Chicago Blackhawks 2012-2013

  • 199 536
  • 608

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
AHL:ssä on nyt kaksi viikonloppua eli viisi ottelua takana. Toistaiseksi IceHogs ei ole päässyt vielä oman osavaltionsa ulkopuolelle.

13.10. Chicago-Rockford 1-0 SO, SOG 31-25 Chicago
14.10. Chicago-Rockford 5-3, SOG 28-19 Rockford
19.10. Peoria-Rockford 2-1, SOG 34-29 Peoria
20.10. Rockford-Charlotte 1-2, SOG 42-36 Charlotte
21.10. Rockford-Charlotte 5-4, SOG 41-27 Rockford

1-3-1, 3 pts
10 tehtyä, 14 päästettyä
YV 3/27, AV 3/28

Jälkimmäisiä Chicago- ja Charlotte-otteluita lukuunottamatta Rockfordin ottelut ovat olleet vähämaalisia. Puolustus- ja maalivahtipeli on siis toiminut, mutta hieman yllättäen Blackhawksien lupaavien prospektihyökkääjien ruuti on ollut varsin kuivaa. Sisäistä pistepörssiä johtaa sentterit Marcus Krüger 2+3 ja Martin St. Pierre 1+4. Nick Leddy on parhaana puolustajana heti kolmantena 0+3.

Carter Hutton pelasi neljä ensimmäistä ottelua maalilla ja Alec Richards otti heti voiton ensimmäisessä ottelussaan.

Molempien viikonloppujen otteista enemmän AHL-ketjussa:
avausviikonloppu
toinen viikonloppu
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Blackhawks-pelejä YouTubessa

Innostuin penkomaan Blackhawks-pelejä YouTubesta. Niitä löytyikin aika monta myös ihan kokonaisena.

1990 Norris Division Semi Finals - Blackhawks vs North Stars 42 min kooste 7 ottelun sarjasta
1990 Norris Division Final - Blackhawks vs Blues 39 min kooste 7 ottelun sarjasta
30.4.1990 STL @ CHI - Game 7 36 min kooste
8.5.1990 EDM @ CHI - Game 4 14 min kooste
12.5.1990 EDM @ CHI - Game 6 10 min kooste
4.4.1991 North Stars @ Blackhawks - Game 1 20 min kooste
25.4.1993 CHI @ STL - Game 4 19 min kooste
18.4.1994 CHI @ TOR - Game 1 23 min kooste

Kokonaiset pelit

11.4.1965 CHI @ DET - Game 5
6.5.1982 VAN @ CHI - Game 5
27.5.1995 CHI @ VAN - Game 4

Mestaruuskausi 09-10 (YouTube/NHLVideo) kaikki pelit kokonaisia

05.12. CHI @ PIT
02.01. CHI @ STL
16.01. CHI @ CBJ
17.01. CHI @ DET Tämä peli on melkoinen klassikko. Kannattaa katsoa.
14.02. CHI @ CBJ
07.03. DET @ CHI
15.03. WSH @ CHI
02.04. CHI @ NJD

Kausi 11-12 (YouTube/Leandersson92) kaikki pelit kokonaisia

25.11. CHI @ ANA
26.11. CHI @ LAK
21.12. MTL @ CHI
28.12. LAK @ CHI
02.01. EDM @ CHI
10.01. CBJ @ CHI
14.01. CHI @ DET
13.03. STL @ CHI
12.04. CHI @ PHX - Game 1

Muuta

Winter Classic 2009 - osat 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 8 tai 7 minuutin kooste
Stanley Cup Champions Chicago Blackhawks - DVD
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ja kaikilla oli niin mukavaa...

Viime perjantaina pelattiin Adam Burishin ideoima änärimiesten hyväntekeväisyyshöntsä Champs for Charity. Paikalle oli ilmestynyt reilut 11000 katsojaa, jotka näkivät paljon maaleja ja puolivaloilla pelattua hyvänmielen showlätkää. Hyväntekeväisyysotteluiden tavoin jäähyjä ei tuomittu, vaan rikkeistä annettiin vastustajalle aina rankkari. Yhden rankkarin laukoi vierasjoukkueen maalilla torjunut Niklas Bäckström. Show'hun kuului myös Carcillon "tappelu" baseballtähti Ryan Dempsterin kanssa, joka oli kutsuttu julkkisvalmentajaksi. Maaleja juhlittiin hauskoilla tuuletuksilla muun muassa melomalla ja keilaamalla. Tasatilanteeseen päättynyt ottelu ratkaistiin tietenkin rangaistuslaukauskilpailulla, jonka ratkaisevan maalin teki Carcillo hieman kanemaisilla vispauksilla.

Palstalla oli aiemminkin keskustelua tapahtuman erikoisista kokoonpanoista, joihin tuli vielä joitain lisäyksiä pelin alla. Toinen joukkue oli siis käytännössä Blackhawksin 2010 mestaruusjoukkueen pelaajia täydennettynä Jake Dowellilla, Craig Adamsilla, James Wisniewskillä, Jim Vandermeerilla, Craig Andersonilla ja Joe Corvolla. Viimeksi mainittu on ainoa, joka ei ole koskaan pelannut Blackhawksissa, vaikka onkin Chicagosta kotoisin. Toisessa joukkuessa pelasi muita NHL-pelaajia. Tosin joukossa oli myös nykyisiä ja entisiä Blackhawks-pelaajia, kuten Jamal Mayers, Daniel Carcillo ja Shawn Thornton. Kaikilla oli joka tapauksessa hauskaa ja tapahtuman keräystavoitteetkin ylittyivät reippaasti.

Sun-Timesin Adam Jahnsin juttu tapahtumasta

EDIT: Elliott Harrisilla on YouTube-tilillään useampi video tapahtumasta.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
No pääsipähän herra vihdoin pelaamaan tasoisiaan pelaajia vastaan.

Ei tarvi hirveästi miettiä että lähdetäänkö tuonne lomalle vai treenaamaan.

Ei tietenkään tarvitse miettiä. Tottakai treenaamaan, kuten siitäkin käy ilmi, että samoissa kinkereissä Toskalan Vesa pelasi hyökkääjän paikalla. Kun homma ei kuulosta tarpeeksi höntsäilyltä muuten niin pakko kertoa että, sieltä hajosi Zamboni joten jäänpaikkaamiseen käytettiin palosammutinta.

Maikkarin uutinen joka toimi lähteenä tuohon Iltalehden juttuun
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Johnny Odya lähti sitten kehittämään ammattitaitoaan Thaimaahan.
Hehe. Toisaalta moni suomalaisturistikin suorittaa Thaimaassa sukellustutkinnot, joten voihan siitä olla hyötyä NHL-kaukalossakin. MTV3.fi uutisen mukaan samassa turnauksessa pelasi hyökkääjänä myös kiekkoammattilaisuransa lopettanut Vesa Toskala. Huvittavaa muuten tuo Iltalehden uutisointi, kun heidän mukaansa asiasta kertoi ensimmäisenä MTV3:n verkkosivut. Nopea Googlaus löytää muun muassa vanhemmat maininnat NBC:n sivuilta sekä Bangok Postin uutisesta, jota onkin lainattu sekä IL:n että MTV3:n uutisisissa. Vai koskeeko tuo ensimmäisenä uutisointi vain Suomea?

Oduya on muutenkin mennyt omia polkujaan työsulun aikana. Ennen Thaimaan reissuaan hän harjoitteli Ruotsin 2-divisioonassa eli neljänneksi ylimmällä sarjatasolla pelaavan Bajen Fans -joukkueen kanssa. Päätöksen takaa löytyy toki ihan luonnollinen syykin. Bajen Fans on konkurssiin menneen Hammarby IF:n alasarjoista nousua tekevä perillinen ja Oduya sattuu olemaan Hammarby-kasvatti.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No pääsipähän herra vihdoin pelaamaan tasoisiaan pelaajia vastaan.

Ei tarvi hirveästi miettiä että lähdetäänkö tuonne lomalle vai treenaamaan.

Tiedä vaikka Johnny pienten leikkausten ja parranajon jälkeen koittaa ihan tienatakin tuolla vähän eläkerahoja. Hyvin fysiikkaa käyttävänä ja pelkäämättömänä miehenä menee aivan hyvin muiden seassa. Pikkuisen silikonia ja taas on suomalaismiehillä uusi syy lähteä "lomailemaan" ja yllättymään Thaimaan monipuolisista nähtävyyksistä.

Ps. Kaikki odottivat sitä, kaikki tiesivät sen tulevan (hehehe...) ja se olin minä joka sen ensimmäisenä otti esille (hehehe...). Pahoittelen.

Pps. Ei millään pahalla Thaimaata, Bangcockia tai Oduyaa vastaan.

Ppps. Pahoittelen vielä kerran. Väsyttää...
 
Hehe. Toisaalta moni suomalaisturistikin suorittaa Thaimaassa sukellustutkinnot, joten voihan siitä olla hyötyä NHL-kaukalossakin.

Eiköhän Odyan ole parempi jättää nuo sukellushommat esimerkiksi vaikka Blackhawks #Kolmelletoista.

Silikonikin on pehmeää joten se kyllä sopisi Oduyalle oikein hyvin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Aika päivittää Twitter-seurattavien listaa. Tällainen twiitti on nyt pari päivää vanha ja sen jälkeen lähes pelkästään #Bears-twiittejä:

@adamjahns
Work news: My #Blackhawks beat days are nearing an end; I've joined the #Bears beat for @Suntimes. @MarkLazerus will soon be your Hawks guy.

Tiedä sitten oliko lockoutilla vaikutusta päätökseen, mutta Jahnsin siirtyminen soikean futiksen pariin on melkoinen menetys ainakin täältä valtameren itäpuolelta Hawksien otteita seuraavalle.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tiedä sitten oliko lockoutilla vaikutusta päätökseen, mutta Jahnsin siirtyminen soikean futiksen pariin on melkoinen menetys ainakin täältä valtameren itäpuolelta Hawksien otteita seuraavalle.

Tuskin, koska jenkeissä toimittajille pääseminen jefun pariin on tavallaan ylennys. Haukkojen kannalta menetys, koska tykkäsin miehen twiittejä seurata. Onneksi kannatan myös Bearsia, niin pääsee kuitenkin Adamin juttuja sitä kautta vielä seuraamaan.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Noniin, nyt saadaan vihdoinkin NHL-kausi käyntiin ja voin lopettaa myös tämän ketjun boikotoimisen. Kausi siis alkaa Hawksien osalta kotiottelulla St.Louis Bluesia vastaan, ja tästä ottelusta haetaan ehdottomasti voittoa. Tammikuun kaikki ottelut on listattu tähän:

16.1. Blues (k)
19.1. Predators (v)
20.1. Flyers (k)
22.1. Stars (k)
29.1. Blue Jackets (v)

Lähtökohtaisesti asettaisin tavoitteeksi vähintään 6 pistettä ensimmäiseltä kuukaudelta. Sinänsä kaikki joukkueet ovat melko suuria kysymysmerkkejä, koska tässä on ollut nyt puolikautta aikaa lepäillä ja hakea pelikuntoa. Toivottavasti se on kuitenkin Hawkseille hyvä asia, kun joukkueen tähdet (Toews, Kane, Keith, Seabs jne.) ovat saaneet hyvän lepotauon. Myöskin Hossa ehti nyt parantua aivotärähdyksestään, ja pääsee takaisin tositoimiin ajallaan.

Tällä kaudella parannusta toivon erityisesti Kanelta, Krügeriltä ja Ketihiltä, jotka kaikki alisuorittivat selkeästi lähes koko kauden. Kane ei enää ollut se pelottava sniperi, vaan liian usein pelkästään hiihteli pelin ulkopuolella. Toivon mukaan myös Kanen sentterikokeilu jäi yhden kauden mittaiseksi.

Krügerille annettiin selvästi liikaa vastuuta viime kaudella, ja toivottavasti samaa virhettä ei tehdä tällä kaudella (pahoin pelkään, että tehdään). Ainakaan pisteiden valossa Krüger ei ole tällä kaudella pystynyt dominoimaan edes farmissa, mutta en ole valitettavasti yhtään ottelua nähnyt, joten voisiko vaikka lunde tai joku muu hieman kertoa miten kaveri on pelannut tällä kaudella.

Keithiltä taas odotan Norris-tason kautta, ja uutta nousua Hawksien johtavaksi puolustajaksi. Seabs on pelannut hyvin, mutta Hawksien puolustus tarvitsee myös huippukuntoisen Keithin, että joukkue voi menestyä.

Sitten vielä lopuksi tämä ikuinen ongelma, maalivahtipeli. En ole edelleenkään varma siitä, onko Crawford tarpeeksi kyvykäs ykkösveskari Stanley Cupin voittamiseksi, mutta parempiakaan ei tähän väliin saa. Toivotaan onnistumista myös Crawfordille (tai Emerylle), että Hawks kilpailee tänä vuonna taas pytyn voittamisesta.

Kiekko saa puolestani pudota jäähän vaikka heti!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse olen siinä uskossa että tuo otteluohjelma mikä esim NHL.comista löytyy on vanha. Ja vielä ei ole julkaistu tulevan tynkäkauden ohjelmaa. Joten en usko että Chicago pelejänsä St.Louisia vastaan aloittaa. Sitä en tiedä miksi NHL.com ei ole tuota otteluohjelmaa poistanut sivuiltaan. Mutta monesta paikasta lukenut että tuo on ns. vanhaa tietoa.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Itse olen siinä uskossa että tuo otteluohjelma mikä esim NHL.comista löytyy on vanha. Ja vielä ei ole julkaistu tulevan tynkäkauden ohjelmaa. Joten en usko että Chicago pelejänsä St.Louisia vastaan aloittaa. Sitä en tiedä miksi NHL.com ei ole tuota otteluohjelmaa poistanut sivuiltaan. Mutta monesta paikasta lukenut että tuo on ns. vanhaa tietoa.

Okei, kiitos tiedosta. Päivittelen sitten tuota listaa kun saadaan tuoreempi aikataulu ulos.
 

Hbnzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, JYP
Itse ymmärsin, et koko kauden ottelut pelataan oman konferenssin jengejä vastaan. Korjatkaa toki jos olen väärässä? Sillä vaan, et tossa otteluohjelmassa näyttäs olevan jo ainakin (f)lerssit. Jos tosiaan pelit pelataan pelkästään oman konferenssin jengejä vastaan, niin hiljaa hengessäni laskin, että 50 ottelun kaudessa pelit voisivat mennä, että 3 kertaa kaikkia oman konferenssin jengejä vastaan ja kaksi ylimääräistä kertaa oman divisioonan jengejä vastaan. Se tekisi kaikkiaan 3x14+4x2=42+8=50
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Itse ymmärsin, et koko kauden ottelut pelataan oman konferenssin jengejä vastaan. Korjatkaa toki jos olen väärässä? Sillä vaan, et tossa otteluohjelmassa näyttäs olevan jo ainakin (f)lerssit. Jos tosiaan pelit pelataan pelkästään oman konferenssin jengejä vastaan, niin hiljaa hengessäni laskin, että 50 ottelun kaudessa pelit voisivat mennä, että 3 kertaa kaikkia oman konferenssin jengejä vastaan ja kaksi ylimääräistä kertaa oman divisioonan jengejä vastaan. Se tekisi kaikkiaan 3x14+4x2=42+8=50

Näin se minunkin mielestäni menee.

Mutta onko vähän siistiä! Nyt apaattisuus ja viha syrjään, kiekko jäähän ja Chelsea Dagger soimaan!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Itse olen siinä uskossa että tuo otteluohjelma mikä esim NHL.comista löytyy on vanha. Ja vielä ei ole julkaistu tulevan tynkäkauden ohjelmaa. Joten en usko että Chicago pelejänsä St.Louisia vastaan aloittaa. Sitä en tiedä miksi NHL.com ei ole tuota otteluohjelmaa poistanut sivuiltaan. Mutta monesta paikasta lukenut että tuo on ns. vanhaa tietoa.
Samassa ymmärryksessä olen itsekin. NHL perui ennen joulua kaikki pelit 14. tammikuuta asti ja sen vuoksi tuo 16. tammikuuta pelattava Blues-peli näkyy ensimmäisenä kalenterissa. Todennäköisesti Chicago pelaa suurimman osan kalenteriin varatuista päivistä, mutta mahdollisesti eri vastustajaa vastaan. Varsinkin, jos ottelut pelataan vain oman konferenssin joukkueita vastaan. Monitoimihalleista lienee hankala saada muita pelipäiviä kesken kauden. United Centerissäkin pelaa NBA:n Bulls ja lisäksi areenalla on konsertteja, sirkusta jne. erilaisia tapahtumia. Pierre LeBrunin mukaan 50 ottelun runkosarjan pitäisi alkaa 15. tammikuuta ja 48 ottelun runkosarja alkaisi 19. päivä. Eiköhän nämä selviä piakkoin. Toivottavasti otteluohjelma olisi tämä Henkan mainitsema parillisia kierroksia sisältävä vaihtoehto:
Toivottavasti otteluohjelma olisi tämä jälkimmäinen vaihtoehto. 4 divarin sisällä, 2 konferensissa ja yhdet extra-pelit 12 naapurikonferenssin joukkuetta vastaan.


Ainakaan pisteiden valossa Krüger ei ole tällä kaudella pystynyt dominoimaan edes farmissa, mutta en ole valitettavasti yhtään ottelua nähnyt, joten voisiko vaikka lunde tai joku muu hieman kertoa miten kaveri on pelannut tällä kaudella.
Valitettavasti AHL:n seuraaminen on marraskuun jälkeen jäänyt vähemmälle, joten en osaa sanoa, mistä Krügerin kohdalla kiikastaa. Koko Rockfordin kausi on ollut melkoista vuoristorataa tappio- ja voittoputkineen, vaikka materiaalin puolesta joukkueen pitäisi olla AHL:n kärkijoukkueita.
 
Täällä eletään vielä täyttä hiljaiseloa NHLän suhteen sillä ensimmäistä 10 peliä en katso perkele, penniäkään ei meikäläiseltä lähde tuona aikana ja jos mahdollista niin ei lähde koko kautena NHLän suuntaan missään muodossa.

Eli 10 pelin jälkeen toivon että pääsen katsomaan pelejä taas, mutta jos se on mahdollista ilman että maksan NHL:lle tai Viasatille (joka maksaa NHL:lle) mitään koko kautena niin näin teen.

Tämän sanottuani aivan mahtavaa että tulee taas lätkää! Tätä on odotettu kun kuuta nousevaa.

Voisikos joku viisaampi pistää kaikkien Hawksin pelaajien "alkukauden" statit pöytään ? Sori nyt on muuta tekemistä ja olen laiska.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Voisikos joku viisaampi pistää kaikkien Hawksin pelaajien "alkukauden" statit pöytään ? Sori nyt on muuta tekemistä ja olen laiska.

Laiska olen itsekin, mutta tästä nopea copy&paste eliteprospectsista:

Euroopan liigoihin saapuneet lockout-hawksit
Koodi:
				[B][U]GP  G A PTS  PPG PIM +/-[/U][/B]
[B]Patrick Kane[/B]	totals 	  	25 17+11=28 1.12  10  -6
Biel 		NLA 		20 13+10=23 1.15   6  -7
Davos 		Spengler Cup 	 5  4+ 1= 5 1.00   4   1

[B]Bryan Bickell[/B]
Orli Znojmo 	Austria 	28  9+18=27 0.96  14   0

[B]Michael Frolik[/B]
KLH Chomutov 	Czech 		32 14+10=24 0.75  22   1

[B]Niklas Hjalmarsson[/B]
Bolzano 	Italy 		18  6+16=22 1.22   8

[B]Viktor Stålberg[/B] totals 	  	24 10+10=20 0.83  14  12
Frölunda 	Elitserien 	11  7+ 5=12 1.09  10   5
Atlant Mytishchi 	KHL 	13  3+ 5= 8 0.62   4   7

Blackhawks-sopimuksen omaavat Rockfordin IceHogsin pelaajat (capgeekin mukaan):
Koodi:
Rockford IceHogs	GP	G	A	PTS	+/-	PIM
			
Ben Smith  		35 	14 	11 	25 	 5	  4
Brandon Pirri  		35 	10 	14 	24 	 1	 26
Marcus Krüger  		34 	8 	14 	22 	-1	 24
Adam Clendening  	32 	4 	18 	22 	-4	 18
Jeremy Morin  		30 	10 	7 	17 	-3	 29
Nick Leddy  		31 	3 	13 	16 	-2	 12
Jimmy Hayes  		34 	6 	9 	15 	 2	 19
Andrew Shaw  		28 	8 	6 	14 	-2	 84
Brandon Saad  		28 	6 	8 	14 	-1	  8
Kyle Beach  		30 	8 	5 	13 	 1	113
Brandon Bollig  	35 	5 	4 	9 	-1	157
Ryan Stanton		35 	0 	9 	9 	 7	 74
Shawn Lalonde		21 	2 	6 	8 	 4	 34
Peter LeBlanc	 	26 	2 	5 	7 	-7       13
Joe Lavin	 	14 	0 	6 	6 	 2	  8
Rob Flick		31 	3 	2 	5 	-8	 36
Dylan Olsen	 	23 	1 	2 	3 	-2	 14
Philippe Paradis 	22 	0 	3 	3 	 0	 58
Klas Dahlbeck	 	29 	0 	1 	1 	 6	 17
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jeh, päivää vaan veljet kausi alkaa sittenkin. Kyllä tässä vaan on vähän sellaiset fiilikset että liian pitkälle tämä kauden alku venyi. Ei vanha koira jaksa hyppiä kattoon tästä tynkäkauden startista, vaikka tottakai mukavahan noita pelejä on alkaa jälleen seurailemaan.

Viime kaudesta päällimmäisinä muistoina pyörivät edelleen ailahteleva maalivahtipeli ja kakkosen centterin puuttuminen. Tuoretta verta ei kesän aikana noihin rooleihin hankittu, joten katsotaan miten homma etenee.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuleeko Rostislav Olesz saamaan uuden mahdollisuuden tällä kaudella? Palkkakattoon Olesz tulee tällä kaudella ainakin vaikuttamaan, ja ulososto on mahdollista vasta kesällä, joten tämä puhuisi ainakin uuden mahdollisuuden puolesta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tuleeko Rostislav Olesz saamaan uuden mahdollisuuden tällä kaudella? Palkkakattoon Olesz tulee tällä kaudella ainakin vaikuttamaan, ja ulososto on mahdollista vasta kesällä, joten tämä puhuisi ainakin uuden mahdollisuuden puolesta.

Veikkaanpa että juuri Olesz voisi olla tuon uuden työehtosopimuksen mukanaan tuomaan kahden buy out mahdollisuuden toinen nimi.
RantSportilla pohdintaa asiasta.

Ja tervetuloa joukkoon tummaan Synyster.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Veikkaanpa että juuri Olesz voisi olla tuon uuden työehtosopimuksen mukanaan tuomaan kahden buy out mahdollisuuden toinen nimi.
RantSportilla pohdintaa asiasta.

Näin oletinkin, mutta kyseinen ulosostomahdollisuus on vasta kesällä ja sitä ennen pitäisi pelata tämä kausi. Enää ei voi kalliita pelaajia dumpata farmiin cappisäästöjen toivossa, joten tällä kaudella Olesz vaikuttaa Chicagon cappiin. Mutta missä Olesz tulee pelaamaan loppukauden ajan? Chicagossa, farmissa vaiko jossain muualla?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Uutena kirjoittajana ilmotaudun tänne NHL-keskustelun puolelle, koska nyt sivusta seuranneena katsoin että saattaisi olla korkea aika itsekin liittyä mukaan joukkoon iloiseen.

Blackhawksiin olen rakastunut noin kymmenisen vuotta sitten, ja siitä lähtien katsonut jengin otteluita tarkemmin, noin 40 ottelun runkosarjatahdilla.
Tervetuloa tänne Hawks-veteraanien ja meidän uudempienkin kirjoittajien joukkoon. Eiköhän täällä taas juttu lennä, kun kiekko putoaa jäähän. Mielenkiinnosta on pakko kysyä, mikä sai innostumaan Blackhawksista vuosikymmen sitten. Chicago ei ollut silloin varsinaisesti mikään seksikkäin NHL-joukkue.

Tuleeko Rostislav Olesz saamaan uuden mahdollisuuden tällä kaudella? Palkkakattoon Olesz tulee tällä kaudella ainakin vaikuttamaan, ja ulososto on mahdollista vasta kesällä, joten tämä puhuisi ainakin uuden mahdollisuuden puolesta.
Olesz loukkasi polvensa Milwaukeessa viime huhtikuussa ja on leikkauksen jäljiltä ilmeisesti palaamassa pelikuntoon nyt alkuvuodesta. Tosiaan Oleszin palkka (4.0 M$ ja cap hit 3.125M$) menee yli Wade Redden-säännön 900 000$ rajasta, josta ainakin USA Todayn Kevin Allen kirjoitti. Voisi hyvin kuvitella, että Rusty saa siis mahdollisuuden, kun palkka lasketaan joka tapauksessa joukkueen kattoon. Alemmissa ketjuissa ajaa asiansa varmasti, vaikka onkin turhan kallis pelaaja sinne. Myös Rockfordiin hyvä kärkiketjujen pelaaja, joka helpottaa nuorukaisia hyppäämään kiekkoammattilaisiksi. Viime kaudella 17+24 50 pelissä. Todennäköisesti sopimus ostetaan kuitenkin kesällä ulos palkkakattoa rasittamasta, kun Oleszille on ollut varaa maksaa AHL:ssä pelaamisestakin täyttä palkkaa. En jaksa uskoa, että Chicago lähtisi kauppaamaan Oleszia maksaen osan hänen palkastaan.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Mutta missä Olesz tulee pelaamaan loppukauden ajan? Chicagossa, farmissa vaiko jossain muualla?
En tiedä, mutta oikea vastus ei liene ainakaan Chicago. Siitä olen niin varma kuin olla ja voi, vaikka mitään mustaa valkoisella ei olekaan nyt tarjota. Cap-tilastakaan ei varsinaisesti ole puutetta tälle puolikkaalle kaudelle, joten sen takia Oleszia ei tarvitse ylhäällä peluuttaa. Ulososto sitten heti kun se on mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös