Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 892 686
  • 21 661

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hienoa kuulla! Litku on kova!

Itsekin tunnistan tuon tilanteen näin nelikymppisenä rokkipoliisina. On vaikea löytää hyvää uutta musiikkia, kun on muka kuullut kaiken. Mutta sitten tulee uusia nuorempia artisteja, jotka laittavat ne tutut hienot jutut taas vähän eri järjestykseen. Mielestäni se on uutta, koska suurin osa pop- ja rock-musiikistahan on kierrätystä, eikä jostain räpistä sun muusta paskasta ole kestäväksi perustaksi millekään musiikille.

Litku on laittanut myllyyn punkin, popin ja 70-luvun Suomi-iskelmän. Lopputulos on loistava. Litku forever!

Komppaan tätä. Mikko Joensuun ja Lasten hautausmaan ohessa Litku on parasta mitä suomalaisella musiikkikentällä on tapahtunut vuosikausiin. Etenkin livenä aivan fantastinen!
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Uutta Convergea ilmoilla ja hitto että toimii. Viimeksi olen tainnut kuunnella "No Heroes:ta" josta on jo iäisyys. Nyt lähtee ja toimii erittäin hyvin. Pakko myös mainita, että Jacob Bannon on erittäin karismaattinen laulaja.


Converge - The Dusk In Us (Full Album) - YouTube
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eka demo oli paras ja niin pois päin, mutta kyllä Mewin kahdessa ensimmäisessä albumissa A Triumph for Man ja Half the World Is Watching Me on jotain magiaa, mitä ei enää täysin saavutettu isoille yhtiöille levytetyissä albumeissa. Jälkimmäisen biiseistä toki yhtä (Saliva) lukuunottamatta kaikki julkaistiin uudelleen Frengersin aikoihin joko itse albumilla tai sinkkujen B-puolilla uusina versioina. Sikäli kyllä onnistuivat uudelleenlevytyksissä, että mielestäni ainoastaan Her Voice Is Beyond Her Years on selkeästi parempi alkuperäisenä - lopuissa melkeinpä kallistun uusintaversion puoleen.

Hyvä setti oli torstaina Circuksessakin, mutta minulle bändin SE keikka oli kuitenkin päivälleen 14 vuotta aiemmin Tavastialla, ei vähiten Mican, Pandan ja That Time on the Ledgen koko bändin voimin soitettujen versioiden johdosta, joita ei ilmeisesti kovinkaan usein olla kuultu.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Kyllä! Hienoa nähdä, että Litku-faneja löytyy täältäkin.
Litkun jutuista myös MÄSÄ kannattaa tsekata, koska ainakin ite olin Klemetin vankkumaton fanipoika sillä sekunnilla kun näin kyseisen proggiksen lämppäävän Räjäyttäjiä joskus vappuna 2015.

Nyt soi sekalaisia FKA twigs -stygejä. Naisartisteista mun suurin suosikki heti Litkun, Mirel Wagnerin ja Janelle Monáen jälkeen. Toivottavasti tohon tai edes johonkin vastaavaan listaan tulee lähiaikoina joku tuore nimi, en muista koska viimeks olisin ollut todella innostunut jostain uudesta tuttavuudesta. Tosin oon kyllä ollut jo pitkään liian laiska kuuntelemaan mitään ennestään kuulematonta; se on varmaan vähän väistämätön mielentila siinä vaiheessa kun on tutustunut tiettyyn määrään musaa ja löytää valinnanvaraa ilman vaivannäköäkin.

Lohduttaudun sillä etten sentään ole vielä lähelläkään nelikymppisiäni, mutta se nyt on lopulta edessä ite kullakin ellei ehdi kuolla ennen sitä, joten toivon että sä @nummenkallio ja muut nelikymppiset nautitte elämästänne. Joo, vanheneminen alkanut viime aikoina ahdistaa, mutten paljasta minkä verran mittarissa koska todennäköisesti vain nauraisitte näin junnujen ongelmille.

Vaihdan La Mismaan. Vittu et mä rakastan 'Identifika O Xintimenton' (ton seiskan vika biisi) kitarasooloa.
 

M10

Jäsen
Bläkkiksen klassikkoalbumi Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas

Kova on tarina tuon levyn taustalla, mutta kova on levykin. Helvetinmoinen meno alusta loppuun. Raastavat soundit, hyvin soitettua matskua. Synkkä tunnelma, mutta toimii niin helvetin hyvin. Count Grishnackh bassossa, mikä tietysti lisää draamaa tietäen nuo tapahtumat levynteon aikoihin.

Joskus joku vääräleuka kirjoitti, että Attila Cshirarin laulu kuullostaa siltä kun Dave Mustaine ähkisi paskalla. Tuo on kyllä niin helvetin osuvasti kuvailtu, että se on ajoittain vaikuttanut levyn kuunteluun pokalla.

MAYHEM - Life Eternal (W/ Lyrics) - YouTube
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Bill. Niilon kitarassa on ilkeää purevuutta tällä(kin) platalla. Omalla tavallaan puhuttelevaa rockia omassa karuudessaan.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Saimaa - Urheilu-Suomi.

Kyllähän taas Mikkolan Matti on tehnyt ajattoman levyn, vieläpä urheiluaiheisella teemalla. Pienen hiihtolenkin jälkeen vielä erityisen fiilis tätä kuunnella. Olisi kyllä hienoa nähdä Saimaa livenä.
Mielestäni aikamme neroja tuo mies.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän erilaisia joululauluja eilen pitkän keikkataukonsa päättäneeltä Aapolta ja Jussilta. Lämppäsivät Semifinalissa Wedding Crashersia - Aapo on myös kyseisen bändin rumpali ja Jussi soittaa ainakin Ellinooran bändissä. Ne olivat sitä paitsi rekrytoineet kaikkien kiireiden keskeltä itse Joulupukin kosketinsoittajakseen, joten ihan turhasta duosta ei voi olla kyse.

Joulu baarissa on kirkkain helmi, voisi kuvitella olevan vaikka Gösta Sundqvistin kynästä:
Joulu baarissa by Aapo ja Jussi | Free Listening on SoundCloud

Unohtamatta näitä:
Konvehtirasia by Aapo ja Jussi | Free Listening on SoundCloud
Pettäjän joulu by Aapo ja Jussi | Free Listening on SoundCloud
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Saimaa - Urheilu-Suomi

Saimaa lienee yksi valtakunnan kovimmista bändeistä ja myös tämä uutukainen on silkkaa neroutta alusta loppuun. Jos levyltä löytyy biisejä kuten "Saksa on paska maa", "Mölli ja Vellu", "Marja-Liisa", "Monaco Grand Prix" ja "Olympia-kahvit", niin mitä muuta tämä voi olla kuin klassikko? 5/5
 

M10

Jäsen
Pakko ottaa haltuun tuo Urheilu-Suomi. Niin paljon hehkutettu.

Itsellä soinut tällä viikolla HIM, bändin lopettamisen kunniaksi. En mikään kauhea fani koskaan ole ollut, mutta kyllä sieltä vaan pirun toimivia biisejäkin löytyy. Kuten tämä

HIM-Poison Girl - YouTube

Tuo kertsi on todella hyvä. Sanojen rytmitys ja kaikki, yksinkertaista mutta toimivaa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Helmikuussa Depeche Modea Helsingin keikalla lämppäävä Black Line. Ihan jees soundi mutta biisit eivät ensikuuntelulla tarttuneet ollenkaan. Pyöräytetään viela muutamaan kertaan ennen keikkaa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pakko ottaa haltuun tuo Urheilu-Suomi. Niin paljon hehkutettu.

Suosittelen. Levyhän löytyy myös Spotifystä. Jotenkin surrealistista meininkiä sotkea Seppo Rädyt, Jari Litmaset, mäkihyppy ja murtomaahiihto tällaiseen proge-/jazz -taiteiluun. Toki Saimaa on laajentanut tälle levylle palettia kivasti vanhan liiton progeilumeiningistä paikoin jopa konemusaan ja kasari-henkiseen poppiinkin. Silti äärimmäisen maalailevaa sekä vahvoja mielikuvia herättävää tavaraa ja tykkään muutenkin tällaisista bändeistä, joilla on kyky tehdä aivan mitä huvittaa ja joista ei ikinä osaa odottaa mitä seuraavaksi tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Helmikuussa Depeche Modea Helsingin keikalla lämppäävä Black Line. Ihan jees soundi mutta biisit eivät ensikuuntelulla tarttuneet ollenkaan. Pyöräytetään viela muutamaan kertaan ennen keikkaa.
Pitää itsekin ottaa kuuntelun alle ennen keikkaa. 2014 Berliinissä Moden lämppärinä oli Trentemöller ja se jos mikä sopi tällaiselle konepäälle. Viime kesänä olisin toivonut näkeväni lämppärinä Maya Jane Colesin, mutta ko. artisti liittyi seuraan vasta Euroopan legin loppupäähän. Lämppäribändit on kyllä yksi mystisin osa musiikkimaailmaa. Pantera 1992 soitti Megadethin aivan suohon Helsingin Jäähallissa, The Cult taisi vuotta myöhemmin Oulunkylän Metallica-keikalla saada osakseen lähinnä pulloja lavalle ja/ tai muuta roskaa. Yksi tylsimpiä koskaan näkemiäni esityksiä oli puolestaan Viron euroviisuvoittajan esiintyminen R.E.M.:in lämppärinä Jaffalassa.

Mutta siis kuuntelussa nyt: Edward Vesalan tuotanto. Äsken Lumi ja nyt Nan Madol.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös