Grainger kirjoitti:
Mutta eikö HC TPS:llä pitänyt olla viime vuosilta järkyttävät tappiot?
Ketjun avauksessa olevien lukujen perusteella vain tilikausi 2002-03 on ollut tappiollinen. Liikevaihto on pysynyt suunnilleen samana ja omavaraisuusaste on hienokseltaan kasvanut.
Vaikka viimeisen, eli 30.4.2005 päättyneen, tilikauden lukuja ei ole vielä annettukaan julkisuuteen, ei voi olla hirveästi väärässä, jos sanoo sen olevan tappiollinen. Yleisömäärässä ei päästy viime kaudella siihen, mitä oli budjetoitu ja näin ollen pääsylipputulojen osuus tulobudjetista jäi oletettua vähäisemmäksi. Pelaajapalkkiot vastaavasti kasvoivat Bouckin, Koivun ja Rivet'n hankinnan myötä siitä, mitä ennen kauden alkua oli kaavailtu. Siitäkin huolimatta, että esimerkiksi Koivun palkka katettiin osin yhteistyökumppanien lisäpanostuksilla.
Siihen asti kunnes TPS:n tilinpäätöstiedot viime kaudelta julkistetaan, on vaikea sanoa missä kunnossa seuran talous tarkalleen ottaen on. Koshin esittämien lukujen mukaan ainakin kaksi neljästä viimeisestä tilikaudesta on ollut voitollisia, mikä on sinällään jo jotain. Edes jonkinlaista kivijalkaa seuralta löytyy.
Nyt kuluvalle tilikaudelle TPS on budjetoinut seuraavasti (luvut on poimittu Jääkiekkolehden numerosta 7/2005):
Tulobudjetti: 4,65 miljoonaa euroa (jossa on lisäystä edellisestä tilikaudesta 50 000 euroa), josta:
- pääsylipputulot 1,4 miljoonaa euroa
- yhteistyösopimukset 2,5 miljoonaa euroa
- muut tulot 750 000 euroa.
Kulubudjetin, 4,6 miljoonaa euroa, suurin erä on pelaajapalkkiot, joihin on budjetoitu 2,25 miljoonaa euroa.
Näiden tavoitteiden ja kulujen täyttyessä tilikaudella tehtäisiin 50 000 euron suuruinen voitollinen tulos. Huomata kuitenkin täytyy, että tuohon tulokseen päästään vain siinä tapauksessa, että 7 500 katsojan yleisötavoitteessa pysytään. Tällä hetkellä yleisökeskiarvo taitaa olla yhdentoista ensimmäisen kotiottelun jälkeen jotain luokkaa 6 000, joten jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä, ollaanko esimerkiksi yleisömäärän suhteen aikataulussa.