Mikko Manner – Kärppävalmentaja

  • 288 550
  • 1 169

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikko Manner :

"En tarkoita sillä sitä, että peli olisi jotain koohottamista päästä päähän. Että alettaisiin kopioimaan jotain Ruotsin mallia ja ihannoitaisiin sitä.
Ei. "


Kyllä minä Mikkoa kehoittaisin käväisemään vaikkapa Luulajassa tai Skellefteåssa seuraamassa modernia jääkiekkoa.
Se on eteenpäin ja yleisöön menevää toisin kuin meidän vanhanaikainen viivelähtö-virheiden pelkäämispelikirja joka alkaa olla melko kivikautista.
Olkoonkin että sillä onnistuessaan tulee pärjäämään mutta katsojille enemmänkuin tylsää...

Nyt ei ole tarkoitus ruoskia Nilsiä, mutta tämä oli pakko nostaa kun meni nuo ruotsalaiseuratkin niin nappiin. Ensi näkemän perusteella pahimmat pelot eivät ole toteutuneet, tosin otanta on pieni ja kausi ei ole edes vielä alkanut. Tämä kuitenkin osoittaa kuinka tunteella tässä mukana eletään. Puukko heiluu kun vituttaa ja kehuja tulee kun kulkee. Fani elää tunteella.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Alan päästä kärryille siitä, millaista kiekkoa Manner haluaa joukkueen pelaavan. Tavoite on hemmetin kunnianhimoinen ja pelitapa kaikkineen vaativa. Koko homman perusta on siinä, että jokainen pelaaja sitoutuu täsmällisesti pelitapaan ja kaikki tapahtuu yhteisellä reagoinnilla.

Kuten Luulaja- ja Skellefteå-peleissä nähtiin, Kärpät hyökkää myös viivelähdöillä, kuten Marjamäen aikana. Uutta on se, että karvaus on merkittävästi aktiivisempi, paikoin jopa 2-3-muodossa. Kärpät sai kahdessa pelissä komeasti yli kymmenen potentiaalista maalintekopaikkaa hyökkäyssinisen tuntumassa tapahtuneella riistopelillä. Viime kaudella ei vastaavaa nähty, eikä kauheasti Latenkaan kaudella. Pelitapa on siis aktiivisempi, ja vaatii nopeaa reagoimista etenkin hyökkääjiltä milloin iskeä ja milloin vetäytyä.

Sitten siihen vaativuuteen. Kotimaan Liiga kun ei ihan hirveästi kannusta pelaamaan tuolla tavalla. Lähes poikkeuksetta kaikki pelaa trapia ja pelitapa on staattista ja yliorganisoitua asemasotaa. Viivelähdöt on trappia vastaan aika heikko yhdistelmä, kun keskialue on tukossa. Miten Kärpät pystyy nopeuttamaan pelaamistaan näitä yliorganisoituja nippuja vastaan, siinä on ydinjuttu. Jos tökkii, niin meno kaukalossakin näyttää karmealta. Ero Suikkasen pelikirjaan oli noissa kahdessa pelissä kuitenkin ihan valtava, kun reagointi tapahtui viiden pelaajan symbioosissa.

Karkeasti sanottuna Kärppien pelitapa sopisikin nyt SHL:ään paremmin kuin Liigaan. Joka tapauksessa nyt nähdyn perusteella pelitapa on merkittävästi aktiivisempi kuin Marjamäen kaudella, vaikka materiaali on vessapaperilla huonompi.
 

Perreault85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
@GT erittäin hyvää pohdintaa ja havaintoja Kärppien pelistä. Träppiä vastaan viiivelähtöjä on pakko käyttää, ettei alivoimaisena lähdetä siihen sumppuun, koska se taas tuottaa paljon kiekonmenetyksiä. Nykyään träpiä vastaan osataan pelata jo sen verran hyvin viivelähdöillä, että se ei tuota kauheasti riistoja, minkä takia Mannerkin on varmasti aktivoittanut sitä ja peluuttaa enemmän 1-2-2 ohjauspeliä sen tutun 0-5 träpin sijaan. Viivelähdöt ei ole kovin tehokas tapa hyökätä, kun halutaan luoda maalipaikka, joten vastustajan träpin välttämiseen Kärpät pyrkii varmasti ensisijaisena nopean organisoinnin lähtöihin, mistä Manner on paljon puhunut. Tshekin pelien jälkeen en ollut kovin vakuuttunut Kärpistä, mutta nuo kaksi viimeistä oli todella hyvää lätkää. Veikkaan runkosarjassa Kärppiä aivan top4-joukkoon, joskin ehkä yhtä sentteriä joukkue kaipaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Laitetaan nyt tännekkin: Sami Kapanen, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella? - LIIGA - 04.09.2017 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

"
Onko pelin aktivoittaminen trendi Liigassa?

− Minun mielestäni kyllä. Hyvä esimerkki oli tuo meidän toinen treenimatsimme Kärppiä vastaan. Heillä oli viime vuonna rauhallisempi pelitempo, todella kontrolloitu ja rytmitetty. Nyt he tulivat Kuopiossa meidän maalimme taakse poisajolle ja toinen pulttaa vastaan. Vähän niin kuin koko kentän prässi, mitä olemme itse myös haettu ja koetettu työstää. Se oli aika vauhdikas ja erilainen peli, mitä meillä on viime vuosina ollut. "
"Tykkäsin tuosta Kärpästä, jonka näin meidän harjoituspelissä. Se oli vauhdikasta ja aktiivista pelaamista, mutta hyvää kiekkokontrollia kuitenkin. Uskoisin, että se tulee vaan paranemaan"

Eli ainakin Kärpät ja KalPa sekä HPK ovat selkeästi tuon suunnan kiekkoon menossa. Moni muukin tuntuisi nuorentaneen joukkuettaan ja trap on ehkä vähemmissä määrin tulossa vastaan ensi kaudella. Kapaselta kuitenkin kehut Mannerin suuntaan. Nyt onkin varmasti tärkeää huomata se milloin paineistaa, milloin lähtee viiveellä, puskeeko vastaan vai jääkö kyttäämään. Eli on tyhmää puskea väkisin tai karvata liikaa ja aina. "Tunnista tilanteet" lukee melko varmasti monen joukkueen kauden motoissa.

Se on sitten eriasia riittääkö KalPalla tai Kärpilläkään jalka tuohon temppuun kokoajan. IFKhan koitti tuota toissa vai viime kaudella? ja jalat olivat puhki 3. erässä jolloin vastustaja tuli ohi. Toivotaan ettei nyt käy meille,sekä teille kalpaten.
 

Micol

Jäsen
^ KalPasta en osaa tarkkaan sanoa, mutta ainakin Kärpissä huokuu tämän kauden rekrytointien kohdalla se, että on tullut luisteluvoimaisia ja kohtuu hyviä kahden suunnan pelaajia (esim. Junttila, Bertrand, Lasu, Junnila). Tämä varmasti edesauttaa tässä dynaamisessa lätkässä pärjäämisessä. Paras testi tulee mielestäni olemaan ensimmäinen Tappara-peli. Heillä on liigan paras/taitavin pakisto, joten mielenkiintoista nähdä pääsevätkö he kuinka helposti pois Kärppien paineen alta rakentamaan omaa hyökkäyspeliä. Muilla tulee todennäköisesti olemaan Kärppien aktiivisen ja sähäkän paineistamisen kanssa enemmän ongelmia. Näin ennustan harjoituspelien perusteella.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
^ KalPasta en osaa tarkkaan sanoa, mutta ainakin Kärpissä huokuu tämän kauden rekrytointien kohdalla se, että on tullut luisteluvoimaisia ja kohtuu hyviä kahden suunnan pelaajia (esim. Junttila, Bertrand, Lasu, Junnila). Tämä varmasti edesauttaa tässä dynaamisessa lätkässä pärjäämisessä. Paras testi tulee mielestäni olemaan ensimmäinen Tappara-peli. Heillä on liigan paras/taitavin pakisto, joten mielenkiintoista nähdä pääsevätkö he kuinka helposti pois Kärppien paineen alta rakentamaan omaa hyökkäyspeliä. Muilla tulee todennäköisesti olemaan Kärppien aktiivisen ja sähäkän paineistamisen kanssa enemmän ongelmia. Näin ennustan harjoituspelien perusteella.
Kyllähän tuo sama on KalPassa nähtävissä. Joskin KalPalla on aikalailla junioripitoisempaa tuo hankintalinja ollut. Frank Gymer on uusista pelaajista ainakin allekirjoittaneen yllättänyt eniten. En odottanut ihmeitä mutta nuin kevyellä luistelulla tulee tekemään maaleja ja luomaan muille paikkoja hyvällä prosentilla. Ruotsista tullut Lavoie on myös kevytjalkainen mutta ehkä Gymeriin verrattuna turhan pehmeä ukkeli, yvllä erinomainen. Sitten on nämä "superjunnut" Ikonen ja Texier. Ovat hyviä jalalla ja käsistään, Ikosella ehkä enemmän tekemistä sitten voimapuolella.

Kahdensuunnan osastolle on sitten tullut sisään Kai Kantola ja Janne Tavi. Joskin Tavin voisi nostaa myös ylempään remmiin. Kuitenkin ollut Liigassa kelpo 30p mies. Kantola on harkkapeleissä ollut KalPan parhaita hyökkääjiä. Kova ukko maalinedustalla ja voimaa löytyy. Jalka on vähän huono, mutta ei se kaikilla tarvitse kova ollakkaan. Tuota kahdensuunnan osastoahan paikkaavat sitten myös jo remmissä olleet Jokinen, VV-Vainiola, Mutanen, Nuutinen/Ruuttukin. Nuutinen ja Ruuttu on myös jalastaan ihan hyvällä tasolla. Joten kyllä tuo sama homma näkyisi KalPallakin olevan tulevalla kaudella mielessä.

Gymer-Luostarinen-Kantola tulee olemaan KalPan kovin syömähammas. Luostarinen on ottanut isoja steppejä kesällä ja jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Gymer on pienehkö mutta todella kiekkorohkea pelaaja joka uskaltaa ajaa pieneenkin koloon, hyvän liikkensä ansiosta. Kantola on sitten voimahyökkääjä joka menee maalia kohti ja runnoo kiekkoa reppuun. Luostarinen on isokokoinen sentteri joka pystyy pelin-mutta myös maalintekoon.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nuo pelilliset ja taktiset tekijät ja seikat jää nähtäväksi, miten ne ja Kärppien peli toimii runkosarjassa käytännössä. Vaasan Sportia vastaan se ei toiminut - kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys omaan systeemiin notkahti heti, kun vastustaja iski ja oma maalinteko tökki. Luulajaa ja Skellefteåta vastaan maalinteko onnistui eikä Kärppien kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys joutunut testiin ruotsalaisseuroja vastaan.

Pelitapaan ja taktiikkaan liittyy aina muutama käytännön ongelma:

- miten joukkueen materiaali sopii siihen (joukkueen rakennus, heikkoudet, vahvuudet, kemia)
- miten valmentaja onnistuu myymän pelitavan ja taktiikan joukkueelle (Manner osaa ainakin puhua ja myydä...)
- miten korkealla tasolla joukkue sitoutuu yhteisesti sovittuun pelitapaan ja taktiikkaan
- lisäksi, miten kärsivällisiä ja pitkäjänteisiä joukkue on noudattamaan yhteisesti sovittua taktiikkaa ja pelitapaa käytännössä ja kaukalossa, kun vastustajan joukkue puskee koko ajan päälle ja hakkaa maaleja irtokiekoista jne. yms. etc.
 
H

Hidas_ja_kankea


Pidän Mannerista kerta kerran jälkeen enemmän. Tuokin klippi kertoo uskalluksesta heittäytyä, ei lauluääni ole kuin Carusolla eikä edes kuten Robinillä.

Päivän paperikalevassa oli pitkä haastattelu, josta pari nostoa.

"Emme voi lähteä liikkeelle kuitenkaan tulostavoite edellä, muuten kausi käy raskaaksi"

Joukkueurheilussa tulostavoite, varsinkin ylioptimistinen, lamauttaa usein joukkueen ja myös kannattajat. Tästä on omakohtaistakin kokemusta toisessa joukkuelajissa ihan riittävästi. Tämä "teesi" on ollut yksi syy, miksi olen halunnut palstalla ampua alas ylioptimistisia arvioita joukkueen menestyksestä.

"Maailmani ei kaadu siihen, jos epäonnistun. Tulen jatkamaan joka tapauksessa intohimoisesti jääkiekon parissa"

Epäonnistumista pelätessä epäonnistuu lähes väistämättä.

Manner kertoo seuraavansa paljon muita sarjoja ja jääkiekkoon tai johtamisoppiin liittyviä luentoja. "NHL-valmentajat pilkkovat pelitilanteita niin pieniin osiin, että emme täällä Suomessa ehkä kunnolla ymmärrä koko asiaa".

Positiivisesta mielikuvasta huolimatta tulee muistaa Mannerin olevan kokematon päävalmentaja, joka on oman urapolkunsa alkutaipaleella.

Muitakin noston arvoisia kohtia haastattelussa on, mutta laiskuuttani ei tämän enempää.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Mielenkiintoisia ovat tosiaan nuo Mannerin haastattelut olleet, kuten tämä viimeisin jatkoajassakin. Kyllä sitä todella toivoisi, että nuo Mannerin kunnianhimoiset tavoitteet pelin nopeuttamisesta onnistuvat ja joukkue pärjäisi vähän yli odotustenkin. Tykkään kyllä hänen ajatuksista ja tuosta intohimosta, mikä miehestä välittyy. Onhan noissa haastatteluissa ja ideoissa hieman enemmän sisältöä, kuin Suikkasella. Ihan kiva juttu sekin mielestäni.

Omana toiveena oli aiemmin, että olisi saatu joku kokeneempi ja jämäkkä koutsi tänne. Lähinnä sillä ajatuksella, että sitä tuo organisaatio on tuntunut menestyäkseen tarvitsevan (Kake, Kojo, Late). Mannerhan ei samanlaiselta jäärältä vaikuta vaan taitaa olla hieman pehmeämpi tyyli, kuten on itsekin maininnut. Ei toki ollenkaan haittaa, jos tuo tyylikin toisi tulosta pidemmällä tähtäimellä. Ensi kauden suhteen odotukset ovat joka tapauksessa pidettävä kohtalaisen maltillisina, mutta kyllähän tuota aktiivista pelitapaa on mukava katsoa, jos se saadaan toimimaan.

Positiivisen puolelle tässä alkaa omat odotukset kääntyä, vaikken ihan tyytyväinen edelleenkään tuohon materiaaliin ole suhteessa pelaajabudjettiin. Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa, kun vastassa on viime kauden top 3 -joukkue pelitavallisesti ajatellen. Viime kaudellahan HPK:ta vastaan taidettiin pärjätä tuloksellisesti aika hyvin, vaikka pelillisesti oltiin jäljessä selvästikin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Omana toiveena oli aiemmin, että olisi saatu joku kokeneempi ja jämäkkä koutsi tänne. Lähinnä sillä ajatuksella, että sitä tuo organisaatio on tuntunut menestyäkseen tarvitsevan (Kake, Kojo, Late).
Niin no, eipä nuo Kojo tai Latekaan juuri sen kokeneempia olleet. Kojo oli Tepsin päävalmentajana sen kaksi kautta ennen Kärppiä (piti välivuoden siinä) ja oli sitä ennen apuvalmentajana, ja Latella aikalailla sama tausta Blueissa. Puolitoista kautta päävalmentajana ja sitä ennen apuvalmentajana. Kojolla oli mestaruuksia apukoutsina ja Latellakin pari hopeaa, eli voi sanoa että molempien tausta oli pääasiassa tullut sieltä apuvalmennuksen puolelta.

Toki Manneriin nähden enemmän sitä päävalmentajakokemusta oli liigasta ei siinä mitään, mutta ei niitä nyt niiin kovin kokeneiksi valmentajiksi voinut kuitenkaan sanoa. Eikä nyt välttämättä sitä Heikkilääkään, Kakekin nimenomaan kasvoi sitten mestarivalmentajaksi Kärpissä, muutenhan tuolla oli aika kevyt CV ennen Kärppiin tuloa.

Summa summarum, kyllä Kärpät voi pärjätä kokemattomallakin valmentajalla, jos vaan kyseessä on tarpeeksi jämäkkä koutsi ja saa myytyä itsensä pelaajille.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Aivan totta tuokin, eivät toki mitään valmiita nimiä olleet Kärppiin tullessaan. Kojohan oli varsinkin jopa hieman kysymysmerkki, sillä TPS:ssä homma ei vielä liikkeelle lähtenyt.

Ehkä vähän siis huono sanavalinta tuo "kokenut". Mutta luonnehan näillä kaikilla oli ja on sitä, mitä tuossa vähän hain. Mielestä he pystyivät potkimaan joukkueen lisäksi myös koko organisaatiota eteenpäin, tai ainakin siltä se ulospäin vaikutti.

Tuon kehitysvastaavan palkkaus toki voi ja pitäisikin auttaa tuossa asiassa, kunhan ei mennä millään saunakaveri-meiningillä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- miten valmentaja onnistuu myymän pelitavan ja taktiikan joukkueelle (Manner osaa ainakin puhua ja myydä...)
- miten korkealla tasolla joukkue sitoutuu yhteisesti sovittuun pelitapaan ja taktiikkaan.
Näin äkkiseltään ajateltuna nämä kaksi seikkaa on jo hoidettu - CHECK! Ja viittaan tällä harjoitusotteluihin, joissa joka pelissä Mannerin teesit nopeammasta ja vahvemmasta Kärppä-laumasta näyttivät siltä, että joukkue on paremmin ja paremmin sitoutunut valmentajansa pelitapaan. Materialin lopullinen sopivuus sekä myöskin selviäminen joukkueena niistä vaikeammistakin hetkistä jää sitten nähtäväksi. Ei peli vielä valmista ole, mutta mielestäni selkeästi paranemaan päin.

Kymmenen tai laitetaan viisitoista kierrosta, sen se vaatii, että nähdään millä tasolla Kärpät on suhteessa Liigan muihin joukkueisiin. Siinä vaiheessa ollaan kohdattu etukäteen kärjeksi veikatuista joukkueista JYP, TPS sekä Tappara. HIFK-peli on sitten kuudestoista. Näitten matsien jälkeen pystytään aika hyvin ennustamaan myös loppukauden runkosarjasijoitus.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Manner on kyllä osoittautumassa erinomaiseksi valmentajaksi. Hyvä valinta Kärpiltä, toivottavasti peli jatkaa kehittymistä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Manner on kyllä osoittautumassa erinomaiseksi valmentajaksi. Hyvä valinta Kärpiltä, toivottavasti peli jatkaa kehittymistä.
Joo Manner kyllä tekee sen mitä tuolla mestisjengillä on tehtävissä. Antakaa miehelle nyt oikeasti kunnon työkalut, kyllä niitä pelaajia nyt vaan on pakko löytyä jostain.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Iso käsi Mannerille. Huikeaa suorittamista näinkin lyhyellä aikataululla. Toki oli jo viime kauden loppupuoliskon luomassa pohjia, mutta en olisi näin hyvään lähtöön uskonut millään.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Mikko Manner, parasta mitä Kärpille on tapahtunut pitkään aikaan!
 

Micol

Jäsen
Kyllä Mannerin kiekolla voidaan hyvinkin nousta aivan terävimpään kärkeen, jos rosteri saadaan kuntoon. Pallo on mielestäni nyt Aholla, kuinka tässä halutaan pärjätä. Manner ja valmennusryhmä tulee tekemään kaikkensa menestyksen eteen - se lienee selvää. Kyllä tästä pystysuunnan nopeasta lätkästä nauttii aivan erilailla kuin aiemmasta kontrollipakittelusta.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Mannerin kiekolla voidaan hyvinkin nousta aivan terävimpään kärkeen, jos rosteri saadaan kuntoon. Pallo on mielestäni nyt Aholla, kuinka tässä halutaan pärjätä. Manner ja valmennusryhmä tulee tekemään kaikkensa menestyksen eteen - se lienee selvää. Kyllä tästä pystysuunnan nopeasta lätkästä nauttii aivan erilailla kuin aiemmasta kontrollipakittelusta.
Tuonne toiseen ketjuun tämän laitoinkin, mutta epäilisin Mannerin olevan liian "mukavan kaverin" -maineessa vaatiakseen itse niitä vahvistuksia. Täten pallo on valitettavasti Aholla, ja jokainenhan sen tietää mitä siitä seuraa. Ei mitään hyvää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä Mannerin kiekolla voidaan hyvinkin nousta aivan terävimpään kärkeen, jos rosteri saadaan kuntoon. Pallo on mielestäni nyt Aholla, kuinka tässä halutaan pärjätä. Manner ja valmennusryhmä tulee tekemään kaikkensa menestyksen eteen - se lienee selvää. Kyllä tästä pystysuunnan nopeasta lätkästä nauttii aivan erilailla kuin aiemmasta kontrollipakittelusta.
Pallo on Virkkusella (vai onko se nyt virallisesti hallituksella), josko tajuaisivat heittää tämän selänpesijän vittuun "kasaamasta joukkuetta" ja palkkaisivat tilalle jonkun oikeasti asioista perillä olevan. Lauri Marjamäki olisi aika ihanteellinen hankinta UTJ:ksi, mutta Late tuskin on nyt pitämässä mitään taukoja valmennuksesta. Vaikka toisaalta joku parin kauden tauko voisi tehdä Latelle ihan hyvääkin, UTJ:nä saisi varmasti kehittää osaamistaan ja osaisi varmasti löytää oikeanlaisia palasia joukkueeseen. Samalla voisi mentoroida jonkun ei-ilkkamikkolan UTJ:ksi siinä samalla.

Junno eiku Virkkunen hoida homma!
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka Mikkoon olenkin hyvin tyytyväinen ja pelikin näyttää hyvältä, on minulla joitakin huoliakin.

Suurin huoli on joistakin haastatteluista paistava liiallinen usko ja luottamus omiin pelaajiin. Valmentajan luottamus ja usko pelaajan osaamiseen tietysti on aivan loistava asia, älkää ymmärtäkö väärin; se saa pelaajat kehittymään rohkeuden kautta ja itseluottamus on tärkeimpiä pelaajan päivän ja kauden vireeseen vaikuttavia asioita. Itseluottamus tekee sen ratkaisevan eron yleensä pelaajan uralla: paskalla itseluottamuksella kärkeen ei nousta.

Mutta liiallinen usko "omiin poikiin" kostautuu myös pahemman kerran. Minusta tuntuu, että Mikko näkee tietyt pelaajat parempina ja potentiaalisempina kuin he todellisuudessa ovatkaan. Aavistus sellaista epäterveen lätkävanhemman syndroomaa. Ajatellaan, että kyllä siitä Röntttösestä kehittyy rautainen liigatason kolmosketjun pelaaja ja Hönttösestä ylivoiman maalitykki, vaikka todellisuus ei antaisi juuri viitteitä tästä.

Eli pystyykö Mikko Manner tulkitsemaan Kärppien sopimuspelaajien potentiaalin oikein?

Minusta näyttää siltä, että ei, ainakaan kaikkien pelaajien kohdalla.

Tällä voi olla joukkueenrakennuksessa katastrofaaliset seuraukset: päävalmentaja ei osaa pyytää organisaatiolta oikeita vahvistuksia. Osa joukkueen kentällisistä on väärin roolitettu. Tiettyjen kombinaatioiden kanssa hakataan päätä seinään, koska uskotaan että kyllä se yhteispeli vielä sieltä löytyy. Joukkueesta puuttuu sekä kärkeä (koska ajatellaan yltiöoptimistisesti omien poikien kasvavan täyttämään liian isoja luistimia liian nopeasti) että leveyttä (koska ajatellaan että ne vielä nuoremmat omat pojat sitten!). Joukkueeseen hankitaan pelaajia, joissa nähdään potentiaalia, jota ei ole.

Näkisin, että hyvähkö kauden alku voi sulaa pahemman kerran näiden ongelmien vuoksi.

Loukkaantuneiden/kipeiden kirjoissa ovat Leskinen (2. tärkein laituri joukkueessa), Anttila (taistelee voitokkaan oloisesti nelosketjun paikasta), Karvinen (Suht vakituinen 3. ketjun kaveri, Mikko näkee potentiaalia mutta näkeekö muut?) ja Koblizek (rotaatio/projekti).

Loukkaantumistilanne ei siis ole edes hirveän paha. Yksi huippupelaaja ja kaksi alempien ketjujen rotaatiopelaajaa poissa. Seurauksena kolmosketju on niin yössä, ettei peliaikaa tullut viimeksi kuin joku 6 minuuttia.

Superlupaus Kupari on pelannut nyt kolme ottelua, kaksi oikeassa laidassa ja yhden sentterinä pienellä peliajalla. Joka pelissä eri pelaajien kanssa. Ruletti pyörii ja toimivaa yhdistelmää etsitään. Mutta voiko sitä löytyä näillä pelaajilla? Ja mitä tällainen pomputtelu tekee Kuparin kehitykselle?

Itse näkisin, että Kuparille pitäisi saada "suojattu" rooli riittävän hyvien ketjukavereiden kanssa. Nelos-/kolmosketjuhan toimii muodossa Sailio - Humaloja - Kuka Vaan. Se viimeinen, muotoaan hakeva ketju taas ei toimi näillä osasilla. Ikonen ja Kupari olisi siihen ketjuun hyvät palaset tämän lasaretitilanteen kanssa, mutta kuka kolmanneksi?

Kolmen hyökkääjän loukkaantumisen vuoksi Kuparin ja Ikosen ympärille ei saada rakennettua toimivaa ketjua. Hälytyskellot, missä ne soivat? Onko mitään hälytyskelloja edes? Entä jos Joku ykkösketjun pelaaja loukkaantuu?
 

sinikettu

Jäsen
Manner on ainakin tähän mennessä näyttänyt, ettei tämän kauden menestys tule olemaan valmentajasta kiinni. Rosterista se tulee olemaan kiinni ja ellei ihmettä tapahdu hankinta- ja loukkaantumisosastolla (koko joukkue ehkänä koko kauden) puolivälieristä eteenpäin pääseminen tulee olemaan hyvin vaikea etappi.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Mannerille patsas toripolliisin viereen!
Kovin jätkä joka penkin takana on nähty sitten K.Jalosen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös