MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Joka tapauksessa, minulla on ihan eri muistikuvat Santalan arvokisapeleistä kuin sinulla. Muistan esimerkiksi kevään 2002 kisoissa Santalan olleen nelossentterinä Suomen paras aloittaja ja ainoa hyökkääjä, joka ei ottanut takaiskumaaleja. Kevään 2009 kisoissa Santala ei ollut paras, mutta toiseksi paras aloittaja ja yksi koko kisojen parhaista. Samaten silloinkaan ei tullut takaiskuja omiin. En tiedä mitä muuta nelossentteriltä voi edes vaatia saadakseen puhtaat paperit. Noissa kisoissa voi muuten helposti nimetä useammankin ihan kirjaimellisesti turhakkeen, mutta Santalaa en siihen porukkaan laske. Kalle Kerman ja Ville Vahalahti esimerkiksi, soittaako kelloja?
Santala ei pelannut vuoden 2002 MM-kisoissa, oletan että tarkoitat vuoden 2003 MM-kisoja. Santalan ketju ei tosiaan ottanut takaiskumaaleja, mutta lähinnä laittaisin tämän sen piikkiin että kyseinen ketju pelasi ottelua kohden ihan helvetin vähän, puhutaan ihan muutamasta minuutista per ottelu. Peliaikatilastoja en enää löydä, mutta jostain kertoo sekin että Santala otti aloituksia lähes puolet vähemmän kuin kolmossentteri Esa Pirnes, vaikka Pirneksellä oli pelattuja otteluita yksi vähemmän. Muut sentterit oli Olli Jokinen ja Saku Koivu, joten Santalan ketjulle ei pahemmin peliaikaa jäänyt. Tämä toki koitui osittain Suomen kohtaloksi kun kärkijätkät oli ihan puhki puolivälierässä jo pelin puolivälissä.

2009 MM-kisojen Vahalahti ja Kerman oli turhakkeita joo, mutta esimerkiksi Kerman pelasi kuudessa otteluissa ja sai näissä peliaikaa kahdessa ekassa pelissä 7-8 minuuttia ja kolmannen pelin ekassa erässä kaksi minuuttia, sen jälkeen ei pelannut kahdessa erässä ja kolmessa kokonaisessa pelissä enää sekuntiakaan vaikka oli kokokoonpanossa mukana. Vahalahtikin oli kokoonpanossa ainoastaan neljässä pelissä ja yksi näistä oli sellainen joissa peliaikaa ei tullut sekuntiakaan. Toki NHL-Tommi oli ehkä siinä mielessä vähän vähemmän turhake kuin nämä kaksi koska sai pelata enemmän, olisihan se ollut Santalalta komea suoritus jos olisi vielä näitä kahta pelaajaa turhemmin osannut esiintyä näissä kisoissa.
 

Jonisti

Jäsen
Miltäs Leinon Villen pelit SHL:ssä on näyttäneet? 31gp ja 7+12 ei hirveästi vakuuta, mutta viime aikoina pisteitä on vissiin sadellut? Olisiko edes EHT:llä käyttöä?

Tuskin Pariisin koneeseen on matkalla, mutta olisihan mies hauska nähdä leijonpaidassa edes eht:llä.

Armian kyllä haluaisin nähdä tulevana keväänä leijonissa, roolia olisi varmaan tarjolla joka tilanteessa. Edellyttäen, että Jets ei poffeihin mene, jota ei nähdäkseni ole tapahtumassa.
 

jalperi

Jäsen
Iltalehti pisti tuollasen dream teamin mitään erikoisempia ajattelematta, yks pakkikin puuttuu:
Hyökkäys:

Jussi Jokinen (Florida)-Aleksander Barkov (Florida)-Patrik Laine (Winnipeg)

Sebastian Aho (Carolina)-Teuvo Teräväinen (Carolina)-Valtteri Filppula (Tampa Bay)

Lauri Korpikoski (Dallas)-Mikko Rantanen (Colorado)-Markus Granlund (Vancouver)

Leo Komarov (Toronto)-Mika Pyörälä (Kärpät)-Joel Armia (Winnipeg)

Varalla: Jarno Koskiranta (SKA), Miro Aaltonen (Vitjaz)

Puolustus:

Esa Lindell (Dallas)-Rasmus Ristolainen (Buffalo)

Lasse Kukkonen (Kärpät)-Juuso Hietanen (Moskovan Dynamo)

Ilari Melart (Luulaja)-Julius Honka (Dallas)

Varalla: Ville Pokka (Rockfort Icehogs)

Maalivahdit:

Kari Lehtonen (Dallas), Antti Niemi (Dallas), Mikko Koskinen (SKA)

Ite hahmottelin nopeasti tällästä, otin nuo joide NHL-soppari loppuu tähän kauteen pois
(Joita siis on kaikki pelaajat lueteltuna: Korpisalo,Kiviaho,Laurikainen,Gibson, Jokipakka, Pokka, Lindell, Lindbohm
Granlund Mi, Haula, Pakarinen, Pulkkinen, Korpikoski, Teräväinen,Ikonen, Donskoi, Hännikäinen, Sallinen):

Aho-Barkov-Laine
Mi.Aaltonen-Filppula-Rantanen
Hartikainen-MaGranlund-Armia
Pyörälä-Koskiranta-Joensuu
Osala, Savinainen/Kemppainen/Haapala

Lepistö-Ristolainen
Ohtamaa-Hietanen
Kukkonen-Honka
Salmela-Virtanen

Lehtonen
Koskinen
Ortio

Tarkennuksena, etten nyt tarkistanut NHL:n sarjataulukkoa sen varalta, että joku pelaaja joka on jäämässä ulos pleijareista olisi mahdollisesti saatavilla. Ja niin Honka nyt saatta kyllä olla Texasin riveissä kisojen aikaan. Tosin moni pudotuspelitiimikin on jo tippunut siihen aikaan jo kun kisat starttaavat.
 
Iltalehti pisti tuollasen dream teamin mitään erikoisempia ajattelematta, yks pakkikin puuttuu:
On kyllä huvittavaa, että sinne on saatu ängettyä joku Melart, mutta yksi KHL:n parhaista puolustajista (Lepistö) on jätetty pois. Varmaan jotenkin päässyt IL:n toimittajalta unohtumaan Lepistö, koska eihän kukaan vähääkään kiekosta ymmärtävä nyt häntä jättäisi kisakoneesta pois.


Suomen pakiston hahmottelua:

Jaakola/Jokipakka - Ristolainen
- Ristolainen saisi vierelleen laadukkaan oman pään luutijan ja näin hän voisi keskittyä hieman enemmän pisteiden takomiseen ja sitä offensiivista taitoahan Rasselta löytyy. Jokipakka on vähän kysymysmerkki, koska sopimus loppuu tähän kauteen.

Lepistö - Hietanen
- Turha tätä paria on lähteä rikkomaan, kun sen verran mallikkaasti ovat aikaisemmatkin arvoturnaukset sujuneet. Kummallakin on lisäksi hieno kausi menossa.

Salmela - Lindell

Mäntylä - Ohtamaa
 

adolf

Jäsen
Maalivahdit

Kari Lehtonen (Dallas Stars, NHL)
Mikko Koskinen (SKA St. Petersburg, KHL)
monta vaihtoehtoa

Puolustajat

Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres, NHL)
Julius Honka (Texas Stars, AHL)
Sami Lepistö (Salavat Yulaev Ufa, KHL)
Juuso Hietanen (Dynamo Moskva, KHL)
Atte Ohtamaa (Ak Bars Kazan, KHL)
Lasse Kukkonen (Kärpät, SM-liiga)
Tommi Kivistö (Avtomobilist Yekaterinburg, KHL)
Ilari Melart (Luleå HF, SHL)

Hyökkääjät

Markus Granlund (Vancouver Canucks, NHL)
Patrik Laine (Winnipeg Jets, NHL)
Joel Armia (Winnipeg Jets, NHL)
Mikko Rantanen (Colorado Avalanche, NHL)
Sebastian Aho (Carolina Hurricanes, NHL)
Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes, NHL)
Aleksander Barkov (Florida Panthers, NHL)
Jussi Jokinen (Florida Panthers, NHL)
Valtteri Filppula (Tampa Bay Lightning, NHL)
Mika Pyörälä (Kärpät, SM-liiga)
Veli-Matti Savinainen (Tappara, SM-liiga)
Joonas Kemppainen (Sibir Novosibirsk, KHL)
Miro Aaltonen (Vityaz Podolsk, KHL)

"Jos kaikki tulee". Tämmöisen listan tekeminen on melkein helpompaa kuin ketjujen pyörittely. Lindellillä ja Jokipakalla loppuu sopimus tähän kauteen, joten ei mukaan.
 

jalperi

Jäsen
Maalivahdit

"Jos kaikki tulee". Tämmöisen listan tekeminen on melkein helpompaa kuin ketjujen pyörittely. Lindellillä ja Jokipakalla loppuu sopimus tähän kauteen, joten ei mukaan.
Eikös Teräväisellä kanssa? Eikös toi miun lista tuolla pari viestiä ylempänä tällä hetkellä toistaiseksi pidä paikkansa? Ei oo tainnu vielä jatkoja kellekkään tulla.
 

adolf

Jäsen
Eikös Teräväisellä kanssa? Eikös toi miun lista tuolla pari viestiä ylempänä tällä hetkellä toistaiseksi pidä paikkansa? Ei oo tainnu vielä jatkoja kellekkään tulla.
Ai niinkös se olikin. No siinä tapauksessa varmaankin tuommoista Hartikaisen tyyppistä pelaajaa olisin hänen paikalleen tarjoilemassa. Santapaperiosastoa tarvitaan koska pistemiehiä tuossa on jo aivan riittävästi.
 

adolf

Jäsen
Pyörittelin vielä ketjutkin

Ristolainen - Honka
Lepistö - Hietanen
Kukkonen - Ohtamaa
Kivistö - Melart

Laine - Barkov - Aho
Rantanen - Filppula - Armia
Pyörälä - Granlund - Jokinen
Savinainen - Kemppainen - Hartikainen
Aaltonen
 

Murkula

Jäsen
En tiedä, mutta jos Marjamäenkin mielessä vielä pyörii nimet Jaakola ja Melart niin suosittelen vahvaa lääkitystä. Jaakolan kausi on lähestulkoon sysipaska ja Melartin näytöt maajoukkueessa kaudella vähintään yhtä surkeat. Ei tuommoisia miehiä vaan voi valita kisajoukkueseen vuonna 2017.

Hyökkäyksestä voi saada kovankin jos NHL miehiä on liittymässä mukaan, mutta muuten siitä tulee hankalaa. Joukkuetta on todella hankalaa lähteä veikkailemaan kun ei ole tiedossa ketkä NHL:stä olisi käytettävissä.
Euroopassa pelaavista itselläni on aika selvä käsitys ketä voisi kyseeseen tulla, mutta niistäkään ei kaikista tiedä onko käytettävissä vai ei. Saa nähdä ja nähdäänhän se.
 
KHL:ssä pelaavista suomalaisista kausi päättyi runkosarjaan Tommi Kivistön, Ville Kolppasen, Joonas Kemppaisen, Juha Metsolan ja Teemu Ramstedtin osalta. Näistä todennäköisesti Kivistö, Kemppainen, Metsola ja Ramstedt ovat maajoukkueen johdon papereissa mielenkiintoisia pelaajia leiritystä ajatellen. Kivistö ja Kemppainen jopa todennäköisiä kisapelaajia.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen päätyttyä KHL:ssä ja runkosarjan päätyttyä Liigassa, voidaan jo tosissaan alkaa pohtia ensimmäistä leiriryhmää, joka kokoontuu huhtikuun alussa.
 
Kyllä Rantanen ja Aho on jo kovia vahvistuksia, jotka melkein voi varmoiksi tulijoiksi laskea. Colorado siis varmasti ulkona ja Hurricanesilla näyttää myös pahalta. Ja Teräväinen on siis iso kysymysmerkki. Kuten myös Lindell, muita en Starsista huolisi. Vaikeaa on myös Jetsillä, edessä ja takana on muilla tasoittavia pelejä, joka vähän vääristää sarjataulukkoa. Kahden voittopinnan systeemillä loppukirit ovat vähän niin ja näin. Toki 20 peliä vielä Winnipegilläkin on, ei ole mahdotonta. Tietysti Laine ei ole kokonaisvaltainen pelaaja, one trick pony, kakkos-syöttöjen keräilijä, ym.., mutta kelpuuttaisin silti Flegu-Armian kanssa tervetulleeksi MM-joukkueeseen.
 
Jos ihan todennäköisyyksillä laskee, niin NHL:n suomalaisista kausi päättyy runkosarjaan Barkovin, Jokisen, Laineen, Armian, Filppulan, Ristolaisen, Ahon, Teräväisen, Markus Granlundin, Rantasen sekä Dallasin suomalaisten osalta. Noilla kaikilla todennäköisyydet pudotuspeleihin nyt 12 prosentin luokkaa tai alle pl. Floridan 32%. Jokipakin Calgary on lähempänä viivaa, mutta häntä en kovin isoksi vahvistukseksi laske muutenkaan.

edit: Haha, Jokipakki oli kirjoitusvirhe, mutta sen verran hauska, että otetaan vakituiseen käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:
Barkovin ja Jokisen vapautuminen maajoukkueen käyttöön ei ole enää läheskään selvää. Florida on pelannut nousujohteisesti Huberdeaun ja muiden palattua sairastuvilta, ja joukkue on enää 1 pisteen päässä Torontosta (pelannut yhden pelin enemmän kuin Florida) ja 2 pisteen päässä Bostonista (pelannut kaksi peliä enemmän), jotka ovat kumpikin menossa pleijareihin tällä hetkellä. Tietenkin jos Panthers putoaa ja kumpikin Leijona-konkari on ehjänä ja halukas tulemaan kisoihin, niin tervetuloa vaan. Barkov on parantanut paljon vaisun alkukauden jälkeen, ja Jokinen pystyy vaikeasta kaudestaan huolimatta pelaamaan MM-tasolla 2. tai 3. ketjun laidalla.

Näkisin mielelläni Ahon ja Teräväisen MM-joukkueessa, mutta en ole varma jälkimmäisen sopimustilanteesta. Jos Teukka ja Aho ovat kumpikin käytettävissä, heidän keskellään voisi kokeilla vaikkapa Valtteri Filppulaa.

Parhaassa tapauksessa MM-joukkueen Top 6 -hyökkäys voisi näyttää jopa tällaiselta:
Laine - Barkov - Rantanen
Aho - Filppula - Teräväinen
Jokinen - Ma.Granlund - Armia
 
Parhaassa tapauksessa MM-joukkueen Top 6 -hyökkäys voisi näyttää jopa tällaiselta:
Laine - Barkov - Rantanen
Aho - Filppula - Teräväinen
Jokinen - Ma.Granlund - Armia

Niin ja tuohon vielä NHL:stä ensimmäisellä ja toisella kierroksella pudonneet mukaan. MM-kisat alkavat 5.5. ja siihen mennessä on NHL:ssä ensimmäinen kierros ja melkein kokonaan toinenkin kierros vedetty läpi.
 

erku

Jäsen
Eikös nuorempi Granlund ole pelannut pääasiassa laitahyökkääjänä? Minua vähän oudoksuttaa hänen istuttaminen sentterin tontille ketjuhahmotelmissa, kun meillä on Euroopassa varsin hyviä senttereitä. Ainakin viime kevään leirityksessä Markus Granlund pelasi omaan makuuni todella löysää sentteripeliä.
 

jalperi

Jäsen
Eikös nuorempi Granlund ole pelannut pääasiassa laitahyökkääjänä? Minua vähän oudoksuttaa hänen istuttaminen sentterin tontille ketjuhahmotelmissa, kun meillä on Euroopassa varsin hyviä senttereitä. Ainakin viime kevään leirityksessä Markus Granlund pelasi omaan makuuni todella löysää sentteripeliä.
mikäs muuten ollu Hartikaisen tilanne, laiturina vai sentterinä seurajoukkueessa enemmä pelant täl kaudella?
 
Eikös nuorempi Granlund ole pelannut pääasiassa laitahyökkääjänä? Minua vähän oudoksuttaa hänen istuttaminen sentterin tontille ketjuhahmotelmissa, kun meillä on Euroopassa varsin hyviä senttereitä. Ainakin viime kevään leirityksessä Markus Granlund pelasi omaan makuuni todella löysää sentteripeliä.

Pelaa tosiaan nyt Canucksin ykkösessä Sedinien kanssa, mutta alkukaudesta sentteröi kolmosessa ja on näiden hyvien otteiden ansiosta saanut lisää vastuuta kauden edetessä.

Ehkä maajoukkueen kannalta olisi parempi, jos Granlund olisi laidalla, kun bottom-6 senttereiksi Suomelta löytyy umpisentterit Kemppainen ja Koskiranta. Toivottavasti kahteen ensimmäiseen ketjuun löytyy sentterit NHL:stä. Toki Miro Aaltosta voi myös sovitella kakkosen keskelle, mutta se on sitten jo hiusten halkomista, että laittaako Aaltosen laidalle vai Markus Granlundin.

Viime kevään otteita ei kuitenkaan tarvitse muistella, aivan eri tason pelaajasta on nyt kyse.
 
Täällä on hyökkääjien osalta esitetty aika hyviä ketjukoostumuksia ja olisihan se muikeeta, jos etenkin noin moni nuorista staroista todella tulisi mukaan Pariisin Kevääseen. En kuitenkaan itse tajua, että miksi Lepistön ja Kukkosen kaltaisia vanhoja raatoja pitää vuodesta toiseen roikottaa pakistossa.. parhaimmillaan ihan luotettavia, kyllä, mutta ei mitään erityistä ole ollut annettavaa pitkään aikaan. No, kunhan Leija-Olli Juolevi pysyy vielä toistaiseksi poissa, niin ihan okei näinkin.
 

jalperi

Jäsen
Täällä on hyökkääjien osalta esitetty aika hyviä ketjukoostumuksia ja olisihan se muikeeta, jos etenkin noin moni nuorista staroista todella tulisi mukaan Pariisin Kevääseen. En kuitenkaan itse tajua, että miksi Lepistön ja Kukkosen kaltaisia vanhoja raatoja pitää vuodesta toiseen roikottaa pakistossa.. parhaimmillaan ihan luotettavia, kyllä, mutta ei mitään erityistä ole ollut annettavaa pitkään aikaan. No, kunhan Leija-Olli Juolevi pysyy vielä toistaiseksi poissa, niin ihan okei näinkin.
Öö, Lepistö nyt ei mikään kehärääkki ole vielä, -84 syntynyt, eli 33- vuotias tänä vuonna ja on kyllä paras suomalaispuolustaja Euroopasta, joten jos Lepistöä ei kaavailla joukkueeseen niin ei sitten kyllä ketään muutakaan Euroopasta. Hietasellakin aika hyvä kausi nyt takana KHL:ssä.
 

-Kantor-

Jäsen
En kuitenkaan itse tajua, että miksi Lepistön ja Kukkosen kaltaisia vanhoja raatoja pitää vuodesta toiseen roikottaa pakistossa.. parhaimmillaan ihan luotettavia, kyllä, mutta ei mitään erityistä ole ollut annettavaa pitkään aikaan. No, kunhan Leija-Olli Juolevi pysyy vielä toistaiseksi poissa, niin ihan okei näinkin.

Johtuu A: kapeasta puolustusmateriaalista mitä maajoukkueella on käytettävissään, B: näytöistä seurajoukkueessa ja C: aiemmista näytöistä maajoukkueessa. Olisihan se kiva rakentaa A-maajoukkue pelkistä tulevaisuuden lupauksista ja "AHL-seksikkäistä pelaajista", mutta kuten historia osoittaa, myös kokemusta ja johtajuutta tarvitaan.

Olettaen, ettei NHL:stä ole sarjataulukko ja sopimustilanteet huomioiden tulossa juuri muita puolustajia kuin ehkä Ristolainen, niin minkälaisen alakerran sinä kasaisit?
 
mikäs muuten ollu Hartikaisen tilanne, laiturina vai sentterinä seurajoukkueessa enemmä pelant täl kaudella?
Onko Härski joskus sentterinäkin pelannut? Itselle ainakin ihan uusi tieto tämä. Olen aina luullut, että olisi ihan umpilaituri ei sen sanan täydessä merkityksessään. Toki runkonsa puolesta pystyy varmasti myös sentterintonttia hoitamaan
 

jalperi

Jäsen
Onko Härski joskus sentterinäkin pelannut? Itselle ainakin ihan uusi tieto tämä. Olen aina luullut, että olisi ihan umpilaituri ei sen sanan täydessä merkityksessään. Toki runkonsa puolesta pystyy varmasti myös sentterintonttia hoitamaan
kyl ainaki jostain oon ollu lukevinani, että seurajoukkueessa sentterin paikalla pelannu...maajoukkueessa toki laiturina ollu aina. Eliteprospectissakin on listattu C/W Eliteprospects.com - Teemu Hartikainen

Edit: Mutta siis tosiaan harmittavan vähän on infoa tuosta Hartikaisen sentteripelaamisesta kun ketään ei KHL-kiinnosta Jokereita lukuunottamatta. Olisi tosiaan kiva kuulla enemmänkin jos joku seuraisi niitä.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
On Hartikainen tällä kaudella jonkun verran keskushyökkääjänä Ufassa pelannut, mutta ei sillä ole kyllä mitään vaikutusta hänen asemaan MM-spekulaatioissa. Jos hän kisoihin pääsee, niin laiturina hän pelaa. Myös esimerkiksi Osalaa on peluutettu KHL:ssä keskushyökkääjän paikalla, mutta hänen kohdallaan on sama juttu eli laiturin paikasta hän taistelee.
 
On Hartikainen tällä kaudella jonkun verran keskushyökkääjänä Ufassa pelannut, mutta ei sillä ole kyllä mitään vaikutusta hänen asemaan MM-spekulaatioissa. Jos hän kisoihin pääsee, niin laiturina hän pelaa. Myös esimerkiksi Osalaa on peluutettu KHL:ssä keskushyökkääjän paikalla, mutta hänen kohdallaan on sama juttu eli laiturin paikasta hän taistelee.

Sama juttu lienee myös Miro Aaltosen kohdalla, vaikka sentterinä on ihan menestyksellä KHL:ssä pelannutkin.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös