La 14.3.2009 TPS-JYP (2. puolivälierä)

  • 26 805
  • 134

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja suuri osa se on JYPin fanien identiteettiä, suurkiitos jälleen sambaryhmälle.

Sambaryhmä oli kieltämättä eksoottinen kokemus. Varmasti olisi ärsyttänyt minuakin, jos olisin sattunut istumaan lähellä.

Itse ihmettelin, että 11 000 ihmistä Turkuhallissa tarvitsee noinkin paljon ohjeistusta screeniltä, mitä ja milloin pitää huutaa. Toki se täytyy sanoa, että aina kun niitä kannatusohjeita sinne tuli - Järjettömän huikeaa tunnelmaa oli hallissa!

Kyllä sitä kannatusta muutenkin löytyisi, mutta nuo ohjeistukset nostavat tunnelman ja metelin toiseen potenssiin. Viimeisessä HIFK-ottelussa oli tehty selkeä päätös screenin käytössä tunnelman nostattamiseksi, ja se todellakin toimi. Sallittakoon se pieni keinotekoisuus, sillä tulos on vallan mahtava. Spontaani kannatus on edelleen hieman vierasta turkulaisille, mutta kyllä tuollainen täysi halli auttaa paljon asiaa. Saijan tunnelmannostatukset sen sijaan aiheuttavat suurta myötähäpeää, ja varsinkin puolityhjässä hallissa.

Nyt TPS:n otteet ovat saaneet turkulaiset liikkeelle pitkän vaisun ajan jälkeen, ja TPS on pitkästä aikaa turkulaisia positiivisesti yhdistävä tekijä. Veikkaan, että osa porukasta tulee paikalle pelkästään nähdäkseen tämänhetkisen turkulaishuuman. Kymmenen vuotta takaperin playoffsien ensimmäinen kierros Turussa ei väkeä juuri kiinnostanut. Niin ne ajat muuttuu.

Osaako kukaan muuten kertoa, eikö ihan oikeasti tuohon ihmispaljouteen oltu osattu varautua millään tavalla? Jos halli myydään täyteen, eikö oheismyynnin kannalta kannattaisi pitää niitä kioskeja auki? Järjettömät jonot joka kaljapisteeseen, ja näytti siellä menevän hermot myös turkulaisillakin kun kaljaa ei ehtinyt edes saada käteen ennen seuraavan erän alkua. Liikennejärjestelytkin näyttivät olevan aika hakusassa, jonoja aivan uskomaton määrä... Luulisi, että jos klo 16 on muutaman kilometrin päästä hallissa, ehtisi näkeä ensimmäisen erän kokonaisuudessaan.

Itse tein oman osuuteni ruuhkien välttämiseksi ja pienentämiseksi tulemalla hallille tuntia ennen pelin alkua. Suosittelen muillekin, sillä se autojonossa kitkuttaminen ei ole kovin hauskaa puuhaa. Mitä tulee hallin kioskipalveluihin ynnä muuhun, niin ei täällä näköjään ole opittu yhtään mitään. Jos halli kerran on täynnä, miksi helvetissä suuri osa kioskeista on kiinni? Milloin ne oikein avataan, ellei hallin ollessa täynnä? Kaikille oli entuudestaan tiedossa, että halli tulee olemaan tupaten täynnä porukkaa.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Mitä tulee noihin screenillä ohjeistettuihin kannatuksiin niin aika moni JYPin faniporukasta puheli että niitä voisi kokeilla Hippoksellakin, niin saisi istumakatsomotuulipuvutkin ehkä vähän innostumaan. Hyvältähän se kuulosti kun koko halli oli mukana siinä tunnelmassa eikä pelkästään joku yksittäinen fanikatsomo.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Muuten hyvää peliä Tepsiltä, mutta paikoista vaan ei saatu sisään ja ylivoima oli surkeeta.

Kerrankin täytyy olla ylpeä Turkulaisesta yleistöstä, sen verran hyvää meteliä pitivät koko ajan ja vaikka se olikin sitä perus TPS huutoa niin täytyy ymmärtää, että näissä peleissä on kerrankin mahdollisuus saada halli mukaan ja halliin meteliä niin on pakko vetää tota chänttiä, tietysti muita chänttejä olis voinut vetää vähän enemmän sinne sekaan. Tollasta menoa ei ole aina ollut edes finaaleissa tai ainakaan ekassa finaalikotipelissä vaan vasta niissä ratkaisevissa. Jyppiläiset on kyllä niin laiskoja kannattajia kuin jotkut vaan voi olla, siis oikeesti lähemmäs sata varmaan paikalla ja 98 seisoo/istuu tumput suorana, kun kaks rumpalipoikaa hakkaa 10 rumpua orgasmin vallassa, ihan oikeesti toi on säälittävintä mitä voi olla, jos ei osata pitää ääntä suulla ja käsiä yhteen hakkaamalla niin olis sitten ihan hiljaa. Onneksi Turkulaiset näytti jyväskyläläisille mitä on oikea kannustus, toki en oikein pidä siitä, että taululta näytetään niitä, nyt ääntä ja taputtakaa ja aloitetaan kannustus sieltä vaan kannustuksen pitäisi alkaa sieltä katsomosta kuten TPS huuto monesti hienosti alkoikin.
 

Jallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huh, olipa tärkeä voitto kotitappion jälkeen. Tasaista vääntöä luvassa jatkossakin. Peltomaa saa kyllä minun osalta arvosanan hylätty. Niin kovasti oli TPS hurmoksessa mukana, että kommentoi paria tilannetta ihan päin p****ä. Ensimmäisenä nauratti tilanne, jossa Hakkarainen vedettiin selästä nurin ja kaatuessaan maila osui TPS pelaajan jalkoihin. Siinä sitten molemmat päivittelee miten jäi selvä jäähy viheltämättä. Olin samaa mieltä, mutta herrat oli sitä mieltä, että Hakkaraiselle piti viheltää selvä jäähy. Noh toinen sitten, joka aiheutti huutonaurut oli Vänttisen taistelu kylki-kyljessä. Ajoi pakin rinnalle ja väänti nurin kun tavoitteli molemmat kiekkoa, siis hieno kaksinkamppailuvoitto. Noh Jalo oli sitä mieltä, että siinä oli kyllä selvä koukku, joka jäi viheltämättä. Peltomaa toteaa, että kyllä, olipa ruma jalkapyyhkäisy. HUH HUH! Taitaa olla piippuhyllyn selostuskoppi liian kaukana jäästä.
 

Moosehead

Jäsen
Jyppiläiset on kyllä niin laiskoja kannattajia kuin jotkut vaan voi olla, siis oikeesti lähemmäs sata varmaan paikalla ja 98 seisoo/istuu tumput suorana, kun kaks rumpalipoikaa hakkaa 10 rumpua orgasmin vallassa, ihan oikeesti toi on säälittävintä mitä voi olla, jos ei osata pitää ääntä suulla ja käsiä yhteen hakkaamalla niin olis sitten ihan hiljaa.

Sitä rumpua nyt on satuttu hakkaamaan Jyväskylässä jo noin 25 vuotta, joten tuskinpa se pauke lakkaa. Et ole muuten ensimmäinen, joka asiaan puuttuu. Tyhmiä maalaisia kun ovat, niin eiväthän he opi. Onneksi Turussa on pitkät oikein kannattamisen perinteet, halli täynnä illasta toiseen ja TPS:n fanit äänestetään vuosi toisen jälkeen SM-liigan parhaiksi faneiksi.
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Jyppiläiset on kyllä niin laiskoja kannattajia kuin jotkut vaan voi olla, siis oikeesti lähemmäs sata varmaan paikalla ja 98 seisoo/istuu tumput suorana, kun kaks rumpalipoikaa hakkaa 10 rumpua orgasmin vallassa, ihan oikeesti toi on säälittävintä mitä voi olla, jos ei osata pitää ääntä suulla ja käsiä yhteen hakkaamalla niin olis sitten ihan hiljaa. Onneksi Turkulaiset näytti jyväskyläläisille mitä on oikea kannustus, toki en oikein pidä siitä, että taululta näytetään niitä, nyt ääntä ja taputtakaa ja aloitetaan kannustus sieltä vaan kannustuksen pitäisi alkaa sieltä katsomosta kuten TPS huuto monesti hienosti alkoikin.
Tää jatkuva ininä niistä rummuista on taas jotain niin säälittävää kuin vain voi olla. Aina kerrotaan totuus vastapuolelta että kannustatte väärin. Turussa ensimmäistä kertaa halli täynnä viiteen vuoteen ja heti ollaan fanikulttuurin edellä kävijöitä. Just. Mutta hyvä oli meteli eilen, ei siinä mitään. Joku voisi perustaa ihan oman ketjun missä voidaan haukkua näitä rummunhakkaajia.

Mutta pelistä: Hyvä meininki ja hyvä tulos ja tästä on hyvä jatkaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eipä meikäläistä ainakaan nämä rummut häirinneet laisinkaan. Hakkasivat muuten usein samassa tahdissa kannustustaputusten kanssa. Taisi olla normaalia isommat kalvotkin bongoissa kun ääni oli hieman kumeampi. Tosin muut Jyp kannattajat olivatkin sitten suht hiljaa...siis ne joilla ei palikoita hanskoissa ollut. Ei tuon parempaa tunnelmaa missään kotoisessa halissa saada aikaiseksi. Ekassa pelissä Jyväskylässä Sissiryhmä taisi pitää kovinta melua.

Ihmettelen myöskin sitä, miksi screenin käyttöä kannustuksessa pidetään jotenkin nolona. Tuohan on Tepsin kotikenttä ja kun näyttökin on suht iso ja hyvä niin mitä väärää tuossa on? Tähän toivoisin vastausta sellaisilta Jypin kannttajilta, jotka asian huonona näkee. Ulkomailla tuo on täysin normaalia monien eri lajien parissa.
 

tutzba

Jäsen
Ihmettelen myöskin sitä, miksi screenin käyttöä kannustuksessa pidetään jotenkin nolona.

Sehän on kaukana nolosta, tulostaulun käyttö on aivan uskomattoman loistava idea! HIFK-pelissä sitä käytettiin upeasti hyväksi, mutta JYP-matsiin sen käyttö oli vähentynyt huomattavasti. Lähetin itse asiassa palautetta TPS:lle koskien juuri tuota screenin käyttöä ja kannustin heitä rohkeammin vaan saamaan ihmisiä liikkeelle sen turvin. Missään nimessä en pidä sitä nolona.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan mieletöntä scheissea mun mielestäkin tää rumpupelleily. :D Ei pysty ottaa tosissaan tuollaisia, toisaalta en myöskään niin paljoa provosoidu että käsiksi lähtisin käymään. Lähinnä noloahan tuo on, kyllä sen äänen pitää lähteä äänijänteistä eikä mistään kaikulaatikoista... Ja mitä tuohon taululla näytettyyn kannustuskehotukseen tulee yleensäkin niin onhan tuota jo Pohjois-Amerikassakin helvetin kauan touhuttu, saa porukan messiin helposti. Siitä nyt on vielä turhempi avautua kuin rummuista. Rummutkin voisi olla ihan jees jos kyseisestä rummunsoittajaporukasta lähtisi muutenkin ääntä jotta päästäisiin desibelitasolla edes välillä komppaamaan tuota rumpujen pampatusta. Vitun turhaa kun ei porukasta muuta ääntä kuulu. Ja täähän on vaan mun mielipide asiasta, turha parkua siitä.

Tepsi oli pelissä hyvin messissä ja Jyväskylästä otetaankin voitto tiistaina. JYPin eväät on pelillisesti syöty kun Immosia ajellaan, ja alkusoittoahan vasta tämä heihin kohdistunut kontaktipeli on vasta ollut. Se, että joku urpo uhosi tuolla että "Immonenki sen pelin ratkaisi eilen???????!?!?" on ihan paskaa, vastaus on että kyllä ratkaisi, Jääskeläinen oli ehtinyt kentälle ainoana omasta porukastaan ja Immonenhan tuon paikan petasi tälle siinä maalin edessä. Pois se minusta että Jääskeläistä dissaisin, hieno mies ja loistava duunari joka sai ansaitun palkinnon eilen, mutta sattuipahan vaan lähinnä olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Immonen oli ylivoimaisesti JYPin paras eilen, jälleen kerran. Kuitenkin Immosestakin välillä jo huomaa että turhautuneisuus kasvaa kun vastustajan otteet kovenevat, eilen lähti jopa kostamaan ja ei olisi ollut suuri vääryys jos olisi dumat kolmannen erän lopussa laittaneet Immosen istumaan väkivaltaisuudesta kun mies kampesi nyrkki ojossa kotijoukkueen pakin jäänpintaan. Immoseen kohdistuneet niitit ovat olleet pääasiassa puhtaita, ei niitä kostaa tarvitse, ja jos tarvitsee niin penaltya vaan mun mielestä. Ja tätä muuten on turha JYP-fanien kiistää.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan mieletöntä scheissea mun mielestäkin tää rumpupelleily. :D Ei pysty ottaa tosissaan tuollaisia, toisaalta en myöskään niin paljoa provosoidu että käsiksi lähtisin käymään. Lähinnä noloahan tuo on, kyllä sen äänen pitää lähteä äänijänteistä eikä mistään kaikulaatikoista.

Tähän Scissorsin viestiin kiteytyy todella hienosti se, mitä yritin tuolla jo aiemmin sanoa. Tämä rumpuhomma todella toimii! Jos on kohta 5 sivua jauhettu (taas kerran) sambaryhmän toiminnasta, niin ei voi muuta sanoa kuin että homma toimii - vastustajaa ärsyttää ilmeisen paljon!

Lisätään siis JYPin organisaation puolelta lisää "määrärahoja" Sambas-ryhmän toiminnan tukemiseen, kiitos!

Hei joo myönnän, että saattaisi minuakin harmittaa, jos katsoisin asiaa muun kuin JYP-lasien takaa. Mutta muutahan tähän ei voi sanoa kuin että hyvä, juuri näin!

Ja tosiaan avatkaa tuonne SM-liigan puolelle uusi ketju otsikolla "JYPin Sambaryhmä: naurettavaa pelleilyä vai osa JYPin identiteettiä?". Itse en jaksa.

Jupa
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
Keskustasta päin tultaessa hyvä reitti on Naantalintietä pitkin hiukan hallin "ohi" ja Artukaisten liittymästä hallille päin.
Tätä käytin itsekin, kun tiesin normaalin reittini eli Suikkilantien olevan tukossa. Ei tuolla ainakaan mitään pientä jonotusta kummempaa ollut. Manhattanin kohdalta meni ~10min, että auto oli hallin parkkipaikalla.

Turkulaiset, jos ette tiedä missä ei ole jonoja, niin kysykää vaikka työkavereilta, naapureilta jne. Kyllä he kertovat ja taas liikennemäärät tasoittuvat.
Ja tietenkin, jos voitte, niin käyttäkää julkisia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Lähinnä noloahan tuo on, kyllä sen äänen pitää lähteä äänijänteistä eikä mistään kaikulaatikoista...
Ei se nyt minusta noloa ole, mutta pääpiirteittäin olen kuitenkin samaa mieltä. Samba on ja kuuluu JYPin kannustamiseen, mutta silti toivoisin usein että se olisi pienempi osa tätä kannustamista kuin se nykyisin on. Sambaryhmä on Synergian kapellimestari ja sen tahdissa vedetään mutta olisihan se kiva jos pystyttäisiin käyttämään äänihuulia enemmän tuossa kannustamisessa. Sinänsä nuo kaverit kyllä osaavat asiansa eivätkä ole mitään monotonista pumpumpum-kavereita.

Se siitä off topicista.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Lisätään siis JYPin organisaation puolelta lisää "määrärahoja" Sambas-ryhmän toiminnan tukemiseen, kiitos!

Hei joo myönnän, että saattaisi minuakin harmittaa, jos katsoisin asiaa muun kuin JYP-lasien takaa. Mutta muutahan tähän ei voi sanoa kuin että hyvä, juuri näin!

Toivottavasti et ollut tosissaan. Mitä jos muidenkin seurojen kannattajat alkavat ajatella tällä tavoin, ja alkavat hakata matseissa tynnyreitä, sen sijan että kannustaisivat omiaan? mitä tästäkin tulisi? Luultavasti lisää naurua, oletan. Ette olisi enää ainoita joille nauretaan. Voisiko joku edes selvennykseksi kertoa, mitä eri rumpukompit milloinkin tarkoitta? Onko olemassa erikseen esim "Taistele Jyp"-komppi? Tai pelkkä "Jyp"-komppi? "Kiitos Jyp"-komppi lienee se yksinkertainen "Bumb Bumb Bumb", pelkästään niillä isoimmilla rummuilla soitettuna? Jypin pelaajat näiden komppien tarkoituksen ilmeisesti tietävät, jos kerta sen kannustuksena ottavat.


Sambaryhmä on Synergian kapellimestari ja sen tahdissa vedetään mutta olisihan se kiva jos pystyttäisiin käyttämään äänihuulia enemmän tuossa kannustamisessa. Sinänsä nuo kaverit kyllä osaavat asiansa eivätkä ole mitään monotonista pumpumpum-kavereita.

Tuossa olen samaa mieltä, rumpalit osaavat toki hommansa, ja toisivat varmasti mukavasti eloa normaaliin lauluchantti-kulttuuriin, mutta yksinään kuulostaa lähinnä äänisaastelta.

Mutta joo, piste täältäkin tällä erää rumpukeskustelulle.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Paljon puhutulta rummuttajalta mun mielestä hyvää tilannetajua, kun komppasi "TPS" - huutoja paukuttelullaan. Jos olisi lähtenyt omia säveltämään, rummutus olisi mielestäni kuulostanut nololta.

Mitä arvon TPS-veljet neuvoisivat JYP-faneja tekemään siinä tilanteessa, kun 11 000 turkulaista huutaa korvan juuressa?

- Olemaan hiljaa?

Propsit Jyväskylään. Fanitoiminta kaikissa muodoissa on hyväksyttävää.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti et ollut tosissaan. Mitä jos muidenkin seurojen kannattajat alkavat ajatella tällä tavoin, ja alkavat hakata matseissa tynnyreitä, sen sijan että kannustaisivat omiaan?

Alkuun: olin tosissaan. Eikä minua kilpailu tällä saralla haittaa mitään. Ohessa myös vaihtoehtoja:

1)Alkuun se "taistellaaan Suomen parhaiden rumpuryhmien kannustussarjassa"

2) Kuorojen sarja: "Seminaarinmäen mieslaulajien sarja" (tässäkin voisi olla JKL aika korkealla)

3) Beatboksaajien sarja...

Eli omasta mielestäni antaa kaikkien kukkia just niin kauan kuin soundia ei olla tehostettu sähköisesti tai toiminta ei riko Suomen lakia.

Jupa
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy minunkin hieman kehua sitä Immosta, sillä hänhän melkein yksin pitää Jyppiä pystyssä. Pihlman ja Virtanen olisivat ihan tavallisia virtasia ilman Immosta tuossa ketjussa. On se vaan äijä. Jos Immonen sattuisi loukkaantumaan, sekoaisi Jypin pakka siihen paikkaan. Noin selkeästi yhden ketjun (yhden pelaajan) varassa oleva joukkue tuskin mestaruutta vie, mutta finaaliin asti rahkeet saattavat riittää. Tepsilläkin on tässä otteluparissa vielä saumat, kunhan saataisiin Immosen pelihuumoria jotenkin häirittyä.

Sen verran minäkin sanon siitä rumpujytkeestä, että jos on tarkoitus ärsyttää, niin siinä se toimii. V...ttaa suoraan sanoen. IFK:lla on aina hyvä huutosakki kun Turkuun eksyvät ja sitä on ihan mukava kuunnella, vaikka vihollisia ovatkin. Ottakaa sieltä mallia, mutta työntäkää suohon ne rummut ja ajakaa traktorilla yli muutamaan kertaan.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika jännä juttu, että JYP:n samba-ryhmän rummuttelu ottaa noin koville. Pitäisikö oikeasti kaikkien joukkueiden kannattajien kannustaa samalla tyylillä? Eikö ole parempi, että myös fani-ryhmät voivat profiloitua ja näin erottua muista? Mielestäni pääasia on, että kannustetaan ja tehdään sitä ääntä. Tapa jolla ääntä tehdään on mielestäni jokaisen oma asia, tulkoon vaikka piereskelemällä kunhan vain sitä meteliä ja tunnelmaa löytyy.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sen verran minäkin sanon siitä rumpujytkeestä, että jos on tarkoitus ärsyttää, niin siinä se toimii. V...ttaa suoraan sanoen. IFK:lla on aina hyvä huutosakki kun Turkuun eksyvät ja sitä on ihan mukava kuunnella, vaikka vihollisia ovatkin. Ottakaa sieltä mallia, mutta työntäkää suohon ne rummut ja ajakaa traktorilla yli muutamaan kertaan.

Näin se vaan taitaa olla, että pimeät kompit aukeaa vain niitä ymmärtäville ja ilman elävät joutuu pettymystään huutamaan. Kunnon syke on aina matsifiilistä kohottavampaa kuin rasittava ölinä. Kun täällä monessakin viestissä mainitaan tuo chanttaaminen, sanottakoon, etten ole koskaan sitä yhdessäkään hallissa jääkiekko-ottelussa onnistunut kuulemaaan, muualla kyllä. Oikea chantti perustuu vankkaan rytmiin, eikä ole mitään jäähalleissa kuultavaa ölinäntapaista edes huonoimmillaankaan, sinänsä mulle on aivan yksi lysti, miten kukakin kannustamisensa hoitelee, mutta vähiten mä tykkään niistä paskasia lippujaan heiluttelevista kahjoista, kun niiden lippujen läpitte ei oikeen tahdo itse peliä nähdä, eli liput vois mun puolesta kieltää.

Jos jyp rytmiikka sais vielä ihmisten perseen heilumaan, siinä olis mun mielestä kannatus parhaimmillaan, samalla kohenisi kansanterveyskin, kun jengi sais parin tunnin reivit ja polttas ne makkaran tuomat kalorit tehden hyvää sydammelleen.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Sitä rumpua nyt on satuttu hakkaamaan Jyväskylässä jo noin 25 vuotta, joten tuskinpa se pauke lakkaa. Et ole muuten ensimmäinen, joka asiaan puuttuu. Tyhmiä maalaisia kun ovat, niin eiväthän he opi. Onneksi Turussa on pitkät oikein kannattamisen perinteet, halli täynnä illasta toiseen ja TPS:n fanit äänestetään vuosi toisen jälkeen SM-liigan parhaiksi faneiksi.

Eli koska sitä on aina tehty niin mitään ei voi muuttaa? Samat kompit on ollut viimeiset 20 vuotta ja mitään uutta ei ole tullut mukaan niin onpa hienoa. Säälittävä osuus toi sun loppus tekstissäs, kerrankin saatiin halli lähes loppuunmyytyä josta olen iloinen, edellisestä kerrasta onkin aikaa, itseäni ei kiinnosta pätkääkään vaikka äänestettäisiinkin parhaiksi.


Tää jatkuva ininä niistä rummuista on taas jotain niin säälittävää kuin vain voi olla. Aina kerrotaan totuus vastapuolelta että kannustatte väärin. Turussa ensimmäistä kertaa halli täynnä viiteen vuoteen ja heti ollaan fanikulttuurin edellä kävijöitä. Just. Mutta hyvä oli meteli eilen, ei siinä mitään. Joku voisi perustaa ihan oman ketjun missä voidaan haukkua näitä rummunhakkaajia.

Mutta pelistä: Hyvä meininki ja hyvä tulos ja tästä on hyvä jatkaa.

Kuka tässä on puhunut fanikulttuurin edelläkävijöistä paitsi sinä? Kannattaisko teidänkin ottaa mallia tosta miten käytetään suuta ja käsiä siihen kannustukseen jolloin kannustus kuulostaa siltä miltä pitääkin eikä miltään blueman groupin keikalta niin kuin teidän.


Tosin muut Jyp kannattajat olivatkin sitten suht hiljaa...siis ne joilla ei palikoita hanskoissa ollut.

Tuo huonoushan tuossa rummun hakkauksessa on, paljon potentiaalia jäi käyttämättä, kannustamalla ihan perus jyppi taputuksia ja taistele jyppi ja maaleja jyppi kannustuksilla olisi tuo potentiaali saatu käytettyä hyödyksi, nyt vaan pari hassua tyyppiä hakkasi rumpuja.


Samba on ja kuuluu JYPin kannustamiseen, mutta silti toivoisin usein että se olisi pienempi osa tätä kannustamista kuin se nykyisin on. Sambaryhmä on Synergian kapellimestari ja sen tahdissa vedetään mutta olisihan se kiva jos pystyttäisiin käyttämään äänihuulia enemmän tuossa kannustamisessa. Sinänsä nuo kaverit kyllä osaavat asiansa eivätkä ole mitään monotonista pumpumpum-kavereita.

Ei siitä sambasta tosiaan tarvi kokonaan luopua, mutta samaa mieltä olen Pakkiparin kanssa siitä, että sen määrää voisi pienentää jolloin perinteisempi kannustus käyttämällä äänihuulia pääsisi pääosaan johon se kuuluu. En tarkoita, että teidän pitäisi alkaa laulamaan kuten jo aika monet tekevät vaan huutakaa noita perushuutoja, tunnelmakin olisi varmasti parempi hallissa. Juu kyllä noi kaverit soittaa osaa ei siinä mitään, mutta mielestäni rummut on kannustusta tukeva elementti ja ne eivät saa olla pääasia.



Omasta mielestäni kannustuksen pitäisi lähteä katsojista itsestään ei sen vuoksi, että valotaululla näytetään jotain mitä pitää huutaa tai taputtakaa käsiä. Hienostihan toi toimi ei siinä mitään ja ääntä saatiin halliin, mutta samalla tavalla se TPS huuto saatiin lähtemään ja saman verran ääntä saatiin halliin, kun se lähti joko B2:sta tai F2:sta ilman valotaulun apua.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Mun piti tulla kirjoittelemaan vaikka mitä mutta Jykke1978 kirjoitteli oikeastaan samat jutut mitä mullakin on yleensä tästä aiheesta mielessä.

Mutta pääasia silti mun mielestä on se, että joku ylipäätään jaksaa ajella 300+ km suuntaansa katsomaan kun Jari Jääskeläinen & kumppanit pelaavat lätkää. Jotenkin tuntuu että pääasiaksi näissä keskusteluissa nousee se, kellä on tyylikkäimmät banderollit ja nokkelimmat laulut pilkkaamaan kaupunkia X. Itse näkisin että vaikka ideologiaeroja samban kanssa varmaan on, silti hatunnosto ihan jokaiselle joka ylipäätään vierasreissulle lähtee vaikkei katsomossa soittaisi muuta kuin suutaan vieruskaverille.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mitä arvon TPS-veljet neuvoisivat JYP-faneja tekemään siinä tilanteessa, kun 11 000 turkulaista huutaa korvan juuressa?

- Olemaan hiljaa?

Ei todellakaan olla hiljaa vaan käytetään sitä ääntä ja huudetaan niin paljon kuin lähtee niin mekin tehtiin, kun edellisen kerran finaaleissa oltiin ja siinä ratkaisevassa Oulussa. Ei meitä ollut kuin vajaa 2 bussillista eikä hetkeäkään hiljaa oltu, päin vastoin huudettiin kitarisat ulkona kokoajan.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Tuo huonoushan tuossa rummun hakkauksessa on, paljon potentiaalia jäi käyttämättä, kannustamalla ihan perus jyppi taputuksia ja taistele jyppi ja maaleja jyppi kannustuksilla olisi tuo potentiaali saatu käytettyä hyödyksi, nyt vaan pari hassua tyyppiä hakkasi rumpuja.
Noitahan me huudettiin eilenkin. FC:n kyydillä oli reilu 60 fania ja ilmeisesti Sambaryhmäkin oli hieman vajaalukuinen miesten (ei rumpujen) osalta, joten ääntä oli vaikea saada kuuluviin yli 10 000 ihmisen seassa, vaikka parhaamme yritimme. Rummut onneksi kuuluivat E-katsomoon, joten molemmat ryhmät pysyivät sentään samassa tahdissa, vaikka etäisyyttä oli turhan paljon.

Niin ja tarkemmin kun muistelen, kuultiin sitä lauluakin vaikkakin vasta ottelun jälkeen bussien luona. Lauluna oli Turussa suosittu ikivihreä Hunajata ja cover-version esittäjinä Sambaryhmä ja FC:n matkanjohtajat.
 
Viimeksi muokattu:

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös se ollut Kalle Koskinen joka laukoi viivalta siinä Antti Virtasen maalissa?

Jaa-a, niin me muutkin vissiin katsottiin, ainakin siihen malliin huudettiin maalin jälkeen "Kaaaalle Koskinen". :-)

Vaikka voitto tulikin, niin heti ekana täytyy myös itse todeta että oli varmaan tähän asti hienoin elämykseni jääkiekon saralla. Tietysti tämä ehkä kertoo siitä, etten hirveästi ole paikanpäällä esim. vierasotteluita nähnyt, mutta toisaalta eipä JYP ole "aktiivifaniurani" aikana mitään ihmeellistä tavallaan saavuttanutkaan (nyt runkkarin voitto?). Oli vaan niin kertakaikkisen mahtava tunnelma hallissa, että enempi siitä tuli paluumatkalla puhuttua kuin JYP:n voitosta, vaikka kyllähän se helkkarin makeaa oli huutaa voittomaalia kurkku käheänä kun samalla ne 11 tuhatta turkulaista vaimeni.

Ihan mielellään sitä muutamaan otteeseen taputti railakkaasti mukana kun soi näitä perinteisiä lätkämusiikkejä kuten "Put your hand up in the air...", kun se ei ollut ainakaan mun mielestä mitään töpseleiden kannustusta vaan jumalauta kunnon meininkiä! Sen sijaan screenille tullut vaiheittainen "TPS"-teksti oli vähän mauttoman keinotekoista, vaikka hyvät huudothan sekin sai aikaan. Scream-o-meter (whatever) sen sijaan pakotti myös allekirjoittaneen huutamaan - no toki kun kaljakin oli maistunut. Liekö meistä JYP-faneista mitään ääntä kuuluikaan tuon kaiken keskellä? :) Ja rummutkin päris toisella puolen kaukaloa, jepaa...

Miinustakin kyllä pitää jakaa. Miten ihmeessä ainakin tuolta JYP-fanien puoleisesta katsomosta oli kioskiluukuista ehkä 2/3 kiinni? Luulis että siellä tiedettäis että halli on tulossa täyteen ja silleen. Ei sillä, kerkes siinä kaljat juomaan. Sekin kyllä ketutti kun missas n. ekat viisi minuuttia pelistä kun ruuhkat hallille oli ihan järjettömät, kun eipä niitä menokaistoja ollut tietenkään kuin se yksi. Tiedossa se toki itselläkin oli että porukkaa on tulossa, mutta että iisisti reilut puolituntia meni autojonossa madellessa, doh.

Ihan oikeutetusti on sarja 1-1 tilanteessa, ei siinä mitään. Kyllähän JYP ihan hyvän vieraspelin pelasi, mutta silti se viimeinen silaus ja rentous tuosta kyllä puuttuu. Huutomyrsky oli vastassa, mutta ei silti ihan noin saisi poltella. Tuokkola taas oli mainio, otti kolmannessa(?) erässä yhden kunnon gamesaverin.

Seuraavasta pelistä voitto niin näyttää hyvältä, tappion myötä taas veripääd.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi Turkulaiset näytti jyväskyläläisille mitä on oikea kannustus, toki en oikein pidä siitä, että taululta näytetään niitä, nyt ääntä ja taputtakaa ja aloitetaan kannustus sieltä vaan kannustuksen pitäisi alkaa sieltä katsomosta kuten TPS huuto monesti hienosti alkoikin.

Hehheh. Veikkaampa että jos Synergia-areenalle mahtuisi vajaa 12k ihmistä, olisi möykkä vähintään samaa tasoa. Tais olla ihan vitun hyvä meininki töpseleitten runkosarjapeleissä? Yeah!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös