Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 255 424
  • 10 942

trap

Jäsen
Urheilullisempaan ja järkevämpään ottelutahtiin voitaisiin päästä vain luopumalla, tai siirtämällä, jokakeväiset MM-kisat. Nyt kansalliset sarjat on saatava pakettiin ajoissa, jotta saadaan koottua jämämaajoukkueet tuulipukuturnaukseen.

No se, näin ja niin.

Elitserienin seitsemän ottelun puolivälieräsarjojen ottelupäivät näyttävät kuitenkin omaan silmään paremmalta. Vaikka tietysti täytyykin huomioida, että siellä lepoaika runkosarjan ja pudotuspelien välillä oli sama mitä SM-liigassa runkkarin ja sääläreiden välillä:
8.3. 10.3. 12.3. 14.3. 16.3. 18.3. 20.3.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Voishan se kauden alottaa viikkoa aiemmin jos nyt jostain tarvii sitä aikaa repiä. Lisäksi syksyllä ja talvella on useita viikkoja kun joukkue kuin jokkue pelaa 1 pelin viikossa. Näitä löytynee jokaisen joukkueen ohjelmasta.

Onhan tuo ottelutahti ihan hillitön keväälle. Ajatuksena jos on että siellä antaa joka jamppa joka ilta kaikkensa niin kyllä niille vois vähän huilia antaa välillä. Varsinkin runkosarjan päätös->säälit->pleijarit tuo pätkä on aivan älyttömän tiukka, eikö se säälien välttäminen ja kotietu kuitenkin ole ne pääasialliset hyödyt eikä se että piiputetaan sen vastustaja ihan tarkotuksella?
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Elitserienin seitsemän ottelun puolivälieräsarjojen ottelupäivät näyttävät kuitenkin omaan silmään paremmalta. Vaikka tietysti täytyykin huomioida, että siellä lepoaika runkosarjan ja pudotuspelien välillä oli sama mitä SM-liigassa runkkarin ja sääläreiden välillä:
8.3. 10.3. 12.3. 14.3. 16.3. 18.3. 20.3.

Tsekin Extraliigan systeemi on vielä parempi.

Säälipleijarit 7-10 ja 8-9:
23.2., 24.2., 26.2., 27.2., 1.3.

Neljännesfinaalisarjat 3-6 ja 4-5:
3.3., 4.3., 7.3., 8.3., 11.3., 13.3., 15.3.

Neljännesfinaalisarjat 1-säälipleijarivoittaja ja 2-säälipleijarivoittaja:
5.3., 6.3., 9.3., 10.3., 12.3., 14.3., 16.3.

Neljännesfinaalisarjojen pelaaminen lomittain mahdollistaa tuplamäärän tv-otteluita ja samalla säälipleijarivoittajat saavat enemmän lepopäiviä ennen neljännesfinaaleja. Kotiedun rytmittäminen NHL:n tavoin 2-2-1-1-1 vähentää matkustustarvetta.

Myös semifinaalisarjat pelataan lomittain, jotta kaikki matsit saadaan telkkariin ilman päällekkäisyyksiä.

Semifinaalisarja 2-3:
19.3., 20.3., 23.3., 24.3., 27.3., 29.3., 31.3.

Semifinaalisarja 1-4:
21.3., 22.3., 25.3., 26.3., 28.3., 30.3., 1.4.

Lopuksi finaalit:
4.4., 5.4., 8.4., 9.4., 12.4., 14.4. 16.4.

Tahti ei näyttäisi olevan säälipleijareistakaan aloittaville ainakaan liian raskas, sillä tähän mennessä maksimimäärän otteluita pelannut Slavia Praha meni säälipleijareista jatkoon voitoin 3-2, neljännesfinaaleista 4-3 ja johtaa semifinaaleissa voitoin 3-1. Silti varsinkin tv-katsojan kannalta tarjontaa riittää, sillä lähes joka päivä pelataan. Oikeastaan ainoa kysymysmerkki on, miten paikan päällä käyvät katsojat suhtautuvat sarjojen alkuvaiheessa pelattaviin peräkkäisten päivien kotipeleihin.

Runkosarja päättyi 20.2., joten lepopäiviä ennen säälipleijareiden alkua oli kaksi. Suoraan neljännesfinaaleihin päässeistä runkosarjan sijoille 3-6 päätyneet saivat 10 lepopäivää ennen pleijareita ja runkosarjan kaksi parasta 12 lepopäivää.
 

trap

Jäsen
"Mitä mä sanoin."

Viime viikolla rupesin tätä funtsimaan ja nythän se on ensimmäisessä välierässä on konkretisoitunut, että kukaan ei tästä hyödy. Katsojat, pelaajat... Järkyttävätasoinen oli tämä ensimmäisen semifinaalin 1. erä, ja ainakin tässä sarjassa tämä tullee ikävä kyllä vain korostumaan sarjan edetessä. Eikös tässä pelata neljä matsia viiteen päivään.
 

Saarinen#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid C.F, Helsingin Jokerit
Sarjajärjestelmäni:

Liigassa pelaisi 12 joukkuetta, 8 pääsisi playoffeihin. Sääliplayoffeja ei pidetä. Jokaiselle joukkueelle annetaan/määrätään 2,5 milj. pelaajabudjetti.

Liigajoukkueiden voimasuhteista on silloin turha puhua, koska
jokaisella joukkueella on saman verran pelaajabudjettia ja liigasta
saataisiin heti paljon jännittävämpi/tasaisempi.

Liigakierroksia vähentäisin takaisin 56. peliin.
60 kierrosta tuntuu jo numeroinakin paljon.

Viikonloppupelit takaisin 17.00.

Peräkkäisistä peleistä sen verran, että max. 2 peliä viikossa riittää. Kolmen pelin viikkovauhilla pelaajat väsyy, maksavat katsojat kärsii. Tuomareina toimisivat oikeat ammattituomarit.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
16 joukkuetta
4 kertanen sarja
säälärit paras 5:stä
Pleijarit porrastetusti niin, että pelataan joka päivä
Suljettu sarja

ugh
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liigassa 12+2 joukkuetta. Hifk ja Blues pelaavat keskenään ensi kauden finaalijatketta, muut vetävät nelinkertaisen sarjan. 8 parasta pleijareihin siten, että ensimmäinen pari on Jokerit-Hpk. Jos/kun Hpk putoaa, sille annetaan uusi mahdollisuus ja finaalit on Jokerit-Hpk. Kaikki muut joukkueet pelaavat play off pelinsä Kuopiossa ja Saipalle annetaan yksi eteen eli +1.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
- 14 joukkueen nelinkertainen sarja, 52 peliä. Liiga on mielestäni nykyisellään periaatteessa todella mielenkiintoinen ja yllätyksiä tapahtuu joka kausi, joten ei supistamiselle, ainakin toistaiseksi.
- Säälit pois, kahdeksan parasta playoffeihin. Bluesin tämän kevään tarina on hieno, mutta silti paikka kahdeksan parhaan joukossa pitää pystyä saavuttamaan 52 pelissä.
- Kaksi huonointa karsivat paras seitsemästä-systeemillä Mestiksen ykköstä ja kakkosta vastaan.
- Pääosin kaksi peliä viikossa torstaisin ja lauantaisin. Muina päivinä rästipelejä ja joskus myös täysi kierros tiistaisin.

Muita toiveita:

- Kokoonpano takaisin 13+7-malliseksi, enemmän näyttöpaikkoja junnuille ynm. Ei ole heti katastrofi jos pakki ajetaan ulos/loukkaantuu.
- Välierät neljännestä pelistä ylöspäin sekä finaalit pois maksukanavilta. Lisäksi yksi peli kuukaudessa maksuttomilta kanavilta.
- Joitain erikoistapahtumia, esim. "Suomi-kiekon superlauantai". Kolme kuumaa paikallispeliä, median hehkutusta ja huomiota jne. Aluksi klo 14.30 Ilves - Tappara sitten klo 17 Ässät - Lukko ja sokerina pohjalla klo 19.30 HIFK - Jokerit. Kaikki pelit luonnollisesti maksuttomilta kanavilta, isot yleisömäärät taattu.
- Ammattituomarit, kiitos. Tai vähintään että tuomarin ei ottelupäivänä tarvitsisi käydä töissä vaan voisi keskittyä vain illan matsiin.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä tulee absoluuttinen totuus!

Realistisia viritelmiä
- Paras viidestä säälit
- "Tsekin liigan" pleijariohjelma (kts. blackhawkin viesti ylempänä). Runkosarjamenestys painottuisi tässä lisähuilipäivien suhteen
- Ottelupäivät runkosarjassa niin että joka viikolle kaksi viikonloppupeliä (Pe/La/Su) ja 1-2 "arkipeliä" (Ma-To), kuitenkin niin että peräkkäisiä päiviä ei olisi muulloin kuin Pe-La tai La-Su.
- Sunnuntaille "perhepeli-teema", jolloin pelit voisivat alkaa klo 15 tai 16
- Viikonloppuihin ns "back-to-back" -kierroksia, missä pelataan samaa vastustajaa vastaan ensin kotona ja sitten vieraissa.

Vähemmän realistisia viritelmiä
- Runkosarjan kaksi viimeistä pelaavat sarjan siitä kumpi joutuu karsimaan. Tällä vältetään myös liigajoukkueen saama lepotaukoetu Mestis-mestariin nähden.
- Rankkarit vittuun. Runkosarjaottelut 60min. Voitosta 3p, häviöstä 0p ja tasurista molemmille 1p.
- Pronssiottelu vittuun
- EHT:t vittuun. Korvataan se sitten vaikka vähän pidemmällä joulutauolla
- Joulutauolle europelejä/turnaus. Vähän kuin Spengler Cup jossa olisi oikeasti panosta. Edellisen kauden liigafinalistit suomi/ruotsi/tsekki/KHL/sveitsi/saksa pelaisivat "Euroopan mestaruudesta".

Muuta
- Joukkueille oikeus rosteriin 7.pakki ja 13.hyökkääjä "juniorisäännön" perusteella (eli joukkueessa oltava vähintään 2 A-Junnuikäistä jotta lisäpelaajat saisi mukaan)
- TV-sopimukset kuluttajille kohtuullisiksi. Jos haluaa litran maitoa, ei tarvitse ostaa koko lehmää. Ja jos haluaa luoda maitolasinsa loppuun, siitä ei tarvitse maksaa naapurin navetalle enää uudestaan kerran maksetusta tuotteesta.
 

Dängleri

Jäsen
Palstaveljet ja -sisaret tuossa edellä ovatkin taineet jo mainita, joten tyydyyn komppaamaan muutamaa heistä:

Sarjajärjestelmä:
14 joukkueen sarja on hyvä, niin kauan kuin pelataan ilman lohkoja ja divisioonia. Olen ehdottomasti myös avoimen sarjan kannalla, sillä putoamisuhka pitää huolen siitä, ettei takavuosien poistomyyntejä nähdä.

Palkkakatto:
NHL:ssä homma toimi, ja liigasta tuli entistä tasaisempi ja mielenkiintoisempi. Sen kautta myös SM-liigan joukkueet saataisiin samalle viivalle, kun olisi sekä minimi että maksimirajat, eikä mestaruutta voisi "ostaa". On kuitenkin vaikea näin maallikkona sanoa, kuinka realistista palkkakatto olisi toteuttaa.

Playoffit
Olisi liian radikaalia ratkaista mestaruus pelkällä runkosarjalla (kuten jalkapallossa), koska playoffit ovat luonnollinen osa jääkiekkokulttuuria, joten niiden olemassa olo on perusteltua. On kuitenkin täysin käsittämätöntä, ja kilpaurheilun hengen vastaista, että runkosarjan sijalle 10/14 sijoittunut joukkue saa mahdollisuuden taistella mestaruudesta. Eli sääliplayoffit ehdottomasti pois, ja runkosarjan 8.parasta ratkaisisi keskinäisen paremmuuden.

Playoffeihin toivoisi myös selkeän kaavion, jonka mukaan pelit etenevät. Nykyäänhän parit määräytyvät jokaisessa vaiheessa runkosarjan sijoitusten mukaan. Tulevaisuudessa runkosarjasijoitukset voisivat siis määrätä ainoastaan ensimmäisen kierroksen, jonka jälkeen pelit jatkuvat ennatulla määrätyllä tavalla. 1vs8 - 4vs5 ja 2vs7 - 3vs6 jne.

Kokoonpano
Kokoonpanoon saisi nimetä 2 maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Tähän voisi sisällyttää säännön, että ns. 13. hyökkääjä ja 7.pakki vastaisi tiettyä kriteeriä, esim. A-juniori edustuskelpoisuutta. Kokoonpanon supistaminen oli aikanaan yksi SM-liigan surkeimmista päätöksistä, ja mielestäni tuo erhe tulisi nyt korjata.

Ottelujen televisiointi
On sinällään perusteltua, että kaikki kaupallinen urheilu (esim. SM-liiga, Valioliiga ja F1) on mahdollista viedä maksukanaville, jolloin maksuttomille jää ainoastaan maajoukkueiden arvokisat. On kuitenkin suorainaista pers*ilyä, että lähetysoikeudet on ripoteltu eri toimijoille, ja nähdäkseen kauden alusta loppuun kuluttajan tulee hommata 3 eri kanavapakettia. Jotain järkeä tähänkin hommaa olisi hyvä saada.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liigassa 12+2 joukkuetta. Hifk ja Blues pelaavat keskenään ensi kauden finaalijatketta, muut vetävät nelinkertaisen sarjan. 8 parasta pleijareihin siten, että ensimmäinen pari on Jokerit-Hpk. Jos/kun Hpk putoaa, sille annetaan uusi mahdollisuus ja finaalit on Jokerit-Hpk. Kaikki muut joukkueet pelaavat play off pelinsä Kuopiossa ja Saipalle annetaan yksi eteen eli +1.
Tässähän tämä. Kaikki maalit TV7:lta ja tuomarina Jyri Rönn, ilman linjamiehiä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Palkkakatto:
NHL:ssä homma toimi, ja liigasta tuli entistä tasaisempi ja mielenkiintoisempi. Sen kautta myös SM-liigan joukkueet saataisiin samalle viivalle, kun olisi sekä minimi että maksimirajat, eikä mestaruutta voisi "ostaa". On kuitenkin vaikea näin maallikkona sanoa, kuinka realistista palkkakatto olisi toteuttaa.
Tästä olen eri mieltä. Jos liigaan tulisi palkkakatto, se tarkoittaisi automaattisesti: A) Parhaiden pelaajien entistä suurempaa karkausta ulkomaille tai
B) keskivertopelaajien palkkojen isoa allennusta ja näiden karkaamista ulkomaille

Lisäksi palkkakatto minusta vaikuttaisi sellaiselta, ettei se oikein antaisi seuroille syytä panostaa yleisömäärien ja lajin kiinnostuksen kasvattamiseen. Suomessa kuitenkin toistaiseksi jääkiekkobisnes on melkoisen urheilulähtöistä ja hyvä niin. Rahan tekeminen ei ole riittävä motivaattori seuroille, kun se urheilullinen menestys on kuitenkin se mikä taitaa sittenkin olla pääasiallinen tavoite.
Kokoonpano
Kokoonpanoon saisi nimetä 2 maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Tähän voisi sisällyttää säännön, että ns. 13. hyökkääjä ja 7.pakki vastaisi tiettyä kriteeriä, esim. A-juniori edustuskelpoisuutta. Kokoonpanon supistaminen oli aikanaan yksi SM-liigan surkeimmista päätöksistä, ja mielestäni tuo erhe tulisi nyt korjata.
Tästäkin olen vähän erimieltä. Se, että 13. hyökkääjää ja 7. pakkia ei enää roikoteta mukana on aiheuttanut sen, että ne nuoret kaverit ovat ennemminkin saaneet enemmän jääaikaa kuin ennen. Ennen roikotettiin yhtä kaveria aina penkin päässä odottelemassa, kun nyt sama kaveri pelaa mestistä tai vastaavaa kovilla minuuteilla ja kehittyy paljon nopeammin. Otetaan vaikkapa esimerkiksi Ilari Melart. Edellisillä säännöillä Melart olisi ollut pääosan kaudesta IFK:n mukana puremassa tuppea penkin päässä, mutta nykysääntöjen ansiosta mies onkin pelannut suuria minuutteja KiVassa ja kehitys on nähtävissä loistavissa otteissa välierissä ja puolivälierissä. Se on kyllä totta, että nykysäännöillä loukkaantumisilla ja ulosajoilla on iso vaikutus peliin. Jokatapauksessa toivon, että näillä nykysäännöillä jatketaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tästäkin olen vähän erimieltä. Se, että 13. hyökkääjää ja 7. pakkia ei enää roikoteta mukana on aiheuttanut sen, että ne nuoret kaverit ovat ennemminkin saaneet enemmän jääaikaa kuin ennen. Ennen roikotettiin yhtä kaveria aina penkin päässä odottelemassa, kun nyt sama kaveri pelaa mestistä tai vastaavaa kovilla minuuteilla ja kehittyy paljon nopeammin. Otetaan vaikkapa esimerkiksi Ilari Melart. Edellisillä säännöillä Melart olisi ollut pääosan kaudesta IFK:n mukana puremassa tuppea penkin päässä, mutta nykysääntöjen ansiosta mies onkin pelannut suuria minuutteja KiVassa ja kehitys on nähtävissä loistavissa otteissa välierissä ja puolivälierissä. Se on kyllä totta, että nykysäännöillä loukkaantumisilla ja ulosajoilla on iso vaikutus peliin. Jokatapauksessa toivon, että näillä nykysäännöillä jatketaan.
Onhan se helppo huudella pääkaupunkiseudulta, mutta kun esim. täällä Satakunnassa ei ole Mestistasolla joukkuetta on noille liigan ja Mestiksen välillä roikkuville kavereille hankalampaa saada peliaikaa. Liiga tarvitsisikin selkeämmän farmisarjan vaikka sitten Mestistä laajentamalla niin kokoonpanoja voisi kaventaa. Tällä hetkellä toivoisinkin että kokoonpanot laajennetaan takaisin tuohon 20 kenttäpelaajaan. Eihän sitä ole pakko täyttää jos on mahdollisuuksia peluuttaa kavereita Mestiksessä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan se helppo huudella pääkaupunkiseudulta, mutta kun esim. täällä Satakunnassa ei ole Mestistasolla joukkuetta on noille liigan ja Mestiksen välillä roikkuville kavereille hankalampaa saada peliaikaa. Liiga tarvitsisikin selkeämmän farmisarjan vaikka sitten Mestistä laajentamalla niin kokoonpanoja voisi kaventaa.
Tähän joku voisi heittää, että siitä vaan yhdessä Lukon ja Ässien junnut nostamaan esimerkiksi HC Luvia tai vastaava mestikseen. Loppujen lopuksi voisi olla todella hyvä juttu satakuntalaiselle kiekolle. Kyllähän se JYPkin nosti D-Teamin mestikseen ja tulokset puhuvat puolestaan. Tampereen seuroilla on Leki, Helsingin jengeillä KiVa, KalPalla SaPKo, JYPillä D-Team, Pelicansilla HeKi, Kärpillä Kiekko-Laser ja Lukkokin ainakin periaatteessa tekee yhteistyötä Hokin kanssa. Kaikkien liigajengien kannattaisi tehdä yhteistyötä mestisjoukkueiden kanssa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Palkkakattoon en myöskään usko, mutta pelaajien sekä tiettyjen avainhenkilöiden palkkojen julkistaminen saattaisi osittain ajaa samaa asiaa.

Joukkueiden talous olisi näin paremmassa valvonnassa ja mahdollisiin talousongelmiin helpompi reagoida. Sponsorit, rahoittajat, fanit ym näkisivät paremmin mitä siellä joukkueessa oikeasti tapahtuu.
NHL:ssä tämä tehtiin jo joskus 20 vuotta(?) sitten ja siellä on homma toiminut. Jos joku pelaaja haluaa "salaa tienata", niin Sm-Liiga ei siihen paras paikka ole. En näe mitään salaamisen arvoista pelaajien palkoissa muutenkaan.
 

Dängleri

Jäsen
Se, että 13. hyökkääjää ja 7. pakkia ei enää roikoteta mukana on aiheuttanut sen, että ne nuoret kaverit ovat ennemminkin saaneet enemmän jääaikaa kuin ennen. Ennen roikotettiin yhtä kaveria aina penkin päässä odottelemassa, kun nyt sama kaveri pelaa mestistä tai vastaavaa kovilla minuuteilla ja kehittyy paljon nopeammin.

Meidän välinen näkemysero johtuu pitkälti siitä, että KalPassa nämä nuoret saisivat oikeasti peliaikaa, eikä vain istuisi siellä penkin päässä. Monissa seuroissa hehkutetaan ja lupaillaan että tulevaisuudessa omat kasvatit saavat peliaikaa, mutta tuo lupaus unohdetaan toteuttaa. KalPassa asia ei viime vuosina ole jäänyt pelkäksi sananhelinäksi, vaikkakin tuo kokoonpanoa koskeva sääntömuutos hieman asiaa onkin hankaloittanut.

Myös tuosta Mestis-kuviosta olen jokseenkin eri mieltä, sillä mielestäni Mestis on Mestis ja Liiga on Liiga. Tasoero näiden kahden välillä on kiistatta suuri, ja tämän vuoksi näen Liigan pienemmillä minuuteilla kehittävän pelaajaa enemmän kuin Mestiksen suuremmilla. Toki tuo on hyvin pitkälti pelaaja ja joukkue kohtaista, mikä tapa soveltuu kenellekin parhaiten.

EDIT:
Viitaten tuohon seuraavaan viestiin, ja muutamaan aiempaan, miksi 20 pelaajan kokoonpano tarkoittaa automaattisesti 13.hyökkääjää ja 7.pakkia? Aivan hyvinhän se mahdollistaisi 12.hyökkääjää ja 8.pakkia.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän fakta on se että melkein kaikissa joukkueissa nelosketjun pelaajat pelaavat maksimissaan sen 8-10 minuuttia ottelussa. Näin ollen kovin suurta tarvetta sille 13. hyökkääjälle kokoonpanossa ei mielestäni ole. Hyökkäyspäästä saa pelin aikana pudota parikin miestä kokoonpanosta, ja sekään ei vielä suurempia ongelmia aiheuta. Pakkiosasto on tietenkin asia erikseen. Sen takia olenkin miettinyt että miksi kokoonpanovaihtoehdot ovat aina joko 18 tai 20 kenttäpelaajaa. Miksei voisi ottaa välimallia, eli 19? Näin ollen mukaan saisi otteluihin neljä täyttä hyökkäysketjua ja seitsemän pakkia.

Toki omasta mielestäni tämä nykyinen systeemi on ihan hyvä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meidän välinen näkemysero johtuu pitkälti siitä, että KalPassa nämä nuoret saisivat oikeasti peliaikaa, eikä vain istuisi siellä penkin päässä. Monissa seuroissa hehkutetaan ja lupaillaan että tulevaisuudessa omat kasvatit saavat peliaikaa, mutta tuo lupaus unohdetaan toteuttaa. KalPassa asia ei viime vuosina ole jäänyt pelkäksi sananhelinäksi, vaikkakin tuo kokoonpanoa koskeva sääntömuutos hieman asiaa onkin hankaloittanut.
No käytännössä vanhan säännön aikaan aina joku siellä penkin päässä oli tuppea puremassa. Siis se on lähes väistämätöntä, tai sitten kaksi kaveria pelaa ihan naurettavan pieniä minuutteja. Pakkien kohdalla saattoi sille seiskapakille kertyä silloin tällöin jopa sellainen 7-8 minuuttia. Tuosta kun pelaat vähemmän, niin mielestäni se ei juurikaan sinua pelaajana kehitä. Kun nyt otin tuon Ilari Melartin tapauksen esiin, etkä tapausta tunne (mikä on ihan luonnollista kyllä), niin avaan tätä hiukan. Liigan sivujen mukaan Melart on pelannut runkosarjassa tällä kaudella 20- ottelua, joissa ottelukohtaiseksi keskiarvoksi nousi 14.12. Tämä olisi vieläkin vähän korkeampi, ilman noita paria joukkuekavereiden pulustuskeikkaa, joiden johdosta ottelu päättyi jo melko ajoissa. Tämän lisäksi Ilari pelasi mestistä isossa roolissa. Eli toisin sanoen, aina kun pelaaja otettiin otteluun oli oikeasti rooli tarjolla, eikä mitään jämäpakin jämäminuutteja. Tämä on näkynyt selvästi Melartin kehityksessä. Väitän edelleenkin, että jos seitsemän pakin sääntö olisi voimassa, olisi ilari pelannut saman verran otteluita, mutta ottelukohtaiseksi keskiarvoksi olisi tullut noin 5-7 minuuttia ottelua kohden. Väitän, että tämä kehittää puolustajaa vähemmän.
Myös tuosta Mestis-kuviosta olen jokseenkin eri mieltä, sillä mielestäni Mestis on Mestis ja Liiga on Liiga. Tasoero näiden kahden välillä on kiistatta suuri, ja tämän vuoksi näen Liigan pienemmillä minuuteilla kehittävän pelaajaa enemmän kuin Mestiksen suuremmilla.

Minä väitän, että vastuu ja iso rooli Mestiksessä kehittää pelaajaa enemmän kuin todella pieni rooli liigassa. Siis ainakin silloin, kun pelaaja pääsee aika ajoin kokeilemaan siipiään myös liigassa.
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakkiosasto on tietenkin asia erikseen. Sen takia olenkin miettinyt että miksi kokoonpanovaihtoehdot ovat aina joko 18 tai 20 kenttäpelaajaa. Miksei voisi ottaa välimallia, eli 19? Näin ollen mukaan saisi otteluihin neljä täyttä hyökkäysketjua ja seitsemän pakkia.
Itse olen miettinyt ihan samaa ja 19 pelaajaa kokoonpanossa olisi mielestäni hyvä.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Mennää nyt tällä. Ihan hyvä ohjelma. Yllätyksiä tulee, mutta pelijaripäivät kaikille samat. Ei mitään kissanristijäisiä kesken välierien kiitos!
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ehdotukseni sarjajärjestelmäksi

14 joukkueen nelinkertainen sarja + 7 joukkueen kaksinkertainen lohkosarja = 64 ottelun runkosarja. 4 ottelua lisää n. 6 kuukaudessa. Tai ihan sama, jos pysytään tässäkin.

Kaksi liigan huonointa karsintaSARJAAN mestiksen neljän parhaan kanssa.

Pudotuspeleihin selvä kaaviojärjestelmä, eikä pareja muuteta runkosarjan menestyksen pohjalta.

Mestiksen ja SM-liigan yhteistyötä on lisättävä, jos tämä ei ole jo mahdollista: Pelaajia saisi liikutella vapaammin. Mutta ei tietenkään niin, että yksi ja sama joukkue pelaisi käytännössä kahta eri sarjaa, vaan niin, että pelipäivät olisivat erit SM-liigalla ja Mestikssellä. Näin ollen tietyille pelaajille on helpompi antaa näyttömahdollisuuksia SM-liigassa. Itseasiassa en muista onko pelipäivät jo erit. Ja se antaisi mahdollisuuden esim. peluuttaa sm-liigajoukkueen kakkosmaalivahtia mestiksessä ja kuitenkin voisi pukea esim. huomisen liigapeliin.

Oliko tässä nyt sitten mitään ideaa, mutta ainakin ehdotin.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tästä olen eri mieltä. Jos liigaan tulisi palkkakatto, se tarkoittaisi automaattisesti: A) Parhaiden pelaajien entistä suurempaa karkausta ulkomaille tai
B) keskivertopelaajien palkkojen isoa allennusta ja näiden karkaamista ulkomaille

Olet oikeassa. NHL:ssä ongelmaa A ei ole, koska ei ole olemassa sarjaa, jossa parhaille pelaajille maksettaisiin korkeampaa liksaa. NHL:ssäkin ongelma B näkyy siltä osin, ettei kaikkien varsinkaan venäläisten keskivertopelaajien välttämättä kannata pelata NHL:ssä, jos voi olla tähti KHL:ssä. Tämä on kuitenkin NHL:n kannalta marginaaliongelma, koska riittävän suurelle osalle pelaajista päätavoite on kuitenkin pelata NHL:ssä eikä KHL:ssä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tammikuun tasauspelit pois, playoffeihin matkitaan amerikanmallia ja kotiedun saanut joukkue pelaa kaksi ensimmäistä otteluaan kotikaukalossa ja seuraavat kaksi vieraissa,näiden pelien jälkeen (jos niitä tulee) jatketaan yks kotona yks vieraissa tyyliä...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tammikuun tasauspelit pois, playoffeihin matkitaan amerikanmallia ja kotiedun saanut joukkue pelaa kaksi ensimmäistä otteluaan kotikaukalossa ja seuraavat kaksi vieraissa,näiden pelien jälkeen (jos niitä tulee) jatketaan yks kotona yks vieraissa tyyliä...

Tuo Amerikan mallihan johtuu puhtaasti matkustelun vähentämisestä, mikä ei ole täällä kuitenkaan kovin iso ongelma. Ei siinä että bussilla Kuopioon matkustaminen olisi miellyttävää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös