Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 097 614
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Me ollaan voitettu nää olympialaiset. Mä oon selvittänyt mistä se Ruotsi-tappio johtui ja miten tää homma tästä jatkuu.

Mä uskon vielä siihen että Selänne ja Koivu oli kahdestaan miettiny että nyt perseillään toi Ruotsi-peli, vältetään kato Kanada/Venäjä sit tossa mitalipelejä ratkottaessa ja voidaan kyykyttää niitä sit finaaleissa ku ollaan eka voitettu Latvia-kamppailusta väsyneet tsekit ja itsevarmat, nuoret USA-jullit. Joka turnauksessa pitää aina hävitä yks peli, ja Torinossa Ruotsi perseili sen yhden pelin, nyt hei me tehdään sama eiks je? Kukkonenkin oli sit kuullu jutut ja päättäny ryhtyy leikkiin mukaan.

Sitten ne on Jalosen taktiikkapalavereissa ovelasti virnuillu toisilleen, Jukka paasaa jostain talvisodasta ja viime olympiafinaalista ja kattoo ku nuoremman Koivun ja Ruudun silmät kiiluu innosta ja ryhmähengen yli vyöryessä Hagmanit ja Timoset vetää yläfemmoja ja karjuu. Selänteen ja S.Koivun ovelan hymyn ja flegmaattisen tuolilla notkuilun Jalonen kuittaa jollain superstarbauteen liittyvällä jutulla, mutta luottaa siihen että kokeneet ketut on jo sisäistäneet nämä asiat ja itse matsissa sitten tapahtuu. Kukkonen on siellä kokoajan yrittäny vinkkailla Sakulle ja Teemulle silmää tyyliin "mä oon messissä jätkät", kukaan vaan ei kiinnitä siihen mitään huomiota, mitä nyt Pitkänen ihmettelee että mikä vittu tota tänään vaivaa.

Pelin alkaessa muut tulee peliin hyvin latautuneina, Kipru on ihan pumpissa ja alku meneekin hyvin. Mutta kun vanhempi Koivu ja Selänne käy pari vaihtoa perseilemässä rupee muilla tutisemaan puntti, ollaanko me näin vitun huonoja ku noi elävät legendatkin käy tuolla kyykkäämässä, eihän meillä oo mitään jakoa, me ollaan hävitty tää peli. Detroitin menestysputkessa lähes ruotsalaistunut Filppula ja yli-fiksu N.Kapasen ketju ei anna moisen vaikuttaa, mutta muut rupeaa huomaamattaan ja tahtomattaan perseilemään, syötöt menee päin persettä, kiekko pomppii ja ruotsalaisten keltaiset paidat pelottaa. Ruotsin voitto on selviö.

Kipru ei hölmönä kaverina maalillaan reagoi mihinkään, jatkaa vaan hyviä otteitaan vaikka välillä toki kelaileekin että ois vissiin pitäny sittenkin lähtee sinne Havaijille taas jos tää meno on tämmöstä. Kukkosen urpoilu taas on niin läpinäkyvää, että Pitkäsellä keittää tokan erän lopulla pakkiparin vammaisuus yli ja Joni vimmaistuksissaan ajaa itsensä pihalle pelistä.

Vaihtoaitiossa Jalonen on ihan ihmeissään että mikä noihin nyt on mennyt. Erien aikana Jukka seisoo urhoollisesti tönkkösuolattuna ja yrittää hymyllään peittää pahan olonsa ja sen ettei tiedä mistään mitään, erätauoilla se menee vessaan itkemään Dufvan olkaa vasten ku ei kukaan kuuntele.

Pelin jälkeen Saku ja Teemu jakaa medialle lausuntoja siitä kuinka omaa peliä pitää parantaa ja kyllä tää tästä. Lasse seuraa hekotellen vieressä ja haluaisi myös osallistua mediapeliin, mutta ketään ei kiinnosta jonkun Kukkosen mietteet.

Sitten Tsekkiä vastaan muut on ihan maissa, Jalonen punasilmäsenä vaan nieleskelee ku pitäis fiilistä nostattaa, muut istuu päät painuksissa, paitsi Kukkonen joka hihittelee yksinään tuolillaan. Silloin astuu Saku ja Teemu esiin, alkaa hirveä mesoaminen talvisodasta ja viime olympiafinaalista ja Tsekeille kärsityistä jatkoaikatappioista MM-finaaleissa, ja taas öristään ja pistetään yläfemmoja. Tsekki kaatuu 7-0, Selänne tekee 4 maalia ja Saku syöttää viis. Pelin jälkeen kaikki ylistää Sakun ja Teemun johtajuutta ja esimerkkiä ja Jalosellakin alkaa pieni hymynkare nousta huulille.

Näin se menee. USA torpataan sit puolihuolimattomasti seuraavassa pelissä pronssimatsiin, ja finaalissa nujerretaan loppuun ajetut kanukit kotiyleisön suureksi harmiksi. Saku ja Teemu itkee kaulakkain kultamitalit suussa, Niittymäki soittaa munasyndeillään ilmakitaraa olympiapokaalilla ja Kukkosta elvytetään Heimlichin otteella koska Lasse oli vahingossa nielaissut kultamitalinsa yrittäessään matkia Sakua ja Teemua.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näitä sivuja kun tässä lukee, niin koko ajan toistuu samat ihme väittämiset ja venkoilut. Joku muistaa mainita, että Immonen on hidas eikä kuulu tähän turnaukseen ja JYP:in kannattajat taas vastaavat tähän, että on hidas juu, mutta joku oli vielä paskempi kuin Jakke.

Toinen hauska sanaleikki alkaa maalivahtiosastosta ja siitä onko Suomella nyt se "voittava vahti". Kyllä Suomella on se voittava vahti, mutta ei se sitä tarkoita, että kyseinen kaveri voittaisi niitä pelejä siellä yksinään. Joskus kun sanotaan, että yhdellä tai kahdella maalilla harvoin voittaa, niin valitettava tosiasia on ettei nollalla maalilla voita koskaan.

Tämän postin tarkoitus on, että miksei keskustella siitä, miten seuraava vastustaja kaatuu ja mitä tuolla porukalla on tehtävissä? Ihan turhaa jossitella siitä kuka oli paska ja kuka vielä paskempi. Nyt tarvitaan niitä onnistumisia ja onnistujia, kiitos!

Tunnistin osaksi itseni viestisi ensimmäisestä kappaleesta, joten vastataan nyt. Ainakin omalta osaltani tuo Immos-keskustelu on ollut sitä, että mielestäni kaveri on väärissä kisoissa. Väärissä kisoissa pelaa mielestäni myös pari muutakin kaveria Suomen joukkueesta. Nyt tuo on vasta konkertisoitunut, kun pelejä olemme nähneet. Tästä syystä kommentoin asiaa vasta nyt enkä ennen kisoja. Toki nyt on helppo voivotella ja tiedän ettemme kuitenkaan asialle mitään voi. Kuitenkin se, että pari pelaajaa ei ole sillä tasolla millä pitäisi syö joukkueen iskukyvystä melko paljon. Ei ehkä ratkaise turnausta, mutta se yksi koomailu omassa päässä saattaa siltikin olla yllättävänki isossa osassa, kun mennään pudotuspeleihin.

Tämä kaikki myös liittyi tuohon kysymykseen, että mitä tuolla porukalla on tehtävissä? Itse olen sitä mieltä, että nämä meidän johtavat pelaajamme ovat toki isossa roolissa. Heidän pitää pystyä parantamaan tasoaan huomattavasti. Ruotsi-pelistä puuttui mielestäni kaikki tunne. Toki Suomella oli pelitapakin ihan hukassa. En jaksa uskoa, että Jalonen muutoksia tekee viimeksi mainittuun asiaan, mutta ei tuo pelkästään kenttiä muuntelemallakaan paremmaksi muutu. Toivon huomiseen otteluun ainakin enemmän tuota tunnetta ja intensiteettiä. Totta, että nyt pitää keskittyä tulevaan, koska murehtiminen ei ainakaan auta. Spekulointi vaan on mukavaa puuhaa :)

-FNM-
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
En oo pitkään aikaan lukenu mitään lähellekkään näin viihdyttävää.

Samat sanat, ja jotenkin hieman pirteämpänä ja positiivisemmalla asenteella odottaa matsia.

Kannattaa muuten Urheilulehden sivuilta käydä katsomassa ne Sihvosen analyysit. Ei sisällä kouhotusta eikä ylimielisyyttä. Tiukkaa asiaa Jaloslaisen pelikirjan sivuuttamisesta analysoinut jo ennen Ruotsi peliä. Kyllä paine menee nyt pelaajille alkaa toteuttamaan sovittuja asioita. Ainakin itse näkisin, että Jalonen on antanut tilaa alkaa sitä pelaamaan, mutta nyt on kylmästi jo viltitettävä pelaajia statuksesta välittämättä, mikäli ei nuotit luistintenpiirtoihin osu kohilleen.

Toinen vaihtoehto on, että pelataan pelaajien omalla pelikirjalla.... mikä on hieman myöhästä ottaa käyttöön nyt.

Valmistautuminen turnaukseen on kuitenkin jo todettavissa epäonnistuneen; Pelitapa ei ole hallussa.
 
Kanada vaihtaa Brodeurin pois maalilta seuraavaan peliin, joten pitäisikö meidänkin tarkastella Kipperin automaattista ykkösvahdin asemaa?

Tarkastella voidaan vaikka miten pitkään, mutta ei johda mihinkään toimiin. Kipperillä mennään tottakai loppuun saakka mikäli pelaa jatkossakin omalla tasollaan.

Ja miksi Kanada vaihtaa Brodeurin maalilta? No ehkäpä siksi, että mies oli suoraan sanottuna aivan totaalisen paska USA:ta vastaan. Kyllä tuollaisen pelin jälkeen olisi Kipperin asemaakin tarkasteltu.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Valmistautuminen turnaukseen on kuitenkin jo todettavissa epäonnistuneen; Pelitapa ei ole hallussa.

Ja tästä on vastuu ainoastaan osastolla Jukka "Proffa" Jalonen ja Risto "Käypäset käteen" Dufva.

Kukahan Suomen joukkueen valmennuksessa on se henkilö, joka pystyy sytyttämään joukkueen? Lehkonen? Jalonen tosiaan muistuttaa virkamiesmäistä toteemipaalua ja Risto Dufvan hengenkohotustaidot nähtiin jo aikanaan nuorten maajoukkueen peräsimessä: mentaliteettihan oli jo kisoihin lähtiessä "nää kisat on jo hävitty!"

Kuten jo tuolla toisessa ketjussa mainitsin, varsinaisessa turnauksessa on turha lähteä opettamaan pelaajille enää avauspelin liikeratoja. Pohjatyöt olisi pitänyt tehdä ennen kauden alkua mutta SJL päätti nuolla NHL:ää. Jääharjoitukset jäi pitämättä ja pelikirja lueskeltiin auditotoriossa ja kauden mittaan USB-tikulla. Näinhän ne motorisesti lahjakkaat oppii?

Kuinka Tshekki sitten voidaan voittaa? Itse en ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Koska itsestäänselvyyksiä en jaksa tässä luetella niin todetaan että kun huonolla pelillä Ruotsi voidaan pitää kolmessa pelissä niin sama onnistuu Tshekillekin. Nyt sitten pitäisi lähteä tekemään itse neljä. Avaintermi on englanninkielellä "go out all guns blazing" tjsp. Tarkoittaa sitä että lähdetään sitten tekemään maaleja: kiekkoa pelataan maalille ja ukkoja perään. Annetaan Ruudun veljeksille lupa ajaa kaikkea mikä vähänkään näyttää tshekkiläiseltä jääkiekkoilijalta. Kananmunat pois kainaloista, vaihdetaan villasukat hokkareihin ja pelataan yksi kunnon jääkiekko-ottelu sillä tavalla että ainakin jokainen kaukalossa käynyt tietää pelanneensa jääkiekkoa. Aina Vokounista ja Kaberlesta Kiprusoffiin ja Kukkoseen.

Tai Kukkosen peliajan voisi kyllä jättää vähemmälle, ehkä viiteen minuuttiin?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Videotuomareiden jälkipuinti Ruotsi-pelistä:

http://www.iltasanomat.fi/videot/videotuomarit/1981093

Ei voi muuta taas sanoa kun että näkemykset kohtaa herrojen kanssa täysin.

Hyvää settiä dumareilta.

Toinen asia, mitä aloin eilen pohtia - ja itse asiassa pohdin sitä jo viime syksynä jonkun höpölöpö-eht-turnauksen aikana -, on, että miksi Suomi yrittää aina itsepintaisesti kasata neljä näennäisen tasavahvaa jonkinmoiseen kiekolliseen peliin kykenevää ketjua. Kun materiaali ei taidoiltaan riitä alkuunkaan Kanadan, Venäjän ja Ruotsin tasolle, niin mitä jos vaihteeksi kokeiltaisiin systeemiä, jossa pakataan kaikki kiekollinen taito pariin ylimpään ketjuun ja niiden seuraksi kasattaisiin pari puolustavaa ketjua, joista toinen olisi selkeä jarruketju, jonka ainut tehtävä on tehdä vastustajan elämästä hyvin ikävää. Taklataan vihulaista niin, että pelin jälkeen ollaan itse aivan mustelmilla, mutta niin on vastustajakin. Ei yritetäkään haalia sinne nelosketjuun Euroopan mittakaavassa melko taitavia pelaajia, vaan täydellisiä puukäsiä ja puupäitä, jotka eivät epäröi ajella Ovechkinia, Jagria tai Erikssonia keskialueella pystyyn tai levyksi laitaa vasten. Mitä tuonne siis mielestänyt tarvittaisiin, ei suinkaan ole nikokapasia, villepeltosia ja jarkkoimmosia, vaan lisää jarkkoruutuja. Rudihan itse asiassa on kaikkea muuta kuin puukäsi, mutta on silti tyytyväinen rooliinsa ärsyttäjänä ja rouhijana. Siksi olisin nähnyt tuolla tilausta vaikkapa Leo Komarovin ja Lennu Petrellin tyylisille pelaajille. Nämä veijarit eivät ole niitä, joilta odotetaan ratkaisevia maaleja, vaikka sekin onnistuu, mutta osaavat sen sijaan sekoittaa hyvin vastustajien ratkaisijoiden peliä.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Mielenkiintoista nähdä saadaanko korjausliike tehtyä nyt ja millainen liike tehdään. Palataanko vanhaan pelitapaan (Sakun ketju) vai pelataanko uudella (Mikon ketju). Vai meneekö eri kentät eri pelitavalla.

Mulla huolestuttaa Lydman, jota jotkut pitävät Suomen parhaana eka ketjun jälkeisenä pakkina. Minusta Lydmanin viivatorppaukset on tuonut paljon tyhjää tilaa maalin ja hänen väliinsä. Näihin paikkoihin jo Saksalaiset ja V-V pelaajatkin ehtivät, mutteivät pystyneet viimeistelemään. Aiemmin luulin miestä Lepistöksi, ja dissasin miestä aiheetta. Kyseessä siis Suomen #32, jonka aggressiivinen reagointipeli luo kenttäepätasapainoa.

Tarkennetaan siis vielä, että Lepistö on pelannut ihan hyvin mitä jäälle on päässyt.
 

Läsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks
Toinen asia, mitä aloin eilen pohtia - ja itse asiassa pohdin sitä jo viime syksynä jonkun höpölöpö-eht-turnauksen aikana -, on, että miksi Suomi yrittää aina itsepintaisesti kasata neljä näennäisen tasavahvaa jonkinmoiseen kiekolliseen peliin kykenevää ketjua.

Agreed. Itsekin olen kaivannut Suomen peliin kovuutta. Eilisen surullisessa Ruotsi-ottelussa taklaukset oli laskettavissa yhden käden sormin. Ai niin, mutta mehän hävisimme tahallamme.

Suomea kehutaan aina siitä, että täältä tulee maailman parhaat kolmos- ja neloskentän haalarimiehet. Ja kyllähän niitä löytyy: Ruudut ja esimerkiksi Leo Komarov. Heitä pitäisi ehdottomasti hyödyntää enemmän, ja antaa heidän toimia omassa roolissaan.

Aina pitäisi pelata omilla vahvuuksilla, eikä kasata sinne haalariostastoon sellaisia EHT-tason maalitykkejä, joilla ei tämän tason turnauksessa tee pätkän vertaa. Kun taitotaso ei riitä pelaamaan Crosbyjä ja Ovechkineita vastaan, tulisi Suomen koettaa löytää muunlaisia keinoja näiden pysäyttämiseksi –ja mielestäni se on kovuus. Roppaa likoon, senhän tietää itse Jutikin. Parhaimmassa tapauksessa tällä saadaan vastustaja ihan sekaisin, varsinkin sellaiset jengit joilla se henkinen kantti ei ole paras mahdollinen.

Johan se kerran jo tässä turnauksessa nähtiinkin: Ovechkin ajoi Jagrin keskialueella pystyyn ja lopputulos tiedetään. Enkä nyt tarkoita mitään mauttomia päähän kohdistuneita törkeyksiä, vaan reiluja liha luuta vasten –taklauksia.

Siispä, Pauke kisoihin!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei yritetäkään haalia sinne nelosketjuun Euroopan mittakaavassa melko taitavia pelaajia, vaan täydellisiä puukäsiä ja puupäitä, jotka eivät epäröi ajella Ovechkinia, Jagria tai Erikssonia keskialueella pystyyn tai levyksi laitaa vasten. Mitä tuonne siis mielestänyt tarvittaisiin, ei suinkaan ole nikokapasia, villepeltosia ja jarkkoimmosia, vaan lisää jarkkoruutuja. Rudihan itse asiassa on kaikkea muuta kuin puukäsi, mutta on silti tyytyväinen rooliinsa ärsyttäjänä ja rouhijana. Siksi olisin nähnyt tuolla tilausta vaikkapa Leo Komarovin ja Lennu Petrellin tyylisille pelaajille. Nämä veijarit eivät ole niitä, joilta odotetaan ratkaisevia maaleja, vaikka sekin onnistuu, mutta osaavat sen sijaan sekoittaa hyvin vastustajien ratkaisijoiden peliä.
Tavallaan itse tuossa vastaat omaan kysymykseesi: Jarkko Ruutu on kisoissa juuri siksi, että ei todellakaan ole täydellinen puukäsi, vaan osaa myös pelata - sen lisäksi että puolustaa, taistelee ja hämmentää. Aidosti puukätiset pelaajat aiheuttaisivat liian suuren riskin omaan päähän joka kerran ollessaan kentällä, vaikka jakelisivat muutaman hyvän pommin ottelun aikana.

Jos meille kasvaa lisää "jarkko ruutuja", niin heille toki löytyisi käyttöä. Vahva, puolustava, kokenut ja aidosti NHL-tasoinen sentteri olisi ainakin omalla toivomuslistallani korkealla...
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kukahan Suomen joukkueen valmennuksessa on se henkilö, joka pystyy sytyttämään joukkueen? Lehkonen? Jalonen tosiaan muistuttaa virkamiesmäistä toteemipaalua ja Risto Dufvan hengenkohotustaidot nähtiin jo aikanaan nuorten maajoukkueen peräsimessä: mentaliteettihan oli jo kisoihin lähtiessä "nää kisat on jo hävitty!"

Jotenkin tästä tulee mieleen Ketosen ja Myllyrinteen erinomaisen hersyvä jääkiekkovalmentaja-sketsi... töissä ei tube toimi, joten linkin voi kukin kaivaa itse esiin, yhdenmukaisuus ruotsipelin kanssa on hämmästyttävä :)

Mutta mutta, on meidän kakkosvalmentajassa kuitenkin se hyvä puoli, että ns. materiaalinmukainen peluuttaminen, jota täälläkin jo kilvan vaaditaan, on hallussa. Eli tulevina vuosina, kun RD ottaa paikkansa maajoukkueen päävalmentajana, näemme aivan kohtuuttoman ärsyttävän leijonajoukkueen, joka heittää kiekkoa päätyyn, karvaa perkeleesti ja sohii sitten kovalla prosentilla kiekot maaliin. Kaikki haukkuvat pelityylin ennen kisoja alimpaan helvettiin ja muistelevat jo lämmöllä Jalosen aikaa "kun yritettiin edes pelata", mutta finaalin jälkeen Dufvasta tulee ensimmäinen suomalainen valmentaja, jonka patsasta rakennetaan kahteen kaupunkiin, Jyväskylään ja Helsinkiin. Sitten Kummola ja kumppanit lyttäävät Dufvan julkisesti, koska "vaikka menestystä tulee, niin pitää miettiä, että millä hinnalla!"

No, ehkä ei välttämättä noinkaan. Tshekkipeliin lähden kuitenkin luottavaisena. Vokoun ei ole enää ehdottaman huippustatuksen maalivahti ja Tshekki nyt on vaan niin Tshekki, että omissa soi muutamaan otteeseen väkisin. Oma pää kuntoon, Jagarille luu kurkkuun heti alkuunsa (voisi vaikka Kukkonen tai Miettinen uhrautua) niin jo alkaa mailan puristaminen sielläkin. Hagmania ei enää hukata, vaan siirretään ykköseen isoille minuuteille, ja yksi henkeä kohottava taistelumaali nähdään. Jossain vaiheessa peliä tulee tappelu, jossa suomalaispelaaja ottaa turpaansa, mutta kaikki ovat sitä mieltä, ettei haittaa, koska vastustaja oli isompi.

Hyvä tästä vielä tulee.
 
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/teemu-selanne-pelitavassa-epaselvyyksia

Itselläni oli kyllä etukäteen huono tunne tuosta Ruotsi-pelistä. Mutta ei voi kuin vain uskoa, että vaikka tämä oli joukkueelta täydellinen rimanalitus Kipperiä lukuunottamatta, niin se tekee loppua ajatellen hyvää. Vältettiin supermaat, ja nyt tulee se kohta missä kaikki saa tasapuolisesti katsoa sinne peiliin Jalosesta lähtien. Hiokaa se pelinne Leijonat kuntoon Tshekkiä vastaan.

Tietysti voi olla että tämä oli täysin suunniteltua, mutta itse en yleensä salaliittoteorioihin sun muihin usko.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kun materiaali ei taidoiltaan riitä alkuunkaan Kanadan, Venäjän ja Ruotsin tasolle, niin mitä jos vaihteeksi kokeiltaisiin systeemiä, jossa pakataan kaikki kiekollinen taito pariin ylimpään ketjuun ja niiden seuraksi kasattaisiin pari puolustavaa ketjua, joista toinen olisi selkeä jarruketju, jonka ainut tehtävä on tehdä vastustajan elämästä hyvin ikävää. Taklataan vihulaista niin, että pelin jälkeen ollaan itse aivan mustelmilla, mutta niin on vastustajakin. Ei yritetäkään haalia sinne nelosketjuun Euroopan mittakaavassa melko taitavia pelaajia, vaan täydellisiä puukäsiä ja puupäitä, jotka eivät epäröi ajella Ovechkinia, Jagria tai Erikssonia keskialueella pystyyn tai levyksi laitaa vasten. Mitä tuonne siis mielestänyt tarvittaisiin, ei suinkaan ole nikokapasia, villepeltosia ja jarkkoimmosia, vaan lisää jarkkoruutuja.
Tässä on taas ihan loistavaa logiikkaa. Suomella ei ole ylemmissä kentissä saman luokan taitoa, kun muilla isoilla, niin silloin alempiin kenttiin pitäisi ottaa vielä paskempia pelaajia. "Kasataan kaikki taito ylempiin kenttiin", niinhän juuri on tehty ja tämä taitojengi nysväsi mm. monta minuuttia viidellä kolmea vastaan vailla tulosta.

Tässä voisi olla jotain pientä perää, jos Suomen hyökkäys olisi toiminut ja alemmat kentät jääneet jalkoihin. Nythän tilanne on kuitenkin päinvastoin. sSuomi teki nolla maalia ja neloskenttä on ollut joka pelissä joukkueen paras. Oman hommansa lisäksi ovat tehneet puolet tasakentin tehdyistä maaleista jne.
 

Malaco

Jäsen
Eihän tuon huonosti menneen Ruotsi-ottelun jäljiltä voi kovin luottavaisena lähteä puolivälieriin Tsekkiä vastaan. Seuraavat pelit ovat kuitenkin yksittäisiä pelejä, joissa päivän kunto, yksittäiset onnistumiset ja esimerkiksi pieni tuuri ovat avainasemassa. Tsekilläkin ylimääräinen peli alla, joten ei Suomen välieräpaikka ihan mahdoton ole. Peliä pitää pystyy parantamaan ja pitää pystyä tekemään yksi maali enemmän kuin vastustaja. Hyvänä päivänä se ei ole lainkaan mahdottomuus.

Täällä porukka tuntuu olevan kovin maansa myyneitä yhden katastrofaalisen matsin jäljiltä. Se oli kuitenkin vasta ensimmäinen todellinen testi. Myöskin pappaketju on saanut kovasti lokaa niskaa, kuin myös kipper ja Jake The Immonen. Kerrotaan hiukan omia näkemyksiä.

Mielestäni näihin kisoihin lähdettiin siitä asetelmasta, että pappaketju ei ole enää se meidän ykköspyssy, vaan nyt on se uusi sukupolvi iskenyt heidän ohitseen. Silti täällä moni pitää Suomen häviötä Ruotsille melkein vain pappaketjun syynä. Eiväthän he saaneet mitään aikaa ylivoimalla, vaikka sitä tyrkytettiin aika huolella. Pitää kuitenkin muistaa, että siellä ylivoimalla oli näiden "pappojen" Selänne & Koivu ohella aina myös kolme muuta pelaajaa. Varsin usein ylivoimat menivät mönkään juuri puolustajien laukauksien takia. Todettakoon myös, että Selänne ei ole ollut kyllä oma itsensä. Kiekkollinen peli on kyllä aivan käsittämätöntä pupellusta. Sen sijaan pitäisi pystyä tarjoamaan Teemulle kiekkoa sinne tolpan juureen tai siihen kaaren tuntumaan josta one-timerilla Teemu on eläissään niitä maaleja tehnyt niin usein. Nyt ei ole tainnut kuin pari kertaa päässyt Teemu siitä paukuttamaan ja kerranhan se kolisi jo maaliraudoissa. Ei siis Ruotsi-pelissä, vaan tässä turnauksessa. Ei Sakukaan ole ihan parasta pelintekotaitoa päässyt vielä näyttämään, paitsi ehkä siinä ekassa pelissä V-Venäjää vastaan, jossa mielestäni Koivu pelasi Teemulle varmaan viisi hyvää maalipaikkaa. Muutenkin pappaketju ekassa pelissä sai melkein joka vaihdossa pienimuotoisen paikan, varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Ai niin, jostain kumman syystä pappakenttä teki järjettömän määrän paitsioita Ruotsi-pelissä, niihin kaatui varmasti muutama potentiaalinen maalipaikka.

Sitten tämä uusi ykkösketju Filppula-MKoivu-TRuutu. Mielestäni tämä on aivan yhtä syyllinen, ellei jopa enemmän syyllinen Suomen huonoon Ruotsi-peliin. Eihän tämä kenttä päässyt pelaamaan ihan yhtä paljoa yv:tä kuin pappakenttä, joten siitä pientä synninpäästöä. Tämä kenttä ei muutenkaan oikein toimi roolitusten suhteen, niin kuin moni täälläkin on sen huomannut. Hagman ilman muuta tähän kenttään Filppulan tilalle, enkä suinkaan tarkoita, että Filppulassa mitään vikaa olisi. Mies on pelannut varsin nousujohteisesti näissä kisoissa. Tuomo Ruutu on saanut paljon kehuja Ruotsi-pelistä ärhäkän energisen pelityylinsä ja parin kovan pommin takia. Ikävä kyllä näistäkään huolimatta tämä ykkösketju ei siinä matsissa tekopaikoille päässyt. Vaikka niin pidän Mikko Koivusta, niin mielestäni hänen hyökkäyspään panoksensa Ruotsi-pelissä ei ollut riittävän hyvää. Alaspäin hän pelasi todella hienosti, niin kuin aina tekee. Enempi kuitenkin olisin odottanut tältä kentältä 5vs5-pelissä tässä turnauksessa. Ei siellä mitään häikäisevää ole nähty, vaikka Jalosenkin mielestä tämä kenttä pelaa The Master suunnitelman mukaan. Eikös tältä odoteta nimenomaan niitä tehoja, jopa enemmän kuin papoilta?

Maalivahtipeli on meillä hanskassa, siitä ei huolta. Ihan sama kuka siellä pelaa, niin aina taistellaan voitosta. Ehkä Bäckström ollut varmempi, mutta Jalonen voi huoletta peluutta ketä lystää, vaikka Niittymäkeä.

Sitten muihin kentällisiin. Muilta ehkä odotetaan pikkasen vähemmän, joten jokainen hyvä suoritus on plussaa. Jarkko Ruutu pelannut todella hyvin. Melkein paremmin nämä alakentät pääsi Ruotsiakin vastaan hyörimään ja pyörimään kuin kaksi ensimmäistä. Miettinen oli kahdessa ekassa pelissä niin susi, että Immosta voi huoletta peluuttaa tuolla. Ei Jakekaan ihmeitä saanut pienellä peliajallaan aikaan, muttei koko joukkuekaan onnistunut. En usko, että Immosen panoksella tässä turnauksessa pärjätään, eikä hänen varaansa mitään ole laskettukkaan, joten miestä vaan kentälle. Tietenkin hänkin paikan tullen sen kiekon sinne rysään pistää, vaikkei kukaan sitä häneltä odota. Hyvä pelaaja, mutta tämä taso kuitenkin liian kova hänelle, mutta kuitenkaan joukkue ei häneen kaadu. Jätetään Immonen rauhaan.

Puolustuksen kiekonavaaminen on ollut huonoa. Pitkänen ehkä suurin pettymys itselleni, toki Kukkonen samassa veneessä. Itse antaisin Lepistölle kyllä sitä vastuuta, pelannut ihan yllättävän hyvin.

Olipa sekavaa tavaraa, mutta oli pakko päästä vähän purkaa tuntemuksia. Odotan siis todella tuolta Mikko Koivun kentältä vahvempaa panosta tehojen valossa. He ovat nykyään se ykkönen, eikä tämä kuuluisa pappakenttä. Toki pappojenkin pitää pystyä pelaamaan paaaaaljon paremmin, erityisesti tehojen valoissa, sillä ei heillä muuta panosta tässä joukkueessa ole kuin maalien tekeminen. Pieniä kenttien muutoksia Tsekki-peliin ja yv:ltä & pakeilta parempaa tehoa, niin vahvoilla ollaan. Eikä siellä ylivoimalla tarvii aina sinne viivalle tosiaankaan pelata, vaan kyllä noilla käsillä kykenee hajottamaan sitä neliötä sen verran, että jätkät pääsevät paukuttamaan tyhjään rysään sitä kiekkoa. Kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

gasp

Jäsen
Tuli kyllä niin turpaan, että rupesi melkein naurattamaan. Suomi sai Ruotsin näyttämään entistäkin vahvemmalta, suorastaan loistavalta. Mutta itselle jäi kyllä jonkinlainen arvoitus mieleen pelin jälkeen. Tulikohan häviö sittenkin tarkoituksella? Ei Suomen materiaali nyt niin paljon huonompi ole, ettei edes avaussyöttöä saada omien lapaan. Ja se tuttu Suomi-Ruotsi henki puuttui täysin. Hagman ja T.Ruutu olivat ainoat pelaajat, jotka olivat edes lähellä tasoaan. Kukkonen aivan uskomattoman paska, mitä helvettiä se tekee top6 pakkien joukossa? Hyökkäyspeli ei kulkenut muutamaa vaihtoa lukuunottamatta ollenkaan ja edes yritystä ei juuri näyttäny olevan.

Vaihtoehdot ovat että:

1. Suomi todella hävisi ottelun tarkoituksella, ja välttää Kanadan/Venäjän kohtaamisen välierässä mikäli sinne asti päästään

2. Jalosen pelikirja ja taktiikat ovat saaneet joukkueen sekaisin ja oikeastaan kukaan ei edes tiedä, miten tasakentällisin kuuluisi pelata.

Toivon ensimmäistä, mutta pelottavaa ajatella että Suomi todella pelaisi näin huonosti. Siitä ei ole epäilystä että viime ottelun jälkeen on joukkueella ihan eri asenne Tshekki-pelissä, mutta Jalosen taktiikat sun muut systeemit ovat edelleen suuri arvoitus.

Jatkaisin tällaisella kokoonpanolla turnauksen loppuun asti:

Niklas Hagman* - Mikko Koivu - Tuomo Ruutu
Kimmo Timonen - Sami Salo

Jere Lehtinen - Saku Koivu - Teemu Selänne
Joni Pitkänen - Toni Lydman

Valtteri Filppula* - Olli Jokinen - Ville Peltonen**
Sami Lepistö - Janne Niskala

Jarkko Ruutu - Niko Kapanen - Antti Miettinen**
Lasse Kukkonen


*:llä merkityt pelaajat (Filppula ja Hagman) voivat vaihtaa paikkaa, kumpikin vaihtoehto tuntuu sopivalta

**:llä merkityt pelaajat Peltonen ja Miettinen voivat myös vaihtaa paikkaa siitä syystä, että nelosketju Peltosen kera on toiminut ihan hyvin. Toisaalta pidän Peltosta sopivampana pelaaja Olli Jokisen viereen, koska heillä on peli toiminut ennenkin. Miettistä pidän erittäin paskana pelaajana, mutta kun Jussi Jokinen jäi kisoista pois niin antaa nyt Jalosen saunakaverin ja "maalipyssyn" näyttää paikkansa jommassa kummassa ketjussa. Mikäli Peltosen ja Olli Jokisen yhteispeli alkaisi toimimaan, niin ehdottomasti Miettinen neloseen ja sitten voisi jo harkita Immosta korvaamaan Miettisen.

Kipperi jatkaa maalilla päätyyn asti.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Jotenkin tuli mieleen vaihtoehto että J.Ruutu nostettaisiin vaikkapa kolmoseen pelaamaan, pääsis röyhimään sinne ja tekemään tilaa vaikkapa Filppulalle ja O.Jokiselle.

Jakke kuitenkin osaa pelata myös ja ei ole todellakaan tyhmin pelaaja ikinä vaikka tämä svedujen ihq sankari väittikin niin. Mieluummin Jakkea katsoisi kolmosessa kuin jotain Peltosta tai Miettistä.

Tuskin tulee tapahtumaan mutta olishan se hienoa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyllä Filppulan 12 aloituksen otanta kertoo selvästi, että kyseessä on Suomen paras aloittaja.

Juuri niin se toistaiseksi kertookin, otannan koosta riippumatta (kyse on kuitenkin kaksinumeroisesta luvusta, ei yhdestä tai kahdesta aloituksesta).

Jos kerran Filppula aloituksia on näissä 12 aloituksessaan voittanut kaksi kolmesta, niin sitten hänen pitäisi saada aloittaa jatkossakin. Jos näyttäisi siltä, että Filppulan aloitusprosentti putoaa Koivun veljeksien tasolle, niin sitten on sama, kuka siellä aloittaa, mutta jos Filppula aloituksien voittamista jatkaa niin sitten Valtteri vain aloittamaan Mikko Koivun sijasta.

Toki voi olla, että pitkällä tähtäimellä Mikko Koivu on Filppulaa hitusen parempi aloittaja. NHL:ssä Mikko Koivun aloitusprosentti on ollut 57,8, kun taas Filppulalla se on ollut 51,1.
http://www.nhl.com/ice/playerstats....=faceOffWinPctg&viewName=faceOffPercentageAll

NHL-statsien mukaan Mikko Koivun jälkeen parhaat suomalaisaloittajat ovat olleet Antti Miettinen sekä Jussi Jokinen. Sitten tulevat lähes tasoissa Saku Koivu ja Valtteri Filppula, kuitenkin sentään yli kriittisen 50% rajapyykin.
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Kyllähän Tsekki suurista maista selvästi keskivertoa parempi vastustaja Suomelle, mutta lähtee silti ennakkosuosikkina.
Suomen pelaajisto ei maalivahteja lukuunottamatta luottamusta herätä. Slovakiallakin on mielestäni nimekkäämpi kokoonpano.

Ruotsi-pelissä Saku oli pettymys, mutta eninten pisti silmään Selänteen huono peli. Tässä mietityttää, että kuinka keskenkuntoisia loukkaantuneina olleet änäri-staramme oikein ovat? Olisiko Sakulla ja Teemulla munaa jäädä pois turnauksesta, jos oma kunto ei ole vaadittavalla tasolla, vai uskoisivatko olevansa heikkoinakin joukkuetta vahvistavia?

Toivotaan kuintenkin pelaajilta suurta tason nostoa jatkossa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Juuri niin se toistaiseksi kertookin, otannan koosta riippumatta (kyse on kuitenkin kaksinumeroisesta luvusta, ei yhdestä tai kahdesta aloituksesta).

Jos kerran Filppula aloituksia on näissä 12 aloituksessaan voittanut kaksi kolmesta, niin sitten hänen pitäisi saada aloittaa jatkossakin. Jos näyttäisi siltä, että Filppulan aloitusprosentti putoaa Koivun veljeksien tasolle, niin sitten on sama, kuka siellä aloittaa, mutta jos Filppula aloituksien voittamista jatkaa niin sitten Valtteri vain aloittamaan Mikko Koivun sijasta.

Ensi peliin sitten Valtteri ottamaan kaikki tärkeä alotukset, Nikke maaliin. Tasakentin eniten peliaikaa Kapasen kentälle, kun ovat eniten plussalla. Lehtinen ja Selänne ainoana miinuksella, pistetään tasakentin penkin päähän. Pitkäsellä jumalauta laukaisuprosentti 100!! Miten pärjäämme, kun tämä maalitykki on sivussa. Olenko ymmärtänyt pelifilosofiasi?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tshekkipeliin lähden kuitenkin luottavaisena. Vokoun ei ole enää ehdottaman huippustatuksen maalivahti ja Tshekki nyt on vaan niin Tshekki, että omissa soi muutamaan otteeseen väkisin. Oma pää kuntoon, Jagarille luu kurkkuun heti alkuunsa (voisi vaikka Kukkonen tai Miettinen uhrautua) niin jo alkaa mailan puristaminen sielläkin. Hagmania ei enää hukata, vaan siirretään ykköseen isoille minuuteille, ja yksi henkeä kohottava taistelumaali nähdään. Jossain vaiheessa peliä tulee tappelu, jossa suomalaispelaaja ottaa turpaansa, mutta kaikki ovat sitä mieltä, ettei haittaa, koska vastustaja oli isompi.

Hyvä tästä vielä tulee.

Samaa mieltä ja Tsekki on varmasti hermona jo ennen peliä Jagrin puolesta. Pelkkä tieto Ruudun läsnäolosta saa äijille lisähien pintaan. Ovechkinhan veti Jagrin niin pystyyn, kuin vain pihalle lentämättä voi vetää tuossa edellisessä matsissa, joten siellä ei varmaan haluta nähdä mitään Jagriin kohdistuvaa kontaktia. Muut meinasivat hermoilla, mutta Jagr itse hoiti tilanteen yllättävän viileästi eli Jakella on ehkä jälleen tehtävää edessään.

Kyllä sieltä maaleja tulee, kun koko Suomen joukkue on hionut kuvioitaan ja saanut vähän henkeä päälle.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samaa mieltä ja Tsekki on varmasti hermona jo ennen peliä Jagrin puolesta. Pelkkä tieto Ruudun läsnäolosta saa äijille lisähien pintaan. Ovechkinhan veti Jagrin niin pystyyn, kuin vain pihalle lentämättä voi vetää tuossa edellisessä matsissa, joten siellä ei varmaan haluta nähdä mitään Jagriin kohdistuvaa kontaktia. Muut meinasivat hermoilla, mutta Jagr itse hoiti tilanteen yllättävän viileästi eli Jakella on ehkä jälleen tehtävää edessään.

No eiköhän tulos olisi ollut tuomareiden osalta eri verrattuna Ovechkinin ja Ruudun välillä, jos Rudi olisi tuon taklauksen esittänyt. Itse en jaksa uskoa ettei nimet selässä olisi vaikuttaneet lopputulokseen tässä tilanteessa. Toisaalta Ruudulta on nähty hämmästyttävän vähän tuota ns "meidän tuntemaa omaa peliään" näissä kisoissa ja itseasiassa tähän asti ihan hyvä niin. Maaleja tullut yms. Kirjoitin jo tuonne Rudia koskevaan ketjuun, että onkohan valmennusjohto kieltänyt Jarkkoa liikaa provosoimasta? Vai onko itse ajatellut, että hänet tunnetaan muiden joukkueiden sekä tuomareiden taholta jo yli kymmenen vuoden ajalta meidän kannaltamme liiankin hyvin. Mielestäni kummankin Ruudun fyysinen panos on hyvin tärkeää tulevassa ottelussa. En tahdo enää nähdä sellaista Suomea, kuin Ruotsi-pelissä oli. Eli torstaina ei saa puhallella muniin vaikka pääsiäisaika onkin menossa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo on kyllä ihan totta. Jos Jakke olisi ollut asialla, niin aikaisempi rikoshistoria olisi ollut raskauttava asianhaara. Toisaalta MM-kisoissa Ovekin lensi ulos, tultuaan jäähyaitiosta taklaamaan läpi luistelevaa saksalaista päähän.

Myös tsekkien reaktiotkin olivat eri luokkaa. Loppupeli sellaista kuittitaklauksen hakemista ja pientä aggressiota, mutta jos Jakke olisi "törmännyt", niin helvetti olisi ollut valloillaan. Tätä minustakin pitäisi hyödyntää, sillä ei varmasti paljoa tarvita, niin naapurileirissä keittää yli.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Myös tsekkien reaktiotkin olivat eri luokkaa. Loppupeli sellaista kuittitaklauksen hakemista ja pientä aggressiota, mutta jos Jakke olisi "törmännyt", niin helvetti olisi ollut valloillaan. Tätä minustakin pitäisi hyödyntää, sillä ei varmasti paljoa tarvita, niin naapurileirissä keittää yli.

Tsekkipelissä Rudin rooli nousee arvoon arvaamattomaan ja ennakkoon ajateltuna tämä on sellainen peli, jossa Ruutu pääsee todella toteuttamaan sitä "paskaduuni"-roolia parhaiten.
Voisin jopa heittää Rudin Koivun ja Selänteen kenttään, sillä tämä on nähty ennenkin, että kun rouhija/karvaaja-tyyppinen pelaaja tekee Teemulle ja Sakulle tilaa niin veljillähän kiekko alkaa liikkumaan. Näin tapahtui mm. MM-99, jossa Marko Tuomainen oli se rotta siinä kentässä ja häkki heilui mukavasti.

Takatukkia vastaan pitää olla aluissa erityisen hereillä koko joukkueen, sillä vauhtia ja käsiä riittää varmasti vastapuolelta, alkulämmittelyistä näkee jo kumpi on oikeasti taitavempi joukkue. Puolustus ei saisi kusta nyt kertaakaan, koska Suomelle olisi tärkeää saada se avausmaali, miksei kaksikin. Tsekkiä ei johtoon saisi päästää, vaikka mm. viime keväänä noustiin hienosti Tsekkiä vastaan 3-4 voittoon.

-Maalivahtipelissä voitamme takapiiskat. Vokoun ei vaan vakuuta.

-Jagr ja muut kynäilijät kuriin kovilla taklauksilla. Saa sitä Jaromiriakin taklata niin kuin Ove näytti ja Rudi näytti jo Torinossa.

-Oma viisikkopeli kuntoon ja etäisyydet kuntoon niin saadaan pelinopeus kohdalleen.

-Tsekki turhautuu -> sikailuja/jäähyjä -> peli sotkeentuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös