Lukkokasvatit ja entiset lukkolaiset maailmalla

  • 1 569 940
  • 7 316

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Matias Mattsson lähti KeuPa-kauden jälkeen hakemaan uusia haasteita Ruotsin "suomi-sarjasta" eli Division 1:stä, Asplöven HC:n riveistä.

Seurasiko kukaan tarkemmin jannun otteita viime kaudella KeuPassa? Kaudella 13-14 pääsi kokeilemaan liigassa, mutta epäonnisesti loukkaantui pahasti heti ekassa vaihdossa. Tuolloin oli muistaakseni puhetta todella lupaavasta kaverista ja taisi hän NHL:n draft rankingeissakin esiintyä mahdollisena 5-7 kierroksen varauksena, mutta viimeiset kolme kautta meni A-junnuissa ja Mestiksessä ilman toista chänssiä näyttää osaamista Liiga-ympyröissä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muistaakseni syksyllä kauden 2015-16 alkaessa sanottiin että Mattssonin pitää keskittyä koulunkäyntiin ja sen takia hän ei sillä kyseisellä kaudella Liigassa pelaa. Eikä pelannutkaan vaan junnuissa ja jossain vaiheessa KeuPassa pari peliä.

Muuten en syytä osaa sanoa miksei enempää mahdollisuuksia Liigassa tullut kuin se yksi peli jossa loukkaantui.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Ilmari Pitkänen? Onko kenelläkään tietoa jatkosta. Elite prospect ei tiennyt missä pelaa. ässiinhän tuota huhuiltiin, mutta ei ole niidenkään rosterissa. Ei Pitkänen nyt niin huono ollut, etteikö omassa roolissaan liigajoukkueisiin mahtuisi. Kuitenkin yksi pirteimpiä viime kauden joukkueesta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sitä minäkin olen ihmetellyt ettei Pitkänen ole joukkuetta löytänyt. Jos minä olisin asioista päättämässä niin viime kauden näytöillä Pitkänen pelaisi edelleen Lukossa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei mua vituta mutta hiukan ottaa päähän tuo. Engren vihjasi jo keväällä Länsi-Suomessa selvän halunsa palata Lukkoon mutta ei kelvannut. Ylöstäkään ei ollut silloin vielä hankittu.

Olihan se viime kausi huono, en minä rupea sitä puhtaaksi puhumaan eikä HIFKissä maalivahti sen pienemmillä paineilla saa pelata kuin Lukossakaan, mutta silti. Kyllä minä olisin halunnut että Lukko olisi oman kasvattinsa kotiuttanut kun kerran tilaisuus oli.
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
@Roku minä en olisi kotiuttanut vain sen takia, että hän on Raumalta. Olisi ollut myös luultavasti suht kallis Kähkösen pariksi, joka on ykkönen. Seuraan paljon Leksandin pelejä tietyistä syistä ja Atte oli kyllä todella huono siellä viime kaudella. Ei todellakaan auttanut Leksandia pysymään shl:ssa. Päinvastoin. Onneksi sai työpaikan jostain, mut onneksi pysyi poissa. Mielipiteitä on tietty monia.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Glenn Anderson visiitillä Suomessa - kyselee, josko Äijänsuon halli olisi jo uusittu, muunmuassa. Muistan Glennin ainoan maalin Lukko-paidassa Tampereella

Kyseessä lienee ollut 19.1.1995 Raumalla pelattu ottelu, jossa Lukko voitti Tapparan 9-3?...

Onko kellään muistikuvaa, mitkä 4 ottelua Anderson pelasi tuolloin? Westmedian haastattelussa 6.1.1995 Anderson puhuu torstaista, oliko ensimmäinen ottelu siis to 12.1. Lukko-HPK? Toisaalta NHL:n työsulku saatiin päätökseen 11.1.1995 ja itse muistelisin, että Anderson olisi tuolloin välittömästi suunnannut takaisin P-Amerikkaan eli että ensimmäinen ottelu olisi ollut torstaina 5.1. Ässät-Lukko ja kolme muuta 7.1. Lukko-TuTo, 8.1. Ilves-Lukko ja to 12.1. Lukko-HPK (ja tuo Westmedian haastattelu olisikin tehty ennen 6.1.)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ne oli minusta juuri nuo Ässät-Lukko, Lukko-TuTo, Ilves-Lukko ja Lukko-HPK jotka Anderson pelasi.

Maalinsa hän teki Ilveksen verkkoon pelissä joka päättyi 7-7.

Ässät-Lukko alkuvuodesta 1995 on viimeinen peli jonka olen ollut Porissa katsomassa. Pirusti on siitäkin aikaa vierähtänyt jo.

Lukko-TuTo puolestaan oli katastrofi kotijäällä, 2-5 päättynyt peli.

Lukko-HPK puolestaan jäi mieleen siitä syystä että sen pelin tuomarina oli Arto Järvelä, joka kertoi pelin jälkeen että ero kivikovan NHL-ammattilaisen ja tavallisen liigapelaajan välillä näkyi siinäkin, että kun Andersonin alivoimalla laukoma purkukiekko ei mennytkään toiseen päätyyn vaan pysähtyi päätuomariin omalla puolustusalueella tai keskialueella, niin Anderson huusi että "sorry" kun liigapelaaja haistattaa sellaisen jälkeen vittua.

Minulla on edelleen se päähänpinttymä että mikäli Anderson olisi pelannut kauden loppuun Lukossa niin play offeissa hän olisi ollut erinomainen vahvistus joukkueelle. Nythän hän ei oikein itsestään mitään vielä irti saanut, sitä Tampereen maalia lukuunottamatta. Mä en muista syöttikö Anderson maalinkin siinä pelissä vai missä pelissä se syöttöpiste tuli.

Anderson pelasi numerolla 95. Sponsorina taisi olla 950-alkuisista kännykkänumeroista tunnettu Radiolinja.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muistaako @Roku mahdollisesti, missä ketjussa Anderson pelasi ja oliko mahdollisesti centterinä, kun Kapustasta oli luovuttu ja tuossa vaiheessa Lukolla oli vain kolme (Sahlstedt, Lönnberg, Palsola) keskushyökkääjää rosterissa (Toni Koivunen tuli joukkueeseen muistaakseni vasta helmikuussa [EDIT] korjaan, Koivunen pelasi Lukossa 16 ottelua runkosarjassa eli olisi pelannut ensimmäisen ottelun 19.1. Tapparaa vastaan).
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minulla on edelleen se päähänpinttymä että mikäli Anderson olisi pelannut kauden loppuun Lukossa niin play offeissa hän olisi ollut erinomainen vahvistus joukkueelle.

Tästä voi olla samaa mieltä. Edelliskaudella Mike Keenan oli halunnut Andersonin Rangersiin (vaihdettiin aivan siirtorajan kynnyksellä Mike Gartnerin) juuri siksi, että Anderson oli tunnetusti kevään pelaaja ja arvokas playoffseissa. Anderson pelasi Rangersin 1-ketjussa Mark Messierin ja Adam Gravesin rinnalla ja pääsi kauden päätteeksi nostamaan kannua kuudennen kerran urallaan. Rangers oli tuolloin kuin Lukko nykyään - joukkuetta tuntui vaivaavan kirous kunnes keväällä 1994 pääsivät juhlimaan Stanley Cupia ensimmäistä kertaa 54 vuoteen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ole Andersonin ketjukavereista mitään tarkkaa muistikuvaa mutta olisiko jompikumpi Tampereen Mikoista eli Peltola tai Luovi ollut hänen ketjussaan.

Sen muistan että Pekka Wallenius haukkui Andersonin pataluhaksi jonkun selostuksen yhteydessä, ja koska olin itse Porissa katsomassa tuon Ässät-pelin, samoin kuin TuToa ja HPK:ta Äijänsuolla niin sen piti olla tuo Ilves-peli jossa Pekka antoi palaa.

Sen verran vielä lisään että kyllä se taisi olla Harri Lönnberg joka Andersonin sentteri oli. Muistan sellaisen lehtijutun jossa Anderson kehui Lönnbegiä NHL-tasoiseksi sentteriksi, ja samoin valmentaja Vaclav Sykora oli ihan maailman huippua.

Ja edelleen Anderson kehui kuinka hyvä jää Äijänsuolla oli. Edes Edmontonissa ei parempaa ollut. Eli supliikki miehellä oli kyllä kaikin tavoin hallussa.
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei ole Andersonin ketjukavereista mitään tarkkaa muistikuvaa mutta olisiko jompikumpi Tampereen Mikoista eli Peltola tai Luovi ollut hänen ketjussaan.

Saattaa olla, loppukauden Luovi ja Peltola pelasivat 3-ketjussa Toni Koivusen laidoilla (ja seuraavalla kaudella Riihijärven ketjussa).

Sen verran vielä lisään että kyllä se taisi olla Harri Lönnberg joka Andersonin sentteri oli. Muistan sellaisen lehtijutun jossa Anderson kehui Lönnbegiä NHL-tasoiseksi sentteriksi

Lönnberg pelasikin tuolloin uransa parhaan kauden Riihijärven ja Saarelan keskellä. Playoffseissa sitten loukkaantui ja pelit oli siinä.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Olin muuten Tampereella katsomassa 7 - 7 päättynyttä Ilvespeliä. Melko ikimuistoinen ottelu. Hiukan samanlaista maali-iloittelua, kuin Toivolan aikana.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Matt Generous pelaa alkavalla kaudella Itävallassa Red Bull Salzburgin porukassa. Ihan uusi asia minulle, luin siitä Kiekkoareenasta kun Tappara kävi pöllyttämässä Salzburgia maalein 6-1.

Eliteprospectsin mukaan sopimus on varmistunut jo 23.5. eli mistään ihan viime hetken siirrosta ei puhuta. Jostain syystä tuo on mennyt ohi silmien ja korvien.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Don Punkero" eli Ilmari Pitkänen julkaisi instagramissa lyhyen videon, jossa valmistaudutaan "työttömien aamuharjoituksiin" eli ilman sopimusta vielä. En tunnistanut muita pelaajia.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Markus Nordlundin vajaan viikon mittainen treenijakso Saksan liigan Krefeldissä tuotti toivotun tuloksen. Masto kirjoitti torstainan kauden mittaisen sopimuksen Pingviinien kanssa. Eilen hän pelasi kotiyleisön edessä ja teki pisteet 1+1 kun Krefeld voitti Ingolstadtin 5-3.

Petri Vehanen on pelannut kaikki Eisbärenin kolme peliä saaliina kaksi voittoa ja yksi tappio. 2,36 maalia per peli on mennyt taakse ja prosentti on 90,8.

Itävallan liigassa Harri Tikkanen on pelannut kaksi peliä Zagrebissa, saldona 0+1 ja yhteensä 4 rangaistusminuuttia.

Sveitsissä puolestaan Eero Elo on neljän pelin jälkeen pistepörssissä viidennellä sijalla pisteillä 3+2. Saman seuran eli Langnaun Aaron Gagnon puolestaan on neljässä pelissä tehnyt pisteet 1+0 eli aika takkuillen on Aaronin kausi alkanut taas.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aleksi Saarela pelannut nyt kolme harjoitusottelua Carolina Hurricanesin miehistössä tehoilla 0+0. Ei ole ihan toivotulla tavalla lähtenyt. Kun ottaa vielä huomioon, että noissa peleissä ei ole kenelläkään ykkösmiehistö mukana niin kyllä tehojakin olisi pitänyt jo tulla. Hyvin todennäköisesti aloittaa AHL:ssä tulevan kauden. Toivottavasti Aleksi saisi tasaisuutta otteisiinsa. Tulee kuitenkin taas jossain vaiheessa kautta säväyttämään varmasti ellei loukkaannu.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ryan Zapolski näyttää avanneen kauden siihen malliin, että mahtaako olla jopa potentiaalinen pelaaja Yhdysvaltojen olympiajoukkueen maalille? En kyllä tiedä millainen on käytettävissä olevien jenkkivahtien tilanne, KHL:ssä ei taida muita edes olla.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Ryan Zapolski näyttää avanneen kauden siihen malliin, että mahtaako olla jopa potentiaalinen pelaaja Yhdysvaltojen olympiajoukkueen maalille? En kyllä tiedä millainen on käytettävissä olevien jenkkivahtien tilanne, KHL:ssä ei taida muita edes olla.
Toden totta. 10 peliä, 1.39 keskiarvo ja torjuntaprosentti 94.3%. Huikeeta peliä. Euroopassa ainoa muu merkittävä yhdysvaltalainen maalivahti lienee vain Saksassa pelaava David Leggio, joten kyllä olympiakoneen luulisi olevan hyvin lähellä, jollei AHL:ssä joku nouse merkittävään nousukiitoon.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toden totta. 10 peliä, 1.39 keskiarvo ja torjuntaprosentti 94.3%. Huikeeta peliä. Euroopassa ainoa muu merkittävä yhdysvaltalainen maalivahti lienee vain Saksassa pelaava David Leggio, joten kyllä olympiakoneen luulisi olevan hyvin lähellä, jollei AHL:ssä joku nouse merkittävään nousukiitoon.
Ja pitäisi olla vielä sellainen Ahl-vahti jolla ei ole Nhl-sopimusta. En tiedä onko sellaisia paljoakaan kun luulisi että se Ahl-joukkueen pelaava mokke on se Nhl-joukkueen kakkos- tai kolmosvahti.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Ja pitäisi olla vielä sellainen Ahl-vahti jolla ei ole Nhl-sopimusta. En tiedä onko sellaisia paljoakaan kun luulisi että se Ahl-joukkueen pelaava mokke on se Nhl-joukkueen kakkos- tai kolmosvahti.
Toki nyt ymmärtääkseni jotkut NHL-seurat olivat hiukan tehneet sitä peliliikettä, että ovat pelaajille värkänneet vain AHL-sopimuksia, jotta olisivat ehdolla päästä Olympialaisiin. Niiden jälkeen sitten saa tehtyä erikseen NHL-sopparit loppukaudeksi. Mitään lähdettä en yhdellekään pelaajalle tästä kykene esittämään, Redditissä tällaista muistin lukeneeni joidenkin AHL-pelaajien osalta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eliteprospectsin mukaan Zapsin sopimus Jokereiden kanssa päättyy ensi keväänä. Jokohan kaudella 2018-19 aukeasi NHL-joukkueesta paikka?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös