Huhut, mutut ja Arsen avut kaudelle 2013–2014

  • 893 570
  • 2 129
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
. Mutta toivotaan että ruuti on märkää kuukauden verran ja saadaan mies Turkuun :)

Tätä toivotaan kaikki mahdolliset jäsenet ja niiden jatkeet ristissä!

olen antanut itseni ymmärtää että kun sopimusta on jäljellä yksi kausi tai enemmän, sen purkamisesta maksetaan huippupelaajien kohdalla noin 300-500k€, mutta mitenköhän tuo arvo suhtautuu tähän tilanteeseen kun myynti tapahtuu alkukaudesta. Normaalistihan siirrot tapahtuvat kesällä tai ennen KHL-playoffeja?
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Mites luotettava lähde tässä huhussa on? Onko meidän Tepsi voittanut lotossa vai miten tämä meinataan rahoittaa... (retorinen kysymys eli en odota sinun vastaavan ;))
Siirretään tänne omalle puolelle tämä keskustelu. Lähde asiaa en sen enempää ala avaamaan, vaan tyydyn toteamaan, että on se joskus jotain tiennyt.

Olen hieman itsekin yllättynyt siitä, että siellä ollaan ilmeisesti tosissaan hakemassa hyökkääjää, kun puolustajaa tarvitaan. Rahaa kaiketi sitten jostain hallin nurkalta ollaan löydetty. Toki voi sieltä tulla molemmatkin mistä sitä tietää.

Muutenkin hieman erikoista mikäli meinaavat tuon Parén nyt jo tuomita laituriksi. Mies veti yhden matsin keskellä (en laske pitsiä tähän mukaan) ja vastassa oli kohtuu kova nippu. Taisi Paré kuitenkin DIF-matsissa lopussa pelata keskellä ainakin yv:llä. Muistaakseni kuitenkin voitti aloituksia ja muutenkin pelasi ihan hyvin. Toki jos kaveri itse on todennut, että pelaa mieluummin laidalla, niin sitten tämän ymmärtää, mutta muuten kuulostaa vähintääkin erikoiselta. Näissä matseissa sitä voisi kuitenkin ajaa siihen sentteripelaamiseen sisään, koska ei varmasti ole helppoa tulla kahden vuoden laiturina pelaamisen jälkeen sentteriksi eurooppaan.
 
Sm-liigan huhu ketjusta poimittuja nimiä kun miettii ja meille oltaisiin sentteriä hommaamassa niin kyllä itsellä ainakin olisi järjestys Corso,Beech,arpa.

Mutta kyllähän tuo myös vähän kuulostaa siltä että Willsie olisi jäämässä ulkomaille.
 

Fremont

Jäsen
Sama järjestys täällä. Joku heitti siellä nimen Jonathan Roy, joka varsinkin vaikuttaisi aika omituiselta hankinnalta, kun nyt kuitenkin ollaan ilmeisesti hankkimassa ainakin sellaista perusvarmaa kakkos- tai jopa ykköskentän sentteriä

Mikäli sukunimi on Roy, niin eiköhän kyseessä ole maalivahtilegenda Patrick Royn poika Frederik. Jonathan Roy sopisi paremmin vaikka Tuton suunnitelmiin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jos tänne Lukko-faneja eksyy niin voisivat valaista enemmän tuosta Kris Beechistä, mutta miten mulla oli kovin ailahtelevainen kuva ko. pelaajasta Lukossa pelatessaan. Kelpo pisteet toki (15+20 59 pelissä), mutta esim. viime kausi länsinaapurissa on tilastojen valossa ollut erittäin kehno tuon tason pelimiehelle kahdessa eri seurassa pelatessaan. Toki jos ei parempaakaan ole tarjolla, niin miksei.

Corsonkin pistemäärät Kärppä-vuosista ovat tasaisesti laskeneet, tosin on siellä tainnut olla loukkaantumisiakin. Taidollisesti varmasti erittäin pätevä, mutta entä luonne? Kiukuttelijoita ei koppiin kaivata. Näistä kahdesta paha sanoa kumpaan kallistuisin, sinänsä sääli että Brian on ilmeisesti jäämässä näköjään Balkanille, siltä tämä ainakin haisee.

Joka tapauksessa stuntti tarvitaan mikäli Willsie päättää jäädä Kroatiaan.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tänne Lukko-faneja eksyy niin voisivat valaista enemmän tuosta Kris Beechistä, mutta miten mulla oli kovin ailahtelevainen kuva ko. pelaajasta Lukossa pelatessaan. Kelpo pisteet toki (15+20 59 pelissä), mutta esim. viime kausi länsinaapurissa on tilastojen valossa ollut erittäin kehno tuon tason pelimiehelle kahdessa eri seurassa pelatessaan. Toki jos ei parempaakaan ole tarjolla, niin miksei.

Beech = Hidas, mutta kankea kahdensuunnan sentteri, kohtalaisilla käsillä, hyvällä laukauksella ja hyvällä aloitustaidolla.

Lukossa pisteistä taisi n. 80% tulla ekoissa 40 pelissä. Sen jälkeen oli sitten hiljaisempaa ja Beech taisi jopa tipahtaa loppu kaudesta aina kolmos-nelosketjuun asti, saaden tosin yli -ja alivoima vastuuta jonkin verran. Beechillä saattaa kypärän sisällä toisinaan myös pimetä, tästä muistikuvana kauden ekassa pelissä suoritettu (helvetin pieni) pusku vastustajaan. Ruotsissakin HV:n aikanoina taisi jotain "pientä" ylilyöntiä tapahtua.

Beechin ura on viimeisen 1,5 kauden aikana ottanut kyllä melkoista takapakkia, ainakin tilastoihin peilaten Kolme seuraa, otteluita n. 60 ja pisteitä 20.

Ihan ok. pelaaja, mutta ei missään nimessä ykkös-sentteriksi. 2-3 sentteriksi voisi teille sopia, oikealla hinnalla.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Mikäli sukunimi on Roy, niin eiköhän kyseessä ole maalivahtilegenda Patrick Royn poika Frederik. Jonathan Roy sopisi paremmin vaikka Tuton suunnitelmiin.

Viime kaudella tehopisteet 8+2=10 (64 ottelua) AHL:ssä iskenyt Frédérick Roy sopii kuitenkin mielestäsi paremmin TPS:n kuvioihin sitten?

Jonathan Roy'n osoitteet saattavat herättää hieman epäilyksiä, mutta toisaalta kysymys taitaa enemmän olla siitä että herra on vain viihtynyt alemmissa liigoissa paremmin kuin parrasvaloissa (vrt. Tero Forsell). Roy on ranskalaiselta alueelta kotoisin Québecista (St.Jean Chrysostóme) ja kanandanranskalaiset ovat tunnetusti ylpeitä syntyperästään ja varmasti Roy'kin viihtyy ranskalaispainotteisilla alueilla joita urallekkin on kertynyt (Québec RadioX @ LNAH, Lausanne, Basel sekä La Chaux-de-Fonds @ NLB) ovat kaikki hyvin ranskalaispainotteisia (noh, Basel on saksalaispainotteinen kaupunki Sveitsin ranskalaisessa osassa, mutta silti) kaupunkeja ja tämä on varmasti näkynyt useampaan otteeseen Roy'n uran joukkuevalinnoissa. Kyllähän se nyt jotain kertoo, että herra on vetänyt kuitenkin pelaamissaan otteluissa hyvällä tahdilla niin ylemmissä (7. 2+3=5 @ AHL, 1. 2+1=3 @ NLA) kuin alemmissa liigoissa. Ja kyllähän siellä Sveitsin toiseksikin korkeimmalla sarjatasolla varmaan ihan hyvää palkkaa maksetaan ja sielläkin ihan kiitettävän tason pelimiehiä pelasi viime kaudellakin, kuten nyt esimerkiksi heitettynä Jamie Wright, Colby Genoway, Oliver Setzinger sekä vaikkapa Domenico Pittis.

Tottakai ottaisin minäkin heti paikalla mielummin jonkun varman kortin (lue: Corso), mutta toisaalta en minä Roy'takaan täysin suostuisi tyrmäämään ennen kuin on ehtinyt edes pelata peliäkään Palloseurassa. Ei tuollainen 97 tehopistettä edes tuolla liigassa ole ihan mikään läpihuutojuttu.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Oliko kysymys vai toteamus?

Mikäli ensimmäinen, niin sopisi. Mikäli toinen, niin turhaa profilointia, itse en sovittelisi kumpaakaan tepsiin.

Toivottavasti vastaus tyydytti.

Kysymysluontoinen toteamus.

En kyllä silti ymmärrä miten saisit Frédérick Roy'n sopimaan Palloseuraan (paremmin siis kuin J. Roy'n)? Jos tässä nyt sitä ykkössentteriä oikeasti haetaan niin miten puolustavana hyökkääjänä tunnettu ja kovin heppoiset tehopisteet tulokaskaudellaan AHL:ssä iskenyt F. Roy olisi jotenkin parempi kuin J. Roy? Tokihan F. Roy iski viimeisellä juniorikaudellaan komeat tehopisteet, mutta muuten herra ei kyllä ole silmiini osunut hyvällä tahdollakaan muuta kuin sukulaisuussuhteidensa kautta.

Se on totta, että jos parempaa olisi tarjolla niin tietysti ottaisin minäkin sellaisen vaikka heti (Corso, varauksin ehkä Beech tietyn try-outin kautta), mutta toisaalta J. Roy myös olla halpa kokeilu. Tässä vaiheessa kautta vielä nimenomaan kokeilu.
 

Fremont

Jäsen
En kyllä silti ymmärrä miten saisit Frédérick Roy'n sopimaan Palloseuraan (paremmin siis kuin J. Roy'n)? Jos tässä nyt sitä ykkössentteriä oikeasti haetaan.

Yhden ammattilaiskauden pelannut nuori kaveri jonka parhaat vuodet ovat edessäpäin vs. todennäköisesti parhaat päivänsä jääkiekkoilijana nähnyt ja kovempiin kaukaloihin ilmeisesti liian mukavuudenhaluinen höntsäilijä.

Onhan se varmasti uskomatonta että kallistun ensimmäiseen, mutta en nyt mitään perustelujakaan keksi...
Tosin ei kai kukaan sentään niin hullu ole että kumpaakaan näistä ykkössenaksi Liigaan kuvittelisi?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Frederick Roy teki Rochesterin kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen heinäkuussa. Osallistuu lisäksi Buffalon mukana Traverse City -turneeseen Buffalon prospectien kanssa.

Miehen pärjäämisestä liigassa en osaa sanoa juurikaan mitään, mutta sopimustilanne huomioiden olisi erikoista, jos mies Suomessa nähtäisiin.
 
Tein huvikseni listan vapaista senttereistä Eliteprospectissa:

Kris Beech
Lee Goren (laiturina pelannut liigaa)
Kent McDonell (laiturina pelannut ainakin osan kaudesta Tepsissä)
Teemu Ramstedt
Janis Sprukts
Ryan Potylny
Krys Kolanos
Maxime Sauve
Kyle Wellwood (huhuttu Sveitsiin)

Eipä käy Arsen hommaa jälleen kateeksi. Tottakai alkaa olemaan nyt se kaikkein kuumin aika KHL seuroilla kun rupevat potkimaan ulkkareita ja muita pelureita pois päin joten varmasti tarjolla on noita vapaiden listojen kavereita enemmän.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Tein huvikseni listan vapaista senttereistä Eliteprospectissa
Paré taisi tänään pelata puolikkaan pelin sentterinä ja otti aika hyvällä prosentilla aloituksia myös, joten ainakin allekirjoittaneelle heräsi ajatus siitä, että miestä ajetaan sisään eurooppalaiseen pelitapaan sieltä laidan kautta. Kuitenkin mies parantaa joka pelissä, niin ihmettelen jos sieltä joku sentteri tulee. Tosin enhän minä näistä asioista päätä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Parén sentteröinnissähän ei toistaiseksi ole ollut vikaa niinä hetkinä kun on sentterinä pelannut. Päinvastoin. On kaapinut aloituksia jo ennen eilistäkin ja osaa tehdä peliä rytmittämällä keskialueen ylityksen aikana syöttöjä erinomaisesti. Mielestäni hakee paikankin jo hyvin kun joukkue lähtee hyökkäämään. Puhumattakaan hyökkäysalueen toiminnasta, on joka matsissa ollut vaarallinen. Puolustamisen kanssa onkin tietysti ollut hankalampaa mutta kuuleman (olen nähnyt toistaiseksi vain kaksi matsia) mukaan ei SKA-matsin jälkeen ole ollut huono siinäkään. Jalasvaaran kredibiliteetti huhujen suhteen on kyllä kova, mutta jotenkin tuntuisi todella oudolle jos Parésta tehtäisiin näin nopeasti laituri. Ellei tietysti, kuten jo joku pohdiskelikin, mies ole itse ollut sitä mieltä, mikä myös tässä vaiheessa olisi omituista. Noin yleisesti olen ollut Parén otteisiin tyytyväinen mitä olen nähnyt, kuullut ja lukenut. Todella tyytyväinen. Ja miehellä kahden vuoden pahvikin.

Tadas saanee kyllä kontrahdin, joten kyllä meillä sentteriruudut täynnä ovat. Willsien korvaajaa vissiinkin sitten pitäisi hakea. Toki tärkeämpää on toivoa että mies vielä palaa. Onko hänestä kuulunut mitään vähään aikaan?
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Täytyy kyllä toivoa ettei Arse ainakaan Kris Beechiä tänne roudaa.

Viime kaudella tuli miehen otteita seurattua AIK:n paidassa ja on kyllä sen luokan puujalka että siinä tulee vielä monella Lockea ikävä. Aloitukset ovat oikeastaan ainoa asia missä Beech olisi vahvistus Tepsiin, kaiken lisäksi liikkuu ilmeisesti muhkealla palkkapussilla.

Omasta mielestäni hyökkäyspäähän ei välttämättä vielä tarvita vahvistusta vaan pakistoon olisi hyvä saada (ainakin) alkukaudeksi joku paikkaamaan Rassen ruutua. Sitten hyökkäykseen täytyykin katsoa apuvoimia JOS Willsie jää Kroatiaan.
 
Harj.otteluiden kokoonpano näyttää itsestä seuraavalta ensi kautta miettien:

Sexton-Koskiranta-Pare
Xxx-xxx-xxx/Willsie
Sointu-Miettinen-Bertrand
Famulare-Laakso-Virtala/Tuomainen

Morrison-Seigo
Xxx/RR55-xxx/Sweatt
Vittasmäki-Seigo
Palmroth-Pulli

En tiedä muista mutta itsestä tuntuu että tällä hetkellä odotellaan aika isosti Sweatin Ristolaisen ja Willsien ratkaisuja.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toni Rajala on laitettu waiverseihin ja on mitä ilmeisimmin tähyilemässä siirtoa takaisin Eurooppaan. Kelpaisi Willsien korvaajaksi, jos viimeksi mainittu päättää jäädä Kroatiaan.
 
Mikä tuo Talajan ja Luttisen tilanne tuolla Hifkissä nyt on? Onko miehet lähdössä? Huhujen mukaan ei mahtuisi pelaamaan pelaajia tyydyttävässä roolissa.

Näkisin että Talajasta sekä Luttisesta olisi hyvä lisä meidän kärkiketjuihin tuomaan vähän kaksinkamppailu voimaa.

Saataisiin aika saatanan kivat kaksi ekaa kenttää kasaan:

Sexton-Pare-"Talaja/Luttinen"
Sointu-Koskiranta-Willsie

Ja vielä jäisi tämän viikon super kolmonen ja nelonen jäljelle:

Miettinen-Virtala-Bertrand
Famulare-Laakso-Kulmala/Tuomainen

Kyllähän noilla kehtaisi lähteä kauteen. Mutta jos esimerkiksi Talajan ja Luttisen paikalle lyödään Suominen,Tuominen Kumeliuskas tai joku junnuista niin tunne on aivan eri.

EDIT: Ai saakutti onhan meillä Sointukin vielä. Turhan näkymätön ollut kun ei muistunut edes mieleen.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Noh noh Lordi, jäitä hattuun. Olen siinä uskossa että kun/jos Willsie jää Zagrebiin niin hänen paikalleen asettuu Pare ja ulkopuolelta hankitaan uusi ykkössentteri. Minulle kävisi niinkin että Pare pidettäisiin edelleen ykkösen keskellä jos Willsien korvaajaksi saadaan mahdottoman kova kaveri kuten esim. Rajala. Jos Talaja/Luttinen- tason peluri tulisi korvaamaan Briania niin mielestäni varmempaa kärkisentteriä tuo rosteri huutaisi.
 
Noh noh Lordi, jäitä hattuun. Olen siinä uskossa että kun/jos Willsie jää Zagrebiin niin hänen paikalleen asettuu Pare ja ulkopuolelta hankitaan uusi ykkössentteri. Minulle kävisi niinkin että Pare pidettäisiin edelleen ykkösen keskellä jos Willsien korvaajaksi saadaan mahdottoman kova kaveri kuten esim. Rajala. Jos Talaja/Luttinen- tason peluri tulisi korvaamaan Briania niin mielestäni varmempaa kärkisentteriä tuo rosteri huutaisi.

En puhunut mitenkään Willsien korvaajasta. Kyllä näkisin että vaikka Willsie tulisikin niin tarvitsemme silti vahvistuksen hyökkäykseen.

Hyviä pelejä on ollut nyt muutama ja mukava nousu mutta jotenkin peruspessimistinä en näe että pitkässä sarjassa tuo meidän kalusto olisi mitenkään lähellä suoraa playoff paikkaa. Ja kun miettii niin kyllähän Bertrand ja Miettinen ovat pirteitä olleet mutta eivät ainakaan mun mielestä ole esittäneet kakkosketjun tasoista tulosta, Soinnusta puhumattakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En puhunut mitenkään Willsien korvaajasta. Kyllä näkisin että vaikka Willsie tulisikin niin tarvitsemme silti vahvistuksen hyökkäykseen.

Ongelmana vain on, että jengi on täynnä Willsien palatessa ja todennäköisesti ainoa poikkeus joka tehdään ellei loukkaantumisia satu on Lee Sweatt. Näin se taitaa olla ja on vähän absurdia muutenkin väittää että Sointu ei olisi kakkoskentän mies. Oli Ilveksessä kauan ykköskentän mies ja on menossa urallaan eteenpäin. Ansaitsee näyttöpaikan vähintään kakkosessa TPS:n tasoisessa jengissä. Se, että treeniotteluissa on pisteet jääneet vähän taka-alalle ei ole mitenkään ihmeellistä kun nämä matsit tosiaan ovat niitä valmistavia otteluita, joissa sisäänajetaan uusia pelaajia.

Ja kun miettii niin kyllähän Bertrand ja Miettinen ovat pirteitä olleet mutta eivät ainakaan mun mielestä ole esittäneet kakkosketjun tasoista tulosta, Soinnusta puhumattakaan.

Sointu ja Bertrand ovat tehneet yli puoli pinnaa sekä puoli pinnaa per ottelu. Eli ihan kohtalaista secondary scoringia vaikka otanta onkin pieni (4-5 ottelua). Miettinen on ollut todella hyvä, mutta ei ole saanut tulosta aikaan. Turha silti vielä vetää noin radikaalisti mutkia suoriksi.

Koko jengi hakee muottiaan, ja silti ollaan lohkon piikkipaikalla ET:n tasoisessa turnauksessa. Ja täällä alkaa jo tämä iänikuinen "ei riitä mihinkään"-veivaus. Hieno kausi tästä on tulossa. Meillä on hyvä kärkiketju, hyvä kakkosketju ja tällä hetkellä kemioiltaan oivalliset kolmos- ja nelosketjut. En mä ainakaan vielä panikoisi.
 

Fremont

Jäsen
Meillä on hyvä kärkiketju, hyvä kakkosketju ja tällä hetkellä kemioiltaan oivalliset kolmos- ja nelosketjut. En mä ainakaan vielä panikoisi.

Olen melko lailla samaa mieltä, toisaalta Nikonilla on pointti joka itseäni myös häiritsee, eli voimahyökkääjien puute kärkiketjuissa. Ei poikien koko kaikkea ratkaise, mutta yksi voimapussi tulosyksiköihin ei olisi pahitteeksi.
Vähän sama juttu puolustuksen kanssa, eli yhtä miestä kaivataan, nuoremmant tuuratkoot päivän kunnon ja roolin mukaan.
Ongelmaksi muodostuu tässäkin suomalaispelaajien puute, eli mahdollisten vahvistusten hankinta menee todennäköisesti rajojen ulkopuolelle, ja joukkueessa on jo ihan sopiva määrä ulkkareita.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - voimahyökkääjien puute kärkiketjuissa. Ei poikien koko kaikkea ratkaise, mutta yksi voimapussi tulosyksiköihin ei olisi pahitteeksi.
Sellainen markoanttilankokoinen aukko?
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Famularen jatkaessa nykyisiä otteitaan ja jopa parantaessa, miksi ei voisi Famua kokeilla vaikka kakkosketjussa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin no joo. Onhan se tavallaan totta että tuo rosteri kaipaisi vähän kokoa hyökkäykseen. Omasta takaahan meillä on esimerkiksi Tuomainen, jolla on potentiaalia kahden ensimmäisen ketjun voimahyökkääjän rooliin mutta helvetti kun se potentiaali ei realisoidu koskaan, siksi niin pehmeäpäinen kaveri kyseessä. Todellinen aikuisvauva. Saakelin turhake tuollaisella päällä, omaisi terävämpänä ja rohkeampana kaverina saumat ihan kansalliselle huipulle.

Talaja voisi olla ihan sopiva pelaaja tuollaiseen ruutuun, mutta toisaalta Willsiekin palatessaan on monipuolinen ja taitaa rouhimisen vaikka profiloituikin täällä heti maalintekijäksi. Ja vie yhden slotin kahdesta ekasta vitjasta. Talaja on varmaan suhteellisen kallis joskin IFK:n yrittäessä ulostaa kaveria (?) maksaisi varmaan jonkin verran liksastaan. Luttinenkin tietysti on fyysisempi kuin nuo tämänhetkiset kärkikentän miehet muttei mikään suoranainen voimahyökkääjä sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja kuten yllä todettua, ulkomaalaisia on nyt aivan tarpeeksi.

Piti muuten myös sanomani että nää meidän ulkkarit on erittäin hyvin hitsautuneet yhteen muun jengin kanssa. Oikeanlaisia urheilijoita ja luonteita selkeästi, erittäin tärkeää esimerkiksi Parén hankinnan kohdalla oli varmasti se että Arse tiesi minkälainen pelaaja ja ihmistyyppi on kyseessä. Paré vaikuttaa todella hienolta mieheltä, samaten Morrisonn ja Seigo. Bertrand on jo lähes suomalainen kun on täällä kiekkoillut niin kauan, samaten Famulare. Sexton on todellinen ammattimies ja näyttää eniten esimerkkiä nykypelaajista tekemisellään. Se on kyllä viimeisen päälle hiottua, ja omaa huikeat vahvuudet SM-liigaa ajatellen. Värikäs jengi kaiken kaikkiaan kasassa, ja kiinnostava sellainen ehdottomasti. En välttämättä itse enää tonkisi ulkomaankoreja jos tuollainen voimahyökkääjä välttämättä pitää signata. Ja uskon myös että budjetti on aikalailla käytetty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös