Champions Hockey League

  • 654 248
  • 3 181

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Vaikken olekaan TOJ, niin vastaan tähän, että Tshekissa suosituin laji on jalkapallo.

Mielenkiintoista tietysti olisi tietää millä mittarilla tuo viitteesi on mitattu. Itse perustan asian ihan omaan näppituntumaani ja kokemukseeni ja voin kyllä väittää, että jääkiekko on Tshekissä ykköslaji tai ainakin samalla viivalla jalkapallon kanssa. Yhtään väheksymättä jalkapalloa.
 

Pardus

Jäsen
Mielenkiintoista tietysti olisi tietää millä mittarilla tuo viitteesi on mitattu. Itse perustan asian ihan omaan näppituntumaani ja kokemukseeni ja voin kyllä väittää, että jääkiekko on Tshekissä ykköslaji tai ainakin samalla viivalla jalkapallon kanssa. Yhtään väheksymättä jalkapalloa.

Olet sittenkin oikeassa, jalkapallo ja jääkiekko ovat yhtä suosittuja, mikäli Wikipediaan on uskominen. Vertailut perustuvat yleisömääriin ja lajien saamaan huomioon mediassa.

Pahoittelut väärästä mielikuvastani!
 

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
CHL. fiksu ajatus.

Itse olen sitä mieltä, että CHL tekisi muut euroopan jääkiekkomaat tunnetuiksi ja mielenkiintoisemmiksi sillä perusteella, että joukkueet kohtaavat sekä kotona että vieraissa. Ja koristeena kakun päälle: muistaakseni kaksi CHL:n parhasta joukkuetta kohtaavat NHL:n joukkueen tai joukkueita Victoria Cupissa. Mielestäni nyt ollaan menossa hyvään suuntaan. Mitä mieltä te muut olette? Mitä sanottavaa CHL:stä on?
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä CHL on juuri sitä mitä kaivataan! Puuduttava SM-liika on alkanut menettää mielenkiintoaan, ainakin minun silmissäni. Olen aina pitänyt kansainvälisistä otteluista. Nyt näkee muitakin joukkueita ainaisten Tapparoiden, Ässien ja kaiken maailman Lukkojen sijaan. Itse tykästyin edesmenneeseen EHL-liigaan. Idea oli hyvä, joskaan ei sitten toiminut...
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Pidän sarjan suurimpana ennakkosuosikkina Salavat Julajev Ufaa. Viime vuoden Venäjän mestari on ollut vakuuttavan hyvä myös tänä vuonna, vaikka onkin kärsinyt muutamia yllätystappioita selvästi heikommille joukkueille.

Sen sijaan toinen venäläisjoukkue Metallurg Magnitogorsk ei ainakaan minun papereissani kuulu CHL:n suosikkien joukkoon. Metallurg on KHL:ssä sijalla 12 ja joukkue on muutenkin taantunut viime vuodesta.


Esittelen tässä molemmat venäläisjoukkueet, ensin Ufan.

Ufa pelaa tällä hetkellä seuraavalla kokoonpanolla.

Hyökkäys:

Vladimir Vorobjev - Aleksei Tereshenko - Aleksandr Perezhogin
Leos Cermak - Andrei Taratuhin - Aleksandr Radulov
Konstantin Koltsov - Michal Mikeska - Vladimir Antipov
Ruslan Nurtdinov - Aleksei Medvedev - Aleksei Shkotov


Ylimääräiset hyökkääjät: Igor Grigorenko, Andrei Sidjakin, Artem Gordejev

Puolustus:

Miroslav Blatak - Andrei Kuteikin
Kirill Koltsov - Oleg Tverdovski
Igor Shadilov - Vitali Proshkin
Steve McCarthy - Pavel Doronin


Ylimääräiset puolustajat: Mihail Tshernov, Aleksandr Loginov

Maalivahdit:

Aleksandr Jeremenko, Vadim Tarasov


Ufalla on neljä tasavahvaa ketjua ja puolustaparia, joita se vyöryttää pelistä toiseen kovalla tempolla. Joukkueesta on vaikea löytää heikkouksia, ellei sellaisena pidetä ajoittaisia nukahtamisia selvästi heikompia joukkueita vastaan.

Ufan kaikki neljä sentteriä - Tereshenko, Taratuhin, Mikeska ja Medvedev - ovat erinomaisia kahden suunnan pelaajia. Ufan pelityyli perustuu perinteiseen venäläiseen tyyliin, jossa sentterillä on ensisijainen vastuu hoitaa puolustuspää, ja laiturit karvaavat korkealta ja kovaa. Viime vuoden maailmanmestari Tereshenko on todella erinomainen, mutta myös muut hoitavat ruutunsa hyvin.

Ufalta löytyy syvyyttä myös laidoista, mistä kertoo maajoukkuehyökkääjä Antipovin pelaaminen kolmosketjussa. Ykkösketjun laiturit Perezhogin ja Vorobjev sopivat hyvin Tereshenkon viereen. Kakkosketjussa nuori tähti ja viime kevään maailmanmestari Radulov on pelannut juuri niin hyvin kuin odotettiinkin. Tshekki Leos Cermak pelasi viime keväänä Tshekin maajoukkueessa MM-kisoja, mutta hän ei ole päässyt vielä parhaaseen vireeseensä, vaikka pelaakin Radulovin kanssa samassa ketjussa. Ufalta riittää muitakin nopeita ja teknisiä laitureita - Koltsov, Nurtdinov, Shkotov, Grigorenko, Sidjakin - jopa viiteen ketjuun asti. Vuoden 2006 MM-kisoissa pelannut Igor Grigorenko ei tällä hetkellä mahdu pelaavaan kokoonpanoon.


Ufan paketin vakuuttavin osa on kuitenkin puolustus. Terveenä tuo kahdeksikko on ehdottomasti paras KHL:ssä, ja miksei myös koko Euroopassa. Siinä pelaa yksi Tshekin maajoukkuemies (Blatak), viisi Venäjän maajoukkuetason puolustajaa (Koltsov, Kuteikin, Proshkin, Tverdovski ja Shadilov), viime kaudella yli 50 NHL-ottelua pelannut McCarthy ja lupaava parikymppinen Doronin. McCarthyn on ollut tyytyminen osaan Ufan neljännessä puolustajaparissa. En tiedä oliko tämä ihan sitä, mitä hän lähti Venäjältä hakemaan?

Oleg Tverdovski elää selvästi uutta kevättä vaisun viime kauden jälkeen. Tverdovski on vasta 32-vuotias, joten liian vanha hän ei vielä ole pelaamaan huipulla, vaikka touhu olikin väsyneen näköistä viime kaudella.

Tverdovskin parina pelaa Kirill Koltsov. Saattaa tuntua erikoiselta, että Mihalev on pistänyt kaksi näin hyökkäävää puolustajaa samaan pariin, mutta toistaiseksi heidän yhteispelinsä on sujunut hyvin.

Joukkueen paras pakkipari on kuitenkin ollut Blatak-Kuteikin. Blatak on ottanut viime kautta näkyvämpää roolia tällä kaudella. Kuteikin on mielestäni Ufan paras puolustaja, ja samalla yksi parhaita koko sarjassa. Pidin erikoisena Vjatsheslav Bykovin valintaa ottaa Vitali Proshkin mukaan viime kevään MM-joukkueeseen Kuteikinin sijasta, mutta ei parane valittaa, kun mestaruus tuli.

Kolmannessa parissa Shadilov on ollut joukkueen tehokkain puolustaja toistaiseksi ja myös Proshkin on pelannut omaa tuttua perusvarmaa peliään.

Ufa on siitä erikoinen KHL-joukkue, että se luottaa venäläiseen maalivahtikaksikkoon Jeremenko-Tarasov, mutta molemmat ovat hyviä molareita enkä usko Ufan kaatuvan maalivahtipeliin tällä kaudella.

Ufa on niin hyvä, että pidän jopa melko selvänä epäonnistumisena, jos joukkue ei voita tulevaa Mestareiden liigaa. Mutta mikään ei ole varmaa, ja täytyy pitää mielessä että Ufa hävisi viime vuodenvaihteessa myös Spengler Cupin finaalin paperilla selvästi heikommalle Kanadalle (tosin pitkälti sen ansiosta, että Curtis Joseph seisoi päällään siinä ottelussa).

Magnitogorskista myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:
McCarthyn on ollut tyytyminen osaan Ufan neljännessä puolustajaparissa. En tiedä oliko tämä ihan sitä, mitä hän lähti Venäjältä hakemaan?

Raha oli varmaan se päällimmäinen syy mitä hän(kin) lähti Venäjältä hakemaan, niin ja ehkä menestystä. Näin ainakin helposti voisi kuvitella lukiessaan pelaajien haastatteluja aiheesta. Ja siis selvennyksenä sanottakoon, että McCarthyn jutustelua aiheesta en ole lukenut.
 

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
Aika näyttää, toimiiko tämä

En haluaisi maalailla piruja seinille, mutta maalaan nyt kuitenkin. Eli en usko, että tuo CHL tulee toimimaan yhtään sen paremmin kuin edeltäjänsä. Markkinointi puuttuu, Otteluita on liian vähän -> ei ehdi sellainen koko kauden kestävä kiinnostus syntyä. Tietenkin iloitsen, jos historia osoittaa minun olevan väärässä tässä.

Kaikki eivät ilmeisesti jaksa uskoa CHL:lään. "Markkinoinnit eivät toimi ja otteluita liian vähän..." Ollaanpas sitä negatiivisia. *raskas huokaus...* Täytyy huomata, että CHL alkaa nyt vasta ensimmäisen kerran, ja sitä voidaan mahdollisesti kehittää. Kuka tietää, miten kansat todellisuudessa tykkäävät tästä liigasta. Jännitän, toimiiko tämä liiga. Muistaakseni kaksi parasta (voin muistaa väärinkin) kohtaavat Victoria Cupissa NHL seuran (tai seuroja). Luulisin, että jäähallit täyttyvät ja seuran pelaajat nauttisivat ison seuran kohtaamisesta, mikä olisi todellinen elämys. Luulisi nyt tämän mestarien liigan viimeistään toimivan... Ehkä... Aika näyttää...

Jos joku havaitsee tämän tiedon vääräksi, kertokaa ihmeessä: "Jos muistan oikein, Victoria Cupissa NHL:n seura pelaisi jopa euroopan joukkueen omassa kotihallissa."
 
Viimeksi muokattu:

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
Kuinka CHL:ssä mahtaa mennä

Meikäläinen veikkaa, että Ufa voittaa juuri ja juuri. Blues yllättää hopealle. Kärpät ei pärjää Metallurgille. Tsekin joukkueet eivät mene välieriin tiukkojen taistelujen jälkeen. Blues päihittää HV71:n juuri ja juuri. :)

Neljä parasta: 1. Ufa 2. Blues. 3./4. Metallurg/Linköpings HC

Mitä muut veikkaavat?
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Meikäläinen veikkaa, että Ufa voittaa juuri ja juuri. Blues yllättää hopealle. Kärpät ei pärjää Metallurgille. Tsekin joukkueet eivät mene välieriin tiukkojen taistelujen jälkeen. Blues päihittää HV71:n juuri ja juuri. :)

Neljä parasta: 1. Ufa 2. Blues. 3./4. Metallurg/Linköpings HC

Mitä muut veikkaavat?

Kärppiin en oikein jaksa uskoa, eli veikkaan Metallurgin vievän lohkovoiton. Ja Ufa nyt on satavarmasti jatkossa joten välieriin vissiin laitetaan venäläiset joukkueet vastakkain. Se on sitten arpapeliä että kumpi niistä vie. Bluesiin kaikki usko, joukkue on kova ja lohkokaan ei ole mikään ylitsepääsemätön. Luulen että HV-71 jatkaa tavanomaista ruotsalaista rämpimistä näissä euro-cupeissa, eli Bluesin pahin vastus on SC Bern.

Jos Blues jatkoon lohkostaan menee niin välieräpariksi veikkaan Zürich Lionsia tai Slavia Prahaa. Kummatkin ois voitettavissa tosin tämän kauden Praha ehken vähän helpompi. Eli Venäjä-Suomi finaaliin uskotaan ja toivotaan.=)
Siinä finaalissahan perinteisesti tulee ryssiltä turpiin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Se on sitten arpapeliä että kumpi niistä vie.

Ufa ja Magnitogorsk kohtasivat tänään Magnitogorskin kotikentällä, ja Ufa voitti ottelun suorastaan leikitellen 5-1. Tilanne oli jo 12. minuutin kohdalla 3-0 Ufalle.

Joukkueiden nykykunnon perusteella Magnitogorskin voitto Ufasta olisi melko iso yllätys. Ufa on KHL:n sarjataulukossa toisella sijalla heti Atlant Mytitshin jälkeen, kun Magnitogorsk on vasta sijalla 12.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Ufa ja Magnitogorsk kohtasivat tänään Magnitogorskin kotikentällä, ja Ufa voitti ottelun suorastaan leikitellen 5-1. Tilanne oli jo 12. minuutin kohdalla 3-0 Ufalle.

Joukkueiden nykykunnon perusteella Magnitogorskin voitto Ufasta olisi melko iso yllätys. Ufa on KHL:n sarjataulukossa toisella sijalla heti Atlant Mytitshin jälkeen, kun Magnitogorsk on vasta sijalla 12.

Niinno, kausi on aika aluillaan vielä. Tällä hetkellä Ufa olis selvästi niskan päällä mutta voipi olla joulun tienoilla jo asiat toisin. On Magnitogorsk kyllä selvästi ainakin kolmen vahvimman CHL-tiimin joukossa. Jos oikeen hyvin muistan niin noissa ECC-turnauksissa venäläiset voittajat ovat aika usein olleet kyseisellä kaudella sarjassaan vähän alhaisemmilla sijoilla ja silti on muut Euroopan joukkueet kaatuneet aikamoisen helposti. Oikeestaan helvetin kovalla mielenkiinnolla noita pelejä nyt odottaa. Uskon että Magnitogorskilla voisi hyvinkin olla mahdollisuus viedä turnausvoitto.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tällä hetkellä Ufa olis selvästi niskan päällä mutta voipi olla joulun tienoilla jo asiat toisin.

Ufan materiaali on niin paljon Magnitogorskia parempi, että en jaksa uskoa tähän ellei Magnitogorsk onnistu vahvistamaan joukkuettaan selvästi.


On Magnitogorsk kyllä selvästi ainakin kolmen vahvimman CHL-tiimin joukossa.

Kyllä, kolmen tai neljän parhaimman joukossa - paperilla. Kyllä Magnitka voittaa paperilla myös samassa lohkossa olevan Oulun Kärpät, mutta voimasuhteet jäällä saattavat olla erit kuin paperilla.


Jos oikeen hyvin muistan niin noissa ECC-turnauksissa venäläiset voittajat ovat aika usein olleet kyseisellä kaudella sarjassaan vähän alhaisemmilla sijoilla ja silti on muut Euroopan joukkueet kaatuneet aikamoisen helposti.

Kyllä ja ei.

Ensimmäinen osa lausetta oli oikein, sillä Avangard Omsk (2005) ja Moskovan Dynamo (2006) olivat Venäjän sarjassa noin sijalla kymmenen, kun ne voittivat Euroopan mestaruuden. Mutta helpolla kyseiset joukkueet eivät voittoja vieneet, sillä Omsk kaatoi Kärpät jatkoajalla ja Dynamo niinikään Kärpät vasta rankkareissa. Toki molempien tie finaaliin oli helppo, mutta itse finaalissa vastus oli Kärppien muodossa kova.


Uskon että Magnitogorskilla voisi hyvinkin olla mahdollisuus viedä turnausvoitto.

Jokaisella turnaukseen osallistuvalla joukkueella on tähän mahdollisuus, mutta jos Magnitka selvittää tiensä jatkoon alkulohkosta, niin sillä on edessään todennäköisesti välierä Ufaa vastaan. Ellei Ufa kärsi silloin lukuisista avainpelaajien loukkaantumisista, niin vaikea on Magnitogorskin mennä tuota joukkuetta voittamaan.


Lupasin aiemmin tässä ketjussa esittelyn myös Magnitogorskista, joten pistetään se tähän.

Magnitogorsk on siis aloittanut kautensa kehnonlaisesti ja sijoitus KHL:ssä on tällä hetkellä kahdestoista, eli tasan sarjataulukon puolessavälissä. Joukkue on pelannut kauden pääosin seuraavalla kokoonpanolla.

Maalivahdit:

Andrei Mezin, Ilja Proskurikov

Puolustajat:

Jevgeni Birjukov - Karel Pilar
Vitali Atjushov - Aleksandr Selujanov
Jevgeni Varlamov - Vladimir Malenkih
Vladislav Buljin - Mihail Tshurljajev


Hyökkäys:

Jan Marek - Aleksei Kaigorodov - Aleksei Simakov
Stanislav Tshistov - Jevgeni Fedorov - Denis Platonov
Tomas Rolinek - Jaroslav Kudrna - Denis Hlystov
Ravil Gusmanov - Nikolai Zavaruhin - Anton Glovatski


Loukkaantumisen takia sivussa on koko kauden ollut Igor Mirnov, joka kuului viime kaudella joukkueen tärkeimpiin pelaajiin Pietarin EM-turnauksen voitossa. Mirnovin pitäisi tervehtyessään vahvistaa tuota hyökkääjistöä selvästi.

Magnitogorsk menetti viime kauden EM-mestarijoukkueestaan tähtihyökkääjä Nikolai Kuleminin NHL:ään, Jevgeni Gladskihin Omskiin, Martin Strbakin Tshekkiin, maalivahti Travis Scottin Saksaan, veteraani Igor Korolevin Mytitshiin ja pakki Ivan Savinin Balastihaan. Myös kovaotteinen hyökkääjä Juri Babenko vaihdettiin pieneen Aleksei Simakoviin, joka ei saanut Pietarissa peliaikaa mutta on nyt noussut Magnitogorskin ykköseen Kaigorodovin ja Marekin ketjuun.

Uusina pelaajina tämän vuoden joukkueeseen ovat tulleet pakki Karel Pilar ja hyökkääjät Tomas Rolinek, Stanislav Tshistov ja Nikolai Zavaruhin, sekä maalivahti Mezin. Kun verrataan tulijoita lähtijöihin, niin on helppo sanoa että Magnitogorsk on heikentynyt sitten viime kauden, vaikka toki Pilar ja Rolinek ovat Tshekin maajoukkuetason pelaajia. Kuleminin menetys Torontoon oli erityisen paha isku, mutta mikäli hän ei lunasta paikkaansa Toronton NHL-joukkueesta saatetaan hänet nähdä Magnitogorskissa vielä tällä kaudella.


Maalissa ykkösmaalivahti Mezin on haparoinut ja hänet on monessa pelissä vaihdettu kesken pois. Joukkueen asemaa vaikeuttaa se, että kakkosmaalivahti Proskurikov on kokematon tällä tasolla. Veikkaan, että seurajohto etsii parhaillaan kuumeisesti maalivahtia ulkomailta.


Joukkueen puolustuksen johtopelaajat ovat Atjushov, Pilar ja Birjukov, joilla kaikilla on maajoukkuekokemusta. Atjushovin viime kausi oli loistava, mutta kuluva kausi ei ole alkanut yhtä hyvin. Selujanov on hyvä hyökkäävä puolustaja ja viivapelaaja ylivoimassa. Malenkih on varmaotteinen puolustava pakki.


Hyökkäyksen suuri tähti on KHL:n pistepörssiä johtava Marek, joka muodostaa hyvän tutkaparin Kaigorodovin kanssa. Viime kaudella ketjun kolmantena lenkkinä pelannut Kudrna on siirretty kolmosketjun sentteriksi ja Rolinekin ketjukaveriksi. Simakov on myös ollut kohtalaisen pirteä.

Joukkueen kakkosketjussa isokokoinen Denis Platonov on ottanut Marekin ohella johtajan roolia selvimmin kaikista hyökkääjistä. Viime kaudella Ufassa penkkiä kuluttanut ikuinen lupaus Stanislav Tshistov on onnistunut valloittamaan pelipaikan kakkosketjussa ja näkemissäni peleissä hänen luistimensa ovat kulkeneet ihan liukkaasti, vaikka tehot 1+2 eivät hurraahuutoja aiheuta.

Kolmosketjun tshekkien panos ei myöskään ole ollut tyydyttävä. Kudrnan (1+1) ja Rolinekin (2+1) tehot ovat melko vaatimattomia tämän tason pelaajille. Magnitogorskin yksi menestyksen edellytyksistä on se, että juuri Kudrna ja Rolinek parantavat panostaan nykyisestä. Paluun tekevä Mirnov asetetaan todennäköisesti näiden tshekkien ketjuun, mikä ehkä parantaa myös heidän panostaan.

Nelosketjun tunnetuin pelaaja on veteraani Gusmanov, jolla on kokemusta 1990-luvun ja 2000-luvun alun arvoturnauksista.

Jos joukkue saa Mirnovin nopeasti takaisin kaukaloon, ja parhaassa tapauksessa myös Kuleminin Torontosta, niin silloin joukkueen hyökkäyspeli saa uuden ulottuvuuden. En kuitenkaan usko, että Magnitkan paukut riittävät voittoon asti CHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
pienet kommentit

On vähän valitettavaa, että tässä kävi näin vanhanaikaisesti, että viime kauden RSL top 5 joukkue on heikentynyt KHL keskikastin joukkueeksi ja vieläpä menettänyt parhaan maalintekijänsä, nopean, taitavan ja hyvän rannarin omaavan Mirnovin loukkaantuneena.
No, eipä tuo NHL-joukkuekaan ole mestari edellisellä, eikä etenkään tällä kaudella.

Jagsille kiitos kattavasta ennakosta Magnitkan suhteen.

Olisipa hauska nähdä, miten Rangersille kävisi Omskin, Kazanin, tai Ufan hampaissa.
Nyt kuitenkin Marekilla ja Kaigorodovilla on mahdollisuus näyttää taitojaan NHL-joukkuetta vastaan. Nämä kaverit ovat kuitenkin sellaista NHL kakkosketjun tasoa ja pystyvät varmasti maalintekoon ja pelinrakenteluun myös Rangersia vastaan.

Tuo Magnitkan ykkönen näyttäisi kuitenkin koostuvan pelkästään ihan puhtaista pelinrakentajista, joten kyllä tuohon jotain sniperia rinnalle tarvittaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On vähän valitettavaa, että tässä kävi näin vanhanaikaisesti, että viime kauden RSL top 5 joukkue on heikentynyt KHL keskikastin joukkueeksi ja vieläpä menettänyt parhaan maalintekijänsä, nopean, taitavan ja hyvän rannarin omaavan Mirnovin loukkaantuneena.
No, eipä tuo NHL-joukkuekaan ole mestari edellisellä, eikä etenkään tällä kaudella.

Jagsille kiitos kattavasti ennakosta Magnitkan suhteen.

Olisipa hauska nähdä, miten Rangersille kävisi Omskin, Kazanin, tai Ufan hampaissa.
Nyt kuitenkin Marekilla ja Kaigorodovilla on mahdollisuus näyttää taitojaan NHL-joukkuetta vastaan. Nämä kaverit ovat kuitenkin sellaista NHL kakkosketjun tasoa ja pystyvät varmasti maalintekoon ja pelinrakenteluun myös Rangersia vastaan.

Olisipa hauska nähdä mitä noille sinun nimeämille joukkueille kävisi Detroitin, Montrealin, Dallasin taikka Pittsburghin hampaissa.
Vielä kun huomioi, että NYR:illä ei ole edes kausi vielä alkanut ja KHL ollut jo n. kuukauden hyvässä vauhdissa.
Toki, jos halutaan suosia venäläisiä mahdollisimman paljon, niin siellä voisi joku Atlanta kohdata Ufan tällä samalla ajankohdalla ja sitten rummutella, että kumpi on kovempi sarja.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Olisipa hauska nähdä mitä noille sinun nimeämille joukkueille kävisi Detroitin, Montrealin, Dallasin taikka Pittsburghin hampaissa.
Vielä kun huomioi, että NYR:illä ei ole edes kausi vielä alkanut ja KHL ollut jo n. kuukauden hyvässä vauhdissa.

Joo, no tarkoitin lähinnä sitä, että olis hauska nähdä, pystyiskö nämä kovimmat venäläiset voittamaan NHL-joukkueita. Toki varmaan häntäpään NHL-joukkueet(Atlanta, Florida etc.) varmasti häviäisivät esim. Ufalle.
NHL kärkijoukkueet ovat toki maailman kärkijoukkueita.
Hienoa olis nähdä tasainen peli NHL ja eurooppalaisen joukkueen välillä.
Viime syksynä Kings oli vaikeuksissa harkkapeleissään Euroopassa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, no tarkoitin lähinnä sitä, että olis hauska nähdä, pystyiskö nämä kovimmat venäläiset voittamaan NHL-joukkueita. Toki varmaan häntäpään NHL-joukkueet(Atlanta, Florida etc.) varmasti häviäisivät esim. Ufalle.
NHL kärkijoukkueet ovat toki maailman kärkijoukkueita.
Hienoa olis nähdä tasainen peli NHL ja eurooppalaisen joukkueen välillä.
Viime syksynä Kings oli vaikeuksissa harkkapeleissään Euroopassa.

Vaikka nämä ovatkin vain "harjoitus"pelejä, niin kyllä minäkin toivon aina eurooppalaisen joukkueen voittoa. Ärsyttää kuunnella pohjoisamerikkalaisia asiantuntijoita ja faneja, jotka kuvittelevat, että Euroopassa pelataan jotain Beerleague-lätkää.
Olisi mukava näpäytys NHL:n suuntaan, jos KHL pystyisi pitämään/kaapaammaan jonkun todellisen eurooppalaisen supertähden.
Minua ei edes haittaisi, vaikka taustalla olisi mitä mafiarahaa tahansa.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Perhana kun en ny ihan tälle asialle löytänyt omaa osiota. Toivoittavasti ei kauheata hallaa aiheudu jos täällä tiedustelen, miltä kanavilta olisi nähtävissä näitä pelejä. Onko aiheesta erillistä sivustoa, kuten jalkapallosta www.liveonsat.com ?
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jahas, täältä löytyi CHL-topic.

Huomenna olisi sitten lähtö Berliiniin katsomaan Kärppien koitosta.
Toivon mukaan halli on täynnä, ja Kärpätkin ovat oikeasti jo terveellä luistimella liikenteessä jotta pelistä tulisi ihan oikea pelikin.
Toisaalta taas olen sitä mieltä, että Kärppien pitäisi lähestulkoon puolivaloillakin yksi Berliini voittaa. Ei tuo saksanliiga ainakaan itseä vakuuta sitten millään.
Berliini näyttää olevan ~10 kierroksen jälkeen sarjassa toisena kuitenkin kotoisessa sarjassaan. Eli tikissä pitäisi heidän olla.

Täältä tämmöistä turhuutta tällä kertaa... Toivottavasti tulee hyvä "shöy" tästä ekasta matsista niinkuin koko liigasta.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Toisaalta taas olen sitä mieltä, että Kärppien pitäisi lähestulkoon puolivaloillakin yksi Berliini voittaa. Ei tuo saksanliiga ainakaan itseä vakuuta sitten millään.
Berliini näyttää olevan ~10 kierroksen jälkeen sarjassa toisena kuitenkin kotoisessa sarjassaan. Eli tikissä pitäisi heidän olla.

Toisaalta kun muistaa vuoden 2005 Super Six ottelun Kärppien ja Frankfurt Lionsin välillä niin mitä tahansa voi olla odotettavissa. Pelillisesti Kärpät ei tuolloinkaan lähes unelmajoukkueellaan olleet erityisen ylivoimaisia, mutta kaiken huomion vei "saksalaisten" pelityyli jossa jokaista pelaajaa (kiekollista ja kiekotonta) huidottiin armotta nyrkein ja mailoin. Otteluhan sitten päättyi Kärpille 6-3.

Berliinin joukkuetta kun katsoo, niin kyllähän sieltä tuttujakin miehiä löytyy. Ainakin Andy Roach, Stefan Ustorf, Deron Quint, Richie Regehr. Veikkaan että saksalainen joukkue on aina vaikea voitettava vieraskentällä. Tunnelma katsomossa on jotain käsittämätöntä ja kotijoukkue hyödyntää sitä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Juu tuo Frankfurtin sikailu on kyllä käynyt mielessä, mutta eipä ainakaan tän kauden statistiikka suoraan kerro, että Berliini olisi vanhoja videoita kelaillut. Siis jos jäähymääristä puhutaan :)

Ja oikeassa olet, ei tuo nyt niin helppo peli ole kuin annoin omalta osaltani ymmärtää. Mutta toisaalta, hyvinhän Kärpät on Pietarissakin pärjänneet ko. maan joukkueita vastaan, ja siellä jso jossain älämölö oli "aika kova".
Noh, keskiviikon jälkeen on sitten oikeaa vertailupohjaa, että kummassa oli "kovempi" meno :)
Saatetaan jäädä ~70 hengen poppoolla just ja just toiseksi äänekkyydessä ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös