Glen Hanlon, Jokereiden valmentaja 2008-09

  • 127 719
  • 425

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Francisia ja Hanlonia verrattaessa pitänee ottaa huomioon, että Hanlon ei käsittääkseni ole alkoholisoitunut invalidi. Tämä yleensä kohottaa onnistumisen mahdollisuuksia.

En hehkuta, kuten HIFK:n puolella Francisin signauksen aikana tehtiin, kovimmalla valmentajahankinnalla ikinä missään, mutta olen varovaisen toiveikas. Plussaa tulee tuosta Valko-Venäjän projektista ja onnistumisesta siinä ja luonnollisesti siitä, että kaveri on ollut pidetty ja arvostettu heppu änärin puolella, kyssäripuolella on sitten tämä kokemuksen puute eurooppalaisista kansallisista sarjoista.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuohon ulkolaisten koutsien arviointiin ja mahdollisten menestysprosenttien antamiseen sekä kliiniseen tarkasteluun liittyy yksi todella iso ongelma. Tarkasteltava joukko on (vielä) kovin pieni ja toisaalta suurin epävarmuustekijä liittyy henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, joiden arviointi ei ole ihan helppoa.

Käytännössä esim. Jokereilla on nykyisen ajanlaskun aikana ollut yksi venäläinen, kaksi ruotsalaista ja yksi Shedden valmentaja. Käytännössä noista ulkolaisista on epäonnistunut kulta-curt, joka tuli kriisin keskelle keskellä kautta. Kyseenalainen siis tuokin epäonnistuminen.

Boris Majorov oli loistava valmentaja ja kävi kääntämässä koko seuran pulkan. Minun mielestäni edelleen Jokerien valmentajista ehdoton #1. Sitten käväisi toinen Curt, joka toi mestaruuden. Nyt on tulessa Shedden ja ainakin kurssin kääntäminen onnistui viime kaudella, pleijarien ulkopuolelta finaaliin. Tämäkin kausi näyttää hyvältä, mutta katsellaan.

Tällä lailla arvioiden Jokerien kannattaa ilman muuta ottaa ulkolainen koutsi. Sitten voi erikseen arvioida täällä nykyisen ajanlaskun aikana flopanneita ulkkareita. Francis = henk.koht syyt pilasivat koko homman, Bluesissa käyneet ulkkarit = nimeä suomalainen koutsi, joka on tuonut Bluesille menestystä.

Eli snadi on joukko, jonka perusteella tilastollista analyysiä tehdään. Pikkaisen kääntelemällä (kuten tein) tilanteen saa näyttämään aivan toiselta, flopanneita ovat ainoastaan ne, joilla on ollut joku iso henk.koht ongelma, menestyneitä sen sijaan riittää kauppatorille asti.

Ps. On se Matti vielä voimissaan. yyzin viestissä mainitsema arvuuttelu on Masaa omimmillaan. Ika on takuulla tuon perusteella kakkonen.
 

Filosofem

Jäsen
-Minkälaisilla valmentajilla on SM-liigassa faktisesti voitettu kultaa? Kotimaiset vs. ulkomaiset.

Mutta sitä faktaa, että SM-liiga on aina vaan voitettu kotimaisella valmentajalla, vaikka muissa jengeissä olisi ollut kehissä NHL-koutseja, ei pysty kumoamaan. -- Minä en ole keksinyt näitä taustatilastoja, minä vain luin, tutkin ja analysoin ne.

Faktinen ja faktinen. Jätetään akateeminen lätkätutkimus FM Petteri Sihvoselle. Tilastoja katsomalla voisi muuten myös todeta, että Blues ei tule ikinä yltämään mitaleille.

SM-liiga on voitettu ennenkin ulkomaalaisella koutsilla. Selvää toki on, että Kanada-maljan on nostanut lähes aina kotimainen valkku, ei noita ulkkareita ole huippujoukkueiden penkin takana kovin monesti ollut. En näe suoraan sanoen mitään merkitystä valmentajan kansalaisuudella, mikäli jamppa vaan on pätevä kotoliigassa.

Olet täysin oikeassa, että valmentaja, joka ei ole valmentanut SM-liigassa, on SM-liigatasolla kääntämätön kortti. Silti meikällä menee vähän yli analyysi, jossa Hanlon on ilmaan heitetyn kolikon joko kruuna tai klaava. Jääkiekkoanalyysi ei perustu pelkkiin tilastoihin, muuten Petteri Sihvonen olisi miljonääri ja Matti Virmanen olisi kasannut jo yhdeksänä peräkkäisenä vuotena mestarijengin.

Edit. Bozik ehti ensin.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Piti ihan pariin kertaan lukea otsikot kun ei tieto meinannut upota päähän. :)

Varovaisen optimistisia täälläkin, kun nyt helvetti Masa tulisi järkiinsä ja palkkaisi sen Ikan kakkoseksi, Wade A-junnuihin, heti(kauden päätyttyä).


Mitä jannusta nyt lukenut, niin taitaa olla erityisen pidetty pelaajien keskuudessa , tämä lupaa hyvää ensi vuoden joukkueen kasausta varten. Jokerit mestari 08 & 09?
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ennakkoon huippuhankinta! Aika tosiaan näyttää mihin miehestä todella on, mutta hyvät kutinat löytyy. Todella suurena plussana vielä se, että varmasti saa houkuteltua muutamia huippupelaajia mukanaan Jokereihin.

PS: Huvittavaa tämä joidenkin hifk ja kärppäkannattajien "itkeminen". No, ei kai yllätä ketään :)
 

tompo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Terveis kirjoitti:
Mitä jannusta nyt lukenut, niin taitaa olla erityisen pidetty pelaajien keskuudessa , tämä lupaa hyvää ensi vuoden joukkueen kasausta varten.

Mä en tiedä miten tuo vaikuttaa liigassa pelaaviin pelaajiin, että onko kaveri ollut pidetty muiden pelaajien keskuudessa. Kyseessä on kumminkin valmentaja, kuka ei ole valmentanut vielä kertaakaan Suomessa. Tietysti voihan joku suomalainen suositella, mutta kuinkakohan monta kappaletta niitä on ketkä ovat hänen alaisuudessaa pelanneet P-Amerikassa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Todella suurena plussana vielä se, että varmasti saa houkuteltua muutamia huippupelaajia mukanaan Jokereihin.
Harmi, että Ovechkinilla on niin pitkä soppari, tulisi muuten viivana Hanlonin kylkiäisenä.

No vakavasti, mielenkiintoinen ja etukäteen hyvä hankinta Glen Hanlon on. Tuskin samanlainen floppi kuin Francis.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
PS: Huvittavaa tämä joidenkin hifk ja kärppäkannattajien "itkeminen".
Mitäköhän tarkoitat itkemisellä? Jos viittaat joidenkin floppiennustuksiin, se on lähinnä nauramista teidän hankinnalle.

Muistan hyvin Hanlonin tolppien välistä Detroitissa, mutta sen perusteella vaikea arvioida valmentajataitoja. Juttujen ja taustan perusteella vaikea nähdä, että Hanlon voisi mikään totaalifloppi olla. Huippuliigavalmentajan ja totaaliflopin välillä on kuitenkin laaja skaala, joten saa nähdä. Toivottavasti kuitenkin sen verran annatte tasoitusta, että pidätte Waden kakkosena. Tai nostakaa A-junnuista se yksi puhelias kaveri Waden paikalle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Huvittavaa tämä joidenkin hifk ja kärppäkannattajien "itkeminen". No, ei kai yllätä ketään :)

Mielestäni aika hyviä ja perusteltuja kirjoituksia lähes kaikki. Itse en ole kyllä havainnut ko. kirjoituksissa kyyneleen pisaraakaan.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
PS: Huvittavaa tämä joidenkin hifk ja kärppäkannattajien "itkeminen". No, ei kai yllätä ketään :)

No just. Pikasilmäyksellä 6 Kärppäkannattajaa (mihinkähän se Awe lasketaan nykyään) on kirjoittanut tähän ketjuun, joista 4 kehuu hankintaa, yksi ei sano oikein mitään ja yksi on kriittinen.

HIFKin leirissä suhde on vähän erilainen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minkälaisilla valmentajilla on SM-liigassa faktisesti voitettu kultaa? Kotimaiset vs. ulkomaiset.

Nyt on pahin kiire ohi, joten ehtii vastaamaankin. Minusta kysymys on lähtökohdiltaan väärä. Oikea kysymys on:

Minkälaisilla organisaatioilla on SM-liigassa faktisesti voitettu kultaa? Kunnossa olevat organisaatiot vs. heikossa kunnossa olevat organisaatiot.

Jos valmentaja ratkaisisi, Aravirta ja HIFK olisivat mestareita. Mutta koska organiaatio ratkaisee, Aravirran kampitti samaisen HIFK:n johto, joka tavoitteli Aran kanssa kultaa. Jos valmentaja ratkaisisi, Heikkilä ei olisi voittanut kultaa Kärpissä, koska Heikkilä ei ole kultaluokan valmentaja.

Paljon enemmän kuin valmentaja, menestyksen ratkaisee seuran organisaatio. Minkälaiset pelaajat se hankkii valmentajalle ja millä tavalla organisaatio tukee valmentajaa. Eikä vain ylämäessä, vaan myös kriiseissä ja tappioputkissa. Oleellista on se, että organisaatio ymmärtää valmentaja pelifilosofian (pelikirjan) ja osaa toimia sen mukaan ja sen ehdoilla. Tämä mahdollistaa mm. sen, että valmentaja saa haluamansa palikat eli pelaajatyypit käyttöönsä.

Jokerien suuri ongelma siirryttyään Nordikselta Areenalle oli se, että organisaatio meni samalla uusiksi. Ukkoa tuli ja meni organisaatiossa tasaiseen tahtiin ja lopulta jäi jäljelle Hjallis (kiireinen, paljon ulkomailla) ja Virmanen. Tämä ei tietenkään riittänyt. Toki paljon lähti hyviä, omia pelaajiakin, mutta huono organisaatio johti siihen, että menestystä yritettiin ostaa nopeasti ja kalliilla. Aivan saman virheen toisti Blues myöhemmin - ja samoin tuloksin, vaikka puikoissa oli jopa kova NHL-valmentaja.

Kärpät puolestaan on menestynyt, koska seuran koko organisaatio tukee ja luo menestystä. Se kantaa myös heikompaa valmentajaa aina kultaan asti. Kärppien menestysasenteen näkee hyvin siitä, miten Kärpät on lyönyt vuodesta toiseen KalPan runkosarjassa hyödyntäen sarjaohjelman sataprosenttisesti. Tämä on se asenne, jolla liigassa voitetaan ja se pitää saada istutettua pelaajiin aina viimeiseen mailapoikaan asti.

Silloin hyvä valmentaja voi viedä seuran mestaruuteen asti. Ei tarvita edes huippuvalmentajaa, sillä huippuorganisaatio osaa täyttää sen osan saappaista, joita hyvä valmentaja tarvitsee.

Ja vähitellen Jokereissa ollaan kuljettu tänne asti. Ollaan tilanteessa, jossa organisaatio alkaa olemaan valmis voittamaan mestaruuden. Hyvä valmentaja siihen päälle on enää sinetti.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitäköhän tarkoitat itkemisellä?
Miehen valmennustaidoista juuri mitään tietämättä, tuomitaan mies varmasti floppaamaan Jokereissa. Ehkä itkeminen väärä sana, mutta huvittavaa kuitenkin.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mä en tiedä miten tuo vaikuttaa liigassa pelaaviin pelaajiin, että onko kaveri ollut pidetty muiden pelaajien keskuudessa. Kyseessä on kumminkin valmentaja, kuka ei ole valmentanut vielä kertaakaan Suomessa. Tietysti voihan joku suomalainen suositella, mutta kuinkakohan monta kappaletta niitä on ketkä ovat hänen alaisuudessaa pelanneet P-Amerikassa.

Lähtökohtaisesti minä kuvittelisin, että Hanlonin signaus voi olla tältä kantilta etu. Tunnettu ja ilmeisen pidetty valmentaja saattaisi vetää esimerkiksi toisinaan nihkeileviä hieman kovemman profiilin pohjois-amerikkalaisia Suomeen. Suomalaisista pelaajista omia kokemuksia ei varmaan monella ole, mutta verkostoja pelaajilla on sen verran olemassa, että toisen, kolmannen tai neljännen käden tietoa lienee saatavilla.

Mielikuvillakin lopulta paljon pelataan. Silloin ei haittaa ainakaan se, että kyseessä on eurooppalaisista kokemuksia omaava ex-NHL-valmentaja, jota ei missään ainakaan haukuta. Toista se olisi varmaan Summasen kanssa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Suomalaisista pelaajista omia kokemuksia ei varmaan monella ole, mutta verkostoja pelaajilla on sen verran olemassa, että toisen, kolmannen tai neljännen käden tietoa lienee saatavilla.
Virmanen kehuskeli ainakin Metropolitilta ja Boumediennelta kysyneensä Hanlonista, ja molemmat olivat pitäneet jampasta.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Miehen valmennustaidoista juuri mitään tietämättä, tuomitaan mies varmasti floppaamaan Jokereissa. Ehkä itkeminen väärä sana, mutta huvittavaa kuitenkin.

Jotenkin tuntuu että on sitten kysymyksessä pelaaja tai valmentaja niin ainakin täällä JA;lla dumataan jo etukäteen lähes poikkeuksetta.

Antaa nyt äijän rauhassa näyttää kyntensä, tuomitaan sitten.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Olin aluksi vähän epäileväinen tämän valmentajan suhteen. En ollut kuullutkaan ennen tätä ketjun lukemista, tai sen jälkeen kyllä tuli jonkunlainen dejavue, kun näin kuvan. No valmentanut siis Washingtonissa ja missä lie muualla ja Valko-Venäjää.

Toisekseen kun hankitaan NHL-statuksella tai muuten rutioitunut ulkomaalainen huippukoutsi, sitä vaan pelkään, ettei se ole menestyksen tae. Kolmanneksi Virmanen oli niin tohkeissaan sanoessaan, että sopimus syntyi nopeaa. Nopeaa ja nopeaa, toivottavasti kaikki taustat ja peli- ja valmennusfilosofiatkin on tarkastettu perinpohjaisesti kunnolla. Ettei valittu tyyliin "hei, oletsä se joka on pelannut 20 v ja valmentanut +-10v NHL:ssä? Oot varmaan hyvä. Sut me halutaan, maksoi mitä maksoi!"

Ei siinä mitään. Uskon, että pätevä mies saatiin penkin taakse ja parempi antaa miehen ensin näyttää taitonsa Jokereissa.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Näin nopeasti muutamat plussat ja miinukset:

+ Monen vuoden NHL-kokemus
+ kv-kiekon tuntemus (Belarus ja MM-kisat)
+ Sihvonen ihastui Hanlonin pelikirjaan mm-kisoissa =)
+ Nimekäs koutsi

- 1st round exit, ei ole voittanut mitään

Kiitokset Masalle ja Hjallikselle...tässä tilanteessa ei yhtään hullumpi hankinta!
 
Viimeksi muokattu:

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sihvonen luotta Hanloniin

Urheilulehden nettisivuilla oli lyhyet Sihvosen kommentit Hanlonista:

"Tämä Jokereiden yllättävä valmentajauutinen herättää kaksinaisia tunteita. Ensinnäkin on väärin, että toinen suurseuroistamme jatkaa ulkomaisen valmentaja voimi. Mielestäni meillä olisi myös Suomessa ollut kovia valmentajanimiä", Sihvonen miettii.

"Toisaalta Jokereita voi onnitella siitä, että joukkue palkkasi 2-3 kertaa kovemman valmentaja kuin Shedden. Hanlon on hankkinut meriittejä NHL:stä ja lisäksi hänen pelikirjansa teki minuun vaikutuksen Valko-Venäjän peräsimessä kevään 2006 MM-kisoissa", Sihvonen jatkaa.

Tämä on loistava uutinen. Jos nyt otettaisiin Sheddenin vertailuprosenteiksi 100 % ja sitten arvioisin (vieraskoreasti) että muut liigavalmentajat ovat välillä n. 60 % - 120 %. Niin nyt meillä onkin 300 % jamppa. Vetää hiljaiseksi. Alkaisi jo ensi kausi, tuntuu pakkopullalta tää kevät.

Mitenköhän voi journalisti vakavissaan kirjoittaa, että joku toinen ihminen on 2-3 kertaa kovempi kuin toinen ?
 

julle-jr

Jäsen
Sihvosen mielestä on väärin, että Jokerit palkkaa ulkomaisen valmentajan, koska kotimaisiakin olisi ollut tarjolla.

Mihinköhän tämä perustuu, että valmentajan pitäisi olla samasta maasta kuin joukkue, tai muuten toimitaan väärin? Ei se kai ainakaan lain mukaan ole väärin. Kuvitteleeko Petteri olevan oikeutettu päättämään jo jostain moraalista ja etiikastakin ihan omin päin?
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kommentit Washington fanilta

Tässä erään Washington fanin kommentit Hanlonista. Kaveri seuraa Washingtonia 24 h vuorokaudessa ja ei fanita yhtään ainutta SM-liiga joukkuetta.

- Hanlon peluuttaa erittäin puolustusvoittoista tylsää lätkää
- Hyvä nuorten kavereiden kanssa
- Ei osaa käsitellä staroja ja kokeneita kavereita lainkaan
- Yrittää olla kaikkien pelaajien kaveri (ei auktoriteettia)
- Erittäin huono taktiikko

Eli ei niin mairittelvat kommenti. Kaverilla toki huonot muistot Washington ajalta :)
 

Tuoppi

Jäsen
Sihvosen mielestä on väärin, että Jokerit palkkaa ulkomaisen valmentajan, koska kotimaisiakin olisi ollut tarjolla.

Mihinköhän tämä perustuu, että valmentajan pitäisi olla samasta maasta kuin joukkue, tai muuten toimitaan väärin? Ei se kai ainakaan lain mukaan ole väärin. Kuvitteleeko Petteri olevan oikeutettu päättämään jo jostain moraalista ja etiikastakin ihan omin päin?

Tuo kohta oli minustakin aika naurettava. Jotain valitettavaa äijä löytää aina. Loppuen lopuksi niitä kovia kotimaisia valmentajia ei edes ollut vapaana vaikka onkin ollut käynnissä eräänlaiset valmentajien vaihtoviikot! Summasen työttömyyttäkö Petteri tässä taas itkee?!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sihvosen mielestä on väärin, että Jokerit palkkaa ulkomaisen valmentajan, koska kotimaisiakin olisi ollut tarjolla.

Sihvosen kannattaisi ihan oikeasti pohtia sitä, mikä on Sihvosen ja Röngän rooli ja vastuu siitä, että Westerlund ajettiin ulos valmennuksesta ja Summasta kampitettiin kesken Wolrd Cupin isosti UL:ssa. Jälkimmäiseen Sihvosella ei ole osuutta. Ilman Röngän hyökkäystä UL:ssa kesken kisojen, Summanen olisi todennäköisesti saanut valmistautua juuri sen pienen palasen verran paremmin, jolla Kanada olisi kaatunut finaalissa. Ja Summanen jatkanut valmentamista... Westelundin valmentajauran tuhoamiseen tämä Sihvonen-Rönkä kaksikko teki sitten hartiavoimin työtä. Lopputuloksena oli suomalaisen valmentajakunnan kahtiajako ja hajaannus, jonka hedelmistä saamme ikävä kyllä kaikkia nauttia.

Jos jonkun niin Sihvosen tulisi mennä itseensä ja katsoa mitä hän on todellisuudessa saanut aikaan. Rönkä nyt on pelkästään sika, mutta Sihvosta olen pitänyt sentään jonkinlaisena lätkäjätkänä. Joskus.

No, osaltani ei Hanlonista enempää. Kuten totesin, organisaatio ratkaisee ja vähitellen se on Jokereissa asiallisella tasolla. Sitten voidaan ottaa suuria voittoja hyvällä valmentajalla. Onko vielä niiden aika, se nähdään vuoden päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös