yleensä lähes kaikkien juhlien (pl. Suviseurat) perimmäinen tarkoitus?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös