Glen Hanlon, Jokereiden valmentaja 2008-09

  • 127 684
  • 425

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Mielenkiintoinen hankinta. Tässä ilmeisesti tähdätään nyt kovalla kädellä tulevaisuuteen. Olisikin mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa H&V:n visioita. Sm-liigahan on viimeisen kymmenen vuoden aikana, jos ei nyt ihan takapakkia ottanut, niin pysynyt paikallaan samalla kun muualla on menty eteenpäin. Taloudelliset resurssit ovat tulleet karulla tavalla vastaan pienessä maassa.

Taitaa tuo paikka Champions-liigassa olla elintärkeä. Eräänlaista "venäläistä rulettiahan" tässä pelataan. Yleisömäärät ovat tippuneet, mutta panostus on lisääntynyt. Näinköhän tuo CL tarjoaisi ulospääsyn ja kenties "jättipotin" tulevaisuudessa?

Rahoitetaanko panostukset ylimääräisellä "kierroksella" sponsoreilta, vai tuottaako Hjalli enemmän, kuin pikasilmäyksellä kirjanpidosta käy ilmi?

p.s. jatkoajan foorumin käyttäjissä on paljon Parkinsonin tautia potevia, joilla lentävät jatkuvasti kahvit näppikselle. Kannattaisi varmaan ostaa kertakäyttömukeja ja niihin päällisiä!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tilastoja lukemalla Blues ei todellakaan voi koskaan voittaa kultaa. Ja uskon 90%:sestikin tähän tilastoon, ei voi mitään. Itse asiassa lyön vetoa usein Bluesille, koska joukkueen kerroin suhteessa sen materiaaliin on liki aina ylikerroin. Ja joka kerta petyn. cobolilta ja bozikilta hyviä pointteja. Ulkomaalaisia valmentajia ei ole liigassa ollut vielä kovin paljon, joten ei heillä ole paljon voittojakaan. Toisaalta Shedden oli HIFKin kanssa maalin päässä finaalista ja kerran finaalissa häviävänä osapuolena. Tästä voidaan päätellä, että Sheddenin maine voittavana valmentajana on liioiteltu. Ihan riippumatta miehen kansallisuudesta. Mulla korostui viestissä ehkä liikaa ulkomaalaisuuden olemus. Pidän kansallisuuksienkin ohi tärkeänä sitä, että valmentaja on lähiaikoina voittanut SM-liigassa, ei missään muussa liigassa. Niinpä Summanenkin olisi riskikertoimeltaan Hanlonin luokkaa, vaikka onkin suomalainen. Summasen osakkeita nostaisi, että hän asuu Suomessa, seuraa liigaamme ja tuntee sen hyvin. Ohi Hanlonin kansallisuuden hänen riskiään nostaa sekin, että hän on nopeasti syntynyt ratkaisu. Se ei kerro siitä, että organisaatio olisi jo pitkän aikaa sitten tiennyt, kenet haluaa. Ja ammunpa itse itseäni jalkaan tässä samantien: myös Summanen-Westerlund HIFKissä 97/98 oli pikaratkaisu Eavesin häivyttyä. Pitkässä juoksussa pikainen signaus kuitenkin epäonnistuu todennäköisemmin kuin onnistuu - tämä koskee nimenomaan valmentajia, ei pelaajia. Teemu Selänteen voisi napata kuka tahansa päivän varoitusajalla ilman mitään riskiä siitä, että joukkueen hyökkäys kärsii.

Jostain syystä tilanne on ilmeisesti niin päin, että isossa mittakaavassa ulkomaalaisia valmentajia ei ole pidetty täällä läheskään niin tarpeellisina kuin ulkomaalaisia pelaajia. Jostain se johtuu, että liigaa on vedetty aika tiukasti kotimaisessa komennossa. Kärpät on millä mittarilla tahansa 2000-luvun ylivoimainen huippuorganisaatio Suomessa, valovuosia Jokereitakin edellä. Siellä organisaatio on uskonut kotimaiseen valmentajaan ja tulee tekemään näin jatkossakin. Jokerifanienkin olisi hyvä unohtaa, suurin osa onkin jo sen tehnyt, että nyt ei olla 90-luvulla. Jokerit on haastaja siinä missä HIFK:kin. Kärpät on kohde ja maali. Jokerit on toki menestynyt HIFK:ta paremmin, mutta Kärpät on yksinään nyt samaa luokkaa kuin Jokerit ja TPS oli 90-luvulla. Tässä tilanteessa haastajilla on kaksi mahdollisuutta kuroa liideriä kiinni: joko tehdä samanlaisia ratkaisuja kuin Kärpät tai sitten hakea menestystä muuta kautta. HIFK on tehnyt sellaisen muutoksen, että joukkue hakee menestystä Kärppien omilla keinoilla, Jokerit pysyy ulkomaisessa komennossa. Tämä on kaikissa olosuhteissa rikkaus kotimaisella kiekkoscenellä.

Ymmärrän lievän Hanlon-hypen, en giganttista Hanlon-hypeä viitaten esimerkiksi Washingtonin kannattajien näkemyksiin. Mielestäni Jokerien olisi kannattanut mieluummin jatkaa Sheddenin kanssa ja tätähän yritettiinkin. Ja kyllä liigan ulkopuolelta tuleva valmentaja ikävä kyllä on ilmaan heitetty kolikko. Hänestä ja SM-liigasta ei kerta kaikkiaan ole mitään yhteistä historiaa ja totta munassa SM-liigassa näyttöjä antanut valmentaja on helpompi asettaa liigamme raamiin etukäteen. Tässä näkemyksessä ei ole mitään negatiivista, tämä on realismia, ja sitä ainakin allekirjoittanut tarjoilee myös HIFK-osiossakin. Kirjoittaisin tasan samat jubinat, jos olisin kuullut, että Hanlon on HIFK:n tuleva valmentaja. Sama koskee pelaajia; Vesce on ollut suurempi riskihankinta kuin Jussi Pesonen. Pesonen on nähty liigassa, Vesce ei. Joskus riski kannattaa, joskus tuloksena on Peter White.

Kuten veli cobol vedonlyöjänä tietää, statistiikka ei ole arvotonta mössöä. Sieltä pystyy näkemään pitkiä linjoja ja vedonlyöjä, joka nojaa statistiikkaan voittaa pitkässä juoksussa ilman muuta vedonlyöjän, joka luottaa fiilikseen. Statistiikoista voidaan lukea, että ulkomaalainen valmentaja ei ole ollut liigassamme oikotie onneen. Sieltä voidaan yhtälailla lukea, että Blues ei tule menestymään, Pentti Matikainen oli huono toimitusjohtaja urheilulliselta menestykseltään, Jan Lundell ei ole kovin kaksinen playoffmaalivahti ja Kari Jalonen on hyvä playoffvalmentaja. Siellä tämä on kaikki. Mutta tilasto ei ole sama asia kuin absoluuttinen totuus, tilasto on ainoastaan hyvä apu todennäköisyyksien arvioimisessa. Onneksi lätkässä, kuten muussakin urheilussa, on olemassa myös tunne-elementti. Ei tämä pelkkää pelikirjaa ole. Tilastojen mukaanhan Jokerien vm 97/98 olisi pitänyt olla selvä mestari ihan pelkkää materiaalia mitaten.
 

scholl

Jäsen
Sihvosen mielestä on väärin, että Jokerit palkkaa ulkomaisen valmentajan, koska kotimaisiakin olisi ollut tarjolla.

Mihinköhän tämä perustuu?

Valmentajien hyvä veli -kerhoon. Samaa stooria jauhavat alpo ja kumppanit sekä futiksessa mixu.

Kaikenkaikkiaan on hyväksi, jos täällä osa valmentajista on ulkomaalaisia ja samoin että suomalaiset pääsisivät valmentamaan ulkomaille. Passin ei saisi kuitenkaan olla tärkein kriteeri. Eli ketään ei pidä myöskään aliarvioida siitä syystä, että tämä on kotimainen.

Tuollainen ulkomaalainen ykkönen, kotimainen kakkonen parivaljakko johtaa parhaimmillaan siihen, että saadaan uusi suomalainen huippuvalmentaja. Siinä mielessä ymmärtää Hanlon-Ika kaavailut. Sen sijaan kakkospostin tuhlaamista Waltteriin en ymmärtäisi.

Jännä nähdä koska Suomessa joku ottaa ulkomaalaisen kakkosvalmentajan. Ruotsissahan sitä on nähty. Esim. jos Toivola on vielä kokematon niin jonkun organisaation kannattaisi ottaa hänelle ulkomailta joku kokenut kakkonen vaikka vuodeksi mentoriksi.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
No oli kyllä aika yllätys, kun Hesarin aamulla avasin, niin sieltä luin ja tiedon ensimmäisenä huomasin. Sinänsä hyvä, että valmentaja vaihtuu kauden jälkeen eikä tämä ole mitenkään Sheddeniä vastaan, muutoksia kuitenkin mielestäni tarvitaan valmennuksessa, kävi keväällä miten tahansa - ja toivottavasti hyvin käy. Uskotaan, että kaveri on omassa roolissaan Jokereille yhtä hyvä hankinta kuin oli kaimansa Kuningas Metropolit.

Varovaisen myönteinen asenne siis tähän uuteen valmentajaan. NHL:ää en juuri seuraa, joten sikäli vieras nimi. Toki vähän "pelottaa" se, mitä tapahtui naapurissa joskus vuosi-pari sitten, NHL:stä otettiin ehdottomasti huikea valmentajanimi. Lopulta tulos oli pannukakku ja kaiken lisäksi vielä varsin kallis pannukakku. Tosin tällä kaverilla toivottavasti ainakaan ei ole alkoholiongelmaa.

Tai miten kävi Espoossa joskus, kun hehkutettiin Ted Satoria todella kovana valmentajana. Nyt Espookin voi menestyä...lopulta ei tainnut kukaan olla edes saattamassa kaveria lentoasemalle.

Ja vielä jos halutaan ikävillä jutuilla spekuloida, HIFK joskus takavuosina palkkasi erään hyvämaineisen kuninkaan valmentajaksi, joka kuitenkaan sitten ei valmentanut peliäkään Helsingissä, vaan matka taisi jatkua jonnekin muualle. Toivottavasti ei tule tämmöisiä ohareita nyt.

Pitäisiköhän tässä kuitenkin ostaa Jokerien kausikortti ensi kaudeksi monen vuoden tauon jälkeen :) No ei se kyllä valmennuksesta ole tähänkään asti kiinni ollut, vaan ihan muista syistä. Niin - ja olisi paljon huonompiakin vaihtoehtoja ollut, ainakin tässä vaiheessa ajateltuna.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Virmanen on joskus pettänyt, mutta Virmasen kommentit eivät ikinä.
 

scholl

Jäsen
pikainen signaus kuitenkin epäonnistuu todennäköisemmin kuin onnistuu - tämä koskee nimenomaan valmentajia.

Jos pitää paikkansa, että Hanlon tuli viikonloppuna Suomeen ja eilen laitettiin nimet paperiin niin silloin siinä on ollut riittävän aika edellyttäen, että organisaatio on tehtävien tasalla. Sinänsä erikoista, että mies on pystytty tuomaan Suomeen ilman, että asia nousi esille.

Paljon riippuu joukkueen johdon kärsivällisyydestä. Erityisesti futiksessa on paljon esimerkkejä valmentajista kuten vaikkapa Sir Alex Ferguson tai Arsene Wenger, jotka ovat pystyneet rakentamaan lopulta erittäin menestyksekkään jengin kun aikaa on annettu. Fergusonhan taisi olla matsin päässä potkuista aikoinaan ja siitä seurasi parinkymmenen vuoden pesti. Tilanne on erittäin paljon vaikeampi, jos pitää menestyä heti ekalla kaudella. Tuttu turvallinen kotimainen voi tuoda perusmenestystä jonkun vuoden, mutta jos saa jonkun erinomaisen vaihtoehdon niin tämä voi luoda pitkäaikaisen kestomenestyksen, vaikka kone yskisikin alussa.

Kysymys on siitä, että miten tämä valmentaja osaa sopeutua eri liigoihin. Ei se vaadi liigan tuntemusta etukäteen, vaan pitää osata käyttää se seitsemän kuukautta hyvin opetteluun, oman toimintansa hienosäätöön sekä liigan ja oman valmennustyylinsä mukaisen pelaajamateriaalin haalimiseen. Tuossakin on vain ajan kysymys se, että koska kesken kauden tapahtuvat isommat pelaajakaupat lisääntyvät (Kärpät teki nyt yhden tammikuussa, mutta...) Nimittäin jos Hanlon huomaa vaikka marraskuussa, että homma on muuten ok, mutta vaihtamalla joku 4-5 pelaajaa muiden liigajengien kanssa voisi saada materiaalin paljon enemmän sellaiseksi, mitä on huomannut puoli vuotta joukkueen kanssa työskennellessään tarvitsevansa niin silloin kaupat kannattaisi tehdä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Itse olen sillä kannalla, että nuo todennäköisyydet ja tilastot ovat aika lailla humpuukia. Joka kausi ja jokainen valmentaja/joukkue on tapauksena ihan omanlaisensa, aina. Tiedän, ettei ulkomaalaisvalmentajien onnistumisprosentti Suomessa ole järin korkea, mutta kuten cobol totesi, organisaatiolla on tähän suuri merkityksensä. Francis oli luku sinänsä, vaihtoaitiosta treenejä vetämällä harvemmin päästään hyvään lopputulokseen. Eavesin IFK kaatui usein liikaan jäähyilyyn, joukkue oli pelityylinsä vanki jne. jne.

Anyway, tämän hetken valmentajamarkkinoilta Hanlon on mielestäni selvästi nimekkäin ja paras valinta. Ei täysin turhat tapaukset valmenna NHL:ssä montaa kautta peräkkäin, tai rosteriltaan heikkoa V-Venäjää kuudenneksi MM-kisoissa. Lopulliset analyysit Hanlonin pelityylistä ym. voidaan tehdä vasta n. vuoden päästä.

Tällä hetkellä voi kuitenkin varsin levollisena odottaa ensi kautta; Luulen, että Hanlonin kontaktien avulla ensi kaudella meillä on taas nimekäs joukkue koossa. Ja jos tuo innokkuus juniorien kehittämiseen pitää paikkansa, niin tulevaisuus on erittäin valoisa. Tervetuloa, Glen Hanlon!
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Virmanen kehuskeli ainakin Metropolitilta ja Boumediennelta kysyneensä Hanlonista, ja molemmat olivat pitäneet jampasta.

- Hi Glen, this is Mädi from Finländ. What you think about Glen Hanlon? We are about to take him as our coach.

- Glen is a great coach. I really like him.

- Thank you very much for your opinion Glen. It's very much appreciated. By the way, what are your plans for next season? Maybe coming back here to play with Jokerit?

- I'm not sure yet. I have to get back to you on that one. Good bye Mädi!

- OK! Good bye Glen!

Luurin laskettuaan Matti ilmoittaa Hjallikselle, että Hanlon on ehdottomasti paras mies tehtävään.

Lisäksi hän laskee liikkeelle sisäpiirihuhun, jonka mukaan Metropolit on ensi kaudella Jokereiden ykkössentteri. Tietyt tahot kuuntelevat Mattia kuin Isä Aurinkoista ja postaavat huhun Jatkoaikaan. IS Veikkaajan asiaa Virmaselta kysyessä, Matti kiistää huhun jyrkästi; -Näillä mennään.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mielestäni tuo tapaus Francis vääristää liikaa koko ulkolaista valmennusta Suomessa. Nhl:n "paras" kun ei onnistunut täällä. Uskon että Francis olisi ollut ihan hyvä valmentaja jos terveys olisi ollut kunnossa eikä viina olisi maistunut liikaa. Hanlonilla tuskin näitä ongelmia on eli onnistumisen esteet ovat tältä osin pois.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paras merkki onnistuneesta hankinnasta valmentajaksi on ehdottomasti eräiden tiettyjen nimimerkkien roppakaupalla latomat negatiivissävytteiset viestit, joiden tarkoitus on vain pönkittää "oman" seuransa statusta, eikä niinkään ottaa kantaa kyseiseen hankintaan ja tämän mahdollisuuksiin Jokerien kaltaisessa organisaatiossa. Huvittavana on saanut aina lukea eräänkin nimimerkin puukotusyrityksiä aina kun Jokereissa on jotain tapahtunut, millon on Kerman haukuttu kusipääksi jne.. En usko että kovinkaan moni kaipaa tähän ketjuun tietoja jostain jullien epäonnistuneista hankinnoista, kun voidaan puhua Jokerien onnistuneista hankinnoista ja peilata tätä uusinta värväystä niihin. Hanlon on huippu-tason lätkäjätkä.

Kiitokset toki niille "vihollis"-faneille jotka osaavat kirjoittaa myös asiallisesti, eritoten JHagille joka osaa perustella mielipiteensä eikä lado mielipiteitään faktoina niinkuin eräs/eräät. Erimieltä saa ja pitääkin olla, mutta ei kunnon keskustelua voi syntyä joidenkin tyhjäpäiden isiltä kuulemilla faktoilla jotka ladotaan tiskiin provoamalla.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Mielestäni tuo tapaus Francis vääristää liikaa koko ulkolaista valmennusta Suomessa. Nhl:n "paras" kun ei onnistunut täällä. Uskon että Francis olisi ollut ihan hyvä valmentaja jos terveys olisi ollut kunnossa eikä viina olisi maistunut liikaa. Hanlonilla tuskin näitä ongelmia on eli onnistumisen esteet ovat tältä osin pois.

Hanlon on menestynyt valmentaja, kuten Alpo Suhonen. En usko, että Hanlonilla on ainakaan tällä hetkellä terveysongelmia. Mutta sopeutumisongelmia voi hyvinkin tulla. Olen jotenkin erittäin tyytyväinen, että tämä mies meni kauas Ilmalan ratavarikolle. Hän ei ole halpa. Hän ei ole erityisen menestynyt, etenkään NHL:ssä. Ja odotukset muodostuvat kovaksi, jo sen NHL statuksen takia.

Positiivisina puolina varmaan olisivat, että hän on kokenut ja varmasti ammattilainen. Ehdottomasti mielenkiintoinen nimi ja NHL päävalmentajaksi täytyy nyt jo jotain osatakin. Niinkuin vaikkapa Alpo Suhonen osaa.

Katsokaapa muuten huviksenne äijän playoffhistoriaa, toivottavasti sama jatkuu :)

No voihan hänet vaihtaa maalille, jos ei mitään muuta iloa löydy.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskon että Francis olisi ollut ihan hyvä valmentaja jos terveys olisi ollut kunnossa eikä viina olisi maistunut liikaa.
Hyvin mahdollista. Francishan oli siis.. ikäänkuin... selkävaivainen Jortikka! Parasta tässä olikin se ettei Jortsua otettu - merkki siitä että Hjallis ja Virmanen ovat kehittyneet ammattimaisempaan suuntaan.

Hanlonin onnistumista ei kukaan tietenkään pysty varmasti takaamaan mutta eivät ennusmerkit ihan huonoja ole. Aivan takuuvarmaa, uransa huipulla olevaa nimeä ei taida Suomeen olla tarjolla joten mies lienee parasta mitä saatavilla on.

Ulkomaalaisten valmentajien yleinen dissaaminen on joko tarkoitushakuista tai merkki menneisyydessä elämisestä. Jalkapallon suurseurat pitävät asiaa ihan luonnollisena, eikä se ole Suomen lentopallomaajoukkueen menestystäkään haitannut.

Eikä Hanlon kait sen isompi riski ole kuin Summanen, jolla on vahvoja näyttöjä asioiden sotkemisesta monella taholla, tai nenä-Jalonen, jonka näytöt ovat Kärppien aallonharjalta, Turussahan ei 2000-luvun alussa tainnut kummoistakaan menestystä tulla.

Ja jopa menestyksen puute voi kääntyä plussaksi. Eipähän ole mies ainakaan kylläinen, vaan voi ihan oikeasti haluta voittaa jotakin urallaan.

Eli siis, tervetuloa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Paras merkki onnistuneesta hankinnasta valmentajaksi on ehdottomasti eräiden tiettyjen nimimerkkien roppakaupalla latomat negatiivissävytteiset viestit, joiden tarkoitus on vain pönkittää "oman" seuransa statusta, eikä niinkään ottaa kantaa kyseiseen hankintaan ja tämän mahdollisuuksiin Jokerien kaltaisessa organisaatiossa.

Ei täällä nyt kovin paljon ole yritetty vähätellä Hanlonin osaamista, ehkä vain on tullut enemmän jäitä hattuun, kun esimerkiksi HIFK:n kannattajien järjetön Francis hehkutus on useimmilla liian hyvin muistissa. Tällä en yritä väittää Hanlonin olevan uusi Francis, mutta ei hän valmentajana ole kuitenkaan voittanut mitään suurta, joten jalat maassa tai jäässä kannattaa olla, kuten suurin osa leirinne kannattajista onkin. Sehän taas on luonnollista, että Virmanen kehuu miehen taivaisiin ihmetellessään, miten tämän tasoisia valmentajia saadaan Suomeen, näinhän kuuluukin "intoilla", samoin kuin Hanlonin fraasit, joita esittäisi jokainen valmentaja.

Hanlon on joka tapauksessa valovuoden edellä useista esillä olleista nimistä, joten mahdollisuudet lienevät ihan hyvät, varmaa tapaustahan ei edes ole olemassa, ehkä Aravirta, J.Jalonen ja mikseipä K.Jalonenkin olisivat olleet Jokereiden organisaatiossa näitä tietäen, että joukkueeseen panostetaan joka vuosi riittävästi pelimerkkejä. Tällä en taas yritä väittää edellisten olevan parempia valmentajia, vaan sitä, että heillä on näyttöjä myös voittamisesta ja nimenomaan SM-liigassa. Onnittelut valinnasta.
 

kymppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hanlon on joka tapauksessa valovuoden edellä useista esillä olleista nimistä, joten mahdollisuudet lienevät ihan hyvät, varmaa tapaustahan ei edes ole olemassa, ehkä Aravirta, J.Jalonen ja mikseipä K.Jalonenkin olisivat olleet Jokereiden organisaatiossa näitä tietäen, että joukkueeseen panostetaan joka vuosi riittävästi pelimerkkejä. Tällä en taas yritä väittää edellisten olevan parempia valmentajia, vaan sitä, että heillä on näyttöjä myös voittamisesta ja nimenomaan SM-liigassa. Onnittelut valinnasta.
Juuri samaan suuntaan olin itsekin kirjoittamassa. Tämän kauden aikana vapaana olleista valmentajista Hanlonia "varmempi" onnistuja olisi mun papereissa käytännössä vain ja ainoastaan Aravirta. Miksi mies ei Jokereihin halunnut/Jokerit halunnut miestä, en tiedä. Sen jälkeen kaikki on enemmän tai vähemmän pientä uhkapeliä. Varovaisen tyytyväinen voi syystä olla, mutta tulos selviää vasta jatkossa. Huomattavasti paremmin mielin voi kuitenkin ensi kautta odottaa nyt kuin jos ruorissa olisi Jortsu tai vaikka Toivola.
 

scud9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AFC Wimbledon
Harvoin Jokereita suostun onnittelemaan, mutta nyt on sen aika. Perkeleen kovan valmentajan saitte, todennäköisesti parhaimman minkä Suomesta ens kaudella löytyy ( esim. V-Venäjän otteet MM-kisoista on hyvässä muistissa). Ainoa toiveeni onkin... pitäkää Wade kakkosena tai sitäkin parempi vaihtoehto ois Masa.
 

Ferris

Jäsen
Tässä erään Washington fanin kommentit Hanlonista. Kaveri seuraa Washingtonia 24 h vuorokaudessa ja ei fanita yhtään ainutta SM-liiga joukkuetta.

- Hanlon peluuttaa erittäin puolustusvoittoista tylsää lätkää
- Hyvä nuorten kavereiden kanssa
- Ei osaa käsitellä staroja ja kokeneita kavereita lainkaan
- Yrittää olla kaikkien pelaajien kaveri (ei auktoriteettia)
- Erittäin huono taktiikko

Eli ei niin mairittelvat kommenti. Kaverilla toki huonot muistot Washington ajalta :)

Hmmm.. joku muukin Suomessa siis fanittaa Capseja 24/7? :)

Heitetäänpäs sitten kommenttia noihin ranskiksiin:

1. Caps-aikakaudellaan Hanlon peluutti kyllä aika puolustusvoittoista lätkää eikä kyllä oikein voi sanoa, että taitopelaajatkaan olisivat mitään suurempia vapauksia saaneet. Toki täytyy muistaa, että suurimman osan ajasta Hanlonin materiaali oli sellaista, ettei siitä kauheasti kiekollista taitoa voinut repiä irtikään. Tällä kaudella oli sitten mahdollisuuksia siihen kiekolliseen peliin, mutta kolmen ekan pelin jälkeen ei Hanlon saanut enää materiaalista tarpeeksi irti. Sai sitten aika pitkään yrittää kääntää kurssia, mutta ei onnistunut. Materiaalissa ei ollut vikaa, sillä uusi koutsi muutti joukkueen heti yhdeksi eniten maaleja NHL:ssä tekevistä jengeistä. Hanlonilla ei vaan onnistunut siirto puolustuskiekosta hyökkäävämpään.

2. Tässä kohdin samaa mieltä. Hyvä kaveri nuorten kanssa, tosin aika usein peluutti farmista kutsuttuja kavereita ns. väärissä rooleissa. Esim. kiekollisia kavereita nelosessa jne. Lisäksi nelosketju sai aika jämäminuutteja (2-4 minuuttia) per peli.

3. Tässä kohdin olen kyllä eri mieltä. En tiedä viitataanko tässä Jagrin vai mihin? En ole pahaa sanaa kuullut tai nähnyt Hanlonin ja kokeneiden kaverien väliltä. Jagr nyt itki yleisestikin DC:ssä pahaa oloaan ja ei varmaankaan tykännyt kun Hanlon vaati häntä pelaamaan vähän muutakin kuin kuin vapaata rooliaan. Joka tapauksessa en allekirjoita tuota etteikö olisi osannut käsitellä kokeneita pelaajia.

4. Tässä kohdin on varmasti totuuttakin. Ulospäin äärimmäisen rauhallinen kaveri ja jopa flegmaattisen oloinen vaihtoaitiossa. Tulee ulkokuoresta eittämättä mieleen, että vähän liikaa "pelurien koutsi".

5. Erittäin huono on ehkä hieman liioittelua, mutta totta on, että harvoin Hanlon pelin sisällä tuntui erityisemmin reagoivan. Kuten yllä kirjoitin, niin joten flegmaattinen hän on vaihtoaitiossa.

Tässä nyt lyhyesti jotain, täytyy paremmalla ajalla kirjotella enemmän.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Tuo JHagin ensimmäinen viesti muka-analyyttisyydessään on kylläkin vertaansa vailla Jatkoajan historiassa, mutta koska se on jo hyvin käsitelty muiden toimesta niin siihen ei kannata muuten kommentoida kuin että on hienoa löytäää maineikas kirjoittaja joka käyttää HIFKn täydellistä kyvyttömyyttä löytää hyviä ulkomaisia valmentajia syynä epäuskoon Jokereiden valmentajavalintaa kohtaan.

Tilastoja lukemalla Blues ei todellakaan voi koskaan voittaa kultaa. Ja uskon 90%:sestikin tähän tilastoon, ei voi mitään. Itse asiassa lyön vetoa usein Bluesille, koska joukkueen kerroin suhteessa sen materiaaliin on liki aina ylikerroin. Ja joka kerta petyn.
Et varmaanaan ole siis tänä vuonna pahemmin lyönyt vetoa Bluesin puolesta tai ole valinnut nuo "useat" kerrat erityisen huonosti.

Toisaalta Shedden oli HIFKin kanssa maalin päässä finaalista ja kerran finaalissa häviävänä osapuolena. Tästä voidaan päätellä, että Sheddenin maine voittavana valmentajana on liioiteltu.
Siis finaalin voitto - pitkillä kalsareilla tai ilman - on siis määritelmäsi "voittavasta valmentajasta". Eli pari viimeistä voittavaa valmentajaa Jokereissa ovat olleet Curt Lundmark ja Raimo Summanen. Pitäisikö tästä täydellistä JHag tilastologiiggaa käyttäen nyt uskoa että GH:n mahdollisuudet voittavaksi valmentajaksi on 50% ???
Pidän kansallisuuksienkin ohi tärkeänä sitä, että valmentaja on lähiaikoina voittanut SM-liigassa, ei missään muussa liigassa.
Tämä on kyllä paras. Pitäisiköhän katsoa mitä sanoit kun F teille palkattiin. No mitä nyt tikulla kaivelemaan. Tämähän nyt käytännössä edellyttää, että Jokerit ja Kärpät tulevat vaihtelemaan valmentajia päikseen seuraavat sata vuotta. Liigoissa missä on käytännössä pari hallitsevaa joukkuetta niin he tarvitsevat siis tasan kaksi valmentajaa. Sillä että joku kalsarimies on tulossa HIFKn ei varmaankaan ole tähän mielipiteeseen mitään vaikutusta.
Ohi Hanlonin kansallisuuden hänen riskiään nostaa sekin, että hän on nopeasti syntynyt ratkaisu. Se ei kerro siitä, että organisaatio olisi jo pitkän aikaa sitten tiennyt, kenet haluaa. Ja ammunpa itse itseäni jalkaan tässä samantien: myös Summanen-Westerlund HIFKissä 97/98 oli pikaratkaisu Eavesin häivyttyä. Pitkässä juoksussa pikainen signaus kuitenkin epäonnistuu todennäköisemmin kuin onnistuu - tämä koskee nimenomaan valmentajia, ei pelaajia. Teemu Selänteen voisi napata kuka tahansa päivän varoitusajalla ilman mitään riskiä siitä, että joukkueen hyökkäys kärsii.
Sillä tietysti että valmentajia on kartoitettu marraskuusta asti, kun ensimmäiset merkit Sheddenin lähtöhaluista oli havaittu ei tietänkään tähänkään päätökseen mitään vaikuta. Toki GH oli suurimman osan ajasta menossa ihan muualle, joten hän tuli vasta kuukausi sitten mukaan kuvioihin.


Kirjoittaisin tasan samat jubinat, jos olisin kuullut, että Hanlon on HIFK:n tuleva valmentaja.
Näinhän sinulla on tapana väittää - no helppohan se on tässä konditionaalissa. Veikkaisin kuitenkin, että kertoisit miten Nenä olisi aivan brändin vastainen hahmo ja elämöisit Hanionin messevästä "old time hockeystä".
Kuten veli cobol vedonlyöjänä tietää, statistiikka ei ole arvotonta mössöä. Sieltä pystyy näkemään pitkiä linjoja ja vedonlyöjä, joka nojaa statistiikkaan voittaa pitkässä juoksussa ilman muuta vedonlyöjän, joka luottaa fiilikseen. Statistiikoista voidaan lukea, että ulkomaalainen valmentaja ei ole ollut liigassamme oikotie onneen.
Sieltä myös voi lukea, että kun HIFKssa on ollut valmentaja, joka on pelaaja-aikanaan ollut pitkiä kalsareita käyttävä tiskirätti ei tällöin HIFK ole koskaan voittanut mestaruutta. Kyllä nää statistiikat on ihmeellisiä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Juu, pois se minusta, että yrittäisin dissata Hanlonia etukäteen, koska hän on Jokerien tuleva koutsi. Kirjoittaisin ihan samat analyysit HIFK-osioon, jos olisimme tänään kuulleet, että Hanlon on HIFKin valmentaja. Kannattaa muistaa Ilmalassa, että saitte Sheddenissä kuitenkin HIFK:ssa hyväksi havaitun ulkomaalaisen valmentajan. Oma signauksenne Curre oli aivan perseestä. Meillä sen sijaan on nähty Sheddenin jälkeen Francis ja Baxter ja pelkästään tämä on pudottanut HIFK-fanien innokkuutta ulkomaalaisen valmentajan suhteen. Teillä siis ulkkarikoutseissa 2000-luvulla yksi huti, meillä 2 hutia. Ja meillä molemmilla yksi yhteinen osuma.

Tekstailin äsken cobolin kanssa ja totesin näin: meikäläisellä on Hanlonista täysin identtiset fiilikset kuin Kingistä aikoinaan. Paljon on hyvää taustalla, mutta ihan riittävästi myös kysymysmerkkejä. Mutta kyllähän minäkin herranjumala sentään Hanlonin ottaisin Jortikkaa ennemmin!

Ehkä kannattaa oikeasti -taas kerran- katsella miten Hanlonin Jokerit oikeasti pelaa ennenkuin tuomitsee tai hypettää miehen kuplille. Tästäkin huolimatta olisin narrifanina huolissani, jos kakkosen paikalla pönöttää aina vaan Wade. Kaikki kunnia seuralegendoille, meilläkin on Saken paita katossa, mutta hänkään ei olisi mielestäni koskaan silti itseoikeudella kuulunut valmennustiimiin. Tämä on bisnestä ja ammattilaisurheilua, vanhat näytöt pelaajana, joilla mennään valmennustiimiin, ovat viehättävän reliikki heijastuma wanhoista hyvistä ajoista. Mutta aikansa kutakin. Hanlon-Ika kuulostaa aivan helvetin paljon paremmalta kuin Hanlon-Wade.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Flu: Ota nyt herranjumala happea hyvä mies! Ja viitsisitkö lopettaa analyysit siitä, mitä tapahtuu oikeasti toisen kirjoittajan päässä? Onko sinulla pätevyyttä telepatian alalla? Häiritseekö, että usea Jokereita fanittava on pitänyt kirjoitustani hyvänä, joku jopa sanoi, että oli itse postaamassa samaa? Sorry, yritän kirjoittaa huonommin seuraavalla kerralla, että sinäkin pysyt kärryillä ja sinullakin on kivaa.

Käypä vaahtoamiskohtauksesi lomassa, jos lääkityksesi sen sallii, katsomassa mitä kirjoitin Nenästä HIFK-osioon. Okei, voin auttaa sinua ja editoida tähän valmiiksi: suhtaudun Nenän tulemiseen erittäin ristiriitaisesti. Arvostan hänen menestystään, mutta pidän miestä värittömänä ja erityisesti minua häiritsivät hänen kommenttinsa Lukon Juntusen taklauksesta kohdistuen Kärppä-pelaajaan. Totesin moisen näkökulman marinaksi ja toivoin, että se ei meillä jatku. Älä tee itsestäsi tyhmempää kuin oletkaan tulemalla suurieleisesti kertomaan, mitä joku on kirjoittanut, ennenkuin olet oikeasti käynyt lukemassa. Teet itsestäsi ainoastaan suurisuisen pölvästin toimimalla noin.

Teoriasi mukaan kehun joka ainoaa, joka tulee HIFKiin ja haukun joka ainoan joka tulee teille? Hellanlettas sentään. Tai paremminkin; voi luoja minkälaisen itsevarmuuden täydellinen tietämättömyys pystyykään antamaan. Edelleenkin neuvon, että mene vaikka hakuohjelmalla "JHag Jalonen" katsomaan, mitä oikeasti olen kirjoittanut Jalosesta. Käy lukemassa myös kuinka mielettömästi olen kehunut HIFKin tj Matikaista ja valmentaja Baxteria kauden mittaan. Kaiken lisäksi Baxter on varmastikin rouheamman kiekon mies kuin Hanlon.

Jotkut kirjoittajat eivät ole samalla viivalla muiden kanssa. Se on jonkun mielestä rikkaus. Omasta mielestäni se on pelkästään kiusallista. Onneksi täällä saa heittää läppää muiden pitkän linjan kiekkomiesten kanssa, kuten bozikin ja cobolin. Miksi muuten vaahtoat pitkistä kalsareista? Kerrotko minulle ihan rautalankaa käyttäen, mitä tekemistä pitkillä kalsareilla on HIFKin valmennuksen 08/09 kanssa? Voin itsekin lataista pari aivan helvetin hyvää vitsiä: Hjalliksella ei ole leukaa, Masa on kalju, Wade on kääpiö ja Hartwall Areenan kahvi on paskaa. Teille tulee siis entinen maalivahti, joka tuli kuuluisaksi siitä, että hän oli se veskari, joka päästi Gretzkyn (tunnetko?) ensimmäisen NHL-maalin. Voi kuinka hauskaa! Hanlonilla oli kuulemma pitkät kalsarit, kun tämä tapahtui.

Tiedätkö kuinka monta SM-liigan mestaruutta K.Jalonen on valmentanut? Entä tiedätkö kuinka monta mitään mestaruutta Hanlon on valmentanut? Jos et tiedä, ota selvää. Oma viestisi ei ollut edes muka-analyyttinen, se oli lähellä älyllisyyttä toki paikoitellen, mutta ties mistä syystä johtuvassa tunnekuohussa ei kannata lähteä piipittämään ilman faktapohjia näin maineikkaalle kirjoittajalle. Ilmaisu on sinun. Olet yhtä hyvä kuin jalaton mies olisi satasella Gatlinia vastaan.

edit: Tiedoksesi: Olen lyönyt tänäkin vuonna vetoa Bluesin puolesta. Vedon kohteena ei ollut Bluesin sijoitus runkosarjassa, vaan lopullisessa sarjataulukossa. Tämä voi tulla sinulle shokkina: lopulliset sijoitukset ratkotaan vasta playoffien jälkeen! Runkosarjalla ei ole merkitystä. Tsekkaillaan silloin vasta, onko Blues pettänyt. Luoja sentään, hanki taustatietoa.

edit2: Kyllä, pidän SM-liigafinaalin voittamista hyvänä mittarina voittavalle valmentajalle. Olenko väärässä? Pitäisikö laskea voittavaksi valmentajaksi kaveri, joka vie runkosarjan, mutta ei finaalia? Kyllä, Summanen on ollut voittava valmentaja Jokereissa ja HIFK:ssa. Ja sori, tämäkin voi tulla shokkina: Shedden ei ole voittanut finaalia toistaiseksi SM-liigassa. Yhyy. Nyyh.
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Näin sivustakatsojana hieman samanlaiset fiilikset kuin JHagilla. Jos mietitään miten hyvin nämä pohjoisamerikkalaiset ovat onnistuneet SM-liigassa niin eipä kovin hyvä ole saldo ollut. Allekirjoittanut näkee vieläkin pelonsekaisia unia Ted "road point, always terrific" Satorista joka ei hänkään paperilla ollut huono valmentaja.

Tämähän ei missään nimessä tarkoita sitä etteikö Hanlon olisi paperilla todella kova liigavalmentaja. Kyllä Francis oli etukäteen ehkä jopa vielä kovempi mutta case-Francis nyt lieneekin yksi säälitävimmistä.

Tärkeintä nyt kai lienee se ettette Jortikkaa palkanneet.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Flu: Ota nyt herranjumala happea hyvä mies! Ja viitsisitkö lopettaa analyysit siitä, mitä tapahtuu oikeasti toisen kirjoittajan päässä? Onko sinulla pätevyyttä telepatian alalla? Häiritseekö, että usea Jokereita fanittava on pitänyt kirjoitustani hyvänä, joku jopa sanoi, että oli itse postaamassa samaa? Sorry, yritän kirjoittaa huonommin seuraavalla kerralla, että sinäkin pysyt kärryillä ja sinullakin on kivaa.
Tästä ei ole kysymys. Muka-analyyttisyys kyllä ottaa päähän. Kunnon provotyylii on ok, mutta mitä koomisimpien tilastojen kaivaminen oman "analyyttisen" mielipiteen tueksi on kyllä ihan sitä itseään.
Käypä vaahtoamiskohtauksesi lomassa, jos lääkityksesi sen sallii, katsomassa mitä kirjoitin Nenästä HIFK-osioon.
Lääkitykseni on käsittääkseni nykyään ok, mutta tämähän ei ole HIFK-osio. Se mikä on ilmiselvää on, että täällä sinun "tilastolliset analyysisi" on valittu siten, että Jalonen on AINOA mahdollinen valinta Jokereiden valmentajaksi. Ehkäpä olet oikeasti tätä mietlä - vaikka oman todistuksesi mukaan siis kuitenkin jotenkin ristiriitaisin mielen HIFK:n suhteen. Siis ihan oikeasti! Olet siis sitä mieltä että ainoa tapa valita valmentaja on valita sellainen, joka on viime aikoina voittanut liigamestaruuden. Näitä on siis tasan yksi - ja siis Summanenkin on sinun mukaasi riski (ja Jalosta ei ole saatavilla). Jos tämä ei ole koominen yhteensattuma Nenän ja HIFK:n suhteen kanssa niin ehkäpä olet vain poikkeuksellisen ehdoton tämän asian suhteen.
Okei, voin auttaa sinua ja editoida tähän valmiiksi: suhtaudun Nenän tulemiseen erittäin ristiriitaisesti.
Miten voit suhtautua ristiriitaisesti sellaisen valmentajan valintaa, joka on ainoa mahdollinen vainta - sinun tilastollisen kriteeristösi mukaan?
Jotkut kirjoittajat eivät ole samalla viivalla muiden kanssa. Se on jonkun mielestä rikkaus. Omasta mielestäni se on pelkästään kiusallista. Onneksi täällä saa heittää läppää muiden pitkän linjan kiekkomiesten kanssa, kuten bozikin ja cobolin. Miksi muuten vaahtoat pitkistä kalsareista?
Minun puolestani saat olla aivan mitä mieltä tahansa ja on hienoa että saat tyydytystä täällä käydyistä keskusteluista. Itse esimerkiksi olisin mieluiten ottanut Jokereihin takaisin Raimo Summasen. Hän on mielestäni paras mahdollinen valinta mille tahansa joukkueella. Mielipiteet on jokaisella - mielipiteiden verhoaminen faktoiksi koomisella "tilastotieteellä " on lähinnä säälittävää. Pitkien kalsareiden oli tarkoitus korostaa kuinka naurettavaa on nostaa haluamansa fakta tilastoista tukeakseen omaan mielipidettään. Jos tuo meni sinulta ohi niin pyydän anteeksi -tarkoitus ei ollut provota.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Elämme mielenkiintoisia aikoja, toveri hyvä

Kieltämättä ihan mielenkiintoinen 50/50-nimi - mutta hauskinta on huomata miten pikkuveli taas apinoi HIFK:n valitsemia toimintatapoja tuomalla nyt itsekin rapakon takaa oikean NHL-valmentajan. Ehkä ne sotamaalausmainoksetkin otetaan ensi kaudella jälleen käyttöön höystettynä "Aina sattuu ja tapahtuu"- sloganilla? Kuulen jo miten Wade kirkuu vaihtoaitiosta falsetissa "Let's play hockey!" ja "Noutaja tulee". Ehkä jokunen roskiskin saa kyytiä?

No ei, ihan hauskaa että Hjördis, Kummola ja Matti osaavat scoutata valmentajia sähköpostin Saapuneet-kansiosta eikä nyt tarvitse sitä Baxteria ihan väkisin vongata. Kale oli kuulemma viikkotolkulla ihan sekaisin sen jälkeen kun B:n maajoukkuepesti tuli julkisuuteen.

Itse olisin äänestänyt valmentajaksenne Jortikkaa. Siinä on kyllä niin lähtemättömästi jokerin näköinen mies että. Sopii kuin rusina perseeseen, etten sanoisi.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Glen Hanlon

Teretulemas, veli hyvä!

Kova nimi kieltämättä. Ja kuten täällä ollaan jo todettukkin, niin on aika turhaa verrata Francisiin (luistelukyvytön alkoholisti). Odotan onnistunutta tulevaa kautta ja eiköhän Glenille sorvata vuoden tai kahden jatko hyvissä ajoin ennen joulua.

Puhetta on riittänyt myös mm. Hanlonin hinnasta. Ei kuulemma tule edes kalliiksi, koska Capsit maksaa Glenille palkkaa vielä pari vuotta. Väittäisin jopa että on halvempi kuin Shedden olisi ollut. Enkä usko että Glenillä olisi suurempiasopeutumis ongelmia. Kaverilla sentään hitusen kokemusta Euroopan isommista kaukaloista (Valko-Venäjä) ja sen lisäksi saanee keskusteltua ystävänsä Ikan kanssa, joka jo lupasi esitellä Euro-kiekkoa videonauhoilta yms.

Ei luulisi olevan ensi kauden pelaajahankinnoissa negatiivisia ongelmia ainakaan päävalmentaja-nimen ns "vetovoiman" perusteella. Jonkin verran imua löytynee.
 
Viimeksi muokattu:
Siis luinko oikein tuosta ruotsinkielisestä uutisesta, että Nylander ja Bäckström tulevat treenaamaan ensi kaudella Jokereiden kanssa?

Mielestäni hyvä signaus Jokereilta. Jätkällä melko kova CV ja varmasti pelaajiakian on helpompi hankkia, kun on tuollainen jätkä penkin takana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös