Vitutusketju

  • 10 587 678
  • 56 164

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Jonkin aikaa on tässä vituttanut ja stressannut yhtä aikaa.

Kaikki alkoi siitä, kun kuulin 3 viikkoa sitten, että unelmieni koulupaikka jäi 0,75 pisteen päähän. 2 kuukauden älytön panostus valui koetilanteessa hukkaan, kun itse ryssin kaksi tehtävää totaalisesti (jotka olivat täysin poikkeuksellisia viime vuosien kokeisiin nähden). Normaalina päivänä oltaisiin sisällä, mutta lainatakseni isäukkoani: "Jos tädillä on munat, se on setä". En ole hermoilija tyyppiä, päinvastoin olen yleensä saanut parhaani irti kovissa tilanteissa, mutta nyt kävi toisin. Prkl. Pahinta tässä on, että tällä hetkellä ei ole muutakaan koulupaikkaa, koska aikaa ei yksinkertaisesti riittänyt muihin pääsykokeisiin valmistautumiseen. Tällä hetkellä on kyseiseen kouluun vetämässä oikaisupyyntö, mutta pessimistisesti suhtaudun tuloksen muuttumiseen ja sisäänpääsyyn (vaikka perusteet ovatkin kohdillaan). Enpähän ainakaan pety vielä pahemmin. 2-3 viikon päästä kuulee tuomion.

Paikkakunnalle olen kuitenkin muuttamassa ja menossa avoimeen. Vituttaa vielä sekin, että kaikki jotka kyseisestä kaupungista tunnen, on juuri tuossa nimenomaisessa koulussa. Välivuoden tämän hetkinen kiinnostavuus on suurin piirtein pyöreä nolla.

Ensi vuonna sitten, jooh.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kaikki alkoi siitä, kun kuulin 3 viikkoa sitten, että unelmieni koulupaikka jäi 0,75 pisteen päähän. 2 kuukauden älytön panostus valui koetilanteessa hukkaan, kun itse ryssin kaksi tehtävää totaalisesti (jotka olivat täysin poikkeuksellisia viime vuosien kokeisiin nähden). ... Tällä hetkellä on kyseiseen kouluun vetämässä oikaisupyyntö, mutta pessimistisesti suhtaudun tuloksen muuttumiseen ja sisäänpääsyyn (vaikka perusteet ovatkin kohdillaan). Enpähän ainakaan pety vielä pahemmin. 2-3 viikon päästä kuulee tuomion.
En tiedä, minkä alan oppilaitokseen olet hakenut, mutta luulisi noin pienellä marginaalilla pääsevän jo hyvinkin varasijoille. Odottele siis kaikessa rauhassa elo-syyskuulle, ja jos nyt ei tärppää edes varasijavalinnoissa, tee välivuoden verran töitä tienaten aina tarpeellista opiskelurahaa, mene ensi vuonna samalla sisukkuudella uudelleen kokeisiin - ja sitten sisään.

Nimim. Been there, done that.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
En tiedä, minkä alan oppilaitokseen olet hakenut, mutta luulisi noin pienellä marginaalilla pääsevän jo hyvinkin varasijoille. Odottele siis kaikessa rauhassa elo-syyskuulle, ja jos nyt ei tärppää edes varasijavalinnoissa, tee välivuoden verran töitä tienaten aina tarpeellista opiskelurahaa, mene ensi vuonna samalla sisukkuudella uudelleen kokeisiin - ja sitten sisään.

Nimim. Been there, done that.
Oikeustieteellinen kyseessä eli ei ole varasijoja käytössä. Ja näin olisi suunnitelma, jos jonkun hyvän duunipaikan löytäisi.

Se mikä ei tapa niin vahvistaa (tai sittenkin hajottaa?) ja kolmas kerta tunnetusti toden sanoo.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tällä hetkellä on kyseiseen kouluun vetämässä oikaisupyyntö, mutta pessimistisesti suhtaudun tuloksen muuttumiseen ja sisäänpääsyyn (vaikka perusteet ovatkin kohdillaan). Enpähän ainakaan pety vielä pahemmin. 2-3 viikon päästä kuulee tuomion.

Ei kannata heittää hanskoja vielä tiskiin, varsinkaan jos oikaisuperusteet oikeasti ovat valideja. Valintakokeita voivat korjata esim. laitoksen opiskelijat, jotka seuraavat orjallisesti henkilökunnan laatimia mallivastausta/korjausohjetta ja saattavat ohittaa täysin oikeita, mutta hieman erilaisia, tapoja esittää sama vastaus. Sitten kun asian käy läpi esim. ko. aineen oikea opettaja, niin pisteitä saattaa ropista aivan erilailla. Kokemusta on esim. lääkiksen kohdalla yhdeksän pisteen pompusta yhdessä tehtävässä...
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Ei kannata heittää hanskoja vielä tiskiin, varsinkaan jos oikaisuperusteet oikeasti ovat valideja. Valintakokeita voivat korjata esim. laitoksen opiskelijat, jotka seuraavat orjallisesti henkilökunnan laatimia mallivastausta/korjausohjetta ja saattavat ohittaa täysin oikeita, mutta hieman erilaisia, tapoja esittää sama vastaus. Sitten kun asian käy läpi esim. ko. aineen oikea opettaja, niin pisteitä saattaa ropista aivan erilailla.
Okei, tämä on hyvä kuulla. Yksi kohta monivalinnoissa oli mielestäni sellainen, että molemmat vastausvaihtoehdot (oikein/väärin) olisi pitänyt hyväksyä. Muistin kyllä, että kyseinen väittämä luki valintakoekirjoissa, mutta se oli hyvin ristiriitainen ottaen huomioon kirjan sisältö muuten. Pitkät perustelut tuli kirjoitettua aiheesta, toivotaan parasta, että valintatoimikunta ja dekaani olisi samaa mieltä ristiriitaisuudesta ja tulkinnanvaraisuudesta. Eniten tässä vituttaa, että tiesin tasan tarkkaan kirjassa olevan tuo kyseinen lause, joka oli kokeen väittämänä, mutta aloin järkeilemään liikaa. Testattiin näemmä pelkkää muistamista eikä niinkään ymmärtämistä - olisihan se pitänyt pitää mielessä, olihan kyseessä kuitenkin oikeustieteellinen. V*ttu.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Okei, tämä on hyvä kuulla.

Nyt pitää tosin heittää ihan realismin nimissä, ikävä kyllä, niskaan kylmää vettä, jos reklamaatiossa kyseessä oli vain tuo monivalinta. Noita ei lähdetä kovin helposti muuttamaan edes yksittäisen kokelaan kohdalla, koska se muuttaisi mahdollisesti useita muitakin pääsykoetuloksia (toki tässä voidaan taas piiloutua sen taakse, että nämä kyseiset hakijat eivät välttämättä ole uusintatarkastuspyyntöä aikarajojen sisällä tehneet). Asia on sitten aikalailla erilainen, jos kyseessä on esim. lasku, jonka voi ratkaista eri tavoilla tai essee/muu sanallinen tehtävä. Noh, toivotaan kuitenkin parasta kannaltasi.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Nyt pitää tosin heittää ihan realismin nimissä, ikävä kyllä, niskaan kylmää vettä, jos reklamaatiossa kyseessä oli vain tuo monivalinta.
Eipä tässä nyt mitään turhia toiveita olla eläteltykään. Tähän pessimistisyyteni perustuukin. Oikaisussa on toki muitakin kohtia, mutta ne ei ole mielestäni niin vahvalla pohjalla kuin tämä kohta.

Yhdeltä oikeustieteen opiskelijalta tosin kuulin huhua, ettei tällaisessa tilanteessa etua annettaisi muille hakijoille vaan pelkästään hakijalle, joka on hakenut muutosta yksilöidysti ja perustellut näkemyksensä. Jos joku tehtävä jätetään kokonaan huomioon ottamatta, (esim. Helsingissä vuosia takaperin, kun vanha tenttikysymys oli eksynyt valintakokeeseen) silloin etu annetaan kaikille rannalle jäänneille. Noh, tuon näkee sitten, miten asian ratkaisevat.
 
K

kiwipilot

Saunalahti. Ei vakuuta ei. Kaksi kuukautta ollut liittymä tuosta puljusta ja molemmat laskut vituillaan. Ensin perittiin avausmaksu mistä ei mainittu mitään liittymää avatessa. No, soitin ja maksu peruttiin pahoittelujen kera. Nyt uusimmassa laskussa sim kortin vaihdosta veloitettiin 10€ - ja jälleen, ei sanaakaan moisesta maksusta uutta luuria hakiessa. Soitto asiakaspalveluun: "Yhdistän laskutukseen, jono 20min". Pikku juttu mutta vituttaa, varsinkin kun aiemman operaattorin (DNA) kanssa ei koskaan ollut moisia ongelmia.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauhea krapula kun vaivaa ja päässä heittää, niin oma mulkku on ainut joka lohduttaa. Mutta hetken sekin vaan kestää. Voi tätä ihmiselämän kurjuutta.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivän moga, ellei jopa vuoden. Vittu. En ole ennen käyttänyt Tablettia ja nyt sitten koitin laittaa sim-korttia siihen kun tuollaisen vempeleen sain, niin vittu saatana laitoin liian syvälle sen vitun kortin ja sitä en nyt saa pois! Onneksi ratkaisu muhii jo päässä: Lähden kohta jonnekin kellosepän- tai kultaliikkeeseen tuon ruoskan kanssa ja anon armoa jotta voisivat onkia tuon kortin tuolta pois. Voin vaikka maksaa. Jos kaunis nainen niin maksu munalla onnistunee, ainakin minun puolesta.
 
Osuuspankin konttori, elokuu 2012:
"Hei, haluaisin omalta osaltani irtisanoa tilisopimuksen tiliin x jossa on useampi käyttäjä".
- Selvä, allekirjoita tämä ja anna kortti
"Hyvä homma, tässä. Tällä selvä?"
- Tällä selvä.

Puolen vuoden päästä huomasin että verkkopankkiin on tullut viesti, jossa kysellään minun mielipidettäni siihen miten tilillä olevat varat jaetaan. Eli tiliä ei lupauksesta huolimatta silloin puoli vuotta sitten suljettukaan.

Osuuspankin konttori, huhtikuu 2013:
"Hei, haluaisin omalta osaltani irtisanoa kaikki minun ja osuuspankin väliset tilisopimukset"
- Jaa, marssi omaan pankkiisi
"Siis häh? Mihin pankkiin? Haluan irtisanoa tilisopimukseni osuuspankin kanssa"
- Niin, mene johonkin pankkiin missä haluat sitten jatkossa asioida, he voivat irtisanoa tilisopimukset puolestasi valtakirjalla
"Jaahas, no mennään sitten sinne.."

Nordean konttori, huhtikuu 2013:
"Hei, paskapankista ohjattiin tänne kun halusin irtisanoa kaikki mun ja heidän väliset sopimukset"
- Joo, näihin vaan allekirjoitukset ja kortit mulle

Kirje Nordealta, toukokuu 2013:
"Hei, tilisi y on nyt lopetettu. Tili x:ää emme pystyneet lopettamaan koska tilillä on kuulemma useampi käyttäjä"

Osuuspankin konttori, toukokuu 2013:
"Hei, haluaisin omalta osaltani irtisanoa tilisopimuksen tiliin x jossa on useampi käyttäjä"
- Sinun pitää mennä siihen osuuspankkiin jossa tili on avattu

Osuuspankin konttori toisella puolen suomea, heinäkuu 2013:
"Hei, haluaisin irtisanoa tilisopimukseni"
- Siis kaikkiko?
"No yksi niitä vain onkin"
- Annas tilikortti
"No kun palautin sen silloin 11 kk sitten kun ensimmäisen kerran olin tiliä sulkemassa"
- Ei vaan tilikortti?
"Siis palvelukortti?"
- Niin.
- "No kun hävitin senkin kun minulle luvattiin samalla että tili sulkeutuu."
-Onko ajokorttia?
*Ojentaa*
-Joo, täällä on tällainen -69 loppuinen tili missä on 5 euroa. Haluat siis sulkea sen?"
"En, vaan lopettaa oman käyttöoikeuteni siihen, sillähän on muitakin käyttäjiä"
-Ei vaan sinä olet tämän tilin omistaja, -69 loppuinen, 5 euroa
"No milloinkas se tili on perustettu"
-Kaiketi silloin kun olet asiakkaaksi tullut.. *näppäilee pitkään konettaan*
"No eipä sillä väliä, suljetaan joka tapauksessa"
- Eeeeei vaan hetkinen, täällähän onkin muita käyttäjiä, teidän pitää molempien käydä täällä sulkemassa
"No selvä, voisin allekirjoittaa omasta puolestani"
- Ei se onnistu, teidän pitää tulla tänne yhtäaikaa
"Oletko tosissasi"
- Hetki.. *poistuu takahuoneeseen* Joo, varmistin asian, ei onnistu
"No kiitos ellet voi auttaa"


Nykykäsitykseni mukaan tiliehtojen (5v sitten päivättyjen jotka löysin googlella) mukaan minulla on oikeus irtisanoutua tilin käytöstä omalta osaltani, mutta vituttaa silti koko prosessi, toivottavasti pankissa jakavat käsitykseni sopimuksen ehdoista kun huomenna käyn asiaa hoitamassa toivottavasti viimeistä kertaa. Toivottavasti huomisen jälkeen tämä on itkeä vai nauraa ketjun kamaa.
 
Viimeksi muokattu:

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
- - vituttaa silti koko prosessi, toivottavasti pankissa jakavat käsitykseni sopimuksen ehdoista kun huomenna käyn asiaa hoitamassa toivottavasti viimeistä kertaa. Toivottavasti huomisen jälkeen tämä on itkeä vai nauraa ketjun kamaa.

Voin aistia, että eniten asiassa vituttaa se, että joutuu tekemisiin ihmisen kanssa, jota ei haluaisi ainakaan vähään aikaan missään nimessä tavata. Minullakin oli tällainen kokemus DNA-katselukortin kanssa, vittu mitä jaahinkia. Korjattakoon jos erehdyin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Voin aistia, että eniten asiassa vituttaa se, että joutuu tekemisiin ihmisen kanssa, jota ei haluaisi ainakaan vähään aikaan missään nimessä tavata. Minullakin oli tällainen kokemus DNA-katselukortin kanssa, vittu mitä jaahinkia. Korjattakoon jos erehdyin.
No mitäs väliä siellä on mikä ihminen sieltä tulee, kun työnantajansa toiveesta joutuu kuitenkin käyttäytymään ihmisiksi vaikka minä en käyttäytyisikään (toki tapojeni mukaisesti käyttäydyn). Se tässä enemmän vituttaa, että työnantajansa toiveesta huolimatta näille ihmisille ei välttämättä sitä ammattitaitoa ole tarpeeksi karttunut. Jälkikäteen kun tuota tämänkin päivän keskustelua kelasin, niin tulihan siinä selvästi ilmi että haluan irtisanoutua tilistä omalta osaltani. Mutta jostain kumman syystä jossain vaiheessa alkoi ihmeellinen sekoilu joka päättyi niin että poistuin pankista pettyneenä ja huomasin (kai) vasta googlen ääressä olleeni oikeassa.

Eniten vituttaa siis se, että huomenna on neljäs kerta op:n konttorissa ja viides kerta pankkikonttorissa ylipäätään kun käyn samaa tiliä sulkemassa. Sen lisäksi olen tietysti parissa välissä vähän jonotellut puhelinpalveluun jossa olen lopulta saanut yhtä huonoa palvelua, tosin muutamalla "valitettavasti" sanalla höystettynä. Kai tähän kohta yhden työpäivän verran aikaa on mennyt :D
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Vituttaa ne ihmiset, jotka tekevät istumatyötä. Siis ei tuossa mitään vikaa ole, koska kaikki työ on arvokasta, mutta se vituttaa kun valitetaan, että se on raskasta! Voi jumalauta! Jotkut viraston tantat tekee klo 9-15 perseellään töitä ja valittavat raskaasta työstä! Tulisivat joskus oikeasti raskaaseen töihin, niin tietäisivät mikä on oikeasti raskasta työtä. Kaverikin päivät ajaa taksia ja itkee, kuin tyttö. Ymmärrän kyllä vuorotyön, koska olen tehnyt sitäkin hommaa reilu 4v joskus aikoinaan ja se ei ole herkkua. Tietysti elämä on valintoja täynnä, mutta miks vittu pitää valittaa!
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Vituttaa ne ihmiset, jotka tekevät istumatyötä. Siis ei tuossa mitään vikaa ole, koska kaikki työ on arvokasta, mutta se vituttaa kun valitetaan, että se on raskasta! Voi jumalauta! Jotkut viraston tantat tekee klo 9-15 perseellään töitä ja valittavat raskaasta työstä! Tulisivat joskus oikeasti raskaaseen töihin, niin tietäisivät mikä on oikeasti raskasta työtä. Kaverikin päivät ajaa taksia ja itkee, kuin tyttö. Ymmärrän kyllä vuorotyön, koska olen tehnyt sitäkin hommaa reilu 4v joskus aikoinaan ja se ei ole herkkua. Tietysti elämä on valintoja täynnä, mutta miks vittu pitää valittaa!

Minulla on kokemusta sekä rakennustyöstä että toimistotyöstä. Rakennuksilla työ on fyysisesti raskasta ja helevetin vittumaista, mutta toimistotöissä taas voi olla aivorasia koetuksella, joten myös istumatyö voi olla raskasta, ja esimerkkejä tästä löytynee yltäkylläisen kosolti.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vituttaa ne ihmiset, jotka tekevät istumatyötä. Siis ei tuossa mitään vikaa ole, koska kaikki työ on arvokasta, mutta se vituttaa kun valitetaan, että se on raskasta! Voi jumalauta! Jotkut viraston tantat tekee klo 9-15 perseellään töitä ja valittavat raskaasta työstä! Tulisivat joskus oikeasti raskaaseen töihin, niin tietäisivät mikä on oikeasti raskasta työtä. Kaverikin päivät ajaa taksia ja itkee, kuin tyttö. Ymmärrän kyllä vuorotyön, koska olen tehnyt sitäkin hommaa reilu 4v joskus aikoinaan ja se ei ole herkkua. Tietysti elämä on valintoja täynnä, mutta miks vittu pitää valittaa!

Jos se on henkisesti raskasta? Ei aina tarttee nostella ja siirrellä jotain +20kg juttuja edestakas jotta työ olisi raskasta?
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Jos se on henkisesti raskasta? Ei aina tarttee nostella ja siirrellä jotain +20kg juttuja edestakas jotta työ olisi raskasta?

Luuletko, että nuo 20kg tavaroiden siirteleminen edestakaisin vaikka esim. kaatosateessa ei ole henkisesti myöskin raskasta?

edit. Lisätään nyt sen verran, että tarkoitin juurikin istumahommaa tekevien valituksia fyysisesti raskaasta työstä. On keppijumppa paskaa yms. lehdet täynnä. Henkisesti raskaat työ ymmärrän oikein hyvin.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No jos valittaa, että istumatyö esim. toimistohiirityö on fyysisesti raskasta niin ihan heti en ymmärrä kyllä, mutta henkisesti se voi olla loppupeleissä raskaampaa kuin kaatosateessa painavien tavaroiden raahaaminen, toki sekin voi ja varmasti on henkisesti raskasta, mutta meitä ihmisiä on niin erilaisia jotta joillekin pienikin henkinen rasite vetää kehon lukkoon ja sitä myöten ollaan sitten saigonilla. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi kulkee melkeinpä käsikädessä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä se istumatyö saattaa olla hyvinkin raskasta, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Siinä vaiheessa kun vuoden sisällä firmassa käydään kolmet yt-neuvottelut, alkaa hauikset kipeytyä jatkuvasta tavaran paiskomisesta ja hampaatkin on jauhettu luujauhoksi.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Minulla on kokemusta sekä rakennustyöstä että toimistotyöstä. Rakennuksilla työ on fyysisesti raskasta ja helevetin vittumaista, mutta toimistotöissä taas voi olla aivorasia koetuksella, joten myös istumatyö voi olla raskasta, ja esimerkkejä tästä löytynee yltäkylläisen kosolti.
Sama homma, plus tehtaan vuorotyöt lisäksi.

En mä tosiaan nyt ihan sanoisi että tässä kun aamulla nämä toimistohommat aloitti 7.00 ja lopetti tuossa vartti sitten, niin tää nyt millään tavalla kevyttä ole. Tai ainakin väsyttää ihan vitusti. Mutta tässä toimistohommassa on hyvää se että pääsen kuitenkin tulemaan himaan jatkamaan toimistohommia jotta ehdin esim. pestä pari koneellista pyykkiä. Mutta hei, ammatinvalintakysymyksiähän nämä. Raksa ja tehdashommat olivat oikeasti raskaita kyllä mutta eipä tarvinnut koskaan tehdä kuin kahdeksan tunnin päiviä ja ylitöistä sai sentään kunnon korvauksen.
 
Tiedoksi Sim_Samille: Tomistotyö huonosta ergonomiasta johtuvine staattisine jännityksineen voi helposti olla myös fyysisesti erittäin raskasta, ellei kropastaan pidä huolta työajan ulkopuolella. Vaikka urheilin koko nuoruuteni, niin aikuisiällä havahduin liikunnan hyötyihin kunnolla vasta toimistotyön myötä.

Hyvän fyysisen kunnon omaavia toimistotyö ei kyllä rasita fyysisesti tippaakaan, ja sitähän voi joku myös helposti pitää haittapuolena.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jos vittu edes yhtenä päivänä viikossa voisi mennä jonkun verkkolehden etusivulle ja olla näkemättä siellä Räsäsen pärstää ja jotain vitun typerää otsikkoa. Vittu. Eikö tässä maassa / maailmassa oikeasti tapahdu mitään muuta kuin jotain tohon ämmään liittyvää. Oikeasti. Vittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös