Miten 1.6.2007 voimaan tuleva tupakkalaki vaikuttaa ravintolakäyttäytymiseesi ?

  • 5 973
  • 52

Miten huomenna 1.6.2007 voimaantuleva tupakkalaki vaikuttaa ravintolakäyttäytymiseesi

  • Käyn ravintoloissa harvemmin kuin ennen

    Ääniä: 57 15,4%
  • Ei vaikutusta

    Ääniä: 233 63,1%
  • Käyn ravintoloissa useammin kuin ennen

    Ääniä: 79 21,4%

  • Äänestäjiä
    369
Varmasti tulee käytyä pelaamassa biljardia useammin, mutta jaffan litkiminen retkujen kanssa ei edelleenkään kiinnosta = ei vaikutusta.
 
Kiitos Lesbonatsihyssälän, meitsi harventaa baareissakäyntiä.
Kieltäköön vielä nauramisen. shaatana!
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei varmaankaan vaikuta mitenkään, vaikka itse poltankin.
Sama homma, ja vielä niin, että humalatilan noustessa myös tupakointi on tahtonut lisääntyä. Ei nyt sitten auta muu kuin kesät istua terasseilla, mutta talvien taktiikka on vielä luomatta.
 

Kiisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HPK-Inkkarit, IHN ja FC HML
Sama homma, ja vielä niin, että humalatilan noustessa myös tupakointi on tahtonut lisääntyä. Ei nyt sitten auta muu kuin kesät istua terasseilla, mutta talvien taktiikka on vielä luomatta.

Sitä vain miettinyt tässä, että mahtaa sellasilla kivoilla pakkasilla pitää kiirettä narikassa, ko ulosmenevät tupakoitsijat hakevat takkia päälle ja palauttavat takaisin....

Noh, tämäkin on varmaan laskettu hyödyksi, ko näin saadaan palkattua lisää porukaa.. työttömyys pienenee.

Ja ei vaikuta omiin ravintolavierailuihin tämä. Sen verran harvoin tulee nykyään käytyä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Käyn aivan yhtä usein ravintoloissa kuin tähänkin mennessä, eli ruokailemassa toisinaan. Käyttäytymiseni tulee tuskin muuttumaan entisestä, ellei tupakkalaissa ole määritelty pakolliseksi jotain tietynlaista käytöstä.
 

Cube

Jäsen
Minunkaan käyttäytymiseen ei tämän uuden lain pitäisi vaikuttaa. Eipä sitä ennenkään ole mestoja valittu savuttomuuden tai savullisuuden perusteella, joten tuskinpa tuota yhtä ominaisuutta jään nytkään kaipaamaan. Tietysti aina on mahdollista, että mukaan reissuun on tarttunut joku kermapersemököttäjä, joka ei pysty pitämään addiktiotaan kurissa yhtä iltaa ja tästä jaksaa muistuttaa.. Jos näin käy, niin silloin varmaan uusi laki vituttaa hetken aikaa, mutta onhan se kokonaisuutena silti tervetullut uudistus mielestäni.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lopetan luultavasti ravintoloissa käymisen vaikken polta.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sitä vain miettinyt tässä, että mahtaa sellasilla kivoilla pakkasilla pitää kiirettä narikassa, ko ulosmenevät tupakoitsijat hakevat takkia päälle ja palauttavat takaisin....

Noh, tämäkin on varmaan laskettu hyödyksi, ko näin saadaan palkattua lisää porukaa.. työttömyys pienenee.

Ei uudistus narikkaan mitään vaikuta ainakaan yörafloissa. Tutun kaavan mukaan se menee että sisäänpääsy maksettu ja takki narikkaan. Ja sitten kaikki pitää hauskaa ja mikä tärkeintä niin ílman nikotiinia.

Paikallisissa baareissa ja pubeissa ihan pakkasillakin porukka käy ulkona savuilla jos on pakko.
 
Vaikuttaa siinä mielessä että ne baarit, joissa saa polttaa vielä 2 vuotta tulevat olemaan kovemmalla käytöllä kuin ne, joissa ei saa polttaa. Eipä tuo hirveästi vaikuta meikäläisen elämään mutta Liisa Hyssälä... Ei jumalauta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tupakointi on kuulunut olennaisena osana anniskelutiloissa, että päihtyneenä, oleskeluun. Ei tosin nykyään siinä määrin kuin nuorempana. Eiköhän tämän valtaisen muutoksen kanssa opi kuitenkin elämään. Ja kyllä sitä sen järjen hivenen kykenee löytämään, erityisesti työntekijöitä koskien. Ja niitä, jotka eivät halua sisätiloissa tupakansavussa istua.

Poltellaan sitten siellä missä poltellaan, jos poltellaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ai miten vaikuttaa?
Nyt tuntuu siltä, että kun röökiäkään ei saa enää polttaa, niin sitten nussitaan ja ryypätään entistä enemmän.

Toisaalta ihan hyvä juttu sinänsä, kun tuo savujenvetely on vienyt aiemmin aikaa noilta muilta kallisarvoisilta harrastuksilta, niin eipä ainakaan vie enää...

Tosin, jos himaan asti baari-illan jälkeen eksyy, niin jos ja kun ei enää itse tuoksu aivan roskiksesta heränneeltä, niin saattaa jotain pientä yöhoitoa irrota entistä helpommin... joskus on nimittäin tullut palautetta, että mihinkäs kompostiin sitä tällä kertaa on sammuttu.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Helvetin hieno homma. Toivottavasti kieltävät jonain päivänä koko paskan myymisenkin kokonaan.

Ravintolakäymiseen ei vaikuta mitenkään. Menen kun on tarvetta.
 
Hahah, aikuiset miehet itkevät kuselle haisevien syövänaiheuttajien perään.

"En mene enää baariin, vaikka en edes polta." Huonontaako savuttomuus jotenkin jo ennestään luokattomien juttujen tasoa? Lakimuutos, jolla roskasakki ei pääse pilaamaan kanssaihmisten keuhkoja ainakaan ravintolaympäristössä on kaikin puolin tervetullut.

Tupakointi on tuskin mikään kansalaisoikeus tai -velvollisuus, jota täytyy harrastaa joka helvetin paikassa muista välittämättä. Eivätkä tupakoitsijat ole mitään vähemmistökansaa jonka olosuhteita pitäisi lakimuutoksin parantaa, vrt. saamelaiset ja suomenruotsalaiset.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuota ensimmäistä jaksan ihmetellä, kuten AWekin tuolla toisessa ketjussa. Mulla menee ainakin seuraavana päivänä yleensä baarikuteet pyykkikoriin, joten en ymmärrä, että mikä ongelma tuo vaatteiden haiseminen on.

Tavallisesti ne menevät meikäläiselläkin. On kuitenkin tilanteita, joissa on esimerkiksi tullut viikonlopun viettoon kotopuoleen. Sitten yllättäen onkin päättänyt lähteä käymään jonkun lapsuudenystävän houkuttelemana kylän baarissa parilla. Harvemmin sitä tulee viikonlopun viettoa varten roudattua mukana esimerkiksi kaksia farkkuja tai edes pitkähihaisia paitoja. Siinä sitten pahimmassa tapauksessa joutuu koko lauantain ja sunnuntain kulkemaan tupakalle käryävissä kuteissa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Aattelin ensin, että ei sillä varmaan ole vaikutusta, mutta enemmän mietittynä joskus tulee jätettyä joku 1-2 olutta väliin, koska ei ole halunnut "hajustuttaa" vaatteitaan. Nyt nämä reissut on mahdollisia. Vastasin siis, että lisääntyy.
 

Rocco

Jäsen
"Tästä eteenpäin rafloissa haisee hiki ja pieru. Onko se parempi?" kysyi tuttuni.

Itselleni vaikutus on ehkä vain positiivinen. Olen täysraitis mies, eli en polta enkä juo teetä. Kännissä tulee aina polteltua pari tupakkia, mutta toivotaan että se jää jatkossa pois. Suussa maistuu muutenkin pahalle aamuisin ilman sitä satunnaista tupakanpolttoakin.

Viileä hyväksyntä asialle.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkoholikin kielletyksi?

Millainen älläkkä siitä nousisi jos viinakin kiellettäisiin ravintoloissa? Tarviiko sitä ravintolassa juoda kun voi kotonakin?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla vähenee baareissa käyminen varmasti. En nimittäin käytä kumpaakaan (olutta/tupakkaa) ilman toista.

Minä en ymmärrä, miksi kapakkatupakoinnista piti tehdä laitonta. Miksei voitaisi sallia myös savullisia kapakoita? Laitettakoon ovelle selvä varoituskyltti. Silloin ne, jotka haluavat oluenjuonnin yhteydessä myös tupakoida, menisivät näihin kapakoihin.

Työntekijöiden suojelemiseksi pitäisi tietysti olla pelisääntönä se, ettei työvoimaviranomainen pakota työttömyyskorvausten menettämisen uhalla ketään töihin savulliseen kapakkaan.

Selkeästi kysyntää on sekä savuttomille että savullisille kapakoille. Miksi siis tehdä toisista laittomia? Olen varma, että tämäkin "kieltolaki" synnyttää salakapakoita. Siitä en ole varma, käynkö itse noissa, mutta laillisissa kapakoissa käyminen jää hyvin vähiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ajattelin lopettaa ravintoloissa käynnit, mutta aloittaa tupakoinnin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Äsken puntilla oli puhetta asiasta. Paikallisetkin poket ovat massalla lisääntyvästä säätämisestä ainakin todella mielissään. Varmasti auttaa turvallisuusasioissa ja asiakaspalvelun sujuvuudessa todella paljon kun jengi ramppaa ulos ja sisälle. ~HA!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ei mitenkään. Ehkä jopa lisään baareissa käyntiä, koska en ole koskaan edes kajonnut tupakkaan. Hienoa!
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Juuri tulin paikallisesta. Jotenkin tuntui oudolta, ei ollut ilma harmaana röökinsavusta. Ei vaatteet haise röökille. Mitä vittua? :OO Joo, ja kuppila tyhjeni ja täyttyi tasaisest kun lössi kävi ulkona röökillä. Jotenkin erikoinen olo.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Hauskaa vääntöä voi olla aluksi. Kännisiä ihmisiä saa ohjata pihalle ja varmaan kymmeniä joudutaan muitutamaan asiasta. Rähinääkin nähtäneen, "wittu mä poltan tässä.."

No niin. Otsikko Ilta-Lehdessä "Tupakkakielto sai tuolit lentämään"

Nurmijärvellä Legenda-baarissa tupakoinut mies kimmastui, kun häntä kiellettiin polttamasta sisällä. Mies alkoi viskoa baarijakkaroita baaritiskin yli kohti myyjää, joka selvisi kuitenkin vammoitta. Mies laittoi tiukasti vastaan myös virkavallalle ja potki mm. poliisiautoa. Poliisin mukaan mies oli erittäin vahvasti päihtynyt..
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Miten huomenna 1.6.2007 voimaantuleva tupakkalaki vaikuttaa ravintolakäyttäytymiseesi? Jatkat entiseen malliin, elät loppuelämäsi kotona kalsareihin ja tupakkatakkiin sonnustautuneena vai nautit savuttomasta ravintolaelämästä täysin rinnoin?

Vaikutti positiivisesti ja vaikuttaa edelleen.

Tästä siunatusta päivästäkin tulee kohta jo kymmenen onnellista vuotta täyteen ilman kuvottavaa röökinkatkua ravintoloissa sisällä ja ilman pinttyvää löyhkää. Loistava laki, joka tuli vähän myöhässä mutta tuli kuitenkin ja on yksi parhaista lainsäätäjien aikaansaannoksista 2000-luvulla.

Kova oli aikoinaan älämölö tämänkin asian suhteen, mutta aika harva tätä vastustanut tapaus tuskin enää jaksaa aktiivisesti meuhkata tupakkalain "terveysfasismista" sen enempää kuin kukaan jaksaa nillittää vaikkapa lentokoneiden tupakointikiellosta. En kaipaa 80-luvun lomareissulentoja, joissa rööki paloi koneen sisällä ja "tupakoimatonta puolta" erotti näkymätön, maaginen raja kahden eri penkkirivin välillä.

Lakia on säädetty tämänkin jälkeen vähäsen ja vieläkin saisi sitä kiristää. Minua ei helvettiäkään kiinnosta, savuttaako joku keuhkonsa syöpäisiksi ns. yksityisesti (kunhan saisi maksaa hoitokulunsakin yksityisesti), mutta julkisilla paikoilla ja julkisissa tiloissa ei tarvitsisi kenenkään muun moisesta kärsiä.

Samaan hengenvetoon (keuhkoon tai ei) voisi kieltää hajusteetkin vastaavalla lailla, niin ei tarvitsisi kenenkään köhiä keski-ikäisten tanttojen ja vanhojen mammojen hajuvesipilvien keskellä. Ei se vanha hien haju Chanel vitosella lähde eikä viehätysvoima kemikaalilla kohene.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Samaan hengenvetoon (keuhkoon tai ei) voisi kieltää hajusteetkin vastaavalla lailla, niin ei tarvitsisi kenenkään köhiä keski-ikäisten tanttojen ja vanhojen mammojen hajuvesipilvien keskellä. Ei se vanha hien haju Chanel vitosella lähde eikä viehätysvoima kemikaalilla kohene.
Mennen on kans toinen myrkky jota vanhat vaarit voisi vähän vähemmän käyttää. Haisee nimittäin kilometrin päähän kyseinen partavesi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös