MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 638
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

Tartu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KHL
Oonko mä tullut vanhemmaks, vai Urheilulehden otsikot ja spekulaatiot tyhmemmiksi? Kohu ja seksivau -Savolainen.

Leijona-skandaali paisuu


Kyllä toi Urheilulehti on ihan kauheaa paskaa nykyään.

Kaikenlisäksi joukkueessa on mukana pelaajia, jotka ovat kieltäytyneet Jokereiden tarjouksesta eli ei tuollaisilla syillä ole mitään merkitystä pelaajia valittaessa. Toki noi otsikot kivasti myy tai saa klikkauksia.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Kun näitä ensikertalaisia otetaan niin miksei oteta nuoria sellaisia?

Teräväinen, Pokka, Armia ja Ristolainen olisivat olleet vapaina.

Armialla heikohko kausi mutta playoffeissa kulki hyvin. Teräväinen ja Armia todnäk tulevat olemaan joskus kärkipelaajia suomen maajoukkueessa, Palolasta on vaikea uskoa samaa.

Noh, luotetaan Erkkaan perkele.

Tähän vahva sama. Miksi ne arvokisaensikertalaiset eivät voi olla sellaisia nimiä, jotka ovat muutaman vuoden sisään maajoukkueen syömähampaita. Mukana roikotellaan sitten korpikareja ja lajusia, että ihan hirvittää.

Sanoja on mukava syödä takaisin, mutta nyt ei kyllä vakuuta yhtään tämä joukkue. On se urheilu mielenkiintoista, että noin kuukausi ennen kisoja ei minulle ole ollut niin hyvää tunnetta joukkueeseen liittyen (menestysmahdollisuuteen uskominen) kuin tänä keväänä, mutta hyvin on asiat muuttuneet päinvastaiseksi. Ensin vit*tti, nyt pelaajalista lähinnä naurattaa.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
- Michaelilla ei ole nyt varaa kolmen viikon turistireissuun Minskissä, vaan hän mieluummin harjoittelee toukokuun laadukkaasti Suomessa, kertoi pelaajan agentti Ilkka Larva tiistaina.

Agentin mukaan päävalmentaja Westerlund hyväksyi pelaajan ratkaisun.

- Olimme asiassa samoilla linjoilla. Keränen haluaa edetä NHL-pelaajaksi. NHL-tason fysiikkaa ei rakenneta yhdessä kesässä tai kahdessa kuukaudessa. Minskin-reissu pelipassin leimaamista odotellen olisi syönyt monta viikkoa arvokasta treeniaikaa.

Minä en henkilökohtaisesti ihan hamota, että miten "kisaturistiksi" lähteminen Minskiin ja laadukas harjoittelu NHL-tavoitetta silmälläpitäen poissulkevat toisensa... Jos ei ole leimaa kisapassissa, niin voihan sitä silti harjoitella tehokkaasti maajoukkueen mukana. Vai eikö esim. Suomen joukkue järjestä harjoituksia jäillä otteluiden välissä? Ja onhan aina olemassa mahdollisuus siihen, että Keränen pääsisikin pelaamaan MM-otteluita. Ja jos pääsee pelaamaan MM-kisoissa ja varsinkin jos onnistuu niissä hyvin, niin matka kohti NHL:ää on vain lähempänä, vaikka sielläpäin ei kauheasti MM-kisoja arvostetakaan. Mitä on siis laadukas treenaaminen, joka onnistuu Suomessa mutta ei Minskissä?
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Westerlund sanoo IL:n haastattelussa että "Siinä on pieni epävarmuus, pääseekö pelaamaan vai ei. Tarjosimme paikkaa ensin Michael Keräselle, joka olisi ollut pitkälti saman roolin pelaaja kuin Aaltonen, mutta hän ei ollut valmis lähtemään joukkueeseen tässä roolissa"

No vähän sinnepäin arvailin. Näitä kieltäytymisiä on aina ollut. Saunan taakse näin keväällä heitä viedään. ;) Kuka tosissaan uskoo sen, että Keränen olisi ollut Palolaa parempi korvaaja Aaltoselle. Palola suli finaaleissa, mutta toisaalta Keränen ei pleijareita pelaillut. Kumpikaan ei ole vieläkään ole ollut tasaisia suorittajia edes liigassa. Kumpaakaan väheksymättä.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Noh olisi näköjään kannattanut valita se Keränen saman tien, niin nyt löytyisi korvaajaa Aaltoselle. Toivottavasti änäristä saadaan pelaajia, mutta kuitenkin näyttää siltä, että sieltä saadaan vain Haula. Kova isku jengillä Aaltosen putoaminen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Oonko mä tullut vanhemmaks, vai Urheilulehden otsikot ja spekulaatiot tyhmemmiksi? Kohu ja seksivau -Savolainen.

Leijona-skandaali paisuu


Kyllähän tämä Jokeri-yhteydestä paasaaminen on sen luokan foliohattuilua ettei mitään rajaa. Tosin sama näytelmä taisi jossain määrin olla Sheddenin aikana, että Jokeripelaajia mukamas suosittiin maajoukkuevalinnoissa. Jos joku nyt vakavissaan on sitä mieltä, että Westerlund ei lähde noihin kisoihin sellaisella joukkueella, jolla uskoo parhaiten pärjäävän, niin aika sekaisin täytyy olla.

Toki tässä nyt lienee kyse lähinnä klikkausten hakemisesta ja voi hyvin olla, että UL:n toimituksessa itsekin nauravat tuolle jutulle. Tuskin ne niitä "Muurinen on paska" -juttujakaan ihan vakavissaan tekevät, vaan ainoastaan provotakseen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keräsen osoittamalla asenteella ei P-Amerikassa pötkitä kovin pitkälle. Tekosyyt fysiikkaan liittyen ovat täysin naurettavia, kolmen viikon turistireissulla ei ole Keräsen mahdollisuuksiin NHL-pelaajaksi mitään merkitystä. Enemmän ne kykyjenetsijät kiinnittävät huomiota pelaajan luonteeseen ja ei tämmöinen käytös NHL-sopparin todennäköisyyttä kasvata. Ei yhtään.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Melko hupaisahan tämä Suomen joukkue on. Nyt jos koskaan olisi tässä heikkotasoisessa turnauksessa ollut paikka ajaa nuoret tulevaisuuden johtavat pelaajamme sisään, mutta ei. Ja jos Suomi jotain tässä turnauksessa saavuttaa, niin se johtuu siitä, että Rinne voittaa Suomelle yksin otteluita. En kuitenkaan katso otteluakaan näistä kisoista, ja se on lupaus.
 
Viimeksi muokattu:

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onpahan erikoinen jengi koossa. Kyse toki olympiavuoden kisoista, eli kiinnostus pelaajilla ja yleisöllä pienintä mahdollista, jos se nyt muutenkaan enää kovin korkealla näitä karkeloita kohtaan on ollut. Ihan mielenkiintoista silti katsella taas nuo Suomen pelit, vaikka eritoten puolustukseen olisinkin toivonut rohkeammin muutamaa nuorempaa kaveria. Hyökkäyksessä harmittaa, ettei Keränen lähtenyt mukaan. Toisaalta vaikka hän olisi tämän jälkijättöisen kutsun hyväksynytkin, ei ilmeisesti olisi ainakaan alkuun päässyt pelaamaan. Olli Jokista on mielenkiintoista seurata, nyt olisi sauma ottaa todella isoa ruutua ja nousta kenties tuulipukukansan suosioon uran viimeisinä vuosina? Luotan Chiefiin ja maajoukkueurahan on pitkä ja komea, jotenkin itsekin häkellyin kun luin tuon ansiokkaan tilastokatsauksen aiemmin tässä ketjussa, että kuinka paljon OJ:lla jo on arvoturnauksia takana.

Muiden maiden jengit ovat tosiaan heikentyneet vähintään saman verran kuin Suomen, eli puhtaasti matemaattisesti ajatellen tässähän pitäisi olla paremmat saumat mitaleille kuin Sotshissa. Ratkaisuosaston kapeus ja puolustuksen tason riittävyys epäilyttää silti sen verran, että veikkaan että nyt ei mitaleista pelata, vaikka tärkeimmälle pelipaikalle saatiinkin NHL-mies Rinne. Viimeiset kolme-neljä vuotta olen toki ollut pessimistisesti lähes aina samaa mieltä, mutta hämmästyttävästi Suomi vain sinne mitalipeleihin on paikkansa ottanut omalla kurinalaisella pelillään ja muiden takeltelulla.

Sijoitan Westerlundin erittäin korkealle valmentaja-/kiekkovelhokategorioissani, mutta on se myönnettävä että tämän vuoden olympia- ja MM-valinnat ovat aiheuttaneet ihmetystä kuten myös näihin liittynyt kieltäytymisten suuri määrä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onpahan erikoinen jengi koossa.

Eipä tuo poikkea muiden isompien maiden joukkueesta. Kaikilla paljon poissaoloja ja kieltäytymisiä. Syy on yksinkertainen: olympialaisista johtuen pitkä kausi ja MM-kisat menevät lähelle kesäkuuta.

Naureskelin UL:n sepustukselle. Sen sijaan että todellinen, kaikkia maita koskeva syy poissaoloihin ja heikkoon edustusjoukkueeseen Valko-Venäjällä edes mainittaisiin, syytetään - Jokereita.

Heikoksi on mennyt journalismi mutta eihän noita ole onneksi pakko lukea.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tässä listattuna Suomen joukkue ja perässä arvokisaottelut ja tehopisteet, siten että listauksesta siivottu pois ottelut heikompia maita vastaan, eli mukaan noteerattu ottelut Kanadaa, Venäjää, Ruotsia, USA:a, Tshekkiä ja Slovakiaa vastaan (viime kisoissa hopeaa napannutta Sveitsiä Suomi ei ole kohdannut vuosikausiin kisoissa. Noteerataan näiden kisojen kohtaaminen mukaan, jos viime kisojen lento jatkuu). Maalivahtien kohdalla laskettu kaikki ottelut:

Koodi:
maalivahdit:
Rinne, Pekka             31 v.      3.arvokisat   10 pelattua ottelua
Koskinen, Mikko          25 v.      1.arvokisat    0 pelattua ottelua
Saros, Juuse             19 v.      1.arvokisat    0 pelattua ottelua

puolustajat:
Karalahti, Jere          39 v.      7.arvokisat   35. 8+ 6=14
Hietanen, Juuso          28 v.      5.arvokisat   18. 1+ 1= 2
Mäntylä, Tuukka          32 v.      5.arvokisat   17. 0+ 1= 1
Marttinen, Jyri          31 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Korpikari, Oskari        30 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Ohtamaa, Atte            26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Lajunen, Ville           26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Kivistö, Tommi           22 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0

hyökkääjät:
Jokinen, Olli            35 v.     16.arvokisat   72.16+16=32
Kontiola, Petri          29 v.      6.arvokisat   25. 8+ 7=15
Immonen, Jarkko          32 v.      7.arvokisat   27. 4+ 8=12
Komarov, Leo             27 v.      6.arvokisat   23. 1+ 2= 3
Lehterä, Jori            26 v.      3.arvokisat    7. 0+ 2= 2
Savinainen, Veli-Matti   28 v.      2.arvokisat    6. 0+ 0= 0
Wirtanen, Petteri        27 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Huhtala, Tommi           26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Palola, Olli             26 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Sallinen, Tomi           25 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Sallinen, Jere           23 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Jormakka, Pekka          23 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Pakarinen, Iiro          22 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0
Salomäki, Miikka         21 v.      1.arvokisat    0. 0+ 0= 0


Päivitetty listaus: Aaltonen <-> Palola
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Savolainen kirjoitti välillä ihan asiaa Urheilulehteen, kun Sihvonen oli lafkassa vielä duunissa. Jonkun on täytynyt ottaa Sihvosen paikka ja ikävä kyllä Savolainen joutui/pääsi siihen rooliin. Menestystä kaverille!

Nimetön joukkue, kuten oli myös Olympialaisissa. Erkka hoitaa Suomen taas välieriin ja jengi on haltioissaan.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Mun mielestä on naurettavaa että ihmiset näinkin monen vuoden jälkeen vielä epäilee Erkan toimia. Kaveri on tuonut maajoukkueelle niin monta mitalia että ihmeellistä miten muutaman puolustajavalinnan takia itketään näin paljon. Johan Erkka on kauden mittaan jokaisessa EHT-turnauksessa sekä olympialaisissa näyttänyt että nimiä ei tarvita vaan kavereita jotka pystyy pelaamaan sovitun pelisuunnitelman mukaisesti. Senkin takia varmaan todella paljon taistelijasieluja valittu joukkueeseen. Huippunimiä ei ole aina ollut Erkalla käytettävissä muihin maihin nähden mutta siitä huolimatta (melkein?) jokaisesta arvoturnauksesta tuonut pronssia tai hopeaa.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Onkohan Kärppä-pelureilla jotakin Erkkaa vastaan? Kukkonen, Pyörälä ja Aaltonen kieltäytyivät kisoista, Pokkaa ei valita joukkueeseen ja ainoana Suomen mestarina MM-joukkueessa pelaa Ohtamaa. Veikkaanpa, että kyseessä on jotakin henkilökohtaista.

Eiköhän se johdu kumminkin siitä, että mestaruuden voittamiseen on ladattu niin hirveät henkiset voimavarat, että puhti on ihan oikeasti loppu. Kukkonen on nyt ensi kertaa elämässään mestarijoukkueen kapteeni ja kävi vielä olympialaisissakin, ei se nyt ihme ole, ettei jaksa. Pyörälällä ja Aaltosella uskon myös pleijareiden painavan paitsi fyysisesti, niin ennen kaikkea henkisesti.

Ehkä valmennusjohtokin ajattelee, että parempi ottaa nälkäisempiä kavereita mukaan. Ohtamaan valinnassa painoi tuleva KHL-pesti. Pokan olisin minäkin valinnut kisoihin, mutta ehkä siellä ajateltiin, että nuorten MM-kulta ja SM-kulta ovat vieneet nuorelta mieheltä suurimman motivaation.

Tiedä häntä, mutta tällainen fiilis minulla oli edellisen Kärppä-dynastian aikanakin. Aika vähän mestarijoukkueesta päästiin MM-areenoille.
 

kaspeerk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pittsburgh
En kyllä jaksa ymmärtää Keräsen ratkaisua. Ei ole varaa muka matkustaa varalle Minskiin? Pah. Ihan kuin vaihtoehdot olisivat treenaus Suomessa tai makkaransyönti Minskissä? Miten olisi treenaus Minskissä ja mahdollisesti mm-debyytti.

Mietin välillä häpeävätkö nämä Urheilulehdet ja -sanomat omia kirjoituksiaan. Aina kaiken takaa löytyy kohu taikka skandaali. Yhtä kiusallisia ovat nämä "Pelaaja X siirtyy joukkueeseen Y - ZZZ:n saamien tietojen mukaan X:n siirto on jo varma asia", myöhemmin tosin selviää ettei se ollutkaan ja X siirtyikin ihan muualle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Oonko mä tullut vanhemmaks, vai Urheilulehden otsikot ja spekulaatiot tyhmemmiksi? Kohu ja seksivau -Savolainen.

Leijona-skandaali paisuu


Kuka tuota lehteä tai sen juttuja on enää moneen vuoteen jaksanut lukea? Uskomatonta paskaa vuodesta ja jutusta toiseen, ilman minkäänlaista totuuspohjaa.

Jormakka ja Palola eivät ole siirtymässä Jokereihin. Tämä on fakta.

Vituttaa muutenkin tämä pillittäminen maajoukkueesta. Ymmärtäisin jos valinnat olisi oikeasti vedetty aivan vihkoon, niin kuin joskus on tehty. Mutta tällä hetkellä Suomen pelaajien taso vain on tässä, kaikki loukkaantumiset ja kieltäytymiset huomioiden. Ei se Erkan ja valmennuksen vika, jos parempia pelaajia ei vain ole tarjolla.

Ja ei, Michael Keränen ei ole parempi jääkiekkoilija kuin vaikka Pekka Jormakka tai Iiro Pakarinen. Ja tuolla asenteella on ihan turha agentinkaan mistään NHL-urista puhua.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mietin välillä häpeävätkö nämä Urheilulehdet ja -sanomat omia kirjoituksiaan. Aina kaiken takaa löytyy kohu taikka skandaali. Yhtä kiusallisia ovat nämä "Pelaaja X siirtyy joukkueeseen Y - ZZZ:n saamien tietojen mukaan X:n siirto on jo varma asia", myöhemmin tosin selviää ettei se ollutkaan ja X siirtyikin ihan muualle.

Älä viitti. Onhan nämä Korpikarit ja J.Salliset kaikessa säälittävyydessään sellaista narripropagandaa että paistaa afrikkaan asti.

Keräseltä miehekäs teko. Jos edelle menee jotain Palolaa ja nuorempaa Sallista niin ihan oikeutettua haistattaa paskat muumio-Erkalle.
 

Somn

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, Ilves
Keräsen osoittamalla asenteella ei P-Amerikassa pötkitä kovin pitkälle. Tekosyyt fysiikkaan liittyen ovat täysin naurettavia, kolmen viikon turistireissulla ei ole Keräsen mahdollisuuksiin NHL-pelaajaksi mitään merkitystä. Enemmän ne kykyjenetsijät kiinnittävät huomiota pelaajan luonteeseen ja ei tämmöinen käytös NHL-sopparin todennäköisyyttä kasvata. Ei yhtään.

Tuskin ketään kykyjenetsijää kiinnostaa minkä takia on poissa jostain MM-kisoista. Jos sitten kiinnostaa, niin luulisi pois jättäytymisen olevan selkeä merkki, että haluaa panostaa unelmalleen pelata NHL-kiekkoa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei tarvitse ainakaan ihmetellä enää, miksei Kerästä valittu alunperinkään joukkueeseen. Näköjään keltainen neste noussut jo päähän, vaikka takana vasta yksi oikeasti hyvä kausi Liigassa. Liekköhän sanellut valintavaiheessakin ehdot Erkalle, että mihin rooliin haluaa ja suostuu. Noh, toivottavasti poika oppii nöyryyttä ja onnistuu jatkossa urallaan, ettei käy niinkuin eräälle toiselle Tamperelaislähtöiselle pelaajalle.

Ja mistähän tiedät mikä Keräsen tilanne on?

Ensin kuluttava ja haastava leiritys, SM-liigan paras suomalainen hyökkääjä Aaltosen kanssa ja sitten pelaa vielä hyvät matsit leirien päälle ollen yksi parhaista hyökkääjistä, jos ei jopa paras. Silti Westerlund ei valitse häntä joukkueeseen vaan puukäsi-HMV huhtaloita, sallisia ja kääpiö jormakkaa (lue. Möttösiä) menee ohi vasemmalta ja oikealta.

Keränen on saattanut pettymyksen jälkeen varata matkan esim. tyttöystävän ja/tai kavereiden kanssa jonnekin Aruballe 4 viikoksi 5 tähden hotelliin, voi olla jopa lähtenyt reissuun. Ja itseasiassa Westerlundin totaali kuseminen Keräsen (koska Keränen ei halunnut tehdä sopimusta khlnarreihin) muroihin olisi minutkin saanut sanomaan tuossa tilanteessa kiitos, mutta ei kiitos.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei se Erkan ja valmennuksen vika, jos parempia pelaajia ei vain ole tarjolla.

Ja ei, Michael Keränen ei ole parempi jääkiekkoilija kuin vaikka Pekka Jormakka tai Iiro Pakarinen. Ja tuolla asenteella on ihan turha agentinkaan mistään NHL-urista puhua.

Eikö? Ihan jo nopealla päättelyllä voin heittää että jo Liigasta löytyy parempia puolustajia kuin Korpikari,Kivistö,Marttinen ja Lajunen. Saatika sitten muista liigoista pelaajat joihin ei olla oltu koko kaudella yhteydessä. Esim joku Ilkka Heikkinen menee noista jokaisen edelle. Käsittääkseni aina pitäisi valita ne parhaat rooliin sopivat pelaajat eikä ratsastaa näillä narrimafia ja saunakaverikytköksillä.

Samoin sen jumallisen Jormakan edelle menee kotoisessa pistepörssissä suurinpiirtein 40 suomalaista pelaajaa. Missä on Uuno Niinimäki,Sandellin Sami tai vaikka Lucenius? Tai pörssivoittaja? Kaikki näistä sentään jopa ihmisen kokoisiakin toisin kuin tuo pygmi.

Ja viimeiseen virkkeeseen: On.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hämärä valinta tuo Palola, mutta... Kumpi nyt on hienompi kasvutarina, Kivistö vai Palola?

Jos Palola nyt sattuu pelaamaan pääsemään (epätodennäköistä), niin kyllähän hän ainakin pikkumaita vastaan voi maaleja tehdä. Sitten kun joku Sveitsi tulee vastaan, niin Jormakka & Palola hukkuvat kulmiin. Palola on oikeasti todella helppo puolustaa, ottaa vaan vedon pois. Käsiä tosin on sen verran, että kazakstanitalioita vastaan tilaa löytyy. Mutta epäilen kuitenkin, ettei passia tulla leimaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös